Ο ΗΡΩΪΚOΣ...ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ, ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ; ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΡΟΠΛΙΖΕΤΕ ΠΑΝΤΩΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΧΡΕΙΑΣΤΕΙ....



Διαβάζω όλες αυτές τις μέρες, όσο γίνεται περισσότερα, για την περιβόητη υπόθεση Όσκαρ Γκαρθία. Που ξέσπασε, δημόσια τέλος πάντων, εντελώς ξαφνικά. Κι΄αιφνιδίασε θέτοντας ζήτημα προπονητή για τον Ολυμπιακό. Μεσούσης της σεζόν, ενώ τα καταφέραμε με τον Τάκη να περάσουμε επί τέλους μπροστά στη βαθμολογία-έστω και μ΄ένα βαθμό από την ΑΕΚ, κι΄ενω παίζουμε με τη Λαρισα στις 7 του μήνα εκεί πέρα... Δεν ξέρω αν ο Ισπανός θα καταλήξει τελικά τώρα, το καλοκαίρι ή καν στον Ολυμπιακό, αλλά μέχρι να τα μάθουμε αυτά, μιας κι΄έγραψε ο πάσα ένας σχεδόν για τούτη την υπόθεση, λέω να προσθέσω κι΄εγώ, ο ασήμαντος, τον οβολό μου στην όλη συζήτηση. Έχω και άγχος μη μείνω έξω του...νυμφώνος, καθώς ακούμε μεγαλοβδομαδιάτικα, ετούτης της ιστορίας. Θα το πάω λοιπόν κατά τον συνήθη τρόπο, δηλ. 1,2,3 κλπ.

1.  Η κοινή γαυρογνώμη είναι διχασμένη, τόσο για την χρησιμότητα του Λεμονή ως προπονητή της ομάδας γενικά όσο και στο θέμα της έλευσης του Γκαρθία ΤΩΡΑ. Γιατί ΑΥΤΟ μας ενδιαφέρει: το τώρα. Υπάρχουν οι "Λεμονικοί" και οι "αντιΛεμονικοί". Υπάρχουν όσοι θέλουν να παραμείνει μέχρι τέλους της σεζόν κι΄εκείνοι που δεν τον ήθελαν ποτέ και πολύ χαίρονται με την προδιαγραφόμενη, από τα δημοσιεύματα των Ισπανών τουλάχιστον, έκβαση. Δεν ισχυρίζομαι ότι οι τελευταίοι το κάνουν επειδή δικαιώθηκαν προσωπικά. Δέχομαι πως γνώμονάς τους είναι το καλό του Ολυμπιακού. Όχι όλοι όμως. Αρκετές οι εξαιρέσεις... Αυτό πάντως που θέλω εδώ να επισημάνω, είναι ότι ο Τάκης αξίζει του ΣΕΒΑΣΜΟΥ όλων μας για την προσφορά του στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Όποτε τον χρειαστήκαμε για να σβύσει τη φωτιά, το΄κανε με όσες δυνάμεις διέθετε. Μπορεί να΄χει κάποιος σφοδρές ας πούμε αντιρρήσεις για την προπονητική του ικανότητα, ανεξαρτήτως του αν έχει δίκιο ή όχι, αλλά οφείλει να τον σέβεται. ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗ ΦΩΤΙΑ - όχι μόνο μια φορά - αυτός ο άνθρωπος. Και η συμπεριφορά του επίσημου συλλόγου προς τον συγκεκριμένο, και δεν ήταν και δεν είναι ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ κατά την άποψή μου η πρέπουσα. Θα επανέλθω σε τούτο πιο κάτω.

2.  Ο Λεμονής μας πήγε από το -5, όταν τον φωνάξαμε, στο +1. Με κόντρα διαιτησία, εξοργιστικά πολλές φορές.  Που χωρίς αυτήν, θα μπορούσαμε να είμαστε ΠΟΛΥ περισσότερους βαθμούς μπροστά. Και τότε, πιθανότατα, θα μιλάγαμε διαφορετικά. Όχι πιθανότατα. Λάθος μου. ΣΙΓΟΥΡΑ. Γιατί ποιός θα σήκωνε ΤΩΡΑ συζήτηση αντικατάστασης προπονητή στον Ολυμπιακό, με την ομάδα, για παράδειγμα, ΕΠΤΑ βαθμούς μπροστά; Ποιός; Ενώ το +1, είναι φτωχό... Και ως φτωχό, είναι ευάλωτο, άρα σηκώνει συζητήσεις.... Είχε δηλώσει ότι τον Γενάρη η ομάδα θα΄ναι πρώτη. ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. Πήρε τα 6 παιχνίδια που ΕΠΡΕΠΕ να πάρει. Σαφώς και ο Ολυμπιακός παρουσιάζει ΑΚΟΜΗ προβλήματα στον τρόπο παιχνιδιού του. Σαφώς και κέρδισε με άγχος παιχνίδια που, θεωρητικά, θα΄πρεπε να τα΄χε καθαρίσει νωρίτερα και ευκολότερα. Αλλά το ότι π.χ. έχασε από τον εξαίρετο φέτος Ατρόμητο στο Φάληρο 1 - 0 ή απ΄τον παθιασμένο μέχρι θανάτου Βάζελο στη Λεωφόρο, εντάσσονται αυτά στη σφαίρα του ΑΔΥΝΑΤΟΥ να συμβούν; Μην τρελαθούμε κιόλας... Μη συζητήσουμε για Ευρώπη... Γιατί κι΄εκεί έχω διαβάσει πράγματα με τα οποία δεν συμφωνώ καθόλου. Πονεμένη ιστορία η Ευρώπη φέτος... Αλλά τον ΑΘΛΟ του 0-0 με την Μπαρτσελόνα στο Καραϊσκάκη, ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΩ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΠΑΝΤΙΕΡΑ. Ήταν μοναδικός. Και ως επίτευγμα, ανώτερος και νικών μας ακόμη επί σημαντικών ξένων αντιπάλων στο παρελθόν. Με διαφορετικές ενδεκάδες... Γνώμη μου. Και κλείνω την παρένθεση.

3.  Λέγεται ότι ο Λεμονής μπορεί να είναι καλός για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρώπη δεν κάνει κλπ. Εδώ, πιθανότατα θα συμφωνήσω. Ναι. Παρά το ό,τι ΚΑΙ ΕΚΕΙ, ενδέχεται να υπάρχουν αντιρρήσεις του τύπου "καλά, δώστε του ΠΑΙΧΤΕΣ, να δούμε αν θα τα καταφέρει ή όχι". Έχει κι΄ένα σχετικό curriculum ο Τάκης, θετικό. Για το ξεκάθαρα παραπάνω στην εικόνα της ομάδας όμως και με ορίζοντα διαρκούς ανέλιξης και ευρωπαϊκής σταθεροποίησης στις ΚΑΛΕΣ ομάδες της ηπείρου μας, θα συνταχθώ με όσους ζητούν εγνωσμένου κύρους ξένο προπονητή, με πλάνο, όρεξη για δουλειά, φιλόδοξο και τα χιλιοειπωμένα ρέστα. Υπάρχει τέτοιος; Που να θέλει να δουλέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα; Μπορούμε να του δώσουμε όσα ζητήσει; Κι΄αν δεν πάει καλά; Αφού ποιός μπορεί να μας ΕΓΓΥΗΘΕΙ την επιτυχία του; Κανείς ασφαλώς. Πάλι τον Λεμονή τον πυροσβέστη, θα φωνάζουμε και τότε; Απερίγραπτο... Θα μου πείτε, καλά ρε φίλε, να μην προχωρήσουμε δηλ. σ΄έναν καλό ξένο προπονητή επειδή κλπ. όλα αυτά που μας λες και τα ρέστα; Βεβαιότατα θ΄απαντήσω. Ασφαλώς και να τον προσλάβουμε, να του δώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται, να μας γνωρίσει, να δει αν του αρέσουμε, να δούμε κι΄εμείς, να κάνει τις μεταγραφές που θέλει, να προετοιμάσει όπως νομίζει την ομάδα, να κάνει τα πλάνα του, να μάθει τους αντιπάλους μας εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, να "κολλήσει" με τους παίχτες, τους οπαδούς, τα γνωστά... Και μετά, άμα σκάσουνε κανα δυο πατάτες αποτελέσματα ( ποδόσφαιρο είναι ), να πάλι γκρίνια, αμφισβήτηση, εσωστρέφεια και οι συνήθεις ενδημικές γαυροκαταστάσεις.... ΟΠΟΤΕ; Μήπως πρέπει ν΄αρχίσουμε ν΄αλλάζουμε ΚΑΙ εμείς επί τέλους; ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ; Τί ζητάω τώρα ο άνθρωπος... Επιπέδωση της γης... Ας πορευθούμε λοιπόν όπως είμαστε από γαυροχαρακτήρα κι΄ας αφήσω στη μπάντα τα...μεταφυσικά.

4.  Έρχομαι στον συγκεκριμένο. Τον 44άρη Καταλανό με το ιστορικό ως παίχτη σε Μπάρτσα, Βαλένθια, Εσπανιόλ, Λιέιδα και ως προπονητή σε εθνική Καταλονίας ( όπου και κροϊφεπηρεάστηκε ), Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπράϊτον, Γουότφορντ, Σάλτσμπουργκ και Σεντ Ετιέν. Είχε συζητηθεί ένα φεγγάρι και για προπονητής της Μπαρτσελόνα. Πήρε ένα πρωτάθλημα με την Μακάμπι μετά από 10 χρόνια και δύο νταμπλ με τη Σάλτσμπουργκ κι΄ωραία μπάλα. Κάμποσες ομάδες για την ηλικία του και αρκετά ενδιαφέρον το βιογραφικό του. Πιθανός και ο δάκτυλος Βαλβέρδε στην υπόθεση. Φιλοσοφία του το επιθετικό ποδόσφαιρο και πάνω απ΄όλα "ο σχεδιασμός μιας ομάδας και όχι το αποτέλεσμα", κατά δήλωσή του. Στους γαύρους να το πεις αυτό το τελευταίο, Όσκαρ. Γιατί άλλο Γουότφορντ και Μπράϊτον κι΄άλλο Ολυμπιακός. Για να μην τον γκαντεμιάζω όμως, δεν ξέρουμε κι΄αν θα΄ρθει τελικά ο άνθρωπος, ΕΦ΄ΟΣΟΝ έρθει, θα τον καλωσορίσω. Όπως κάνω παγίως για λόγους οπαδικού καθήκοντος, όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι με τον κάθε καινούριο προπονητή στην ομάδα, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΒΡΙΣΙΔΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ. Η θέση μου είναι γνωστή: Σε αποδέχομαι ( γιατί άμα δεν σε αποδεχόμουνα εδώ που τα λέμε, σάμπως θα ΄τρεχε και τίποτα; ), αλλά θα σε αξιολογώ ανεπηρέαστα και σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια ΣΥΝΕΧΩΣ, μέχρις ότου σχηματίσω μετά από ένα λογικά επαρκές διάστημα οριστικότερη άποψη για σένα. Τελεία. Το ίδιο ισχύει ΚΑΙ για παίχτες, αλλά και γενικότερα μέσες άκρες. Και,

5.  Το πιο καυτό θέμα όλης αυτής της ιστορίας. Ίσως και απ΄το πρόσωπο ακόμη. Το πρόσληψη ΤΩΡΑ, του ξένου προπονητή. Δηλαδή, όσο ήμασταν κάτω στη βαθμολογία, χρήσιμος ο Τάκης. Σήμερα που τα΄χουμε μόλις καταφέρει, με τη γλώσσα έξω αλλά και με την πουτάνα τη διαιτησία, όχι κόντρα, μα ΥΠΕΡΚΟΝΤΡΑ και περάσαμε μπροστά, άχρηστος ο Τάκης. Οξύμωρο; Μμμμ... Γιατί απ΄την άλλη, υπάρχει και το "Όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος". Μαθαίνω έτσι ( απ΄τον τύπο πάντα και όχι από άλλου είδους πληροφόρηση, τα΄χουμε πει ) ότι η διοίκηση το δούλευε το θέμα προπονητής συστηματικά, γιατί δεν ήταν ευχαριστημένη, λέει, απ΄αυτόν τόσο αγωνιστικά όσο κι΄απ΄την κατάσταση στ΄αποδυτήρια. Αγνοώ αν ετούτο ήταν ή όχι εν γνώσει του Λεμονή. Αγνοώ τί συμφωνία έχει κάνει ο Ολυμπιακός με τον Τάκη. Αγνοώ, εάν και τί έχουν υποσχεθεί στον Λεμονή, σε περίπτωση αντικατάστασής του. Αν θα του προσφέρουν λ.χ. κάποια άλλη θέση στο επιτελείο της ομάδας ή θα του την φτιάξουν. Αγνοώ αν υπάρχουν άλλα ντεσού που αφορούν στον τωρινό προπονητή του Ολυμπιακού. Δεν θέλω πάντως να πιστέψω ότι τον αιφνιδίασαν και με ΤΙΠΟΤΑ ότι θα του φερθούν πάλι σαν να΄ναι καμιά στυμμένη λεμονόκουπα. Την αγνωμοσύνη και το ηθικό θέμα της υπόθεσης, τα θεωρώ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. Κρίνω με βάση τα όσα γνωρίζω, δηλ. του μέσου οπαδού.

Θα περίμενα, θέμα ξένου προπονητή, να τεθεί μετά το πέρας της σεζόν και αφού βεβαίως έχει γίνει επιμελημένα η απαραίτητη προεργασία. Με αιφνιδίασε η είδηση περί πιθανής πρόσληψης του Γκαρθία, ΤΩΡΑ. Οσοι υποστηρίζουν τούτη την κίνηση, προτάσσουν διάφορους λόγους και αποδέχονται το ρίσκο. ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΙΣΚΟ. Και ασφαλώς το γνωρίζει η διοίκηση. Αν λοιπόν γίνει τώρα η πρόσληψη του Ισπανού με τη συνοδό αποχώρηση του Λεμονή και - το απεύχομαι φυσικά - ΤΥΧΕΙ να χαθεί το πρωτάθλημα, θα΄χουμε ή όχι θέμα; Ή αν ο Τάκης παραμείνει, υποθέσεις κάνουμε, και πάρει το νταμπλ δέρνοντας μάλιστα τους τρεις ( ποιός μου λέει ότι αποκλείεται να συμβούν αυτά, ΙΔΙΩΣ αν ενισχυθεί με ΙΚΑΝΟΥΣ παίχτες το Γενάρη ο Ολυμπιακός ), νομίζει κανείς ότι θα μπορούσε να διαχειριστεί ΤΟΤΕ εύκολα η ΠΑΕ το θέμα προπονητής, εκτός αν μας έφερνε κανα όνομα που δεν θα σήκωνε και πολλές - το αντίθετο μάλιστα - αντιρρήσεις; Και θα΄ρχότανε κάποιος σαν κι΄αυτόν ΕΔΩ; Και με πόσα; ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αν αποφάσισε ν΄αλλάξει άμεσα προπονητή η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τους λόγους της, να μην το καθυστερεί και να το κάνει. Όχι παράταση της σιωπής. Μην αφήνει να σέρνεται άλλο αυτή η υπόθεση, γιατί κάνει κακό στην ΟΜΑΔΑ. Τον παίρνεις ΤΩΡΑ γιατί έτσι κρίνεις, αποδέχεσαι το ρίσκο γιατί έχεις τους λόγους σου κι΄έχεις ζυγίσει εξονυχιστικά τα πράματα και προχωράς χωρίς χρονοτριβή στο πλάνο σου. ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙΣ. Τον Τάκη όμως, θα πρέπει να τον απομακρύνεις απ΄το πόστο του προπονητή με τον τρόπο που του αξίζει. Εκτός αν ξέρεις κάτι, που εμείς δεν ξέρουμε.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, Ο ΓΑΥΡΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟ. ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΕΙ!

Σχόλια

Εικόνα apostolos gaganis

ΕΧΩ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ Η/Υ ΜΟΥ. ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ.

Εικόνα matrasimca

Ελλας 2500 π.χ. το κεντρο του κοσμου.
Ελλαδα 2018 μ.χ. το κεντρο της αχαριστιας.
2500 π.χ Πας μη Ελλην βαρβαρος.
Ελλαδα 2018 μ.χ. Πας Ελλην χειριστος πας μη Ελλην βελτιστος.
Συγχαρητηρια στην διοικηση που ακουει τους μανατζερ που εχει αυτοι ξερουν καλυτερα απο Χασι, Μπεντο,Εμενικε,greatest dribler in the whole of Spain Κρασελα.
Απιστολε αν ειμαι δυσαρεστος πες μου και θα χαθω.

Εικόνα matrasimca

Αποστολε ηθελα να πατησω τα δαχτυλα πανε αλλου.
Αυτο με τον λαο μας που εχει το συνδρομο του Κρονου δεν αντεχεται ρε Αποστολε.
Παλι συγγνωμη αν γινομαι δυσαρεστος.

Εικόνα Romain

Η αντικατάσταση Λεμονή στο μέσο της σεζόν και ενώ τα αποτελέσματα ήταν καλά, είναι μια κίνηση με ρίσκο. Όμως δεν μπορώ να γνωρίζω ότι και η διαίκηση και για αυτό έχω εμπιστοσύνη στην απόφαση της.

Δεν μπορεί, τόσες λάθος επιλογές έχουν κάνει ...

1. Βίκτωρ

2. Μπέντο

3. Χάσι

Δεν γίνεται να είναι και αυτή ... πατάτα.

Και να θέλεις να κάνεις τέσσερις λάθος επιλογές στη σειρά, θα είναι δύσκολο να το πετύχεις.

Υ.Γ. 1. Πάντα έχω καλή προαίσθηση για τον νέο προπονητη. Ιδίως για τον Όσκαρ. Μπορεί να βγεί νέος Βαλβέρδε.

Υ.Γ. 2. Την ίδια αίσθηση είχα βέβαια και για τον Μπέντο και Χάσι.

Υ. Γ. 3. Το πιό σημαντικό είναι βέβαια οι παίκτες που θα έρθουν.

Υ. Γ. 4. Διαφωνώ ότι η κίνηση αυτή σημαίνει "ότι ρίχνει λευκή πετσέτα". Κάθε άλλο. Δείχνει κίνηση μαχητηκότητας.

Εικόνα Kratistos_

Καλή χρονιά και από μένα!

Φαίνεται, σύγγαυροι, με μια τέτοια αδικαιολόγητη κίνηση στα μέσα της χρονιάς, σε πλήρη αναντιστοιχία με κάθε απαίτηση αποτελεσματικής, συνεκτικής και ακριβοδίκαιης λειτουργίας της ομάδας σε όλα τα επίπεδα, ότι για κάποιο λόγο πετάμε λευκή πετσέτα. Σίγουρα υπάρχει παρασκήνιο που δεν μποορύμε να το ξέρουμε, αλλά οι δικαιολογιες που προβάλλονται είναι επιεικώς προσχηματικές.. Όπως και πολλοί έτσι και εγώ πιστεύω ότι ο νέος προπονητής έρχεται για να σχεδιάσει την ομαδα της επομενης περιόδου.. Ας ελπίσουμε ότι θα διαψευστώ..

Εικόνα Harry red logic

κ.Απόστολε,Σύγγαυροι,
Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα…..=ΑΠΟΡΙΕΣ?

1.Οφόε, 3 εβδομάδες στα pits! Σχόλια?????
2.Il Mundo Deportivo:'Οσκαρ Γκαρσία ,συμφώνησε με Ολυμπακό! Τι τρέχει?
3. http://www.sport24.gr/football/omades/Olympiakos/adeiazei-h-klepsudra-gi...
...
4. Μεταγραφές????
5.Είναι το μυαλό στην Λάρισα για το διπλό?

Εικόνα John Zolo

Καλη χρονια Αποστολη.
Σημερα διαβασα στον ΓΑΥΡΟ την συνεντευξη του Σαββα που λεει, περαν των αλλων, οτι "δεν θα ανεχτεί στον δεύτερο γύρο καταστάσεις όπως αυτές του πρώτου" !!!
Μα καλα, τοσο μαλακες μας περναει ; Ειπαμε δηλ. "ε δεν βαριεσαι τους καϋμενους να τους αφησουμε μια ευκαιρια να γινουν καλοι...αλλα στον 2ο γυρο μαυρο φιδι που τους εφαγε..." !!! Μας δουλευουν, ως συνηθως ;
Για πειτε μου τι εκανε η Διοικηση στον πρωτο γυρο ωστε να προστατεψει την ομαδα ;
Με τα ξορκια και τις ειρωνιες του Καραπαπα...; Με τις κουφιες απειλες του Σαββα ;
Ο δευτερος γυρος θα ειναι καθοριστικος απο ολες τις αποψεις. Οταν οι παικτες γνωριζουν εκ των πραγματων οτι ο Προεδρος διωκεται και η ομαδα δεν προστατευεται δεν εχουν διαθεση να υπερβαλλουν εαυτους. Τι να σου κανει ο Σερ Τακης αλλα και ο οποιος καινουργιος ;
Η κυβερνηση βρισκεται στην τελικη ευθεια πριν την εξοδο...θα χρειαστει ολα της τα οπλα...
Εκτος αν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ "κωλοτουμπιασουν" οπως το συνηθιζουν και ερθουν απο εδω μερια...λετε ; Για να δεις ;

Εικόνα apostolos gaganis

Έχεις δίκιο σε όλα. ΜΌΝΟ αν ενισχυθούμε σημαντικά με 2 - 3 σοβαρούς παίχτες, μπορούμε να΄χουμε βλέψεις για τίτλο. Θα κάνουν το ΠΑΝ για να μας τον πάρουν. Πιστεύω ότι δεν θα κωλοτουμπιάσουν. Υπάρχουν δεσμεύσεις. Ο κακός χειρισμός της διοίκησης στο θέμα του προπονητή, είχε ήδη παρενέργειες ( αναμενόμενες ) που ελπίζω να μη μας κοστίσουν, αρχής γενομένης από Λάρισα...

Εικόνα SpyroRev

Καλησπερα Αποστολη, καλησπερα σε ολους του συγγαυρους και καλη χρονια να εχουμε μια κ δε τα παμε ξανα στο νεο ετος!! Λοιπον, τη γνωμη μου θα την επαναλαβω, αν κ με την υποθεση προπονητη τωρα την πρωτοχρονια οσα διαβασαμε μοιαζουν πρωτα για μανατζεροδουλεια και κατα δευτερο για δουλεια ΑΡΔ φερεφωνων μανατζαρεων που ποσως τους ενδιαφερει το ανακατεμα που προκαλειται (ειδικα τους τελευταιους μαλλον το αντιθετο).

Τελοσπαντων, επαναλαμβανω τη γνωμη μου: η απομακρυνση του Λεμονη ΤΩΡΑ ειναι ποδοσφαιρικο εγκλημα αν τελικα συντελεστει. Μεχρι να προσαρμοστει ο οποιος νεος προπονητης, οσο καλος και να ναι (κανεις δεν ειναι μαγος), και σε συνδυασμο με την γλοιωδεστατη διαιτησία φετος θα χαθουν βαθμοι κα θα μεινουμε πισω. Για το καλοκαιρι ειναι αλλη συζητηση. Καλο θα ηταν να αποκτηθει αλλος καλυτερος προπονητης, αλλα προσοχη θα χρειαστει προσοχη κ στο γωνστο να του δοθουν εξ ολοκληρου τα κλειδια της ομαδος. Καλυτερα να αποκτηθει καποιος που να μπορει να συννενοηθει με τεχνικο διευθυντη κ να υποδεικνυει πρωτα ΘΕΣΗ ενισχυσης και μετα παικτες... Αλλιως θα το χασουμε παλι το μετρο.

Κ οποιος νεογαυριζων γαυρος νομιζει οτι με τη λογικη "δεν πειραζει να χασω το πρωταθλημα, ομαδα να φτιαξω και να διωξω το Λεμονη εδω κ τωρα για να μαθει ο νεο και την ομαδα κτλκτλ", θα φτιαχτει πραγματι ομαδα πιθανα ειναι απο αλλο πλανητη και αγονται και φερονται απο το δηλητηριο διαφορων ειδων ΑΡΔ. Επίσης επειδη πισω απο πληκτρολογια γραφουμε ολοι, αμφιβαλω ειδικα για οσους γραφουν σχολια σε golendrosites για το αν οντως ειναι ολυμπιακοι η κομπλεξικοι στερημενοι ατιτλοι που το παιζουν ολυμπιακοι, και εν τελει επηρεαζουν κ πολλους πραγματικους Ολυμπιακους .
Πρωτον: ειδικα το φετινο πρωταθλημα πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κατακτηθει. Ακομα περισσοτερο και απο το περσινο (προσωπικα βαζω κ το προπερσινο στο ... φεγγαρι της "εξυγιανσης") θα ειναι με ξεκαθαρα κοντρα διαιτησια και θα λιωσει καραμελες χρονων. Η εστω θα ξεφτιλισει ακομα περισσοτερο ολους τους κιτρινοπρασινομαυρους κομπλεξικους αντιολυμπιακους και το συστημα Γατουλη-Ρωσοποντιου-ΑΡΔ.
Δευτερον: αν χασεις το πρωταθλημα τα εσοδα, η πιθανα αν θελετε εσοδα, απο την ουεφα υποπενταπλασιαζονται μια και ειναι σχεδον αδυνατον να περασει ομαδα ομιλους απο το μονοπατι των μη πρωταθλητων. Κ σε συνδυασμο με το financial fairplay (η χαρα των πανισχυρων συλλογων για να γλυτωνουν απο εκπληξεις κατα τη γνωμη μου, αλλη μεγαλη συζητηση) απλα ξεχαστε το. Ενταξει, ομαδες γινονται κ με λιγοτερα λεφτα κ οργανωση, αλλα δεν συγκρινονται με τις ομαδες που φτιαχνονται με... περισσοτερα λεφτα κ οργανωση. Κ αν θεωρησουμε οτι υπαρχει αποθεματικο απο πωλησεις ουεφα κτλ, καλο θα ειναι επειδη ΥΠΑΡΧΟΥΝ εξοδα (κατι που ξεχναμε μεσα στον ενθουσιασμο και το συναισθηματισμο μας), ΑΝ υπαρχει να μην καιγεται αλλα να συνεχισει να υπαρχει... Ως χαρακτηριστικο παραδειγμα γενικοτερης σχετικης κακοδιαχειρισης αναφερεται εγκυκλοπαιδικα η κατρακυλα του βαζελου. Καλυτερα δηλαδη να προσεχουμε για να εχουμε

Το ιδανικο σεναριο στο θεμα προπονητης οπως το βλεπω προσωπικα, θα ηταν να γινουν οι συννενοησεις με προπονητες πολυ νωριτερα απο το καλοκαιρι (...) ωστε αυτος που θα αναλαβει απο το καλοκαιρι να εχει παρακολουθησει την ομαδα νωριτερα και να ξερει τι του γινεται απο εμψυχο δυναμικο. Με τιποτα να μην αναλαβει τωρα, το επαναλαμβανω θα ειναι εγκληματικο ρισκο, κατι που τονιζεις κ συ Αποστολε στην τελευταια πσραγραφο. Αυτο το πρωταθλημα πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κατακτηθει για πολλους λογους, αγωνιστικους και εξωαγωνιστικους... Μην ακουω αυτο το φορεμενο σε ΑΡΔοσταθμους "ας χασουμε κανα πρωταθλημα, δρομο Τακη κτλκτλ". Θα γινει καποτε νομοτελειακα αλλα με τιποτα δεν πρεπει να ειναι το φετινο το οποιο αλλοι "επενδυταρες" θελουν να παρουν με το ετσι θελω. Απο την αλλη αν δε χασουμε το φετινο δε βλεπω να ξαναχανουμε αλλο πρωταθλημα τα επομενα τουλαχιστον 5 χρονια, κ επισης αν μετα διορθωθουν λαθη που γινονται στην ομαδα τελευταια, η διαφορα απο τις δικεφαλες μεταλλαγμενες γαλοπουλες θα γινει χαωδης (το βαζελο χαιρετιστε τον κ καλα να παθει, ας τα λουστει οσα εκανε τοσα χρονια). Εδω θα μαστε να τα λεμε

Εικόνα apostolos gaganis

Ομονοούμε σε αρκετά. Εδώ θα΄μαστε να τα λέμε. Νίκη πάση θυσία με Λάρισα, για αρχή.

Εικόνα SpyroRev

Απ οτι βλεπω ο κυβος ερριφθη? Ας περιμενουμε κ λιγο ακομα, αλλα πλεον το σεναριο της αλλαγης προπονητη τωρα μοιαζει να πραγματοποιειται τελικα. Θα δουμε αν θα μας στοιχισει η αν θα βγει (αν γινει). Θα σημειωσω με κεφαλαια γραμματα αυτο που γραφεις, μια και ξεχασα να το αναφερω: ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ. Μετα την καλυψη του κενου του αριστερου ακρου της αμυνας, απνοια βλεπω κ σεναρια. Θελουμε σιγουρα 2 εξτρεμ και επιθετικο(οχι απαραιτητα πρωτης γραμμης, για πρωταθλημα καλος ειναι κ ανσαριφαρντ), η εστω ενα πολυθεσιτη επιθεσης κ εξτρεμ. Αυτα λογικα θα γινουν (εστω, αν κ δεν πρεπει, καθυστερημενα). Θελω ομως τη γνωμη σου για κατι που δεν βλεπω να γραφεται κ για το οποιο λογικα δεν υπαρχει προθεση να γινει τωρα απ την ομαδα. Δεν θελουμε ενισχυση στο κεντρο? Ρομαο οκ για την ηλικια του πολυ καλος, αλλα δεν εχει αντοχες. Ταχτσιδης για μενα ασχολιαστος. Παικτης κεντρου χωρις ταχυτητα και μαρκαρισματα, μονο με ψιλοκαλη πασα, δεν μπορει να αποτελει βασικη επιλογη για Ολυμπιακο κατ εμε. Αρα μεσοαμυντικα (6αρο-8αρι) δεν θα θελαμε παικτη φυγει δε φυγει ο Οφοε? (αλλη συζητησ αυτη). Για μενα ο Σιωπης ειναι απο αυτους που επρεπε να του δοθει μια ευκαιρια. Κ γενικοτερα πιστευω οτι αν δει οποιοσδηποτε καινουριος προπονητης (αν τελικα ερθει ο Γκαρσια) μεσοαμυντικα το κεντρο μας θα φριξει...

Εικόνα Romain

Απόστολε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ 8ο ΣΥΝΕΧΟΝΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!

Συμφωνω σε όλα. Ο Λεμονής έχει προσφέρει σε μια στιγμή που τον χρειάστηκε η ομάδα. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει τώρα. Στο τέλος της σεζόν μπορεί να αλλάξει και να παραμείνει στα πιτς, και αν κάτι δεν πάει καλά να επανέλθει.

Οσον για τον Γκαρθία, ίσως να του μιλήσανε για να τον έχουν στα υπόψιν για το καλοκαίρι όπου δεν θα είναι ο μόνος στην λίστα που φαίνεται να ετοιμάζεται. Και είναι σωστό να ετοιμάζεται και να υπάρχει γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.

Εικόνα apostolos gaganis

Καλή χρονιά, αδελφέ. Παίχτες σοβαρούς, ζητάω. ΤΩΡΑ.

Εικόνα nikos-redwhite

Καλή χρονιά σε όλους.
Στη ζωή πάντα μετράει τι θέλεις.
Θέλεις προπονητή με βιογραφικό;Κάνε τις κινήσεις σου και ανάλαβε τα όποια ρίσκα,χρηματικά,τη σκυτάλη των κλειδιών στον κάτοχο και το τιμ του κλπ.
Εφόσον κατέληξες στην επιλογή Λεμονή και θέλεις να σου βγάλει τη χρονιά και να πάρεις πρωτάθλημα πρέπει να τον οχυρώσεις.
Δεν αντιλαμβάνομαι πώς σκάνε ξαφνικά τέτοια θέματα που δείχνουν ότι η διοίκηση την ψάχνει για άλλο προπονητή μεσούσης της σεζόν και είμαστε όλοι (η οι περισσότεροι) ακροβολισμένοι ώστε στην πρώτη στραβή να πούμε ότι ο Λεμονής έχασε τα αποδυτήρια,δεν σηκώνει το ειδικό βάρος του σωματείου και άλλα τέτοια όμορφα.
Όταν οι παίκτες αφουγκράζονται την προσωρινότητα του κάθε προπονητή,τότε σίγουρα αυτοί που νιώθουν εαυτόν δυσαρεστημένο για τον οποιοδήποτε λόγο, θα κάνουν σστ! προς τον πάγκο,θα φεύγουν από το γήπεδο γιατί έγιναν αλλαγή, ή θα γράφουν τις παπαριές τους στα μέσα δικτύωσης.
Προσωπικά λίγο με ενδιαφέρει πώς θα αντιδράσει το κάθε "παιδάκι" στον παραγκωνισμό του από την ενδεκάδα ή στην αλλαγή του,ή ανακαλύψαμε την Αμερική χαρακτηρίζοντας "παιδάκια" επαγγελματίες που αμοίβονται πλουσιοπάροχα;
Και στα προηγμένα πρωταθλήματα της Αγγλίας,Ισπανίας,Γερμανίας τα ίδια γίνονται,παντού υπάρχουν υψηλόμισθα "παιδάκια". Αυτό που πρωτίστως με ενδιαφέρει είναι το πλαίσιο που λειτουργεί η ομάδα.Και το πλαίσιο πρέπει να έχει κανόνες αυστηρούς,που να επιβραβεύουν αυτούς που ματώνουν για το σωματείο και να τιμωρούν ή να εξαποστέλνουν αυτούς που "τρομπάρουν".
Ας διαλέξουμε σε ποιά από τις παραπάνω κατηγορίες ανήκει και ο προπονητής της ομάδας μας και ας πορευτούμε αναλόγως.

Εικόνα apostolos gaganis

Ώριμο σχόλιο. Τα όσα γράφει εξάλλου ο Βιρβίλης σήμερα στο ΦΩΣ είναι λογικά και θα τα χαρακτήριζα αναμενόμενα. Μας επιβεβαιώνουν. Ελπίζω να μη μας στοιχίσουν...

Εικόνα redterror

Καλημέρα και καλή ερυθρόλευκη χρονιά!!Δεν είναι και κάτι το φοβερό να είσαι πρώτος σε αυτό το πρωτάθλημα με το συγκεκριμένο ρόστερ.Κανονικά έπρεπε να είχαμε τουλάχιστον 3 βαθμούς ακόμα αλλά καταφέραμε και χάσαμε απο τους απλήρωτους λαγούς.Οσο και να μη θέλω το Λεμονή γιατί πιστεύω οτι δεν "κάνει" γενικά,δεν μπορώ να συμφωνήσω με τη διοίκηση που θέλει να τον αλλάξει τώρα.Λογικά κάτι παίζει με τον sir που εμείς δε μπορούμε να ξέρουμε.Θα ήθελα να έχουμε κλείσει τον Ισπανό και να παρακολουθεί απο απόσταση...βολής!Το μόνο σίγουρο με την προπονητολογία τόσες μέρες είναι οτι έγινε κακό στην ομάδα και εδώ έχει κάνει τεράστιο φάουλ η διοίκηση!Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά!
Την κυριακή έχουμε δύσκολο αγώνα που πρέπει να πάρουμε,αν είμαστε σοβαροί δε θα έχουμε πρόβλημα,είμαστε?
Κερδίζουμε και μεγαλώνουμε τη διαφορά...περιμένω καλά νεα απο Αγρίνιο μεριά!!
Θέλω τον πρόεδρο σήμερα αύριο στο προπονητικό για τις απαραίτητες "ευχές"

Εικόνα apostolos gaganis

Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε. Και με αυτά που γράφεις στο τέλος ειδικά, παρα-συμφωνούμε, φίλε.

Εικόνα Chevalier de Balibari

καλη χρονια κυριε Αποστολε
η ΠΑΕ το ''κλεινει'' το θεμα... (ετσι φαινεται)
ποιος ξερει γιατι...
MIA ειναι η ουσια με η ανευ Τακη
το πρωταθλημα 2017- 18
θαναι παταγωδης αποτυχια
η μη κατακτηση του...
ο τακης δεν ειναι στα κυβικα του κλαμπ
αλλα και και ο καταλανος δεν εχει κανενα σπουδαιο βιογραφικο
απλα σιγουρα καλυτερη προπονητικη παιδεια και σιγουρα πιο φρεσκες ιδεες...
Το τελος της σεζον θα δειξει το ορθο η μη της οποιας διοικητικης αποφασης..

Εικόνα apostolos gaganis

ΠΑΙΧΤΕΣ θέλω τώρα, ικανούς να ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ την ομάδα όπου ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, και είναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ. Αντεύχομαι, σύγγαυρε!

Εικόνα Red Captain

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ και στις ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ και στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!!!!!

υγ.ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ αποδεδειγμένα έχουμε..... εμεις οι "ναύτες" γκρινιάζουμε μουρμουράμε και καλά κάνουμε ως συνήθως στις φουρτούνες..... και όταν μας πάει στο λιμανι (ΤΙΤΛΟΥΣ 44,45...1005) χειροκροτούμαι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Γεια σου Κόκκινε Καπετάνιο και χρόνια σου πολλά. False alarm είπε στις 2 του μήνα, το βράδυ, ο Ολυμπιακός μετά απ΄την εμφάνιση του πρώτου δημοσιεύματος στα ΜΜΕ στις 31/12...Αυτά και υγεία να΄χουμε. Λάρισα ο πρώτος σταθμός!

Εικόνα Harry red logic

κ. Απόστολε , Σύγγαυροι και πάλι εύχομαι Καλή χρονιά με μεγάλες Θρυλικές επιτυχίες!
Στο φλέγον θέμα του προπονητή.
Έχουν αναλυθεί από τους φίλτατους Συγγαυρους τα θετικά και αρνητικά του Sir Takis!
Όλοι έχουν την επιχειρηματολογία τους.
Κατά την άποψη μου ο Sir Takis, ο καλός στρατιώτης Σβέικ δεν είναι ο σύγχρονος προπονητής υψηλής ποδοσφαιρικής τεχνογνωσίας που θα οδηγήσει τον Θρύλο μας σε υψηλότερα επίπεδα απόδοσης. Σίγουρα δεν είναι ο προπονητής που χρειάζεται ο Θρύλος την Επόμενη ημέρα.
Δικαιούται όμως θέση στο επιτελείο της ομάδας!
Όμως στην παρούσα περίοδο είναι υψηλού ρίσκου η αντικατάσταση σε αυτό το χρονικό σημείο,ακόμη και με τον Γκουαρντιόλα(που λέει ο λόγος !)
Συμμάζεψε το χάλι που άφησε ο Χάσι, βελτίωσε κομματάκι την απόδοση χωρίς βέβαια να ξεχνάμε τις αγχωτικές νίκες ακόμη και στον Ναό, το αμυντικό σουρωτήρι και πολύ περισσότερο την ταπεινωτική ήττα από τον βάζελο του Μαρίνου και το Περιστέρι!
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Τι πρέπει να γίνει? Το ξέρει η Διοίκηση!(εμείς όπως συνηθίζω να λέω βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου)
Τι δεν πρέπει να γίνει? να σέρνεται το θέμα ! Ξεκαθάρισμα εδώ και τώρα! Η οποιαδήποτε παράταση της φημολογίας θα κάνει μεγάλη ζημιά είτε μείνει είτε φύγει ο Τάκης(κατά την γνώμη μου ήδη δημιουργήθηκε ψυχολογικό τραύμα )
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Για τον Ισπανό(και για κάθε νέα πρόσληψη)καλό είναι να μάθουμε περισσότερα και τους αληθινούς λόγους που έφυγε από τις προηγούμενες ομάδες(πάντοτε πρέπει να διερευνάται ενδελεχώς καθώς και για τον χαρακτήρα του δηλαδή εάν διαθέτει ισχυρή προσωπικότητα, ακεραιότητα, ανοιχτό μυαλό, προσαρμοστικότητα, ψυχολογική ισορροπία (μακριά από κομπλεξικούς), ανθεκτικότητα στην πίεση ,αμεροληψία στις κρίσεις του κλπ).
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Σε κάθε περίπτωση ισχυρή ποιοτική ενίσχυση της ομάδας. Καλός οιωνός ο Χατζησαφί .
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Πάμε όλοι μαζί Διοίκηση , Τεχνική Ηγεσία, παίκτες για νίκη στη Λάρισα , για το 8ο συνεχόμενο!
Ζήτω ο Θρύλος!

Εικόνα apostolos gaganis

Καλή χρονιά, Χάρυ. Πάντα εποικοδομητική η συμμετοχή σου. Να΄σαι καλά, φίλε.

Εικόνα Νικηφορος Φωκας

Καλη χρονια (Πρωταθλημα ξανά !) σε ολους αγαπητοι φιλοι .

Θα ηθελα και εγω να θεσω 3-4 παραμετρους ως τροφη για σκεψη..

1/ Ποιος μπορει να αποκλεισει οτι ο Προεδρος δεν αποσυρει ειδικα αυτη τη στιγμη τον Τακη (που ειναι 'καβαλα στ'αλογο' πουλενε...) για να τον προστατεψει απο ενα πιθανο 'τσακισμα' ? Ειναι σαν τον προπονητη που αποσυρει πριν ληξει το παιχνιδι τον καλυτερο ποδοσφαιριστη του για να χειροκροτηθει (standing ovation) . Ισως μαλιστα τον χρησιμοποιησει αλλου , η τον βαζει παλι πετυχημενο στο απυροβλητο για οταν και οποτε χρειασθει παλι..

2/ Ποιος μπορει να πει για τον πιστο στρατιωτη Τακη οτι ειναι αυτος που παντα εβαζε πλατη οταν στραβωνε το πραγμα ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ εβγαζε ασπροπροσωπο τον Ολυμπιακο ?

3/ Ποιος μπορει να πει για τον Τακη οτι παρα την σοφια του να διαφυλαξει την αξιοπρεπεια του Ολυμπιακου φετος αναμεσα σε 2 (συν ενα εκκολαπτομενο) θηρια στην Ευρωπη εχοντας ουσιαστικα μια ελλειπη και διαλυμμενη ομαδα ?

4/ Ποιος ομως μπορει να μην αγνοησει οτι ο δικος μας Τακης υπολειπεται ΤΕΧΝΙΚΑ ως προπονητης του Θρυλου στην Ευρωπη του Τσαμπιονς Λιγκ ? Ο Τακης δυστυχως δεν εξελιχθηκε στο ανωτατο πεδιο προπονητικης πηγαινοντας εξω να παρακολουθησει μεγαλους προπονητες να λαβει μερος σε διεθνη σεμιναρια, να κοουτσαρει καποιες Ευρωπαικες ομαδες..

5/ Ποιος δεν συλλογίζεται οτι ο Προεδρος εκτος απο φιλαθλος (οπως εμεις) ειναι και....ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ομαδας και οτι ενα τυχον λαθος του θα του στοιχισει εκτος απο λυπη και καμμια 35 εκατομμυρια Ευρω ?

Απο τα ανωτερω καθως και απο τα ενδελεχη αρθρα της ιστοσελιδος αυτης (RATM) προσωπικως διαμορφωσα γνωμη αλλα δεν θα την εκφερω στον παροντα χρονο, ομως θα υποδειξω οτι τετοιου ειδους θεματα πρεπει να λυνονται ΓΡΗΓΟΡΑ και ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ παντα σε συνεννοηση με τους 'δικους' μας ανθρωπους.....μην ξεχναμε αλλωστε οτι την Κυριακη αντιμετωπιζουμε την ΕΧΘΡΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ που μετραει εφτά νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα στους 11 τελευταίους αγώνες της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο...

Ολοι μια γροθια απεναντι στους κιτρινιαρηδες λαθρεμπορους, στον Ιβαν τον ΒΡΩΜΕΡΟ , και κυριως στα τσογλανια αυτου του χολερικου αριστερου καθεστωτος που θελει να γκρεμισει (το λεει ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ μαλιστα..) τον ΑΞΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ , ΤΟ ΟΓΔΟΟ ΗΔΗ ΞΕΠΡΟΒΑΛΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ Ο-Λ-Υ-Μ-Π-Ι-Α-Κ-Ο του τρεχοντος αιωνος ..κοντρα σε ολους και ολα...

Εικόνα dimitrov7

Ειδικά το σημείο 5 που γράφεις έχει πολύ παράνοια.

Το πρόεδρο τον βρίζουν(εκτός των άλλων) για

1) τον Σίλβα που "έδιωξε"
2) τον Βίκτορ και τον Μπέντο που έφερε και μετά τον Τάκη που έπρεπε να φέρει άλλον
3) ξανά που έδιωξε τον Τάκη κι έφερε τον Χάσι
4) που έφερε ξανά Τάκη
5) που μάλλον διώχνει Τάκη
6) που μάλλον φέρνει Γκράτσια αν ο Γκράτσιας αποτύχει ... κι αν πετύχει θα τον βρίζουν που δεν τον είχε φέρει νωρίτερα.

Καλό ε?

Εικόνα apostolos gaganis

ΝΑΙ, ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΓΔΟΟ. Όπως το γράφεις. Καλή χρονιά, φίλε.

Εικόνα ze ηλιας

καλησπέρα φίλε

τη γνώμη μου κατέθεσα στους δύο διαφωνούντες αρθρογράφους που σε πρόλαβαν (Σάββα και Hank)
πως τα καταφέραμε έτσι πρωτοχρονιάτικα και πέσαμε σε δίνη "εθνικού" διχασμού,μόνο εμείς....

αυτό όμως που θέλω να πω σ όλους τους φίλους είναι οτι εμείς διαμορφώνουμε απόψεις βάσει αυτών που βλέπουμε στο γήπεδο και αυτών που διαβάζουμε από ρεπορτάζ μέσω δημοσιογράφων για να μην πω ΑΡΔ

το τι πραγματικά συμβαίνει και τι κλίμα επικρατεί στα αποδυτήρια ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

Εικόνα apostolos gaganis

Εξ΄ου και το "Όσα ξέρει ο νοικοκύρης κλπ", που έγραψα. Χρόνια πολλά megaγαυρε.

Εικόνα leonidas73

Pητορική η ερώτηση: αν στην Λαρισσα η ομάδα παρουσιαστεί αποσυντονισμενη και απολέσει βαθμό ή βαθμούς,για την διοίκηση θα φταίει ο Λεμονής και θα είναι "μια δικαίωση των ενεργειών της"?...Συμφωνω λοιπόν αγαπητέ Απόστολε: να μην στεναχωρησουν πολύ τον Τάκη γιατί όταν τον ξαναφωναξουν σε κανένα...δίμηνο! μπορεί να μην θέλει να ξανάρθει να μας σώσει πάλι...

Εικόνα apostolos gaganis

"Κυριακή κοντή γιορτή", αδελφέ. Ίδωμεν. Αλλά όλη αυτή η ιστορία γενικά και κυρίως ο χειρισμός της απ΄τη διοίκηση, άσεεε... Μακάρι πάντως να εξελιχθούν ΤΕΛΙΚΩΣ, καλά τα πράματα. ΑΥΤΟ μας νοιάζει.

Εικόνα nichio 1971

Καλησπέρα Απόστολε,
Κανονικά θα έπρεπε να σχολιάζουμε την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ προσθήκη Χατζισαφί. Άλλες οι βουλές της... επικαιρότητας.
Ελπίζω εκεί στη διοίκηση να μετρήσουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τις ΖΗΜΙΕΣ που defacτο θα επιφέρουν στο σύλλογο με την ΠΑΡΑΛΟΓΗ και ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΙΡΗ πρόθεση αντικατάστασης (πάλι???????) προπονητή.
Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια περίπτωση προπονητή, τουλάχιστον ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ.
Μιλάμε για το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ που εγώ θυμάμαι στην ομάδα, αν επιβεβαιωθεί η όλη ιστορία.
Πάντα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ μεν, ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ κανενός, δε...
Καλή χρονιά και ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ εύχομαι σε ΟΛΟΥΣ.

Εικόνα apostolos gaganis

ETΣΙ. Και η θέση της ΠΑΕ, διά στόματος Καραπαπά, δεν με ικανοποιεί. Ό,τι είναι να κάνεις, κάν΄το. Ξεκάθαρα. Και πάρε και τις ευθύνες.

Εικόνα holland74

Συμφωνώ σε όλα και κυρίως στο 5, είναι και ζήτημα ήθους απέναντι σε έναν άνθρωπο που είναι πιστός στρατιώτης..

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν θέλω να πιστέψω ενδεχόμενα που περνάνε απ΄το μυαλό μου. "Κρείττον το σιγάν", εν προκειμένω.

Εικόνα dimitrov7

http://www.gavros.gr/blog/podosfairo/sto-myalo-olon-mono-i-larisa

αυτό από Καραπαπά κυρ Απόστολε.

Να υποθέσω πως φάγαμε χυλόπιτα από Καταλανό, έκανε πίσω ο Βαγγέλας λόγω κραξίματος, στάχτη στα μάτια ή να το πάρω τοις μετρητοίς?

Τουτέστιν κάποιοι έξω ή και μέσα κι έξω δουλεύουν πολύ τις τρικλοποδιές στην ομάδα σε επίπεδο πλέον εξωφρενικό?

Εικόνα apostolos gaganis

Όλα μέσα μπορεί να είναι. Τώρα, προσοχή μεγάλη στη Λάρισα, ναι, ΑΛΛΑ και δυνατές ενισχύσεις όπου ξέρουμε ότι ΠΡΕΠΕΙ να ενισχυθούμε. Γρήγορα και σωστά. Στα του προπονητή, τοποθετήθηκα. Από΄κει και πέρα, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ό,τι και ν΄αποφασίσουν οι διοικούντες. Αλλά η κριτική, πάντα παρούσα και σε κάθε περίπτωση.

Εικόνα dimitrov7

Έτσι είναι και να είμαστε ξεκάθαροι. ΠΧ θέλω το 8ο αλλά ρισκάρω με αυτόν τον προπονητή γιατί το έψαξα , όσο δεν πάει άλλο, και θεωρώ πως είναι αστέρι και θα δείξει και θα μείνει αρκετά να δουλέψει. Θέλω να φτιάξω ομάδα. Αν , χτύπα ξύλο χάσει το 8ο(αναλόγως κιόλας), τον καλύπτω κι αυτό θέλω από τον κόσμο.
Μετά την χαρά με τον Μήδο περιμένω αγωνιωδώς το ένα τουλάχιστον εξτρέμ. Τον δεξιό. Αυτός κυρίως με καίει. Και κάτι άλλο .... μήπως ο Μήδος πρέπει να πάει δίπλα σε Ρομαό?

Εικόνα apostolos gaganis

Άσε να τον δούμε πρώτα τον Μήδο, με την ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ φανέλα, να τον δουν κι΄αυτοί που πρέπει και το ξανασυζητάμε.

ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΜΕΤΑΓΡΑΦΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΑΥΤΟ. ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ, Η ΦΑΝΕΛΑ.

Εικόνα dimitrov7

Είναι πολύ βαριά .... συχνά ασήκωτη ..... δεν είναι για όλους. Οψόμεθα.

Εικόνα ven7

Καλησπέρα Απόστολε, Καλή Χρονιά σε σένα και όλη την ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ αυτή παρέα.
Με Υγεία πάνω από όλα και όσο για την Ευτυχία...αυτή είναι εξασφαλισμένη αφού φροντίζει ο ΘΡΥΛΟΣ μας...

Σχετικά με το φλέγον για όλους μας ζήτημα να καταθέσω και εγω μια απλή και μοναδική σκέψη που τριγυρίζει στο μυαλό μου.

Πως νιώθει ο Πρόεδρος για το γεγονός πως ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, η μισή Ελλάδα δηλαδή....υφίσταται σε λιγότερο από ένα χρόνο...την αρχική Αγιοποίηση του Λεμόνή...στη συνέχεια την σιωπηρή απομάκρυνση του...την επαναπρόσληψη Λεμονή μετά βαϊων και κλάδων (χωρίς όμως καμία ανάληψη ευθύνης για την πατάτα...της απομάκρυνσης του και της αντικατάστασης του με τον Χάσι) και τώρα το επικοινωνιακό άδειασμα του Λεμονή και την μη διαψευδόμενη είδηση περί νέας απομάκρυνσης του.

Δηλαδή πως να το πω...Μήπως είναι λίγο...λιγάκι..τραγελαφικά όλα αυτά;

Μήπως αυτό που λέγεται Πειραιώτικη μπέσα και καθαρές κουβέντες έχει παραμεληθεί τώρα τελευταία; Και μήπως πρέπει να αρχίσει να μας ενδιαφέρει λίγο...λιγάκι περισσότερο...το "τι θα πει ο κόσμος";

Επίσης μια και διάβασα την παρέμβαση του κυρίου Καραπαππά..

Μήπως κύριε Καραπαππά να γινόσασταν λίγο σαφέστερος; Τι πάει να πει ασχολούμαστε με το ματς της Λάρισας..Αυτό είναι γνωστό...το ξέρουμε...τίποτα για το Θέμα που προέκυψε; Δεν είναι υποχρεωτικό να ομιλείτε..αλλά αφού το κάνετε γιατί δε γίνεστε λίγο διαφωτιστικότερος;΄

Ο κόσμος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ δεν είναι μια παρέα κάπου σε ένα χωριό της άγονης γραμμής που περιμένει να φτιάξει ο καιρός και να έρθει το πλοίο με τις εφημερίδες;

Δηλαδή να περιμένουμε τώρα καμιά βδομάδα να περάσει το ματς της Λάρισας και μετά θα μάθουμε ε;

Εικόνα leonidas73

Όλα αυτά φίλε μου προστιθονται: στην απόλυση Ζαρντιμ,ξαφνική φυγή Σίλβα,απόλυση Γεωργάτου ,πρόσληψη Μπεντο , εκδίωξη Ραντου-Καπινο (πακέτο!) ,προσληψοαπολυση! Ουσιγιος και πάει λέγοντας...συμφωνώ απόλυτα με το υφές και την ουσία του σχολίου σου. Καλή Χρονιά με υγεία μόνο και πανω από όλα και...καλά μυαλά στην διοίκηση....

Εικόνα apostolos gaganis

Σαφέστατος. Και προσθέτω του λόγου μου: Μήπως, για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, περιμένουμε ενδεχομένως πρώτα να δούμε τί θα γίνει, για αρχή, στο παιχνίδι με τη Λάρισα; Με την έννοια του ότι πιθανή αποτυχία του Ολυμπιακού, θα μας φέρει και τον καινούριο προπονητή; Γιατί πριν από το ματς με την ΑΕΛ, δεν προβλέπω καμιά κίνηση προπονητική. Πολύ περισσότερο ύστερα απ΄την πολύ προσεκτικά "ομιχλώδη" δήλωση του Καραπαπά. Που δεν έσβησε τίποτα. Απλά μεθόδευση αποκάλυψε στα μάτια μου. Και μια δαμόκλειο σπάθη πάνω απ΄το κεφάλι του ανθρώπου που κάθεται στον πάγκο μας. Είναι καλό εν τέλει αυτό;

Και η διπλωματία έχει τα όριά της. Αλλιώς δίνει λαβή για σκέψεις...

ΥΓ. Όταν μιλάμε πάντως για Ολυμπιακό, ο αιφνιδιασμός αποτελούσε ανέκαθεν μια κίνηση - σταθερά - αναμενόμενη.

Εικόνα leonidas73

Εχω σχολιασει απο το πρωι γιατι θεωρω λαθος την αντικατασταση Λεμονη.Αφηνω ολα τα αλλα,αλλος μπορει να συμφωνει,αλλος οχι.Επαναλαμβανω ομως το σημαντικοτερο για εμενα ερωτημα:με ποια κριτηρια ο κυριος Γκαρσια θεωρειται καλυτερος του Λεμονη.Αν εχει καποιος σοβαρα επιχειρηματα να τα ακουσουμε παρακαλω.

Εικόνα apostolos gaganis

Λες να σφυγμομετράει αντιδράσεις η διοίκηση, για να διαμορφώσει ανάλογη στάση; Θα το δούμε, γρήγορα, ό,τι είναι. Έτσι ή αλλιώς.

Εικόνα μαουνιέρης

"Όχι παράταση της σιωπής." Εδώ είναι όλο το ζουμί, Τόλη μου. Αυτή η σιωπή μού τη δίνει εμένα. Μιλάνε όλοι, και δεν μιλάνε αυτοί που υποχρεούνται να μιλήσουν. (Μπορώ να πω ένα σωρό πράγματα, που υποθέτω, αλλά το βουλώνω και δεν λέω τίποτα.)

Εικόνα apostolos gaganis

O Καραπαπάς μίλησε. Θα μπορούσε να είναι σαφέστερος. Το ξέρουμε ότι το ματς με τη Λάρισα είναι εκείνο που μας νοιάζει. Όχι ΜΟΝΟ όμως. Μας νοιάζουν, και πολύ μάλιστα, όσα συζητάμε εδώ τώρα. Δεν τα βγάλαμε εμείς αυτά. Και άλλοι, διά της ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ σιωπής των, τ΄αβγάτισαν. Το παιχνίδι με τη Λάρισα είναι απλά το πρώτο από τα 15 ΝΤΕΡΜΠΙ που΄χουμε να δώσουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Εικόνα μαουνιέρης

Το ότι έχουμε να δώσουμε 15 ντερμπάρες το έχουν σκεφθεί καθόλου στο Λιμάνι; Δεν θα ρωτούσα, αν ήταν αυτονόητη η καταφατική απάντηση στο ερώτημα. Και δυστυχώς δεν είναι... (Αφήνω που επί τρεις μέρες βασίλευε η μουγκαμάρα και ξαφνικά... - άσε καλύτερα, γιατί θα βλαστημήσω και δεν είναι ούτε σωστό ούτε ωραίο) Γειά σου, ρε Τόλη.

Εικόνα gavrina

Καλησπερα συγγαυροι και καλή χρονιά να έχουμε!Εγώ στην είδηση απόκτησης προπονητη και αντικατάστασης του σερ Τάκη ένα πραγμα αναρωτήθηκα: γιατί τώρα;προσπαθω να καταλάβω ποιο θα είναι το κέρδος της πρόσληψης νέου προπονητή την δεδομένη χρονικη στιγμή. Ας υποθέσουμε ότι θα μας βγει ο καλυτερος προπονητής που ειχαμε ποτε, δεν θα χρειαστεί έναν χρόνο προσαρμογής;δεν θα χρειαστεί να κάνει τις αλχημείες του προκειμενου να αξιολογήσει παιχτες και συστήματα;δεν θα χάσει βαθμους;για μένα η πρόσληψη τώρα δείχνει σαν λευκή πετσέτα για το πρωτάθλημα ή υπερβολική σιγουριά. Όπως και να χει εγώ θα είμαι στο γήπεδο απλά πραγματικα κάποιες κινήσεις δείχνουν αψυχολογητες.

Εικόνα apostolos gaganis

Ωριμη στάση. Πολύ. Για άλλη μια φορά. Συνετή. Λογική. Καλή χρονιά!