ΛΙΓΟ...ΠΡΟΠΟΝΗΤΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.



Σήμερα διάβασα, μεταξύ των άλλων αθλητικών, και τις δηλώσεις του Μπέντο και του Ουζουνίδη ύστερα από τους χτεσινούς αγώνες των ομάδων τους. Καθώς και κάτι για τον Μουσταφά Ρεσίτ Αχτσάϊ, τον προπονητή της Οσμάνλισπορ, που μου΄κανε εντύπωση. Θα το βρούμε μπροστά μας αυτό το δίδυμο... Ας τα πάρουμε λοιπόν με τη σειρά, αρχίζοντας απ΄τον Ουζουνίδη, κι΄ας καταγράψω όσα σημεία θεώρησα ως πιο ενδιαφέροντα. Με βραχύ σχολιασμό στο τέλος.

1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

- Η διαφορά των καλών ποδοσφαιριστών απ΄τους κακούς, είναι ότι οι πρώτοι δεν κάνουν λάθη.

- Στο ημίχρονο τους είπα πως δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει έξω κανένας μας, αν χάναμε το παιχνίδι.

- Η εικόνα της ομάδας δεν ήταν τέτοια που της άξιζε να προκριθεί. Αυτή, δεν μπορεί να είναι η δική μου ομάδα.

- Δεν έχει σημασία να είναι κάποιος καλός παίχτης ή όχι, αλλά να κάνει αυτά που θέλω εγώ στο γήπεδο και πάνω σ΄αυτά να βγάζει την ποιότητά του. Μόνο η ποιότητα, δεν κερδίζει.

- Έτσι όπως ήταν η εικόνα μας στο ημίχρονο, όλοι θέλαμε να φύγουμε. Έχει δίκιο ο κόσμος. Ζητάμε να μας βοηθήσει. Πώς θα΄ρθει κοντά μας; Η εικόνα στο πρώτο μέρος ήταν για να μην είναι κανείς στο γήπεδο. Και,

- Έχουμε κάποιους παίχτες που αμείβονται με τέτοια ( υψηλά ) συμβόλαια και κάνουν τέτοια λάθη. Καλύτερα να βάλουμε μικρά παιδιά να παίξουν. Δεν θα μείνω στα συμβόλαια και στα ονόματα. Όσοι με ξέρουν, το ξέρουν αυτό.

ΣΧΟΛΙΟ: Ε, εμένα δεν μ΄άρεσαν ετούτες οι δηλώσεις. Γιατί...ΣΥΜΦΩΝΩ σε όλα μ΄αυτές. Και οι όποιοι συνειρμοί, δεν επιτρέπονται απλώς. Επιβάλλονται... Ξεκαθαρίζω: Δεν είπα ότι είναι προπονητάρα. Αυτό θα το δούμε άλλωστε. Μιλάω για κάτι πολύ συγεκριμένο και μόνο. Τις χτεσινές του δηλώσεις. Και όσον αφορά το έντονο σούσουρο για την απρόσμενη τεσσάρα, την απίστευτη καταβαράθρωση της απόδοσης του Απόλλωνα στο β΄ημίχρονο, τις Μαλαισίες κλπ, τ΄αφήνω σε άλλους...ειδικότερους από΄μένα...

2. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΕΝΤΟ

Μιλώντας για τα νέα, δικά μας, παιδιά στην ομάδα, είπε:

Το γεγονός ότι έχουνε παίξει παιδιά, μας αφήνει ικανοποιημένους. Τα παιδιά αυτά έχουν παίξει και στο Κύπελλο και σε άλλες διοργανώσεις. Ο Ρέτσος, ο Μανθάτης, ο Ανδρούτσος, ο Τσιμίκας. Το θέμα είναι να βρίσκεις την κατάλληλη στιγμή να τους δώσεις χρόνο. Ήταν πολύ μεγάλη η βοήθεια του Μανθάτη, που μπόρεσε ν΄ανέβει και να βοηθήσει περισσότερο...

ΣΧΟΛΙΟ: Προωθεί νέα παιδιά απ΄τις ακαδημίες μας, χωρίς αμφιβολία. Με πολύ προσεκτικά βήματα, γιατί έχει κι΄ένα κάρο παίχτες να διαχειριστεί. Ρέτσος και Μανθάτης, είναι στη φάση της καθιέρωσης στην ομάδα. Και δικαίως. Κι΄αυτό μας ευχαριστεί όλους. Οι άλλοι νεαροί, βρίσκονται ακόμα στο στάδιο των πειραματισμών. Και ο Ανδρούτσος. Αναμένω να δώσει, όπου κρίνει, και άλλες ευκαιρίες καθώς και σε άλλα παιδιά. Έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, τούτο πρέπει ν΄αναμένεται. Είναι στα συν του, η εν λόγω πολιτική. Άλλα να προσέξει...  Θα πρέπει πάντως να βοηθηθεί ουσιαστικά απ΄τη διοίκηση τον Γενάρη. Δεν αμφιβάλλω, περιμένω όμως. Και,

3. ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΡΕΣΙΤ ΑΧΤΣΑΪ

Κάπως σε...Πολάκη μου φέρνει λίγο, αλλά μου΄κανε εντύπωση κάτι που είδα σήμερα γιαυτόν στο Contra. Συγκεκριμένα, ότι διαβάζει, έγραφε, τα...ιερά Ευαγγέλια προκειμένου να ενημερωθεί έτσι, ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται καλύτερα και να βελτιώσει περαιτέρω τις σχέσεις του με τους...χριστιανούς παίχτες της ομάδας του. Πολύ...professional για να΄μαι ειλικρινής την "κόβω" αυτή του την κίνηση. Κατά τα λοιπά, κάποια γράμματα γνωρίζω αλλά από γερμανικά...σκράπας για να σας πω περισσότερα για τον κύριο. Κάθε ένα, το πολύ δύο, χρόνια πάντως αλλάζει ομάδες. Αν λέει κάτι αυτό. Σκέφτηκα βέβαια μόλις το΄μαθα, αμέσως εμάς. "Ρεεε, φίλε Μπέντο;;; Εκείνος ο Ντα Κόστα είναι ή όχι χριστιανός; Κι΄αν όχι, δεεε ρίχνεις και καμιά ματιά στο...Κοράνι(;) μπας και στρώσει λίγο και πάψει κομμάτι να μας σπάει τόσο συχνά τα νεύρα; Λέω τώρα εγώ, αν και δεν αποκλείω...ριζικότερες λύσεις στο θέμα.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

Σχόλια

Εικόνα dono

Απόστολε και ο Μουρίνιο τα τελευταία 10 χρόνια αλλάζει ομάδες σαν τα πουκάμισα, αυτό τι σημαίνει δηλαδή? Ο Πεπ τα τελευταία 5 χρόνια έχει εργαστεί σε 3 διαφορετικές ομάδες. Ο Φαν Γκαλ είναι άνεργος. Αυτή δυστυχώς ή ευτυχώς είναι η μοίρα κάθε προπονητή παγκοσμίως και με ρόστερ που σε πιάνει πονοκέφαλος. Ας αφήσουμε τον κάθε προπονητή να δουλέψει και τον κρίνουμε μόλις δούμε τα πράγματα που ταιριάζουν με την αγωνιστική του φιλοσοφία. Τότε μπορούμε να πούμε εάν μας αρέσει ή όχι, εάν μας ταιριάζει ρε αδελφέ στην δική μας οπτική για το ποδόσφαιρο

Εικόνα Romain

Βρισκόμαστε στην περίοδο της... Ουζουνιαδας.
Όπου όταν κερδίζει με το στανιο είναι λόγω του μεγάλου προπονητή. Όταν έρθουν οι ΦΑΑΑΑΑΑΑΠΕΣ θα φταίει ο Ιταλός ο Στραπατσας.

Δεν υπάρχει υπάλληλος του Αλαφουζου στα αθλητικά ΜΜΕ που δεν έχει γράψει... ύμνο στον μεγάλο προπονητή.

Μπορεί ο Σούπερ Ουααάουου Κόουτς Αναστασίου να ξεκουραζεται στις τελευταίες θέσεις στο Βέλγιο ή Ολλανδία (;), όμως τώρα υπάρχει ο... νέος Μουρινιο. Που η ομάδα του κέρδισε το μεγάλο θηρίο, τον Απόλλωνα του Βελλη, και έγινε σπουδαίος. Τώρα πως τρως τέσσερα γκολ όταν είσαι μπροστά στο σκορ από το ημίχρονο είναι άλλου Παπα ευαγγέλιο.

ΜΠΕΝΤΟ ΑΛΑΝΙ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ!

Εικόνα apostolos gaganis

Ίσως τό΄φερε καλύτερα έτσι η "τυφλή"... Για να μας βρούνε μπροστά τους.

Εικόνα MIKE.A

Χθες η καμερα επιασε τον Βελλη στο Απολλων - ποα! Θυμαστε κατι δηλωσεις που ειχε κανει για τους παιχτες τους σε αγωνα παλι νομιζω για κυπελο με τον Ολυμπιακο; Και επισις αν θυμαμαι καλα και για τον προπονητη τους!
Ακομα περιμενω καμια δηλωση απο τον ξεφτυλα αντιολυμπιακο, τι εκανε ο προπονητης τους να κρατησει το 2-0, γιατι κατεβηκανε στο Β να παιξουνε ετσι ανοιχτα, και γιατι αυτες οι αστειες αντιδρασεις των αμυντικων τους οταν στο Α παιζανε σχεδον τελεια! Εκτος αν οι δυο αλλαγες που εκανε ο ποα (Μπερντ-Λουντ) ειναι ισαξιοι παιχτες με Μεσι - Ροναλντο!
ΥΓ: Φανταστειτε τι θα γινωτανε απο χτες ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ αν στην θεση του ποα βρισκωτανε ο Ολυμπιακο και το γυρναγε ετσι το ματς! Θα βγαινανε τα τανκς! Φανταστειτε πως η δικη του ξεφτυλα του θωμαιδη θα ειχε μονο τον Βελλη (κανεναν αλλον) να μιλουσε επι δυο ωρες για αυτον τον αγωνα!
Ξεφτιλισμενα μουν...ανα!

Εικόνα MIKE.A

Τελικα μολις εγραψα αυτο το σχολιο διαβασα δηλωσεις του στους ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ παπαθεοδωρου - ασβεστα οτι δεν ειδε τιποτα περιεργο!

Εικόνα apostolos gaganis

Μικέ λεβένταρε, χεσ΄τους... Παιδιά απ΄τις ακαδημίες μας μπορούμε να καθιερώσουμε εμείς στην α΄ομάδα; ΑΥΤΟΣ είναι στόχος, που πολύ θα θέλαμε ΟΛΟΙ να υλοποείται... ΕΚΕΙ θα μας παραδεχτώ...

Εικόνα el trick

Αυτή είναι η λύση.
Προώθηση παικτών από τις ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ μας ακαδημίες.
Λόγω των μνημονίων και των κάπιταλ κοντρόλς που έχουμε και αν συνυπολογίσουμε τη ΒΑΡΥΤΑΤΗ φορολογία ένας σχετικά καλός ευρωπαίος παίκτης κοστίζει το βάρος του σε χρυσάφι.
Είναι σχεδόν αδύνατον να βρούμε καλούς παίκτες στις θέσεις που θέλουμε από την παγκόσμια αγορά. Δυστυχώς (ή ευτυχώς από μία άλλη άποψη) η κρατούσα στη χώρα μας κατάσταση τους αποτρέπει από το να μας προτιμούν. Αυτό δεν το βλέπουμε φυσικά μόνο εμείς αλλά και οι ασχολούμενοι στην ομάδα με αυτόν τον τομέα.
Η καλύτερη λύση είναι η προώθηση παικτών από τις ακαδημίες.
Ελπίζω να γίνει και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε νεανικό και ΔΥΝΑΤΟ κορμό στην ομάδα από παίκτες της ακαδημίας.

Εικόνα apostolos gaganis

*Τεχνικόν προβληματάκι, ελύθη...

Εικόνα CEN-TAURUS

Ωραίο απόστολε! Έγραψες πάλι. Δυστυχώς, στη χώρα των μνημονίων, θα έχουμε και παίχτες στυλ ντακώτσου. Ίσως δεν έρχονται καλύτεροι ή πρέπει να είσαι πιο τυχερός για να τους βρεις ή πιο ψαχτιάρης. Ίδωμεν.
Αναφορικά με το μπάσκετ, η ατυχία χτύπησε πάλι την πόρτα. Ο Γιώργαρος είναι ίσως ο πιο ολοκληρωμένος και ο πιο αποτελεσματικός με διάρκεια παίχτης στην ευρώπη. Επί χρόνια παίζει άνω του 8 στα 10 σε κάθε παιχνίδι και κάθε διοργάνωση. Θα μας λείψει, όπως θα λείψει και ο Χάκετ. Ξέρουμε ότι δεν θα αντικατασταθούν επάξια, αφού το μπάτζετ των προέδρων δεν επιτρέπει τρελές υπερβάσεις. Δεν γκρινιάζουμε, σεβόμαστε και εκτιμούμε την προσφορά στο σύλλογο κι αυτό ακριβώς μας διαφοροποιεί απ όλους τους οπαδούς στην ελλάδα. Φοράμε παντελόνια και δεν πιέζουμε ανθρώπους που είναι ήδη πιεσμένοι.

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστός. Κάτσε να δούμε τη ζημιά του Πρίντεζη. Με προβληματίζει, όπως τα είδα στην τηλεόραση...