ΕΓΙΝΕ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΡΟΥΑ - ΜΑΤ; ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΣΑ Θ΄ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ...



Μέχρι προ τινος έκρουα - μαζί με πολλούς - κώδωνα για νέο προπονητή και παίχτες, λόγω χρονικής πίεσης στην ομάδα. Και ξαφνικά σκάει μια πρώτη βόμβα απ΄την ΠΑΕ, εντελώς απρόσμενη εδώ που τα λέμε, η ισχύς και ο αντίκτυπος της οποίας μέλλουν μεν να εκτιμηθούν, αλλά οι προδιαγραφές της μιλάνε για μια πολύ σοβαρή κίνηση εκ μέρους του Βαγγέλα, δηλωτική πολύ ενθαρρυντικών για τον γαυρόκοσμο προθέσεων εκ μέρους του προέδρου. Τα συνηθίζει άλλωστε κάτι τέτοια ο Ολυμπιακός...

Προσελήφθη ως KAΠETAN ENAΣ στην ομάδα, sporting manager ο τίτλος του, που θ΄αναφέρεται μόνο και απευθείας στον πρόεδρο, ένας άνθρωπος τον οποίον δεν γνωρίζαμε εμείς ( μόνο κάτι "σαϊνια" είδα και παρουσιάστηκαν αμέσως στο κυβερνοχώρο που τον "ήξεραν", λέει. Σκέψουουου... Ξέρανε τον αθλητικό διευθυντή της...Μάλαγα... Ρε πού πάμε, ρεεε;), αλλά ο οποίος είναι πολύ μπασμένος στα διεθνή ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα, με "άκρες" σε ομάδες και πρόσωπα ουσίας στην Ισπανία, την Ευρώπη αλλά και στην Νότια Αμερική, καθ΄ότι Αργεντίνος. Ο 58χρονος Αρμάντο Μάριο Χουσίγιος. Σημείωση: Το χου παίδες όχι βάρβαρο, παχύ, αλλά σαν ελαφρά εκπνοή... Έτσι δεν είναι Μαουνιέρη; Το ατομικό αναμνηστικό του μας λέει ότι στα νιάτα του ήταν επιθετικός, είχε παίξει σε ομάδες της Αργεντινής και της Ισπανίας ( μεταξύ αυτών οι Μπόκα, Σαν Λορέντζο, Ρεάλ Μούρθια, Μάλαγα ) και το 93-94 σταμάτησε την καριέρα του στα 35 ως παίχτης, για να ξεκινήσει την τωρινή επαγγελματική του. Να σημειώσω απ΄αυτό το κομμάτι της ζωής του, ότι είχε κερδίσει με την Μπόκα ένα Copa Libertadores το 1978, ενώ το 1983 με την Σαν Λορέντζο είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο Campeonato Nacional.

Στη θέση τώρα του αθλητικού διευθυντή, έχει συνδέσει βασικά τ΄όνομά του με τα καλύτερα χρόνια της Μάλαγα, όπου έκατσε απ΄το 2012 ως το 2015. Επόμενος σταθμός του, ο Ολυμπιακός. Παλιοί γνώριμοι οι δυο τους... Και φέτος, βλέπω Μάλαγα... Μίτσελ...Ρομπέρτο... Αλυσίδα. Η Μάλαγα, παρενθετικά, κατετάγη 11η πέρσι στην Primera Division, εδρεύει στην ομώνυμη πόλη της Ανδαλουσίας, έχει ένα γήπεδο περίπου σαν το Καραϊσκάκης σε χωρητικότητα και περίπου την ίδια χρηματιστηριακή αξία παιχτών μ΄εκείνη του Ολυμπιακού. Φυσικά την ιστορία του Ολυμπιακού, ούτε κατά διάνοιαν. Αλλάαα... Μιλάμε για Ισπανία, όχι Ελλάδα. Εντελώς άλλη η ποιότητα, τα νούμερα, το επίπεδο, η οργάνωση, το διεθνές βεληνεκές κλπ κλπ.

Τί κατάφερε ο Αρμάνδος εκεί; Τα κυριότερα: Την έσωσε τάχιστα από επικείμενο οικονομικό πνιγμό της, είχε εκπέμψει SOS, με επιτυχημένες πωλήσεις παιχτών, την έφτασε μέχρι τους 8 παρακαλώ του Τσάμπιονς Λινγκ για ν΄αποκλειστεί απ΄την Μπορούσια Ντόρτμουντ, έφερε στη Μάλαγα σπουδαίους ποδοσφαιριστές που συνέχισαν την καριέρα τους σε σημαντικές ομάδες όπως οι Ίσκο ( Ρεάλ Μαδρίτης ), Μονρεάλ ( Άρσεναλ ), Καμπαγιέρο ( Μάντσεστερ Σίτι ), Χοακίν ( Φιορεντίνα ), Xεσούς Γκάμεζ ( Ατλέτικο Μαδρίτης ), Τουλαλάν ( Μονακό ), ενώ έβγαλε από την Ακαδημία της παίχτες όπως οι Σάμου Γκαρσία και Σάμουελ Καστιγέχο ( Βιγιαρεάλ ) και Χουάνμι ( Σαουθάμπτον ). Επιπρόσθετα, έχει συνεργαστεί με προπονητές σαν τον Μανουέλ Πελεγκρίνι, Μπέρντ Σούστερ και Χάβι Γκράθια. ΑΡΑ; Άρα ταιριάζει, θεωρητικά πάντα, μ΄αυτό που ζητάει ο Ολυμπιακός κι΄ο Μαρινάκης. Είναι πεπειραμένος, της Ισπανικής Σχολής, οργανωτικός, έχει καλές επαφές με ξένες ποδοσφαιροχώρες και ποδοσφαιρανθρώπους, προσέχει τις Ακαδημίες και ξεπετάει τα ταλέντα τους στον αφρό, κάνει πετυχημένες μεταγραφές με παίχτες που μεταπωλούνται με το ανάλογο τίμημα σε πολύ ισχυρές ομάδες και διενεργεί μ΄επιτυχία το scouting, σημείο-κλειδί ανέκαθεν για να διατηρείται ψηλά ένα κλαμπ απαιτήσεων, γιαυτό και φέρνει άλλους τρεις μαζί του. ΟΜΑΔΑ.

Στον Ολυμπιακό θα΄χει την ευθύνη για όλα, πλην του οικονομικού σκέλους που θα κρατήσει ο Βρέντζος ο οποίος μας χαιρετάει για Νότιγχαμ: Επιλογή προπονητή, ξεκαθάρισμα ρόστερ και μεταγραφές ( σε συνεργασία ασφαλώς με τον προπονητή ), εποπτεία τμημάτων υποδομής, scouting. Αναφορά, στον Μαρινάκη και ΜΟΝΟ. "Πάρε τα κλειδιά", δηλαδή. Κι΄αυτό σημαίνει ΗΓΕΤΗΣ. Να δίνεις αρμοδιότητες, ανάλογες με τα προσόντα του καθενός, τοποθετώντας τους σε θέσεις που θεωρείς ότι τους αρμόζουν. Θέσεις ΕΥΘΥΝΗΣ. Και μετά...ΚΡΙΝΕΣΑΙ, ανάλογα με τ΄ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ που φέρνεις.

Μια λοιπόν που μιλήσαμε για προπονητές, καθ΄όσον θέμα ΚΑΥΤΟ. Ονόματα τώρα που γράφω: Μαρτίνς, Χάβι Γκράθια, Πάμπλο Γκέδε, Χάσι, Λουτσέσκου, Μάνουελ Πελεγκρίνι, Γκαγιάρδο. Μπορεί να΄χω ξεχάσει και κανένα. Τόσα που πάνε κι΄έρχονται συνεχώς... Μέχρι τη Δευτέρα, διάβασα, θα μάθουμε τον εκλεκτό.  Όπως κι΄ότι ο Χουσίγιος είναι στο Λονδίνο με τον Βρέντζο για παίχτες. Την Τρίτη, τον περιμένουμε. Οργασμός... Προγνωστικά δεν χωρούν. Ειδικά όταν μιλάμε για Ολυμπιακό. Άσε που μπορεί να΄ναι τελικά και κάποιος, του οποίου τ΄όνομα να μην έχει καν ακουστεί. Θα δούμε... Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΕΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΟΥΣΙΓΙΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ.

Σ    Υ    Μ    Π    Ε    Ρ    Α    Σ    Μ    Α

Επί μέρους πάντα, μιας και όλα είναι ρευστά. Το πρώτο σταθερό, η πρόσληψη του Χουσίγιος στο νούμερο ΕΝΑ της ερυθρόλευκης ποδοσφαιρικής ιεραρχίας. Καλορίζικος και θα δούμε τα πεπραγμένα του. Ιβηρική και δη Ισπανική η Σχολή με Αργεντίνικο χρώμα. Τάλε κουάλε με το DNA του γαύρου, δηλαδή. Μας έπιασες το σφυγμό, πρόεδρε... Είδα στην αγχωμένη γαυρίλα των ιντερνετικών ερτζιανών, να γουργουρίζει το στομάχι της μ΄αισθήματα ενθουσιασμού. Πρόωρου μεν, αλλά τους δικαιολογώ. Εν μέρει τουλάχιστον. Ας ελπίσουμε επομένως να υλοποιηθούν οι προσδοκίες μας για ΣΑΦΕΣ ποιοτικό άλμα της ομάδας στη νέα σεζόν. Ξέρεις τί θέλουμε: Ο,ΤΙ ΚΙ΄ΕΣΥ. Έκανες μια πρώτη κίνηση. Ξεκινώντας από την ΚΟΡΥΦΗ και δείχνοντας ότι πρόθεσή σου είναι το ρουά ματ σε βάρος του γνωστού τρίο. Μαζί με το MEGA και σία, αλλά και την Νότιγχαμ. ΠΑΙΖΕΙΣ ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Ασφαλώς και ξέρεις πράματα, τα οποία αγνοούμε. Είναι φυσικό.

ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ, ΒΑΓΓΕΛΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ!

Σχόλια

Εικόνα holland74

Καλησπέρα σε όλους...
Μπράβο στην ομάδα μπάσκετ για την ανατροπή και δεν ξέρω αν μου φάνηκε (ας μας δώσουν τα φώτα οι κατέχοντες καλύτερα το μπάσκετ)με κόντρα διαιτησία...
Επειδή γενικά θεωρώ σημαντική την οργάνωση για να αλλάξει η ομάδα επίπεδο στην Ευρώπη, η πρόσληψη του Χουσίγιος είναι πιθανότατα η πιο επαγγελματική κίνηση που έχει κάνει ο πρόεδρος την 7ετία..
Όσον αφορά στην πρόσληψη προπονητή, εδώ και 2-3 μέρες έχω ένα όνειρο τρελό...
Μία ποδοσφαιρική ευφυΐα από την Αργεντινή, τον τρελό (el loco) Marcelo Bielsa...Ξέρω πως υπέγραψε με τη Λιλ, αλλά είπαμε, όνειρο...

Εικόνα Harry red logic

1.Συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ για την λεβέντικη νίκη με θρυλική ανατροπή!Πάμε γερά για τον τίτλο!
2.Αν είναι ο Χάσι εύχομαι το όνομα του ποτέ να μην συμπέσει με αποτέλεσμα του Θρύλου μας!Μόνο ΝΙΚΗΣΕΙ!

Εικόνα Pavlos

Ελπίζω και εύχομαι πραγματικά η φήμη για τον Χάσι να είναι μούφα. Εκτός της εθνικότητας, η οποία θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα, η προπονητική καριέρα του συγκεκριμένου είναι το λιγότερο προβληματική.

Σε δύο χρόνια στην Αντερλεχτ: ποσοστό νικών 53.78% (64-28-27)
Λίγοι μήνες στη Λέγκια, συμπεριλαμβανομένης της θερινής προετοιμασίας, ποσοστό νικῶν: 27.78% (5-6-7)

Αν αυτά μας καλύπτουν, τί να πῶ; Ποτέ δεν έχω καταδικάσει προπονητή πριν κάν αναλάβει, αλλά εν προκειμένω η αποτυχία είναι προδιαγεγραμμένη.

Ελπίζω να ανησυχώ άδικα, και το όνομα να έχει απλώς ακουστεί ως αντιπερισπασμός για να καλύψει άλλες επαφές.

Εικόνα nichio 1971

Καλησπέρα Απόστολε,
Καλή κίνηση, σε άκρως ΑΝΑΛΩΣΙΜΗ θέση. Να θυμηθώ Μαθία, Λορένθο κλπ?
Αποδεικνύεται επίσης πως η ιστορία "Νότιγχαμ" στην ΠΑΡΟΥΣΑ, μόνο ΜΠΕΡΔΕΜΑ φέρνει.
Πιο επείγον ήταν η αντικατάσταση του... Βρέντζου από την εύρεση προπονητή?
Για μένα, κίνηση ΜΑΤ θα είναι να ρίξει 15-20 μύρια στο ρόστερ, να το ανεβάσει ξανά στα 65-70 και να πάρει το ρίσκο προκειμένου να μπεί στους ομίλους του champions league ΜΕ ΑΞΙΩΣΕΙΣ, όπου και θα κάνει ΑΠΟΣΒΕΣΗ μιας και η κούλα δεν βλέπει ομίλους ούτε με τηλεσκόπιο... Άρα το market pool, περιμένει ΕΜΑΣ...
Ο χρόνος πλέον είναι ΕΧΘΡΟΣ μας, και το πρώτο ΜΠΟΥΡΙΝΙ του ΙΟΥΛΙΟΥ πλησιάζει ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ...
Καλή συνέχεια να έχουμε.

Εικόνα apostolos gaganis

Την καλησπέρα μου. Είμαστε σε οριακό σημείο. Αυτή τη βδομάδα περιμένω, λογικά, αρκετά νέα. Για προπονητή, μετά την τελευταία εξέλιξη, μάλλον αποκλείω τον Πορτογάλο. Δεν ξέρω κι΄αν είναι τίποτα αποπροσανατολιστικές μούφες της διοίκησης και μάθουμε ξαφνικά το πραγματικό όνομα. Τα συνηθίζει άλλωστε ο Ολυμπιακός κάτι τέτοια. Ίδωμεν..

Εικόνα dimitrov7

Απλώσανε οι δουλειές του Βαγγέλα και δεν τα προλαβαίνει όλα .... Οπότε αναθέτουμε πόστα σε επαγγελματίες. Άντε να δούμε. Εγώ θα του έβαζα και σερ Τάκη δίπλα να του κάνει μετάφραση. Τι εστί μπάουγκ, κούλα, βασιλομπίλαρος, αδρμμε, πλατανεύς, εξυγίανση, τουίτυ,νιάου κλπ,κλπ,κλπ.

Εικόνα apostolos gaganis

Πιστεύω ότι θα ενημερωθεί δεόντως. Αφού γράφτηκε ότι "του δίνει τα κλειδιά". Καλού κακού πάντως, δεν του στέλνεις κι΄ένα συστημένο ενημερωτικό σημείωμα;

Εικόνα PGK

Ας ελπίσουμε για το καλλίτερο. Οι καιροί είναι δύσκολοι !!!

Εικόνα apostolos gaganis

Αμήν.

Εικόνα Romain

Απόστολε, αυτή είναι σοβαρή κίνηση που δείχνει τις προθέσεις της διοίκησης αλλά και την κατεύθυνση που θέλει να δώσει στην ομάδα. Μαζί με την κίνηση στα ΜΜΕ, είναι δυνατές κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση.

Είναι δύο κινήσεις με μακροπροθεσμη προοπτική.

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνώ και το εύχομαι.

Εικόνα Romain

Αν και θα προτιμούσα (είμαι σίγουρος και εσύ) για την θέση του τεχνικού διευθυντή τον Φρανσουά Μοντεστό!

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα....

Εικόνα apostolos gaganis

Θθθθθθθθθθθθθ......

Εικόνα John Zolo

Μπορει να ειναι καλος και να πετυχει...ΜΑΚΑΡΙ...το μονο μου ερωτηματικο ειναι κατα ποσο θα μπορεσει ο όποιος προπονητης ερθει να τα βρει μαζι του και να ξεκαθαρισει η ευθυνη του καθενος...
Ο Μαρινακης ειχε δωσει τα κλειδια στον Βαλβερδε...το θυμαστε...ο διαχωρισμος των ευθυνων ειναι σηματικος παραγων επιτυχιας...ο σκοπος ειναι κοινος...η εποτυχια της ομαδας μας...

Εικόνα apostolos gaganis

Πιστεύω ότι έχουσι γνώσιν οι φύλακες. Μ΄αρέσει αυτό που διάβασα ότι "ελέγχει την αγορά της Λατινικής Αμερικής και του αρέσουν οι μοντέρνοι προπονητές, που αγαπούν το γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο όπως ο Χάβι Γκραθία". Μακάρι...

Εικόνα el trick

Την πρόσληψη αυτή πράγματι τη θεωρώ ως την σημαντικότερη από τις κινήσεις προετοιμασίας για φινάλε ενός σκακιστικού παιχνιδιού (φινάλε = πρωτάθλημα, ματ = το πιάσιμο ΟΛΩΝ των στόχων ήτοι ΝΤΑΜΠΛ στην Ελλάδα και πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη). Βασική κίνηση στρατηγικής.
Φυσικά υποδηλώνει και κάτι άλλο. Ότι ο Πρόεδρος θα ασχολείται ΛΙΓΟΤΕΡΟ με τον ΘΡΥΛΟ. Είναι φυσικό επακόλουθο των πρόσφατων ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ του κινήσεων. Δεν είναι λοιπόν κατ΄ανάγκη κακό το ότι θα ασχολείται με το ΘΡΥΛΟ λιγότερο, αφού φρόντισε να βάλει στο γενικό κουμάντο έναν άνθρωπο, που αν μη τι άλλο γνωρίζει ΚΑΛΑ το αντικείμενο εργασίας του.
Υ.Γ. Μόνο ένα ενδοιασμό έχω. Ελπίζω να έχει καταλάβει ΚΑΛΑ ότι ήρθε σε ομάδα που κάνει ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν νομίζω να΄χει πρόβλημα μ΄αυτό το τελευταίο. Είναι έμπειρος πολύ. Εξάλλου, το πρώτο που θα του έχουν εξηγήσει καλά οι δικοί μας είναι τί σημαίνει Ολυμπιακός για τη χώρα μας. Σίγουρα. Προπονητή και παίχτες, τώρα...

Εικόνα PGK

Φαντάζομαι ότι θα του έχουν εξηγήσει και τι σημαίνει αθλητική δικαιοσύνη στην χώρα μας και νόμος Κοντονή.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Απρόσμενο, όντως, και άκρως ενθαρρυντικό. Περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια. Είναι ενθαρρυντική η κίνηση όχι μόνο επειδή ήρθε ο συγκεκριμένος στην ομάδα αλλά επειδή αυτό προ'ι'δεάζει για ανάλογης ποιότητας κινήσεις και στα άλλα θέματα, του προπονητή και του ρόστερ. Μένει να επιβεβαιωθεί η αισιοδοξία που δημιουργεί η κίνηση.

Εικόνα apostolos gaganis

Προσυπογράφω.

Εικόνα Red Kokkinos

μελλει ιδεσθαι Αποστολε. Αν θεωρησουμε την κινηση με τον Αρμανδο υψηλων προδιαγραφων θα πρεπει και οι επομενες κινησεις να ειναι επισης επιπεδου. Πρεπει να δουμε και που σκοπευουμε με τους γυρους των προκριματικων. Θελουμε οντωςνα περασουμε; Θα πρεπει να δυναμωσουμε, να ανεβουμε πολλα επιπεδα, διαφορετικα δεν.... Ευελπιστω οτι αυτη η κινηση προδιαγραφει θεληση για σοβαρο σχεδιασμο.

Εικόνα apostolos gaganis

Για σοβαρό και μακρόπνοο σχεδιασμό. Έτσι φαίνεται...