ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ, ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ IRON MAN ΘΑ ΚΟΤΣΑΡΙΖΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ...



Δεν ξέρω αν τελικά αυτός θα΄ναι ο εκλεκτός. Ή ο...τυχερός. Κι΄αν δεν είναι, μέχρι ν΄ανακοινωθεί επίσημα απ΄την ΠΑΕ τ΄όνομα του καινούριου προπονητή μας, εεε...θεωρήστε τούτη την ανάρτηση ως μη γενόμενη. Απλά.

Απ΄την Αλβανία και το Κόσοβο τα τιτιβίσματα χτες, έφερναν τελικά τον Μπεσνίκ Χάσι γιαυτόν που θ΄αναλάβει τις τύχες του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού στη νέα σεζόν. Και αναπαράχθηκαν ταχύτατα απ΄τα δικά μας ΜΜΕ. Μαζί με την είδηση, εύλογο ήταν, άρχισαν κι΄οι αντιδράσεις των γαύρων στον κυβερνοχώρο. Τις συνοψίζω:

Αρνητικές, στην μεγάλη πλειονότητά τους. Σ΄άλλους δεν άρεσε η καταγωγή του. Αλβανός, ο 45χρονος Αλβανοκοσοβάρος, τουτέστιν μπασκλασαρία, σιγά τους βρομιάρηδες... Μόνο ο "Πέτρος" ο δικός μας είναι καλός, που΄βαψε μια χαρά το σπίτι, τα παράθυρα, τα εξωτερικά κάγκελα του οικοπέδου, μας έστρωσε φίνα τις πλάκες Καρύστου έξω, κλαδεύει και καθαρίζει τον κήπο τέλεια κι΄ όταν λείπουμε το 20ήμερο για διακοπές το καλοκαίρι, μας τον ποτίζει κιόλας, έτσι για να δείτε δηλαδή πόσο...υπεράνω είμαστε, που του δίνουμε και τα κλειδιά της καγκελόπορτας. Τόσα χρόνια... Άμα ήτανε όμως...Σερβοκοσοβάρος; Εεεε, όσο να΄ναι, πιο ανεκτός ετούτος... Ορθόδοξος κλπ. Ενδεικτικά μόνο, έτσι για να δείξω πόσο συμφωνώ μαζί του, φιλαράκος έγραψε κάπου στο φουμπου: " Το΄ζησα κι΄αυτό. Αλβανός προπονητής στον Ολυμπιακό...".

Άλλοι, δε γουστάρανε τ΄όνομά του. Μα, ΧΑΣ(Ε)Ι ρε πούστη μου;... Τί όνομα είν΄αυτό πάλι; Προφητικό, γκαντέμικο, τί διάααολο.... Κάποιοι άλλοι, μη εντυπωσιασμένοι από το όντως μη εντυπωσιακό ( όχι και αμελητέο όμως ) βιογραφικό του, προέβλεψαν ότι "τη βγάζει δεν τη βγάζει" μέχρι τις 28 του Οκτώβρη... Τα΄χανε πολλοί με τ΄ότι ήτανε προπονητής στην Άντερλεχτ και τη Λέγκια Βαρσοβίας. Σιγάαα τις ομάδες. Άαααντερλεχτ... Το διάβαζα αυτό συνέχεια όταν μας απέκλεισε η λεγάμενη με 1-0 στις Βρυξέλλες και 2-1 στο Καραϊσκάκη, με τον Χάσι προπονητή, απ΄τους 32 του Γιουρόπα. Άαααντερλεχτ.... Άντε να ξεκολλήσεις το γαύρο από΄κει. Τίποτα δεν τον πείθει. Ούτε ότι το Βέλγικο ποδόσφαιρο είναι σαφώς ανώτερο απ΄το δικό μας, η Εθνική τους καλύτερη και η Άντερλεχτ, εκτός απ΄τα 34 πρωταθλήματα και τα 9 Κύπελλα ( δεν είναι και λίγα; ), έχει ΚΑΙ 5 Ευρωπαϊκούς τίτλους ( 2 Κύπελλα Κυπελλούχων, 1 ΟΥΕΦΑ, 2 Σούπερ Καπ και 4 φορές φιναλίστ σε Κύπελλα Κυπελλούχων, ΟΥΕΦΑ και Εκθέσεων ). Ενώ εμείειεις.... Τίποτααα... Μα Αλβανός; ΑΥΤΟ, "ΚΟΛΛΑΕΙ". Κι΄ετσι θα τον αποκαλούνε , σα βρισιά, οι περισσότεροι. ΕΙΔΙΚΑ, ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΒΕΣ....

Να το πούμε ξεκάθαρα. Πάγωσε ο γαύρος, μόλις άκουσε το νέο. Είχε ζεσταθεί με τον Χουσίγιος, κατάψυξη σχεδόν με τούτον. Γκράθια π.χ. φαντασιωνότανε, άντε και Πελεγκρίνο, Αλβανός του προκύπτει ( να δούμε, ε; ). Δεν ήθελε Πορτογάλο. Μετρ του...αντιπαθητικού ποδοσφαίρου. Δεν ήθελε Λουτσέσκου. Σιγάαα... Ο Λεμονής βέβαια, είχε πολλές συμπάθειες. Και τη δική μου. Δεν "έκατσε" το πράμα όμως. Δεν πολυγουστάριζε Γάλλο. Έξω απ΄τα...νερά μας η Γαλλική Σχολή. ΙΣΠΑΝΟ ΚΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟ, ΚΑΝΕΙ ΚΕΦΙ Ο ΓΑΥΡΑΚΑΣ... ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ "ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ"... Με το ζόρι και καναν Ιταλό. Με το ζόρι. Και, που΄στε; Αναγνωρισμένο διεθνώς. Όχι κανα δευτεροκλασάτο πράμα. Καλύτερος ο Λεμονής. Κι΄εγώ... Αλλά άσε. Θα πω στο τέλος την άποψή μου για το θέμα.

ΓΙΑΤΙ τον φέρνει συνεπώς ο Ολυμπιακός; Και συμφωνεί κι΄ο Χουσίγιος γιαυτόν; Κι΄ο Ζεβλάκοφ υπερθεματίζει...

Όπως διάβασα, γιατί είναι νέος, φιλόδοξος κι΄έχει - λέει - ειδικότητα στα προκριματικά του Τσου Λου. Μιλάμε για ουσιαστικό ονόρε, μπόλικα λεφτά και διακαή, φυσικά, πόθο μας, ειδικά μετά τα περσινά. Μην τα ξαναλέμε. Τον διώξανε βέβαια σε 3μισι μήνες απ΄τη Λέγκια ( λόγω 5 νικών, 6 ισοπαλιών και 7 ηττών ), αλλά πρόλαβε να...τη χώσει στους ομίλους της πρώτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Θυσιάστηκε λοιπόν για το...παιδί της.

Φτάνω, έτσι, στο διά ταύτα. Καλούτσικη, πιστεύω, η περιγραφή του πώς έχει η υπόθεση μέχρι τώρα που πληκτρολογώ, ας καταθέσω όμως και την άποψή μου για τον περί ου ο λόγος:

1. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ...ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΧΑΣΙ, ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ, ΓΕΝΙΚΩΣ, ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΟΥ.

2. ΤΟ ΧΟΥ ΙΖ ΧΟΥ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ...ΑΣΧΕΤΟΣ. ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ, ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΠΑΝΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Π.Χ. ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΛΕΜΟΝΗ. ΜΠΟΡΕΙ. ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ. ΆΛΛΑ ΕΙΝΑΙ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ(;) ΤΟΥ.

3. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΓΝΩΣΤΟΤΕΡΟ. ΠΙΟ ΒΑΡΥ ΣΑΝ ΟΝΟΜΑ. ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ. ΕΚΑΝΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ( ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ΄ΑΛΛΙΩΣ; ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ...), ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΩ.

4. ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΛΒΑΝΟΥ, ΕΠΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ, ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ Κ.Λ.Π., ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΗΔΗ, ΤΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΩ. ΜΕΤΑ ΘΥΜΗΔΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ...ΒΔΕΛΥΓΜΙΑΣ.

5. ΔΕΝ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΩ. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ, ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΟΥ. ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΖΩΗΣ, ΑΥΤΗ. ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ. ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΩ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΟ ( ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΚΑΜΠΤΟ, ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ), ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΩ. ΞΑΝΑΛΕΩ: ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ, ΤΙΠΟΤΑ.

6. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΤΟΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. ΘΕΛΩ ΣΥΝΕΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΣΕΣ - ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ -  ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΙ. ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΑΣ, ΠΙΣΩ, ΜΕΣΗ, ΜΠΡΟΣΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ.

7. Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΕΓΓΥΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΑΝΕΣΗ. ΚΑΜΙΑ. ΑΡΑ, ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Η ΜΗΧΑΝΗ ΟΦΕΙΛΕΙ Ν΄ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΡΟΛΑΡΕΙ. ΠΡΟΕΔΡΕ, ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΟΛΑ.

ΥΓ. Επειδή μερικά "παιδάκια" στο φου μπου δεν ξέρουν να εκφράζουν σωστά τις όποιες διαφωνίες τους για τα γραπτά μου κι΄επειδή πληκτρολογώ, όπως όλοι στο RATM, για την οπαδική μου ΚΑΥΛΑ και μόνο, αλλά και κουράζομαι να βρω, να ταξινομήσω, ν΄αξιολογήσω το υλικό μου κλπ, τους ζητάω να μη με διαβάζουνε καν. Να με αγνοούνε. Δεν τους έχω ανάγκη καμιά. Χάρη θα μου κάνουνε. Εδώ, σε τούτη τη γωνιά, ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. Οι εξαιρέσεις σπάνιες. Το΄χω πει πολλές φορές: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΑ, ΤΙ ΛΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ. Ξηγηθήκαμε, θέλω να πιστεύω.

Σχόλια

Εικόνα Arxidakos

Καλησπέρα αδέρφια!

Τα σχόλια πολλά και με περιεχόμενο. Για να τονίσω και να μη κουράσω, δύο επισημάνσεις που καθιστούν εύλογους τους προβληματισμούς και κατανοητές τις κραυγλες για τον χάσι-χάσι:

1. Τα πεπραγμένα του ως πρώτος προπονητής και η παρακαταθήκη του όταν έφυγε από τις προηγούμενες ομάδες του είναι στην καλύτερη αμφίσημα.

2. Ο πρόεδρος και οι περί αυτού είχαν αφήσει να εννοηθεί (ή/και δήλωσαν ευθέως) ότι θα πέρναμε προπονητή άλλης κλάσης.

Ειδικά το (2) μου τη βιδώνει κανονικά. Προσωπικά δεν θα γιούχαρα ποτέ προπονητή ή παίκτη του θρύλου πάνω σε ματς ή μετά από αυτό αλλά βρε αδερφέ στο μεταξύ μας θα κατεβάσω καντήλια όταν άλλα τάζουν και άλλα βλέπω...

Εικόνα apostolos gaganis

Τους προβληματισμούς τους κατανοώ και τους συμμερίζομαι. Κι΄εγώ τους ίδιους έχω. Τις κραυγές όμως, όχι. Δεν οδηγούν πουθενά. Απεναντίας, επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα. Τους καταλαβαίνω πάντως...

Εικόνα RedSky

Το σχόλιό μου αφορά την πρώτη παράγραφο.

Αυτά τα περί Αλβανών που δουλεύουν και μας φτιάχνουν τον κήπο και τις πλάκες Καρύστου έχουν καταντήσει ρατσιστικά στερεότυπα από την ανάποδη (ο «Ελληναράς» που δεν δουλεύει και λοιπά). Δεν έχω ιδέα τι είναι οι πλάκες Καρύστου, τους τοίχους στο σπίτι μου τους έβαψε ο Δημήτρης ο κολλητός μου, τα κάγκελα στο πατρικό μου στο χωριό εγώ ο ίδιος και μια ζωή μένω στο νοίκι (το οποίο χρωστάω συν τοις άλλοις).

Καλώς ή κακώς δεν είμαστε ούτε Ελβετοί, ούτε Φινλανδοί. Είμαστε Έλληνες με όλα τα στραβά και τα ίσα. Και καλή καρδιά έχουμε (καμιά φορά) και μνήμη έχουμε (καμιά φορά). Και οι οπαδοί του Θρύλου κομμάτι του λαού είναι. Το πιο γνήσιο, το πιο λαϊκό και το πιο αντιπροσωπευτικό. Και τον Κασάμι τον αγκαλιάσαμε, αλλά κάτι αλβανικούς αετούς δεν ξανάκανε.
Για να μην θυμίσω τις προκλήσεις του εμετικού Λίλα.

Για μένα, πέρα από τις διάσταση απόψεων για την εθνικότητα του συγκεκριμένου και την εκτόξευση τσιτάτων, αυτό που βλέπω και μου την σπάει είναι το ΞΕΝΕΡΩΜΑ. Έλεος. Όχι άλλη μια χρονιά ξενερώματος. Εκτός αν αρχίσει να κάνει παπάδες η ομάδα και κυρίως βγάλει ΨΥΧΗ. Μακάρι.

Για τα προπονητικά προσόντα του συγκεκριμένου τα είπαν οι άλλοι πολύ καλά.

ΥΓ: Orthodox Brothers forever.

Εικόνα apostolos gaganis

Απευθύνεσαι σε βαθιά θεοσεβούμενο, ιεροψάλτη, αλλά όχι θρησκόληπτο. Η θέση μου σ΄αυτά που γράφεις: Καλοί και κακοί άνθρωποι υπάρχουν παντού. Σε όλες τις χώρες. Και προκαταλήψεις δεν έχω. Αν όμως κάποιος ξένος, μιλήσει ή πράξει άσχημα για την Ελλάδα, άδικα και απρόκλητα, τον βάζω απέναντι ως αντίπαλο και εχθρό μου. Καθαρά και ξάστερα. Τώρα τα περί των προπονητικών, έχουν εξαντληθεί σε τούτο το άρθρο και τα σχόλια που το συνοδεύουν. Θα δούμε και ασφαλώς θα τα ξαναπούμε. Γνώμονας μου, φίλε, η ευθύτητα, η ειλικρίνεια και χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο. Να΄σαι καλά!

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Κακή επιλογή.
Θα τη στηρίξω όμως με την ελπίδα ότι θα διαψευστεί η απαισιοδοξία μου.
Το επιχείρημά μου έχει αποκλειστικά να κάνει με το βιογραφικότου και τίποτα άλλο.

Εικόνα apostolos gaganis

Τη θέση μου την ξέρεις. Τα προσωπικά μου αισθήματα και οι σκέψεις μου, πάνε στην μπάντα. Μπροστά μου έχω το οπαδικό μου καθήκον που μου λέει "στήριξε την επιλογή της διοίκησης, ζήτα παίχτες, δώσε τράτο, ξεκίνα όμως την προσεκτική παρατήρηση από την επόμενη μέρα". Δεν επηρεάζω, είμαι ένας απλός οπαδός. Ένας στρατιώτης. Που σημαίνει πιστός, αυτοελεγχόμενος ( όσο μπορώ ), αλλά ούτε τυφλός ούτε κουφός. Στρατιώτης σημαίνει εν προκειμένω για μένα, αφοσιωμένος, όχι πρόβατο. Με κριτική σκέψη. Όχι άβουλος και παθητικός. Κάθε άλλο.

Εικόνα matrasimca

Αποστολε συγγαυροι χαιρετω,

Για μενα ο Χασι εδειξε πως τουλαχιστον δεν εναι χεστης, αποδεχτηκε την προσκληση και σηκωσε το γαντι.
Οχι σαν τον δικο μας το Σιλβα που λακησε για να μην χαλασει το καλο του ονομα εχοντας να δωσει προκριματικα.
Απο την αλλη αφου ηταν να παρουμε τον Χασι γιατι δεν κρατησαμε τον Τακη?
Αλλη μια αδικια για τον πιστο στρατιωτη του Ολυμπιακου ο οποιος σιγουρα δεν κρατα κακια.

Ευχομαι καλη επιτυχια στον προπονητη και την ομαδα

Οι καιροι εχουν αλλαξει, με το συνεχες σαμποταζ των τριων πρωην συμμαχων και τις φασαριες που δημιουργουν με συνεπεια την συνεχη απαξιωση της Σουπερ Λιγκας να μην ξαφνιαστει κανεις αν μας εγκαταλειψει και η ΝΟΒΑ

Αυτο το ανεκδοτο με τα πλει οφ τι ειναι παλι??

Η συνεχης καταπονηση των αθλητων και η παραταση του βασανιστηριου, η ελλιψη διακοπων ειναι κατι που ελαχιστοι καλοι παικτες στον κοσμο θα δεχτουν.

Οχι μονο εχει αποτυχει εμπορικα αλλα ειναι ενα ακομα καρφι στο φερετρο του ποδοσφαιρου μας που χανει και αλλο χρονο να διωξει ποδοσφαιριστες που δεν υπολογιζει και να τους αντικαταστησει εγκαιρα και με σωστη προετοιμασια να αυξησει τις πιθανοτητες να μπουν οι ομαδες μας σε ομιλους

Να ειστε καλα και να σταθουν ολοι διπλα στην ομαδα

Εικόνα apostolos gaganis

Ευρύνοια και μεγάλη καρδιά. Προσωπικά είμαι κατά των πλέϊ οφ. Ένας μόνο ανταγωνισμός απ΄την αρχή ως το τέλος, μία κατάταξη, κανένα πλέϊ οφ.

Εικόνα Harry red logic

κ. Απόστολε , αγαπητοί σύγγαυροι, δυό λόγια λακωνικά:
1.Εαν είναι όντως η τελική επιλογή θα την στηρίξουμε ολοψύχως γιατί έτσι πρέπει. Στηρίζουμε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
2. Είτε αυτός είτε κάποιος άλλος χρειάζεται ουσιαστική στήριξη με ποιοτικές μεταγραφές(όχι εξωφρενικά ποσά)
3. Τις παραμέτρους, τα κριτήρια και το παρασκήνιο της επιλογής δεν το γνωρίζω για αυτό επιφυλάσσομαι, πάντως ομολογώ οτι δεν με ενθουσιάζει η επιλογή κυρίως λόγω βιογραφικού και όχι λόγω καταγωγής!
Δεν είναι όμως και κακή επιλογή,έχει εμπειρίες απο καλύτερο του δικού μας πρωταθλήματος,ας μην είμαστε προκατειλημμένοι....πρέπει να έχουμε δείγματα γραφής(μέχρι άρχές Αυγούστου)για πιο σαφή συμπεράσματα.
Τονίζω όμως σε συνάρτηση με ποιοτικές μεταγραφές(αμυντικό,χάφ,εξτρέμ, φορ)

Υ.Γ.
Υποθέτω οτι η οικονομική κατάσταση της χώρας, η ποιότητα του πρωταθλήματος μας , οι χουντονήδες-ΑΡΔ,κλπ εμποδίζουν την προσέλκυση πολύ καλών Προπονητών ,φυσικά και παικτών...
Πιστεύω πάντως οτι ο Πρόεδρος πραγματικά μοχθεί για το καλύτερο του Θρύλου μας αλλά μην ξεχνάμε και το περιβάλλον!
ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ!

Εικόνα apostolos gaganis

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ: Ουσιώδες, εν πλήρη σχεδόν ανεπαρκεία σήμερα. Κι΄όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Καθρέφτης της κοινωνίας μας όμως κι΄αυτό. Σε μικρογραφία η Ελλάς: χαμαιτυπείο.

ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΕΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟ, ΝΑ ΠΕΙ ΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ... ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΠΑΝΤΩΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΒΕΒΑΙΑ, ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΑΠΕΞΩ - ΑΦΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΛΙΣΤΑ - Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ, ΑΝΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΑΚΟΠΟ...

Εικόνα dimitrov7

Εγώ παιδιά δε σας κρύβω πώς ψιλοχέ&%ηκα ποιός θα έρθει. Οι παίκτες μετράνε. Για τα άλλα υπάρχει ο σερτάκης. Γενικά με το θέμα προπονητή δεν έρχεται κανείς καλός χωρίς τη βεβαιότητα του τσου λου. Αλλά και οι καλοί μετά ψάχνουν να φύγουν. Μη γελιόμαστε. Ερνέστο και Σίλβα δεν βλέπανε την ώρα να φύγουν. Οι ενδιάμεσοι πάλι με χαλάνε. Να έρθει κανένας ακριβοπληρωμένος και μέχρι να καταλάβει τι παίζει να κλαίμε. Άντε να εξηγήσεις σε ίβηρες μουράτους τι εστί τούμπα, μπάουγκ, πλατανέας κλπ,κλπ,κλπ. Χώρια τις ιδιοτροπίες τους. Η επιλογή είναι σαφής. Ψάχνουμε κάποιον να μας βάλει στο τσου λου όπως τότε ο Τιμούρης. Θα τον έλεγα και Τιμούρη πολυτελείας. Και κακά τα ψέματα ... αυτή τη στιγμή κι εμένα με καίει το τσου λου. Σαν φίλαθλο. Να μπούμε σε ομίλους κι ας πέσουμε στα θηρία. Να δω μπάλα κι ομαδάρες. Όχι άλλο αποελ, γιουγκ μπουζ, αστάνα, πλατανιά, μπάουγκ, κούλα κλπ,κλπ,κλπ. Μακάρι ο αλμπάνιαν να είναι ικανός και τυχερός σαν τον Τιμούρη και να πέσουμε σε αστείους στα προκριματικά και να μπούμε στους ομίλους. Όχι μόνο για τα φράγκα. Το τονίζω.
Από εκεί και έπειτα οι γαύροι σαν φίλαθλοι είμαστε νούμερα. Το λέω μετά λύπης αλλά έτσι είναι. Ποιός μωρέ θα έρθει εδώ;Ή μήπως δεν καταλαβαίνετε πως ο Βαγγέλας απλώνεται γενικώς κι ¨απομακρύνεται"; Εκ των πραγμάτων. Δεν γίνεται αλλιώς. Μεγκαλώνει ο Βάγγος. Όποιος δεν γουστάρει ας του δώσει 50 μύρια να πάρει την ΠΑΕ κι άλλα 50 για παίκτες και Μουρίνιο.
Η ομάδα θέλει έναν Σφαιρόπουλο. Δεν ξέρω αν ο Χάσι θα βγει Σφαιρόπουλος αλλά έναν τέτοιο θέλουμε. Έναν ποδοσφαιρικό Σφαιρόπουλο. Και γι΄αυτό πιστεύω πως έπρεπε να αντιμετωπίσουμε ψυχραιμα την περίπτωση Ουζουνίδη και να του δώσουμε την ευκαιρία. Είπαμε ... μέχρι να λήξει το κονράτο του Ζοζέ.
Τώρα υπομονή και καλή επιτυχία στον νέο μας προπονητή. Α και να σκεφτόμαστε ποδοσφαιρικά κι όχι ρατσιστικά.

Εικόνα apostolos gaganis

Ωραίο κείμενο. Ωραίο. Φιλοσοφημένο, που πατάει όμως στη γη και καλά μάλιστα, με χιούμορ. Σπάνιο, θα το χαρακτήριζα. Δεν έχει καμιά σημασία αν συμφωνώ σε όλα ή όχι. Το΄χα ανάγκη βρε Δημητρόβ7. Να΄σαι καλά...

Εικόνα KCS

Εχω πολύ καιρό να σχολιάσω. Προτιμώ να ενισχύω την ομάδα από κοντά. Ισως και να είχα κάπου εφησυχάσει με το θέμα του προπονητή. Δεν περίμενα με τίποτα μια τόσο αρνητική εξέλιξη.

Διότι, όταν ψάχνεις επί μήνες για προπονητή και καταλήγεις σε απόφοιτο της σχολής του Ελμπασάν, αυτό είναι τίποτα λιγότερο από κατάντια. Ελπίζω ακόμα όλο αυτό να είναι ένα τρυκ και αύριο να ανακοινωθεί κάποιος πολύ καλύτερος προπονητής ή ακόμα και ο Λεμονής (καλύτερο βιογραφικό έχει, την ομάδα την ξέρει κλπ)

Τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ θα πηγαίνω να τον ενισχύω από κοντά όσο μπορώ. Αλλα αν γίνει το απευκταίο, ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ από μένα, έρχονται άλλες συμπεριφορές που ταιριάζουν σε τέτοια καραγκιοζιλίκια. Ελπίζοντας ακόμα σε μια Μαρινάκεια ανατροπή των δεδομένων ως αυτή την ώρα σταματώ εδώ.

Εικόνα apostolos gaganis

Κεϊσιε, σε παραπέμπω - αν θέλεις - στην απάντησή μου στον φίλο Παύλο, πιο κάτω.

Εικόνα Pavlos

Δέν ξέρω πώς ήσαν οι συνθήκες στην Αντερλεχτ τον Μάρτιο 2014, όταν προήχθη από βοηθός σε πρώτο προπονητή και οδήγησε με ένα σερί νικών την ομάδα του στον τίτλο. Ξέρω όμως ότι τις δύο χρονιές που είχε την αποκλειστική ευθύνη ως πρώτος προπονητής (2014-15 και 2015-2016), η Αντερλεχτ δεν πήρε πρωτάθλημα, τερματίζοντας στη δεύτερη και στην τρίτη θέση. Δεν νομίζω πως αυτός ακριβώς είναι ο πρωταθλητισμός που θέλουμε...

Για τη Λέγκια, ας μή μιλήσουμε καλύτερα... Πέρασε με το ζόρι κάτι άγνωστα καφενεία στα προκριματικά του ΤσουΛου για να φτάσει στους ομίλους, όπου στον πρώτο αγώνα έχασε εντός από την Ντόρτμουντ με 6-0 (τη δεύτερη αγωνιστική δεν την πρόλαβε). Δεν θέλω κάν να φανταστώ τι θα επακολουθούσε αν (ὃ μὴ γένοιτο) αυτά συνέβαιναν στον Ολυμπιακό... Ασε που η κατάσταση θα ξέφευγε τελείως – κακώς μεν, αναπόφευκτα δε – λόγῳ και της εθνικότητας...

Δεν λέω να καταδικάσουμε πριν να δούμε, αλλα στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ήδη δεί αρκετά: ένας προπονητής με εμπειρία 2.5 ετών, και με ποσοστό νικών γύρω στο 50%, και μάλιστα σε δυό ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό και όχι στον Πανιώνιο (με όλον τον σεβασμό), συγγνώμη, αλλά εμφανέστατα δεν κάνει για τον Θρύλο.

Εικόνα apostolos gaganis

Nα το ξεκαθαρίσουμε, Παύλο. Έχω κι΄εγώ τις αμφιβολίες μου για τον συγκεκριμένο. Και εξεπλάγην δυσάρεστα με την επιλογή. Αφού όμως είναι ειλημμένη απόφαση της διοίκησης, όπως φαίνεται, η πρόσληψή του, δεν θα τον περιμένω στη γωνία, ΕΞ΄ΑΡΧΗΣ. Θα δω πρώτα, θ΄αξιολογήσω και ΜΕΤΑ θα τοποθετηθώ. Στην πράξη. Αλλά σε κουβέντες όπως αυτές που διάβαζα χτες, όπως "μόνο νεκρέ, σκατοαλβανέ" ή "να πάμε να κάνουμε διαδήλωση απ΄έξω την ώρα που θα τον παρουσιάζουνε" ή "Μαρινάκη προδότη" κλπ, εγώ δεν συναινώ και δεν συμμετέχω. Καλά, δεν μιλάω για τις παραινέσεις του τύπου "κανείς διαρκείας, κανείς στο γήπεδο, ας παίζει μπροστά σε 5000" και τα ρέστα. Και γενικά, παρατηρώ μια άνευ προηγουμένου ΥΣΤΕΡΙΑ εναντίον και των δύο στα ηλεκτρονικά μέσα. Υποψήφιου προπονητή και προέδρου. Κι΄αυτό δεν είναι καθόλου καλό για την ομάδα. Αναμενόμενη; Ναι, αναμενόμενη. Σκοπός της η ματαίωση της πρόσληψης. Στην τελική, ας σταθμίσει κι΄αυτό ο Μαρινάκης ( νομίζω ότι θα το΄χει κάνει ) πριν αποφασίσει οριστικά. Κι΄αν παρά ταύτα τον προσλάβει, θα΄χει ασφαλώς και την ευθύνη, όπως κι΄ο Χουσίγιος, τον οποίο τόσο θερμά υποδέχθηκε ο γαυρόκοσμος, που συμφώνησε. Κρίσιμο σημείο: η πλήρωση των κενών σε παίχτες, που διαπιστώσαμε ΚΑΙ πέρσι. Σε τυχόν παρατήρηση "αυτά τα σκέφτονται ΠΡΙΝ, Απόστολε", δεν θα διαφωνήσω. Προφανώς όμως, οι ΣΥΝΘΗΚΕΣ, έχουν οδηγήσει εδώ που είμαστε τώρα. Με υπαιτιότητά τους; Ναι. Άρα, ήχθησαν σε τούτη τη λύση. Τί να κάνουμε όμως ΤΩΡΑ; Να τα "σκάσει' χοντρά και να πάρει άλλον, καλύτερο, θα μου πεις. Ε, στον Μαρινάκη αυτά. ΑΥΤΟΣ έχει τα γένια, ο ίδιος και τα χτένια...

Εικόνα Pavlos

Συμφωνούμε, φίλε Απόστολε.

Υπάρχουν δύο θέματα: Πρώτον, η καταλληλότητα ή επάρκεια του συγκεκριμένου προπονητή, και δεύτερον, οι αντιδράσεις του κόσμου.

Ως προς το πρώτο, προφανώς και δεν προεξοφλὠ, αλλά απλώς πιθανολογώ με όποια (περιορισμένα) στοιχεία έχω στη διάθεσή μου.

Ως προς το δεύτερο, οι μέχρι τοῦδε αντιδράσεις, την οξύτητα και βιαιότητα των οποίων δεν συμμερίζομαι, είναι ενδεικτικές του τί πρόκειται να επακολουθήσει στην πρώτη στραβή...

Προσβλέπουμε σε ανατροπή δεδομένων κι ευτυχή έκβαση. Οπως λέει κι ο χορός στον Αγαμέμνονα του Αισχύλου, «αἴλινον αἴλινον εἰπέ, τὸ δ᾽εὖ νικάτω».

Εικόνα Pavlos

Και για να συγκρίνουμε, στη φετινή χρονιά, μιαν ομολογουμένως κακή χρονια για τον Ολυμπιακό, και στις τρείς διοργανώσεις όπου αγωνιστήκαμε είχαμε ποσοστό νικών 60% συνολικά (70% στο πρωτάθλημα, 66% στο κύπελλο, και 36% στην Ευρώπη). Δεν νομίζω ότι ο κόσμος του Θρύλου θα άντεχε ποσοστό νικών χαμηλότερο απ᾽ αυτό.

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

καλησπέρα, Απόστολε
ας πιάσουμε το κουβάρι από τα περυσινά, διότι από εκεί αρχίζει η ιστορία, μετά τα γεγονότα με Σίλβα και Βίκτορ, την 8η Αυγούστου 2016 συμφωνεί αναλαμβάνει την ομάδα μας ο Πάουλο Μπέντο.
παράξενη και δύσκολη συγκυρία, μια λύση του ποδαριού σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης!
και σαν τέτοια έπρεπε να λογίζεται ο Πάουλο Μπέντο, άρα το πιθανότερο ενδεχόμενο ήταν η απομάκρυνσή του το αργότερο στο τέλος της σεζόν, μιας και η απόκτησή του δεν υπήρξε προϊόν σχεδιασμού και περίσκεψης, ώστε να στηριχθεί ακόμη και σε ...στραβώματα, αλλά αναγκαστική ελέῳ συνθηκών και χρόνου.
οπότε, και εάν ακόμη υπήρχαν κάποιες ελαχιστότατες πιθανότητες να έκανε το θαύμα ο Μπέντο και να ...έβγαζε μάτια, οι περισσότερες των πιθανοτήτων έδειχναν εξ αρχής έξοδο από την ομάδα.
οπότε ο Ολυμπιακός θα έπρεπε από την 9η κιόλας Αυγούστου του Σωτηρίου έτους 2016, να ψάχνει για την επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού μετά την, σχεδόν προδιαγεγραμμένη απομάκρυνση του Μπέντο μιλάμε για ΔΕΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ !!!!

τι ακριβώς έκαναν τα επιτελεία τη διοίκησης ΔΕΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!

έρχονται μετά από εννέα μήνες να μας πουν ότι ο «κακός Γκαρντ» τους εξαπάτησε και αθέτησε τη συμφωνία; και τι; πορεύονταν με μία λύση δίχως εναλλάκτική;;; τέλειωσαν οι προπονητές;;;; και στο κάτω-κάτω qu'est-ce que c'est Rémi Garde, που κρεμόταν ολόκληρος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ από τα μπαλασκόνια του!

αναγνωρίζω όλες τις δυσκολίες του να έλθουν πρωτοκλασσάτοι προπονητές και παίκτες στην Ελλάδα, ένεκα του ρευστού και πλήρους ανικανότητας κυβερνητικού και οικονομικού τοπίου στην Ελλάδα, στο οποίο τις αγωνιστικές τις κανονίζουν υφυπουργοί σε συνεργασία με αθλητικογράφους και τα αφεντικά τους, όμως δε μπορεί ο Ολυμπιακός να ακολουθεί το δόγμα «αποκτώ όποιον γνωρίζω από την ελληνική αγορά (Ουζουνίδης, Λεμονής, Λουτσέσκου), ή όποιον έχω αντιμετωπίσει και με έχει νικήσει (Κετσμπάγια, Κρίστιανσεν, Χάσι)», αυτό δείχνει ανύπαρκτο σχεδιασμό και ανικανότητα των επιφορτισμένων με αυτήν την ευθύνη και σε βάθος αυτόν που έχει επιλέξει τους υπευθύνους!

μ' όλα ταύτα, θέλω να ελπίζω ότι όλα αυτά, που κατελόγισα στη διοίκηση, δεν ισχύουν και ότι τελικά αυτήν ακόμη την ύστατη στιγμή, θα γίνει μία λογική επιλογή βάσει επαγγελματικού σχεδιασμού και με βάση την αξία και το όραμα του Ολυμπιακού.

υ.γ. δεν είναι θέσφατο πως κάποιος, όση αξία και να διαθέτει, θα επιτύχει οπωσδήποτε, ωστόσο οι σωστά υπολογισμένες επιλογές πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες επιτυχίας.

Ο Λ Υ Μ Π Ι Α Κ Ο Σ

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν έχω να σου αντιπαραθέσω κάτι σοβαρό. Και γιατί άλλωστε; Άσε που δεν υπάρχει. Την κριτική μου εξάλλου την περσινή σεζόν προς την διοίκηση, πρέπει να την ξέρεις. Μέχρι σημείου...παρεξηγήσεως, που λένε. Εδώ με κατηγόρησαν ( σχεδόν ) για...βαζελόγαυρο! ΑΝ ΟΜΩΣ έρθει τελικά ο Χάσι, δεν θα τον...μουντάρω ΑΜΕΣΩΣ, ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ. Θα σταθώ δίπλα του για ένα λογικό διάστημα μέχρις ότου αξιολογήσω επαρκώς τη δουλειά του, αφού του δοθούν τα κατάλληλα εργαλεία, ΚΑΙ ΠΑΡΑ τις επιφυλάξεις, τα ερωτηματικά, και την αυτοελεγχόμενη δυσάρεστη απορία, δυσφορία μου, αν θέλεις. ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΟΛΑ. Μόνο και μόνο, γιατί έτσι θεωρώ ότι επιτάσσει το οπαδικό μου καθήκον. Μιλάω ατομικά για μένα και τίποτ΄άλλο. Ο καθένας, φυσικά, αντιδρά όπως νομίζει.

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

σύγγαυρε Απόστολε,
μόλις σήμερα προσπαθούσα να ...ηρεμήσω δύο σύγγαυρους σοβαρούς,καλλιεργημένους και ταυτόχρονα παθιασμένους (όπως είμαστε όλοι οι Ολυμπιακοί άλλωστε).
στην προσπάθειά μου να τους κατευνάσω, εδημιουργούσα λογικές (ή έστω λογικοφανείς) δικαιολογίες για την διοικητική στρατηγική, διότι σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό μας αποστρέφομαι τα μέγιστα την εσωστρέφεια και το να δίνω ...λαβές, από τις οποίες να πιάνονται ρυπαρά χέρια.
ο Ολυμπιακός μας προχωρά και μεγενθύνεται βάσει δύο στοιχείων, της ομονοίας και της ομοψυχίας.

τολμώ να θεωρήσω ότι κατανοούμεθα.

υ.γ. η ιδιότητά που μου είχε αποδωθεί επί σειρά ετών στο redplanet, ως σχολιαστής, ήταν «υπάλληλος του χοντρού», εξ ου και απέφυγα να αποδεχτώ την πρόσκληση να αρθρογραφώ επισήμως, διότι δεν διαθέτω την υμέτερη νεστόρια ηρεμία, ώστε να ανταποκριθώ σε αντίστοιχο ρόλο.

Εικόνα Tsilis

Οι οξυδερκεις ελληνες που τα ξερουμε ολα, λεγαμε τον θεο κριστιανο κλαψιαρη looser!!! αμπαλο αδερφη. ποιον τον μεγαλυτερο παι wwwκτη ολων των εποχων. οι κατοικοι της χωρας που εβγαλε το βρυζα!!!!Μη κανουμε κριτικη. Αλλα εδω βριζαμε τον....ζαρντιμ που πλεον εχει ξεφυγει. Ειμαστε αμπαλοι να το παρουμε αποφαση. Οπως ξερουμε...οικονομικα και εχουμε...4 μνημονια

Εικόνα apostolos gaganis

Veritas odium parit. Η αλήθεια γεννά το μίσος. Δυστυχώς, αλλά αληθές...

Εικόνα REDHERAKLIO

Διάβασα με προσοχή το άρθρο σου και ΟΛΑ τα σχόλια. Πέρα από την απόλυτη συμφωνία μου μαζί σου, θέλω να επισημάνω το μέγεθος της ανωριμότητας του λαού μας (σαν Ελληνες συνολικά) ,κατάσταση που κατά την γνώμη μου αποτελεί την αιτία των όσων περνάει. Πιό πολύ απ'όλα όμως θέλω να εκδηλώσω τον θαυμασμό μου γιά την υπομονή σου και να αναφωνήσω .....ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΟΥ . Φιλιά από το ασπροκόκκινο Ηράκλειο.

Εικόνα apostolos gaganis

Φιλιά από τις βόρειες Σποράδες. Εκεί κοντά, τέλος πάντων... Είδες άμα αγαπάς κάτι τόσο πολύ, υπομονή που έχεις, ε; Και στ΄ορκίζομαι, αδελφέ. Είναι το ΜΟΝΟ πράμα, που κάνω κάτι τέτοιο. Απορώ και μ΄εμένα πολλές φορές...

Εικόνα μαουνιέρης

θα δούμε.... Άλλο τί περιμένουμε, άλλο τί μας έρχεται και άλλο τί θα δούμε. Θα δούμε, λοιπόν. (Εννοείται ότι, αν ήμουν βέβαιος για το τί θα δούμε, θα το έγραφα.)

Εικόνα apostolos gaganis

Ούτε εγώ, Γιώργο, είμαι βέβαιος.

Εικόνα Nery Castilllo

Μόνο ξενερα.Ο Προέδρος δε συμπεριφέρεται σωστά.Ενδεικτικο των παικτών που θα φέρει πάλι.

Εικόνα apostolos gaganis

Περίμενε, Νery. Eδώ θα΄μαστε και θα τα λέμε...

Εικόνα Harry red logic

Κατά την ταπεινή Γαβρική μου άποψη ,με ψήγματα ποδοσφαιρικής εμπειρίας και εύθυμη διάθεση...
ιδού ένας Πίνακας 10 κριτηρίων επιλογής προπονητή:

ΚΡΙΤΗΡΙΑ:

1.ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ-ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ-ΚΥΡΟΣ
2.ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΓΝΩΣΕΙΣ
3.ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ-ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
4.ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ-ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΑΝΤΟΧΗ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ
5.ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ –ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
6.ΓΝΩΣΗ –ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
7.ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΟΥΤΣΑΡΙΣΜΑ-«ΚΑΛΟ ΜΑΤΙ»
8.ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ –ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ
9.ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΑΛΕΝΤΩΝ
10.ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ-ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
...............................................................................................
ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ απο το 1 εως 10(άριστα!)
...............................................................................................
Υποψήφιοι Προπονητές:
1.ΧΑΣΙ-ΒΑΘΜΟΙ--/2.ΜΑΡΙΝΕΣ-ΒΑΘΜΟΙ--/3.ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ-ΒΑΘΜΟΙ--/4.ΛΕΜΟΝΗΣ-ΒΑΘΜΟΙ--/5."ΖΙΝΤΑΝ"-ΒΑΘΜΟΙ--/ 6."Μουρίνιο"!!!--???
......................................................................................
Να κάνουμε την άσκηση?

Εικόνα apostolos gaganis

Εμένα, Χάρυ, έχει περάσει πια η ηλικία των...ασκήσεων του είδους. Για κανα τσιπουράκι, αν θες...

Εικόνα Harry red logic

κ. Απόστολε άσφαλώς και αστειεύομαι,ΟΧΙ βέβαια για το τσιπουράκι-χταποδάκι...αυτό είναι σοβαρή άσκηση και πρέπει να την λύσουμε λίαν συντόμως!

Εικόνα vagio

Η αλήθεια ειναι πως το βιογραφικό του δεν θέλγει.
Η μεγαλύτερη αλήθεια ειναι πως ο κάθε Βαγγέλας που εμείς τη μια αποθεώνουμε και την άλλη βρίζουμε, θέτει σαν πρώτο στόχο την πρόκριση στους ομίλους που θα φερει το απαραίτητο ρευστο στην εταιρία, και τσάτρα πάτρα τη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο περισσότερος κόσμος θέλει να δει ωραία μπαλίτσα και κανα δυο παίχτες επιπέδου, να ξεπονεσουν τα μάτια του. Τωρα το κατα ποσο μπορούν και τα δυο να επιτευχθούν, ειναι άλλη κουβέντα.
Υπάρχει λοιπόν μια διαφορά φιλοσοφίας. Τη δεχόμαστε και συνεχίζουμε, η δεν τη δεχόμαστε. Χωρίς αναθέματα .

Εικόνα apostolos gaganis

Ωραίος.

Εικόνα Piano

Είμαστε άρρωστοι Ολυμπιακοί άλλα, όλοι μας είμαστε από κάποια απόσταση...Δεν βάζουμε εμείς τα χρήματα και δεν παίρνουμε τις αποφάσεις...Ο Βαγγέλης αποφάσισε διευθυντή και αυτός Χάσι...Περιμένουμε να δούμε όπως επίσης και τις νέες μεταγραφές...Ένα και ένα κάνει δυο... εδώ και οκτώ χρόνια ο Βαγγέλης διοικεί την ομάδα επιτυχώς και παρόλο που έχει κάνει λάθη (αλήθεια δείξτε κάποιον που διοικεί χωρίς λάθη) δείχνει να πηγαίνει τον Ολυμπιακό μας πρίμα...
Αλήθεια, κάποιοι από εμάς εάν βάζαμε εμείς τα χρήματα θα το πηγαίναμε το...καράβι πρίμα ;
O ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ....Τσίπρες, Κοντονήδες και λοιπούς γνωστούς μαφιόζους...

Εικόνα apostolos gaganis

Υπερθεματίζω.

Εικόνα holland74

Καλησπέρα Απόστολε...
Πρώτα θα περιμένουμε να δούμε αν θα είναι τελικά ο Χάσι ο προπονητής..
Αν είναι αυτός, θα τον στηρίξουμε και θα τον κρίνουμε με βάση τη δουλειά του και τη χημεία του με την ομάδα..
Και εγώ ως γνήσιος Γαύρος θα ήθελα προπονητή, όπως γράφω σε άλλο νήμα, τον Μαρσέλο Μπιέλσα και μεταγραφές τύπου Ντέταρι, Ζιοβάνι, Ριβάλντο....
Όμως ο πρόεδρος έδωσε τα κλειδιά σε αναγνωρισμένο τεχνικό διευθυντή, σε τεχνοκράτη, οπότε αν αυτός έχει δώσει το οκ, σίγουρα βλέπει κάτι περισσότερο από εμάς, έτσι απλά...

Εικόνα apostolos gaganis

Και το΄γραψα πρώτο πρώτο, γιατί ήξερα... Δικηγόρος του Χάσι, ασφαλώς δεν είμαι. Ούτε του Μαρινάκη. Ούτε του Χουσίγιος. Αλλά θα στηρίξω την επιλογή. Άλλο τί θα ήθελα, που στο φινάλε, ούτε γιαυτό θα΄μουνα ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι θα΄πιανε... Δεν θα κριτικάρω όμως, αν δεν δω πρώτα. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΞΙΩΣΩ.

Εικόνα Marios

Ισως σπασει ρεκορ σχολιων το συγκεκριμενο αρθρο.Εχω εκπλαγει αρνητικα απο την επιλογη του Χασι,ειδα μια συνεντευξη ενος Βελγου δημοσιογραφου σε Ελληνικο μεσο και δηλωνε εκπληκτος που ο Χασι εκλεισε στον Ολυμπιακο,τον θεωρουσε προπονητη μικροτερου πρεστιζ,για ομαδες οπως η Κορτραικ κτλπ.Απο οτι καταλαβαινω η επιτυχια του στα προκριματικα επαιξε μεγαλο ρολο στην ληψη αυτης της αποφασης (αν ειναι τελικη),ομως ειναι το κυριοτερο κριτηριο αυτο για την επιλογη ενος προπονητη,μετα απο μια χρονια τρικυμιας σε αυτην την θεση?Περσι αποκλειστηκαμε διοτι η γκρινια πριν καν μπει η ομαδα στα προκριματικα εφτασε στο απροχωρητο,δημιουργηθηκε μια κατασταση ασχημη,ο κοσμος δεν στηριξε γιατι δεν πειστηκε,μηπως κανουμε το ιδιο λαθος,μπορει ο συγκεκριμενος να εχει αυτο το προτερημα αλλα η ιστορια αλλα μας δειχνει!Μακαρι τα κριτηρια προσληψης του να ειναι περισσοτερα απο αυτα που ξερουμε ολοι εμεις που δεν εχουμε εικονα του συγκεκριμενου προπονητη,στην τελικη υπαρχει πια τεχνικος διευθυντης ο οποιος αποφασιζει ή τουλαχιστον ετσι λεει η λογικη,ας ελπισουμε οτι τα εχουν ζυγισει καλα.Δυστυχως ομως το κλιμα που δημιουργειται δεν θα μας βγαλει σε καλο,ας ελπισω το ξαναλεω να κανω λαθος!

Εικόνα apostolos gaganis

Υπάρχει κλίμα. Και το άρθρο μου, αν θέλεις, είναι για πολλούς...ΑΝΤΙΔΗΜΟΦΙΛΕΣ. Επιμένω όμως ότι θα πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία. Γιατί δεν μας εκλιπάρησε ο Χάσι στο φινάλε να τον πάρουμε στην ομάδα, αλλά ΜΑΛΛΟΝ ΕΜΕΙΣ του προτείναμε να΄ρθει. Ο Μαρινάκης, με τη συμφωνη γνώμη του Χουσίγιος, τον οποίο ο γαυρόκοσμος έδειξε να υποδέχεται θερμά. Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι...ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ στον ορίζοντα. ΑΝ έρθει λοιπόν τελικά ο άνθρωπος, ας τον αφήσουμε ρε παιδί μου να δουλέψει να δούμε τί μπορεί να δώσει τέλος πάντων, κι΄όχι με το που θα κατέβει ΕΛ-ΒΕΝ να βρει μπροστά του με το πρώτο μαύρη μαυρίλα αντίδρασης, απαξίωσης και δεν ξέρω τί άλλο ανάποδο και απειλητικό για δαύτον...

Εικόνα Marios

Ελπιζω να υπαρχουν περισσοτερες σταθερες στην επιλογη του απο αυτες που ξερουμε εμεις,αυτο ειναι το θεμα μου,και το κυριοτερο να μην ειναι αναλωσιμος,δεν γινεται να παιρνεις προπονητη και να εισαι σιγουρος οτι αμα βρεθεις σε δυσκολη κατασταση τον διωχνεις για να μην φας εσυ το κραξιμο,γενικα ελπιζω να μην ειναι ο Κετσπαγια του 2017,αμα τον πιστευουν καλως να ερθει και εγω προσωπικα δεν θα τον στησω στον τοιχο,απλα το ξαναλεω ελπιζω να μην ειναι αναλωσιμος,δεν λειτουργουν ετσι τα σοβαρα κλαμπ!

Εικόνα apostolos gaganis

Κι΄εγώ το ελπίζω αυτό. Αν και ΚΑΘΕ προπονητής είναι αναλώσιμος ( πλην...Βεγκέρ, χα! ). Διαφέρουν μόνο στο ΠΌΤΕ θα κριθεί ότι τελείωσαν. Δεν πιστεύω ότι έχει πρυτανεύσει πάντως μια τέτοια σκέψη για τον Χάσι. Δηλαδή: Μας πέρασες στους ομίλους; ΜΕΝΕΙΣ. Δεν μας πέρασες στους ομίλους; ΦΕΥΓΕΙΣ. Θα ήταν γελοίο και αυτοκτονικό. Τον πήρες, γιατί τον πιστεύεις; Ε, άστον να δουλέψει, ΦΕΡΤΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ, και μετά αξιολόγησέ τον... Θα δούμε στην τελική. Ας έρθει πρώτα. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΜΑΣ "ΠΕΤΑΞΑΝΕ" ΕΤΣΙ, ΕΠΙΤΗΔΕΣ, Τ΄ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠ΄ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΙ - ΑΝΑΛΟΓΑ - ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΝΕ ΠΟΡΕΙΑ. Αν είναι έτσι, θα μιλάμε για μαλακίες. Που ΔΕΝ το πιστεύω. Άσε που δεν υπάρχει και χρόνος μπροστά μας....

Εικόνα ven7

Καλημέρα Απόστολε, μετά από καιρό...

Δεν είμαι από αυτούς που κράζουν για εκτόνωση και περίμενα υπομονετικά να έρθει το καλοκαίρι όπου θα φαίνονταν κατά τη γνώμη μου οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ προθέσεις της Διοίκησης..

Για να μην τα πολυλογούμε...μετά από πραγματικά ελπιδοφόρες εξαγγελίες από δημοσιεύματα κύκλων αλλά και επισήμως δια στόματος Μαρινάκη περί δημιουργίας ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ και διόρθωσης των λαθών του προηγούμενου καλοκαιριού...

Μετά από επανειλλημμένες παραινέσεις "κάντε υπομονή μέχρι το καλοκαίρι..." "όλα θα φτιάξουν...", "αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και θα τα διορθώουμε..." "όλα φέτος θα γίνουν γρήγορα..."

...Φτάσαμε 5 Ιουνίου για να μας πούνε πως φέρνουν προπονητή κάποιον Χάσι....

Το επιχείρημα πως "ξέρει από προκριματικά Champion's League..." είναι επιπέδου νηπιαγωγείου...

Δυστυχώς και μετά λύπης μου το λέω...πέφτει δούλεμα...Μεγάλο....

Εγώ τον Μαρινάκη τον θυμάμαι να παίρνει το αεροπλάνο του και να πηγαίνει στην Ισπανία να βάζει τον Βαλβέρδε μέσα και να μας τον φέρνει...

Δεν έχω κάτι άλλο να πω..

Εικόνα ven7

Καλημέρα Απόστολε, μετά από καιρό...

Δεν είμαι από αυτούς που κράζουν για εκτόνωση και περίμενα υπομονετικά να έρθει το καλοκαίρι όπου θα φαίνονταν κατά τη γνώμη μου οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ προθέσεις της Διοίκησης..

Για να μην τα πολυλογούμε...μετά από πραγματικά ελπιδοφόρες εξαγγελίες από δημοσιεύματα κύκλων αλλά και επισήμως δια στόματος Μαρινάκη περί δημιουργίας ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ και διόρθωσης των λαθών του προηγούμενου καλοκαιριού...

Μετά από επανειλλημμένες παραινέσεις "κάντε υπομονή μέχρι το καλοκαίρι..." "όλα θα φτιάξουν...", "αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και θα τα διορθώουμε..." "όλα φέτος θα γίνουν γρήγορα..."

...Φτάσαμε 5 Ιουνίου για να μας πούνε πως φέρνουν προπονητή κάποιον Χάσι....

Το επιχείρημα πως "ξέρει από προκριματικά Champion's League..." είναι επιπέδου νηπιαγωγείου...

Δυστυχώς και μετά λύπης μου το λέω...πέφτει δούλεμα...Μεγάλο....

Εγώ τον Μαρινάκη τον θυμάμαι να παίρνει το αεροπλάνο του και να πηγαίνει στην Ισπανία να βάζει τον Βαλβέρδε μέσα και να μας τον φέρνει...

Δεν έχω κάτι άλλο να πω..

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν είμαι ΤΟΣΟ κατηγορηματικός. Εγώ, θα περιμένω να δω. Δεν απαξιώνω ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ. Θα στηρίξω, μέχρι εκεί που νομίζω.

Εικόνα ven7

Ισως να ειμαι λιγο απαξιωτικος προς τον προπονητη Χασι, ισως να ειναι αξιολογος.

Τα βελη μου ειναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ προς τη Διοικηση που π.χ. παρουσιαζει σαν κριτηριο προσληψης προπονητη στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ την περσινη επιτυχια του Χασι να περασει με τη Λεγκια 3 προκριματικους γυρους (απεναντι παντως σε αντιπαλους παγκοσμιους αγνωστους) παραλειπεται ομως το γεγονος πως στο πρωτο ματς των ομιλων επαιξε εντος εδρας με τη Ντορτμουντ...εχασε μολις 6-0...και απολυθηκε οντας μαλιστα 3ος απο το τελος στο Πολωνικο Πρωταθλημα...

Θα μου πεις βεβαια εχω πολλους αλλους λογους να....αισιοδοξω!!!

Π.χ απορριψαμε προταση πωλησης του Γουτα...Ο Ντα Κοστα επιθυμει την παραμονη του..

Για να μην παμε στο προ ολιγων ημερων πρωτοσελιδο του Πρωταθλητη που "εταζε" επιστροφες βομβα στο λιμανι...Τοροσιδης!!! Βαις!!!Ερνανι!!!

Ειναι να μην δωσει κανεις τα ευσημα;

Εικόνα apostolos gaganis

Νομίζεις ότι εγώ δεν τα βλέπω; Αλλά αυτοελέγχομαι και περιμένω να δω, τί ΤΕΛΙΚΑ απ΄όσα γράφονται θα βγει αληθινό και τί όχι. Έχω διαβάσει πράγματα αυτό τον καιρό, που διαψεύδονται την άλλη μέρα το πρωί. Ένα κάρο... Και για παίχτες και για προπονητές. Κι΄εσύ θα τα΄χεις δει, είμαι σίγουρος. Πολλή ΦΩΤΙΑ όμως, αδελφέ, πολλή ΦΩΤΙΑ βλέπω... Δεν βγαίνει σε καλό αυτό το πράμα...

Εικόνα ven7

Το καταλαβαίνω και το δέχομαι πως αυτοελέγχεσαι και το ίδιο ισχύει και για μένα πίστεψε με...εδώ και καιρό...κουβέντα δεν έλεγα και. με όσους φίλους μίλαγα έλεγα...υπομονή...το καλοκαίρι θα φανούν όλα..

Και περίμενα εντελώς άλλα πράγματα...

Όπωςείπα και πιο πάνω..

ΟΤΑΝ ο Μαρινάκης ΗΘΕΛΕ...

Έμπαινε ο ίδιος στο αεροπλάνο του και πήγαινε και έφερνε σηκωτό τον Βαλβέρδε..

ΕΔΕΙΧΝΕ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ αυτή η κίνηση τότε...

ΤΩΡΑ φέρνουμε Αθλητικό Διευθυντή και λέμε πως είναι επιλογή του ο Χάσι....

Αυτά...

Εικόνα red apple

"πρόλαβε να χώσει την Λέγκια στους ομίλους πριν τον σουτάρουν επειδή στο πρωτάθλημα είχε..." Κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει...ΕΥΡΗΚΑ! Δη Κετσμπάγια στόρι! Αν ο Χάσι μας βάλει στους ομίλους μπορεί κάλλιστα να κάνει και δυό ήττες στο πρωτάθλήμα και να υπάγει στο καλό afterwards. Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια στο Λιμάνι. Αν με ρωτήσεις, θα σου πω πως νοιάζομαι πρώτιστα για την Ευρώπη, εκεί όπου μεγαλώνει πραγματικά μια ομάδα. Τούτο δεν σημαίνει πως στα αποτέτοια μου το πρωτάθλημα. Θου Κύριε φυλακή... Αλλά να μην τρελαθώμε κι απο πάνω. Τυγχάνει, όπως γνωρίζεις, να είμαι οπαδός των ...ονείρων που πραγματώνονται και ουχί των ονείρων από τον συνεχή ύπνο. Κατά τα άλλα το τί θέλει ο Γαύρος οπαδός τα γνωρίζουμε. Τον Βαλβέρδε τον είχε κάνει ρόμπα -μια μερίδα μας-, τον Μίτσελ το ίδιο. Δεν του δίνω σημασία. Ίσως όμως του παραδίνει σημασία η διεύθυνση του καταστήματος...

Εικόνα apostolos gaganis

Όλες οι διευθύνσεις των...καταστημάτων, δίνουν σημασία στους...πελάτες τους. Υπάρχει στην περίπτωσή μας, ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ, αναταραχή των γαύρων για την επιλογή. Την θεωρώ όμως επιζήμια και άλλωστε δεν νομίζω ότι θα έχει το όποιο αποτέλεσμα. ΤΩΡΑ. Μου θυμίζει Ζαρντίμ κάπως, η υπόθεση. Τη θέση μου στο ζήτημα την εξέθεσα στο άρθρο, αλλά και στα σχόλιά μου. Ο Μαρινάκης είναι στο τιμόνι, αυτός παίρνει την τελική απόφαση κι΄αυτός θα δεχθεί κυρίως ( είναι κι΄ο Χουσίγιος... ) τον αντίκτυπό της. Αλλά να...θάψω, πριν καν ΓΕΝΝΗΘΕΙ κάτι και χωρίς να είμαι σίγουρος, Ε ΟΧΙ!