ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ, ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ, ΛΕΝΕ ΟΜΩΣ ΚΑΜΠΟΣΑ...



Τώρα θα μου πείτε, τί δουλειά έχει η Σίτι εδώ μέσα; Και πιθανώς να΄χετε δίκιο. Άσε που δεν πιστεύω να υπάρχει και κανείς απ΄όσους τυχαίνει να με διαβάζουν, που να΄ναι...Σίτι. Δεν ξέρεις βέβαια, όλα μέσ΄στη ζωή είναι, αλλά νααα είπα να...μορφωθούμε λίγο παραπάνω κι΄εξάλλου θα πρέπει να βγάλω κι΄εγώ το...ψωμί μου. Μη το ξεχνάτε αυτό. Οπότε αυτοσπρώχτηκα, που λένε, να γράψω τέλος πάντων κάτι και του λόγου μου.

Είδα λοιπόν σήμερα ένα δημοσίευμα με τις ακριβότερες ομάδες της Ευρώπης, σε χρηματική αξία των ποδοσφαιριστών τους. Συγκεκριμένα, τα νούμερα βγήκαν από μια μελέτη που δημοσίευσε το CIES δηλ. το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών στην Ελβετία, η οποία διενεργήθηκε - με τη χρήση ειδικού αλγορίθμου -  στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της γηραιάς μας ηπείρου. Στις 10 πρώτες ομάδες, 4 είχαν χρηματική αξία των ποδοσφαιριστών τους μεγαλύτερη του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Οι εξής:

1. Μάντσεστερ Σίτι, 1,196 δις
2. Τότεναμ, 1,173
3. Μπαρτσελόνα, 1, 130
4. Τσέλσι, 1, 044.
Τρεις Αγγλικές και μία Ισπανική.

Οι άλλες 6 μέχρι την δεκάδα, με αξία κάτω του 1 δις, ήσαν οι:

5. Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, 919 εκατ.
6. Ρεάλ Μαδρίτης, 903
7. Λίβερπουλ, 901
8. Παρί Σεν Ζερμέν, 864
9. Ατλέτικο Μαδρίτης, 800, και
10. Γιουβέντους, 743.
Δύο Αγγλικές, δύο Ισπανικές, μία Γαλλική και μία Ιταλική. Η Γερμανία, φαντάζομαι, παντελώς απούσα.

Και διά του λόγου το αληθές:
http://www.naftemporiki.gr/story/1292449/korufaios-sullogos-se-metagrafi...

Ο Ολυμπιακός τώρα, σύμφωνα με το Τransfermarkt, έχει εμπορική αξία παικτών του στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ανερχόμενη σε 75 περίπου εκατ. ευρώ. Υψηλότατη τιμή για τα ελληνικά δεδομένα. Την υψηλότερη στον τόπο μας. Αντίστοιχα, η ίδια πηγή αναφέρει ( που μας ενδιαφέρει, λόγω Τσάμπιονς Λινγκ ) για μεν την Μπαρτσελόνα 706 εκατ. ευρώ, για δε την Γιούβε 540 εκατομμύρια. Αξίες δηλ. σαφέστατα κατώτερες από τις ευρεθείσες στη μελέτη και οι οποίες αγγίζουν κατά πολύ την τρέχουσα πραγματικότητα. Σκέφτηκα έτσι να ξαναπάω στο Transfermarkt και να τσεκάρω τις αξίες των ποδοσφαιριστών μας μία προς μία, ώστε να διαπιστώσω αν πράγματι ισχύει και για τον Ολυμπιακό η παραπάνω διάσταση στις τιμές των δύο ομάδων του ομίλου μας, Μπάρτσα και Γιούβε, μεταξύ δηλ. της μελέτης CIES και του Transfermarkt. Σκοπός μου να βρώ, όσο το δυνατόν πλησιέστερα προς την πραγματικότητα, πόσες φορές τελικά είναι μεγαλύτερη η χρηματική αξία των δύο ξένων μεγαθηρίων, σε σχέση με εκείνη της ομάδας μας. Ασφαλώς και θα υπάρχει και κάποιος βαθμός αυθαιρεσίας στους υπολογισμούς μου, θέλω να πιστεύω όμως ότι δεν θα΄ναι σημαντικός. Και γιατί όλα αυτά; Έτσι ρε παιδί μου, το είπα άλλωστε: Για να βγάλω σήμερα το μεροκάματο...

ΒΑΖΩ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ TRANSFERMARKT, META AYTH ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΖΩ, ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ -ΣΗΜΕΡΑ- ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΜΑΣ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ, ΣΗΜΕΙΩΝΩ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΑΙΞΕΙ ΚΙ΄ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΟΝΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΥΒΕ. ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΛΙΓΟ Ή ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΒΑΘΜΟΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΎΣ ΜΟΥ.

ΠΑΜΕ:

Καπίνο 3 εκ. Πολλά είναι.
Προτό 1,2 εκ.
Ένγκελς 8 εκ. Πολλά για την ώρα.
Σισέ 600 χιλ. Αστείο ποσό.
Μποτία 3 εκ. Εκεί περίπου, ίσως κάπως χαμηλότερα.
Boύκοβιτς 3 εκ. Χαμηλότερη, άγνωστο πόσο.
Φιγκέϊρας 3 εκ. Πολλά είναι μάλλον.
Ομάρ 4,5 εκ. Πολλά.
Μίλιτς 1 εκ. Χωρίς λόγια.
Κούτρης 800 χιλ. Αστείο ποσό.
Ταχτσίδης 2 εκ. Θα δούμε.
Ζντιέλαρ 1,25 εκ. Κάπου εκεί.
Ανδρούτσος 1 εκ.
Ρομαό 800 χιλ. Πολύτιμος, αλλά 33 στα 34.
Νικολάου 250 χιλ. Ποσό πολύ χαμηλό. Δεν συζητείται καν.
Σεμπά 4,5 εκατ. Έχει την ίδια ηλικία με τον Φορτούνη, 25άρης.
Πάρντο 5 εκ. Πολλά για σήμερα.
Οφόε 5 εκ.
Μάρτινς 2,5. Το παλεύει σκληρά. Χαμηλότερα μάλλον.
Καρσελά 3 εκ. Ούτε συζήτηση. Χαμηλότερα.
Εμενίκε 3 εκ. Ούτε συζήτηση. Χαμηλότερα.
Τζούρτζεβιτς 3,5. Για την ώρα, σαφώς χαμηλότερα.
Ανσαριφάρντ 1,5. Ενδεχομένως ψηλότερα. Όχι πολύ.
Μάριν 2,5 εκ.
Φορτούνης 9 εκ.

Το συμπέρασμα που εύλογα προκύπτει είναι ότι - σήμερα επαναλαμβάνω - και στην καλύτερη των περιπτώσεων, η εμπορική αξία των παικτών μας στο Transfermarkt προσεγγίζει την πραγματική, την τρέχουσα, δηλ. τα 75 εκατ, ευρώ. ΑΡΑ, Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ 15ΠΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 10ΠΛΑΣΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Τα αποτελέσματα πάντως που έχουμε φέρει μέχρι τώρα με τα δύο αυτά μεγαθήρια, δεν τα λες και πολύ άσχημα. Ιδίως εκείνο με την Μπάρτσα, ήταν άθλος. Κι΄έχουμε και ένα παιχνίδι ακόμα με τη Γιούβε εδώ, που περιμένω να το χτυπήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα μας με την Σπόρτινγκ εκεί, και δεν χρειάζεται να εξηγώ το γιατί. Τώρα που είπα Σπόρτινγκ. Καλή ομάδα, καλύτερη γενικά απ΄τη σημερινή δική μας, με χρημ. αξία στο Transfermarkt 165 εκ. ευρώ, δηλ. υπερδιπλάσια της δικής μας. Ας όψεται πάντως εκείνο το αλήστου μνήμης εφιαλτικό α΄ημίχρονο του πρώτου μας αγώνα στο Καραϊσκάκης. Εκεί όπου πιθανότατα παίχτηκαν όλα...

Το συμπέρασμα είναι ότι τα πράγματα στο οικονομικό σκέλος διεθνώς, έχουν ξεφύγει πλέον πολύ και ότι η ομάδα μας, ανάλογα με το οικονομικό αντίκρυσμα των ποδοσφαιριστών της και το γενικότερο επίπεδο του πρωταθλήματός μας, κατέχει από ετών μια ιδιαίτερα τιμητική θέση στην βαθμολογική κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Μην το ξεχνάμε αυτό. Η ψαλίδα όμως σε χρήμα, έχει ανοίξει σε τεράστιο βαθμό. Που σημαίνει, αναγκαστικά: Συγκέντρωση μεγάλη και βελτιστοποίηση στο κατά το δυνατόν έπακρο της υπόθεσης ΑΚΑΔΗΜΙΑ, οργάνωση με τους καλύτερους δυνατούς "παίκτες" της ιστορίας SCOUTING εγχωρίως και εκτός συνόρων, αλλά και μέγιστη δυνατή προσοχή με το ανάλογο "ζύγισμα" στις ΕΠΙΛΟΓΕΣ μας, γενικώς.

Σχόλια

Εικόνα takis xwsiar

ΖΥΓΩΝΕΙ Η ΩΡΑ! ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΣΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΣΤΑ ΚΑΜΑΡΙΝΙΑ ΤΟΥΣ!!!

Εικόνα elias

Εχετε αναλογιστεί τι αστρονομικά σκορ ,τι παγκόσμια ρεκόρ στην ιστορια του αθλήματος θα γραφοντουσαν αν τα τελευταία 5 χρονια έπαιζαν σε όμιλο τς.λιγκ κάποιοι απο τους 3 χολέριασμενους ανταγωνιστές μας;θα νόμιζες οτι ειναι χάντμπολ.ανετα θα τρώγανε πανω απο δέκα γκολ σε κάποια ματς.εχουν ξεφύγει και τα σκορ σε αυτη τη διοργάνωση.η μεγαλύτερη τύχη στην ιστορια των τριών οίκων ανοχης ειναι που δεν μετέχουν σε αυτην.

Εικόνα ze ηλιας

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ

ΣΤ ΑΡΜΑΤΑ ΑΦΕΡΦΙΑ

ΡΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΓΑΜΗΤΟ

Εικόνα takis xwsiar

Είναι γραφτο! Ο Ολυμπιακος τελικα να σωσει και την Ελλαδα! Ενωθειται ΑΔΕΡΦΙΑ,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ!!!

Εικόνα jole11canezza

Περιμένουμε τα επίσημα αλλά οι φόβοι βγήκαν αληθινοί!!! Βγείτε στα ράδιο να κριτικάρετε τον πρόεδρο μας και να βοηθήσετε αυτούς που σπιλώνουν την αγάπη μας!!!
ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟ ΜΑΣ!!! Τι άλλο θέλετε για να καταλάβετε; ρε αυτή η ομάδα έχει κατακτήσει τα πάντα με αγώνα, μας έχει κάνει να κλάψουμε από χαρά και που και που από στεναχώρια!! Μας έχει γεμίσει περηφάνεια, μας μεγάλωσε και μας πορωνει πάντα, χτες σήμερα αύριο!!! ΕΙΜΑΙ ΓΑΥΡΟΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΑΥΡΟΙ ΡΕΕΕΕΕΕ!!! Τι έχει σημάσια; η μαλακιαπου πρέπει να πούμε για δυο δευτερόλεπτα δημοσιότητας ή να μαστε δίπλα της και τα αλλά (αν υπάρχουν) τα βρίσκουμε μεταξύ μας και με γνώμονα το ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!!!
Το γράφανε εδώ... εσείς συνεχίσατε να πυροβολείτε την ζωή μας!!! Έχουμε πόλεμο!!! Πάνε να μας γυρίσουν στα παλιά αλλά ρε μουνια εγω μεγάλωσα με τις βρώμικες σας αλλά ποτέ δεν έκρυψα όπως και όλοι οι φίλοι μου την αγάπη μας!!!! Ούτε όταν χάναμε το ματς, το κύπελλο , το πρωτάθλημα!!!!
Περιμένουμε αλλά λαμόγια κάτω τα χέρια από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ!!!!

ΥΓ ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Εικόνα takis xwsiar

Αποστολη κατι ετοιμαζουν οι βρωμοζυρισανελ για τον Ολυμπιακο μας!Δεν είναι τυχαιο αυτό το "εργο" με το βουλευμα που διατυμπανιζουν οι συριζαιοι,πριν ακομα ανακοινωθεί επισημά ! Καπου το πανε,καπου αποσκοπουν περα απ το προφανες!

Εικόνα ze ηλιας

Το ποδόσφαιρο είναι μακράν το κορυφαίο άθλημα επί γης γιατί μπορεί να ψαλιδίζει και ενίοτε εξαφανίζει τις εν λόγω διαφορές ανάμεσα στους αγωνιζόμενους.
Όπως λοιπόν ήταν τεράστια επιτυχία το χ με barca του 10πλάσιου μεγέθους,άλλη τόση ήταν η επιτυχία του ΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΚΩΛΟΒΕΤΣΙΟΥ απέναντι στο διπλάσιο μέγεθος της ομάδας μας.
Ας βάλουν λοιπόν τον κώλο τους κάτω να πάρουν διπλό στο ζοζέ αλβαλάδε απέναντι σε μία ομάδα που απλά έχει το διπλάσιο από εμάς μέγεθος σύμφωνα πάντα με το transfermarkt.

Εικόνα apostolos gaganis

15πλάσιο το μέγεθος σε χρηματική αξία παικτών της Μπάρτσα.

Θυμάμαι ένα σχόλιο στο φουμπού κάποιου πικραμένου και αγανακτισμένου οπαδού της ομάδας, μετά το 1-0 του Βάζελου σε βάρος μας: "Αν βάλεις ένα πλούσιο λελέ να παλέψει μ΄ένα πεινασμένο άφραγκο, ποιός θα κερδίσει;". Με είχε πληγώσει αυτό το σχόλιο τότε που το΄χα διαβάσει και κούναγα καταφατικά το κεφάλι μου...

Δεν αισιοδοξώ. Απλά έχω κάποιες λίγες και πολύ συγκρατημένες ελπίδες για τη Λισαβόνα. Ευελπιστώ όμως βάσιμα σε μια διαφορετική εικόνα της ομάδας στο εξής, απ΄ό,τι μέχρι προ τινος.

Εικόνα Romain

Γειά σου, Απόστολε!

Εξαιρετικό άρθρο. Που δείχνει ακριβώς την πραγματικότητα.

Τα μεγέθη στην Ευρώπη έχουν ξεφύγει. Τα έσοδα των ομάδων στην Ελλάδα του σήμερα αλλά και του αύριο δεν έχουν σχέση με αυτά των μεγάλων Ευρωπαικών χωρών.

Άσε που να υπάρξει κάποιος τρελλός δισεκατομμυριούχος στην χώρα μας, που να θέλει να πετάξει τα λεφτά του, πάλι δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τις Μπάτσα, Ρεάλ, Σίτυ, Μάνσεστερ κλπ. Ο λόγος είναι ότι οι σπουδαίοι παίκτες θα προτιμήσουν ένα σπουδαίο πρωτάθλημα από το δικό μας για πάρα πολλούς λόγους. Καριέρα, σπόσνορες, ανταγωνισμός, υστεροφυμία, και άλλα.

Η θέση που έχουμε αυτή την στιγμή στα European Rankings (24) είναι και το ταβάνι μας. Άρα και το ταβάνι όποιας άλλης Ελληνικής ομάδας.

Μόνο η κουλλάρα έχει ξεφύγει στο 208 (ή 2008 δεν είμαι σίγουρος) μετά την δεύτερη ισοπαλία με την Μίλαν. Αυτό θα πει "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ"! χαχαχαχαχα....

Εικόνα apostolos gaganis

Καλώς τον MEGAγαυρο! Όπως τα λες.

Εικόνα savvas gridlock

Υπάρχουν και τα μπάτζετ των ομάδων, Απόστολε, τα οποία δημοσιοποιούνται κάθε χρόνο είτε στους ισολογισμούς τους, είτε σε εκθέσεις εταιρειών που σχετίζονται με τα οικονομικά του ποδοσφαίρου. Εκεί δεν υπάρχει υποκειμενικότητα, ούτε εκτιμήσεις, υπάρχουν νούμερα ελεγμένα, πραγματικά χρήματα. Για παράδειγμα όποιος παρανοϊκός, φρενοβλαβής, ψυχανώμαλος ''απροσκύνητος'' έχει μάθει να πιπιλάει την καραμέλα των ''υπέρογκων εσόδων'' της ΠΑΕ, μπορεί α δει εδώ το τι έσοδα ανακοίνωσε το καλοκαίρι που μας πέρασε για την περυσινή σεζόν η Μπαρτσελόνα,

https://www.forbes.com/sites/kurtbadenhausen/2017/07/18/fc-barcelona-pos...

η Γιουβέντους

http://en.calcioefinanza.com/2017/05/31/juventus-budget-preview-revenue-...

και η Σπόρτινγκ.

http://quicktake.morningstar.com/stocknet/secdocuments.aspx?symbol=scp&c...

Eγω δεν θα βαλω την περυσινη σεζον ως ενδεικτικη για εμας, γιατι δεν παιξαμε Champions League. Ας πούμε οτι τα εσοδα αμς κυμαινονται και φετος στο ανωτατο οριο, 80-90 εκ. ευρω. Οπως μπορει να δει ο οποιοσδηποτε, ακομη και με google translate, η Μπαρτσελονα ειχε εσοδα ανω των 700 εκ., η Γιουβεντους γυρω στα 550 εκ. και η Σπορτινγκ 172 εκ.. Μπορει να δει το tv revenue που εχει το link για τη Γιουβεντους για παραδειγμα και να καταλαβει οτι απο τα τηλεοπτικα δικαιωματα στο πρωταθλημα της η Γιουβεντους βγαζει 4 φορες περιπου οσα παιρνει ο Ολυμπιακος απο το Champions League, αυτο το ''αμυθητο ποσο'' που λενε καποιοι εδω, την ωρα που φυσικα η Γιουβεντους παιζει στο Champions League. Κατα τα αλλα, ''τοσα λεφτα παιρνουμε καθε χρονο, δεν μπορουμε να παρουμε παικταραδες να τους κοντραρουμε; Αρα πεφτει γερο παντελονιασμα''. Η χαζομάρα, η ασχετοσύνη, η ηλιθιότητα, η παπαρολογία, το καφενείο, μας έχουν πνίξει. Ειναι που απορουν ορισμενοι εκει εξω για τα πολιτικα, το τι γινεται εκει. Ε δες το μεσο βλακα γαυρο οπαδο και θα καταλαβεις το τι γινεται γενικως σε αυτην τη χωρα, δεν χρειαζεται να ανατρεξεις σε μελετες, ερευνες και επιστημονικα συμπερασματα κοινωνιολογων.

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστά και πειστικά. Μόνο οι άρρωστοι και οι ηλίθιοι δεν τα δέχονται όλα αυτά για τον Ολυμπιακό κι΄εξακολουθούν να ισχυρίζονται τις γνωστές αθλιότητες/γελοιότητες.

Εικόνα nichio 1971

Καλησπέρα Απόστολε,
Σωστά τα παρουσιάζεις, αν και στην καινούρια λίστα που εμφανίστηκε αυτή τη βδομάδα φαίνεται να παίζει ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ρόλο η ΗΛΙΚΙΑ του παίκτη. Χάρυ Κέιν & Ντέλε Άλι 180 εκ, Μέσι 120!!! Γενικως το πράγμα έχει ΞΕΦΥΓΕΙ με την "αμέριστη" συνδρομή των Καταριανών που στην προσπάθεια τους να προμοτάρουν τη ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ και ΠΕΡΙΕΡΓΗ ανάθεση του Μουντιάλ, δημιούργησαν & συντηρούν τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.
Όσο για την αξία του ρόστερ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, νομίζω ότι για 2η φορά (η 1η ήταν επί Μίτσελ) έχουμε χτυπήσει ΤΑΒΑΝΙ. Συμφωνώ με όσα λες να προσεχθούν στο μέλλον, όμως για μένα μια άλλη παράμετρος θα κάνει τη διαφορά. Η σωστή και ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ υλοποίηση του selling club αποφεύγοντας τις ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΒΑΣΙΚΩΝ σε ΜΙΑ χρονιά και το γενικότερο περιορισμό του συνολικού πάρε-δώσε. Ότι κάνουν συνήθως οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. Πουλάνε 1-2 βασικούς max, και συνολικά οι μεταγραφικές κινήσεις δεν ξεπερνάνε τις 7-8. Έτσι μπορεί να δημιουργηθεί και ένας κορμός 6-7-8 παικτών που θα κάνουν ένα κύκλο 2-3 ετών στην ομάδα, χαρίζοντάς της ΟΜΟΙΓΕΝΕΙΑ και ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Εικόνα Red Dragon

Σου ειχα απαντησει αναλυτικα σε αλλο αρθρο (http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/171105/ta-eksoda-tis-pae-oi-...) οτι αυτο περι μαζικων πωλησεων προφανως και δεν ισχυει.

Οπως και οτι αρκετες ομαδες που ειναι στην πρωτη 20δα στο ranking με τηλεοπτικα εσοδα που προκαλουν ιλιγγο οπως η Ατλετικο (Ντιεγκο Κοστα, Φελιπε Λουις, Τουραν, Μαντζουκιτς, Αλντερβαιλερντ, Γκαρσια, Μιραντα κλπ) η Μονακο (Εμπαπε, Μπερναντο Σιλβα, Μεντι, Μπακαγιοκο), η Ντορτμουντ, η Μπενφικα (περισσοτερες απο μια φορες) κλπ πουλανε οχι δυο, τρεις αθλητες αλλα και τα 2/3 του βασικου τους κορμου σε μια σεζον.

Εικόνα nichio 1971

Καλησπέρα φίλε,
Τώρα είδα την απάντησή σου...
Το αν ισχύει ή δεν ισχύει, μια βόλτα από το transfermarkt ΛΥΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.
Σε ότι αφορά την Γιουβέντους, όσο μπορούμε να συγκρίνουμε ομάδα που αξίζει φέτος... 550εκ, αν παρατηρήσεις προσεκτικά τα 3 τελευταία χρόνια, πάλι από 2 βασικούς έδινε (Πογκμπά, Βιντάλ) ή έφευγαν (Μοράτα, Τέβες, Πίρλο)...
Το παράδειγμα της Ατλέτικο που μου φέρνεις, ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΟ καθώς αναφέρεσαι σε παίκτες που πουλήθηκαν από την Ατλέτικο σε βάθος... εξαετίας.
Η Μονακό, τα βλέπεις και μόνος σου φέτος τι τραβάει ειδικά στο chl...
Μπενφίκα και λοιπές Πορτογαλικές ομάδες έχουν ΜΕΓΑΛΟ αλισβερίσι κάθε χρόνο αλλά κινούνται και σε ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟMΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. Τον Τζάκσον Μαρτίνεζ πχ η Πόρτο τον πούλησε 40εκ, αλλά τον είχε αγοράσει 9εκ και τον κράτησε 3 χρόνια, όχι 6 μήνες και 1 χρόνο.
Μιλάω για ΜΙΑ χρονιά. Ναι ΠΡΕΠΕΙ να πουλιούνται παίκτες για διάφορους λόγους εκτός του προφανούς (ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ), αλλά με ΜΕΤΡΟ.
Από ΣΕΒΑΣΜΟ στον Απόστολο και το άρθρο του, σταματάω εδώ γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ και εγώ τη διαφορετική γνώμη τη σέβομαι, ΟΣΟ ΛΑΘΟΣ κι αν μου φαίνεται...

Εικόνα dimitrov7

Καλησπέρα και πάλι παίδες ... μπαίνοντας στην κουβέντα μεταξύ nichio 1971, Red Dragon και Savvas Gridlock θα ήθελα να φωτίσω ένα άλλο σημείο. Δλδ την ιδιαιτερότητα του ελληνικού ποδοσφαιρικού προϊόντος σε σχέση με τα ευρωπαϊκά. Κακά τα ψέματα οι άλλοι ανώμαλοι, με τη λογική του να τα διαλύσουν όλα, έχουν οδηγήσει το δικό μας πρωτάθλημα στον πάτο. Δεν λέω πως θα είμασταν πριμέρα αλλά κάποτε βγάζαμε και 3 ομάδες στο τσου λου .... όπως τις βγάζαμε. Τώρα?
Το να μπορεί η ομάδα λοιπόν να μοσχοπουλάει, γιατί αυτό κάνει ... είναι τεράστια επιτυχία για το management του συλλόγου. Πολύ μεγαλύτερη από ότι φαίνεται στους περισσότερους. Και ιδιαίτερα οι πωλήσεις Τοροσίδη, Σάμαρη, Φετφατσίδη, Μήτρογλου, Μανωλά και βέβαια η μπόμπα του Ρέτσου λέει πολλά διότι πρόκειται για Έλληνες παίκτες με ελληνική ποδοσφαιρική παιδεία. Ο Μιραλάς πχ οκ θα μπορούσε να πει κανείς Βέλγος είναι ... Βέλγοι πάνε στην Αγγλία. Αλλά Ελληνάκια και με τέτοια πακέτα να φεύγουν και να μετράνε παίζοντας έξω ... να με συγχωρείτε .... αλλά είναι σπουδαίο.
Τώρα όσον αφορά τις μαζικές πωλήσεις παικτών που είπατε κακά τα ψέματα είναι μια πρακτική που ακοολουθούν πολλές ομάδες που δεν είναι τελικοί χρήστες όπως η Μπάρτσα, η Ρεάλ, η Μπάγερν. Βασικά αυτές οι 3. Διαχρονικά αρκετές ομάδες κάνουν λίμιτ απ με το ρόστερ τους και πουλάνε μαζικά. Κι έτσι είναι υγιείς επιχειρήσεις.
Τώρα στην περίπτωση τη δική μας δεν νομίζω πως παίζουμε έτσι. Αλλά κακά τα ψέματα προβαίνουμε σε διορθώσεις που και αυτό περιλαμβάνει μετακίνηση αθλητών. Για παράδειγμα τόσα χρόνια δεν έχουμε 2 καλές επιλογές σε αριστερό μπακ. Για παράδειγμα πέρσι είχαμε Ντε λα Μπέγια που δεν έπεισε και δόθηκε, φέραμε Σισοκό ... τπτ ... και τώρα στηριζόμαστε στον Κούτρη με τον Μίλιτς να δείχνει προς το παρόν πως δεν πείθει κι αυτός. Δλδ σε 2 χρονιές 1 για να μείνει και 3 φευγάτοι. Οπότε δημιουργείται αυτή η αίσθηση του έντονου πήγαινε κι έλα.

Εικόνα Red Dragon

Καλησπερα αδερφε. Αυτο ακριβως που λες. Υπαρχουν αλλαγες γιατι προφανως και καποιες μεταγραφες δεν θα σου βγουν ή ο εκαστοτε προπονητης θα θεωρει οτι θα πρεπει να αποκτηθουν καποιες εισηγησεις απ την shortlist του και να αποχωρησουν καποιοι αλλοι. Αυτο παρερμηνευει μεριδα κοσμου και τσουβαλιαζει καθε λογης αλλαγες με το οτι ειναι αποφαση της διοικησης. Απεναντιας αν παρατηρησει κανεις οι οποιες πωλησεις (Μιραλας που υπηρχε οψιον, Μητρογλου, Σαμαρης που δεν ηταν αναντικαταστατος, Μανωλας,Μιλιβογιεβιτς και Ιντεγε που απορριφθηκαν προτασεις για πωληση τους ενα ετος πριν, Ρετσος που δεν προλαβε να ) γινονται με αποφαση της διοικησης ειναι λιγοτερες σε σχεση με αυτες που κανουν ευρωπαικες ομαδες απο προηγμενα ευρωπαικα πρωταθληματα με εσοδα στα υψη.

Εκανες επισης μια πολυ ευστοχη επισημανση. Αρκετοι εξ αυτων που πουληθηκαν ειναι γηγενεις και εδω θα λυθει η απορια καποιων ¨γιατι η διοικηση κανει τοσες κινησεις οσον αφορα τους γηγενεις¨. Η διοικηση κυνηγαει διεξοδικα (και πλεον ακομα περισσοτερο) οποιον πραγματικα αξιολογο γηγενη υπαρχει. Αν δεν υπαρχει χωρος στο ροστερ δανεισμοι σε ομαδες που θα βοηθησουν να εξελιξουν το παιχνιδι τους και επιστροφη οταν κριθει απαραιτητο.

Εικόνα dimitrov7

Η διοίκηση κάνει πολύ σωστά που κυνηγάει πολύ τα ντόπια και την ακαδημία. Δεν είναι μόνο οικονομοτεχνικό το ζήτημα είναι και ... ας το πούμε ... ιδεολογικό. Δλδ έχει περάσει μήνυμα σε κάθε ποδοσφαιριστή πως σε εμάς έχει λαμπρό μέλλον και πως ανοίγει η πόρτα της Ευρώπης. Κοινώς αν δουλέψει σωστά του φτιάχνουμε την καριέρα.
Κι εδώ είναι μια νέα πρόκληση για την διοίκηση. Να μπορέσει να το περάσει και στα μεγάλα κλαμπ που έχουμε σχέση. Δλδ να πιστεύει η διοίκηση της Μπάρτσα πχ πως ο τάδε ταλαντούχος από την Μασία - ο Μανθάτης ας πούμε της Μασία - θα έρθει εδώ για 1-2 σαιζόν και θα γίνει "άντρας". Πως ήρθε εδώ ο Ερνέστο. Και είδαμε τι έγινε. Κι έτσι ίσως να επωφεληθούμε από μελλοντικούς σημαντικούς αθλητές. Και να έρθει και τεχνολογία για τις ακαδημίες.
Και σε αυτό που σχολιάζαμε για τις πωλήσεις να βάλω και το θέμα του τάιμινγκ. Τόσα πχ ο Μίλι, γερό πακέτο ... ε αν θέλει κι αυτός να φύγει αντίο. Μπορεί ένας σύλλογος να διακινδυνεύσει έναν τραυματισμό ή έναν ντεφορμάρισμα? Και δε μιλάω καν για πιθανό στράβωμα του παίχτη διότι βλέπω πως τα παιδιά βάζουν πλάτες για το καλύτερο του συλλόγου. Κατανοούν αν μη τι άλλο πως η συνεργασία με τη διοίκηση κάνει καλό σε όλους. Αυτό σημαίνει πως εμπιστεύονται απόλυτα τη διοίκηση σαν επαγγελματίες. Αυτό κι αν λέει πολλά.

Εικόνα Red Dragon

Αυτο ακριβως. Ολα τα παιδια γνωριζουν στην ομαδα οτι οποιος δουλευει επιβραβευεται ειτε αμεσα με το να αποτελει ενεργο μελος της ομαδας ειτε μελλοντικα οπως ανεφερες. Και φυσικα ο Βαγγελας προνοησε να θεσει πολυ ισχυρες βασεις στον συλλογο με το θεμα των Ακαδημιων (μια απ τις καλυτερες εγκαστασεις στην Ευρωπη http://www.sport24.gr/unique/getting-renth-ekei-poy-megalwnoyn-oi-thrulo...) οπου απο εκει ξεκινανε τα παντα. Αυτη την στιγμη δεν υπαρχει ταλαντουχο παιδι που να μην ονειρευεται να αγωνιστει με την φανελα του Ολυμπιακου. Φαινονται λεπτομερειες αυτα για καποιους αλλα ειναι αυτες που κανουν την διαφορα.

Θεωρω σημαντικο επισης οτι οι δανεισμοι γινονται κυριως σε ομαδες του εξωτερικου και οτι προσπαθουμε να δικτυωθουμε σε διαφορες αγορες. Οσον αφορα το θεμα που ανεφερες με την Μασια διαβασα οτι ειναι στα σκαρια συνεργασια της ομαδας.

Στο θεμα των πωλησεων φυσικα παιζει πολυ σημαντικο ρολο και το timing. Οταν πουλησαμε πχ τον Μητρογλου ειχε κανει αρθροσκοπηση. Κανεις δεν εβαζε το χερι του στην φωτια οτι το παιδι μετα θα επιανε αναλογα στανταρτς. Για να φτασεις στο σημειο να πουλας στις τιμες και τους ορους που θετεις πρεπει να γνωριζεις και ποτε ειναι η καταλληλη στιγμη να το κανεις. Ετσι λειτουργουν τα σοβαρα ευρωπαικα club. Οι ομαδες που οι αθλητες δεν εχουν ονειρο για το βημα παραπανω ειναι μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριου οπου οπως ανεφερα ακομα και σε αυτες γινονται αρκετες αλλαγες.

Οπως πολυ σημαντικη ειναι η αναφορα σου στην σχεση πρωην αθλητων μας (ή και πρωην προπονητων) με την ομαδα και πως πανηγυριζουν με τις επιτυχιες της ομαδας.

Εικόνα Red Dragon

* που δεν προλαβε να αγωνιστει και την επομενη σεζον καθως εφτασε η προταση της Λεβερκουζεν και να θεωρηθει αναντικαταστατος

Εικόνα Red Dragon

Καλησπερα. Επειδη τις λυνει το ανεφερα.

Και το παραθετω ξανα. Σε διαστημα μιας διετιας τι ισχυει για την 2 φορες φιναλιστ τα τελευταια χρονια στο Τσαμπιονς Λιγκ Γιουβεντους.

Η Γιουβεντους στον τελικο του 2015 κοντρα στην Μπαρτσελονα σε σχεση με τον περσινο κοντρα στην Ρεαλ ειχε 3 κοινα προσωπα στην εντεκαδα της και γενικοτερα σε ολη της την αποστολη.
Οι υπολοιποι οπως Πιρλο, Πογκμπα, Βιδαλ, Μαντζουκιτς, Τεβες, Μορατα κλπ πουληθηκαν.

Για το ποσες προσθηκες εκανε μπορει καποιος ευκολα να το δει.

Σχετικα με την Ατλετικο προφανως και δεν πουληθηκαν σε βαθος εξαετιας. Μιλαμε για διαστημα διετιας και εκει.

Η Ντορτμουντ στο τελευταιο ματς κοντρα στην Μπαγερν στην Μπουντεσλιγκα και σε σχεση με τον τελευταιο της ευρωπαικο τελικο πριν 4 χρονια εχει στην 11δα της ενα κοινο προσωπο και στην αποστολη και στην αποστολη συνολικα δυο.

Ειναι δεκαδες τα παραδειγματα. Μπορω να αναφερθω και σε ομαδες που ανηκουν στο τοπ 10 στο ranking. Οι δυο που ανεφερα βρισκονται στην πρωτη πενταδα.

Βεβαια το θεμα δεν ειναι τι επικρατει πραγματικα στο ευρωπαικο ποδοσφαιρο (που ισχυει οτι ανεφερα πιο πανω) αλλα οτι δεν ισχυει οτι υπαρχουν μαζικες πωλησεις και αναφερθηκα και γι αυτο αναλυτικα στο αρχικο ποστ. Για να καταλαβει κανεις μονο σε δυο μεταγραφικες περιοδους Γεναρη μηνα η διοικηση πουλησε καποιον αθλητη.

Οπως ισχυει οτι αθλητες οπως ο Ρομπερτο, ο Φουστερ, ο Τσορι, ο Μιλιβογιεβιτς κλπ εχουν τις περισσοτερες εμφανισεις τους με την φανελα του Ολυμπιακου. Αθλητες οπως ο Ομαρ, ο Φορτουνης κλπ διανυουν το τεταρτο ετος τους στην ομαδα.

Αν δεις πχ την προπερσινη σεζον (δεν υπηρξε καμια αποχωρηση) κοντρα σε Μπαγερν και Αρσεναλ στον κορμο της βασικης 11δας υπηρχαν Μποτια, Ομαρ, Σεμπα, Παρντο, Φορτουνης.

Προφανως και ισχυει αυτο που ανεφερες για τις πορτογαλικες αλλα απ την αλλη ισχυει οτι η Μπενφικα που ηταν πρωταθλητρια στην χωρα της εκανε πωλησεις πανω απο 130 εκ ευρω και αγορες λιγο πανω απ τα 6. Ας σκεφτει καποιος τι θα γραφοταν αν συνεβαινε αυτο στην χωρα μας.

Για να κλεισω το θεμα απλα ηθελα να τονισω οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των αποχωρησεων ειναι ξεκαθαρα αποφαση εισηγησεων προπονητη (εκτος αν υπαρχουν αποχωρησεις λογω πειθαρχικων) καθως ο εκαστοτε προπονητης θα επιλεγει αθλητες απ την δικη του shortlist και θα εισηγειται την αποχωρηση καποιων αλλων (οπως πχ ο Βαις στο παρελθον, Χολεμπας, Αφελαι, Ντουρμαζ, Κασαμι κλπ) οπως και να τονισω και αναφερομαι γενικα οτι δεν ειναι δυνατον να γραφουν καθε χρονο ¨καντε 10 μεταγραφες¨ και μετα οι ιδιοι να επικαλουνται θεματα ομοιογενειας.

Εικόνα Red Dragon

Η Γιουβεντους στον τελικο του 2015 κοντρα στην Μπαρτσελονα σε σχεση με τον περσινο κοντρα στην Ρεαλ ειχε 3 κοινα προσωπα στην εντεκαδα της και γενικοτερα σε ολη της την αποστολη.
Οι υπολοιποι οπως Πιρλο, Πογκμπα, Βιδαλ, Μαντζουκιτς, Τεβες, Μορατα κλπ πουληθηκαν.Tο ποσες προσθηκες εχει κανει ανα σεζον μπορει καποιος να το τσεκαρει ευκολα. Tο ιδιο ισχυει για παραδειγμα και με την Σεβιλλη (σταθερα τα τελευταια χρονια εκανε γυρω στις 15 προσθηκες με εξαιρεση την φετινη που εκανε 11). Ας τσεκαρει καποιος ποσα κοινα προσωπα υπαρχουν οχι στην 11δα αλλα στην 18δα σε σχεση με τον τελευταιο της ευρωπαικο τιτλο.

Εικόνα dimitrov7

Θα έλεγα και ακόμα καλύτερες άκρες με τους ατζέντηδες και με τους αγαπούλες μας σε μεγάλα κλαμπ. Η σχέση να είναι αμφίδρομη. Και να ανέβει στο 2ο σκέλος. Οκ να ζμπρώξουμε με 22 τον Παναή αλλά να μας φέρει κι ο ατζέντουρας κάνα "Γκαλέτι", κάνα "Τσόρι" κλπ,κλπ,κλπ. Αγαπάμε Ερνέστο και γλύκες και φιλάκια αλλά ρε Ερνέστο, ρε Μίτσελ, ρε Ζαρδίμ δώστε και κανένα "λουλούδι" δανεικό.

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστός. Φοβάμαι όμως ότι στην ιεραρχία των ατζέντηδων γενικά, είμαστε μεν καλοί και αξιόπιστοι πελάτες αλλά σίγουρα όχι στους τοπ. Καλύτεροι πολύ πάντως συγκριτικά με το μέτριο επίπεδο του πρωταθλήματός μας. Έτσι, το "κόκκαλο" το παίρνουμε σχεδόν σίγουρα. Πουλάμε φυσικά, δεν αγοράζουμε μόνο. Και πουλάμε, τηρουμένων των αναλογιών, εξαιρετικά...

Εικόνα Spiros Legend

Καλησπέρα Απόστολε και λοιποί σύγγαυροι, πολύ ιντριγκαδόρικη η ανάρτηση και η έρευνα που έκανες, προσφέρεται για πολλά συμπεράσματα. Αν είχαμε και τα έσοδα του Ολυμπιακού, πλην αυτών από Ευρώπη και πωλήσεις, τα οποία είναι ένα αστείο ποσό για τα διεθνή δεδομένα, θα καταλαβαίνανε όσοι ΘΕΛΟΥΝ να καταλάβουν, γιατί είναι αναγκαία και η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ αλλά και οι πωλήσεις παιχτών για την οικονομική υγεία της ομάδας. Ακόμα και με όλα αυτά τα έσοδα, όπως έχουμε δει σε άλλες αναρτήσεις με τους ισολογισμούς και τις αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ και extra οικονομική βοήθεια από τον Βαγγέλα που, κατά τα άλλα, παντελονιάζει... Πρέπει να καταλάβουν και οι πιο κακοπροαίρετοι, που ξαφνικά αγάπησαν τον Σωκράτη Κόκκαλη (εγώ άλλα θυμάμαι, ότι και τότε, όπως και τώρα με Μαρινάκη, έδινα μάχες υπεράσπισής του, με εχθρούς και <<αγανακτισμένους>> Ολυμπιακούς, επειδή μας έκανε ρεζίλι στην Ευρώπη...), ότι τα εντός συνόρων έσοδα είναι πλέον μηδαμινά: οι τιμές των εισιτηρίων έχουν φτάσει σχεδόν στο 1/3, από ότι πριν 10-12 χρόνια, οι χορηγίες και τα τηλεοπτικά συμβόλαια έχουν καταποντιστεί, οι αγορές προιόντων του Ολυμπιακού (γενικά η εμπορική εκμετάλλευση) έχουν περιοριστεί εις το ελάχιστο και κυρίως η φορολογία έχει ΕΚΤΟΞΕΥΤΕΙ σε δυσθεώρητα ύψη. Αν προσθέσουμε και το άνοιγμα της ψαλίδας με τις ξένες αγορές, όπου σωστά επισημαίνεις ότι έχουν ξεφύγει οι τιμές και τα ποσά, τότε μπορούμε να διαπιστώσουμε πόσο ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ είμαστε που έχουμε τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος αρχικά μας έσωσε από την χρεωκοπία, διέλυσε, με τις τεράστιες επενδύσεις του, τους τζάμπα μάγκες πολυμετοχικούς, μας έχει με 7 πρωταθλήματα σε 7 χρόνια, στην 24η θέση στο UEFA Ranking, σήμερα που μιλάμε, και αντέχει και θα βγει ΝΙΚΗΤΗΣ από τον ελεεινό και άτιμο πόλεμο που δέχεται πανταχόθεν, από ΟΛΕΣ τις Κυβερνήσεις και όλα τα αντίπαλα ΛΑΜΟΓΙΑ. Ποιος άλλος θα τα κατάφερνε όλα αυτά; Μήπως νομίζουν μερικοί ότι αυτά γίνονται από μόνα τους, με αυτόματο πιλότο, έτσι έρχονται οι μεγάλες προτάσεις για μεταγγραφές, ουρανοκατέβατες, χωρίς δουλειά ετών; Τον κακό τους τον καιρό, λέω εγώ, και την μαύρη τους την τύφλα! Από δω και πέρα, όπως ορθότατα συμπεραίνεις, είναι θέμα ΕΠΙΛΟΓΩΝ, οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα και ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ όλων των πραγματικών Ολυμπιακών, θα προσέθετα, με καλοπροαίρετη κριτική και έχοντας ως οδηγό τα <<τρελά>> νούμερα που πρέπει να ανταγωνιστούμε διεθνώς, με ό,τι δυσκολίες αυτά συνεπάγονται, ακόμα και στο να έρθει, για παράδειγμα, ένας παίχτης ή προπονητής της προκοπής στην Ελλάδα, η αποτυχημένη επιλογή του Χάσι ήρθε κατόπιν πολλών απορρίψεων προτάσεων από Ισπανούς, Γάλλους, Πορτογάλους και υπό την πίεση του χρόνου... Εύκολα τα λόγια και η κριτική, δύσκολες οι πράξεις και τα αποτελέσματα...

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνώ. Όσο για τον Χάσι, ναι, σ΄αυτόν καταλήξαμε. Είχα διαβάσει πάντως ότι τον είχε βολιδοσκοπήσει και για Νότιγχαμ, αν θυμάμαι καλά;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ. ΤΟ "ΤΙΜΟΝΙ" ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ, ΣΤΑΘΕΡΟ, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ/ΠΡΟΒΛΕΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Εικόνα Spiros Legend

Μια διόρθωση, αυτή τη στιγμή είμαστε στο Νο28 της Ευρώπης, στο 24 ήμασταν το βράδυ που φέραμε Χ με Μπάρτσα. http://www.nooz.gr/sports/oi-8eseis-ton-ellinikon-omadon-stin-uefa

Εικόνα takis xwsiar

Aποστολη,για να μπορει όμως η ομαδα να εχει τετοιο υπερογκο μπατζετ για τα δεδομενα του πρωταθλήματος μας και της χωρας μας,θα πρεπει να συνεχισει να λειτουργει όπως λειτουργει ηδη,και στις πωλήσεις των παικτων που μπορουν να πιασουν πολύ μεγαλη τιμη.Εαν δεν καταφερεις να κανεις πωλήσεις αξιας 10-15 και 20 εκατ.,τοτε είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ στην Ελλαδα να εχεις τετοιο μπατζετ!Δεν γινεται αυτό κάθε χρονο,και να εισαι και καθαρος οικονομικα.Αυτο είναι το σημαντικοτερο (μετα τα πρωταθλήματα) που εχει κανει ο Μαρινακης στον Ολυμπιακο μας.Εκει βεβαια που θελει σωστες αποφασεις περα από αυτό,ειναι αυτό που τονιζεις και εσυ,δηλαδη ζυγισμα στις επιλογες μας,σωστο scouting,και σωστη δουλεια στις ακαδημιες.Νομιζω δηλαδή πως το μονο που χρειαζεται η ομαδα μας πλεον ,εχει να κανει με τις επιλογες που κανουμε στις μεταγραφες,η στον προπονητη για να μην ξεχνιομαστε.Θα ειχε ενδιαφερον να δουμε και μια λιστα με τις διαφορες του μπατζετ του Ολυμπιακου με τις άλλες Ελληνικες ομαδες!Μπορει να είναι μεγαλύτερες απ ότι εμεις με τις "Μπαρτσελονες" !! Χαιρετω φιλε!

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστά, Τάκη. Είμαι πεπεισμένος ότι η οικονομική διαχείριση της ομάδας είναι άψογη και άμεμπτη. Αντιχαιρετώ σε.

Εικόνα Red Kokkinos

Αποστολε να υποθεσω οτι το μεροκαματο ειναι επισημο και οτι οποιος ενδιαφερεται μπορει καλλιστα να δει το ονμα σου να φιγουραρει στην λιστα του Μαρινακη καθως επισης και της εφοριας. (μπρμπρμπρμπρ....)

Εικόνα apostolos gaganis

Εννοείταιαι... Όλα στο φως!

Εικόνα Eleni

Στον Ολυμπιακό διαχρονικά στην Ευρώπη δεν φταίνε τα λεφτά ,αλλά η νοοτροπία.Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ομάδες όπως η Μπαστιά,η Γκέτεμποργκ,η Ουιπέστ,η Γιανκ Μπόις,η Ραντνίσκι Νις,η ΑΕΚ,ο ΠΑΟ,κλπ,έχουν παίξει τελικούς και ημιτελικούς ευρωπαικών κυπέλλων και εμείς όχι.

Τέλος πάντων.Με νίκη επι της Σπόρτινγκ περνάμε.

Σε όλη την ιστορία του κυπέλλου πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ,είμαστε 1 μόνο βαθμό πίσω από τον ΠΑΟ(143-142).24ος αυτός,25ος ο Ολυμπιακός.Πρέπει να τον περάσουμε φέτος.

Εικόνα Red Dragon

Ομαδες που πλεον δεν υπαρχουν στον χαρτη. Καλες οι φωτοβολιδες αλλα εδω μιλαμε για διαρκεια.

Ο Ολυμπιακος του Μαρινακη δεν εχει μεινει ΠΟΤΕ εκτος ευρωπαικων διοργανωσεων πριν τον ερχομο της νεας χρονιας. Για 6η συνεχομενη χρονια παιζουμε στην Ευρωπη και μετα τον χειμωνα. Αλλες 10 ομαδες εχουν καταφερει κατι τετοιο την τελευταια 6ετια και σε αυτες δεν περιλαμβανονται ομαδες οπως η Γιουβεντους, η Παρι, η Ντορτμουντ, η Μπενφικα, η Σεβιλλη, η Μαντσεστερ Σιτι, η Σαχταρ, η Μαντσεστερ Γιουναιτεντ, η Λιβερπουλ, ο Αγιαξ, η Μονακο, η Ρομα, η Τοτεναμ και πολλες αλλες. Αυτο λεγεται ΣΥΝΕΠΕΙΑ κυριοι και ειναι πιο δυσκολο και σημαντικο απο μια πορεια-πυροτεχνημα.

Δεν ξεπερναει καμια ζελα πουθενα τον Ολυμπιακο. Καταθετω περσινα στατιστικα.

Μονο στους ομιλους του Τσαμπιονς Λιγκ σε 110 ματς ο Ολυμπιακος μετραει 38 νικες,20 ισοπαλιες και 52 ηττες.
Ο Ποα σε 78 ματς μετραει 23 νικες 18 ισοπαλιες και 33 ηττες.Η μονη κατηγορια στην οποια προηγειται ειναι στα προκριματικα οπου εχουν δωσει περισσοτερα παιχνιδια.
Σε ολες τις διοργανωσεις ο Ολυμπιακος εχει ξεπερασει συνολικα τις 100 νικες (η πρωτη Ελληνική ομάδα που έφτασε τις 100 νίκες) σε συνολικα 260 ματς και ποσοστo σχεδoν 40% εναντι 285 ματς δικων τους και ποσοστο νικων κατω του 35%.

Δεν χρειαζεται να αναφερθουμε στους τελικους της ντροπης που παιξε η ζελα και ποσους και με ποιο τροπο τους απεκλεισε για να φτασει εκει ουτε επισης οτι πλεον μιλαμε για ενα επιπεδο σκαλες πανω σε ανταγωνισμο οπου η Παρι με μπατζετ στα υψη παλευει να κανει το βημα παραπανω, η Αρσεναλ αποκλειεται 7 σερι χρονια στους 16 του Τσαμπιονς Λιγκ κλπ.

Εικόνα Eleni

Δες εδώ.Αφορά το ξεκίνημα της φετινής περιόδου.Τώρα είμαστε στον πόντο.Αν η βαθμολογία ήταν 3-1-0 θα ήμασταν ήδη πρώτοι,αλλά βαθμολογεί με το 2-1-0.

http://www.sdna.gr/sites/default/files/2285690_download.pdf

Εικόνα Red Dragon

Σοβαρα τωρα και με τελειως φιλικη διαθεση (και αφου προσπερασω το γεγονος οτι παρατεθηκε αρχειο του βοθροτοπου) τσεκαρες οσα αναλυτικα παρεθεσα με τα συνολικα παιχνιδια των ομαδων (σε αυτο που παρεθεσες επαναλαμβανω περιλαμβανονται τα προκριματικα με την ζελα να εχει δωσει περισσοτερα ματς) και τα ποσοστα νικων?

Τσεκαρε λιγο αυτο απευθειας απ την επισημη σελιδα της Uefa που προφανως ξεφυγαν απ τον βοθρο.

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/EuroExperience/competitions...

Εικόνα Eleni

Ωραίος.Απλά ο δικός σου πίνακας έχει μόνο το C.L

Ο δικός μου έχει και το παλιό πρωταθλητριών μαζί.

Εικόνα Red Dragon

Μα Ελενη αυτο εγραψα οτι ο πρωτος περιλαμβανει και τα προκριματικα και αυτοι εχουν δωσει περισσοτερα ματς εκει. Και απαντησα γιατι με βαση αυτο το πινακακι οι βοθροι ειχαν ξεκινησει τον γκεμπελισμο περι του ¨πρεσβη¨ (να ¨καταπιαστουν¨ με κατι τωρα που το εχουν ριξει στο πινελο και στους ερανους) χωρις φυσικα να γινεται αναφορα στο τι πραγματικα ισχυει.
Γενικα ομως αν τσεκαρεις και το αρχικο ποστ ανεφερα (χωρις να περιλαμβανω τα φετινα) και τα συνολικα παιχνιδια των ομαδων σε ολες τις ευρωπαικες διοργανωσεις μαζι με το ποσοστο νικων. Δεν αναφερθηκα σε αλλες λεπτομερεις οπως με το οτι κατερριψαν νεο αρνητικο ρεκορ καθως εχουν να κανουν νικη σε ομιλους (Γιουροπα Λιγκ παντα) 4 χρονια και βαλε.

Εικόνα apostolos gaganis

Είναι και οι συγκυρίες και οι διαιτησίες και οι αντίπαλοι που σου πέφτουν και η ημέρα που βρίσκεσαι και βρίσκονται κι΄οι άλλοι, πολλά... Δεν μας έκατσε.

Φέτος, θα δούμε. Πρέπει. Δύσκολο.

Εικόνα john

Aποστολε, απο τα χρονια που παρακολουθεις τον Ολυμπιακό ποτε ήταν η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ευκαιρια να γίνει η υπερβαση και χάθηκε? Στο ματς με την Αντερλεχτ λόγω Παλοτάι? Με την τενερίφη το 1993? Με την Γιουβέντους το 1999? Με την Γιουν. το 2014? Ποιος αποκλεισμός πιστεύεις πως είναι ο περισσότερο οδυνηρός?

Εικόνα apostolos gaganis

Από Αντερλεχτ και Γιούβε.

Εικόνα holland74

Συμφωνώ...

Εικόνα REDHERAKLIO

ΑΚΡΙΒΩΣ