ΜΗ ΜΟΥ ΚΑΚΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΚΑΙ Μ΄ΑΡΕΣΕΙ....



Η πορτοκαλόπιτα της Βιολέτας, εδώ που βρίσκομαι, είναι το αγαπημένο μου γλυκό και δεν θέλω να μου τη λένε άγευστη. Αν θέλουν λοιπόν να παρομοιάσουν τον χθεσινό Ολυμπιακό με γλυκό, ας βρουν εκεί στη Σπορντέϊ άλλο...

Την περίμενα την εμφάνιση. Υποτονική, μημουαπτική κομμάτι, άνευρη, άκεφη, αργοκαρούτικια, προπονητικού τύπου, μερικές φορές στο στιλ "βαράτε με κι΄ας κλαίω"... Τα΄χε γράψει προκαταβολικά κι΄ο γκρινιαρούλης μου. Ο Νικολακό. Που΄χε δίκιο. Γιατί τον ξέρει τον Ολυμπιακό καλά και όχι μόνο. Μετά από κοπιαστικό αγώνα-πρόκριση στη Ριέκα, τα επινίκια, την κλήρωση με τέτοιες ομάδες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, το μυαλό ( και το σώμα βέβαια ) ξεστρατίζει και στο στάδιο επαναφοράς του από Βαρκελόνη, Τορίνο και Λισαβόνα σε...Φθιώτιδα, γίνεσαι εξαιρετικά ευάλωτος και επιρρεπής σε γλυστρίματα τύπου...κοΛαμίας. Η οποία ειρήσθω εν παρόδω μ΄εντυπωσίασε χθες, συνεργούντος και του Θρύλου βεβαίως, ευχόμενος όπως συνεχίσει ανάλογες εμφανίσεις και με όλους τους - γνωστούς ιδίως - υπολοίπους.

Λέω, έτσι, να τα διεξέλθουμε εν τάχει τα του χθεσινοβραδινού αγώνα ( δε μας...θέλει και το Περιστέρι ρε παιδί μου, δεν... ταιριάζουν τα χνώτα μας παρά το ό,τι έχει μπόλικη γαυρίλα εκεί ) επισημαίνοντας κάποια απ΄τα κυριότερα και να περάσουμε εις τας μεταγραφικάς αναμονάς, που σαφέστατα και μας έλκουν περισσότερο το ενδιαφέρον. Ουδεμία σύγκρισις...

Διασώθηκαν κάπως οι Φορτούνης ( χωρίς να΄ναι κάτι το ξεχωριστό, κάθε άλλο ), Πάρντο, λίγο ο Οφόε ειδικά στο πρώτο, έτρεξε ο Ζιλές αλλά κι΄αυτός όχι σπουδαία πράματα, ο Καπίνο όμως εκεί που χρειάστηκε μια χαρά. Η γραμμή άμυνας, προβληματική. Ο Ρέτσος π.χ. έχασε δυο φορές την κεφαλιά απ΄τον έγχρωμο, τη μία πήγε στο δοκάρι μας, ενώ ο Ρομαό είναι 6άρι μην το ξεχνάμε και παίζει ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ πίσω, με ό,τι λέει αυτό. Μάριν, καμμία σχέση με τα μέχρι τώρα, ο Μπεν τρέχει και πηδάει ακόμα αλλά γκολ δεν βάζει και ο Πέρσης κάτι πήγε να κάνει αλλά κι΄αυτό μισό. Πάει πλατεία εξάλλου...

Διαιτησία: Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν. Στα περσινά ΑΠΟΛΥΤΩΣ αχνάρια. Τα δύο πέναλτι βέβαια που ζητάμε κι΄εμείς κι΄αυτοί, δεν ήταν. ΙΣΩΣ το δικό μας να το συζητούσα κάπως. Η αποβολή του Μίλιτς, φάντασμα. Όλα τα έκανε εκείνο το μαρς πέναλτι που μας έδωσε ο μακαντάσης... Κάρτες εμείς γιατί αφεδονοκροτήσαμε ελαφρώς, τίποτα σ΄εκείνους κι΄ας έκλαναν βροντωδώς. Πίτι, ας πούμε. Οφσάϊντ σε βάρος μας που δεν υπήρχαν και δικά τους καραμπινάτα, με σημαιακό μπλόκο. Εντάξει, χορτάσαμε από απειλητικές μεταγωνιστικές  δηλώσεις ( το τηλεοπτικό θέαμα ΔΕΝ θα το συζητήσω, μιλούσε αφ΄εαυτού, δημοσιεύτηκαν άλλωστε ΑΠΕΙΡΑΧΤΕΣ και σ΄όλα τα ΜΜΕ φέρνοντάς μου μια αμήχανη θλίψη, τα΄χω αναφέρει τα σχετικά επανειλημμένως ), θα γίνει όμως τίποτα και πώς, μολονότι νομίζω πως πάλι τα περσινά - ενδεχομένως χειρότερα - θα ζήσουμε και φέτος. Γιαυτό έγραψα πιο πάνω "προς γνώσιν και ΚΥΡΙΩΣ συμμόρφωσιν" Άντε πάμε να φύγουμε απ΄τα χθεσινά...

Τίιι διαβάζω σήμερα; Τέσσερις γράφει ο "Πρωταθλητής" οι προσθήκες. Αν το βάλεις αυτό με τη λίστα του...Χάσι, τί μας κάνει δηλαδή; Τερματοφύλακα, στόπερ, φορ, μεσοεπιθετικό; Τί; Να ετοιμαζόμαστε για Ελβέν; Δε βάζεις και κανα...ζύγι, όπως κάνανε παλιά οι φουρναραίοι όταν αγοράζαμε ψωμί, πρόεδρε; Α! Και που΄σαι; Καλός είναι ο Τζούροβιτς, Βαγγέλα μου. Πρώτης τάξεως. Γιατί ψιθυρίζονται διάφορα. Θα το ξέρεις ασφαλώς, κι΄εσύ είσαι συνετός, εκείνο το "ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο". Μας έχεις βάλει πάντως "άσχημα" στην πρίζα Ευάγγελε, τώρα που μπήκαμε στους όμιλοι...

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΣΥΡΡΑΤΜΙΤΕΣ ΜΟΥ!

Υ Γ. Ωραίος ο κεντρικός τίτλος του "Ευαγγελίου" σήμερα: ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ. Κατά το "άγγιγμα του Μίδα", του γυμνού και αλειμμένου με χρυσόσκονη αρχηγού των Μούϊσκας στη λίμνη Γουαταβίτα της Κολομβίας, που έριχνε στο νερό τεράστιες ποσότητες χρυσαφιού τον 16ο αιώνα μπρος στα έκθαμβα μάτια των ΙΣΠΑΝΩΝ ( προσέξτε ) κατακτητών. Ένα κόμμα επτά ΔΙΣ ευρώ θα παρελάσουν απ΄το Καραϊσκάκης φέτος στο Τσουλού. Κι΄άστε τους άλλους να βγάζουν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας κατά Ιβάν και Τουίτη. Ο ένας, λέει, διοικεί από Skype κι΄ο έτερος μην τον είδατε...

ΠΡΟΧΩΡΑ ΘΡΥΛΕ!

Σχόλια

Εικόνα nichio 1971

Την καλησπέρα μου Απόστολε,
Επισυνάπτω επιγραμματικά στις ΣΩΣΤΕΣ επισημάνσεις σου.

Χτεσινός αγώνας. Εμφάνιση & αποτέλεσμα προΐόν 3 παραγόντων. Μεσοβδόμαδο ευρωπαΐκό παιχνίδι, μικρό rotation & τέρμα αντιποδόσφαιρο από την ομάδα του ΓΝΩΣΤΟΥ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Τεννέ-κε... Καλό θα είναι ΟΛΟΙ ΜΑΣ να δώσουμε σε ομάδα και προπονητή το ΧΡΟΝΟ που με το ΣΠΑΘΙ τους κέρδισανε τον Αύγουστο, προκειμένου να μας παρουσιάσουν ΚΑΛΥΤΕΡΑ πράγματα στη συνέχεια... Και θα το κάνουν.

Διαιτησία. Τρία χρόνια τώρα ηχούν τα τύμπανα του πολέμου. Με δηλώσεις του τύπου "έχω στοιχεία για όλους σας και θα τα βγάλω στη φόρα", γίνεσαι απλά ΓΡΑΦΙΚΟΣ και δίνεις "ψωμί" στα... "εξυγιαντικά" ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ. Παντός είδους. Μονόδρομος πλέον η δημιουργία ΑΧΤΥΠΗΤΗΣ ομάδας, κάτι που πλέον είναι ΣΧΕΔΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ.

Μεταγραφές. Πολύ ΡΕΥΣΤΗ η κατάσταση λόγω Ρέτσου, θεωρώ ότι το 90% της δουλειάς, έχει ΗΔΗ γίνει. ΟΡΘΑ. Περί Μιραλάς, είμαι διχασμένος γιατί πρόκειται για μεγάλη μου ΑΔΥΝΑΜΙΑ, όμως είμαι ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ σε επιστροφές κάθε είδους. Ο κύκλος έκλεισε και καλό θα ήταν και οι 2 πλευρές να πάνε ΜΠΡΟΣΤΑ. Δηλ. Τζούρτζεβίτς.

ΥΓ Πορτοκαλόπιτα. Μμμμμ, ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν την ήξερα. Φέτος την πρωτόμαθα. Κι΄έπαθα πλάκα...

Εικόνα George - Mati

Απόστολε η Βιολέτα έχει υπηρεσία delivery για την πορτοκαλόπιτα...; ΠΟΣΟ ΠΟΝΑΕΙ ΟΤΑΝ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΝΙΚΑΕΙ..... !!! Συνεχίζουμε !!!

Εικόνα apostolos gaganis

Έχει και...καλλίπυγο μάλιστα. Την είχα...τρελάνει. Λες να;

Εικόνα Harry red logic

1.κ.Απόστολε ,σύγγαυροι,έχουμε ανίατη γαβρίτιδα... και τσατιζόμαστε σφόδρα με εμφανίσεις σαν την χθεσινοβραδινή(ελαφρυντικά ασφαλώς υπάρχουν υπάρχουν) όσο και να τιμούμε τα πατριωτάκια του Αθανασίου Διάκου! Άσε που συμπαθώ και την πόλη όπου υπηρέτησα κάποιους μήνες στον στρατό!
2. Τον Κωστάκη μας όλοι τον συμπαθούμε, έχει ταλέντο και προσφορά, αλλά τα υπερβολικά χαϊδέματα κάποιων δημοσιογράφων του προσφέρουν κακές υπηρεσίες. Πρέπει να δουλέψει πολύ τα έχουμε ξαναπεί.(δεν έγινε Δεληκάρης, ούτε Ντέταρι, ούτε Καραπιάλης,ούτε Τζόλε...πρέπει να ανέβει ανηφόρα, στο χέρι του είναι)
3. Η διαιτησία και το «σύστημα» θα μας χτυπήσουν άγρια ,όλοι βλέπουμε από την επικαιρότητα ότι πέρα από τα αθλητικά υπάρχουν και άλλα βαθύτερα αίτια…(η μάχη διατήρησης του Θρόνου και της κηρήθρας...)
Όσο όμως είμαστε ενωμένοι και δυνατοί τόσο καλύτερα θα αντιμετωπίσουμε τους Αγαρηνούς πειρατές!
4. Η αδρελανίνη ανεβαίνει! ακούμε για Κέβιν,Τζούρτζεβιτς και άλλες προετοιμασίες για εκτοξεύσεις πυραύλων...τι ισχύει?
Πρόεδρε μας, θα πατήσεις το κουμπί???

Εικόνα apostolos gaganis

Five...four...three...two...one...IGNITION! Ffffrrrrrrr....

Εικόνα ze ηλιας

Είπα κι εγώ χτες ένεκα αυγουστιάτικης ρέκλας να θυμηθώ τα παλιά και κατηφόρησα στο δημοτικό Περιστερίου με εισιτήριο στην 1 με τα δικά μας τα παιδιά.
Στο συγκεκριμένο γήπεδο είχα να πατήσω από το'80 νομίζω που κερδίσαμε τον ατρόμητο μ ένα γκολ στο 90 του συγχωρεμένου Κυράστα που το πανηγύρισε αγκαλιά μας στα κάγκελα των ορθίων που ήμασταν.

Αναπόφευκτες λοιπόν οι συγκρίσεις με τα παλιά εκτός έδρας σε τέτοιες έδρες.
Ομοιότητες?Πολλές.
Δεκάδες γηπεδόφατσες από στραβοβαλμένους κουασημόδους μέχρι φουσκωτούς δίχως σβέρκο,χαμηλούς φωτισμοί,τσίκνα από βρώμικο,βορειοανατολικός αρωματικός μπάφος,ΘΥΡΑ 7 στην πρίζα,μπινελίκι και μπουκαλάκι στους μπάτσους από ψηλά,μπυροτροφοδοσία από τρύπα στον περιβάλλοντα τοίχο,μπόχα αποχωρητηρίων και το κερασάκι στην τούρτα στο ημιχρόνιο τρελλό διπλάκι μεταξύ χουλιγκάνων (ημίγυμνοι versus ντυμένων) πίσω από την κερκίδα χωρίς κανονισμούς αλλά με ποδιές,πιρουέτες,υδραυλικά και τάκλιν στην καρωτίδα.

Διαφορές?Ελάχιστες
Πολύ ισχυρή αστυνομική παρουσία,άρα τζαμπατζήδες γιοκ,εμφανής έλλειψη της συμπαθούς ράτσας των μαυραγοριτών και τέλος σερβίρισμα πορτοκαλόπιτας αντί το γνωστό σαλέπι.

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

Ωραίος και μπράβο που πήγες αδερφέ!
Κι εγώ στην 1 ήμουν, οπότε κάπου θα... συναντηθήκαμε.

Να προσθέσω κι εγώ, αν και πολλά δεν... περιγράφονται: οι αστυνόμοι ήταν πιο πολλοί από τους Λαμιώτες, έλεγχος εισιτηρίων ανύπαρκτος όταν φτάσαμε (21:32 - είχε μόλις αρχίσει - και ανοίξαν και το τουρνικέ), το κρανάκι που πήρε φωτιά κι ήταν το κόρνερ στο διπλάκι στο ημίχρονο, τους λαμιώτες που μετά τον αγώνα φεύγοντας έλεγαν "Ε Χρήστου αν την είχαμ φτή την ουμάδα μές τη Λαμιιία..." και η πληρωμένη απάντηση "ρε... γαμιώντας θα σας πάμε στη β' εθνική", γενικά ωραία ατμόσφαιρα.

Σε γήπεδα σαν κι αυτό του χθεσινού αγώνα (είχα χρόνια να δω αγώνα σε άλλο γήπεδο) εκτιμάει κανείς και την αβυσσαλέα διαφορά που υπάρχει μεταξύ του Ναού και των περισσότερων ποδοσφαιρικών γηπέδων στην Ελλάδα.

Ένα γερό χέσιμο στον διαιτητή στην τόσο ξώφθαλμη φάση της αποβολής του Μίλιτς το περίμενα πιο δυναμικό, όχι μόνο από 2-3, αλλά δεν πειράζει... Αρκεί που ήμαστε εκεί, που σπρώξαμε την ομάδα, που κερδίσαμε και τελικά πήραμε τους 3 βαθμούς. Τέτοια παιχνίδια παίρνουν πρωταθλήματα.

Ξανά μπράβο ze ηλίας και σε όλους όσοι βρέθηκαν Περιστέρι. Πάντα δίπλα στο Θρύλο!
Μακάρι να επιτραπούν ξανά οι μετακινήσεις. Ωραίοι ήμαστε πάντως χτες, ειδικά ανά διαστήματα, κερκίδα από παλιά...

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΠΑΙΖΟΥΜΕ...

Εικόνα apostolos gaganis

Τί να πω; Κείμενο απ΄τα λίγα. Απολαυστικό, από χέρι συγγραφέα...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Κύριε Απόστολε, όπως πάντα είστε εξαιρετικός.

Ήταν πέναλτι το δεύτερο το δικό μας,που δεν μας έδωσε.
Θα αναφερθώ σε 2 αντιολυμπιακές φυλλάδες οι οποίες άλλαξαν τα φώτα στην πραγματικότητα.Η μία είναι η Ψ-Ώρα των Σπορ:
http://www.newsbeast.gr/files/1/newspapers/2017/08/27/23713802_427.jpg

Κάτω-κάτω λέει."ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΦΑΡΔΟΣ Ο ΟΣΦΠ.ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ".Ο λαθρέμπορας Μελισσανίδης & οι ΤΣΑΤΣΟΙ ΑΡΔ της Ψ-Ώρας πρέπει να πόνεσαν πολύ χτες. Αφήνουν υπόνοιες στα κιτρινόμαυρα πρόβατα ότι δεν ήταν πέναλτι. Ψιλά γράμματα για τους τσάτσους του Μελισσανίδη το ότι ΗΤΑΝ πέναλτι, η άδικη κόκκινη και το οφσαϊντ της Λαμίας που δε δόθηκε στα τελευταία λεπτά και έβγαζε μάτια.

Πάμε και στη βόρεια φυλλάδα του Νίκου Πετρουλάκη(ή Πετρουλλλάκη),την Arena Press:
http://www.frontpages.gr/data/2017/20170827/ArenaPressI.jpg

Γράφουν "ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ Ο ΟΣΦΠ! ΕΤΣΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ". Ρε ψεύτες προπαγανδιστές ΑΡΔ, το ότι ΗΤΑΝ πέναλτι είναι ψιλά γράμματα για εσάς,ε?

Έτσι είναι. Όταν η αλήθεια δεν μας βολεύει, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια. Της αλλάζουμε τα φώτα, πουλάμε αντιολυμπιακή προπαγάνδα μπας και πουλήσουμε κάνα παραπάνω φύλλο(ή πάρουμε κάνα παραπάνω κλικ).

Εικόνα apostolos gaganis

Χώρο στη γωνία ΟΣΧΕΟΥ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑΣ ΜΗΡΟΒΟΥΒΩΝΙΚΗΣ σου πτυχής, έχεις; Φαντάζομαι μπόλικο. Ε, έεεχεις να γράψεις τέτοια και χειρότερα φέτος...

Περιμένουμε μεταγραφές να σκάνε...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Έχω,κύριε Απόστολε. Και μάλιστα μπόλικο.

Εικόνα John Zolo

Καλως τον Αποστολη...περιμενα πως και πως...!!
1) Χθεσινο ματς. Παρα πολυ καλα τα λες σχετικα με την ομαδα και τις αποδοσεις των παικτων. Δεν θα επαναλαβω τα δικα σου. Κι εγω τους περιμενα καπως ετσι. Μια η κουραση, μια το στυλ "ειμαι στ'αστερια...αφηστε με ησυχο". Εκει θελει το Τσομπανοσκυλο να τους τριξει τα δοντια τωρα που ειναι νωρις...με την βοηθεια πιθανον του Μαρινακη, διοτι θα εχουμε πολλα παρομοια παιχνιδια που ερχονται και καλο ειναι να μη παραειμαστε "παιδικη χαρα"...
2) Διαιτησια. Το εργο το ξερουμε. Ειτε ειναι προδιεγραμμενο/στημενο, ειτε απλα κανουν λαθη το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. Βλαπτει την ομαδα μας και μονο εμας. Κραυγες τυπου Σαββα (σε υπεροβολικο βαθμο ασυναρτητες πια και γραφικες) δεν θεωρω οτι ακουγονται απο κανεναν. Μονο ο Βρεντζος ή ο ιδιος ο Μαρινακης θα πρεπει να προειδοποιησουν επισημα ΤΩΡΑ στην αρχη οτι ΔΕΝ θα δεχθουμε επαναληψη τετοιων φαινομενων...ειδαλλως θα αμολησουν τα σκυλια και τοτε...
3) Μετεγγραφες. Ολα θα πανε καλα. Φετος δεν πρεπει να γκρινιαζουμε...
4) ΜΜΕ. Ουδεις μιλησε για την "ταμπακερα"...(οι νεωτεροι ισως δεν ξερουν ποια ηταν)

Αντε γαυρακια μου...καλη εβδομαδα απο αυριο...

Εικόνα apostolos gaganis

Στις μεταγραφές: ΤΩΡΑ η τσέπη διαθέτει παρά ( για τα μέτρα μας ), ενω ΕΙΜΑΣΤΕ πια στους ομίλους του Champions League. Eίναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ λοιπόν...

Περιμένουμε.

Εικόνα John Zolo

Μια και ανεφερες τον γκρινιαρη Κ. Νικολ. να και το αρθρο που ανεβασε μετα απο το δικο σου...και εχει τροφη για σκεψη !!

http://www.sport-fm.gr/article/nikolakopoulos/mia-lusi-gia-ton-olumpiako...