ΕΞΙ ΣΤΑ ΕΞΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΛΛΑ...



Επειδή του λόγου μου έχω μια τάση να σουμάρω τα κυριότερα απ΄όσα υποπίπτουν στην αντίληψή μου σ΄ένα άλφα χρονικό διάστημα, προχωρώ κατ΄ευθείαν στα αντικείμενα του άρθρου.

1.   " Ε    Ξ    Ι        Σ    Τ    Α        Ε    Ξ    Ι "

Αυτός είναι ο άμεσος προσεχής στόχος μας για το πρωτάθλημα, μέχρι το τέλος της χρονιάς. Να πάρουμε και τα έξι παιχνίδια ως τότε, τις 16 του Δεκέμβρη. Το πρώτο, το πήραμε χθες εναντίον της ντροπής της Κρήτης με 5 - 1. Ακολουθούν άλλοι πέντε αγώνες. Κατά σειρά με Λεβαδειακό στην έδρα μας ( ενώ θα παίξουν ΠΑΟ - ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - Ατρόμητος ), Κέρκυρα εκτός έδρας ( Πανιώνος - ΠΑΟΚ τότε ), Απόλλωνα στην έδρα μας, Παναιτωλικό στο Αγρίνιο ( ο ΠΑΟΚ με τον ΠΑΟ τότε ) και με ΠΑΣ στο Καραϊσκάκης. Απ΄τους δύο βασικούς αντιπάλους μας, η ΑΕΚ έχει πιο βατό πρόγραμμα. Θεωρητικά, όλα.

Δυο λόγια για τον χθεσινό αντίπαλό μας με την...όψιμη επαναφορά της μνήμης του πέρσι. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν ευρύτερο. Μέσα στο ποδόσφαιρο πάντως αυτά. Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος και ευτύχησε να βάλει πολύ γρήγορα το πρώτο του γκολ, ανοίγοντας το δρόμο για το...ταλιράκι. Η ομάδα δείχνει πιο συνειδητοποιημένη σε σχέση με όσα έχει μπροστά της, εμφανίζει σαφή βελτίωση, παρά την μετριότητα γενικά του αντιπάλου της, είδα και κάποιους αυτοματισμούς χθες, ενώ δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα με τη φυσική της κατάσταση λαμβανομένου υπόψη του πρόσφατου αγώνα με την Μπάρτσα, όπου κυριολεκτικά τα΄δωσε όλα. Χρειάζεται φυσικά πολλή δουλειά ακόμα. Οπωσδήποτε στο πρώτο ημίχρονο, όπου και "έπεσαν" τα τρία από τα πέντε, η εικόνα της ήταν σαφώς καλύτερη συγκριτικά με το δεύτερο μισό του παιχνιδιού. Από τους παίχτες διέκρινα κυρίως τους Προτό ( αν και δεν πιέστηκε ιδιαίτερα, μου εμπνέει πάντως εμπιστοσύνη ), Σισέ, Μποτία ( σταθεροί ), Κούτρη ( εξαιρετικός ), Μάριν ( ο καλύτερος μεσοεπιθετικά ) και Πάρντο ( για την αποτελεσματικότητά του ). Τον Ταχτσίδη θα τον περιμένω τελικά, ο Οφόε γεμίζει βέβαια το κέντρο αλλά είναι γενικά κουρασμένος, όπως και ο Ρομαό, ενώ ο Ανσαριφάρντ "βασιλεύει" μεταξύ τυφλών. Απ΄τον ένα, τον Εμενίκε, δεν περιμένω μάλλον. Απ΄τον άλλον όμως, τον Τζούρτζεβιτς, δεν έχω παραιτηθεί ακόμα των ελπίδων μου για ανάκαμψη. Για τον Λεμονή, έχω εκπεφρασμένη - θετική - άποψη εξ΄αρχής.

Δυο πραγματάκια ακόμη σε σχέση με το χθεσινό ματς. Υπήρξε αναμενόμενη αποδοκιμασία του Πλατανιά, με το που βγήκαν για ζέσταμα οι παίχτες του τρία -και- τέταρτα πριν από την έναρξη, με προεξάρχουσα φυσικά ως προς την...υποδοχή του, την Θ.7. Πρόσεξα λοιπόν κάτι ψευτοτσαμπουκαλίκια μερικών από δαύτους, κάτι προκλησούλες με το body language, κάτι...υπερβολικά πλησιάσματα και καλά προς την κερκίδα, ψιλοδιαμαρτυρίες, δεμασφοβιστικά κουνήματα της κεφαλής, προσποιήσεις ότι θα...σουτάρουν προς τον κόσμο, κλπ -κισμένα καμώματα. Πήραν φυσικά και με το παραπάνω, όπως αναμενόταν, τις δέουσες απαντήσεις, αλλά το σημειώνω το συμβάν για να δώσω έμφαση στο αθεράπευτο της χουφτοειδούς των έξης. Πνευματικής πάντα. Ύστερα τιμωρούμαστε εμείς... Κάτι που αναμένω και τώρα.

Και το δεύτερο, θετικό αυτό, λαμπερό και πολλά υποσχόμενο που το χάρηκα ιδιαίτερα, η παρουσία τόσων πολλών παιδιών ( μέχρι και μωρών ) γύρω μου. Ξέρουμε ότι σ΄αυτά τα παιχνίδια είναι σαν να χτυπάει το κουδούνι για διάλειμμα, αλλά χθες, δεν ξέρω γιατί, το γνωστό φαινόμενο ήταν...παρατονισμένο. Για μια στιγμή μου φάνηκε ότι βρισκόμουν σε βρεφονηπιακό σταθμό! Θα μέτρησα και...20 σε ακτίνα το πολύ 10 μέτρων. Παρήγορο, ειδικά στις μέρες μας, των ασύστολων δηλ. ψευδών και εμμονικών, πολύτροπων, επιθέσεων εναντίον του ΘΡΥΛΟΥ τις οποίες  βιώνουμε...

2.   Α    Θ    Λ    Η    Τ    Ι    Κ    Ο    Σ        Τ    Υ    Π    Ο    Σ

Το ένα το σημείωσα προ ημερών, το άλλα δύο είναι σημερινά πρωϊνιάτικα.

Το πρώτο: Η ΟΥΕΦΑ επαίνεσε δημόσια και απένειμε διάκριση στον Ολυμπιακό για τη δημιουργία εκ μέρους του ξεχωριστού ποδοσφαιρικού τμήματος από παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, ενταγμένου στην Ακαδημία του και στα πλαίσια της ΚΑΘ΄ΟΛΑ επαινετής και εξελισσόμενης ανθρωπιστικής ΔΡΑΣΗΣ του συλλόγου αναφορικά με τα ΑΜΕΑ. Η διάκριση έγινε μετά τα αποτελέσματα ειδικής μελέτης γύρω από το αντικείμενο, διενεργηθείσης για λογαριασμό της ΟΥΕΦΑ απ΄το εξαιρετικό Πανεπιστήμιο Ούλστερ της Β.Ιρλανδίας. Παραθέτω μόνο τί είδα σχετικά στο gazzetta για το θέμα τις προάλλες. Μιλάω για τον τίτλο του δημοσιεύματος: " Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ulster για τον Ολυμπιακό!". Έτσι...με θαυμαστικό. Να το διαβάζει δηλ.κάποιος και να σκέφτεται: Όπα ρε πούστη μου... Τί έγινε πάλι; Τουλάχιστον... Κι΄αρχίζει να τρέχει το μάτι μου στο κείμενο: "Ειδική έρευνα για την ΟΥΕΦΑ έκανε το Πανεπιστήμιο Ulster αναφερόμενο στον Ολυμπιακό αλλά και στη διοίκησή του και τον Β. Μαρινάκη. Διαβάστε αναλυτικά το τί αναφέρεται για τους πρωταθλητές Ελλάδας". Και ακολουθούν μπλα, μπλα, μπλα, τα νέα για τούτη την ιστορία... Ε, όταν διαβάζει εισαγωγικά κανείς τέτοια, σκέπτεται ή δεν σκέπτεται έτσι όπως παρουσιάζεται το θέμα κι΄από ρεπόρτερ του Ολυμπιακού μάλιστα, ότι κάτι κακό και ένοχο έχει κάνει - πάλι - ο γαύρος πανάθεμά τον; Ε; Τί σου κάνει λοιπόν το... αντικειμενικό περιτύλιγμα, μέχρι να φτάσεις στο καθαυτό περιεχόμενο της είδησης... Δολιόοοτητες... Δεν λέω ψέματα, αλλά εντέχνως πασάρω μια κολακευτική για τον Ολυμπιακό είδηση με τέτοιον τρόπο, ώστε αντί για θετικά να δημιουργεί ΑΡΝΗΤΙΚΑ συναισθήματα και ανησυχία στους γαύρους, ενώ αντίθετα τον σαρκασμό και το υπομειδίαμα της "επιβεβαίωσης" στους αντίγαυρους.  Τα΄γραψε κι΄ο "κόκκινος επιστήμονας" εδώ, με τον οποίο θ΄ασχοληθώ, ευμενώς, πιο κάτω....

Σχετικά συναφές, αλλά σαφέστατα πιο ξεκάθαρο και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ βεβαίως, είναι και το δεύτερο νέο. Αφορά το γνωστό λεξικό Collins, του οποίου οι λεξικογράφοι παρακολουθούν ένα σώμα από 4,5 δισεκατομμύρια λέξεις, και το οποίο ανακοίνωσε ότι στο εξής θα περιλάβει σταθερά και τον όρο FAKE NEWS στην ύλη του, με δεδομένο ότι γίνεται παγκοσμίως ευρύτατη χρήση του, αυξημένη φέτος σε σχέση με πέρσι...μόνο κατά 365%. Και ως fake news ορίζει "τις ψευδείς, συχνά εντυπωσιακές πληροφορίες, οι οποίες διαδίδονται υπό το πρόσχημα της είδησης". Αυτάαα και οποιαδήποτε ομοιότητα με τα εδώ από μακρού και λυσσωδώς εκτοξευόμενα απ΄το αντιΟλυμπιακό αθλητικογραφικό μέτωπο "νέα" εναντίον της ομάδας μας, δέον να εκληφθεί ως απλή και μόνο σύμπτωση...

Και μια που υπερτονίσαμε ορισμένα φωνήεντα, να σταθώ εν κατακλείδι και στο πρωτοσέλιδο της κοντής, αναφερόμενης στην ΑΕΚ: ΠΡΩΤΑΑΑΘΛΗΜΑ...( στο ποδόσφαιρο ), ΚΥΥΥΠΕΛΟ...( στο μπάσκετ ). Της απαντώ λοιπόν της κοντούλας λεμονιάς. Πού να τσιμπήσει αεκτζήδες βέβαια θέλει. ΚΑΛΑΑΑΑ....ΘΑ ΔΟΥΟΥΟΥΜΕΕΕ....

3.   Ο        Β    Ρ    Υ    Χ    Η    Θ    Μ    Ο    Σ  .

Στο θέμα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ εναντίον της εφημερίδας "ΦΩΣ" για την δημοσίευση μιας συνέντευξης κάποιου καθηγητή όσον αφορά την ομάδα, είχα πάρει ως γνωστόν θέση καταλογίζοντας λάθος και στις δύο πλευρές. Είχα προσέξει πολύ το κείμενό μου, γράφοντας κάπου μάλιστα, ως προς την αντίδραση της ΠΑΕ, "εκτός αν υπάρχουν ντεσού τα οποία αγνοώ", ενώ σε άλλο σημείο έγραφα πως "θα την παρακολουθώ" την εφημερίδα. Και το κάνω. Τώρα πάντως, οψιμότερα, που το σκέφτομαι το θέμα και χωρίς καμιά πρόσθετη πληροφόρηση ή παρέμβαση ή οτιδήποτε, ειλικρινά, λέω μέσα μου: "Λοιπόν, πιθανότατα τον χρειαζότανε αυτόν τον βρυχηθμό εκ μέρους της διοίκησης η εφημερίδα, μιας κι΄ο άγιος ( που καθόλου δεν είναι στην περίπτωσή μας, αλλά λέμε τώρα ) φοβέρα θέλει και προκειμένου ιδίως να μην ξεχνά αυτή ότι δεν παίζουνε εν ου παικτοίς...". Και,

4.   Ο        Ρ    Ε    Ϊ        Λ    Ι    Ο    Τ    Α   .   .   .

Για τη φωτογραφία στο τελευταίο άρθρο του νεοεισελθόντος "κόκκινου επιστήμονα" ( τον οποίο δεν γνωρίζω ) στην παρέα των αρθρογράφων του RATM, επιθυμώ να γράψω κάτι. Επαινετικό. Εκτός απ΄το πολύ ουσιαστικό περιεχόμενο των δύο άρθρων του. Μιλάω για τον Ρέϊ Λιότα, τον γνωστό κακό του σινεμά, που του δίνει να δοκιμάσει λίγο από το ΔΙΚΟ του μυαλό, ο...κάκιστος όλων Χάνιμπαλ Λέκτορ - Άντονυ Χόπκινς, και αφού το΄χει...τσιγαρίσει πριν, στη γνωστή ταινία του 2001 "Χάνιμπαλ" του Ρίντλεϊ Σκοτ. Απ΄τις πιο πετυχημένες φωτογραφίες ανάρτησης, που΄χω δει. Οι αρδ, μαγειρεύουν κατά το δοκούν τα μυαλά των ευάλωτων με τα δημοσιεύματά τους και στη συνέχεια τους ταϊζουν ανελλιπώς με τα...μεζεδάκια που φτιάχνουν. Μ΄άρεσε το εύρημα πολύ. Άσε που΄ναι και...θρίλερ ( αδυναμία μου ) η όλη ιστορία.

Αυτά.

Σχόλια

Εικόνα elias

Διαπιστώνω μετα χαράς οτι το φως σημερα επανορθωσε.ο χαλας ειναι αληθινός ολυμπιακος,εχει καλη γραφιδα.εμενα η ανακοίνωση της ΠΑΕ δεν μου αρεσε αλλα αν ειναι να ταρακουνήσει τις δυο αδελφές τοτε ισως να γίνε για καλο.το μείζον παντως παραμένει ενα,η αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας και κάποιες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ τον Γενάρη.5 νίκες στο πρωταθλημα μεχρι τις 17 δεκεμβριου και στην Λισαβόνα παμε να κάνουμε τον όμιλο,μπουρδελο.υπερανω όλων ο ολυμπιακος.

Εικόνα apostolos gaganis

Κι΄εγώ το είδα. Ο Χαλάς, που τον ξέρω μόνο απ΄τα γραπτά και τις φωτογραφίες του, θεωρώ πως είναι το μεγαλύτερο αστέρι εκεί μέσα.

Εικόνα Chevalier de Balibari

για το ''ΦΩΣ'' η φραση που με καλυπτει ειναι το
αγγλικο ''thanks for the memories''
και εγω ,οπως αρκετοι εδωπερα, εχω πολλα χρονια να το αγορασω αλλα μεγαλωσα με αυτο δεν εχανα φυλλο...
προλαβα τις χρυσες του εποχες 80-90's
δε ξεχναμε , αναμεσα στα αλλα, την καθημερινη του μαχη για να απαλλαγουμε
μια ωρα αρχυτερα απο τον αναργυρο..

Βεβαια το εμψυχο δυναμικο του τοτε φωτος ηταν απλα το κορυφαιο ενω τωρα....

Εικόνα apostolos gaganis

Αυτά, και άλλα, ας τα έχουν υπόψη τους εκείνοι που πρέπει. Αυτοί αποφασίζουν χαράζοντας το παρόν και ιδίως το μέλλον της συγκεκριμένης εφημερίδας, που όντως μας "μεγάλωσε" οπαδικά.

Εικόνα ze ηλιας

καλησπέρα φίλε,δύο σχόλια στα γραφόμενά σου
.από το χθεσινό αγώνα κρατώ με μεγάλη ικανοποίηση την αθρόα προσέλευση (3 00 μεσημεριάτικα,ώρα κυριακάτικου γεύματος)
του κόσμου καθώς και τη συμμετοχή του σε αυτόν βγάζοντας στοιχεία συσπείρωσης (καμμία σχέση με το πανηγυρτζίδικο κλίμα
της Τρίτης)
. εισιτήρια 18 400 και λίγο αργότερα σε βατή ώρα το ντέρμπυ κορυφής στο οακα μόλις 14 000 από αεκάκι
.για να είμαι οκ πρώτα με τον εαυτό μου ,χίλια μπράβο στον Ταχτσίδη που Τρίτη και χτες ήταν κορυφή (τον είχα κράξει στον αγώνα στη ν.Σμύρνη για αδιαφορία)
.όσον αφορά στο θέμα που έχει προκύψει με το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ πραγματικά δεν θα ήθελα να πάρω θέση γιατί το συναίσθημα και η ιστορία του φύλλου με ξεπερνά- ας μην το ξαναγοράσουμε (εγώ έχω σταματήσει πολλά χρόνια) και τέλος.
.τα 6χ6 και 10χ10 είναι ασκήσεις επί χάρτου /ας μιλήσει το φιλότιμο και η κλάση τους (αν υπάρχει αυτή) και να μας-τους βουλώσουν τα στόματα.
.ευτυχώς που είχε πέσει το site μετά το βαζέλα γιατί θα γράφονταν τουλάχιστον από μένα πράγματα που από ντροπή και μόνο θα με ¨μπάναρε¨ ο διαχειριστής

Εικόνα ze ηλιας

καλησπέρα φίλε,δύο σχόλια στα γραφόμενά σου
.από το χθεσινό αγώνα κρατώ με μεγάλη ικανοποίηση την αθρόα προσέλευση (3 00 μεσημεριάτικα,ώρα κυριακάτικου γεύματος)
του κόσμου καθώς και τη συμμετοχή του σε αυτόν βγάζοντας στοιχεία συσπείρωσης (καμμία σχέση με το πανηγυρτζίδικο κλίμα
της Τρίτης)
. εισιτήρια 18 400 και λίγο αργότερα σε βατή ώρα το ντέρμπυ κορυφής στο οακα μόλις 14 000 από αεκάκι
.για να είμαι οκ πρώτα με τον εαυτό μου ,χίλια μπράβο στον Ταχτσίδη που Τρίτη και χτες ήταν κορυφή (τον είχα κράξει στον αγώνα στη ν.Σμύρνη για αδιαφορία)
.όσον αφορά στο θέμα που έχει προκύψει με το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ πραγματικά δεν θα ήθελα να πάρω θέση γιατί το συναίσθημα και η ιστορία του φύλλου με ξεπερνά- ας μην το ξαναγοράσουμε (εγώ έχω σταματήσει πολλά χρόνια) και τέλος.
.τα 6χ6 και 10χ10 είναι ασκήσεις επί χάρτου /ας μιλήσει το φιλότιμο και η κλάση τους (αν υπάρχει αυτή) και να μας-τους βουλώσουν τα στόματα.
.ευτυχώς που είχε πέσει το site μετά το βαζέλα γιατί θα γράφονταν τουλάχιστον από μένα πράγματα που από ντροπή και μόνο θα με ¨μπάναρε¨ ο διαχειριστής

Εικόνα apostolos gaganis

Καλώς τον Ζε. Πάντα σε διαβάζω με ενδιαφέρον. Έχει έναν ρεαλισμό, απότοκο της θητείας σου στα γαυροθρανία, η κοφτή κι΄αλλιώτικη μερικές φορές ματιά σου. Μια ειλικρίνεια που μ΄αρέσει, άσχετα αν συμφωνώ ή όχι με τα γραφόμενά σου. Η εξήγηση; Η ΚΟΙΝΗ ΟΠΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ, ΣΥΣΤΑΣΗ. Νομίζω.

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

σκεφτόμουν να επαναλάβω πάλι όλο το συναισθηματικό παρελθόν σχετικά με το ότι το ΦΩΣ με κράταγε σε αραγή σύνδεση με τον Θρύλο αφ' ότου μετεγκαταστάθηκα με τους γονείς μου στο νησί μπλα, μπλα, μπλα, δε θα το πράξω, αντ' αυτού, θα επαναλάβω το μότο μου τα τελεταία αρκετά χρόνια:

ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΟ «ΦΩΣ» ΜΟΥ!

υ.γ. 6/ΧΙ/2017 κι έχω να δηλώσω:

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ, ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ, ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Εικόνα apostolos gaganis

Είναι χαρακτηριστικό ότι το θέμα "ΦΩΣ" εξάπτει τον κόσμο του Ολυμπιακού...

ΕΥΕΞΗΓΗΤΟ.

Εικόνα REDHERAKLIO

TO ΦΩΣ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟ...ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ.

Εικόνα apostolos gaganis

Τυχαίο; Δεν νομίζω. Σηματοδοτεί στροφή; Πιθανόν.

ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Εικόνα REDHERAKLIO

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ,ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Εικόνα stavrakas7-5

Καλησπερα σε ολους ,γεια σου φιλε Αποστολε.
Για την εξεδρα θα πω κ γω Αποστολε ωραια ηταν ρε φιλε την Κυριακη.Με ωρα εναρξης απ τα παλια!
Ομως...ρε μαγκες βλεπετε πως ο κοσμος που εχει κατεβει στο γηπεδο δεν ειναι ο "κινητακιας" ουτε
ο θα στειλω στο φου-μπου να κανω μοστρα γιατι ειμαι μεσα με την μπαρτσελονα (που εισασταν ολοι εσεις την Κυριακη?).Βλεπεις κοσμο που εχει κινητρο τον Ολυμπιακο και μονο, για να ρθει στο γηπεδο, κοσμο που ερχεται με τα παιδια του οπως εκανα κ του λογου μου,βρειτε ρε μαγκες κανα εξυπνο συνθηματακι να συμμετασχει κ το υπολοιπο γηπεδο κ αφηστε κατα μερος τα μπινελικια,φωναξτε οπως καναμε στο 2ο ημ λιγο παραπανω για τον Ολυμπιακο και αφηστε τις μανες τις τρυπες και τις προτιμησεις του πασα ενα καραγκιοζη γιατι καλη η 7 αλλα αν δεν βαλεις στην εξισωση και το υπολοιπο γηπεδο ΚΑΜΙΝΙ δεν υφισταται!ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 9Χ9!!!

Εικόνα ThomasK

Το 8Χ8 δεδομένο, σίγουρο;
:)

Εικόνα apostolos gaganis

Είναι ένα θέμα, αυτό που θίγεις Σταύρακα. Για μένα, κι΄έτσι όπως έχουν πάει...ενδημικώς πλέον τα πράματα, δύσκολα να υλοποιηθεί η σωστή σου πρόταση. Η μπινελικολογία στα γήπεδα, και στη ζωή μας γενικά, είναι πια από καιρό πανταχού παρούσα και γενικευμένη. Ίσως ήταν ανέκαθεν, αλλά τώρα - έτσι όπως έχουμε γίνει και με τη διάδοση της τεχνολογίας στο κοινωνικό σώμα - φαίνεται ανίκητη. Τί να σου πω; Αν θέλουν εκεί στην 7, κάτι μπορεί να γίνει πάντως. Έστω και ως...διάλειμμα.

Εικόνα SpyroRev

Αποστολε καλησπερα κ απο μενα και συγχαρητηρια για τα αρθρα σου! Συμφωνουμε πανω κατω στα περισσοτερα. Ελπιζω μετα την (απ οτι φαινεται) λαιλαπα Χασι, οτι θα συμαζευτει λιγο το πραγμα απο τον παντα συμπαθη κ στρατιωτη Λεμονη. Η εικονα που μου δινουν τελευταια ειναι οτι αγωνιστικα κ ψυχολογικα γίνεται το κατα δύναμην. Καποιοι μικροι μου αρεσει οτι βγαινουν σιγα σιγα και εχουν πολλε προοπτικες! Σισε, Κουτρης πρπεει δηλαδη να δουλευτουν κ προσφερουν ηδη. Παθογενειες υπαρχουν ακομα κ δε φευγουν ευκολα βεβαια. Για τα αεκακια τι να πει κανεις... Πρεπει να ειναι οι πιο υποκρτιτες και διγλωσσοι οπαδοι της χωρας. Ακουγα χθες αντιδρασεις του γηπεδου τους απο ενα live χωρις περιγραφη. Αλλαζανε δυο σωστες πασες κ ακουγοταν "ΩΩΩΩΩ". Δηλαδη αν επαιζαν κ καμια μπαλα της προκοπης θα τους εβαζαν στα επειγοντα απο τον ενθουσιασμο? Κ επισης απο αποψη διαιτησιας ενοειται σε οποια φαουλ πχ σφυριζονταν η ζητουσαν να σφυριχτουν (μουφες δηλαδη), οι κλασικες αμπαλες αποδοκιμασιες. Κλασικα κ αναλλοιωτα αεκακια, μην ασχολειστε... (ε μονο οπου ασχολουνται/δυσφημουν τον Ολυμπιακο να τους σχολιαζετε εννοειται :))

Εικόνα apostolos gaganis

Γεια σου, σύγγαυρε. Μ΄αρέσουν τα σχόλιά σου, διάβασα και άλλα δικά σου εδώ, είσαι καλό "τουφέκι", οπότε συνέχισε να ξερνάς το "μολύβι" σου στο...σκοπευτήριό μας.

Εικόνα SpyroRev

Εδω θα μαστε οσο μπορουμε να σχολιάζουμε τα τεκταινομενα συγγαυρε Αποστολε! :) Ειχαν εκλειψει τα ιντερνετικα σημεια για ανταλλαγη αποψεων μακρυα απ το περιβαλλον των ΑΡΔ, ευτυχως που σας βρηκαμε εμεις οι υπολοιποι

Εικόνα CEN-TAURUS

Απόστολε, τσαμπουκαλευόταν τα λαμόγια χθες συνεχώς. Σου λέει, κάποιο αναπτήρα θα πετάξουν, κανένα μπουκάλι, να σφανδάζουμε στο έδαφος και να βγει το μεροκάματο. Ευτυχώς δεν τσίμπησε κανείς, ίσως εξαιτίας των γρήγορων γκολ.
Αναφορικά με το ΦΩΣ: γαύροι, το σημερινό πρωτοσέλιδο, στο οποίο δεν γίνεται ΚΑΜΙΑ αναφορά στα επειδόσια του ΟΑΚΑ είναι ο λόγος που εγώ σταματάω να το αγοράζω, έστω και δυο φορές τη βδομάδα. Εσείς συνεχίστε να το διαβάζετε. Για μένα τελείωσε. Στους δύσκολους καιρούς αυτούς, ο καθένας ψάχνει να βρει τρόπο να επιβιώσει με διάφορες χορηγίες και δεν σκοπεύω να γίνω το άλλοθί τους. Αγαπητό ΦΩΣ, μετά από τόσα χρόνια συντροφιάς, καληνύχτα και καλή τύχη με τις νέες σου παρέες. Ο γαύρος, που σε άνδρωσε τόσες δεκαετίες, με κυκλοφορίες παλιότερα όσες έχουν σήμερα όλες οι εφημερίδες μαζί (25.000 φύλλα αθήνα-επαρχία), αρχίζει να σας κουνάει μαντήλι. Διαλέξατε στρατόπεδο επιβίωσης, διαλέγουμε πηγή ενημέρωσης.

Εικόνα apostolos gaganis

Μόνο η...γονιδιακή θεραπεία φαίνεται να το σώζει, για τη συνείδηση πολλών γαύρων. Έτσι μοιάζει για την ώρα. Να μπεί δηλ. πάλι το αρχέγονο και πολυδύναμο γαυρογονίδιο μεσ΄στο DNA του και ν΄αρχίσει να δίνει ξανά, στα κύτταρα που το συναποτελούν, εντολές σύνθεσης απ΄αυτά της σωστής, γαύρικης, ορθοφροσύνης και όχι ετούτης της...ερσάτζ γαυροπρωτεϊνης που δείχνει να...τυλίγει σιγά σιγά και αλεπουδίσια τη φημερίδα σήμερα. Το "κακείνο ποιείν και τούτο μη αφιέναι", για λόγους τιράζ, δεν είναι πολλές φορές η ενδεικνυόμενη γραμμή. Ίδωμεν, Centaurus...

Εικόνα SpyroRev

πολυ κακος φαινοτυπος ο τελευταιος ο αλεπουδισιος, και δυστυχως επικρατης χαρακτηρας με πολλαπλα αλληλομορφα και αντιγραφα, γονιδιακα μιλώντας, στο γονιδιωμα του ελληνα "δημοσιογραφου" :)

Εικόνα apostolos gaganis

ΓΟΝΙΔΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ. Ωραίο θέμα για ειδικό άρθρο...

Εικόνα SpyroRev

Δυστυχως αυτο με το ΦΩΣ ισχυει... Με τον συγκεκριμενο διευθυντη που εχει τι διαφορετικο να περιμενει κανεις. Κριμα, γιατι ο παπαπους που εμαθε τι ειναι Ολυμπιακος με αυτο στο χερι ηταν μια ζωη. Παλιοτερα μου εβγαινε που και που εθιμοτυπικα στη μνημη του παππου να το παιρνω (τελευταιο φυλλο της που πηρα ηταν μετα την 6αρα στο αε6ακι). Τωρα πια μαλλον δε το αξιζει. Θα δειξει η συνεχεια το ποσο και αν οντως τελικα εχει μεταλλαχτει σε ΑΡΔοφυλλαδα

Εικόνα ThomasK

Ναι, Απόστολε!
'Αντε να επαναφέρουμε σισά-σιγά και όλο πιο
δυναμικά την τάξη στο πρωτάθλημα.
Και να μαζευτούν εδώ κι άλλοι σύγγαυροι αρθρογράφοι
για τις μάχες στα αρκετά και διάφορα μέτωπα του πολέμου...

Με το "ΦΩΣ" πολύ επιεικής. Θα έπρεπε να λάβει ένα
καλό μάθημα κι από τους αναγνώστες του γαύρους.

ΥΓ. Καλά, ρε μπαγάσηδες, κανένας σας δεν πρόσεξε το
μωρό που αναφέρεται/απεικονίζεται παρακάτω ή υπάρχει
συζυγικό απαγορευτικό; :)
Δεν ξέρω και πώς φορτώνεται ή επικολλάται εδώ φώτο :
http://www.sport24.gr/football/omades/Olympiakos/h-prasinomata-poy-magnh...

http://www.contra.gr/Columns/contra-epithesi/olympiacos/kallonh-me-manth...

http://www.contra.gr/Columns/contra-epithesi/article4923638.ece/BINARY/w...

gunaika.jpg

Εικόνα Ρούγκος Πάτρα

είναι η σύζυγος του Ομάρ η κυρία με την μαντήλα

Εικόνα ThomasK

Τι θεϊκό πλάσμα!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Όταν συμβαίνει, Θωμά, να πηγαίνεις στο γήπεδο με τη γυναίκα σου, καταλαβαίνεις ότι δύο πράγματα ΜΟΝΟ επιτρέπεται να βλέπεις. Το ένα είναι οι παίχτες. Και τον άλλο, αυτήν. Οπότε; Γκουχ! Γκουχ! Αααα....παλιόβηχας.

Εικόνα ThomasK

Απολύτως κατανοητός :)

Εικόνα holland74

Το πιο αισιόδοξο μήνυμα μέσα στον πόλεμο ου υφίσταται ο Σύνδεσμος είναι η συσπείρωση του κόσμου του Ολυμπιακού... Το γήπεδο είναι πάλι έδρα από τα παλιά...
Δεν μπόρεσα και εγώ να μην παρατηρήσω πως το Φως δεν ανέφερε τίποτα για τις 'ομορφιές' στο ΟΑΚΑ...

Εικόνα apostolos gaganis

Για να δούμε, τί θα δούμε ακόμα προσεχώς. Είδες οι...γαμπροί, ε;

Εικόνα holland74

Το πιο αισιόδοξο μήνυμα μέσα στον πόλεμο ου υφίσταται ο Σύνδεσμος είναι η συσπείρωση του κόσμου του Ολυμπιακού... Το γήπεδο είναι πάλι έδρα από τα παλιά...
Δεν μπόρεσα και εγώ να μην παρατηρήσω πως το Φως δεν ανέφερε τίποτα για τις 'ομορφιές' στο ΟΑΚΑ...

Εικόνα matrasimca

Καλημερα Αποστολε,
Για να συνεχισουν τα νεα παιδια του site επαξια θα πρεπει οι παλιοι να φριντισουν με την βοηθεια βεβαια των νεων να τους παραδοθει ψηφιοποιημενο αρχειο.
Η μεταφορα της γνωσης και της Γαυροσυνης περνα μεσα απο την ιστορια.
Ελπιζω να τα καταφερεις γιατι περνει πολυ χρονο και δεν ειναι ευκολο.

Εχτες οι τσατσοι πηραν απαντηση και ειναι οι πρωτοι που θα πανε εκει που αξιζουν στην Β εθνικη και ακομα παρακατω.
Αυτο.που εκαναν δεν εχει ξαναγινει εκτος και αν το αρχειο σου λεει πως υπηρξαν και αλλοι συχαμενοι,εγω παντως δεν θυμαμαι κατι αντιστοιχο απο συλλογο.
Κατι αντιστοιχο σε προσωπα ειναι οι συρραφες Πατερα κατα Μαρινακη.
Για χαρα

Εικόνα CEN-TAURUS

Οι χιλιάδες ανατρήσεις του σάιτ, είναι το αρχείο του. Μάλλον πρέπει να δώσουμε και πάλι λεπτομέρειες για το πώς διαβάζονται οι παλιές αναρτήσεις.

Εικόνα apostolos gaganis

Ο επί των τεχνικών θεμάτων που αναφέρεις, και ορθώς, μαϊστορας είναι ο Σάββας και ενδεχομένως κάποιοι συν αυτώ. Εγώ, αδελφέ, είμαι ένας...φτωχός και μόνος καουμπόϊ, με πλείστες όσες ελλείψεις περί τα τεχνολογικά, αρκούμενος στα απολύτως απαραίτητα...προς το ζην.

Εικόνα takis xwsiar

Καλημέρα φιλε Αποστολε! (Μας ελειψες) Νομιζω Αποστολη ότι Ρομαο και Οφοε,θα πρεπει από δω και περα να τους διατηρεί "φρέσκους" ο Λεμονης,γιατι μεχρι τωρα τους ξεπατωσανε,παρολο που σε κάθε αγωνα είχαμε πολλες αλλαγες παικτων.Ελπιζω ο Λεμονης να καταφερει να κανει παθιασμενη την ομαδα για νικες,γιατι αυτό είναι η αρχη ολων!Μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση η αποδοση του Κουτρη,ο Σισε απ ότι φαινεται είναι περιπτωση "Ρομαο"!Το χει,το βγαζει μονος του,χωρις πολύ προσπαθεια,ειμαστε τυχεροι σε αυτό γιατι νομιζω ότι εάν δεν το εχει ο παικτης,οση υποστηριξη και να του δειξεις,δεν.Ξερεις φιλε,μην κοιταζεις τοσο το πρόγραμμα των αλλων διοτι αυτοι εχουν "άλλο" πρόγραμμα από αυτό που φαινεται! Ο Ατρομητος π.χ,θα παιξει ο μισος στην Τουμπα!Βεβαια αυτοι που θα παιξουν είμαι σιγουρος ότι θα παιξουν στα ισα,αλλα δεν είναι το ιδιο ρε φιλε,οπως και να το κανουμε!Οσο για το Φως,τους ενημερωνω γιατι μαλλον δεν το "ειδαν",ότι εχθες είχαμε επεισοδια στο Ο.Α.Κ.Α,με χημικα της αστυνομιας και ντου στην εισοδο του γηπεδου!Πληροφοριακα όλα αυτά!

Εικόνα apostolos gaganis

Ωραίος. Έχεις δίκιο. Την ομάδα κοιτάζω πάνω απ΄όλα, αλλά νααα...δεν σε πειράζει ν΄αλληθωρίζω λιγουλάκι και καμιά φορά, ε; Συνήθεια βλέπεις... Ελπίζω η ΠΑΕ να΄χει παραγγείλει εκείνες τις...χρονοκάψουλες που συζητούσε μαζί μου για περιπτώσεις τύπου Οφόε και Ρομαό. Χαχα! Τον Σισέ και τον Κούτρη τους πιστεύω, παρά το ότι ο μαυρούκος ο δικός μας έφαγε μια "δεσουλεωτιποτικιά" ντρίπλα απ΄τον δικό τους μαυρούκο, άσεεε..., πριν απ΄το μοναδικό γκολ σε βάρος μας. Είχε χτυπήσει βέβαια κι΄είχε πέσει άσχημα φαρδύς πλατύς στο χορτάρι λίγο πριν απ΄αυτή τη φάση και δεν ήταν, νομίζω, και πολύ πολύ συγκεντρωμένος. Άσε που ντρίπλες τρώνε κάποια στιγμή κι΄όλοι οι μπακ του κόσμου, ενώ βέβαια δεν μιλάμε και για στόπερ παγκόσμιας κλάσης, μολονότι πιστεύω ότι έχει τα προσόντα και τα περιθώρια για ουσιαστική βελτίωση με επιμονή και πολυ σκλήρή δουλειά... ..

Εικόνα Ρούγκος Πάτρα

χαιρετώ όλους τους αγαπητούς σύγγαυρους ρατμίτες .

παρατήρησα κι εγώ χτες στην εξέδρα γύρω μου πολλά νέα παιδιά με τους γονείς του ντυμένα στα ερυθρόλευκα να απολαμβάνουν το ματς και να ξεσπούν σε χειροκροτήματα σε κάθε καλή ενέργεια και γκολ των ποδοσφαιριστών μας.
η νέα γενιά οπαδών της θρυλικότερης ομάδας ποδοσφαίρου εύχομαι να ζήσει καλές στιγμές και με την αποστρατεία τη δικιά μας να αναλάβει ακόμη πιο δυνατά τα ηνία της Ολυμπιακοφροσύνης !

Εικόνα apostolos gaganis

Αμήν, αγαπητέ Ρούγκο.