ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ....



Το σημερινό σημείωμα γράφεται βασικά για να καλύψει ένα κενό ουσιαστικών γεγονότων σε σχέση με την ομάδα, εκτός επί εκπλήξεως, μέχρι τον δεύτερο αγώνα της εναντίον της Παρτιζάν. Εναντίον, εναντίον... Πώς να βγει άλλωστε το μεροκάμματο; Άσε που το΄χω πάρει κι΄εργολαβικά, καθώς φαίνεται, το πράμα... Αστειεύομαι βέβαια. Κανείς δεν με υποχρεώνει να γράψω. Κανείς. Και κανέναν εδώ μέσα. Γράφω και γράφουμε όλοι σε τούτη τη γαυροφωλιά όσο γουστάρουμε και για όσο διάστημα γουστάρουμε, ΕΛΕΥΘΕΡΑ, από αγάπη για τον Ολυμπιακό και ΜΟΝΟ. Τίποτα άλλο.

"Αλλά τους αρμοδίους επί των μεταγραφικών θεμάτων απασχολούν και άλλα θέματα ( μέσος, γκολκήπερ, φορ )". ΑΥΤΟ διάβασα στο gavros.gr σήμερα κι΄ΕΚΕΙ θα σταθώ.

Έτσι λοιπόν. Τρεις οι στόχοι του ενδιαφέροντος. Απλώς, του λόγου μου, θ΄αντικαθιστούσα τη λέξη μέσος με το μεσοαμυντικός, δεδομένου ότι την μεσοαμυντική γραμμή την θεωρώ ως ΕΝΙΑΙΑ οντότητα. Ειδικά αυτή τη γραμμή. Και είναι. Άσε που μπαίνει κι΄ο τερματοφύλακας μέσα της. Όχι μόνο στην περίπτωσή μας. Γενικότερα. Αφορώσα σε ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ποδοσφαιριστών. Αποχωρήσεις, αποκτήσεις και μετακινήσεις καθαυτές.

Ας αφήσουμε όμως τα...σανσκριτικά κι΄ας γίνουμε συγκεκριμένοι, χειροπιαστοί, με ονόματα.

1. Για να λέει ο συντάκτης του άρθρου ΓΚΟΛΚΗΠΕΡ, υπάρχει θέμα. Κάτι τέτοιο θ΄αναφέρουν οι πηγές του. Αλλιώς δεν θα το΄γραφε. Ο Καπίνο είναι, φυσικά, ο πρώτος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού σήμερα. Όμως, κανείς παίχτης δεν είναι ή δεν παραμένει "άγιο δισκοπότηρο". Αστείο πράμα. Κανείς. Και δεν πρέπει. Όλοι υπόκεινται στην βάσανο της ΣΥΝΕΧΟΥΣ κριτικής, αξιολόγησης. Αποδίδεις λοιπόν; Με εύλογες έστω και αποδεκτές διακυμάνσεις; Δικαιώνεις εξακολουθητικά τον προπονητή για την επιλογή σου, τη διοίκηση για την απόκτησή σου και τις προσδοκίες του κόσμου της ομάδας που΄ρχεται να την δει; Άξιος ο μισθός σου. Έχεις προβλήματα ή ( χρονίζουσες ιδίως ) αδυναμίες διά τον άλφα ή βήτα λόγο; Αντιμετώπισε και αντιμετωπίστε τα εγκαίρως και ανάλογα, εσείς οι υπεύθυνοι. Και λέγοντας  ανάλογα, εννοώ φυσικά ΚΑΙ την ενίσχυση - προληπτικά καλύτερα παρά...θεραπευτικά - με αντικαταστάτες ικανούς ή ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΥΣ απ΄το παράδειγμά μας. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ. ΠΑΝΤΑ! Σταματώ στο σημείο αυτό, έχοντας εκθέσει - γνωστόν - την άποψή μου για την συγκεκριμένη θέση. Καλός ο Καπίνο, με σκληρή δουλειά θα γίνει ασφαλώς καλύτερος, αλλά Νικοπολίδης ή καλός Ρομπέρτο, δεν είναι. Ακόμη; Ποιός ξέρει; Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ, ΑΠ΄ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ. Και πίσω του τα άλλα δύο παιδιά, επαρκούν; Για Ολυμπιακό και για τις απαιτήσεις που ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ( είναι βέβαια πάρα πολύ νωρίς για την ώρα ) θα υπάρξουν κατά τη φετινή σεζόν; ΠΑΝΤΩΣ: εκείνο το "κάλιο γαίδουρόδερνε παρά γαϊδουρογύρευε", θα εξακολουθεί να θεωρείται και να ΕΙΝΑΙ σοφό.

2. ΜΕΣΟ-ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ. Λιανά, στόπερ και αμυντικό χαφ. Στα πλάγια, είμαστε καλά. Υπάρχει, αναμφισβήτητα, θέμα Ρέτσου στον Ολυμπιακό, αν κρίνουμε απ΄τα δημοσιεύματα. Απ΄την αρχή σχεδόν, λίγο μετά το ανέβασμα αυτού του 19χρονου σήμερα παιδιού στην πρώτη ομάδα, προέκυψε θέμα. Οι αναφορές για την πιθανή μεταγραφή του στο εξωτερικό, λόγω της ηλικίας και των προσόντων του, ήσαν και παραμένουν ΣΧΕΔΟΝ αντιστρόφως ανάλογες του συνολικού χρόνου συμμετοχής του σ΄αυτήν. ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΩ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ. Εφ΄όσον οι ειδικοί την βλέπουν άλλωστε όπως την βλέπουν, τί είμαι εγώ που θα συζητήσω κάτι τέτοιο; Μπορεί, μερικοί, να μου βάλουνε και...πιπέρι στο στόμα. Οι χρηματικές προσφορές για την απόκτησή του, πολύ υψηλές. Έτσι μαθαίναμε και μαθαίνουμε. Διάφοροι οι μνηστήρες, με την Λεβερκούζεν...θερμότερη. Ο Φέλερ, έγινε προσφάτως Ελληνολάτρης ( δεν ξέρω αν ήτανε και πριν ), ενώ μέχρι προ τινος τα δημοσιεύματα μιλούσαν για 13, άντε 15 τα εκατομμύρια. Σήμερα κάπου διάβασα για...20. Δεν αμφισβητώ αλλά και αμφισβητώ τα πάντα, γενικώς, πριν απ΄την οριστικοποίησή τους. Η γνώμη μου: ΕΦ΄ΟΣΟΝ τα ποσά είναι όντως αυτού του επιπέδου, να δοθεί το παιδί. Κι΄εμείς θα τα...βολέψουμε. Ξέρω ότι τα αποσιωπητικά, ίσως σκανδαλίσουν κάποιους. Τί να κάνουμε όμως; Ουδείς αναμάρτητος. Υπάρχει ο Σισέ στη θέση του. Που΄χε βγάλει μάτια στην προετοιμασία κι΄όχι επειδή έχασε μια κεφαλιά, να τον θάψουμε. Έτσι; Πιτσιρίκος κι΄αυτός κι΄από προσόντα, ουουου....να φαν΄κι΄οι κότες. Έχουμε Βούκοβιτς. Έχουμε Σισέ. Τον Μποτία δεν τον θέλω. Ή αλλάζεις ΓΕΝΙΚΑ την προηγούμενη αμυντική ΜΕΝΤΑΛΙΤΈ ή αφήνεις...νησίδες της. Φεύγει ο Ρέτσος, τσεπώνουμε το μαρούλι που μας ικανοποιεί και παίρνουμε για πρώτη σεντερμπακάρα μαζί με τον Σέρβο, ώριμη και επιπέδου. Υπάρχει επίσης ο Νικολάου. Υπάρχει κι΄ο Ρισβάνης ακόμα. Μήπως να το κοιτάξουμε πάλι ετούτο το παιδί; Μιλάνε για δανεισμό έξω. Έστω. Μπορεί να γυρίσει και να΄ναι σούπερ. Ποιός μπορεί να πει; Υπάρχει και ο Ρομαό, αν θέλετε ( θα΄ρθω και στη θέση του 6αριού ). ΣΟΥΜΑΡΩ ΕΠΟΜΕΝΩΣ: Λύσεις πολλές, με τα λεφτά του Ρέτσου. Και σε ΑΛΛΕΣ θέσεις. Όχι μόνο στη θέση του στόπερ. Ένα το΄χω για σίγουρο. Στη ρεβανς με την Παρτιζάν, ο Παναγιώτης θα παίξει οπωσδήποτε. ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ, νομίζω.

Ας πάμε όμως στο 6άρι. Ρομαό, ο ένας. Σιώπης, Ζντιέλαρ, Ταχτσίδης, οι άλλοι. Τη σειρά, δεν την ξέρω ακόμα. Δεν έχει οριστικοποιηθεί. Γνωστό γιατί. ΑΝ όμως ο Ρομαό μετακινηθεί τελικά πίσω, δηλ. δίδυμο Βούκοβιτς - Ρομαό ( υποθέσεις κάνουμε ), θα χρειαστεί αντι-Ρομαό. Και τέτοιος ΣΗΜΕΡΑ, δεν υπάρχει. Πιθανόν αύριο, ο Ζιλέ. Ή κάποιος άλλος. Μεγαλύτερο όνομα και ανάλογα με την πορεία της ομάδας. Πάντως για δεύτερο αξιολογικά, εκτός επί...απεριμέντου, αμυντικό χαφ, έχουμε μπόλικους. Και παραπάνω απ΄όσους χρειαζόμαστε. Για τον Ζντιέλαρ, είχα γράψει πρόσφατα πως δεν θα΄θελα να φύγει. Το παιδί παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση. Έχει προσόντα, νομίζω, για καριέρα επιπέδου. Σήμερα πάλι κάπου είδα τη λέξη δανεισμός γιαυτόν. Δεν θα΄χα αντίρηση. Με προϋποθέσεις όμως. Π.χ. μόνο δανεισμός σε ομάδα με ΚΑΛΟ πρωτάθλημα και επιστροφή του ή πολύ υψηλή ρήτρα αποδέσμευσης. Όσο για τονΤαχτσίδη, δεν θέλω με τίποτα να τον αδικήσω. Να τον δούμε βέβαια πρώτα. Μπορεί να΄χουμε, ΜΠΟΡΕΙ, και καμιά ιδιαιτέρως ευχάριστη έκπληξη απ΄αυτόν. Μιλάω πάντα για 6άρι σοβαρών αξιώσεων. Η εμπειρία του απ΄την Ιταλία, με προδιαθέτει ευνοϊκά. ΣΟΥΜΑΡΩ ΠΑΛΙ: "Τα πάντα ρει" και ως προς τη συγκεκριμένη θέση. Πλην εκείνης του στοπερ. Για υστερόγραφο, ο Ανδρούτσος δεν είναι 6άρι.

3. ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ. Έχουμε(;)  κι΄εδώ θέμα. Ψου, ψου, ψου, συνέχεια για τον Πέρση... Ο Μπεν, βλέπετε, μας εκπλήσσει και ανατρέπει. Ο Εμενίκε απ΄την άλλη, δεν "έχει έρθει" ακόμα. Στο...δρόμο είναι. Το άνετο και λίαν...σεντερφορίστικο πάντως γκολ του τις προάλλες, μας έδωσε ελπίδες σύντομης επαναφοράς. Πρόκειται για καλό παίχτη. Τον πραγματικό εαυτό του περιμένουμε να βρει και να βγάλει. Έντονη, συνεπή δουλειά και προσεκτική ζωή χρειάζεται. Οπότε... Τους δύο επομένως, κατά τα φαινόμενα και λογικά αναμενόμενα, τους έχουμε. Βy the way, που λέγαμε κι΄εμείς στη Φρεαττύδα, το ποιός εκ των δύο θα΄ναι ΠΡΩΤΟΣ, δεν το ξέρω. Κανείς πιστεύω. Η συνέχεια θα δείξει. ΑΡΑ; Πιθανή η απομάκρυνση Ανσαριφάρντ και η απόκτηση άλλου στράϊκερ στη θέση του. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. ΕΔΩ ΘΑ΄ΜΑΣΤΕ, ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ...

Σχόλια

Εικόνα nichio 1971

Την καλησπέρα μου Απόστολε,
Ο Ιούλης φεύγει και βρίσκει την ομάδα σε ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΦΕΓΓΑΡΙ. Ευτυχώς.
1. Τερματοφύλακας. Ας μην ψάχνουμε να δημιουργήσουμε θέματα εκεί που σχεδόν δεν υπάρχουν. Καπίνο και Γιαννιώτης, μια χαρά βγάζουν τη χρονιά. Πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο εκεί έξω, οι ανάγκες όμως της ομάδας ήταν αλλού ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ.
2. Ρέτσος. Καλό θα είναι να ΜΗΝ φύγει σε προ-μουντιαλική χρονιά. Ειδικά τώρα, που οι πιθανότητες να παίξει champions league είναι ΠΟΛΥ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ. Ϊσως γι αυτό και η ομάδα αξιώνει αυτά τα ΠΑΡΑΛΟΓΑ ποσά, γιατί στην πραγματικότητα δεν θέλει να τον δώσει ΦΕΤΟΣ. Αν τώρα βρεθεί ο ΤΡΕΛΟΣ και τα σκάσει, τι να πω, ίσως ήρθε η ώρα να δούμε τον Ζαμπράνο στην ομάδα.
3. Ζιλέ. Μπορεί μέχρι τώρα οι επιλογές Χάσι να είναι ΣΩΣΤΕΣ, εδώ όμως θα διαφωνήσω. Σιώπης και Ζντιέλαρ πρέπει να μείνουν και να παίξουν. Το αξίζουν και είναι και μια δεκαετία ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ. Υπάρχει και ο Ταχτσίδης.
4. Σεμπά. Καλός & φιλότιμος, αλλά ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ για ΒΑΣΙΚΟΣ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Ξεχώρισε πέρσι, ακριβώς λόγω του ότι η ομάδα έριξε πολύ το επίπεδο. Φέτος με Μάριν, Καρσελά & Πάρντο φυσιολογικά θα μείνει πιο πίσω. Δεν ντριμπλάρει ούτε κολώνα της ΔΕΗ, πράγμα ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ για ΒΑΣΙΚΟ ΕΞΤΡΕΜ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
5. Ανσαριφάρντ. Καλός παίκτης, όμως αν κάποιος του είπε ότι ερχόμενος από τον Πανιώνιο θα έπαιρνε τη φανέλα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ σπίτι του, κάποιο λάθος έκανε. Η συμβιβάζεται με το γεγονός ότι πρέπει να παλέψει με Μπέν και Εμενίκε και να αποδείξει ότι είναι καλύτερος, ή αλλιώς....

ΥΓ Είναι πραγματικά ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ η κατάσταση με τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ. Ακόμα και αυτοί που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ασχολούνται με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Χίλιες φορές η γνώμη κάποιων ανθρώπων εδώ μέσα, ακόμη κι όταν διαφωνώ. Έτσι κι αλλιώς όμως, το δημοσιογραφικό συνάφι είναι εδώ και πολλά χρόνια, ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΟ.

Καλή συνέχεια να έχουμε

Εικόνα apostolos gaganis

Στις...ποσότητες βρίσκονται κυρίως οι διαφορές μας και δεν είναι τόσο ποιοτικές. Βρίσκω ενδιαφέρουσες πάντως τις απόψεις σου και με λογικά ερείσματα, μολονότι δεν ταυτίζονται με τις δικές μου. Πού σε τελική ανάλυση, δεν είναι και καθόλου απαραίτητο. Κοινή η επιδίωξή μας, αναμφίβολα, έστω και μέσα από δρόμους που μπορεί να διαφέρουν λίγο ή μέτρια. Το ζητούμενο, σίγουρα ένα: μια καλύτερη πορεία τη φετινή σεζόν για τον Θρύλο.

Εικόνα Marios

Oι φημες περι πωλησης του Ρετσου βλεπω να μεγαλωνουν διαρκως,μαλλον οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια,για μενα ειναι ενα ταλεντο πολυ μεγαλο,ο τροπος που παιζει στα 19 του ειναι σαν παικτης υψηλου επιπεδου,για να γινει ομως τετοιος παικτης θα πρεπει να δουλεψει το σωμα και την δυναμη του,βλεπω τους φιλους εδω μεσα να μην πειθονται για την αξια του τοσο πολυ και να σημειωνουν μονο τα ελλατωματα του,και γω ειμαι της αποψης οτι αμα ερθουν τετοια λεφτα καλυτερα να πωληθει,απλα μηπως οντως ειναι τοσο μεγαλο ταλεντο που θα μπορουσαμε να τον δουμε και μια χρονια ολοκληρη στην θεση του σε επιπεδο τσαμπιονς λιγκ και μετα να πουληθει,ειναι κατι εξαιρετικα ενδιαφερον για μενα!Ενας αλλος παικτης που ειδα να συζητιεται πολυ ειναι ο Καπινο,εχει βελτιωθει ο παικτης,ακομα και με την μπαλα στα ποδια,δειτε οτι διωχνει και με το αριστερο ποδι,εχει προοπτικη εξελιξης και το βασικοτερο το σωμα για να παιξει την θεση,εγω δεν συμφωνω στο να ειναι με τον Γιαννιωτη απο πισω του,οχι δυο νεοι παλι στην πιο δυσκολη θεση μιας ομαδας.Και αφησα στο τελος τον πιο αντιτουριστικο παικτη τον Σεμπα,εδειξε ενα κακο στοιχειο,το οποιο ομως ειναι ανθρωπινο και το καταλαβαινω,ηταν επηρεασμενος καθως ο προπονητης φαινεται να τον υπολογιζει ως αλλαγη,με την Παρτιζαν οντως δεν ηταν καλος στο πρωτο ημιχρονο αλλα ανεβηκε στο δευτερο.Ειναι γενικα αντιτουριστικος παικτης και δεν πειθει,αλλα ερωτω ειναι ευκολο να εισαι ο καλυτερος παικτης και πρωτος σκορερ σε μια ευρωπαικη διοργανωση παιζοντας για μια ομαδα που δεν εχει καλη επιθετικη λειτουργια και οταν λειπεις να φαινεται,και σε μια ομαδα με καλυτερη λειτουργια οπως ευελπιστουμε η φετινη να μην εισαι πολυ καλυτερος?Για μενα ο Σεμπα απεδειξε οτι μπορει να παιξει βασικος στον Ολυμπιακο και οτι ειναι σημαντικος παικτης,να φαει παγκο απο τον Μιραλας ή εναν δευτερο Καρσελα το καταλαβαινω,αλλα απο τον Μαριν που εδειξε οτι βολευεται περισσοτερο ως δεκαρι δεν το καταλαβαινω ,χρειαζεται και τετοιους παικτες μια ομαδα για μενα ειναι πολυ απλο.Κατ τα αλλα να ειστε καλα κ Αποστολε και σας ευχαριστουμε που μπορουμε να κανουμε καμια σοβαρη κουβεντα γυρω απο την ομαδα μας κι οχι μονο!

Εικόνα apostolos gaganis

Σίγουρα υπάρχουν ελαφρώς ή μετρίως διϊστάμενες απόψεις για Ρέτσο και Καπίνο. Όλοι όμως νομίζω ότι συμφωνούμε να φύγει ο Παναγιώτης τώρα, ΑΝ το τίμημα γενικά θα είναι πολύ υψηλό. Με τόσα λεφτά που ακούγονται γύρω από το όνομα ενός ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ και ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΥ νεαρού παίχτη, μπορεί μια ομάδα - σαν τον Ολυμπιακό - να κάνει πολλά πράματα και να έχει ΑΜΕΣΑ και ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΜΕΛΗΤΕΑ ωφέλη. Αντιθέτως. Στο ζήτημα τερματοφύλακας επίσης, θεωρώ ότι όλους θα μας ικανοποιούσε η απόκτηση ενός εμπειρότερου και από μεγάλα πρωταθλήματα ΚΑΛΟΥ γκολκήπερ, τον οποίον θα βλέπαμε στο χόρτο με μεγαλύτερη σιγουριά και λιγότερα ερωτηματικά ή ανησυχίες. Πρέπει να υπάρχουν, ασφαλώς, τέτοιοι και η υπόθεση Ρέτσου δυνατόν να βοηθήσει ΚΑΙ προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Σεμπά τέλος, θα πρέπει να ανέβει κυρίως και πρωτίστως ψυχολογικά. Είναι ένας χρήσιμος στρατιώτης, οπωσδήποτε. Τον ΚΑΛΟ Σεμπά, τον θέλω στην ομάδα. ΚΑΙ για τον χαρακτήρα του.

Εικόνα Romain

Απόστολε γειά σου,

Πολύ λογικές οι σκέψεις σου.

Αφού δεν χρειάζεται να πληρώσουμε φόρο, θα πω και γω τις δικές μου.

--- ΤΈΡΜΑ: Αν ο στόχος είναι να πάει μακρυά, τότε καλό θα ήταν να πάρει και άλλο τέρμα. Πέρυσι ο Λεαλη δεν βγήκε, αλλά έδειξε τις προθέσεις της διοίκησης ότι κοιτάζει για τέρμα. Ο Στέφανος, συμφωνώ ότι είναι καλός αλλά χρειάζεται βελτίωση.

--- ΜΕΣΟ-ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΉ: Ζελέ. Εδώ είναι τι έχεις, ποιοι είναι διαθέσιμοι και με πόσα, και τι θα αποφασίσει ο προπονητής. Ο Μποτία είναι καλός, αν και έχει πάντοτε μυικους τραυματισμους. Είναι όμως μια σταθερή αξία και έστω και σαν ρεζερβα θα μπορούσε να βοηθήσει στα πολλά παιχνίδια που θα έχει ο Θρύλος. Σε πρωτάθλημα, Ευρώπη και κυπελλακι. ( Λέω κυπελλακι γιατί είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το χάνουμε). Άρα... Κυπελλακι. Αυτό δεν κάνουνε και οι αντίπαλοι μας?

--- Σέντερ Φορ: Πάλι εξαρτάται από τις περιπτώσεις που θα υπάρξουν.

Γενικά όμως, η ομάδα είναι πλήρης αυτή τη στιγμή, και ακόμα να ενταχθούν όλα τα νέα αποκτηματα. Επειδή όμως ο Ολυμπιακός έμαθε να πουλάει (όπως κανένας άλλος στην Ελλάδα) τότε μπορεί να προστεθούν και περιπτώσεις παικτών με μεταπωλητική αξία για επένδυση.

Το γεγονός ότι υπάρχει και το αδελφικό σωματείο της Nottingham Forest, δίνει πολύ μεγάλη ευχέρεια για αγορές / επενδύσεις σε τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές.

Ένα καλό παράδειγμα είναι ο Μπουχαλάκης.

--- Ρέτσος: Τεράστιο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Βοήθησε βέβαια και η υπόθεση αυτού του "άμπαλου" παίκτη όπως τον έλεγαν κυρίως οι κουλλάρες αλλά όχι μόνο. Του... Κωστάκη του Μανωλά. Που έχει απασχολήσει όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Εδώ θα πω ότι η διοίκηση γνωρίζει καλύτερα πότε και με πόσα θα τον πουλήσει. Ακούγονται πολλά νούμερα, και αν είναι σωστά, καλό θα ήταν να τον δώσουν με ένα εικοσάρικο.

Δεν υπάρχουν πολλοί στην ηλικία του που να παίζουν σε αυτό το επίπεδο. Και η εξέλιξη του αναμένεται να είναι θεαματική. Σε τέτοια περίπτωση όποια ομάδα τον πάρει θα έχει στόπερ για πολλά χρόνια ή θα τον πουλήσει ακόμη περισσότερα. Χωρίς όμως να μην υπάρχει και ρίσκο.

Για να υπάρχει όμως τέτοιο ενδιαφέρον από όχι μόνο μία ομάδα, σημαίνει ότι ο παίκτης αξίζει.

Υ. Γ. Μην ξεχνάμε ότι "έχουμε αργήσει" στις μεταγραφές, πήραμε "Αλβανο" προπονητή που "δεν θα βγάλει τον Αύγουστο ", και ότι " ο Μαρινάκης θα την κάνει για την Νοτιγχαμ ".

Και ενώ οι άλλοι, ιδίως η Αεκάρα έχει κάνει όλες τις κινήσεις της (επτά μεταγραφές παρακαλώ) σε χρόνο μηδέν, και είναι όλοι τους έτοιμοι να προσφέρουν από το πρώτο παιχνίδι.

"Η ΑΕΚ είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από τους άλλους μεγάλους, λόγω της ομοιογενειας και του εξωτερικού προγραμματισμού ", Τσουτσος,"αντικειμενικός" ΑΡΔ Δαβάκη.gr

Εικόνα apostolos gaganis

Λοιπόν, πρέπει να είμαστε τελικά πολύ ανθεκτικοί οργανισμοί εμείς οι Γαύροι, Romain. Mε τόσα που ακούμε και βλέπουμε απ΄τους ΑΡΔ και τους illuminati δικούς μας... Είδες εκείνη η ιστορία με την "φυσική επιλογή" του μακαρίτη του Δαρβίνου, ισχύ που την έχει ακόμα, ε;

Εικόνα Romain

Ισχύει για τους Γαύρους. Και για τους ΑΡΔΑΚΕΣ αλλά για διαφορετικούς λόγους που δεν έχουν σχέση με την Δαρβινική θεωρία.

Εικόνα George - Mati

"Φυσική επιλογή" του Δαρβίνου...... Γεια σου Απόστολε !!!!!!!

Εικόνα Spiros Legend

Σωστά όλα! Κατ΄ εμέ η μόνη θέση για την οποία έγινε λάθος εκτίμηση και σχεδιασμός φέτος, ως τώρα, είναι αυτή του τερματοφύλακα. Έχοντας μάλιστα νωπά τα περυσινά μαθήματα Ο Καπίνο στην μέρα του μπορεί να πιάσει τα άπιαστα, δεν αμφισβητείται το ταλέντο και οι ικανότητές του. Όμως, τερματοφύλακας δεν είναι μόνο οι αποκρούσεις. Είναι η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, η ΗΓΕΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ της άμυνας, η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ που εμπνέει στους συμπαίχτες του. Τέτοια πράγματα δεν βλέπω να τα διαθέτει ο συγκεκριμένος. Έχω την εντύπωση ότι η φανέλα του Ολυμπιακού του έχει πέσει κάπως... βαριά. Διακρίνω διστακτικότητα, άγχος, ανασφάλεια, ως και φόβο κάποιες στιγμές στις εκφράσεις του προσώπου και τις κινήσεις του. Βγαίνω-δεν βγαίνω συνεχώς, με αποτέλεσμα να τρώμε βλακώδη γκολ, όπως με Τρίπολη και Παρτίζαν, χειρότερος και από τον Ελευθερόπουλο είναι στις εξόδους του, και στις γιόμες αλλά και στις χαμηλές σέντρες στο όριο της περιοχής. Ας βάλουμε και κάποιους συχνούς μικροτραυματισμούς και μικροενοχλήσεις και... ιώσεις και νάσου ο... Λεάλι να παίζει και στα 2 ματς με Μπεσίκτας και να πνίγει τα 4 από τα 5 γκολ που έφαγε στα 2 ματς. Φέτος οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες, ειδικά αν παίξουμε ομίλους Τσάμπιονς Ληγκ. Τις μεγάλες επιτυχίες του ο Ολυμπιακός τις έκανε με πολύ καλούς τερματοφύλακες. Με Ελέ την σεζόν 1998-99, όπου γλυτώσαμε από 5 γκολ στο Τορίνο πριν ο... αέρας μας παίξει πολύ άδικο παιχνίδι(Κι όμως, επειδή καθόμουν στην ευθεία από όπου έγινε αυτή η καταραμένη σέντρα ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, ένα αόρατο χέρι την σταμάτησε πάνω από το τέρμα, ενώ πήγαινε κατευθείαν για το απέναντι πλάγιο!), με Νικοπολίδαρο και με Ρομπέρτο να παίζει μόνος του άμυνα εναντίον Ατλέτικο, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Άντερλεχτ. Τον εφιάλτη της Μέταλιστ με Μέγιερι τον Θυμόμαστε όλοι, σε αντίθεση με Κάρολ που έπιασε τις... κάλτσες του με Ρούμπιν Καζάν. Μεγάλη ομάδα, χωρίς μεγάλο τερματοφύλακα δεν υπάρχει! Καλώς ή κακώς, οι απαιτήσεις στον Ολυμπιακό ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ, θέλουμε έτοιμο-κορυφαίο τερματοφύλακα. Η απόσβεση θα γίνει σε μερικά βράδυα! 1,5 εκ ευρώ δίνει η κάθε νίκη στο Τσάμπιονς Ληγκ, μιλάω μόνο για το άμεσο όφελος, το γενικότερο και έμμεσο είναι ακόμα πιο μεγάλο, ανεβάζει τις μετοχές όλης της ομάδας και την βαθμολογική της θέση στην Ευρώπη. Τα άλλα 2 παιδιά, Χουτεσιώτης-Γιαννιώτης, προφανώς και δεν προορίζονται για πρώτοι τερματοφύλακες, έχουν δουλειά ακόμη. Για τις υπόλοιπες 2 θέσεις δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω, συμφωνώ για την πώληση του Ρέτσου με 15+ εκ. ευρώ συν ποσοστό μεταπώλησης, διότι τώρα θα αγοράσουν ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ οι ενδιαφερόμενοι, τέτοια ποσά για Έλληνα παίχτη του Ελληνικού πρωταθλήματος είναι ασύλληπτα, στο μέλλον οι πιθανότητες είναι να μειωθεί η εμπορική του αξία, ακόμα και σούπερ να παίζει πόσο παραπάνω μπορεί να πιάσει? Τον δίνεις και φέρνεις ΕΤΟΙΜΟ-ΕΜΠΕΙΡΟ παιχταρά, όπου με ανάλογο τερματοφύλακα θα χτίσουν τείχος!

Εικόνα apostolos gaganis

Έριξες τα...κυβικά σου και ησύχασες. Πολύ ακριβής και με πολύ καλό ξετύλιγμα σκέψης, λογικό και αιτιολογημένο. Μέσα είμαι.

Εικόνα Spiros Legend

Πολύ χαλαρά σήμερα, Απόστολε, στο... ρελαντί, τα γκάζια είναι για άλλες ώρες! Χαίρομαι που συμφωνούμε σχεδόν σε όλα, πάντοτε. Εμείς έτσι την εννοούμε την καλόπιστη κριτική για το καλό της ομάδας, όχι με ύβρεις και προσβολές και διάφορα βαζελογαυρίστικα. Θέλουμε αυτό και αυτό, γι αυτούς τους λόγους, κύριοι της Διοίκησης του Ολυμπιακού. Δεν σημαίνει ότι ντε και καλά έχουμε δίκιο, μια άποψη λέμε, το ύφος και το ήθος μετράει...

Εικόνα NovoCeLats

Απόστολε,

Διαφωνώ σε όλα... ψέματα συμφωνώ αλλά θα πω και τα δικά μου.

1. Ο Καπίνος για μένα, όπως σου έχω ματαξαναπει, είναι πολύ λίγος.
Να παραθέσω αριθμους στα 4 βασικά προσόντα ενός σύγχρονου γκολκήπερ:
1.1 Οργάνωση της άμυνας = 0/10
1.2 Εξόδους = 0/10
1.3 Εκτύναξη = 5/10
1.4 Παιχνίδι με τα πόδια = 1/10 (πόσα αράουτ πια....?)

Το χειρότερο όλων, ΔΕΝ βλέπω την παραμικρή βελτίωση, αντίθετα θα έλεγα...
Τι άλλο να πω ?

2. Ο Ρέτσος, Εγώ Δεν καταλαβαίνω τι βλέπουν άλλοι, ειδικότεροι εμού (Ρούντι Φέλερ, αν ισχύει...)
Εγώ βλέπω τα εξής:
2.1 Αργός στο να πάει πάνω στην μπάλα, λόγω μυαλού όχι τρεξίματος
2.2 Μέτριος στο ψηλό παιγχνίδι
2.3 Κακές θέσεις στην άμυνα ( σε συνδιασμό με το 2.1 κάνει πολλά φάουλ για κάρτες...)
2.4 Οταν έχει την μπάλα τον πιάνει άγχος με τάσεις προς έμμετο... (Σε αυτό βέβαια βλέπω μια βελτίωση)
2.5 Σέντρες ? ποτέ σωστές αν και όταν...
2.6 ΜΟΝΟ στο μαρκάρισμα ενας προς εναν είναι αρκετά καλός.
2.7 Ευστροφία ? Δε θέλω να πω...

Σε αυτό που είναι τέλειος είναι στο να δίνει το χέρι και να ζητάει συγνώμη μετά από κάθε φάουλ που του σφυράνε ακόμα και αν ΔΕΝ είναι μάλον γιατί θέλει να κάνει φίλους. Οχι ρε φίλε ΔΕ κάνεις φιλαράκι τον ΣΜΠΑΟΓΚΤΖΗ που παλεύει να σου κόψει τη μπάλα...

Για μένα ο Σισές είναι Παιχτούρα μεγάλη και καλός σεντερ μπακ (Βασικός με Βούκοτιτς να παίζει η 'αποψή μου) Ξέρει πολύ μπάλα για αμυντικός, είναι ψηλός και αν βελτιώσει και την ταχύτητά του, θα τον χάσουμε σύντομα... όπως τον Τουρέ.

3. Οι Μπεν και Εμενίκε μου δείχνουν καλά στοιχεία και ευκολία στο γκολ, άσχετα αν Δεν είναι κλασικά Σεντερ Φορ, αλλά ποιος είναι πια στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο ? Στη Μπάρτσα τη Ρεάλ τη Μαν γιου η Τη Λιβερπουλάρα υπάρχει παλαιού τύπου σεντερ Φορ ?

Προτιμώ να πάρουμε ένα πολύ καυτό εξτρέμ τύπου μιραλας για αριστερά με τον Καρσελά στα δεξιά...

ΖΗΤΩ Ο ΘΡΥΛΟΣ

Εικόνα apostolos gaganis

Τα είπες κι΄εσύ και ξεθύμανες, σαν τον Θρυλόσπυρο επάνω. Έχεις πάρει φόρα και θες να ντριπλάρεις όλη την...αντίπαλη ομάδα. Καλά τα βρίσκω όμως αυτά που λες. Οι πιο πολλές σου...ντρίπλες, με βρίσκουν σύμφωνο.

Εικόνα Ρούγκος Πάτρα

χαίρε Απόστολε και σ όποιον άλλο σύγγαυρο θα μπει αυτό το τελευταίο Σάββατο του Ιουλίου να σχολιάσει στη παρέα μας
θέλω να πω δυο πράγματα που με ανησυχούν σφόδρα ,εν όψει της συνέχειας των ευρωπαϊκών αγώνων ,όπου θεωρώ δεδομένο πως θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι , δείχνοντας της δέουσα προσοχή και συγκέντρωση .
θα χεις διαβάσει κι εσύ κι οι άλλοι φίλοι πως ενώ το πρωτάθλημα πρέπει να αρχίσει σε 3 περίπου εβδομάδες , ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία ούτε για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις ούτε για το πόσες ομάδες θα πέσουν κατηγορία ή αν τελικά θα διεξαχθούν play offs όπως αρχικά είχε εξαγγελθεί με την συμμετοχή και του πρώτου στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου ή όπως γινόταν μέχρι σήμερα για τις θέσεις 2 - 5 .

ίσως είμαι εκτός θέματος του παρόντος άρθρου αλλά για μένα έχει μεγάλη σημασία να χουμε δώσει επίσημους αγώνες και να είμαστε έτοιμοι όταν αρχίσουν τα ματς στους ομίλους του CH.L ,όπου πιστεύω ακράδαντα πως θα συμμετάσχουμε .
όσον αφορά στο παλικάρι μας ,τον Ρέτσο , συμφωνώ απόλυτα μ όσα έγραψες .

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστό, Ρούγκο. Θεωρώ πάντως ότι τελικά θα τα βρουν οι υπεύθυνοι, δεν τους ξέρω. Στην υπόθεση ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ άλλωστε, δεν συμμετέχουν ΜΌΝΟ απόφοιτοι της...Οξφόρδης. Γνωστόν.

Εικόνα Brainstorm

Ο Σισε εχει το εξης προβλημα, το οποιο το ειχα διαβασει σε κατι ψιλα αρθρα στην προετοιμασια και το διαπιστωσα και ιδιοις ομμασι στο φιλικο με τον Αστερα που ημουν κι απ την πλευρα του στις κερκιδες.

Χρειαζεται να χτισει ατσαλι ψυχολογια που πρεπει να εχει ενας στοπερ (και ενας τερματοφυλακας αλλα μιλαμε για στοπερ εδω)
μολις εκανε το τσαφ με τον Αστερα, για 10 λεπτα μετα δεν ηξερε που παταγε. Μετα τελειωσε το ημιχρονο.
αυτο ειναι ξεκαθαρο θεμα ψυχολογιας.
βεβαια ειναι και μικρος.

Εικόνα apostolos gaganis

Είναι ένας νέος 21 ετών, με πολλά αθλητικά προσόντα. Ο ψυχισμός, με τον κατάλληλο προπονητή, μπορεί να παλινορθωθεί. Θέλει γνώσεις, ταλέντο και ΕΠΙΜΟΝΗ στοχευμένη δουλειά απ΄τον κατάλληλο άνθρωπο για να χτιστεί γερά σε κάποιον ταλαντούχο, Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ, η αυτοπεποίθηση, μαζί φυσικά με σειρά πετυχημένων επι/απο/δόσεων. Είναι αρκετά συχνό το φαινόμενο. ΚΑΙ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ. Το ξέρεις. Δεν πρέπει επομένως να χαθεί ο παίχτης, ακόμα δεν άρχισε, φίλε Πλυσεγκέφαλε. Αναμένω να του δοθούν οι ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ευκαιρίες ώστε να αποβάλει το άγχος του. Αν έχει. Μάλλον, τον προστατεύει ο Χάσι τώρα. Υποθέτω...

Εικόνα CEN-TAURUS

Συγχαρητήρια απόστολε για το κουράγιο και την επιμονή σου. Έβαλες τα γυαλιά σε κάτι δίες και σάββες...
Η ομάδα θα αλλάξει εντελώς οταν παίξει στου ομίλους του τσουλού. Θα γίνει κι άλλη προσθήκη (βλέπω έκπληξη στον άσο) και θα έχουμε ζωγραφιές.

Εικόνα apostolos gaganis

Σ΄ευχαριστώ, Κένταυρε. Οι Σάββες και οι Δίες, φίλε και σύγγαυρε, είναι και θα είναι οι χτίστες και οργανωτές αυτής της γωνιάς, στην οποία μου έκαναν την τιμή να συμμετάσχω και για την οποία τους είμαι και θα παραμείνω ευγνώμων. Έχεις τα φιλιά μου.