ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΩΣ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ...



Έγινε η κλήρωση για τους αγώνες των 32 στο Τσάμπιονς Λινγκ χθες και τ΄αποτελέσματά της είναι γνωστά. Έχουν ήδη γραφτεί και ακουστεί πάρα πολλές απόψεις γιαυτά, από αθλητικογράφους και οπαδούς. Δικούς μας κυρίως, αλλά και άλλων αποχρώσεων. Ο Ολυμπιακός έπεσε στον ομιλό του με Μπαρτσελώνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Γίγαντες οι δύο, πολύ καλή ομάδα η Πορτογαλική. Η κλήρωση, εξαιρετικά δύσκολη. Πιθανότατα η χειρότερη που θα μπορούσε να μας τύχει. Εμείς λοιπόν εδώ, θα το δούμε το θέμα από μια διαφορετική του διάσταση. Το΄χουμε βίτσιο, βλέπετε, να...διαφέρουμε. Από την πτυχή δηλ. εκείνη της ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ των παιχτών, του προπονητή και φυσικά του Ευάγγελου Μαρινάκη, στο αποτέλεσμα της κλήρωσης για τον Ολυμπιακό. Και οι τρεις εμπλεκόμενοι εμφάνισαν ως κοινό παρονομαστή της, ένα πράγμα: ΤΟ ΓΕΛΙΟ. Σε ποικίλες εντάσεις. Από του ελαφρού χαμόγελου μέχρι των γελαστικών κραυγών συνοδευόμενων από... θριαμβικές ιαχές. Παράδοξο το φαινόμενο; Ίσως. Καθόλου δυσεξήγητο όμως. Πάμε ένα ένα.

1. ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ

Είδα το σχετικό βίντεο. Τσιτωμένοι όλοι στην αρχή και με το άκουσμα της Μπαρτσελόνα, μπαμ! Ο ΧΑΜΟΣ! Κραυγές, θριαμβολογίες, γέλια, ξεκαρδίσματα, αλληλοπειράγματα, πλάκα του κερατά, θα΄λεγε κάποιος άσχετος ότι είχαμε κληρωθεί με τη...Δόξα Σιταγρών. Ουρλιάζανε, περίπου σαν οπαδοί. Είναι όμως έτσι; Μήπως εκφράζανε μ΄αυτό τον τρόπο τον ενθουσιασμό τους επειδή θ΄αντιμετωπίσουν τη συγκεκριμένη ως αντίπαλο; Και την Γιουβέντους, εκτός αυτής; Αλλά στο φινάλε και την καθόλου μα καθόλου αμελητέα, το εντελώς αντίθετο, Σπόρτινγκ; Λέω. Μήπως το φχαριστήθηκαν με την ψυχή τους γιατί τους δόθηκε η ευκαιρία και θα παίξουν ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ με αντιπάλους ποδοσφαιριστές, τους οποίους ο κάθε παίχτης ονειρεύεται να του τύχουν; Ενώ συγχρόνως δίνεται η ευκαιρία και στους γαύρους, να τους απολαύσουν ζωντανούς; ΜΠΟΡΕΙ. Υπάρχει όμως και μια άλλη, βαθύτερη πρόσθετη εξήγηση. Την αναλύω τώρα.

Έρευνες έχουν καταδείξει ότι τα παιδιά γελάνε περίπου 400 φορές τη μέρα, ενώ οι ενήλικοι μόνο 17. Άλλες αποκάλυψαν επίσης, πλην άλλων, ότι το ΓΕΛΙΟ:

α)  Μειώνει τις ορμόνες του στρες, δηλ. την κορτιζόλη και την αδρεναλίνη και αυξάνει τις ενδορφίνες, ορμόνες ευχαρίστησης και χαράς.

β)  Απαλύνει τη διάθεση, ανακουφίζει και μας επιτρέπει να έχουμε μια πιο θετική και αισιόδοξη ματιά στα πράγματα. Το να γελάς στα δύσκολα σε βοηθάει να μη σε πλακώσει η θλίψη, η απογοήτευση, αλλά να΄χεις μια πιο θετική ματιά έτσι ώστε να διαχειριστείς όσο πιο αποτελεσματικά μπορείς μια ζόρικη κατάσταση.

γ)  Το γέλιο αποτελεί ένα αντίβαρο στο πρόβλημα, ακριβώς για να μη σε βουλιάξει. Ή για να μη φανεί ότι σε βυθίζει. Και,

δ)  Όταν γελάμε μαζί με άλλους, νιώθουμε την ενότητα περισσότερο, όπως και μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

ΑΥΤΗ είναι κατά τη γνώμη μου και κατά ένα μεγάλο μέρος, η βαθύτερη ερμηνεία του - εκ πρώτης όψεως παράδοξου ίσως - ομαδικού...πανηγυρισμού των παιχτών μας στο άκουσμα της αντιπάλου τους. Το ρίξανε στην πλάκα. Και να συμπληρώσω: ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. Τί να κάνουν δηλαδή; Να φορέσουν μαύρες πλερέζες; Ολυμπιακός είμαστε. Εντάξει, δεν έχουμε το μέγεθος, ειδικά των άλλων δύο. Ούτε κατά διάνοιαν. Ιδιαίτερα της μιας. Γιατί με την άλλη, θυμόμαστε βέβαια την εφτάρα, όμως την έχουμε στριμώξει κιόλας επανειλημμένα. Αλλά αυτή, αν θέλετε, ΠΡΕΠΕΙ να είναι η θέση μας. Και τέτοιες ομάδες μπορεί να μας τύχουν και με τέτοιες ομάδες ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ να παίζουμε. Φυσικά, θα μπορούσαν να βγάλουν τα μπαλάκια και πιο...προσιτούς αντιπάλους. Αλλά ετούτο είναι μια άλλη ιστορία και ο γέγονε, γέγονε. Τέλος και το...άλλο μπαλάκι στα παιδιά, στον Χάσι και στον Βαγγέλα για καμιά καλή μεταγραφική ενίσχυση...

2. Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Κι΄ο Κοσοβάρος, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, έκανε χαβαλέ με τα "παιδιά" του στο άκουσμα της κλήρωσης. Εκείνος στο δεξί του πλάϊ πάντως, δεν μου...τα λεει καλά. Βέβαια, όπως διάβασα αργότερα, καθόλου δεν την γουστάρησε την κλήρωση ( φυσικό ), γιαυτό και στις δηλώσεις του είπε ότι "θα μπορέσουμε να πάρουμε ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ απ΄τον όμιλο και θα είναι ένα φανταστικό γκρουπ για τους ΟΠΑΔΟΥΣ ΜΑΣ". Χρεία άλλων μαρτύρων ουκ έχωμεν... Ξέρω ότι θα δουλέψεις σκυλίσια, θα κάνεις το παν για την όσο πιο ευπρόσωπη γίνεται παρουσία της ομάδας, αλλά στοχος - και δύσκολος - πλέον, μόνο το Γιουρόπα. Ό,τι δήποτε περισσότερο, θα ισοδυναμεί με ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ επίτευγμα.

3. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κι΄ο πρόεδρος καλά τα είπε. Μίλησε ηγετικά, ειλικρινά, μελετημένα, εμψυχωτικά σε απαιτητικές στιγμές. Χαμογελώντας. Με ένα υπομειδίαμα ακριβέστερα, σοβαρευόμενος όπου έκρινε και με αποφασιστική ματιά. Στάση που εξηγεί - ως γλώσσα σώματος - πολλά για το άτομο και τον πολύ πετυχημένο επιχειρηματία και πρόεδρο της ΠΑΕ ( ε ρε μαύρο χρήμα που΄χει να πέσει απόψε στην τσέπα μου και προγραμματίζω τώρα το πού θα πάω διακοπές... ). Τί συγκράτησα; "Η χειρότερη δυνατή κλήρωση που θα μπορούσαμε να έχουμε. Με τις πιο δυνατές ομάδες. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό. Πρέπει να γράψουμε ιστορία. Γιατί την ιστορία την γράφεις με ομαδάρες, όχι με ομαδούλες. Είμαστε περήφανοι που φθάσαμε ως εδώ. Χρειαζόμαστε τον κόσμο κοντά μας.Το ρόστερ μπορώ να πω ότι δεν έχει κλείσει, αν και με μία ή δύο μεταγραφές δεν σημαίνει πως θα κερδίσουμε τη Μπαρτσελόνα. Πιστεύω ότι με λίγη τύχη, μεγάλη προσπάθεια και πολύ δουλειά, θα πετύχουμε". Με ΜΠΟΛΙΚΗ τύχη πρόεδρε θα διόρθωνα, αν και αυτά φυσικά δεν λέγονται δημοσίως.

Ε     Π     Ι     Λ     Ο     Γ     Ο     Σ

Η κλήρωση πάρα πολύ δύσκολη. Να τα δώσουμε όλα. Στόχος, δύσκολος αλλά εφικτός, να μπούμε στο Γιουρόπα. Οι 16 του Τσουλού, θα΄ναι πρακτικά θαύμα. Η Μπάρτσα, άπαιχτη. Και η φετινή. Μολονότι στο Καραϊσκάκης, δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα 100%. Με τη Γιουβέντους εδώ, μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Ειδικά αν ως τότε έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τους δύο πρώτους. Οπωσδήποτε η Σπόρτιγκ θα πρέπει να νικηθεί στο Φάληρο και έξω να διεκδικήσουμε το Χ. Νικηφόρο αποτέλεσμα έξω στην Πορτογαλία, εξαιρετικά δύσκολο, όχι αδύνατο. Η ισοπαλία μπορεί να κυνηγηθεί ως στόχος πολύ δύσχερής μεν, αλλά εφικτός. Με τα σημερινά δεδομένα. Σε Βαρκελώνη και Ρώμη, δεν συζητώ άλλο αποτέλεσμα, πλην της ήττας μας. Σύνολο πιθανών βαθμών; Ποικίλο. Δεν θ΄αναφέρω νούμερα. Από πολλά εξαρτώνται.

Σχόλια

Εικόνα nichio 1971

Την καλησπέρα μου Απόστολε,
Απόλυτα ρεαλιστική η προσέγγισή σου και ΧΩΡΙΣ μεταγραφικές υστερίες...
Έχω την ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ότι ΑΥΤΗ η ομάδα (η ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ επί εποχής Μαρινάκη) και αυτός ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ θα σταθούν στο ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.
Το που ακριβώς θα βγάλει αυτή η προσπάθεια, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να προβλέψει από τώρα. Δεν είναι στο χέρι μας, Υπάρχουν σίγουρα 2 (ίσως και 3) ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ομάδες στον όμιλο. Ας ξεκινήσει με νίκη εδώ απέναντι στη Σπόρτινγκ και βλέπουμε...
Αυτό που πρέπει να προσέξει η ομάδα ΠΟΛΥ, είναι να μην χαθούν ΤΖΑΜΠΑ βαθμοί στο πρωτάθλημα λόγω ευρώπης. Εκεί οι απαιτήσεις είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. Από ΟΛΟΥΣ μας.
Από μεταγραφές τώρα, θεωρώ ότι με τον Τζούρτζεβιτς πρέπει να κλείσουμε για φέτος. Σίγουρα υπάρχουν και ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ εκεί έξω, όχι όμως με τα λεφτά που μπορεί να δώσει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Για να σου κάνουν τη ΔΙΑΦΟΡΑ σε ένα ΤΕΤΟΙΟ όμιλο chl... Το πρωτάθλημα με το υπάρχον ρόστερ, θα έρθει ΕΥΚΟΛΑ και ΑΝΕΤΑ. Γιατί όχι και ΑΗΤΤΗΤΑ.
Όσο για το Ρέτσο, επειδή είδα Λεβερκούζεν κόντρα στη Μπάγερν καλό θα ήταν να το σκεφτεί 3 φορές πριν πάει... Και η ομάδα καλό θα ήταν κάποια στιγμή να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ να πουλάει ΒΑΣΙΚΟΥΣ τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών.

Εικόνα apostolos gaganis

Ο Τζούρτζεβιτς μ΄αρέσει. Για Ρέτσο και άλλες μεταγραφές, ας περιμένουμε να δούμε Νίτσιε. Την καλησπέρα μου.

Εικόνα Harry red logic

Καλημέρα κ.Απόστολε, φίλτατοι Σύγγαυροι,
Παρακολούθησα την διαδικασία της κλήρωσης από μία καφετέρια ακούγοντας τον παφλασμό των κυμάτων. Η αδρεναλίνη στο ζενίθ!
Κοντά κάποιοι βάζελοι και χανούμια μας έριχναν τις κατάρες τους να πέσουμε με Μπαρτσελόνα η Ρεάλ η Παρί…, έφτυνα τον κόρφο μου! Να μην μακρηγορώ όταν πέσαμε στον D –όμιλο ξέσπασαν σε ζητωκραυγές ενώ εγώ και η γάβρικη παρέα μου αρχίσαμε τον αυτοσαρκασμό! Τούς λέω τώρα ας ευχηθούμε να μας πέσει κάτι σχετικά εύκολο από την 4η κατηγορία.
Μέσα μου δεν ήθελα την Σπόρτιγκ και το…ΑΠΟΕΛ. Εντάξει ο Θεός με άκουσε κατά το ήμισυ!
Όλα αυτά είναι πλέον ιστορία!
Χωρίς αμφιβολία είναι η πιο δύσκολη κλήρωση η χειρότερη των τελευταίων ετών!
κ. Απόστολε ,όπως πάντα, όλα όσα γράψατε είναι εύστοχα και αποδίδουν την πραγματικότητα.
-Η Γουβέντους ,νομίζω λόγω αξίας, ιταλικού ποδοσφαιρικού κυνισμού, και κακής παράδοσης φαντάζει ανυπέρβλητο εμπόδιο.
-Η Μπαρτσελόνα… ,δεν χρειάζονται λόγια, είναι η Μπαρτσελόνα! Χαρά μας που θα έρθει ο Ερνέστο,ο Μέσι κλπ στον ναό! Να απολαύσουμε την εμπειρία(μόνο να μην μας τσούξει πολύ …)
- Η Σπόρτινγκ???εδώ είναι τα κουμπιά της Αλέξαινας! Τρίτη θέση στον όμιλο μας, το μέγα ζητούμενο! Μπορούμε?
Υπό τρείς προϋποθέσεις λέω μπορούμε:
1. Ενίσχυση τώρα της ομάδας με σέντερ φόρ, σέντερ μπάκ και αριστερό μπάκ ποιότητας, και εμπειρίας! Πρόεδρε βάλε τον Χουσίγιος τον Ντάρκο, το πανέξυπνο(έτσι μου δείχνει) Τσοπανόσκυλο να κάνουν τις βέλτιστες επιλογές , και εσύ χτύπα στο ψαχνό!
2. Πολύ καλή απόδοση και νίκη με μισό ..μηδέν στον πρώτο αγώνα στον ναό με Σπόρτινγκ,
3. Λίγη τύχη νάχα…και στα δικά μας παιγνίδια και σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα…να δούμε… τελευταίο παιγνίδι με την «Κυρία» στον ναό …οψόμεθα!
………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Για τις εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο, τρία σχόλια:
1. Νίκη οπωσδήποτε απόψε ,προσέχουμε δεν υποτιμούμε κανένα!
2. Οι εξυγιαντές έχουν καραλυσσάξει. Κατά την γνώμη μου είναι ασύμφορο που δεν προκρίθηκε ο Ιγκνιάτεβιτς και Ουζομεζές , θα είχαν και την φθορά από αγώνες σε διπλό μέτωπο!
3. Νομίζω ότι ο μεγαλύτερος εχθρός μας για το πρωτάθλημα θα είναι το « το εκρηκτικό κοκτέιλ της διαπλοκής κέντρων εξουσίας –νιαούριν/sampidi»!Ελέγχουν ΕΠΟ,ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ με μαδουρο-στήριξη!
Άγριες καταστάσεις , Συρία και βάλε…;πράγματι ενδιαφέροντες καιροί!
Προέδρε βάστα!Ο Θρύλος πάνω από όλα!

Εικόνα apostolos gaganis

Τις προσθήκες, θα τις δούμε. Άγνωστο πόσες. Εμένα πάντως ο Τζούρτζεβιτς μ΄αρέσει. Η τύχη μπορεί να μας έρθει...καθυστερημένα. Όσο μακριά μας ήταν μέχρι τώρα στις κληρώσεις, τόσο κοντά μας να΄ρθει στη συνέχεια. Μακάρι. ΝΑΙ σε όλα.

Εικόνα ThomasK

Να παλέψουμε με πάθος και χωρίς φόβο και ό,τι
έρθει. Το ματς κλειδί είναι το εναρκτήριο. Αν το
κερδίσουμε -και μπορούμε να το κάνουμε- η
κατάκτηση της 3ης θέσης θα ‘ναι πιο εφικτή.

Το να ονειρεύομαι ακόμα και την πρόκριση στους
16, καίτοι (ανα)γνωρίζω την ανωτερότητα της
Μπάρτσα και της Γιούβε, ούτε θα μου το στερήσει
κανείς ούτε θα μου στοιχίσει. Τι είχα, τι έχασα.

Η Μπάρτσα είναι η 1η συμπάθειά μου από τις ομάδες
εξωτερικού (2η η Ζάνκτ Πάουλι - St. Pauli), αλλά ο
Θρύλος über alles. Στη Γιούβε ρίξαμε τη φάπα
μας. Να ρίχναμε μία και στη Μπάρτσα :)

Πρόδρε,
έναν φορ και έναν κεντρικό αμυντικό. Και σβέλτα.

Απόστολε,
με δεσμίδες από 500σάρικα ή 200σάρικα
πλερώνεσαι :)

Εικόνα apostolos gaganis

Κι΄έναν εξτρεμ, αν φύγει ο Πάρντο. Για τον τρόπο που τα παίρνω, θα σου τηλεφωνήσω, όχι δημόσια...

Εικόνα ThomasK

Σύμφωνοι. Και για τα δυο :)

Εικόνα oprs

Αποστόλη, καλημέρα, εύχομαι πάντοτε υγεία και ευτυχία. Συμφωνά με όλες σου τις διαπιστώσεις. Η κλήρωση ήταν δύσκολη, αλλά έχει και πολλά θετικά, τόσο για τους παίκτες όσο και για τους οπαδούς. Διαπιστώνω την ύπαρξη μίας, θα την έλεγα, ¨νέας Ολυμπιακής περηφάνιας¨, η οποία διατρέχει αυτήν τη στιγμή όλη την ομάδα, από τον πρόεδρο, έως και τον μικρότερης ηλικίας οπαδό. Παρεμπιπτόντως, όταν είπα στον μικρό μου γιό ότι πέσαμε με την Μπαρτσελόνα, μου απάντησε αυθόρμητα: "Δεν με νοιάζει, εμείς είμαστε ο Ολυμπιακός¨. Χαιρετίσματα σε όλους τους Ολυμπιακούς. Μην ξεχνάς.

Εικόνα apostolos gaganis

Τα πράματα είναι ξεκάθαρα, σύγγαυρε. Κανένα άγχος. Ας αγωνιστούν, πιστεύω, οι παίχτες μας όσο καλύτερα μπορούν με τις συγκεκριμένες ομαδάρες και ό,τι βγει. ΠΡΟΚΛΗΣΗ, όσο να΄ναι. Κι΄εμείς απ΄τη μεριά μας, θα δούμε παγκόσμιες ποδοσφαιρικές διασημότητες. Ο...μπουναμάς αυτής της πρόκρισης. Ευχαριστούμε όλους τους υπεύθυνους. Επιδίωξη, δυσχερέστατη, μία: Γιουρόπα Λινγκ. Καλημέρααα.

ΥΓ. Σκέφτομαι μονάχα μην πάρουν πολύ ψηλά τον αμανέ, εδώ. Αλλά πιστεύω ότι το "τσοπανόσκυλο" θα λάβει τα μέτρα του...

Εικόνα REDNYC

ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕ. Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΥΧΕΙ. ΚΑΙ Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΚΑΙ Η ΓΙΟΥΒΕ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ. ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΙΣΕΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΟΜΑΔΟΥΛΕΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΟΥΣΜΑΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 150 ΕΚ ΕΥΡΩ, ΜΕ ΤΑ 105 ΕΚ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ. Η ΓΙΟΥΒΕ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΕΝΩ Η ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΩ ΡΑΦΙ, ΕΦΕΤΟΣ ΣΕ 3 ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕ 8-0 ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΟΣΤ ΤΡΙΤΟ ΣΚΟΡΕΡ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΡΜΑΤΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΜΑΔΑΡΑ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΟΡΜΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΙ ΜΠΕΝΦΙΚΑ.

ΕΑΝ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ, ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΗΤΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΑΝ ΔΩ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΤΖΟΥΡΤΖΕΒΙΤΣ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΤΑΡΑ, ΑΠΟΚΤΑΜΕ ΕΝΑΝ ΜΠΑΛΑΔΟΡΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΣΕ ΝΕΑΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΓΚΟΛ.

ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΕΑΝ Η ΓΙΟΥΒΕ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΤΣ, ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΑΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ, ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ 6 ΒΑΘΜΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΡΝΕΣΤΟ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΜΙΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΧΑΡΤΗ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΙΣΩΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η 7 ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ, ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΙΛΑΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕΤΡΑΝΕ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΟΥΕΦΑ.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ, ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΨΕΥΤΟΧΑΛΙΦΙΔΕΣ ΤΗΣ ΦΑΠΑΣ -

ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ!
ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Η 7!
ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ!

Εικόνα apostolos gaganis

Η πίστη σου στην ομάδα, σε διακρίνει. Αυτή η κλήρωση δημιούργησε ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στους παίχτες, τον προπονητή, τον πρόεδρο ΚΑΙ σ΄εμάς τους γαύρους. Πιστεύω ότι το Καραϊσκάκης θα ζωντανέψει "αλα παλαιά " τούτη τη χρονιά...

Εικόνα dimitrov7

Τι έγινε μάγκες? Σφίξανε τα βάρδουλα?
Εγώ μετά τις περσινές αρούκες, αποέλ, γιούγκμπόυζ, κούλες, λούλες, ρούλες, μπουγατσούλες, πλατανούλες ήθελα 1 τέτοια κλήρωση.
Οκ η γιούβε μου την έσπασε λίγο γιατί την ξανάδαμε πρόσφατα αλλά από την άλλη ο πραγματικά μεγάλος Τζίτζης θα ξαναπατήσει στο Ναό. Ναι στο Ναό που πάτησαν οι πλατανιάδες, ο Λασκαράκης, ο Βασιλειάδης, ο άιμπαν, ο Ίβιτς(όχι ο καλός), οι χανουμοκόρακες κλπ,κλπ.
Αυτό θα είναι ένα είδος εξαγνισμού. Όταν στο ίδιο χορτάρι πατήσουν ο Μπουφόν, ο Ντιμπαλάς και η παρέα τους.
Με την ευκαιρία να δώσουμε και διβιδί στον Τζίτζη με τα περσινά του ... διαδόχου. Του Νικολάκη ντε. Για να παίζει ο Τζίτζης στη Γιούβε μέχρι τα 50.
Τα υπόλοιπα τα λένε ωραία ο οικοδεσπότης και ο πρόεδρος.
Μαγκιά δεν είναι η 4άρα στα τυριά. Στον Αλέξη η Βατίδου έχει ρίξει περισσότερα με το τακούνι και τις διατροφές. Μαγκιά είναι να κάνεις την Μπάγερν χεσμένη να έρχεται με νεοναζί κόρακα εδώ και να σε σφάζει. Με 1ο γκολ κωλόφαρδο, 2ο οφσάιντ και 3ο μπέναλτι(αλά Βαρούχας) από αυτά που δεν δίνουν ποτέ υπέρ του Θρύλου αλλά μόνο εναντίον του .... Να κάνεις θηρία όπως Γιούβε, Ατλέτικο αλλά και ομάδες μεγάλες όπως Ντόρτμουντ, Μαρσέγι(που λέει και μια ψυχή) να στήνουν ματς για να μην περάσεις ....
Να κάνει γιογιό η αρμάδα του Μίτσελ τον Σιμεόνε στο Φάληρο κι ο Αργεντίνος να βγάζει όλα τα συμπλέγματα της βρωμοπούστικης ψυχής του .... που βλέπει Ρεάλ και τρέχει ακόμα.
Να πηγαίνεις στο Μάντσεστερ και να βάζουν ολλανδέζα καριόλα να φυλάει το φαμπέρσι και τον φαμπρόπερσι ....
Εγώ πάλι λέω πως οι παίχτες και το τιμ γελάνε γιατί αυτό καταλαβαίνουν. Το μεγαλείο της στιγμής. Κανείς δεν περιμένει να περάσουν. Όλοι (πρόεδρος, οπαδοί, μανατζαραίοι ειδικά) περιμένουν όμως να σκιστούν κι ότι γίνει.
Μετά γαμάμε πάλι τα ντόπια βρωμοπούτανα για να ξαναπάμε στ΄αστέρια, αυτή είναι και η μόνη χρησιμότητα που έχουν.

Υ.Γ.1 Κι ο κόσμος μίλησε ... 750 διαρκείας σήμερα! Αλήθεια ... πόσοι πήγαν χθες στην κούλα?

Υ.Γ.2 Δεν μπορώ να ακούω 7άρες και πόσα θα φάμε. Πολλά? Λίγα? Καλοχώνευτα. Πέρσι η πε-ες-ζε έφαγε 6. Ρεάλ, Μπάρτσα έχουν ανταλλάξει κάτι ξεγυρισμένες 5άρες. Έλεος με την ελληνική κακομοιριά! Η Ρόμα κάποτε έφαγε 7 από εμ γιού και στα καπάκια έριξε 6 στον τελικό κυπέλλου στην Ίντερ. Είπατε τπτ? Θα δούμε. Δυνατά κι ο Θεός μαζί μας. Μπάλα είναι.

Υ.Γ.3 Και κάτι ακόμα. Έρχεται η Μπάρτσα. Για 1η φορά εδώ. Νομίζω πως θα είναι η μοναδική ομάδα που θα χειροκροτηθεί όταν μπεί στο γήπεδο μας. Και το γήπεδο θα σείεται από τον κόσμο που θα υποδέχεται τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Εικόνα apostolos gaganis

Οι παίχτες πανηγύρισαν και κάναν πλάκα. Ο προπονητής μίλησε για εμπειρίες και χαρά των οπαδών μας, που θα δούνε να παίζουμε κόντρα σε τόσο μεγάλες ομάδες. Κι΄ο πρόεδρος για τη χειρότερη δυνατή κλήρωση, για το ότι χρειαζόμαστε σκληρή δουλειά και τύχη, ενώ το ρόστερ δεν έχει κλείσει ακόμα. Δεν ξέρω πόσοι θα΄ρθουν ακόμα. Το κόβω για 2+. Εξαρτάται... Σούμα σουμάρουμ: Θα φύγουν πολλά διαρκείας φέτος. Και το Καραϊσκάκης θα γεμίζει περισσότερο. ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

ΥΓ. Για την Κούλα, θα σε γελάσω...