ASK THE CAPTAIN?.... I AM ASKING YOU THEN...



Ευάγγελε Μαρινάκη, πρόεδρε της ομάδας μου και εκατομμυρίων ομοϊδεατών μου.

Η ποδοσφαιρική περίοδος για τον Ολυμπιακό, τελείωσε χθες. Είμαστε πρωταθλητές και φθάσαμε μέχρι τους 16 του Γιουρόπα Λινγκ. Τώρα κοιτάζω μπροστά, στέκομαι σε όσα μας ΑΝΗΓΓΕΙΛΕΣ την Κυριακή το βράδυ για μεγάλο δυνάμωμα της ομάδας κι΄ ότι αυτά θα τα μάθουμε μέσα σε 15 μέρες κι΄έχω μια σειρά από ερωτήματα να σου υποβάλω σε σχέση με τους παίκτες και τον προπονητή μας, τη νέα σεζόν. Που αρχίζει νωρίς και που θα΄ναι ιδιαίτερα δύσκολη, τόσο σε Ευρώπη όσο και στη Σούπερ Λίγκα. Μιλάμε για Μαραθώνιο. Δεν θα ασχοληθώ με τα εξωγηπεδικά. Πολύ μεγάλης ασφαλώς σημασίας, τα΄χουμε χιλιοπεί, θα εξακολουθήσουμε να τα λέμε, και με σαφέστατο τον αντίκτυπό τους ΜΕΣΑ στα γήπεδα. Ειδικά, μετά την πρόσφατη εξοντωτική τιμωρία μας απ΄την "εξυγιαντικού τύπου" Δικαιοσύνη. "Παιδί" παθολογικό, κατά την άποψη μου και πολλών άλλων, με...Κοντονίδειο περί την διάπλασιν διαμαρτία, γνωστή ως ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ... Δεν θα ξεφύγω όμως άλλο από το θέμα μου και επανέρχομαι.

Θ΄αρχίσω με τους παίκτες και θα τελειώσω με τον προπονητή. Τους ΓΥΡΩ και τους ΑΠΕΝΑΝΤΙ από τον πρόεδρο και το τί θα κάνει μ΄αυτούς, δεν θα τους πιάσω. Επί του παρόντος. Μόνο για παίκτες και κόουτς θα ρωτήσω, επικεντρώνοντας ξεχωριστά στον καθένα.

Πρόεδρε, νομίζω ότι είναι απλά τα πράγματα. Στο μυαλό του γαύρου διαμορφώθηκε φέτος η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ότι έγιναν σφάλματα στον περσινό σχεδιασμό του αγωνιστικού πλάνου της ομάδας και ότι αυτή δεν οπλίστηκε ΕΓΚΑΙΡΑ με το ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ έμψυχο δυναμικό ώστε να μπορέσει ν΄ανταποκριθεί όπως αυτός περίμενε στο Τσάμπιονς Λινγκ, ότι αποδυναμώθηκε σοβαρά με τις πωλήσεις δύο βασικών ποδοσφαιριστών της χωρίς ανάλογη αναπλήρωση και όχι μόνο, ενώ το θέμα προπονητής αντιμετωπίστηκε εντελώς αιφνιδιασμένα - από την ξαφνική αποχώρηση του Σίλβα - με μια σειρά ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΝ επιλογών με συνέπεια να περάσουν 5 προπονητές τούτη τη σεζόν απ΄την ομάδα... Πάλι καλά τα καταφέραμε δηλαδή και με τέτοιο ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΟΛΕΜΟ εναντίον μας...

ΕΤΣΙ, ΠΑΜΕ ΠΑΙΚΤΗ ΠΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗ ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ:

1. ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ: Θέλουμε τον Καπίνο; Το θέλουμε. Τον Λεάλι; Όχι. Συμφωνούμε σ΄αυτό. Κι΄ερωτώ. Απλώς ερωτώ: Θέλουμε ή όχι έναν τερματοφύλακα σαν τον Νικοπολίδη ή τον Ρομπέρτο; Η απάντηση είναι εύκολη: ΝΑΙ.

2. ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΓΙΩΝ ΜΠΑΚ: Θέλουμε δεξιά τον Φιγκέϊρας και τον Ομάρ ή έναν ΣΑΝ τον Ομάρ; Τους θέλουμε. Αριστερά; Φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα. Δεν βλέπω να μένει ο Ντε λα Μπέγια. Καλά για Σισοκό, ούτε λόγος. Προσωπικά, θα κρατούσα ίσως τον Ντε λα Μπέγια ως δεύτερο και παρά το ό,τι δεν έχει πολλές συμπάθειες ή θα επέμενα στον Ρέτσο, επίσης ως δεύτερο, παίρνοντας πρωτίστως ένα ΚΑΛΟ αριστερό μπακ. Θα συζητούσα και άλλες προτάσεις...

3. ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΑΚΩΝ: Μας αρέσουν αυτοί που έχουμε πρόεδρε; Κι΄εδώ η απάντηση εύκολη. Σε κανέναν δεν αρέσουν. Από καιρό. Και για μένα, δεν υπάρχουν ενδοιασμοί. Θα απαλλασσόμουν και από τον Μποτία και από το Ντα Κόστα, ειδικά από τον δεύτερο, και θα έπαιρνα δύο στοπερ ταχείς, ο ένας απαραιτήτως έμπειρος. Δεν θα κρατούσα τον Σιόβα και δεν θα πειραματιζόμουν άλλο με τον Νικολάου, τον οποίον θα δάνειζα. Τον Ρέτσο θα τον κρατούσα, ως αναπληρωματικό κατ΄αρχάς και εδώ και δεν θα τον πούλαγα ΤΩΡΑ επιμένοντας σε δουλειά πάνω του για την ανάδειξή του. Τα προσόντα τα έχει. Μην ξεχνάμε πώς ήταν ο Μανωλάς όταν τον πήραμε από την ΑΕΚ και πώς εξελίχθηκε.

4. ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ: Τσόρι και Καμπιάσο, πρόεδρε; Η ταπεινότητά μου, θα τους αποχαιρετούσε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Τον Ρομαό; Θα τον κρατούσα και θα προσπαθούσα επιπρόσθετα να βρώ κάποιον με τα προσόντα του Μιλιβόγεβιτς. Τον Ανδρούτσο; Θα τον δάνειζα. Είναι υπό αξιολόγηση. Παρεμπιπτόντως, ΟΛΟΙ οι μικροί είναι. ΚΑΙ ο Ρέτσος. Τον Φορτούνη θα τον κράταγα, εκτός αν ερχόταν πρόταση πολύ δελεαστική. Τον Μάριν; Θα τον κρατούσα ασυζητητί. Μπουχαλάκης, αντίο. Μάρτινς; Μπάλα ξέρει, αλλά τον θεωρώ λίγο. Θα τον κρατούσα, μόνο ως αναπληρωματικό. Ζητάω έναν ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ. Υπάρχει τέτοιος; Να μου φτιάχνει παιχνίδι και να στέλνει την μπάλα στο πλεχτό; Τον ζητάω πιο πολύ απ΄όλα, μαζί με ΣΟΒΑΡΟ κεντρικό οπισθοφύλακα κι΄αυτούς τους δυο που θα πω πιο κάτω.

5.  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΡΟΥΣΗΣ: Θέλουμε γκολτζή πρόεδρε, έτσι δεν είναι; Θέλουμε σέντερ φορ γρήγορο, δυνατό, που να βλέπει ΔΙΧΤΙΑ. Επί τέλους. Καρντόσο, αντίο. Καρίμ για αναπληρωματικός ΚΑΙ υπό αξιολόγηση. Σεμπά, οπωσδήποτε να μείνει. Ελιουνούσι, γεια χαρά. Μανθάτης δανεικός. Ζητάω έναν εξτρέμ εξτρέμαρο και έναν με δύο ακόμη, καλύτερους απ΄τους προηγούμενους δύο. Όχι στον Πάρντο.

Τώρα ποιοί από τους ήδη δανεικούς πού θα επιστρέψουν, ποιοί ξένοι και τα τοιαύτα, και έξω απ΄τον σκοπό του άρθρου είναι και δεν είμαι ειδικός σ΄αυτά. Άλλοι, ΚΑΙ στο RATM, τα ξέρουν καλύτερα τούτα από μένα. Του λόγου μου, στέκομαι μόνο στα ΒΑΣΙΚΑ. Είμαι....δημοδιδάσκαλος, όχι...καθηγητής. Και όσον αφορά τις όποιες αντιπροτάσεις, ουουου... Κάθε Έλληνας κι΄από μία...

Άφησα το θέμα του προπονητή για το τέλος. Σκόπιμα. Δεν το΄βαλα στην αρχή, αλλά μίλησα πρώτα για τους παίκτες, τα εργαλεία, τα όργανα και μετά θα πω για τον διευθυντή της ορχήστρας. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ λέει ότι τα όργανα παίζουν. Κι΄άμα έχεις καλά όργανα, αυτά ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΚΑΙ τον μαέστρο. Να μην είναι και...τενεκές, βέβαια... Αλλιώς, και καλό μαέστρο να διαθέτεις, άμα έχεις ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ να παίζουν, εκείνος μεν μπορεί με πολλή δουλειά να σου φτιάξει στο φινάλε ένα αξιοπρεπές για τις ντόπιες ανάγκες σύνολο, αλλά δεν είμαστε για... ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ όνειρα. Έτσι δεν είναι captain; Και στη Σούπερ Λίγκα εδώ που τα λέμε, με τέτοιο περιβάλλον ΕΧΘΡΙΚΟ προς την ομάδα, οι δυσκολίες του χρόνου θα΄ναι πολύ περισσότερες, οπότε...

Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΣΑΦΗΣ: ΛΕΜΟΝΗΣ. Μου΄δειξε καλά στοιχεία σε τόσο λίγο διάστημα και παίρνοντας μια ομάδα ξεχαρβαλωμένη, αγωνιστικά και ηθικά. Δωστου Βαγγέλα ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ και κράτα τον. Πιστεύω ότι θα σου φτιάξει ΚΑΛΗ ομάδα. Εκτός πια αν μας το βουλώσεις με καμιά ξένη ονοματάρα... Και τότε όμως, όλοι είμαστε βέβαιοι. Με το πρώτο στραβό, η μουρμούρα και η αμφισβήτηση, καλώωωως τες.... ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΠΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ Ο ΓΑΥΡΟΣ;

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ. ΕΝΤΕΚΑ ΚΑΙ ΜΙΑ....

Σχόλια

Εικόνα jole11canezza

ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΚΟΡΙΤΣΑΡΕΣ ΜΑΣ!!! Πάμε να το πάρουμε
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΤΟ ΣΕΦ
ΠΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΝΑΙ ΡΕ ΘΡΥΛΕ ΝΑΙ ΡΕ ΘΡΥΛΕ ΠΑΜΕΕΕΕΕΕ
ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΜΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΜΑΣ
ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΠΑΜΕ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΠΑΡΑΛΗΡΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ

Εικόνα apostolos gaganis

Θα κοιμηθώ ανάλαφρος και κατευχαριστημένος απόψε..

Εικόνα Ολυμπιακή Αυταπάρνηση

Καλησπέρα κ. Απόστολε,

Εξαιρετικό το κείμενό σας για άλλη μια φορά.΄

Στο θέμα του τερματοφύλακα, η άποψή μου είναι ότι μια ομάδα πρέπει να παίζει είτε με ταλαντούχο τέρμα και εμπειρότατη άμυνα (με καλές τοποθετήσεις, χωρίς να κάνει το εύκολο λάθος) για να μπορεί να παίρνει παραστάσεις είτε το ανάποδο. Φυσικά το ιδανικό θα ήταν ο συνδυασμός και των δύο (εμπειρία κλάση και σε άμυνα και σε τέρμα)

Κάθε χρόνο όταν ξεκινάει η μεταγραφολογία μου αρέσει να ρωτάω τον εαυτό μου το εξής: "οι παίχτες που θα έρθουν στην ΟΜΑΔΑΡΑ μας, θα μας δώσουν 1,2,3,5,15 (ότι νούμερο θέλετε βάλτε) καλά ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά ωστόσο μαζί με τις αρετές αυτές θα αποκτήσουμε και τα αντίστοιχα 1,2,3,5,15 κακά/αδυναμίες τους. Τι αδυναμίες/κακά δεν θες οπωσδήποτε να δεις;". Ο λόγος που μου αρέσει αυτή η ερώτηση είναι γιατί εκεί ακριβώς νομίζω κρύβεται το πρόβλημα του ΓΑΥΡΟΥ ΟΠΑΔΟΥ, η υπερβολική αγάπη για την ομάδα κάθε καλοκαίρι αφήνει το μυαλό μας παρορμητικά να ονειρευτεί άψογους τέλειους παίχτες όταν αυτοί δεν υπάρχουν.

Συνοπτικά οι θέσεις μου για το σχεδιασμό της ομάδας:
- Λίγο με νοιάζει ποιος θα είναι ο προπονητής. Θα προτιμούσα 10 άτομα staff εξωπραγματικά για τα Ελληνικά δεδομένα/Ευρώπη, παρά κάποιον ταλαντούχο ανερχόμενο προπονητή. Οι 10 θα δώσουν στην ομάδα μέσα από τη δουλειά τους περισσότερα από ότι 1 που θα προσπαθεί να μάθει στους άλλους να την κάνουν σωστά. Ιδανικά θα ήθελα και τα 2 ως συνδυασμό.
- Το τι παίχτες θέλουμε ξεκινάει από το τι επιθετικούς έχουμε για να παίξουμε. Αν θέλουμε Καρντόσο για φορ τότε να αγοράσουμε παιχταράδες να τον κρατάνε βιδωμένο μέσα στην περιοχή, να του δίνουν την μπάλα συστημένη και να του λένε "πάρε και βάζε". Από την επίθεση πρέπει να ξεκινήσει ο σχεδιασμός και όχι από αλλού, καθώς νίκη χωρίς γκολ δεν υπάρχει.
- Επειδή φτηνά φορ κλάσης δεν ξέρω αν υπάρχουν, μια καλή εναλλακτική για την ομάδα θα ήταν 3 ΧΑΦ κέντρου, οι οποίοι να είναι απαραιτήτως ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΙ και οι οποίοι πρωτίστως θα είναι ΙΚΑΝΟΙ να κυκλοφορούν τη μπάλα σε λίγα τετραγωνικά και γρήγορα (ούτως ώστε να ανοίγουν εύκολα από τον άξονα το Ελληνικό κατενάτσιο των αντιπάλων μας, είτε να κρατάνε μπάλα στην Ευρώπη όταν πιεζόμαστε).
- Μήπως να ξαναδούμε τους Μποτία και Ντα Κόστα με 2 χαφ μπροστά τους με τα χαρακτηριστικά που προανέφερα;
- To ίδιο ισχύει και για το Φορτούνη. Η φετινή χρονιά με δίδαξε ότι ο Φορτούνης είναι άλλος παίχτης όταν πλαισιώνεται από καλούς "Μάρτινς".
- Για τους νέους δεν έχω κάτι να πω, πλην του να προσεχτούνε οι αριστεροπόδαροι γιατί σπανίζουν παγκοσμίως

και για να μην ξεχνιόμαστε...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΣΣ

Υ.Γ. Σήμερα ΜΟΝΟΝ 2πλο στη ΤΟΥΡΚΙΑ για να μην βγάλουμε τα μάτια μας. Κρίμα να φτάνεις στην πηγή και να μην πίνεις.

Εικόνα apostolos gaganis

Έχεις ένα κάπως...lateral way of thinking ( για μένα ), που το βρίσκω ενδιαφέρον ως βάση μιας ποδοσφαιροσυζήτησης. Με το μπάσκετ, έχω ψιλοψυχρανθεί με αρκετά που βλέπω - από καιρό - τόσο μέσα όσο και έξω απ΄το τερέν. Ελπίζω να χαρούμε σήμερα, αλλιώς...και δεν το προχωράω.

Εικόνα dgkirle

Λοιπόν. Κάποιες σκόρπιες σκέψεις και απο εμένα αφού Απόστολε μας έβαλες στη διαδικασία.

ΤΑΚΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ στον πάγκο. Τίποτα άλλο.

Επιστροφή Σιόβα, παραμονή ΝταΚόστα και αγορά ενός γρήγορου στόπερ. Για μένα ο Ρέτσος δεν είναι ακόμα έτοιμος και σε καμμία περίπτωση καλύτερος του Μανωλά όταν αυτός πήγε στη Ρόμα(Το διάβασα απο τον Γαβαθιώτη και πραγματικά απόρησα). Επιστροφή Ομάρ και αγορά ενός καλού αριστερού μπακ.

Αγορά ενός σύγχρονου 8αριού που να παίζει και εξάρι.

Αγορά εξτρέμ.

Παραμονή Καρντόσο. Ρε παιδιά ούτε προετοιμασία δεν έκανε ο άνθρωπος. Σε 515 παιχνίδια έχει βάλει 265 γκολ. Δε ξέχασε ξαφνικά τη τέχνη του. Σε μια σωστή ομάδα που ξέρει να επιτεθεί θεωρώ πως θα είναι πολύτιμος.

Γενικά όχι παραπάνω απο 5 μεταγραφές αλλά και οι πέντε να είναι για βασικοί.

Αυτά.

Εικόνα apostolos gaganis

Γεια σου, Διγκίρλειε! Όλα τα συζητώ, αδελφέ συγκλητικέ, πλην Καρντόσο. Ιατρικώς, δεν αντέχει. Είμαι κατηγορηματικός σ΄αυτό. Επίτρεψέ μου να επιμένω. Θ΄αλλάξει όψη ο Ολυμπιακός. Έτσι πιστεύω. Όσο για τον Τάκη, χωρίς να ξέρω ειλικρινά, οσμίζομαι κάποιο πόστο...

Εικόνα dimitrov7

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από "Γαύρο" έχει κλείσει ο Κούτρης. Ο Λαίφης γυρνάει με απαίτηση του νέου προπονητή. Και πάμε φουλ για Μύγα. Δηλαδή τα έχουμε βρει με παίκτη και ομάδα. Να μείνουν και να προσφέρουν λέω γω. Ευκαιρία ζωής για κάθε νέο. Και δεν μιλάω μόνο για μπάλα. Ας σκεφτούν πως άνθρωποι-νέοι δεν έχουν τέτοιες ευκαιρίες και φεύγουν στο εξωτερικό.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Καλημέρα κ.Απόστολε.Σε γενικές γραμμές συμφωνώ.Κάποιες μικροδιαφορές είναι άνευ ουσίας(μένει ή φεύγει ο Σισοκό πχ) και είναι περισσότερο για να κάνουμε κουβέντα μεταξύ τύρου και αχλαδίου.Μοναδική μου ένσταση , το ζήτημα προπονητής.Δεν απαξιώνω το Λεμονή και δεν ξεχνώ αυτά που μου έχει προσφέρει.Θεωρώ όμως ότι δεν έχει να μας δώσει κάτι παραπάνω.Προτιμώ ξένο προπονητή εγνωσμένης αξίας.Και όταν εννοώ εγνωσμένης αξίας δεν εννοώ να έχει πάρει πρωταθλήματα και κύπελλα στη χώρα του αλλά τι μπάλα έχουν παίξει οι ομάδες του και τι άνθρωπος είναι.Καταλαβαίνετε νομίζω οι περισσότεροι ότι οι προπονητές που έχουν πάρει τίτλους Ισπανία,Γερμανία,Ιταλία και τις άλλες χώρες 1ης ταχύτητας έρχονται πολύ δύσκολα οπότε ας μην είμαστε υπερβολικοί και παράλογοι στις απαιτήσεις μας.Επίσης πιστεύω στο ρητό ότι τα μεταξωτά βρακιά (string,brazilian etc) θέλουν και επιδέξιους κώλους.Το Λεμονή τον προτιμώ σε μια θέση πιο κοντά στο Βαγγέλα να του ανοίγει τα μάτια όταν χρειάζεται.Όσον αφορά τη μουρμούρα το περίεργο θα ήταν να μην είχαμε.Εδώ ακόμη δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο προπονητής και ξινίζουμε στην περίπτωση που είναι ο Γκάρντ.Γιατί ρε μάγκες , έχετε δει πως έπαιζαν οι ομάδες του δηλαδή?ΥΓ.Επιμένω.Βαγγέλα πάρε Αραούχο, Εμποκού και Ροντρίγκεζ από την χρεωκοπημένη Γαλατά και πέθανε τους.

Εικόνα apostolos gaganis

Πάντα ορθά ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ απόψεις, κατά την κρίση μου, έστω και αν διαφωνεί λίγο ή πολύ ( άνευ σημασίας ) κάποιος μ΄αυτές.

ΝΑΙ. Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε. Στο δίλημμα π.χ. Λεμονής ή Γκαρντ, το θέμα είναι ότι τον δεύτερο δεν τον έχουμε ξανακούσει οι περισσότεροι, οπότε το κλίμα που θ΄αντιμετωπίσει αρχικά, και με δεδομένο ότι ο Τάκης είναι Ολυμπιακάρα πραγματική, είναι ευεξήγητο. Αν τελικά προσληφθεί, ασφαλώς και θα τον στηρίξω. Όσο για τον Τάκη, δεν θα΄θελα να τον "πετάξουμε". Κλήθηκε την τελευταία στιγμή να βγάλει τα κάστανα απ΄τη φωτιά, ανταποκρίθηκε άμεσα και λαμβανομένων υπόψη του 'εμψυχου δυναμικού που είχε στη διάθεσή του και της κατάστασης ( φυσικής και ψυχολογικής, με τα αλλεπάλληλα αρνητικά ρεκόρ του β΄γύρου ) ατην οποία αυτό βρισκόταν, δεν τα πήγε καθόλου άσχημα. Ας βρεί πόστο ο πρόεδρος, να τον κρατήσει. Μπορεί κάποτε να τον ξαναχρειατούμε. Κανείς δεν ξέρει...

Εικόνα Harry red logic

Κ. Απόστολε,επιτρέψτε μου , απο Ολυμπιακή φλόγα και όση εμπειρία έχω συσσωρεύσει βλέποντας τον Θρύλο σχεδον 5 δεκαετίες,να επιμένω, οτι:
1.κατα αρχήν χρειαζόμαστε χάφαρους, δυνατούς, ποιοτικούς,ταχύτατους!
2. Χρειαζόμαστε σέντερ φορ γκολτζή τύπου Ντάρκο, ακόμη και Τζεμπούρ στα καλά του,Φόρ που να μυρίζεται το γκόλ,με ταχύτητα,να ντριμπλάρε!
3. Χρειαζόμαστε εξτρέμ τύπου Γκαλέτι, Κάμπελ, η έστω μυαλώμενο Βάις, δηλαδή ντριμπλέρ,ταχύτατους!
Τά υπολοιπα λίγο πολύ τά εχουμε επισημάνει όλοι!
--Ολη μου η συμπάθεια για τον Sir Τάκη όμως πιστεύω θά είναι καλό να μείνει σαν τεχνικός σύμβουλος του Προέδρου.Χρειαζόμαστε Προπονητή νέας γενιάς,με ευρωπαικές εμπειρίες θα έλεγα ένα τροποποιημένο αντίγραφο του Μάρκο Σίλβα δηλαδή ανοιχτόμυαλο,ευέλικτο!

Υ.Γ. Γιατί απορείτε σύγγαυροι με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα?
-δεν βλέπετε τι έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο με τους μαδουρόφιλους?
-δεν βλέπετε την αρκούδα πίσω απο τον Ιβάν Ιγκνατιέβιτς?
Ζούμε πολύ περίεργες μέρες με πολύ δυσμενείς οιωνούς!αλλά και "τα πάντα ρεί και ουδέν μένει"!
God save the country! Cod save the "Legend"

Εικόνα apostolos gaganis

Μέσα. Στα ποδοσφαιρικά. Τα άλλα, δεν επιθυμώ να τα... αντισχολιάσω εδώ. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ, ΧΑΡΥ, ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. Καλά να΄μαστε. Μας κυνηγάνε από παντού. Αυτό είναι και θα είναι το κλίμα. ΑΡΑ, ΕΝΟΤΗΤΑ. ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

Εικόνα dimitrov7

Η τελευταία πρόταση δεν ακούγεται κακή .....

Εικόνα dimitrov7

Ναι μεν αλλά .... τι θέλω να πω ...
1ο σημείο, πιστεύω πως Καπίνο, Γιαννιώτης, Χουτεσιώτης είναι ΟΚ και με μέλλον.
2ο&3ο σημείο, σύμφωνα με ρεπορτάζ έρχεται Λαίφης και ο άλλος του ΠΑΣ. Ναι σε Ομάρ και λεβέντη Φιγκέρα. Ρέτσος στην
Γκλάντμπαχ. Κι εγώ θα κράταγα Μπέγια για σεντερμπάκ. Πέραν τούτου θα χτύπαγα έμπειρο δίδυμο σεντερμπάκ από
Ιταλία.Πόσο κάνουν τα βασικά σεντρεμπάκ του "ατρόμητου" της Ιταλίας ας πούμε; Καταλαβαίνεις που το πάω.
4ο σημείο, λεβέντης Ρομαός ακούνητος, πιτσιρικάδες δεν πάνε πουθενά(πλην Ρέτσου που μάλλον πωλείται),Μάριν, Μάρτινς
μένουν. Στα άλλα συμφωνώ κι επαυξάνω. Κρατάω Φουρτούνη και τα σκάω για δεκάρι και νέο "μίλι". Κι εξτρέμ.
5ο σημείο, συμφωνώ εκτός από Ελιουνούσι και Καρντόζο. Παραγουανός πραγματικό φορ. Φέτος γκαντέμης. Του χρόνου με τα
κατάλληλα χαφ και ευχές για την βασκανία θα τα παστελώνει. Τουλάχιστον απέναντι στα χωριά. Πέρσης κουράστηκε αλλά
παίζει και στα πλαινά. Ελιουνούσης κι αυτός τα έπαιξε. Δεν είναι ρομπότ.
Προπονητής ο Ρεμής και Τάκης γενικός αρχηγός στη θέση κυρ Σάββα. Γενικά αυτή η ομάδα που όλη κατακρίνουμε, κατάφερε έναν άθλο. Δεν την ξεχαρβαλώνουμε. Την σεβόμαστε και την κάνουμε πολύ δυνατότερη. Αν δεν ήταν το οικονομικό θα κράταγα και τον Καμπιάσο. Άλλωστε ο Μπουχαλάκης δείχνει πως οι άντρες με "μέζεα" είναι δυσεύρετοι. Επίσης δεν θέλω να ακούω για μικρά ρόστερ. Είδατε φέτος όλοι γιατί. Γιαννιώτας, Σιώπης και Κασάμι έχουν θέση στην ομάδα.

Και κάτι τελευταίο και σημαντικό .... είδατε όλοι φέτος την τεράστια εξυγιαντική πουστιά. Αυτή θα μείνει όσο κυβερνάει ο Τσίπρας. Στην πουστιά οι δικέφαλες κότες διαπρέπουν. Οπότε ψυχραιμία, όχι μαγκιές και κάμερες παντού. Και υπομονή. Τώρα τα κόζια τα πήρε ο ανώμαλος κλόουν της μπουγάτσας. Εμείς μπάλα, μπάλα και μπάλα. Μέχρι να ξαστερώσει......

Εικόνα apostolos gaganis

Ωραίος. Μ΄αρέσει ο ΤΡΟΠΟΣ που τα λες. Στο διά ταύτα τώρα, τα κυριότερα σημεία της διαφωνίας μου αφορούν Καρντόσο, Ελιουνούσι. Τα περί βασκανίας, αν και καταλαβαίνω το χωρατό σου, τ΄αφήνω - επιεικώς - ασχολίαστα. Τ΄άλλα, δεν τα θεωρώ μείζονα για ν΄αρχίσουμε τις εκατέρωθεν επιχειρηματολογίες. Είσαι...κακός όμως, σε σχέση με το τρίο των μεταγραφών στο άλλο σχόλιόσ σου. Χεχε!

Εικόνα NovoCeLats

Απόστολε,

Αυτό που θα πώ είναι πως πρέπει να αλλάξει γενικότερα κατεύθυνση η όλη διαδικασία επιλογής ποδοσφαιριστών.
Εξηγώ:
Ποιά είναι τα κριτήρια με τα οποία επιλέγεται ένας ποδοσφαιριστής?
Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι βασικές απαιτήσεις είναι 5,

1. Τεχνική (τοποθέτηση και κίνηση χωρίς την μπάλα, ντρίμπλα, πάσα, σέντρα και σούτ)
2. Ταχύτητα (Σε συνδιασμό με όλα τα παραπάνω)
3. Σωματικά προσόντα (ύψος και δύναμη)
4. Θέληση για διάκριση
5. Οσο ποιο μικρός τόσο καλύτερα

Αυτά πρέπει να είναι και τα κριτήρια όχι μόνο για αυτούς που θα έρθουν αλλά και για αυτούς που θα φύγουν.

Σε γενικές γραμμές όλοι λίγο πολύ με μικροαντιθέσεις συμφωνούμε για την ενίσχυση της ομάδας και σε ποιές θέσεις κλπ

Τα έχω πει και γω: Ολη η άμυνα, Αμυντικό και Επιθετικό χάφ, 1 εξτρέμ τύπου Μιραλάς και 1 τύπου Τζόρτζεβιτς και γκολτζή τύπου αναστο ή αλεξανδρή ή σοάρες.

Επίσης συμαντικές μεταγραφές πρέπει να γίνουν και στις εξής νευραλγικές θέσεις:
Πολιτικούς, Δικαστικούς, Εισαγγελείς, Διαιτητές, Παρατηρητές, Ταρπαζω...γράφους και λοιπά λαμόγια.

Εικόνα apostolos gaganis

Το "ταρπαζωγράφος", το υιοθετώ...

Εικόνα elias

Ειδικά τερματοφύλακας ξένος και μεγαλη κλάση δεν Ερχεται στην ελλαδα.ειναι λίγοι και τους καπαρωνουνε σε καλυτερα πρωταθλήματα.γι αυτο να παμε με καπινο και να επικεντρωθούμε σε άλλες θέσεις.αλλωστε τα κενά μας ειναι πολλα.ενα εξτρεμ δεν μας φτάνει.

Εικόνα apostolos gaganis

Tον Καπίνο θα τον κρίνουμε στην νέα σεζόν. Όσο για εξτρέμ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ένα. Ο νέος Ολυμπιακός δεν θα΄χει καμιά σχέση με τον φετινό.

Εικόνα elias

Τον καπινο τον θελω βασικό.δεν υπαρχει Ρομπερτο πια.παλαιμαχος κατάντησε.μας ειχε ζαλίσει τα φρύδια με τα οικογενειακά του ,εδω δεν ειμαστε φιλανθρωπικό ίδρυμα.μας εφτυςε για να παιξει σε καλυτερο πρωταθλημα ,τωρα εχει παρκάρει στην εξέδρα και ίσως ξερογλυφεται να γυρίσει.ασε που στην τελευταία σεζόν του ,ειχε κάνει ενα καρό γκέλες.να δουλευτεί ο καπινο,να γυρίσει κι ο γιανιωτης.ο Ρέτσος δεν κάνει για πλάγιο Μπακ.

Εικόνα apostolos gaganis

Πολύ απόλυτο σε βρίσκω, φιλαράκο... ΣΑΝ τον Ρομπέρτο. Δεν υποδεικνύω να ξαναπάρουμε ντε και καλά τον Ισπανό. Εννοώ με το παράδειγμα αυτού και του Νικοπολίδη, έναν τερματοφύλακα ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΚΛΑΣΗΣ. Που ΔΕΝ είναι ακόμα ο Καπίνο (και μακάρι βέβαια να γίνει). Η θέση του τερματοφύλακα είναι γνωστό ότι παίζει κεφαλαιώδη ρόλο σε μια ομάδα που θέλει να λέγεται μεγάλη ΚΑΙ θέλει να΄χει ευρωπαϊκές φιλοδοξίες. Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ, ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ. Αυτό είναι το μήνυμα πίσω απ΄τις λέξεις μου. Για τον Ρέτσο, το πού θα "κάτσει" τελικά, θα το δούμε στην πορεία. Όσο για το ξερογλείφεται, γράφεται με ει κι΄όχι με υ. Επειδή βλέπω και λίγο υφάκι, που δεν το΄χω συνηθίσει (έτσι μεταξύ μας). Στο Facebook το...χαλαρό γραψιματάκι, όχι εδώ σ΄εμένα...

Εικόνα George - Mati

ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ !!!!!

Εικόνα giorg7

Καλησπέρα σας. Κατ αρχήν να δώσω τα συγχαρητήριά μου για το σάιτ καθότι σχολιάζω για πρώτη φορά.
Όλα ξεκινούν από τον προγραμματισμό και το τι ποδόσφαιρο θέλεις να παίξεις.
Η πορτογαλική σχολή προπονητών και το ποδόσφαιρο που πρεσβεύει δε ταιριάζει στον Ολυμπιακό.
Αποτέλεσμα της επιμονής στους Πορτογάλους τα τελευταία χρόνια αλλά και των μανατζερικών παιχνιδιών
είναι και το μέτριο ρόστερ. Για να ανέβει το αγωνιστικό επίπεδο πρέπει να φτιαχτεί ένας κορμός ποδοσφαιριστών
κι όχι αυτό το συνεχές πήγαινε έλα καλοκαίρι και χειμώνα. Φέτος βέβαια για να φτιάξει η κατάσταση αναγκαστικά θα γίνουν πολλές αλλαγές.
Και κατά βάση ελληνικός κορμός με ξένους παίχτες που να κάνουν τη διαφορά.
Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί να είναι ξένος ο 4ο-5ος στόπερ, τα αναπληρωματικά μπακ ή ο 3ος φορ πχ.
Προχωράω στο ζουμί.
Για το τέρμα στήριξη στο Καπίνο που φέτος έκανε εξαιρετική χρονιά και για δεύτερο Γιαννιώτη.
Για τα πλάγια μπακ θα συμφωνήσω. Υπάρχει πρόβλημα. Ειδικά στα αριστερά.
Ούτε Ντε Λα Μπέγια, ούτε Σισοκό, ούτε Παρέδες.
Ο Τόρο θα ήταν καλή λύση στα δεξιά μαζί με Φιγκέιρας ή αλλιώς εμπιστοσύνη στα δικά μας παιδιά.
Βούρος ή Σάλιακας στα δεξιά και Τσιμίκας αριστερά για μπακ-απ. Να δούμε τι μπορούν.
Αν δεν μπορούν να το δούμε στη πράξη.
Στα στόπερ Ντα Κόστα, Μποτία, Βιάνα αντίο. Ένα γρήγορο καλό έμπειρο στόπερ μαζί με Λαίφη, Ρισβάνη, Ρέτσο και Νικολάου. Γράφεις ''δεν θα πειραματιζόμουν άλλο με τον Νικολάου''. Μα δε τον έχουμε δει καν.
Στα χαφ θα διαφωνήσω για Τσόρι και Καμπιάσο. Τέτοιες προσωπικότητες σπανίζουν και θα έπρεπε
να κλείσουν εδώ τη καριέρα τους. Έστω και με πολύ περιορισμένο χρόνο συμμετοχής έστω και με μείωση συμβολαίου.
Επίσης σε βρίσκω άδικο με τους μικρούς. Δε συζητάμε να είναι βασικοί αλλά για βοηθητικές λύσεις.
Σεμπά είναι αστείο στον Ολυμπιακό που ονειρευόμαστε να έχει θέση.
Φιλότιμος, μαχητικός, γρήγορος αλλά για να σπάσεις το πούλμαν που βάζουν οι ελληνικές ομάδες θες άλλου είδους εξτρεμ.

Εικόνα apostolos gaganis

Διαφέρουν οι απόψεις μας σε αρκετούς. Μην τα ξαναλέμε. Θα δούμε πού θα πάει το πράμα. Για Τσόρι ειδικά και Καμπιάσο, είμαι κάθετα αντίθετος. Για τον Νικολάου, δεν βρίσκω κάτι κακό στο να δοθεί δανεικός για ένα χρόνο και να τον ξαναδούμε. Όσο για τον Σεμπά, κι΄εκεί εσύ είσαι στην Ανατολή κι΄εγώ στη Δύση. Φυσικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Αλλά να τον θεωρείς "αστείο" και να θέλεις για του χρόνου 37άρηδες και 38ρηδες, σημαίνει απλά ότι άλλα τα γυαλιά τα δικά σου κι΄άλλα τα δικά μου.

Εικόνα giorg7

Ένα από αυτά που λείπουν από τον Ολυμπιακό είναι οι ηγετικές προσωπικότητες. Και οι δύο παρότι σε μεγάλη ηλικία είναι τέτοιες. Μακάρι να έρθουν άλλοι καλύτεροι σε πιο μικρή ηλικία που να παίζουν αυτό το ρόλο. Αλλά έστω τιμής ένεκεν εγώ θα τους κρατούσα. Ή έστω τον Καμπιάσο για να κλείσει εδώ τη καριέρα του. Ο Σεμπά έκανε καλή χρονιά φέτος αλλά τα χαρακτηριστικά του δεν ταιριάζουν στο επιθετικό ποδόσφαιρο που θέλω να βλέπω από τον Ολυμπιακό. Ο καθένας κρίνει με τη δική του οπτική πως θα ήθελε την ομάδα τη νέα χρονιά. Αλίμονο αν συμφωνούσαμε όλοι. Στα μόνα που συμφωνούμε σίγουρα είναι ότι θέλουμε να κερδίζει ο Ολυμπιακός, να παίζει καλή μπάλα και να παίρνει τίτλους.

Εικόνα apostolos gaganis

Επικροτώ, ειδικά την τελευταία σου πρόταση. Με το "τιμής ένεκεν", διαφωνούμε. Ο πανδαμάτωρ χρόνος... Τον Σεμπά τον θέλω. Πολλαπλώς χρήσιμος. Είμαστε πολύ αυστηροί σ΄αυτόν, ενώ αντίθετα, πολύ επιεικείς σε κάτι άλλους, χαϊδεμένους, ΑΡΙΣΤΟΥΣ στις δημόσιές σχέσεις αλλά με προσφορά σαφέστατα ΚΑΤΩΤΕΡΗ των όσων περίμεναν πολλοί απ΄αυτούς. Εγώ, αντίθετα, ΟΧΙ. Τον είχα, κα τον έχω, τον συγκεκριμένο, ΚΑΙ σημαδεμένο ΚΑΙ χαμένο...

Εικόνα gavrina

Ρε παιδια εχω πληγωθει βαθυτατα αποψε.Ο (δεν)παο αδικηθηκε απο την διαιτησια του Κυζα λεει και εβγαλε και ανακοινωση.Οι δε πληρωμενοι αρδ τους εχουν διχαστει και δεν ξερουν πιο αφεντικο να υποστηριξουν.Πολυ γελιο και αποψε με τους ανυπαρκτους εξυγιαντες και αδικημενους.Οσον αφορα το αρθρο για ακομα μια φορα αψογο κ με καλυπτει απολυτα.

Εικόνα apostolos gaganis

Γαβρινούλα, το μαγαζί μας τώρα. Το μαγαζί μας... Να΄σαι καλά!

Εικόνα gavrina

Καλημερα!! Το μαγαζι μας παντα εννοειται αλλα το ευχαριστηθηκα λιγο χθες χαχα!!

Εικόνα apostolos gaganis

Προσωπικά, ούτε κρύο ούτε ζέστη. Βλέπω πάντως ότι ο βορεινός ηγέτης, πάσχει σε πολύ σοβαρό βαθμό απο "ναπολεόντειο σύνδρομο". Μιλάμε λοιπόν για ναρκισιστική διαταραχή της προσωπικότητας ( τον έχω περιγράψει ), με έντονα στοιχεία ναπολεόντειου συνδρόμου, κι΄ας λένε ό,τι θέλουνε γιαυτό οι "ειδικοί". Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ. Τον βρίσκω ενδιαφέροντα ψυχοπαθολογικώς. Κωμικοτραγική φιγούρα, που "τραβάει" την ειρωνία, αλλά και επικίνδυνη ταυτόχρονα για μανούρες. Τις ζούμε αυτές, στις μέρες μας. Ρε κανας νορμάλ ψυχικά, δεν υπάρχει εκεί πάνω στην μπάλα? Γιατί κι΄ο Σέρβος, τα΄χει τα...στιγματάκια του.

Εικόνα Harry red logic

1.Συμφωνώ για το ρόστερ με τις εξής επισημάνσεις:
1.1 Όπωσδήποτε δυό παικταράδες στα χάφ τύπου Ιμπαγάσα και Ζε Ηλίας η Ζέτεμπεργκ!πιστεύω εκεί πρέπει να γίνει η μεγαλύτερη επένδυση!
1.2 Οπωσδήποτε φορ τύπου Ντάρκο!(να βάζει γκόλ και απο την τρύπα της βελόνας
1.3 Οπωσδήποτε Μέλμπεργκ!!!!(θα κράταγα Ντα Κόστα έχει βελτιωθεί κομματάκι καιδείχνει γάβρικο μέταλλο έσχάτως!)
1.4 Οπωσδήποτε εξτρέμ ανατροπέα τύπου Κάμπελ η Γκαλέτι η ένα νέο Τζόλε.. η έστω ενα
2. Διαφωνώ για τον προπονητή! Συμπαθέστατος ο Τάκης αλλά πιστεύω οτι είναι λίγο ξεπερασμένος. Ας τον κρατήσει Τεχνικό Σύμβουλο.
Για το Θρύλο μας ονειρεύομαι προπονητή "Υβρίδιο Βαλβέρδε-Ζαρντίμ-Μάρκο Σίλβα"!
Απο προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα με εμπειρίες πρωταθλητισμού και ευρωπαικών διακρίσεων!
Ισχυρή προσωπικότητα,ψυχολογικά ισορροπημένο,ποδοσφαιρικό δάσκαλο και παιδαγωγό,ανθεκτικό στην πίεση,ανοιχτόμυαλο, σύγχρονης ποδοσφαιρικής παιδείας !!! ναι ζητώ πολλά γιατί αυτό αρμόζει στο Θρύλο της καρδιάς μας!
Υ.Γ.1 Αληθεύει η φήμη, απο το Μαξίμου, οτι ο Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς θα διαδεχτεί την κ.Θάνου στην προεδρία του Αρείου Πάγου για να εξυγιάνει μετά την ΕΠΟ και την Δικαιοσύνη?
Υ.Γ.2 Αληθεύει η φήμη οτι ο "κορυφαίος" έβγαλε στεναγμό ανακούφισης για το δοκάρι του Καρντόσο γιατί διαφορετικά θα αναγκαζόταν να κρατήσει 15 λεπτά καθυστέρηση να αποβάλλει 3 παίκτες του Θρύλου και να δώσει
πέναλτυ στα χανούμια απο μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου?
Υ.Γ.3 Αληθεύει η φήμη οτι ο ΣΚΑΙ πωλείται σε κοινοπραξία του "νιάου-Ιβάν" με διευθύνοντα σύμβουλο των Σαγώνια?

Εικόνα apostolos gaganis

Για τον προπονητή, στο βάθος συμφωνούμε, σύμφωνα με τα όσα γράφεις. Ο Ιβάν πάσχει από ναρκισιστική διαταραχή της προσωπικότητας και απλά σήμερα το βράδυ είχε μια ( ακόμη ) κρίση παραληρήματος. Αρχοντοχωριάτης στο έπακρο, που μεθάει μόλις βλέπει το τηλεοπτικό μαρκούτσι μπροστά του. Το έχω περιγράψει εκτενώς σε παλιότερο άρθρο.

Εικόνα NovoCeLats

...ΠΡΟΒΛΕΨΗ...

Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΑΝΙΔΗ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ.

ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ (ΝΟΜΙΖΟΥΝ) ΤΗ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ...

...ΠΡΟΒΛΕΨΗ...

Εικόνα Marios

Νομιζω οτι δεν γινεται αυτο,η ΕΠΟ εχει την δυνατοτητα μονο σε κρατικα γηπεδα να οριζει ματς,για να ορισει σε γηπεδο ιδιοκτητο πρεπει να παρει την αδεια ομαδας,για κανεναν Βολο το βλεπω αν και ο Σαββιδης θα πιεσει για Καυτατζογλειο!

Εικόνα Harry red logic

το ερώτημα είναι τι θέσεις παίρνουν στην αρένα:Ο Κουτσόκουμπάρος ο Θωμάς ο Γκαγκάς ο νιάου ο ιβάν?
Θα αγκαλιασθούν?

Εικόνα Marios

1000 τις εκατο ο Σιδηροπουλος θα το παιξει το ματς,πιστευω δεν θα ευνοησει κανεναν,στους εποπτες θα γινει η μαγκια ομως,ετσι πιστευω!

Εικόνα el trick

Διαβάζω για τον Ζαρντίμ και το ότι έφτασε στους 4 και το πόσο καλά παίζει η Μονακό κ.λ.π. κ.λ.π. Και όλα αυτά ότι εμείς τον διώξαμε.
Αποκλείουμε δηλαδή ότι (όπως και ο καθένας μας) έτσι και ο Ζαρντίμ να άλλαξε μυαλά και να συμπλέει πλέον με τα "θέλω" της διοίκησης της ομάδας του;;;; Μήπως ο Ζαρντίμ της Μονακό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο Ζαρντίμ του ΘΡΥΛΟΥ;;;;
Πάντως και τότε τον θεωρούσα και τον θεωρώ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.

Εικόνα Marios

Ο Ζαρντιμ φιλε δεν καταλαβε που βρισκοταν,δεν το λεω οτι δεν καταλαβε ποσο μεγαλος συλλογος ηταν ο Θρυλος αλλα κυριολεκτικα ζουσε αλλιως την πραγματικοτητα,σε μια συνεντευξη του αφου εφυγε τον ρωτησαν γιατι σε εδιωξαν απο τον Ολυμπιακο και ο τυπος ειπε το απιστευτο,ΕΠΑΙΖΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΈΝΟΙ ΜΕ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΣΤΥΛ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ,ο τυπος πραγματικα ζουσε στον μικροκοσμο του καθως ηταν πολυ κλειστος χαρακτηρας,δυστυχως ο κοσμος πιεσε την διοικιση προς αυτην την κατευθυνση,αντιθετα αν ο Ζαρντιμ ειχε κατσει να συζητησει με την διοικιση και του ελεγαν να κανει καποιον πειραματισμο να παιξει κατι διαφορετικο καθως οι αντιπαλοι μας ηταν συντριμια θα μπορουσε να ειχε κανει κατι αναλογο με την Μονακο,στην Μονακο του δωσαν τα κλειδια του μαγαζιου και εκανε τα παντα,αλλαξε συστηματα παικτες,εβγαλε παιδια απο την ακαδημια και τελικα μετα απο 2 χρονια αποτυχιων εκανε αυτην την απιστευτη χρονια,ο τυπος εχει την καλυτερη επιθεση του κοσμου,το καταλαβαινεις.Για μενα το κακο ειναι οτι ο κοσμος δεν εμαθε τιποτα απο αυτο το λαθος του και ουτε η διοικιση.Ο Μαρινακης εχει φερει εναν προπονητη που θα παει στην Μπαρτσελονα το καλοκαιρι εναν αλλο που παιζει στα ημιτελικα του cl και εναν αλλο που ειναι στην Premier,και δυστυχως εδιωξε αυτον που ηθελε να μεινει στο πρωτο εξαμηνο γιατι το Καραισκακη αδειασε,ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΔΕΡΦΕ!

Εικόνα Harry red logic

έχεις δίκιο!

Εικόνα Harry red logic

έχεις δίκιο!

Εικόνα ze ηλιας

Γιατρέ μου καλησπέρα
Νομίζω οτι αδικείς τον ντα Κόστα.
Μετά το κράξιμο που έφαγε πέρυσι έγινε απ τους σταθερούς παίκτες μας και σκόραρε και στα ντέρμπυ

Τα σέβη μου

Εικόνα apostolos gaganis

Ε, άμα είναι να τον αδικώ, να το επανεξετάσω το θέμα και - πού ξέρεις; - μπορεί τελικά να συμφωνήσουμε... Γεια σου ΜΕΓΑΛΟΓΑΥΡΕ! Η αλήθεια είναι ότι έχει βελτιωθεί και βγάζει κι΄έναν τσαμπουκά που αρέσει στους γαύρους. Δεν είμαι απόλυτα άκαμπτος σ΄αυτόν. Για να είμαι ειλικρινής. Έχει στοιχεία που μ΄αρέσουνε. Όπως και άλλα, που μου τη δίνουνε... Νομίζω πάντως ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ, ΓΕΝΙΚΑ, ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ....

Εικόνα kostasf

Θεωρώ απίθανο να γίνουν τόσες προσθήκες.

Πιστεύω ότι όσο καλό έκανε ο Μπέντο με τους νέους, τόσο κακό και περισσότερο έκανε με το υπόλοιπο ρόστερ.
Ένας νορμάλ προπονητής νομίζω θα εκμεταλλευτεί το ρόστερ καλύτερα.

Φυσικά χρειάζεται τουλάχιστον από μία προσθήκη κορυφής σε κάθε γραμμή. Ελπίζω ο Βαγγέλας να εννοούσε ότι θα στήσει ομάδα για να περάσει σε ομίλους CL, οπότε τότε σίγουρα θα χρειαστεί μεγάλες αλλαγές.

Ο Τάκης μια χαρά προπονητής είναι, δυστυχώς όμως ο προπονητής και με βάση τους παίχτες που μπορεί να φέρει ( ο μάνατζερ του δηλαδή), και εκεί χάνει πολύ..

Δεν θα γράψω για παίχτες, μόνο για τον Καπίνο..
Ο Καπίνο αν είναι γερός είναι μια χαρά για πρώτος και θα βελτιώνεται συνεχώς.

Εικόνα apostolos gaganis

Για τον προπονητή δεν διαφέρουν οι απόψεις μας, ουσιαστικά. Το άρθρο έχει γραφτεί πάνω σε δύο άξονες, όσον αφορά το σκεπτικό του: την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ πορεία της ομάδας και μια ΙΔΕΩΔΗ - κατα τη γνώμη μου - ενίσχυσή της. Θεωρητικολογώ κι΄όταν αυτό μπει στο μίξερ των πραγματικών οικονομικών μας δυνατοτήτων, θα δούμε τί "χυμός" θα προκύψει...

Εικόνα kostasf

προσθήκη :
"...ο προπονητής <επιλέγεται> και με βάση ...."

Εικόνα loudovikos

Καλησπερα σε ολους...εχω καποια ερωτηματα..Λεμε ολοι να μην διαβαζουμε τα κωλοsite και τους τσατσογραφους που εχουν παρει εργολαβια...αλλα επιτρεπεται ομως εκει να αρθρογραφουν ολυμπιακοι...αραγε για ποιον λογο?...γιατι δεν μιλαμε ανοιχτα με τα ονοματα τους?..γιατι στο σκατοsdna να αρθρογραφει ο Νοικοκυρης?...επειδη πλήρωνεται?...και τοσο μας ενδιαφερει να εχουμε την φωνη μας εκει?...αληθεια σε ποιους?..στους αλλοθρησκους?...αυτα γιατι δεν τα λετε?...γιατι να αρθρογραφει ο Νικολακοπουλος στο gazzetta?..αυτοι δεν ειναι ολυμπιακοι?..αυτα δεν ειναι site που μας πολεμουν?..φανταζεστε να μην υπηρχε κανενας Ολυμπιακος αρθρογραφος εκει τι ζημια θα παθαιναν?..πως ειναι δυνατον να ζηταμε απο τον κοσμο να μην διαβαζει τιποτα απο αυτα...αλλα οι δημοσιογραφοι του Ολυμπιακου να αρθρογραφουν σε αυτα που μας εχουν κυρηξει πολεμο...Γιατι δεν μιλαμε ανοιχτα για τον Σωκρατη Κοκκαλη και τι ακριβως εχει συμβει...και οχι υπονοουμενα...καθημερινα αρθρα που θα του χαλασουν το προφιλ απεναντι στα ματια πολλων απο την στιγμη που αποδεδειγμενα βεβαια δεν βοηθαει ενω μπορει..μην μιλαμε μονο για την κυβερνηση που ετσι κι αλλιως εχει τελειωσει απλα δεν το ξερει ακομα...η μπορει να το ξερει και κανει οτι προλαβει..

Εικόνα apostolos gaganis

Λουδοβίκο, ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου αλλά εκτός της ύλης του παρόντος άρθρου μου. Βάζεις πάντως θέματα που, πράγματι, μπορούν και ΟΡΙΣΜΕΝΑ πρέπει να συζητηθούν, παρά το ό,τι - σκόρπια είν΄αλήθεια - έχει πάρει το μάτι μου κάποιους σχολιασμούς τούτης της ιστοσελίδας γύρω από μερικά απ΄αυτά.

Εικόνα Νίκος Γόδας

1) θεωρώ ότι στο τέρμα είμαστε καλυμμένοι με τον Καπίνο. Η φετινή του παρουσία ήταν πολύ καλύτερη από την τελευταία σεζόν του Ρομπέρτο. Και μιλάμε για ένα παιδί 23 χρονών. Ο Νικοπολίδης στα 23 του ήταν αναπληρωματικός του Βάντσιχ, ενώ ο Ρομπέρτο έγινε πρώτο τέρμα στον Ολυμπιακό, στα γεράματα σχεδόν. Ο Καπίνο θα είναι ο πρώτος τερματοφύλακας τη νέα σεζόν, όπως αφήνει η διοίκηση να εννοηθεί, ενώ πίσω από τον Καπίνο θα είναι ο Γιαννιώτης που τις δύο τελευταίες σεζόν έπαιξε στον Πανιώνιο, πηγαίνοντας καταπληκτικά. Εγώ θα είμαι ικανοποιημένος με αυτό το σενάριο.

3) Ο Μποτία είναι καλός στόπερ. Δεν είναι σούπερ, αλλά μπορεί να αποδώσει σούπερ αν έχει δίπλα του έναν γρήγορο και σταθερό παρτενέρ. Εκεί πρέπει να πέσει το βάρος. Καινούριος στόπερ παιχταράς, Μποτία, Ρέτσος. Ο Σιόβας μετά από ό,τι έκανε φέτος είναι καμένο χαρτί.

4) Συμφωνώ στα περισσότερα. Αλλά, αν δοθεί χρήμα για να πάρουμε έναν περσινό Φορτούνη σ' αυτή τη θέση, θα σπαταληθεί όλο το διαθέσιμο ποσό. Μια χαρά είναι ο Φορτούνης, αρκεί να πάρει τις ανάσες που πρέπει το καλοκαίρι, αλλά και να αντιμετωπιστεί με καλύτερη διαχείριση από ό,τι έλαχε από τον Μπέντο.

Στο τέλος διαφωνούμε πλήρως. Θεμιτό, έτσι; Αν κρατήσει τον Λεμονή, που δεν πρόκειται δηλαδή, είναι άμεση και άνευ όρων παράδοση στον αντίπαλο. Για 'μένα, η επιλογή στην πρόσληψη προπονητή θα φανερώσει και τις προθέσεις της διοίκησης. Το να πάρεις παιχταράδες και να τους δώσεις σε έναν κακό ή μέτριο προπονητή είναι επικίνδυνο. Θα κάνεις κάποιες εντυπωσιακές εμφανίσεις, αλλά θα είναι πρόσκαιρες. Ο Λεμονής, για παράδειγμα, είναι ένας προπονητής που βασίζεται στην ψυχολογική προσέγγιση ενός αγώνα. Η διαφορά επιπέδου ενός μέσου Έλληνα προπονητή με έναν μέτριο ξένο προπονητή είναι χαώδης. Με εξαίρεση τον απατεώνα Μπέντο, που τον πίστεψα κι εγώ προσωπικά όσο πήγαινε, όλες οι άλλες επιλογές ήταν καλές και από το πάνω ράφι. Άιντε, εξαιρώ και τον Περέιρα. Ας μην το γαμήσει τώρα ο Μαρινάκης. Τον Γκαρτ δεν τον ξέρω ούτε παρακολούθησα τις ομάδες που προπόνησε, αλλά τα επιτεύγματά του ήταν ανύπαρκτα. Επιλογές υπάρχουν, αρκεί να ψαχτεί λίγο η διοίκηση. Και το κυριότερο: να έχουν κοινό πλάνο. Όχι να θέλει η διοίκηση ελληνοποίηση του ρόστερ και αξιοποίηση νέων παιχτών από τις ακαδημίες και να φέρει έναν άλλης νοοτροπίας προπονητή.

Εικόνα apostolos gaganis

Για τον προπονητή, δεν είναι και ΤΟΣΟ απόλυτη η αντίθεσή μας, γιατί μιλάω ήδη στο άρθρο για ξένο προπονητή, αλλά όνομα. Τον Γκαρντ δεν τον ξέρω. Ξέρω καλά όμως από ΤΩΡΑ, ότι ΕΝ ΠΡΩΤΟΙΣ θ΄αντιμετωπιστεί ψυχρά και με δυσπιστία απ΄τους γαύρους. Καλώς ή κακώς, αυτό θα γίνει. Άρα εξ΄αρχής θα΄χει ΠΟΛΥ δύσκολο έργο ο τύπος κι΄αν πέσουν και κανα δυό στραβές, τότε θ΄αρχίσουν τα γνωστά... Θα δυσκολευτεί να πείσει. Εκτός εάν δούμε τίποταααα θαύματα ή αν ο Βαγγέλας έχει ετοιμάσει κάτι άλλο, κάτι μεγάλο, που σε πρώτη φάση τουλάχιστον ( μιλάμε για τους γαύρους... ) θα΄χει την ευρεία αποδοχή του κόσμου του Ολυμπιακού.

Για τον Καπίνο, για πρώτο, δεν είμαι άκαμπτος, αλλά θα΄θελα κάτι καλύτερο αν γίνεται, μιας και η θέση του τερματοφύλακα είναι ΚΛΕΙΔΙ για μεγάλα πράματα, καλά ή κακά. Προκρίσεις ή αποκλεισμούς. Θριάμβους μιναδικούς, αλλά και γκέλες ντροπιαστικές.

Για τα υπόλοιπα, Φορτούνης, Μποτία, νταααξ... Δεν τρέχει και τίποτα... Απλά στο θέμα των κεντρικών οπισθοφυλάκων, ζητάω ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ. ΝΕΟ ΔΙΔΥΜΟ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ, ΛΟΓΟΥΣ.

Εικόνα Marios

Για μενα ο Μποτια εχει προσφερει και ο κοσμος γενικα τον εχει αδικησει,αλλα νομιζω οτι του χρονου ειναι επιβεβλημενο να παρεις εναν στοπερ για να κανει την διαφορα και σιγουρα θα επιστρεψει ενας αριστεροποδαρος στοπερ,ειτε ο Σιοβας ειτε ο Λαιφης,εγω προτιμω Σιοβα,τον θεωρω καλυτερο,αρα με εναν αριστεροποδαρο στοπερ (καθε ομαδα συγχρονη χρειαζεται),με τον Ρετσο που η ΠΑΕ καταλαβαινει οτι γυρω απο το ονομα του θα δημιουργηθει ντορος,χρειαζεσαι εναν καλυτερο απο τον Μποτια μια υπερβαση,και επειδη δεν γινεται να εχεις κανα 5-6 στοπερ,ο Μποτια αν φερει καλη προταση πρεπει να μας χαιρετησει για να ερθει καποιος καλυτερος,αν δεν μπορεις να φερεις καποιον καλυτερο να μην κανει η ομαδα μεταγραφη απλα για να κανει.Οσο για τον Φορτουνη μαγκες για μενα ειναι απλο,μπορει να με λοιδορήσετε αλλα ο Φορτουνης παιζει λες και τον αναγκαζουν να παιζει,εχει χασει το κεφι του και την διαθεση,και δυστυχως βλεποντας απο τον Μαριν και πως αλλαξε η εικονα του με τον Τακη αυτο παιζει τεραστιο ρολο,καταλαβαινω οτι εχουμε συνηθισει παικτες σαν τον Ζιο αλλα ο Φορτουνης ειναι πολυ συγχρονος παικτης με πολλα στοιχεια,το διδυμο Φορτουνη Μαριν για του χρονου ειναι εξαιρετικο.Στα αλλα συμφωνω και ιδιως αυτο για τον προπονητη,ουτε εγω τον πιστευω τον Γκαρντ,οι Γαλλοι προπονητες γενικα ειναι η του υψους η του βαθους μακρια απο την Γαλλια!

Εικόνα apostolos gaganis

Κανένας δεν σε λοιδωρεί και ΔΕΝ πρεπει, Μάριε, γιατί εκθέτεις τις - όποιες - σκέψεις σου με τρόπο ΠΡΩΤΑ ΑΠ΄ΟΛΑ σεμνό. Καλοδεχούμενος.