ΕΝΑ ΒΡΑΣΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ...



Θυμάμαι όταν ήμουνα μικρός και πηγαίναμε, εκεί στο Μεταξουργείο κι΄αργότερα στο Πασαλιμάνι, στο καφενείο με τον μακαρίτη και μεγάλο Ολυμπιακάκια πατέρα μου, αυτός παράγγελνε τον καφέ του λέγοντας στο γκαρσόνι "Ένα βραστό και όχι, παρακαλώ" ( του λόγου μου, υποβρύχιο πάντοτε...). Κι΄όλο αναρωτιόμουνα μέσα μου "Ρε τί΄ναι αυτός ο βραστός και όχι που λέει να του φέρουνε...", μέχρι που τον ρώτησα κάποτε και μου΄πε " Βραστός ο καφές και με όχι πολλή ζάχαρη...", λύνοντάς μου την απορία.

Καφεδάκι λοιπόν χτες το βράδυ βράδυ, μετά την ήττα απ΄τη Γιούβε και την ολοκλήρωση της φετινής ευρωπαϊκής μας περιπέτειας και χωρίς τη ζαχαρίτσα που περίμενα από ένα καλό ενδεχομένως αποτέλεσμα, έτσι για να γλυκαθούμε λίγο όλοι μας κάπως, ρε παιδί μου, έστω τώρα στο τέλος, και να μη φύγουμε κι΄εντελώς πικραμένοι....Σημείωση: πικρό τον καφέ, δεν τον πίνω. Μόνο τον κερνάω.

Τελείωσε κι΄αυτό... Ουφ! Δυστυχώς, επικράτησε η λογική και όχι η "ποδοσφαιρική" λογική. Χάσαμε από πολύ καλύτερες ομάδες, πήραμε μόλις ένα βαθμό όλον κι΄όλον μετά τον άθλο μας με την Μπάρτσα στο Φάληρο και από΄δω και στο εξής...καναπεδάτοι. Ήταν όντως η χειρότερη κλήρωση που θα μπορούσαμε να΄χουμε και μάλιστα μ΄έναν Ολυμπιακό υπό συνεχή...ανάρρωση, όπως είναι η ομάδα φέτος. Ξανακοίταγα πριν αρχίσω να πληκτρολογώ τους ομίλους των 32. Αυτούς τους ομίλους που μας έδωσαν μεν τα 30, αλλά μας...κάψανε στη συνέχεια: πορεία ομάδας έκτοτε, οδυνηρός αποκλεισμός απ΄τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με ιστορικά αρνητικό ρεκόρ συγκομιδής βαθμών ( ένας όλος κι΄όλος, ευτυχώς που υπήρξε και...η Μπενφίκα ).

- 1ος όμιλος: Αν εξαιρέσεις τη Γιουνάϊτεντ, Βασιλεία -ΤΣΣΚΑ - Μπενφίκα, παιζόντουσαν. Ίσως ακόμα κι΄Γιουνάϊτεντ εδώ, κι΄απ΄τον σημερινό Ολυμπιακό.

- 2ος όμιλος: Μπάγερν, Παρί, βγάλτες έξω. Σέλτικ και Άντερλεχτ όμως χτυπιόντουσαν. Μιλάω πάντα θεωρητικά. Η Σέλτικ, ας πούμε, με 3 βαθμούς πάει Γιουρόπα...

- 3ος όμιλος: Δύσκολος. Κοτζάμ Ατλέτικο Μαδρίτης, κατευθείαν Γιουρόπα. Είχε Καραμπάγ όμως απέναντι. Ε, ας μας τυχαινε κι΄εμάς δαύτη απ΄τους αδύναμους κι΄όχι η ισχυρότερη όλων, η Σπόρτινγκ...

- 4ος όμιλος: Τα ξέρουμε, τα ζήσαμε.

Για τους άλλους 16, ας΄δω σήμερα τί θα βγει. Αλλά τί σημασία έχει πια; Τα παρατάω. Κανένα πρακτικό ενδιαφέρον. Να΄χουμε να λέμε...

ΤΙ ΣΥΓΚΡΑΤΩ ΑΠΟ ΧΘΕΣ:

Τη φιλότιμη προσπάθεια των παικτών μας καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα απέναντι σ΄έναν αντίπαλο με πολύ βαρύ όνομα και εμπορική αξία των ποδοσφαιριστών του 8πλάσια ( δεν είναι και λίγο...) της δικής μας. Περιττή πάσα προσθήκη. Τη στήριξη του κόσμου μας στο τέλος του παιχνιδιού με το χειροκρότημά του και, φυσικά, την απόλυτα δικαιολογημένη ( ακόμα πιο πολύ φέτος, για τους γνωστούς λόγους) παρότρυνση-απαίτησή του για κατάκτηση του 8ου συνεχούς. Παρένθεση: Η "Ψώρα", μας...ειρωνεύεται σήμερις πως δώσαμε μοναχά ένα βαθμό στην Ελλάδα κλπ. Τί να πεις; Η πασίγνωστη ανά τον πλανήτη παλινδρομικού χαρακτήρα έξη, σε απαράμιλλο πρωϊνό σόου.... Μιλάει και η μονίμως κλαίουσα ικτερικιά, κατά το "έκανε κι΄η μύγα κώλο κι΄έχεσε τον κόσμο όλο"... Να δω πόσο θ΄αντέξει ακόμα ο...Λάζαρος ( όνομα και πράμα ), που΄χετε...χεστεί όλοι σας απ΄την πορεία που κάνετε και που ΚΙ΄ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ο Ολυμπιακός φέτος, πάλι πίσω θα σας είχε, αν δεν συνέβαιναν τα γνωστά διαιτητικά αίσχη σε βάρος μας. Αλλά ΚΑΙ οι δικές μας μαλακίες, ναιαιαι, που περιμένουμ΄όλοι να περιοριστούν ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ σημαντικά στο εξής. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, δεν θα δεχτούν οι γαύροι. ΑΡΚΕΤΑ! Τώρα, έχουμε τους εγχώριους λογαριασμούς να λύσουμε... Κλείνει η παρένθεση. Άλλα θετικά ήταν η απόδοση του Ενχελς ( εξαιρετική ), του Προτό και η σταθερή βελτίωση του Ομάρ. Μπροστά, ο Μάριν έδωσε σίγουρα πνοή και παίξαμε καλή μπαλίτσα για κανα ΄κοσάλεπτο στο β΄. Αρνητικά; Οτζίτζα, φανερά ανέτοιμος, ο Φορτούνης λίγος, ο Σεμπά καλά..., ο Τζούρτζεβιτς ΑΡΧΙΖΕΙ να μου θυμίζει...κλεψύδρα ( τέτοια..."καρντοζέϊκια" γκαντεμιά πια;) κι΄όσο για τον Κούτρη, έτρεξε, πάλαιψε,  ΑΛΛΑ συμμετείχε και στις δύο φάσεις των γκολ της Γιουβέντους. Το σημειώνω. Για τους υπόλοιπους, δεν έχω να πω πολλά πράματα. Για τον Ταχτσίδη, μόνο. Παρουσιάζω ως γνωστόν μια...δυσανεξία προς αυτόν. Και η βραδύτητα, νταξ... αν αναπληρώνεται κάπως με μερικά άλλα, έχει κι΄αυτή και ιδίως αυτή, τα ΟΡΙΑ της...

Τα προσπερνάμε λοιπόν όλα ετούτα, κλείνουμε οριστικά το κεφάλαιο Ευρώπη και συγκεντρωνόμαστε πλέον, που αλλού; Στον πάγιο στόχο μας: ΘΡΥΛΕ ΓΕΡΑ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ! Το φωνάξαμε χτες στο τέλος, τους δώσαμε το χειροκρότημά μας για τη φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλαν και ξεκινάμε από το Σάββατο, κατά το οποίο, ως γνωστόν, θα επισκεφθώμεν το...

ΩΡΑΙΟΝ ΑΓΡΙΝΙΟΝ....

Αγώνας κρίσιμος, αγώνας δύσκολος, περιμένουμε ένα ΣΟΒΑΡΟ Ολυμπιακό με την συνακόλουθη και δέουσα προσφορά εκ μέρους μας του κατάλληλου δώρου ( βλέπε εικόνα κατωτέρω ), ως απάντησης στο...φιλόξενο κλίμα που θεωρώ βέβαιο πως θα μας επιφυλαχθεί από την Παναιτωλικάρα. Με την πόλη βεβαίως, δεν έχω τίποτα. Απεναντίας. Και συγγενικούς δεσμούς διατηρώ και μπόλικους γαύρους έχει εκεί πέρα. Με την ομάδα τους όμως...έχω.  ΤΟ ΔΩΡΟΝ:

Ευελπιστώ ότι η προσφορά θα υλοποιηθεί ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ. Διότι το θηρίο βρυχήθηκε προχθές, με την επίσημη απομάκρυνση των ΠΡΩΤΩΝ τεσσάρων από την ομάδα, όπου σημαντικό ρόλο ρόλο γιαυτήν έπαιξαν οι ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ και οι ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ τους, πλην της αγωνιστικής των ανεπάρκειας για τα μέτρα μας. Ενέργεια με ΙΣΧΥΡΟ συμβολισμό και προειδοποιητικό χαρακτήρα για τυχόν επίδοξους μνηστήρες της ίδιας διοικητικής αντίδρασης. Το ξεκαθάρισμα πάντως θα συνεχιστεί και η αλήθεια είναι ότι το περιμένουμε όλοι πώς και πώς. Με την ευκαιρία: Ο Σεμπάς, λέει, έφυγε χτες απροειδοποίητα απ΄το γήπεδο πριν τελειώσει ο αγώνας, άγνωστο μέχρι στιγμής για ποιό λόγο. Θυμίζω απλώς ότι αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Μάριν... ΟΙ ΚΩΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ!

ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΚΑΛΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΠΡΟΕΔΡΕ, ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ...

Σχόλια

Εικόνα CEN-TAURUS

Πάλι θα τα λέμε; Ξεχνάμε το πρωτάθλημα για φέτος τουλάχιστον. Μας αποπροσανατολίζει. Ο εχθρός επιτίθεται σε όλα τα μέτωπα, δημιουργεί παντού υπεροπλία, έχει τις αβάντες όλου του κυκλώματος, με προεξάρχον το πορδυπουργικό γραφείο και τον φλάμπουρα με το φραπέ και τις πισίνες στην αίγινα. Δεν είναι δυνατό να πας σε όλα κόντρα, ειδικά μια χρονιά που έχεις χτυπητές αδυναμίες. Κάνεις κινήσεις για να σταθεροποιήσεις την ομάδα και περιμένεις στο καραούλι μέχρι να βγει το φως. Και μεγάλη προσοχή στις ακαδημίες. Με τους καφενόβιους χωρίς ειδικές γνώσεις παλαίμαχους δεν κάνεις δολειά. Θέλεις επιστήμονες στο είδος και διακεκριμένους. Ό, τι έχει παραχθεί από κει, είναι αποτέλεσμα της καλής δουλειάς που έκανε μια συγκεκριμένη εποχή (5εία) το επιτελείο και το οποίο διαλύσαμε ωρίς κανείς να καταλάβει το γιατί.

Εικόνα apostolos gaganis

Κένταυρε, εγώ το πρωτάθλημα δεν το ξεχνάω. Θέλω μέχρι τέλους να πολεμήσουμε όσο γίνεται περισσότερο, με στόχο να το παρουμε. Κόντρα σε Θεούς και δαίμονες. Και πιστεύω πως μπορούμε. Κάθε παιχνίδι θα πρέπει να το βλέπουμε σαν κομβικό για την κατάκτηση του τίτλου. Κάθε παιχνίδι. Αρχής γενομένης από τον Παναιτωλικό. Δεν συμφωνώ ότι θα μας αποπροσανατολίσει τυχόν κατάκτησή του. Δεν φοβάμαι ΤΙΠΟΤΑ. Έτσι έμαθα να σκέφτομαι παρακολουθώντας τον Ολυμπιακό. Παρατηρώ πάντως ορισμένα πράγματα μεταξύ των οπαδών της ομάδας απ΄τα σόσιαλ μίντια, που σκοπεύω να τα σχολιάσω κάποια στιγμή και δεν επιθυμώ ΤΩΡΑ να τα χαρακτηρίσω. Όταν θα΄ρθει η ώρα. Και θα το κάνω.

Εικόνα dimitrov7

Φαντάζομαι πως ο Τάκης πλέον έχει κλείσει τις περισσότερες θέσεις της 11άδας ... Καρίμ κορυφή, πίσω Φορτούνης οπωσδήποτε - το έχουμε πει, αριστερά ο Μάριν και τέλος, κόφτης ο τιτάνας Ρομαό, δεξιός μπακ ο καλός Ομάρ, αριστερά "μοιραία" ο Κούτρης, στόπερ ο Παπές Σισές με "Μαρξ" και τέρμα ... περί κλασίκ ... ο άλλος τιτάνας Προτός. 9/11
Έχουμε και 3 αξιόπιστες αλλαγές με βαρύτητα διαφορετική ... Ο Ούρος μοιράζεται παίγνια και χρόνο με Καρίμ(ας έχουμε ακόμα υπομονή για Ούρος), ο Φιγκέρας( πάνω στην απελπισία μήπως και δεξί εξτρέμ?), ο Πάρντο πάντα αλλαγή κι ο Νικολάου στο "κόλπο". Βάλε και Χουτεσιώτη για τέρμα. Και να μην ξεχάσω τον Μπεν. Μπορεί να δώσει.
Οι υπόλοιποι κατ'ανάγκη κάπου θα παίζουν, ο καθένας κάπου-κάτι καλό θα προσφέρει αν και τους θεωρώ όλους φευγάτους. Τουλάχιστον μέχρι και το καλοκαίρι.
Μιλώντας τώρα για προσθήκες ας ξεκινήσουμε με Ρισβάνη(να κλείσει η 4άδα), Γιαννιώτα(επιτέλους για δεξιά) και Γιαννιώτη(τέρμα αξιόπιστο-να χτίζουμε και το μέλλον).

Εικόνα apostolos gaganis

"Μαρξ"?

Εικόνα dimitrov7

Ένγκελς ... το ψηλό ξανθό αγόρι με το σοσιαλιστικό επώνυμο.

Εικόνα apostolos gaganis

Βεβαίως.

Εικόνα ΝΑΥΣΙΠΛΟΟΣ

Όλα αυτά γνωστά είναι και τα βλέπουμε όλοι. Να αλλάξει κάτι δραστικά δεν γίνεται. Ίσως 2-3 καλές προσθήκες τον Γενάρη να δώσουν μια ώθηση στην ομάδα αλλά και αυτό μπάλωμα θα είναι.
Το θέμα είναι η νοοτροπία του όλου συλλόγου. Πλέον μετράμε τα πάντα με ευρώ. Να βγαίνουμε θετικοί γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι. Κοιτάξτε και τους απέναντι μας λένε, και κάνουμε τον σταυρό μας.
Δεν πάει όμως έτσι. Αφού το χρήμα το έχεις και γουστάρεις να το σκορπίσεις για την ομάδα σου, γιατί το πετάς έτσι? Αποδεδειγμένα πλέον τόσα χρόνια βλέπεις ότι δεν χρειάζεται τρελό μπάτζετ για να παίρνεις το πρωτάθλημα και να βγαίνεις στους ομίλους, γιατί σπαταλάς περισσότερο από που πρέπει? Γιατί όπου μυρίζει χρήμα, μαζεύονται και οι μύγες!
Σαν δυναμική στην Ευρώπη δεν έχεις μεγάλη. Περιορισμένες οι δυνατότητες και το μπάτζετ σου. Κανείς δεν περιμένει να πας τελικό. Επιτυχία πλέον το να περάσεις σε ομίλους και στην καλύτερη σε κάποια μετέπειτα φάση.
Σαν αδύνατος στην λοιπόν, ότι καλό έχεις θα στο πάρουν. Είναι νόμος αυτό. Πολλοί γκρινιάζουν για τις πωλήσεις παιχτών αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Και εσύ το ίδιο κάνεις στην Ελλάδα. Όταν παίρνουμε τον καλό παίχτη του Πανιωνίου γιατί απλά είμαστε μεγαλύτερο και δυνατότερο κλαμπ, το ίδιο θα πάθεις και εσύ από ένα πιο δυνατό κλαμπ.
Κανείς δεν έιπε να μην πουλήσεις. Απλά προετοιμάσου όταν θα πουλήσεις.
Κορμό θα φτιάξεις με Ελληνάκια. Αυτοί καταλαβαίνουν τι είναι ο Ολυμπιακός. Και δόξα το Θεό υπάρχουν αρκετά, και τα έχεις εσύ, αλλά τα σκορπάς αριστερά και δεξιά. Αυτός θα είναι ο κορμός σου. Γιατί το Ελληνάκι όταν θα το πουλήσεις, θα βρείς το ίδιο να φτιάξεις πάλι. Όλοι απογοητεύτηκαν όταν είδαν τον πρώτο καλό Έλληνα αμυντικό να φεύγει (Μανωλας). Έλα όμως που έβγαλες Ρέτσο. Έλα όμως που μπορεί να βγάλεις κι άλλον αντίστοιχο. Και όλα αυτά δεν κοστίζουν! Κράτα τα λεφτά σου και ρίχτα σε 2-3 παιχταράδες. Πάρε Μιραλάδες και Κάμπελ στα άκρα σου και ένα καλό προπονητή.
Η νοοτροπία λοιπόν είναι αυτή που πρέπει να αλλάξει. Σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και σε μας τους οπαδούς.
Είνια λίγο παράδοξο ένας τόσο επιτυχημένος επιχειρηματίας με τρομερή ανάπτυξη στο ναυτιλιακό χώρο και σε ότι άλλο ασχολείται, να έχει πέσει τόσο έξω με την αγάπη του που είναι ο Ολυμπιακός. Και έχει πέσει έξω με το μπάτζετ που διαθέτει να έχει αυτή την εικόνα η ομάδα είτε αγωνιστικά, είτε πειθαρχικά.
Και έχει αρχίσει να χάνει και τον κόσμο. Αγώνας τσάμπιονς λιγκ με την Γιουβέντους στο Καραισκάκη και να μην είναι τίγκα γεμάτο.

Εικόνα apostolos gaganis

Εκφράζεις την άποψή σου. Με άλλα που γράφεις συμφωνώ, με άλλα έχουμε διαφορές. Τώρα πια, κατά τη γνώμη μου, ο Λεμονής έχει υπόψη του πάνω κάτω ένα κορμό παικτών. Να γίνουν 3 προσθήκες, θα΄θελα. Τις καθόρισα. Σωστές. Με πολύ δουλειά και την απαιτούμενη σοβαρότητα μέχρι τέλους, θεωρώ ότι πρέπει να το πάρουμε.

Εικόνα George_Str

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ,ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 100%. ΜΟΝΟ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΚΑΠΙΝΟ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΥΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΟΙΔΩΡΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΛΠ....Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΠΙΝΟ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΧΟΛΗ ΤΟΥΔΟΣΕ,ΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ.....ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΦΕΤΟΣ....ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΥΤΟ.ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ.

Εικόνα apostolos gaganis

Κανείς δεν είναι σε θέση να μας λοιδωρήσει, αδελφέ. ΚΑΝΕΙΣ. Απολύτως. Και ανεξαρτήτως άποψης. Τα υπόλοιπα, χαρακτηρίζουν εκείνον που θα τολμήσει κάτι τέτοιο: επιεικώς, βλαξ.

Εικόνα nichio 1971

Καλησπέρα Απόστολε,
Συμφωνώ με όσα γράφεις, καθώς και με τον τρόπο που τα ΘΙΓΕΙΣ.
Σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή "περιπέτεια" της ομάδας, θεωρώ πως τα πάντα είχαν κριθεί από την ημέρα της κλήρωσης. Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ εδώ και 1μιση χρόνο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ κρίση, απλά ΣΙΓΟΥΡΕΨΕ την κατάληξη... Όταν ολόκληρη Μπενφίκα τελειώνει με ΜΗΔΕΝ βαθμούς, όμιλο ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ από τον "όμιλο του θανάτου" που μας έτυχε, καταλαβαίνουν όλοι πόσο πολύ έχει ανοίξει η ψαλίδα ανάμεσα στις πρώτες ομάδες και στους υπόλοιπους. Όσο για την Ψ-ΩΡΑ που λες, η απάντηση πρέπει να δωθεί από την ομάδα την 20η αγωνιστική. ΕΜΦΑΤΙΚΑ και χωρίς ΕΚΠΤΏΣΕΙΣ.
Αυτό που περιμένω από τη διοίκηση τον Γενάρη και κυρίως το καλοκαίρι είναι να συνεχίσει το χτίσιμο ενός καλού ρόστερ, να αποφύγει κατά το δυνατόν την πώληση βασικών μονάδων της ομάδας που ήρθαν ΦΕΤΟΣ και φυσικά να επιλέξει και να προσλάβει έναν φιλόδοξο προπονητή με ΙΚΑΝΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΌ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ νοοτροπιας.
Εννοείται ότι η ομάδα ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, μπορεί να κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο. ΕΞΩ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ είναι το πρόβλημα που με ανησυχεί, ειδικά από τη στιγμή που δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο πλην του να περιμένουμε "να αλλάξουν τα πράγματα"... Λες και μπορούμε να είμαστε σίγουροι για αυτά που έρχονται...
Σε κάθε περίπτωση πρέπει όλοι μας να σταθούμε δίπλα στην ομάδα, όπως ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΆ έκαναν χτες στο τέλος του αγώνα όσοι πήγαν γήπεδο. Λάθη μπορεί να έγιναν από πολλούς, όμως είναι και ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΚΟΣ ο πόλεμος που δέχεται ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ από πολλές πλευρές.
Ας μην τους γίνει η χάρη...

Εικόνα apostolos gaganis

Πολύ ώριμο σχόλιο. Πολύ.

Εικόνα takis xwsiar

Μια χαρα τα λες Αποστολη.Θα ηθελα να γραψω δυο λογια για την περιπτωση Σεμπα.Εαν είναι αληθεια όλα αυτά που ακουγονται και εφοσων ο Μαρινακης θελει να κρατησει τον Λεμονη,τοτε πρεπει με πολύ αυστηρο τροπο να τον στηριξη γιατι το θεμα παραγινε με τις αντιδράσεις των παικτων.Δεν εχουν κανενα δικαιωμα να δειχνουν με τετοιο τροπο τη "διαθεση τους να προσφερουν στην ομαδα"!Στους παικτες ο προπονητης είναι αφεντικο.Ασεβεια προς τον προπονητη δειχνει ασεβεια και στον προεδρο.Και στο κατω κατω ο προπονητης είναι αυτος που θα ακουσει τα περισσοτερα εάν η ομαδα αποτυχη στους στοχους της.Και ξερεις ότι εγω δεν είμαι φαν του Λεμονη.Ειναι όμως άλλο αυτό,και άλλο να μην στηρίζω την ομαδα μου και το συμφέρον της επειδή εγω γουστάρω η όχι τον εκάστοτε προπονητη.Εφοσων κραταμε τον Λεμονη πρεπει και να τον στηρίζουμε.Διαφορετικα εάν θεωρει αυτος που εχει την εξουσια ότι ο Λεμονης "φταιει" για την κατασταση αυτή,τοτε τι περιμενει? Που ακομα και να φταιει ο Λεμονης εγω στο θεμα αυτό είμαι μαζι του!Σιγα μη φερουμε έναν Πορτογαλο στους πορτογαλους,εναν Γαλλο στους Γαλλους κ.ο.κ!Οτι αποφασισει αυτος που πληρωνει,αυτον θα σεβονται.Οποιος δεν του αρεσει να δωσει το φετινο παχυλο συμβολαιο του πισω στον προεδρο και να πει ότι εγω δεν θελω,φευγω!Στα τσακιδια!Οχι να παιρνει το πακετο για παικτης και αμα λαχει να το παιζει και προπονητης και προεδρος. Χαιρετω φιλε,νασαι καλα!

Εικόνα apostolos gaganis

Αντιχαιρετώ, Τάκη. Έτσι είναι. Υπάρχει αρχικαπετάνιος. Και έριξε προχτές μια...προειδοποιητική "ντουφεκιά". Διάβασα ότι η υπόθεση Σεμπά, ρυθμίστηκε ενδοοικογενειακώς. Θα δούμε το κλίμα στη συνέχεια. ΝΙΚΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ. ΜΟΝΟ ΝΙΚΕΣ1

Εικόνα John Zolo

Αποστολη μου, καλα τα λες. Επιτρεψε μου, εγω απλα να υπερθεματισω το RATM απο το TWITTER...στο αρθρο "Απειθαρχία στου Ρέντη και στου Καραϊσκάκη,άμυνα σκορποχώρι σ΄ Ελλάδα και Ευρώπη..."
Αν δεν αλλαξουμε προπονητη και νοοτροπια...καληνυχτα μας...

Εικόνα apostolos gaganis

Προσωπικά θέλω να αισιοδοξώ, λόγω Μαρινάκη.

Εικόνα holland74

Συμφωνώ σε όλα Απόστολε...
Θέλω να πιστεύω πως με ένα σωστά δομημένο ρόστερ, ακόμα και με αυτή την κλήρωση η ομάδα θα μπορούσε να είχε μαζέψει 5-6 βαθμούς...Αλλά δεν είναι σωστά δομημένο το ρόστερ και φυσικά εδώ δεν φταίει ο Λεμονής..
Στο πρώτο γκολ δεν φταίει μόνο ο Κούτρης, φταίνε και άλλοι, το δεξί μπακ και ο δεξιός στόπερ που δεν καλύπτει το δεξλί μπακ, φταίει και το αριστερό στόπερ που δεν πάει στον Κολομβιανό, όταν τον χάνει ο Κούτρης...Μου θύμισε το γκολ που φάγαμε στη Λαγοφλώρο, το ίδιο ακριβώς #@$$#@$$##...
Συμφωνώ για Ταχτσίδη, πολλά λάθη έκανε και ο κατά τ΄άλλα καλός Ρομαό, πάρα πολλά λάθη και ο Νικολάου, ο Μάριν προσπάθησε αλλά και πάλι όχι πολλά, ο Σέρβος λίγος, ο Φορτούνης πολύ λίγος, Σεμπά ανύπαρκτος, Προτό, Ένγκελς και Πάρντο οι καλύτεροι...Ο Μπεν αρκετά δραστήριος...
Πλέον είναι ξεκάθαρο πως το κεντρικό αμυντικό δίδυμο στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι Ένγκελς-Σισέ, μαζί με Προτό, Ομάρ, Ρομαό, Καρίμ, Οφόε, Πάρντο έχουμε έναν βασικό κορμό...
Πάμε να το ΠΑΡΟΥΜΕ...

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνώ κι΄εγώ στον κορμό που γράφεις. Σωστές προσθήκες ζητάμε όλοι τον Γενάρη, Dutch. Kαι πολλή δουλειά. Και επαγγελματισμό απ΄τους παίκτες μας. ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ. Όποιο μήλο κριθεί ακατάλληλο, πέταμα αμέσως...

Εικόνα PGK

Πολύ σωστά τα γράφεις Απόστολε. Ας μη μπούμε τώρα στον πειρασμό να αναφερθούμε στα καλοκαιρινά λάθη π.χ.Χάσι, Ταχτσίδης, Μιλιτς, γιατί έμεινε ο Σεμπά, κοκ. Ώρα για περισυλλογή και ανασύνταξη. Από το δικό μου το μετερίζι θα ήθελα απλά να τονίσω ότι το μαχαίρι του Προέδρου πρέπει να φτάσει ως το κόκκαλο και το σπουδαιότερο να επανελληνισθεί η ομάδα. Και κάτι τελευταίο. Θα έχεις προσέξει ότι το γράφω συνέχεια, αλλά η υπομονή με τον Φορτούνη πρέπει να τελειώνει. Έλεος πιά !!!

Εικόνα apostolos gaganis

Θεωρώ πως τα ξέρουν ΟΛΑ οι υπεύθυνοι. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, Ο ΕΝΑΣ. Αισιοδοξώ. Αισιοδοξώ, περιμένω να δω, θ΄αξιολογώ όσο είμαι σε θέση συνεχώς και βέβαια θα τα συζητάμε, λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη τις γνώμες σας.