Η πρόσφατη συνέντευξη του Σαββίδη πατρός στο PAOK TV....



Είδα και διάβασα την περιώνυμη, πρόσφατη, συνέντευξή του. Είναι περίπτωση ο άνθρωπος. Έχω σκιαγραφήσει εδώ την προσωπικότητά του, επισημαίνοντας ορισμένα χαρακτηριστικά του που εκφεύγουν του κοινώς θεωρούμενου ως νορμάλ ( δεν είναι απαραιτήτως κακό αυτό ) σε παλιότερες αναρτήσεις μου, αλλά η εσχάτη παράσταση την οποίαν έδωσε στο PAOK TV ήταν όντως πολύ...ερεθιστική, για πολλούς. Διάβασα ουκ ολίγα σχόλια γιαυτή. Σκέφτηκα λοιπόν, χρονιάρες μέρες και αντί καλάντων, να προσθέσω και το της ημετέρας ταπεινότητος, εγώ ο ανάξιος αντικρίσαι τον φάρο. Φάρο Ορθοδόξου πίστεως, επιτυχούς επιχειρηματικής δραστηριότητας και πανάξιας πλοήγησης του δικεφάλου του Βορρά εις τα καθ΄ημάς ποδοσφαιρικά δρώμενα . Είναι ένα είδος Zαν ντ΄Άρκ ο Ιβάν για το ποδόσφαιρό μας, σύμφωνα και με την αυτοπεριγραφή του στη συνέντευξη που έδωσε. Στο γραφείο του, ένα γραφείο τυπικό λαϊκού πολυάσχολου μπίζνεσμαν, ανάμεσα σε φωτογραφίες δηλωτικές των υψηλών γνωριμιών του σε θρησκευτικό και πολιτικό επίπεδο καθώς και σημαιάκια του Παοκ και της μάδερ Ράσια.

Δεν πρόκειται ν΄ασχοληθώ λεπτομερειακά με τα όσα είπε. Θα χρονοτριβούσα. Άσε που θα΄ταν άχρηστο εντελώς. Κατεβάζει κανείς χέρια και μυαλά, βλέποντας και διαβάζοντας τα όσα δήλωσε. Δε λέω ακούγοντας, γιατί από ρωσικά....σκράπας. Κάτι λίγες λέξεις και καναδυό ποιηματάκια μοναχά απ΄τον μακαρίτη τον πατέρα μου, γεννηθέντα στον Καύκασο. Επιλέγω απλώς και παραθέτω, έτσι δειγματοληπτικά, μερικά από όσα εξέφυγον του έρκους των οδόντων του. Προς...ελάφρυνσιν της βαρείας ατμοσφαίρας την οποία βιώνουμε γενικώς, διάβαζε: μνημονιακώς. Έχει λεφτά ο άνθρωπος. Πολλά. Κι΄όποιος τα΄χει, ως γνωστόν, σε τούτη αλλά και σ΄όλες ανέκαθεν τις κοινωνίες, έλεγε, μπορεί να λέει, και θα λέει ό,τι του κατεβαίνει στη γκλάβα. Οι ΑΛΛΟΙ του δίνουν κατά κανόνα αυτό το δικαίωμα. Ειδικά εκείνοι που τον γλείφουν, γιατί έχουν κάτι στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους να του ζητήσουν και να πάρουν. Που ΚΑΡΠΟΥΝΤΑΙ από τη γνωριμία τους με τον συγκεκριμένο και όλους τους "συγκεκριμένους". Που τον θάβουν πιθανότατα από πίσω του, αλλά μπροστά του είναι όλο γλύκες, χαμόγελα και "ντααα, νταααα...". Λες και δεν ξέρει τί παίζει με δαύτους τους γύρω-γύρω, ο λεγάμενος... Επ΄αμοιβαίω ωφέλει που λένε; Νάτα λοιπόν:

1. Σήμερα το ρόστερ του Παοκ, όπως και των διοικητικών στελεχών του, είναι τα καλύτερα στην Ελλάδα.

2. Μόνο εμείς μπορούμε να εκπροσωπήσουμε άξια το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη και στο Τσάμπιονς Λινγκ.

3. Το Κύπελλο το κερδίσαμε πανάξια, κανείς δεν μας το χάρισε, κανείς δεν μας βοήθησε.

4. Έχουν καταλάβει ξεκάθαρα ( Σ.Σ. η "συμμαχία" των Αθηνών, δηλ. Ολυμπιακός, Παο, Αεκ, για εμάς μ΄ενδιαφέρει, ποσώς για τους άλλους δύο ) ότι δεν θα μπορέσουν να μας πολεμήσουν ξεχωριστά. Δεν υπάρχει σήμερα καμμία δύναμη που θα μπορούσε να αντισταθεί στον Παοκ.

5. Άλλο πράγμα, αν θέλω να χρησιμοποιήσω ( Σ.Σ. Εγώ, ο Ιβάν Σαββίδης ) όλη μου τη δύναμη ή όχι. Προς το παρόν, δεν θέλω. Θέλω όλα να κυλούν ομαλά, ήρεμα, κανονικά. Αυτοί που καταλαβαίνουν θα καταλάβουν και αυτοί που δεν μπορούν να καταλάβουν, καλύτερα να μη ζοριστούν σ΄αυτή την κατεύθυνση ( sic ).

6. Mόνο εμείς μπορούμε και πρέπει να γίνουμε πρωταθλητές Ελλάδος. ( Σ.Σ. Θυμάμαι πρόσφατα το βλαστάρι του τον Γιωργάκη, που είχε γράψει για το ίδιο θέμα: "ή εμείς ή κανένας" ). Και,  

7. Το πιο δύσκολο πράγμα για έναν άνθρωπο είναι το στοιχείο της απογοήτευσης. Δεν θα ήθελα να απογοητευθώ από την ελληνική πραγματικότητα ( Σ.Σ. ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτή η απογοήτευση περιλαμβάνει και την κατάκτηση, ας πούμε, του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό; Κι΄αν, ναι, τί σημαίνει αυτό; Τί θα - μας - κάνεις δηλ. τότε κύριε Σαββίδη; ).

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Σχεδόν. Μόνο ότι τα παραπάνω αποτελούν, θα΄λεγα, ΕΠΙΤΟΜΗ αμετροέπειας, φαφλατιάς, μπουρδολογίας, λήρου, αμετρολογίας, αδολεσχίας, κενολογίας, παραληρήματος και άλλων 15 τουλάχιστον συνωνύμων, καθ΄ότι πλούσια πολύ αυτή η πουτάνα η ελληνική γλώσσα, καμιά μα καμιά σχέση έχουσα μ΄εκείνο το φρικτό γλωσσικό ιδίωμα στο οποίο μεταφράζονται, υποτίθεται στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ, όσα μας λέει ο...στόμας του.

ΑΠΟ ΤΑ....ΚΑΡΠΑΘΙΑ, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ!

Σχόλια

Εικόνα Red Kokkinos

Χρονια πολλα με υγεια σ' ολους τους συρατμιτες!

Εικόνα Red Kokkinos

Πως ειναι δυνατον να λεγονται τετοιες σαχλαμαρες και να δημοσιευονται κι' ολας....?
Χρονια σου πολλα αγαπητε Αποστολε, σ' εσενα και στους προσφιλης σου!

Εικόνα apostolos gaganis

Σάμπως είναι η πρώτη φορά; Θα...ανθέξωμεν. Καλές γιορτές, Ερυθροκόκκινε φίλε!

Εικόνα takis xwsiar

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΡΑΤΜ,ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ.ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΑΣ

Εικόνα apostolos gaganis

Gigaγαυρε Τάκη και συρρατμίτη, να περάσεις καλά τις γιορτές και να΄σαι πάντα αυτός που είσαι: ΓΝΗΣΙΟΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΣ.

Εικόνα George - Mati

Αγαπητέ Απόστολε ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ !!!! Όπως αρέσκεσαι να λες, εξ όνυχος τον λέοντα.... Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ο dovorish Ivan Ignatievic, διαπιστώσαμε το ποιόν του και την ψυχοσύνθεσή του.... Πολύ σωστά επισημαίνεις ότι έχει ΠΟΛΛΑ λεφτά και σε συνδυασμό με τα παραπάνω είναι εν δυνάμει επικίνδυνος... Γι αυτό ΟΛΟΙ οι γαύροι ενωμένοι και μονιασμένοι!!!! ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΣ !!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Eίσαι ο αδιαμφισβήτητος φρουρός της ΓΑΥΡΟΣΥΝΗΣ στην ανατολική Αττική. Τέλος!

Εικόνα Αλέξανδρος Λ.

Πρόκειται περί κλινικής περίπτωσης κομπλεξικού κοντού που προσπαθεί να "ψηλώσει" μέσω "επενδύσεων" με άγνωστης προέλευσης κεφάλαια (όπως άγνωστης διαδικασίας ήταν η υφαρπαγή της καπνοβιομηχανίας που δούλευε ως υπάλληλος,αμέσως μετά την διάλυση πτ΄ψσηη της Σ.Ενωσης.

Κάτι αντίστοιχο με τους "υστερούντες εις μήκος" που αγοράζουν πάντα ένα θηριώδες αυτοκίνητο,συνήθως 4Χ4.

Εικόνα apostolos gaganis

"Ναπολεόντειο σύνδρομο". Κι΄όμως υπάρχει, παρά τις όποιες αμφισβητήσεις ορισμένων ( προφανώς...ομοιοπαθών ). Καλά να περάσεις!

Εικόνα Αλέξανδρος Λ.

επίσης Απόστολε,χρόνια πολλά.

Εικόνα matrasimca

Καλα Χριστουγεννα Αποστολε σε σενα και ολα τα παιδια.
Καλοδεχουμενος ο Σαββιδης γιατι η συσπειρωση μας κανει ποιο δυνατους απεναντι στα αφεντικα του Αλεξις.
Μολων Λαβε συντροφε Ιβαν

Εικόνα apostolos gaganis

Θερμές ευχές συρρατμίτη μου! Τί βλέπουμε κι΄ακούμε οι άνθρωποι....

Εικόνα jole11canezza

Κυρ Απόστολε, καλά Χριστούγεννα!!! Χρόνια πολλά σε εσάς και σε όποιον αγαπάτε!!! Χρόνια πολλά σε όλους τους ΓΑΥΡΟΥΣ στον πλανήτη!!! Μόνο στους ΓΑΥΡΟΥΣ!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Βορειοδυτικέ φρουρέ της Γαυροσύνης, εύχομαι τα καλύτερα οικογενειακώς. ΖΗΤΩ Ο ΘΡΥΛΟΣ!

Εικόνα Harry red logic

κ. Απόστολε, Σύγγαυροι , Χριστούγεννα ήταν, όταν ο λαοπρόβλητος ηγέτης Τσαουσέσκου έπαιρνε εισιτήριο για το υπερπέραν από τους υπηκόους του που τον λάτρευαν.
Πιθανόν ο Ρώσος να θαύμαζε τον Τσαουσέσκου ίσως και τον Γιαρουζέλσκι!
Δεν πολιτικολογούμε απλά εικάζουμε ποια μπορεί να είναι τα είδωλα του Ρώσου!
Πάντως δεν υποτιμάμε αυτό το μόρφωμα που έχει δημιουργηθεί στην χώρα μας.
Είναι ακραία επικίνδυνος και δεν ξέρουμε τι ακριβώς κρύβεται πίσω του.
Ας έχουν γνώση οι φύλακες !
ΖΗΤΩ Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΦΗΒΟΣ!

Εικόνα apostolos gaganis

Χρόνια σου πολλά, Χάρυ! Είθε ο γιαραμπής να μας χαρίζει ανθεκτικά στομάχια....

Εικόνα John Zolo

Ειναι γνωστο οτι οι κλοουν κανουν πλακα και γελαει ο κοσμος μαζι τους...οποτε...απλα γελαστε με τον κλοουν !

Καλα Χριστουγεννα σε ολους...και μη ξεχνας κλοουν και ο Αγιος Βασιλης ερυθρολευκα φοραει...

Εικόνα apostolos gaganis

Ιλαροτραγωδία...

Με συγγαυρικές ευχές, Γιάννη!

Εικόνα Red Captain

Ο "αλλοδαπός" είναι παράφρων και επικίνδυνος... ο γιατρός είπε μόνο ΝΑΙ να του λένε τα υποτακτικά του.
Εμείς απλά του λεμε "ΟΥΣΤ ΡΕ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ"

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Καλές γιορτές ΚΚ ( Κόκκινε Καπετάνιε )!

Εικόνα savvas gridlock

Θα δεις πόσο θα ''απογοητευθεί'' σε λίγες μέρες, όταν ξανανοίξει ο φάκελος του Golendri. Θα τον ψάχνουμε και δεν θα τον βρίσκουμε.

Εικόνα apostolos gaganis

Ναι, ε; Για να δούμε... Καλές γιορτές να΄χεις.

Εικόνα nichio 1971

Καλά Χριστούγεννα Απόστολε,
Το εν λόγω "φρούτο" που μας προέκυψε, έχει ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά ενός ΦΑΣΙΣΤΑ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΑ.
Μεγαλομανής, υποτιμητικός, λαϊκιστής, απολυταρχικός.
Διδάχθηκε βεβαίως σε ένα από τα καλύτερα "πανεπιστήμια" (πρώην ΕΣΣΔ), όλες αυτές τις "αξίες"...
Ας τον "απολαύσουμε" λοιπόν αυτόν και τον.. κακομαθημένο πιτσιρίκο του, γιατί μόλις αλλάξουν τα πράγματα θα τους είναι λιγάκι δύσκολο να πλησιάσουν...
Ως γνωστόν, ιστορικά ΚΑΝΕΝΑΣ τέτοιου τύπου δικτάκτορας δεν είχε ΚΑΛΟ ΤΕΛΟΣ.
Και η ιστορία έχει την ΚΑΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ να ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ, όταν την ΑΓΝΟΟΥΜΕ...

Εικόνα apostolos gaganis

Φρούτο. Μέσα είσαι.

Καλές γιορτές, φίλε.

Εικόνα takis xwsiar

Βασιλιας Φιλιπος ο Β' της Μακεδονιας ειπε...Αν κερδισω αυτόν τον πολεμο,θα ειστε σκλαβοι για παντα ! Και η απαντηση από τους Σπαρτιάτες...ΑΝ ! Όχι ότι εχει σχεσει ο γκανγκστερ των πολιτικάντηδων με τον Φιλιπο,αλλα λεμε τωρα.Να προσεχει όμως,γιατι οι Γαυροι εχουν κοινα με τους τοτε Σπαρτιάτες!

Εικόνα Γιάννης ο Red

Κύριε Απόστολε, όπως πάντα είστε εξαιρετικός.
Σε παλιότερο σας άρθρο είχα σχολιάσει ότι ο Ιβάν είναι παράφρων. Και το επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους τους σύγαυρους, με υγεία και ο,τι καλύτερο.

Εικόνα apostolos gaganis

Kαλές γιορτές να΄χεις, Ερυθρόγιαννε. Οικογενειακώς.

Εικόνα Γιάννης ο Red

Ευχαριστώ και ανταποδίδω τις ευχές, κύριε Απόστολε.

Εικόνα Pavlos

Χαρά στο κουράγιο σου, φίλε Απόστολε, που είδες και συνόψισες... το ξεκίνησα αλλά το σταμάτησα περίπου στα 45 δεύτερα, διότι ήθελα να προστατεύσω την ψυχική μου υγεία. Κάτι που πρόσεξα είναι πως ελληνική σημαία δεν φαινόταν πουθενα και μάλιστα έλαμπε δια της απουσίας της, καθως φάτσα μόστρα είχε κοτσάρει τις άλλες δυὀ. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Από σημειολογικής απόψεως, τα είπε όλα. Το άτομο είναι επικίνδυνο σε πολλαπλά επίπεδα.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Εικόνα apostolos gaganis

Καμιά φορά λέω στον εαυτό μου: Καλά, τώρα γιατί ασχολείσαι μ΄αυτόν; Είμαι πράγματι ασυγχώρητος ώρες ώρες κι΄όχι μόνο σε σχέση μ΄αυτόν τον συγκεκριμένο...

Καλές γιορτές, φίλε Παύλο!