Ο ΠΡΩΤΟΣ ΗΡΘΕ! ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ - ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ....



Με βάση τα όσα έχουμε δει πέρσι απ΄τον Ολυμπιακό και τα όσα λογικά αναμένουμε απ΄τις ήδη γνωστές προσθήκες παικτών, ξέρουμε πως δεν πρέπει να περιμένουμε παρά μικροβελτιώσεις, και αν, στην απόδοσή του. Αν θέλουμε όμως να ευελπιστούμε βάσιμα σε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ποιοτική αναβάθμισή του, θα πρέπει να γίνονται και αντίστοιχες κινήσεις απ΄τη διοίκηση. Για τις οποίες φυσικά δεν υπάρχει ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ επιτυχιών, για καμιά δεν υπάρχει ποτέ, αλλά σίγουρα εκείνο που επιθυμούμε είναι να γεννούν αυτές ΒΑΣΙΜΕΣ προσδοκίες ΑΝΟΔΟΥ της ομάδας μεταξύ των οπαδών της. Κινήσεις δηλ. μεταγραφικές σαν και τούτη, την πρώτη, για τον Εμάνουελ Εμενίκε.

Έχουν γραφεί πάρα πολλά για τον συγκεκριμένο παίκτη, τις τελευταίες ιδίως ώρες. Πολλές λεπτομέρειες, απ΄την προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Είδα ωραία σχετικά άρθρα, για παράδειγμα, στο gavros gr και το χάρηκα, γιατί είχα καιρό να διαβάσω κάτι τέτοιο. Όπως πρόσεξα κι΄ένα ενδιαφέρον και καλογραμμένο σημείωμα με αντικείμενο την απόλυτη αναγκαιότητα απόκτησης, επί τέλους, ενός ΑΞΙΟΛΟΓΟΥ στόπερ απ΄την ομάδα, στο "Φως". Σκέφτηκα λοιπόν να περιορίσω δραστικά όλο αυτό το περί Εμενίκε υλικό, μιας και αρέσκομαι στις συνόψεις, αφού θεωρώ πως έτσι "μένουν" καλύτερα στο μυαλό του αναγνώστη τα πιο ενδιαφέροντα απ΄το...χαοτικό σχεδόν "πάρε κι΄αυτό, να κι΄αυτό" των ημερών.

Είναι λοιπόν ένας άνθρωπος μαχητής. Που΄χει περάσει πολλά στην ποδοσφαιρική και φαντάζομαι όχι μόνο, ζωή του. Απ΄τον καιρό που έκανε ποδαρόδρομο μιαμισης ώρας, όταν ξεκίνησε στη Νιγηρία, μέχρι το μέρος που προπονιόταν και την επιστροφή του σπίτι. Ας τον συστήσω όμως, κατά πως επιθυμώ:

Τριάντα ετών, 1.82 ύψος, 90 κιλά, σέντερ φορ, έχει παίξει και στα άκρα, δεξιοπόδαρος. Τον είδα σε βίντεο και θα΄λεγα πως αποτελεί - μέσες άκρες - ένα κράμα Ιντέγιε, Λούα λούα και Γιώργου Σιδέρη για τους παλιούς. Σβέλτος για τη σωματοδομή του, πολύ δυνατός, προστατεύει την μπάλα αποτελεσματικά με το κορμί και τους αγκώνες του κι΄έτσι είναι δύσκολο να του την κλέψεις, βάζει γκολ με κάθε τρόπο αλλά και πάσα καλή έχει, ενώ τον διακρίνει ικανοποιητική τεχνική. Η καριέρα του μετράει συνολικά 10 περίπου χρόνια. Απ΄την Δέλτα Φορς της πατρίδας του, το ξεκίνημα το 2007-8, στους Μαύρους Άσους της Ν.Αφρικής και την Κέϊπ Τάουν το 2008-9. Ακολούθησαν η τουρκική Καραμπουκσπόρ το 2009-11, η Φενέρ Μπαξέ για κανα δίμηνο ( όπου έφαγε μια ψιλοφυλάκα 4 ημερών για εσκεμμένη απουσία του σε αγώνα της Καρατέτοιας με τη Φενέρ, αλλ΄αθωώθηκε μετά ), που τον πούλησε τότε στη Σπαρτάκ Μόσχας έναντι 10 εκατ. ευρώ και παρέμεινε εκεί μέχρι τον Αύγουστο του 2013 ξαναγυρνώντας στη Φενέρ αντί 13 εκατ. ευρώ. Τον Ιούλιο του 2015 δόθηκε απ΄τη Φενέρ δανεικός στην Αλ Αϊν και τον Γενάρη του΄16 πήγε πάλι δανεικός στη Γουέστ Χαμ απ΄όπου επέστρεψε τον Ιούνιο του΄16 στην τουρκική ομάδα, ΜΕΧΡΙ...ΧΤΕΣ.

Ο Εμάνουελ είναι παρορμητικός χαρακτήρας, τσαμπουκάς, κι΄έχει...ιδιαίτερες σχέσεις με την κερκίδα. Αντίπαλη, αλλά και της ομάδας του. Μην του κολλήσεις μονάχα...ρατσιστικά. Να το προσέξει πάντως αυτό. Παγίδα... Κι΄έτσι και σου βάλει γκολάκι σε ντέρμπι, μπορεί και να το "παίξει" στους πανηγυρισμούς με χτύπημα της λακούβας του αγκώνα του, δίκην προετοιμασίας για ενδοφλέβια ηρωϊνη. Τα΄χει κάνει αυτά στη χώρα του Πούτιν με Δυναμό Μόσχας και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης κι΄έχει τιμωρηθεί με πρόστιμο χιλιάδων δολλαρίων και κόκκινη κάρτα... Γνώμη μου είναι ότι έτσι και "πιάσει" ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ έτσι και χώσει τίποτε κρίσιμα τεμάχια σε βαζελομπουγατσοπροσφυγοπούλες και στας ευρώπας, η 7 και σύμπαν το Καραϊσκάκης βέβαια, θα τον ΛΑΤΡΕΨΕΙ. Θα ζήσουμε στιγμές μοναδικές, γιαυτό και...cross your fingers να πάει καλά ο παίκτης. Στήριξη με θέρμη θέλει, να νιώσει ασφάλεια, να εμπιστευτεί τον εαυτό του και να "βγάλει" εκείνο που ΜΠΟΡΕΙ να δώσει.

Αγώνες, γκολ, ποδοσφαιρική χρηματιστηριακή αξία. Στην Καραμπουκσπόρ ( τη μάθαμε και τούτη...), 51 εμφανίσεις, 30 γκολ, 5 ασίστ. Στη Σπαρτάκ Μόσχας, 51 εμφανίσεις, 24 γκολ, 8 ασίστ. Στη Φενέρ, 93 εμφανίσεις, 25 γκολ, 22(!) ασίστ. Στη Γουέστ Χαμ, 19 εμφανίσεις, 4 γκολ. Και ΠΕΡΣΙ ειδικά στη Φενέρ, σε 27 αγώνες, 8 γκολ και 5 ασίστ. Στην εθνική Νιγηρίας εξάλλου, απ΄την οποία παραιτήθηκε τον Οκτώβριο του 2015, 37 αγώνες με 9 γκολ. Η χρηματιστηριακή του αξία κορυφώθηκε το 2014 στη Φενέρ Μπαξέ, με 16 εκατομ. ευρώ. Έκτοτε η πορεία της είναι πτωτική, για να φθάσει τα 3 εκατομ. ευρώ τον Ιούνιο αυτού του χρόνου. Λέγεται ότι ο Ολυμπιακός πλήρωσε 2,5 εκατ. ευρώ στην τουρκική ομάδα, ενώ ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο μ΄εμάς για 2+1 χρόνια με απολαβές 2 εκατομ. ευρώ ετησίως καθαρά.

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΛΕ Η ΠΑΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ, ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΠΟ...

ΥΓ1. Είδα ότι το t - shirt του Μανωλάκη ( τον...καλοπιάνω ), όταν αφίχθηκε στη χώρα, είχε ένα μαύρο πειρατή επάνω. Το γουστάρησα το ρούχο, γιατί κάτι ήθελε σαφέστατα να συμβολίσει ο παίχτης μ΄αυτό: βέβαιος, αποφασισμένος να κουρσέψει. Καρδιές και οχτρούς. Εξ΄ου και η φωτογραφία της ανάρτησης.

ΥΓ2. Έχω πει πολλές φορές, και δε θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω, ότι περισσότερο κι΄απ΄το περιεχόμενο καθαυτό ενός κειμένου, μ΄ενδιαφέρει πάντα σχεδόν το ύφος, το στυλάκι γραψίματος εκείνου που το γράφει. Τα ίδια ισχύουν και στον προφορικό λόγο. Κι΄αυτό το λέω, γιατί δεν μ΄άρεσε ΚΑΘΟΛΟΥ το υφάκι εκείνου που΄γραψε τα περί Ρισβάνη, Χάσι κλπ. στο κάτω μέρος του σημερινού οπισθόφυλλου του "Φωτός". Ακόμα δεν αρχίσαμε και βλέπω τέτοια δημοσιεύματα. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ άστοχα...

EΚΤΑΚΤΟ!

ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ!

Σχόλια

Εικόνα Harry red logic

κ. Απόστολε,
1.Χρήσιμη ενημέρωση περιεκτική ζουμερή.
Κρατάμε μικρό καλάθι για τον Μανώλη.Πάντοτε στις μεταγραφές και στις προσλήψεις στελεχών πέραν του βιογραφικού δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην απόδοση του την τελευταία περίοδο και ξεψαχνίζονται οι λόγοι αποχώρησης απο την προηγούμενη δουλειά του.Μακάρι να βρίσκεται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, να υπάρξει σωστό ψυχολογικό κοουτσάρισμα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας.
2. Τα ίδια ισχύουν για τον Καρσελά εφόσον τελικά έρθει. περιμένουμε να τους δούμε σε σοβαρά test στο χορτάρι....
3. Για το πονεμένο θέμα του σέντερ μπάκ, ακόμη ενός πολύ καλού χάφ και των υπολοίπων μεταγραφικών στόχων, υπάρχει κάποια είδηση?
Αναμένουμε, πάντως η κλεψύδρα, για τον πρώτο επίσημο αγώνα, αδειάζει!

Υ.Γ
Οι σύγγαυροι που γνωρίζουν κάτι για τις εξελίξεις στην ΕΠΟ ας μας πουν δυό λόγια (ότι πρέπει εν δήμω).

Εικόνα apostolos gaganis

Ετοιμάζω, Χάρυ, για τον Καρσελά, κάτι ανάλογο με τούτο του Εμενίκε. Τα υπόλοιπα, ξέρεις, στο...χορτάρι.

Εικόνα el trick

Ο "Μανωλάκης" είναι για μένα το ταβάνι (από πλευράς ποδοσφαιρικής αξίας) παίκτη που έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει ο ΘΡΥΛΟΣ στις ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ συνθήκες (FFP, χρεωκοπία, πλατανιάδες... σκοτώστρες).
Αν ο παίκτης έβγαζε μάτια με την απόδοσή του τότε απλά δεν υπήρχε περίπτωση να έρθει στην Ελλαδίτσα, ακόμη και με τα διπλά λεφτα.
Ελπίζω μόνο στη διάρκεια της σεζόν να παίξει όσο καλύτερα μπορεί, τότε μπορεί πράγματι να δούμε ακόμη και βελτίωσή του (περίπου έτσι ΄και χειρότερα ήταν ο ΙΝΤΕΓΙΕ πριν έρθει στον ΘΡΥΛΟ, ... όμως ήταν μικρότερος).

Εικόνα apostolos gaganis

Θα δείξει. Είπαμε: ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ αισιοδοξία. Μακριά από Cardoso΄s case...

Εικόνα Marios

ΧαιρεταιΚ Αποστολε,παικτη με τετοια χαρακτηριστικα δεν ειχε ο Ολυμπιακος,πραγματικα ενας επιθετικος που βασανιζει κυριολεκτικα τα αντιπαλα σεντερ μπακ,εχει ταχυτητα δυναμη και καλη τεχνικη,σε αυτα τα στοιχεια ειναι καλυτερος απο τον Ιντεγιε,απλα ειναι πιο περιφερειακος παικτης,δεν κινειται τοσο πολυ μεσα στο κουτι!Ελπιζω να κινηθουμε με αυτον τον τροπο απο δω και περα.Τα κοψιματα του Χασι πονεσαν λιγο,ειδικα στους δυο Ελληνες,φαινεται οτι ο Παρντο που ηταν για διωξιμο δεν μπορεσε να φερει ουτε προταση δανεισμου για αυτο κληθηκε ξανα πισω και ο Γιαννιωτας εχασε την θεση του,ομως με τον Ρισβανη δεν εχει τοση λογικη ας επαιρνε ενα σεντερ μπακ παραπανω,αν αυριο σκασει καμια τρελη προταση για τον Ρετσο τι θα γινει,ποιος θα τον καλυψει.Πηρε ρισκα ο προπονητης που δεν τα πολυκαταλαβα,ομως οι αποφασεις παρθηκαν ας δουλεψει στο φουλ απο δω και περα για να μπορεσουμε να ανταπεξελθουμε στα προκριματικα.Ερχονται καλυτερα πραγματα πιστευω!

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές, Μάριε. Σωστές οι παρατηρήσεις σου. Τώρα για τον Ρισβάνη, γίνεται πολύ κουβέντα. Δεν ξέρουμε ΟΛΕΣ τις πτυχές της υπόθεσης, ούτε και την εξέλιξη με τον παίκτη. Υποθέτουμε. Θα δούμε.

Εικόνα ze ηλιας

Τα σέβη μου doc

1.το 1.82 με 90 κιλά δεν μου ακούγεται καλά εκτός αν είναι λάθος

2.για μένα υπάρχει λάθος στο θέμα του Ντα Κόστα,είναι ο μόνος που μπορεί να μείνει από τα υπάρχοντα σέντερ μπακ,είχε τη
μεγαλύτερη βελτίωση,είναι τσαμπουκάς παικτικά και τέλος σκόραρε σχεδόν σε όλα τα ντέρμπυ

3.να κάνουν τα κουμάντα τους οι αγαπητοί αρθρογράφοι του RATM και στο τέλος των μεταγραφών να μας παρουσιάσουν(σύμφωνα
με τα δημοσιεύματα αλλά και τις πηγές τους) το καθαρά οικονομικό αλισβερίσι ώστε να κατανοήσουμε το budget όπως και τα έσοδα από τυχόν πωλήσεις

Εικόνα apostolos gaganis

2 και 3: Ό,τι πεις...
1. Το είδα γραμμένο. Δεν ξέρω ΣΗΜΕΡΑ αν ισχύει. Υποθέτω ότι αντιστοιχεί σε μυϊκό και όχι λιπώδη ιστό, καθ΄ότι μου δίνει την εντύπωση ΠΟΛΥ μυώδους τύπου.

Εικόνα John Zolo

Ανακοινώθηκε του Εμενίκε οπότε δεν μένει παρά να ευχηθούμε τα καλύτερα...αλλά θα γκρινιάξω με τον Χάσι...δεν γίνεται να αφήνεις τον Ρεσβάνη έξω από την προετοιμασία του Βελγίου...ειδικά αυτόν, λόγω Μποτία !!
Είναι ο μόνος έμπειρος σέντερ μπακ που έχουμε όσο και αν είναι κλεισμένη η μετεγγραφή κάποιου από το Βέλγιο.
Μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί στα παιχνίδια που έρχονται και επειδή νοιώθω ότι θα μπούμε στο Τσ. Λ. θα ήταν ακόμη πιο χρήσιμος λόγω τραυματισμών κλπ. Δεν τον πετάς έξω αυτόν τον παίκτη...άστον να προετοιμαστεί και βλέπεις μετά... Ίσως να σκέφτομαι απλοϊκά αλλά καμμιά φορά το απλό είναι και το πιο σωστό και δύσκολο...

Εικόνα apostolos gaganis

Για τον Ρισβάνη, το΄χα μυριστεί... Γιαυτό προχτές είχα γράψει εδώ στο άρθρο για τον Αλωνάρη, το ξεκαθάρισμα παιχτών κλπ, "ριζικές αποφάσεις ( ο Χάσι ), ΑΚΟΜΑ ΚΙ΄ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΕΣ για μερικούς". Τί να σου πω; Συναισθηματικά είμαι με τον παίχτη και το είχα δηλώσει σε άλλο άρθρο. Έτσι αποφάσισε όμως ο προπονητής. Ελπίζω να μη χαθεί το παιδί και να δοθεί κάπου δανεικός. Τα δικά μας παιδιά πάντως απ΄τις ακαδημίες( Ρέτσος, Νικολάου ), "ιερό δισκοπότηρο" λόγω κεντρικής γραμμής. Για την ώρα και εκ της Διοικήσεως... Και ορθώς. Μέχρις ενός ορίου φυσικά. Την είδα σαν...θυσία την υπόθεση. Άλλη η μια φανέλα βέβαια κι΄άλλη η ερυθρόλευκη...

Εικόνα CEN-TAURUS

Πραγματικά μεγάλη μεταγραφή. Ελπίζω να μη βγει κι αυτός καρντόσο νο2. Ό,τι παίρνουμε από τουρκία, συνήθως βγαίνει μάπα. Το χόρτο θα βγάλει το νικητή. Να υπενθυμίσω στα αδέλφια κάτι σημαντικό κατά τη γνώμη μου:
Στη σελίδα αναζήτησης της google στα σμάρτφον, βγαίνουν μια σειρά από ειδήσεις, παρμένες από διάφορα σάιτ. Στο δεξί πλάι κάθε είδησης υπάρχουν τρεις κάθετες τελείες. Αν τις πατήσετε, βγάζει ένα μενού 5 επιλογών, μεταξύ των οποίων και το "δεν επιθυμώ να εμφανίζονται ειδήσεις από το σάιτ αυτό". Εγώ ήδη έχω μπλοκάρει ειδήσεις από το σκατοdna και τη zougla του καθαρμάκη. Το ίδιο έκανα και στα τηλέφωνα των στενών συγγενικών προσώπων, που σάλταραν με τις στημένες ειδήσεις διαφόρων σάιτ, αλλά δεν ήξεραν πώς να τα σταματήσουν. Η ενέργεια αυτή είναι πολύ σημαντική εμπορικά, αφού οι επιθυμίες μπλοκαρίσματος συγκεκριμένων σάιτ μετράει εμπορικά, αφού συγκεντρώνουν ευθείες και ρητές αρνήσεις ανάγνωσης και έχουν ειδικό βάρος. Φανταστείτε καμιά εκατοστή χιλιάδες γαύροι να ζητήσουν μπλοκάρισμα συγκεκριμένων σελίδων. Πάταγος εμπορικός! Για σκεφτείτε το! Και διαδώστε το.

Εικόνα apostolos gaganis

Πολύ σωστή παρότρυνση. Για τους Άγγλους όμως. Ημείς, είμεθα μεν γαύρακες, αλλά πάντοτε Γραικοί. Μου΄ρχεται τώρα στον νου, εκείνη η σύναξη των πολιτικών προ καιρού στο Καραϊσκάκης. Η μπάφα, της μπάφας, ω μπάφα....

Εικόνα Nery Castilllo

Το γήπεδο θα δείξει, σαν όνομα πάντως είναι ένας υπαρκτός ποδοσφαιριστης στον παγκόσμιο χάρτη και στο επίπεδο παικτών που τουλάχιστον πρέπει να στοχεύουμε. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, το γήπεδο και η διάρκεια θα δείξουν. Μου θυμίζει Λουα Λουα.

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνώ, Νέρι.

Εικόνα George - Mati

Φίλτατε Απόστολε τις καλημεροκαλησπέρες μου ! Αν ο Εμενίκε έχει στοιχεία που παραπέμπουν σε ΓΙΓΑΝΤΑ Γιώργο Σιδέρη και τα δείξει στο χορτάρι μας κάνει και μας παρακάνει !!! Εν ΑΝΑΜΟΝΗ και ομονοία στην ΕΝΔΟΞΗ γαυροφυλή!!!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Κάτι άρχισε να κινείται επί τέλους ρε Γιώργαρε... Ησυχία εκεί κάτω, ε; Σου΄χω εμπιστοσύνη. Δεν ανησυχώ....

Εικόνα Romain

Απόστολε, πολύ κατατοπιστικος για τον Εμενίκε. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε.

Εξαιρετικό το πειρατικό! Του πάει πολύ!

Τώρα ποιος άλλος παίκτης από τα "συνεταιρακια " έχει δύο εκ. ευρώ καθαρά συμβόλαιο?

Χρειάζονται βέβαια τουλάχιστον δύο ακόμη κυρίως επιθετικοί (χαφ, ακραίοι) για να περάσουμε στους ομίλους του τσουτσού και οι υπόλοιποι μπορούν να περιμένουν μέχρι το τέλος των μεταγραφών. Μήπως και προκύψει κάτι που δεν το περιμένεις.

Υ. Γ. Μου θυμίζει πιο πολύ Ιντεγιε.

Εικόνα apostolos gaganis

Όταν θα τον δω κανονικά, θα σου πω μπρο με ποιόν μοιάζει. Την μπάλα στο πλεχτό να στέλνει, ειδικά ορισμένα...

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Καλά όλα αυτά , αλλά είναι μόλις 8 κιλά ελαφρύτερος του Παλτέιδα και φυσικά ούτε τον φτάνει στην αξιολόγηση δύναμης. Ο δε Καρσελά , για να σοβαρευτώ λίγο και να ενημερώσω τους φίλους που δεν γνωρίζουν, κάθε άλλο από παγκοσμίως άγνωστος είναι. Έπαιξε ισπανικό πρωτάθλημα στην Γρανάδα με 5 ή 6 γκολ αν θυμάμαι, περισσότερο τον πρώτο γύρο αλλά αφότου πήγε προπονητής ο Τόνυ Ανταμς !!!! κάπως παραγκωνίστηκε.Και για να γκρινιάξω λίγο κανέναν στόπερ θα πάρουμε επιτέλους? ΥΓ1.Αν ο Εμενίκε ή ο Καρσελά ήταν να πάνε σε καμιά άλλη ομαδούλα θα διαβάζαμε άρθρα επί άρθρων για το μέγεθος του Τίγρητα και του ρώσσου.Αλλά είπαμε , ο Χοντρός παντελονιάζει. ΥΓ2.Έχω οτετν και για αυτό γνωρίζω τον Καρσελά. ΥΓ3.Περιμένω εναγωνίως άρθρα-προβλέψεις για τους πρωταθλητές από ΑΡΔ τύπου Τσάρλυ.

Εικόνα apostolos gaganis

ΥΓ3. Αν δεις κανα "καλό" κατά΄κει, ΕΥΡΙΠΙΔΗ, ειδοποία μας, γιατί εγώ δεν τον παρακολουθώ αυτόνα.

Εικόνα PGK

Πολύ καλό άρθρο. Μπράβο. Πέραν τούτου όμως θα ήθελα να προσθέσω τα εξής: (1) Κράτησε το μανεκέν τον Μποτία και διώχνει τον Ρισβάνη, και (2) κράτησε τον άχρηστο Πάρντο και διώχνει τον Γιαννιώτα. Περαστικά μας λοιπόν. Τι να πει κανείς πλέον; Όπου Χεσι χέσει.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Αφενός ο Μποτία είναι ο καλύτερος αμυντικός που έχουμε τα τελευταία τρία χρόνια, αφετέρου τον Γιαννιώτα τον έχουν κόψει τρεις διαφορετικοί προπονητές. Δεν μπορεί να είναι όλοι τους εμπαθείς ή ανθέλληνες. Είναι εμφανές ότι ο Γιαννιώτας δεν αξίζει να παίξει στον Ολυμπιακό. Απορώ γιατί το κάνουμε τόσο θέμα. Ο πρώτος ή ο τελευταίος Έλληνας είναι που κόβεται; Εθνική ομάδα θέλουμε να κατεβάσουμε, εν τέλει, ή ομάδα που να είναι καλή;

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Προτού Χέσουμε τον Χάσι, θα πρότεινα λίγο υπομονή να δούμε τα πεπραγμένα αυτού και της διοίκησης σε επίσημους αγώνες και κυρίως μετά το τέλος των προκριματικών για μια πρώτη αξιολόγηση.

Εικόνα PGK

Συγγνώμη Ευριπίδη μου αλλά τι να περιμένουμε να δούμε από τους Μποτία και Πάρντο; Περιμένεις να αλλάξουν με τον Χάσι; Μα τι είναι τελικά ο Θρύλος; Δοκιμαστήριο άχρηστων;

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Για να φύγει ο Μποτία πρέπει να πάρουμε στόπερ και για να φύγει ο Πάρντο πρέπει να έρθει ο Καρσελά.Εγώ περιμένω σε πρώτη φάση να περάσουμε στους ομίλους του τσου λου και ΜΕΤΑ να αρχίσω να βλέπω μπαλίτσα.Αυτό εννοώ πρώτη αξιολόγηση.Όσον αφορά τους άχρηστους, δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να τους αποφύγεις και αυτούς είτε μιλάμε για Ολυμπιακό είτε για Μπαρτσελόνα.Να σου θυμίσω για μας τον περίφημο Γιαταμπαρέ (δυο μήνες τον ψήναμε) και για την Μπαρτσελόνα το κουτσό άλογο Βερμάελεν.

Εικόνα REDHERAKLIO

Kαλημέρα.Καλά όλα αυτά, αλλά πως πάει από προπονήσεις αυτό το διάστημα? και γιατί δεν ανακοινώθηκε ακόμα?

Εικόνα apostolos gaganis

Θα δούμε.

Εικόνα john

«Τον είδα σε βίντεο και θα΄λεγα πως αποτελεί - μέσες άκρες - ένα κράμα Ιντέγιε, Λούα λούα και Γιώργου Σιδέρη για τους παλιούς»

Καλημερα Απόστολε. Μην παιρνεις στα σοβαρα τα βιντεο στο youtube. μπορω να σου φτιαξω ενα βιντεο (το εχω ηδη κανει δηλαδη) που να δειχνει παιχταρα ακομα και τον κουζμπα.. Ολα θα φανουν στην διαρκεια του ενενηνταλεπτου και στην πορεια του παικτη μεσα στη σεζον. Και απο αφρικανους εχουμε καει ειδικα σε θεματα νοοτροπίας (οφορικουε, λουα λουα κλπ). Οποτε απλα περιμενουμε χωρις διθυράμβους..

Εικόνα apostolos gaganis

Μα, Τζόνυ, γράφω στο κείμενό μου με κεφαλαία μάλιστα " ΑΣ Ε-Λ-Π-Ι-Σ-Ο-Υ-Μ-Ε ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΛΕ Η ΠΑΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ, ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΠΟ". Αυτό τα λέει και τα εξηγεί όλα για τη θέση μου. Δεν φτάνει αυτό; Να το πώ κι΄αλλιώς: ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ αισιοδοξία. Αφήνω κατά μέρος τ΄άλλα μεσ΄στο κείμενο: "έτσι και ( το ένα ). έτσι και ( το άλλο ). cross your fingers ( το τρίτο...).

Εικόνα john

H αισιοδοξια σου είναι φυσικο να υπαρχει. Είναι καλοκαιρι τα πραγματα μεχρι τωρα ειναι ηρεμα, και αναμενουμε με χαρα το ποτε και κυριως το πως θα δουμε τον Ολυμπιακο. Κακα τα ψεματα το αγνωστο και το καινουργιο εξιταρει..

Εγω να σου πω την αληθεια εχω γινει πολυ ψυχρος πλεον. Κατι ο νεος προπονητης που ΔΕΝ λαμβανει την καθολικη υποστηριξη του κοσμου, κατι οι εξωαγωνιστικες επιθεσεις και η μανια της κυβερνησης να κυναγαει τον Ολυμπιακο, και κυριως η σταση των οπαδων μας που χαρακτηριζεται απο διαχρονικη γκρινια με εχουν ξενερωσει. Σκεφτομαι τι θα γινει οταν αρχιζουν τα στραβα αποτελεσματα (μαθηματικα θα ερθουν και μερικα) και θα εχουμε παλι τα «γιατι δεν παιζει ο x και παιζει ο y?» «γιατι φαγωθηκαν οι Ελληνες?» «μονο μπασκετ πλεον» και με πιανει το κεφαλι μου.
ΒΡΕ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΚΕΡΑΤΑ! Το μεγαλο προβλημα του Ολυμπιακου ειναι ο κόσμος του!!

Συγχωρα την πολυλογια μου και την αρνητικη μου ενεργεια απλά η σταση της πλειοψηφιας των οπαδων μας τα τελευταια χρονια πραγματικα με εχει απογοητευσει..

Εικόνα apostolos gaganis

Ξέρεις ότι σε "πάω" πολύ. Είσαι ένας γαύρακας πολιτισμένος, ευαίσθητος, ενημερωμένος μέχρις...απορίας, μ΄ευκίνητο μυαλό. Όθεν και είμαι...ανεκτικός στο νταούνιασμά σου. Το κατανοώ. Μόνο οι καλές εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα, νομίζω, μπορεί ν΄ανακουφίσουν.