ΟΥΤΕ ΥΠΕΡΚΡΙΤΙΚΗ, ΟΥΤΕ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ...



Μείναμε κάποιες μέρες χωρίς το σάϊτ για τεχνικούς λόγους και πολλοί, απ΄ό,τι αντιλήφθηκα, παρουσίασαν.... withdrawal syndrome. Σύνδρομο εκ διακοπής. H αλήθεια είναι πως κι΄εγώ σαν να΄νιωσα μια...αύρα επικείμενου τέτοιου συνδρόμου, αλλά όπως είχε ανακοινωθεί στο φέϊς μας, όλα εξελίχθηκαν ομαλώς και κατά τους επαϊοντες απ΄τη νέα χρονιά το ζήτημα των συχνών διακοπών στη ροή του θα λυθεί αποτελεσματικά. Το RATM θα παραμείνει στις επάλξεις. Για τον Δαφνοστεφανωμένο. Μαχητικό, αταλάντευτο στον αγώνα κατά του πολυεπίπεδου και πολυποίκιλου αντιΟλυμπιακού μετώπου. Αποδείξεις, στέρεα επιχειρήματα, συγκροτημένες απόψεις. Αυτά είναι τα όπλα του. Τόσο σε αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά θέματα. Πάντα ξεχωριστό, σε περιεχόμενο και ερυθρόλευκο παλμό.

Τα κυριότερα γεγονότα στο διάστημα της απουσίας της ιστοσελίδας, ήταν οι σφαλιάρες μας στο σβέρκο της Ινεγκόλ Μπούρσα στο βόλεϊ, της Μπρέσια στο πόλο, της Βαλένθια βεβαίως στο μπάσκετ και μια...παράταση ως προς το γυναικείο μπάσκετ μετά την ήττα απ΄τη Ρίγα στη Λετονία. Παράταση, αφού τώρα πρέπει ν΄αντιμετωπίσουμε στα μπαράζ την ρουμανική Σέπσι με στόχο τη φάση των 16.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΜΩΣ ΕΔΩ Ο ΛΟΓΟΣ.

Το παιχνίδι με τον Κισσαμικό. Το 1 -1. Την κακή εμφάνιση. Στιλ αγγαρείας είδα εγώ. Και παίχτες, που ενώ τους δίνεται η ευκαιρία να δείξουν, την πετάνε στα σκουπίδια. Και όχι μία μόνο φορά. Για τίτλους φυσικά ΜΜΕ και λοιπά, δεν το συζητάω. Ανέκαθεν, μια ισοπαλία και περισσότερο μια ήττα του Ολυμπιακού αποτελούσε ΤΗΝ είδηση. ΓΚΕΛΑ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΤΑΝ, ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΕΤΣΙ, ΛΕΜΟΝΗ ΠΡΟΣΕΧΕ και τα τοιαύτα στην ημερησία διάταξη. Από...γεννησιμιού μου που λένε, θυμάμαι τέτοιους και χειρότερους τίτλους. Ενώ για τον Βάζελοοο... Με την Παναχαϊκή, αντίστοιχα. Οποία...αβρότης: ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ, ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΠΕΡΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΥΣ 16 και τα ρέστα. Δείχνει φυσικά αυτό. Δείχνει. Μέγεθος ομάδας και μιντιακούς μηχανισμούς. Συνηθισμένα τα βουνά. Ρίχνεις ένα σιχτιριλίκι και προχωράς στα πιο ουσιώδη.

Παρατηρώ λοιπόν ότι υπάρχει πια σαφής ανυπομονησία. Με ταυτόχρονη έναρξη έκδηλης πίεσης στον Λεμονή, ιδίως από κάποιες γνωστές γραφίδες. Δεν έχουν άδικο. Άλλά ούτε και δίκιο. Κατ΄εμέ. Άδικο δεν έχουν, γιατί όντως υπάρχουν ακόμη και πρώτιστα, αμυντικά προβλήματα. Τα΄χουμε θίξει κι΄από΄δω, ζητώντας λύση. Αλλά απ΄ την άλλη, πολλή πίεση, ρε παιδί μου, άρχισε ήδη να σκάει κεφάλι. Πάρα πολλή... Καταλαβαίνω άριστα, ότι δεν μπορεί να τρως από τον πάσα ένα γκολ. Είπαμε όμως: θέλει χρόνο η δουλειά για να στρώσει το θέμα. Και να μην πετάμε επιπρόσθετα ευκαιρίες για δικό μας γκολ τη μια μετά την άλλη ( νόσημα κι΄αυτό...), ώστε να νιώθουν πιο άνετα οι πίσω με μια διαφορά ασφαλείας και να μην αγχώνονται, γιατί κακοί παίχτες ΔΕΝ είναι, πώς μ΄ένα λάθος τους η γκέλα βρίσκεται...ante portas. ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ. ΟΛΑ. Απ΄τη μια ζητάμε παιχνίδι με δύο φορ, αλλ΄ απ΄την άλλη θέλουμε και παρθένα δίχτυα, μην το φάμε με καμιά κόντρα επίθεση. Δεν έχει τους παίχτες αυτούς ο Ολυμπιακός για κάτι τέτοιο. Με σιγουριά. Ποδοσφαιρική σιγουριά. Έχει ρίσκο η υπόθεση. Είναι πάντως, για να τα λέμε όλα, ΘΕΜΑ να τρως από στατικές φάσεις γκολ, άμεσα ή έμμεσα μετά από κεφαλιές, ενώ έχεις σώματα πίσω, κι΄από κοντύτερους μάλιστα... Τα πειράματα επομένως οφείλουν να σταματήσουν. Σισέ - Ένγκελς πίσω. Όχι επειδή σκοπεύουμε σε πώληση του Μποτία, κλπ... Ν΄αποκτήσει σφιχτό δέσιμο ο ένας με τον άλλο ( και με τον Προτό, που ευτυχώς μας "βγήκε" ) στο κέντρο της άμυνά μας, να "συνηθιστούνε" κι΄εκεί δεξιά ή Ομάρ ή Φιγκέϊρας και τέρμα. Το ίδιο και μπροστά. Σταθερές επιλογές, όποιες και να΄ναι αυτές. Αν και τα πράματα δείχνουν πλέον το ποιοί παίχτες θα πρέπει να προτιμηθούν. Πάρντο, του ύψους ή του βάθους. Σεμπά, μόνιμα πεσμένος φέτος. Καρσελά, γεια χαρά. Τζούρτζεβιτς, Μάριν, Ανσαριφάρντ. Μπεν; Για την ώρα, μπεν δε μπεν. Δεν είμαι πάντως αισιόδοξος γιαυτόν. Τον θεωρώ "λίγο". Xωρίς να είμαι απόλυτος. Στη μέση; Ρομαό, Οφόε, Φορτούνης. Και ανάλογα με τον αντίπαλο και τυχόν ελλείψεις κ.α., αναπληρώνω. Και πριν το κλείσω. Τώρα, ο Ανδρούτσος δεν θα΄πρεπε προχθές να μας δείξει ότι "το΄χει" και να διεκδικήσει με την απόδοσή του θέση στην ομάδα; Επειδή έμαθα ότι τον ζητάει, λέει, η...μισή Ευρώπη και σκάει και κάτι εκατομμύρια για να τον πάρει...

Σουμάρω. Το παιχνίδι με τον Κισσαμικό, κατά τη γνώμη μου, ΕΔΕΙΞΕ. Έδειξε αρκετά και χρήσιμα πράγματα. Μέσα απ΄το σύννεφο, σκάει ο ήλιος. Θέλω να πιστεύω επομένως ότι θα βοηθήσει στην κατεύθυνση των ΣΩΣΤΩΝ επιλογών. Ναι, πολλοί οι διαθέσιμοι σήμερα παίχτες. Ναι, απαιτούνται δοκιμές και τα σχετικά. Αλλά κι΄οι δοκιμές, ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ. Μοντάρισμα όθεν, ΣΤΑΘΕΡΗΣ κατά το δυνατόν ενδεκάδας με γνώμονα την ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ πλέον και την ουσιαστική βελτίωση της αγωνιστικής ΕΙΚΟΝΑΣ της ομάδας. Που υστερεί. Χωρίς "κουνήματα δαχτύλου" και απειλίτσες για...πιθανές προπονητικές συνέπειες. ΤΑ ΕΙΔΑ ΑΥΤΑ. Και τα θεωρώ άκρως επιζήμια. Ας μονταριστεί επί τέλους μια ομάδα με τους ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ καλύτερους, ας πάρουμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τα παιχνίδια που έχουμε ΑΜΕΣΑ μπροστά μας, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΕΠΟΥΣΕΣ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ και συνεχίζουμε την - δύσκολη - πορεία μας, συσπειρωμένοι εμείς γύρω απ΄την ομάδα, για το όγδοο συνεχόμενο. Άλλο δρόμο, δεν βλέπω...

Αύριο παίζουμε με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Αγώνας, ο οποίος δεν σηκώνει - ούτε κατά διάνοιαν - άλλο αποτέλεσμα από νίκη. Τα΄χουμε πει χίλιες φορές και τα ξέρουμε κι΄εμείς και όλοι εκεί στο Ρέντη. ΟΛΟΙ. Μπαίνουμε δυνατά, δε θέλω μπλαζέ υφάκι και τα - δυστυχώς - γνωστά, και κοιτάμε να τον καθαρίσουμε όσο γίνεται...σβελτότερα. Σφυροκοπάμε και ΜΕΤΑ το 1 - 0. Δεν τρώμε...διά ροπάλου πρώτοι γκολ, δεν τρώμε σωστότερα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ γκολ, βάζουμε τους τρεις πόντους στο σακούλι και παρακολουθούμε την ικτερικιά...ομαδάρα ( έτσι την χαρακτηρίζουν όλοι οι απέναντι, με πρώτους τους ΑΡΔαντικειμενικούς ) και τον αθεράπευτα εσωστρεφή Ιβανιακό.

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ: ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΝΑ΄ΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΩΤΟΙ. ΓΙΝΕΤΑΙ. ΞΕΚΙΝΑΜΕ, ΠΡΙΝ ΑΠ΄ΟΛΑ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΙΚΗ.

Σχόλια

Εικόνα Harry red logic

Ο Θρύλος μπορεί να κατακτήσει και αυτό το πρωτάθλημα κόντρα σε όλους τους δαίμονες και παρά την απίστευτη εύνοια των αντιπάλων του με μία προϋπόθεση:
Να βελτιωθεί άμεσα η απόδοση της ομάδας και να υπάρξει ενίσχυση τον Γενάρη!
Αυτό είναι απόφαση και έργο του Καπετάνιου!Ξέρει απο φουρτούνες πιστεύω οτι έχει πάρει και καλά δελτία καιρού για το ταξίδι που κοντεύει στα μισά!
Υ.Γ.1.Τι ωφελεί να ξαναπούμε ότι πάλι μας έγινε το στομάχι κόμπος για να κερδίσουμε στον Ναό τον Απόλλωνα,με τις 2 τελικές!
Υ.Γ.2. Τι ωφελεί να πούμε ότι όλοι οι ΑΡΔ πνίξανε τα γκολάκια που δώρισε ο καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος Ζίβκοβιτς στην ομάδα που μπορεί... να πάρει μεταγραφή: τις μπουγάτσες!(κύριε Εισαγγελέα, όλα καλώς στην Ξάνθη?)
Υ.Γ.3. Sir Takis είδες πως ο Πανιώνιος κέρδισε τα βαζέλια στην λαγοφόρο?
Υ.Γ.4 Γιατί οτι νομοτελειακά είναι βέβαιο οτι θα συμβεί δεν γίνεται πριν είναι πολύ αργά?

Εικόνα apostolos gaganis

Ες αύριον τα σπουδαία...

Εικόνα John Zolo

Αποστολη μου, με ολο τον σεβασμο σε σενα τον γραφοντα και σε ολους οσοι συμμετεχουν με τα κειμενα τους σε αυτο το blog εχω να πω οτι "αυτη δεν ειναι ομαδα σοβαρη" "δεν γινεται να ξεφτιλιζεσαι απο ομαδουλες και να τα κανεις ολα ντερμπυ" "το ψαρι οχι μονο βρωμαει απο το κεφαλι αλλα η σαπιλα εχει φτασει στα κοκκαλα".

Εχει 100% δικιο ο Σαββας (μας) σε αυτα που εγραφε τις προαλλες εδω στο blog και καποιοι - δικαιωματικα και αναμφιβολα - ρομαντικοι τον "εκραξαν".

Δεν παει αλλο αδερφια με τον Σερτακη και την χαβαλε νοοτροπια των χρυσοκανθαρων...
Εαν ο Μαρινακης δεν θελει να το καταλαβει, προβλημα του...εμενα και πολλους αλλους με αυτην την εικονα μας εβαλε ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ...!!!

Εικόνα apostolos gaganis

"Η δύναμη βρίσκεται στις διαφορές, όχι στις ομοιότητες". Stephen Covey, αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας.

Εικόνα John Zolo

Θα συμφωνησω οτι ...και τις 7 αρχες (συνηθειες) του Covey τις χρειαζεται ο...Μαρινακης !!!!

Εικόνα Ρούγκος Πάτρα

καλησπέρα σ όλους τους σύγγαυρους και να ευχηθώ να κάνουμε εμφατική νίκη απόψε - ακούω στο ράδιο πως οι μπουγατσομαλαματινομάχοι προηγούνται 3-0 της Ξάνθης - που θα δώσει άλλο αέρα στους παίκτες μας για τη συνέχεια κι αν είναι δυνατόν να μη δεχτούμε και γκολ .
για το περιστατικό με τον Σέρβο στράικερ ήθελα να πω ,πως ήρθε μετά από άλλα παρόμοια ,πχ Σεμπα στη Λισαβόνα ή Μάριν στον Λεμονή ...
πρώτα απ όλα οι παίκτες μας πρέπει να σέβονται τον κόσμο ,τον προπονητή τους και την ιστορία της ομάδας μας.
δεν μεγαλοποιώ καταστάσεις ούτε τροφή θα θελα να δώσω στο αντιολυμπιακό μένος κάποιων ΑΡΔ ,αλλά θα θελα η εικόνα της ομάδας μας να είναι κατά τα πάντα άψογη ,όπως άψογοι και στην ώρα τους γεμίζουν οι λογαριασμοί των ποδοσφαιριστών !

Εικόνα Harry red logic

Κ. Απόστολε,Σύγγαυροι,για αυτό λέμε ότι αυτό το site, o γαβροιστότοπος έχει ποιότητα και κατά κανόνα γίνεται ανταλλαγή απόψεων υψηλού επιπέδου. Φυσικά υπάρχουν και διαφωνίες και η οξύτητα είναι μέσα στο παιγνίδι.
Οι απόψεις, οι προτάσεις και τα σχόλια που κάνουμε έχουν ένα μόνο σκοπό το μεγαλείο του θρύλου. Αν κάποιος αφουγκράζεται τον παλμό αυτού του ιστότοπου (πιστεύω πως ναι) μπορεί να παίρνει ιδέες και να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα.
Στην προκειμένη περίπτωση έχω και εγώ τις ενστάσεις μου για την σύγχρονη προπονητική τεχνογνωσία του Sir Takis.
Του αναγνωρίζω πολλά θετικά στην προσφορά και στην προθυμία να υπηρετήσει το Θρύλο ακόμη και ένα χρήσιμο ρόλο σε νοικοκύρεμα, διαχείριση σε μεταβατική περίοδο.(παρότι δεν ξεχνάμε ότι το στομάχι μας γίνεται κόμπος ακόμη και με τις μικρομεσαίες ομάδες και βέβαια την ντροπή από τον βάζελο)
Ο πρωταρχικός ΣΤΟΧΟΣ για τον Θρύλο, είναι η κορυφή, η κατάκτηση τίτλων η καλή πορεία στην Ευρώπη και φυσικά να παίζει ωραία μπάλα.
Διοίκηση, Τεχνική ηγεσία, παίκτες, οπαδοί πρέπει πάντα να υπηρετούν με συνέπεια τον ΣΤΟΧΟ!
Άποψη μου είναι ότι ο sir Takis είναι μεν πρόθυμος αλλά δεν έχει την τεχνογνωσία να δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα αντάξια των ΟΝΕΙΡΩΝ μας.
Πρόταση: Ο Μεγαλομέτοχος -τον οποίο στηρίζουμε , του αναγνωρίζουμε την πολύτιμη προσφορά με τα 7 διαμάντια στο στέμμα του Αυτοκράτορα-πρέπει να ψάξει και να φέρει καλό σύγχρονο Προπονητή! Μπορεί τώρα to timing να μην είναι κατάλληλο, οκ, πάμε με τον Sir Takis, έως ότου βρεθεί η ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!
Στηρίζουμε την ομάδα, τον Πρόεδρο, με εποικοδομητική κριτική.
"..ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ: ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΝΑ΄ΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΩΤΟΙ. ΓΙΝΕΤΑΙ. ΞΕΚΙΝΑΜΕ, ΠΡΙΝ ΑΠ΄ΟΛΑ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΙΚΗ..."

Εικόνα dimitrov7

Καλημερούδια παίδες εν καμίνω(οπαδικό) κι από μένα,

και μερικά σχόλια........

1) Κόφτε τις ψευτοαθλητικές εφημερίδες. Δεν χρειάζονται σε κάτι. Ειδικά οι αντικειμενικές και οι εχθρικές. Δεν μας ενδιαφέρουν οι απόψεις τους. Αν έχετε ευρώ για πέταμα αγοράστε ψωμάκι, καφεδάκι, πιτσίνια, δρακουλίνια .... γενικώς στηρίξτε τις μικρές επιχειρήσεις της γειτονιάς σας. Και μην έχετε τύψεις .... δεν θα πεινάσουν τα παιδάκια των εν λόγω δημοσιογράφων ..... τους ταϊζουν σουβλάκια διάφοροι .... που θα έλεγε κι ο Τιμούρης.
2) Για τον Ούρος είμαι της άποψης Καραπαππά ..... έτσι,έτσι .... ταύρος .... 2 δοκάρια είχε για χατ τρικ με γκολάρες ... πως να κάνει δλδ; Εγώ στη θέση του και στην ηλκία του θα είχα αφήσει τη μασέλα μου πάνω στο δοκάρι από τα νεύρα. Πάντως απόψε καλά κάνει και ξεκινάει με Καρίμ ..... αξία ανεκτίμητη. Κι ο Μπεν για μένα σημαντικός στο παιχνίδι. Θα δείξει.
3) Περί αποχωρήσεων ..... ο καιρός γαρ εγγύς .... είναι και οικονομικό το θέμα ...... σε τσουπρολίγκα και κιούπι είσαι. Και στο κιούπι όλα γίνονται λόγω νοκ άουτ. Μοιραία πρέπει να φύγουν 8-10. Από 1,5-2 μέσο όρο να βγάλουμε 15-20 μύρια ξελάφρωμα ή ενίσχυση όπως το δει κανείς ... τι συζητάμε; Ονόματα έχουν βγει .... ο Τάκης δείχνει προθέσεις .... οπότε αν πχ ο Μίτσελ κι ο Ουσίγιος θένε Βούκοβιτς και Μποτία .... κορδελίτσα και στο καλό .... κι αν έρθει ο Ρισβάνης κλείσαμε 4άδα για πολλά χρόνια..... και στη συνέχεια ο σερ Τάκης ξέρει ποιοί, εμείς τους οσμιζόμαστε.
Αλλά όμως προσοχή στο τι θα έρθει .... νομίζω πως καιγόμαστε για 2 βαρβάτα εξτρέμ. Ερνέέέέέστοοοοοο που είσαι να δώσεις;

Αυτά και με τη νίκη απόψε.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Εγώ πάλι είμαι της λογικής ότι συνεχίζεις εκεί που σταμάτησες. Δηλαδή με Ούρος ο οποίος και δίχτυα βρήκε επιτέλους και σκύλιασε.
Στα χαφ χρειάζεται ταχύτητα. Όχι πάλι τρια βαριά κορμιά.
Για εξτρέμ συμφωνώ απόλυτα ότι καιγόμαστε. Η αφλογιστία των φορ έχει να κάνει και με την απουσία αξιόπιστων εξτρέμ. Για την ωρα έχουμε ελάχιστες πλαγιοκοπήσεις και κακή τροφοδοσία των φορ.
ΜΟΝΟ ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΝ ΚΑΙΡΩ, ΣΥΓΓΑΥΡΟΙ!

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Στην παρούσα φάση το μόνο που μετράει είναι οι νίκες. Απολογισμός γίνεται στο τέλος. Εφ' όσον οι διοικούντες έχουν τα μάτια ανοιχτά, βλέπουν και προγραμματίζουν αναλόγως. Ελπίζουμε.

Εικόνα apostolos gaganis

Σίγουρα.

Εικόνα Buckethead

Αν κάποιος προσέξει άρθρα ή ραδιοφωνικές τοποθετήσεις, γνωστού δημοσιογράφου πριν από παιγνίδια της ομάδας μας και τα συγκρίνει με τις εντεκάδες που κατεβαίνουν στο γήπεδο, θα κατανοήσει το μέγεθος της ανυπαρξίας αυτού που βρίσκεται στο πάγκο της.
Σήμερα για παράδειγμα ο Μάριν θα είναι εντεκάδα. Δευτέρα ήταν μετά το παιγνίδι με την Κέρκυρα, όταν χρεώθηκε η μη χρησιμοποίηση Μάριν. Ραδιοφωνικά.
2,5 μήνες η ομάδα είναι με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. 2,5 μήνες. Το όνομα του δεν το γράφω ποτέ. Η Κέρκυρα των 6 απουσιών, μας έκανε 6 τελικές μέσα από την περιοχή. 6! απουσίες, 6!! κλασσικές ευκαιρίες. Η Κέρκυρα!!! Που έχει βελτιώσει την ομάδα? Που? Ούτε καν στην άμυνα που με δήλωση Βαλβέρδε, είναι το εύκολο. Ούτε στην άμυνα δεν έχουμε βελτιωθεί.
Είδαμε τον Ολυμπιακό μας χωρίς φορ. Χωρίς φορ! Τον Ολυμπιακό! Και το ανεχόμαστε.
Έχουν περάσει χρόνια. Δεν μπορεί να μην καταλάβαμε ότι δεν υπάρχουν Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς πια στην ομάδα. Δεν μπορεί να μην καταλάβαμε ότι ο Πατσατζόγλου τέρμα με σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο μάλιστα κόντραρε, στην καριέρα του σημείωσε μόνο ένα! Ένα! Αυτό στην Γερμανία με Βέρντερ. Δεν μπορεί ακόμη να εθελοτυφλούμε στο ότι το αποτέλεσμα σε εκείνο το παιγνίδι στο ημίχρονο έπρεπε να ήταν τουλάχιστον με τρία τέρματα εις βάρος μας. Στο Καραϊσκάκη με τρεις φάσεις σημειώσαμε τρία τέρματα. Στο δε τρίτο, στο κόρνερ είχαμε στην περιοχή μόνο δύο!!!! παίκτες. Στολτίδης και Κοβάσεβιτς που σκόραρε με το κεφάλι. Δεν υπήρχε η ρέντα εκείνης της χρονιάς στην Ευρώπη.
Ξεχάσαμε το πρόβλημα Γκαλέτι, ξεχάσαμε την δήλωση Τζόρτζεβιτς, ξεχάσαμε τις διαδρομές στις Δικαστικές αίθουσες για το παιγνίδι με την Καλαμαριά.
Και τον ξαναφέραμε στον πάγκο της ομάδας. Ως ψυχάρα Ολυμπιακάρα. Ως στρατιώτη. Ποιος στρατιώτης νίκησε ποτέ πόλεμο? Ο στρατηγός τους κερδίζει. Όποιος λαμβάνει αποφάσεις κακές για την ομάδα, όποιος εργάζεται σε αυτήν κάνοντας της κακό, από την πλευρά μου αντιμετωπίζεται ως εχθρός της.
Ο Μαρινάκης με τις επιλογές του στο θέμα προπονητή, είναι εχθρός του Ολυμπιακού αυτήν την περίοδο για εμένα, μέχρι αποκαταστάσεως του λάθους του. Αυτός που κάθεται στον πάγκο της ομάδας, οικονομώντας, μη δηλώνοντας την αδυναμία του να βοηθήσει, είναι εχθρός της ομάδας. Μέχρι απομακρύνσεως του εντελώς από την ομάδα από οποιοδήποτε πόστο.
Δύο γεγονότα:
α) Δήλωση Μαρινάκη προς Κόκκαλη, σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Σου δίνω 2 εκ ευρώ, για να φέρεις τον Βαλβέρδε ή ισάξιο του. Που είναι σήμερα τα 2 εκ ευρώ που διοικεί τον Ολυμπιακό? Που είναι σε μία περίοδο με έσοδα 55 εκ ευρώ από C.L και πώληση Ρέτσου?
β) Ο Βαλβέρδε ήρθε την δεύτερη φορά, σε περίοδο προετοιμασίας ακόμη. Το πρωτάθλημα δεν είχε αρχίσει. Πρώτο του παιγνίδι το φιλικό με Ρόμα. Σε είκοσι ημέρες βλέπαμε άλλη ομάδα. Γιατί είναι ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. Να τελειώσει ο μύθος με την προετοιμασία που φτιάχνονται οι ομάδες. Οι ομάδες φτιάχνονται όταν τις δουλεύουν ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ και όχι δημοσιοσχεσίτες.

Εικόνα savvas gridlock

Συμφωνω απολυτως. Ο sir Takis είναι ΑΝΕΚΔΟΤΟ και ΠΑΡΑΛΙΑΣ.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Χωρις να διαφωνω για την προπονητικη αξια του Τακη εσυ Σαββα πιστευεις οτι με αυτους τους χαρακτηρισμους βοηθας στη συσπειρωση ?Πιστευεις μηπως ορι ετσι πιεζεις τον Βαγγελα να βρει ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ νωριτερα?Με ολον το σεβασμο και χωρις καμια διαθεση αντιδικιας.

Εικόνα dimitrov7

Τώρα σε είδα .... ένα μόνο να πω .... περί πολέμου. Τους κερδίζουν οι στρατιώτες διότι αυτοί απλά πολεμούν. Τουναντίον τους χάνουν οι στρατηγοί .... με τις μαλακίες τους .... πάνω στα πτώματα γενναίων και προδομένων αντρών.
Κι αν αμφιβάλλεις μια μελέτη π.χ. του Α΄ΠΠ και της μικρασιατικής εκστρατείας θα σε πείσουν. Φυσικά υπάρχουν και χαρισματικοί στρατηγοί ... αλλά χωρίς τους γενναίους και άριστα εκπαιδευμένους στρατιώτες τους δεν θα έκαναν τπτ.
Όσο από πολέμους που τους κερδίζουν οι στρατιώτες ή που παραλίγο να τους κερδίσουν οι στρατιώτες αλλά τους έχασαν λόγω στρατηγών .... τα παραδείγματα μπόλικα.
Το ιδανικό βέβαια είναι αυτά να συνδυάζονται.
Σε κάθε περίπτωση πάντως πολλοί πόλεμοι χάθηκαν από τους λαούς που ήταν πίσω από τους στρατιώτες και τους στρατηγούς.

Εικόνα Buckethead

Έγραψα για στρατιώτη. Ένα. Ποτέ ένας στρατιώτης δεν κέρδισε πόλεμο. Ένας στρατηγός έχει κερδίσει. Ήμουν προσεκτικός. Ένας στρατιώτης. Ένας στρατηγός.

Εικόνα dimitrov7

Ατυχές το παράδειγμα. Ένας στρατιώτης μόνος εκ των πραγμάτων δεν αποφασίζει, θεωρητικώς. Πολεμάει. Ωστόσο μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες στο πεδίο της μάχης. Κι έχουν υπάρξει άφθονες τέτοιες περιπτώσεις σε μικρές ή μεγάλες μάχες που τις καθόρισαν οι πράξεις μεμονωμένων στρατιωτών.
Ο αγώνας πχ των μεμονομένων και απομομωμένων Ιαπώνων στρατιωτών σε Ίβο Ζίμα και Οκινάβα καθόρισε, εν πολλοίς, τις τύχες του πολέμου στον Ειρηνικό. Έπεισε τους Αμερικάνους πως η επέμβαση στην Ιαπωνία θα στοιχιζε πολύ σε αμερικανικό αίμα και οδήγησε στις ρίψεις των βομβών σε Ναγκασάκι και Χιροσίμα. Οπότε οι Ιάπωνες παραδόθηκαν άνευ όρων. Πράγμα ανήκουστο για την ιαπωνική παράδοση.
Γενικά είναι ενοχλητικό να χρησιμοποιούνται όροι του πολέμου στη μπάλα. Για μπάλα μιλάμε άλλωστε.
Οκ κατανοητές οι ενστάσεις σου για τον σερ Τάκη .... δεν είσαι ο μόνος που τις έχει. Αλλά ... και η λέξη στρατιώτης που αποδίδεται στον σερ Τάκη έχει να κάνει με τη διαθεσιμότητα του και τη διάθεση του να προσφέρει χωρίς όρους όποτε τον χρειαστεί η ομάδα.
Εν προκειμένω ο Τάκης είναι ο στρατιώτης που έγινε στρατηγός (όπως αρκετοί έχουν πράξει στην ιστορία), οπότε ας θυμηθούμε πως ... ο Ναπολέων έλεγε .... κάθε στρατιώτης κρύβει στο σάκκο του μια στραταρχική ράβδο.
Ας ελπίσουμε πως ο σερ Τάκης θα είναι επαρκής μέχρι το 8ο ....

Εικόνα Buckethead

Το σημείο που ο στρατιώτης έδωσε την μάχη το επέλεξε ένας στρατηγός. Ο στρατιώτης ανάλογα της εκπαίδευσης του, του εξοπλισμού του, της αυταπάρνησης του, φέρνει ή όχι αποτελέσματα.
Ο στρατηγός όμως επιλέγει το μέρος της μάχης. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις.
Σημαντικότατη η θέση του προπονητή σε ένα αγωνιστικό τμήμα. Σημαντικότατη. Και αν υπάρχουν οι κατάλληλοι παίκτες, τότε μπορείς να δημιουργήσεις ομάδα με πλάνο και σχέδιο. Με καλούς στρατιώτες ίσως κερδίσεις μάχες. Όχι όμως τον πόλεμο. Τον πόλεμο τον κερδίζεις με καλό προπονητή.
Αν πάρει το 8ο και μείνει, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, θα χαθεί και η επόμενη χρονιά. Υπό την έννοια βελτίωσης, εξέλιξης της ομάδας. Και θα ξανά ελπίζουμε να είναι επαρκής για το 9ο. Η εξέλιξη όμως της ομάδας θα μας αφήνει αδιάφορους?
Δεν είναι το πρόβλημα ο ψυχάρας. Αλλά αυτός που τον επιλέγει και διοικεί την ομάδα.
Το πρόβλημα είναι πως από Βαλβέρδε καταλήξαμε σε Σούπερ Μαρι(ν)ο και ψυχάρα? Τι άλλαξε?

Εικόνα dimitrov7

Προφανώς άλλαξε το ότι παίζεις προκριματικά και δεν μπαίνεις στους ομίλους. Με αυτό το κίνητρο έφερνες προπονητές. Τουλάχιατον προπονητές κανονικούς. Τώρα γιόκ.
Η σούπερλιγκ είναι νεκροταφείο κι όχι στοχος νέων Βαλβέρδε. Ίσως να φταίει και το γεγονός πως έχουμε πόλεμο. Οι ξένοι προπονητές ασχολούνται με τη μπάλα κι οχι με τις εμπόλεμες ζώνες.
Τώρα για τον Τάκη ... μπορεί και να μείνει, μπορεί να είναι κι εύκολος στο να φύγει ή και στο να φορτωθεί την πιθανή απώλεια του 8ου.
Είναι σαφές πάντως πως η διοίκηση στηρίζει Τάκη ... εκτός πια κι αν στραβώσει το πράγμα εντελώς.
Για το πρώτο που είπες πάντως οι εξαιρέσεις στο πεδίο της μάχης αποτελούν συχνά τον κανόνα. Άλλωστε όπως είπε κι ο Φον Μόλτκε ο πρεσβύτερος .... με το που πέσει η 1η σφαιρα άπαν σχέδιο εγκαταλείπεται..... έτσι εγινε κι εδώ. Πάει ο Χάσι και ... βλέπουμε. ....
Η δική μας διοίκηση πάντως ασχολείται και με τον αλλο πόλεμο. Της επιβίωσης.

Εικόνα apostolos gaganis

Βρίσκω ΚΑΙ σωστά σημεία στο ξέσπασμά σου. Σε άλλα, διαφωνώ. Γιατί περί ξεσπάσματος πρόκειται. Είσαι οξύς. Σε καταλαβαίνω όμως. Λέω να κατεβάσουμε τους τόνους. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με ό,τι παρακολουθεί. Τα ντεσιμπέλ πάντως, όσο πολλά και να΄ναι, δεν βοηθάνε. ΑΛΛΟΙ παίρνουν τις αποφάσεις.

Εικόνα Buckethead

Άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις. Σαφώς. Δεν είναι ξέσπασμα. Δεν μπορεί να λες όταν δεν έχεις ιδιοκτησία, σε αυτόν που την έχει, σου δίνω δύο εκ ευρώ να φέρεις τον Βαλβέρδε ή ισάξιο του και όταν αποκτάς την ιδιοκτησία να έχεις προπονητή τον ψυχάρα ή να σκέφτεσαι για προπονητή τον Σούπερ Μαρι(ν)ο, που ομάδα πρωταγωνίστρια της Ελλάδας προπονεί και το διπλό το αγνοεί. Λες και προπονεί την Κέρκυρα. Και δεν έχει Παυλίδη, Βενέτη κ.ο.κ. ως παίκτες.
Τον έσωσε η Θύρα 7 τον Μαρινάκη. Και έκτοτε τι κάνει? Εκδικείται την ομάδα με τις επιλογές προπονητών? Αυτόν επιλέγω εγώ, βλέπε Χάσι, βλέπε ψυχάρα και μην διανοηθείτε να αντιδράσετε?
Τελειώνει η χρονιά και είμαστε πρωταθλητές. Και αλλάζει ο προπονητής. Και έρχεται ένας όντως ισάξιος του Βαλβέρδε. Θα πάει προετοιμασία για να δει τους παίκτες. Να αξιολογήσει το υλικό. Και να ζητήσει μετεγγραφές. Και αν αποκλειστεί επειδή θα έχει ανέτοιμη ομάδα θα πέσουμε να τον φάμε, ενώ δείχνουμε ανοχή σε άσχετους.
Γιατί να μην ήταν ήδη προπονητής ισάξιος του Βαλβέρδε. Να προπονούσε την ομάδα και με το τέλος της περιόδου να έκανε τις εισηγήσεις του? Γιατί τα νοικοκυρεμένα πράγματα τα θεωρούμε οξύτητα?
Κατεβάζουμε τους τόνους εις βάρος της ομάδας μας. Αυτή είναι η άποψη μου.
Να είστε καλά που απαντήσατε.

Εικόνα vagio

Οι αναφορές του Τύπου στο Λεμονη δεν έχουν να κάνουν με τα οποια αγωνιστικά προβλήματα που σωστά θίγεις. Βλέπω από πολλούς με πρώτη πρώτη τη sportime που κάθε μέρα έχει ένα χτυπηματακι στο πρωτοσέλιδο, μπηχτές του τύπου έχει χάσει τον έλεγχο στα αποδυτήρια ο Λεμονής, μπάχαλο η ομάδα κτλ. Εσχάτως κι από «δικούς μας» δημοσιογράφους αναφορές του στιλ έχει απολογητικό ύφος ο κοουτς γιατί έχει χάσει τον έλεγχο κτλ. Δυο είναι τα τινα, ή όντως ισχύει αυτό και δεν είναι καλό, ή έχει κοπεί η διαρροή ειδήσεων και τα δημοσιογραφακια του κάνουν πολεμο. Εύχομαι το δεύτερο.

Εικόνα apostolos gaganis

Kι΄εγώ βλέπω ότι "κάτι τρέχει". Μάλλον ξαφνικά, μια αλλαγή γραμμής. Επί το...αυστηρότερον και όλο ανυπομονησία. Σε αντίθεση με την...υμνολογία της κίτρινης "ομαδάρας". Ενώ απέχουμε μόνο έναν πόντο απ΄την κορυφή και πιθανώς την Κυριακή το βράδυ να την έχουμε κατακτήσει κιόλας. Ας δούμε όμως πρώτα το ματς με τον Απόλλωνα και εδώ θα΄μαστε για τα υπόλοιπα....

Εικόνα REDHERAKLIO

Αντε μπράβο...Μας λείψατε

Εικόνα apostolos gaganis

Κι΄εσείς από μένα....

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Καλησπέρα κ.Απόστολε και καλώς σας ξαναβρήκαμε.Μια και είστε από τις πιο ψύχραιμες φωνές σε αυτό το γαβρομετερίζι, θα ήθελα να εκφράσω τον προβληματισμό μου με αφορμή τη λέξη συσπείρωση που αναφέρετε αλλά και ένα ποστ στο fb την Τετάρτη.Στο μπάσκετ η περιλάλητη και περιθρύλιτη συσπείρωση επετεύχθη κατόπιν ενός ποσταρίσματος αρκετά επιθετικού εναντίον του Σφαιρόπουλου με τη δικαιολογία ότι από τη στιγμή που η διοίκηση δεν θέλει να τον αλλάξει εμείς κάνουμε τουμπεκί .Και καλά κάνουμε λέω εγώ που δεν τον γουστάρω τον Σφαιρό ακόμη και αν οι φανατικοί φίλοι του αποκάλεσαν Μαρίες (εκ της σιωπής) μάλλον το Ρατμ στο fb γιατί δεν υπήρξε ποστάρισμα πανηγυρισμού μετά την νίκη επί της Βαλένθια.ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ στο ποδόσφαιρο , μετά τον αγώνα με τον Κισσαμικό ακολούθησε ένα ποστ τουλάχιστον ατυχές.Ατυχές γιατί τα νεύρα του Τζούλε έγιναν θέμα χωρίς λόγο (ούτε με τον προπονητή του τα είχε ούτε με κάποιον συμπαίκτη του αλλά με την ατυχία του) και διπλά ατυχές με τον χαρακτηρισμό παραλία στον προπονητή της ομάδα ΣΟΥ.Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται δηλαδή η συσπείρωση για το όγδοο?Και μην μου πείτε μα στο προπονητικό κέντρο γίνεται της καραπουτανάρας γιατί εγώ θα σας απαντήσω ότι στην ικτερικιά και στον σμπάουγκ γίνονται χειρότερα αλλά όλοι το περνάνε στο ντούκου.Εμείς πάμε να βγάλουμε τα ματάκια μας με αναφορές του στυλ <<άσε μη σου πω τι γίνεται και λίγα είναι αυτά που ακούς>> και έτσι γεννιούνται οι θεωρίες συνομωσίας.Αν κάποιος έχει στοιχεία τα παραθέτει, κάνει ντόρο αν θέλει το καλό της ομάδας του αλλιώς κάνει τουμπεκί και αφήνει τα μισόλογα.Με άλλα λόγια ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΔ.

Εικόνα apostolos gaganis

Ειρήνη ημίν. Γνώμες θα υπάρχουν πάντα. Άλλοι θα συμφωνούν με αυτές, άλλοι θα διαφωνούν και σπάνια ΟΛΟΙ θα ομονοούν. Στο θέμα του Σέρβου τώρα. Λέω να το προσπεράσουμε. Δεν νομίζω, φίλε μου, να΄γινε στην τελική και κάτι το σπουδαίο. Ας μην πέφτουμε με την εμμονή μας στη συζήτηση του περιστατικού, στην εσωστρέφεια. Μια γνώμη εκφράστηκε και τίποτ΄άλλο. Σημασία έχει ν΄αρχίσει το παιδί να στέλνει τακτικά την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Ας το ευχηθούμε. Δείχνει πάντως η αντίδρασή του ένα μείγμα: Πόσο αγχωμένος είναι με ό,τι έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα, το πόσο πολύ θέλει να αποδείξει την αξία του και να "πιάσει" στον Ολυμπιακό, βλέποντας και τους γύρω του, αλλά και το πόσο εκρηκτικός, παρορμητικός είναι σαν χαρακτήρας, βράζει το αίμα του. Καλόκακα αυτά... Προσωπικά, θα΄λεγα πως ΙΣΩΣ είχε κι΄έναν θεατρικό χαρακτήρα, αν θέλεις, η όλη του συμπεριφορά. Δεν μου το βγάζεις απ΄το μυαλό. Μπορεί και να πέφτω έξω όμως...

Εικόνα takis xwsiar

O Tζουρτζεβιτς ηταν στο οριο να "ξεφυγει" από τα νευρα του,πολυ ωρα πριν ληξει το παιχνιδι.Τα ειχε με τον στοπερ (Νο 5)του Κισσαμικου για μεγαλο διαστημα του αγωνα.Τα δυο δοκαρια,απλα "ξεχειλισαν το ποτηρι".Υπηρξαν στιγμες που επιανε για λιγο η καμερα τις κοντρες του (και λεκτικες)με αυτόν.Το καλο είναι ότι ηθελε να εκδικηθεί γι'αυτον,βαζοντας γκολ στην ομαδα του. Όλα αυτά μαζι,εφεραν το αποτέλεσμα να δρασει μαλακισμενα.Η ομαδα και ο κοσμος της είναι πανω από ολους και από όλα! ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ,ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ!

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Στο θέμα του Σέρβου συμφωνώ απολύτως.Ο υπερβολικός θόρυβος και οι υπερβολικοί χαρακτηρισμοί με ανησυχούν.....

Εικόνα holland74

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ: ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΝΑ΄ΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΩΤΟΙ. ΓΙΝΕΤΑΙ. ΞΕΚΙΝΑΜΕ, ΠΡΙΝ ΑΠ΄ΟΛΑ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΙΚΗ.

Αυτό....

Εικόνα Romain

Welcome back!

Εικόνα Δαφνες 7

Ειναι ο καιρος πιστευω ολος ο κοσμος του Ολυμπιακου ναενωθει υπο την σκεπη του,ας μπουν στην ακρη η γκρινιες,οι πολιτικες αποψεις,οι κριτικες καιοτι αλλο εχει ο καθε ενας στην κλαβα του και να παμε συντεταγμενοι ΟΛΟΙ μας απεναντι στον μεγαλυτερο πολεμο που εχει δεχθει η ιδεα μας απο την μεταπολιτευση και ενθεν.
Οποιος δεν νιωθει ετσι ας κατσει τουλαχιστον στην ακρη και μην γινεται οπλο στα χερια των εχθρων μας.
Οι μερες που ερχονται ειναι περιεργες και με τη νιν κυβερνηση επικίνδυνες.Η ιστορια θα γραψει οτι καποτε η Ολυμπιακη ιδεα δεχτηκε τον πιο αδυσώπητο πολεμο απο το ιδιο το κρατος και το παρακρατος.Εμεις θα αποφασησουμε με πια μερια ειμασταν σε αυτον τον πολεμο.

Εικόνα apostolos gaganis

Σήμερα πάλι, πολύ ενοχλημένη από ένα δημοσίευμα της εφημερίδας "ΝΕΑ" η κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, αποκαλεί έμμεσα λαμόγιο τον Μαρινάκη. Επίσημα. Από το γραφείο Τύπου της! Εμείς; Συσπείρωση και ΜΟΝΟ γύρω απ΄την ομάδα μας. Κι΄ο πρόεδρος γνωρίζει τί κάνει και θα κάνει. Της την έχει "δώσει" φαίνεται και η περίπτωση της Μάνδρας, έχουμε το τοπίο των τηλεοπτικών αδειών μπροστά μας, εκκρεμούν διάφορα, υπάρχει ψωμί...

ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΥΡΙΟ. ΑΥΤΟ ΠΡΟΕΧΕΙ.

Εικόνα CEN-TAURUS

Απόστολε, πραγματική στέρηση η προσωρινή απουσία του σάιτ από τη ζωή μας. Να σαι καλά να διαβάζουμε τα όμορφα κείμενά σου συχνά. Εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το φετεινό πρωτάθλημα, βλέποντας τα μαζικά πυρά που εκτοξεύει ο εχθρός καθημερινά σε όλα τα επίπεδα. Από μας απαιτείται να ενισχύουμε τα φίλια ΜΜΕ, να αγοράζουμε τις εφημερίδες που δεν μας πολεμούν και να διαβάζουμε τα σάιτ που δεν ανήκουν σε εκτελεστές.

Εικόνα apostolos gaganis

Aν οι μισοί Ολυμπιακοί είχαν τη δικιά σου αυτοπειθαρχία και προσήλωση στον επιθυμητό στόχο, η εικόνα για την οποία συζητάμε θα΄ταν εντελώς διαφορετική.