ΠΡΙΝ, ΚΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ....



1.   Π  Ρ  Ι  Ν      Α  Π ΄   Τ  Ο  Ν      Α  Γ  Ω  Ν  Α   

Χτες, μεσημέρι Δευτέρας. Ημέρα του αγώνα κόντρα στη Λαμία. Τρώγαμε με τη γυναίκα μου μακαρονάδα στην κουζίνα. Με κιμά. Μιλάγαμε για το παιχνίδι. Είχε λίγο κρυουλάκι έξω ο καιρός. Όταν της το είπα, ατάκα μου απάντησε:

- Α, ωραίααα. Θα πάρω και δυο φακελάκια τσάϊ μαζί μου, θα ζητήσω και ζεστό νερό απ΄το μπαρ, θα το πληρώσουμε άμα είναι, και θα πιούμε και τα τσαγάκια μας εκεί που θα βλέπουμε.... ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΥΑΛΟ....

Η μπουκιά με τα μακαρόνια στο πηρούνι μου, κοκκάλωσε αμέσως στον αέρα. Μεταξύ πιάτου και του στόματός μου. Κάτι λίγα μακαρόνια κρεμόντουσαν απ΄το κουβάρι, που παρέμενε ακίνητο. Εντελώς. Την κοίταξα αγριωπά και με φωνή χαμηλή, βαριά όμως και κομμάτι απειλητική, της είπα:

- Άκου κυρά μου... Στη μπάλα θα κατέβουμε για να ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ, όχι για να πιούμε ΤΣΑΪ...

Κοιταχτήκαμε για καναδυό δευτερόλεπτα. Έντονα. Κι΄αμέσως μετά, ξεσπάσαμε κι΄οι δυο στα γέλια. Μια γουλίτσα απ΄το κόκκινο του Μεσενικόλα, σφράγισε τη σκηνή...

2.   Ο     Α  Γ  Ω  Ν  Α  Σ

Ένα άνετο βράδυ. Όχι εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός, απλά ικανοποιητικός. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου πίεσε τον αντίπαλο, είχε μεγάλη κατοχή που΄φθασε μέχρι το 78%, είδαμε συχνές αλλαγές θέσεων από Μάριν, Μιραλάς, Φορτούνη, μπήκε νωρίς το πρώτο, το δεύτερο άργησε κομμάτι αλλά όχι πάρα πολύ, οι πλάγιοι μπακ κατέβαιναν τακτικά, ενώ η αμυντική λειτουργία ήταν προσεκτική και παρέμεινε έτσι μέχρι τέλους. Στο δεύτερο, χάθηκαν δυο καλές ευκαιρίες μέσα στα πρώτα λεπτά κι΄αμέσως σχεδόν μετά άρχισε μια προοδευτική πτώση της απόδοσης στο κέντρο της ομάδας, με συνέπεια να δοθεί χώρος και να φανεί κάπως η Λαμία, χωρίς σημαντική ευκαιρία πάντως εκ μέρους της, αλλά και χωρίς αποτελεσματικό τρανζίσιον παιχνίδι απ΄τον Ολυμπιακό. Ατομικά, ξεχώρισα περισσότερο το δίδυμο των κεντρικών οπισθοφυλάκων ( ιδίως τον Ένγκελς ), τον Ζιλέ και τον Μάριν του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ρομαό, έχει κάνει και καλύτερα παιχνίδια. Πολύ. Ο Πέρσης απ΄την άλλη, εξακολουθεί να βρίσκει δίχτυα, ο Φορτούνης με τις καλές αλλά και τις κακές στιγμές του, όσο για τον Τζούρτζεβιτς, αναρωτιέμαι γιατί τον έβαλε πέντε λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι. Να κάνει τί; Να ξεμουδιάσει απ΄το καθησιό ή να βάλει το τρίτο; Πάρντο, ο γνωστός, αλλά και ο Σεμπά, Σεμπά... Περί Μιραλάς, τρεις λέξεις μόνο: ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

Ο διαιτητής, αλλά και ο ένας επόπτης, επιεικώς εκνευριστικοί. Και με αντιΟλυμπιακό καταρράκτη στα μάτια...

3.   Μ  Ε  Τ  Α     Τ  Ο  Ν     Α  Γ  Ω  Ν  Α

Γυρίζαμε σπίτι με τ΄αμάξι και κάπου στη μέση της διαδρομής, χτύπησε το κινητό μου. Οδηγάει η γυναίκα μου. Το κινητό μου, σπανιότατα χτυπάει. Δεν το δουλεύω. Περίεργος να δω ποιός είναι και τέτοια ώρα μάλιστα, γύρω στις δέκα παρά δέκα, άκουσα μια φωνή να μου μιλάει. Ήταν η γυναίκα ενός συναδέλφου και πολύ στενού μου φίλου. Του Παναγιώτη. Ο φίλος μου, είχα μάθει από αλλού πως είχε "φύγει" πριν λίγες μέρες. Μετά από ΑΓΩΝΑ. Με κεφαλαία, αυτός. Είχε πάρει να μου ζητήσει συγγνώμη, γιατί δεν μας το΄χε πει, να΄ρθουμε στην κηδεία. Τα είπαμε κανα δεκάλεπτο. Θυμηθήκαμε πολλά... Ο Παναγιώτης μ΄αγαπούσε. Κι΄εγώ το ίδιο. Δεν βλεπόμαστε παρά αραιά, αλλά εκτιμούσαμε ιδιαίτερα ο ένας τον άλλο. Την τελευταία φορά που΄χαμε μιλήσει ήταν στη γιορτή του, τον δεκαπενταύγουστο. Του΄χα μιλήσει τότε για το RATM, ήταν Ολυμπιακάρα και παλιά πηγαίναμε μαζί Καραϊσκάκη, ενδιαφέρθηκε πολύ και μου΄χε δώσει την κόρη του στο τηλέφωνο να της πω λεπτομέρειες για το πως να πιάσει το σάϊτ, μιας και ο άριστος συνάδελφός μου δεν πολυχαμπάριαζε απ΄αυτά τα διαβολομηχανήματα, μολονότι όχι απόλυτα άσχετος. Θα πρέπει να μας διάβαζε. Το εύχομαι. Πάντως, ο Ολυμπιακός είχε γενικότερα κυριαρχήσει σ΄εκείνο, το τελευταίο μας, τηλεφώνημα. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - RATM. Κι΄όταν έκλεισα το τηλέφωνο στ΄αμάξι, περίλυπος, σκέφτηκα αμέσως ότι με είχε πάρει να μου μιλήσει ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ, η γυναίκα του μακαρίτη - τί σύμπτωση; - ανήμερα το βράδυ ενός αγώνα του ΘΡΥΛΟΥ πάλι... Εντελώς αναπάντεχο το τηλεφώνημα. " Ήταν για να κλείσει ο κύκλος ", μονολόγησα ψιθυρίζοντας. Και στο μυαλό μου γράφτηκε αμέσως: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - RATM - OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Και επειδή RATM=OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, να το γράψω πιο σωστά: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Στο καλό, φίλε μου Παναγιώτη....

Σχόλια

Εικόνα holland74

Καλημέρα σε όλους...
Στην αρχή ήθελα να σχολιάσω τη μακαρονάδα με κιμά και τον ερυθρό οίνο, μετά ετοιμάστηκα να γράψω κατεβατό για τον αγώνα και τελικά με το τρίτο μέρος συνειδητοποίησα πως μπροστά στην απώλεια ενός φίλου τα προηγούμενα ήταν δευτερεύοντα ζητήματα...
Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του Παναγιώτη.....

Εικόνα Pavlos

Καλὸ Παράδεισο στὸν Παναγιώτη...

Ἀνακάλυψα κάτι ἀκόμα ποὺ μοιραζόμαστε, ἀδελφὲ Ἀπόστολε. Μποροῦμε νὰ ἐπικοινωνήσουμε κατ᾽ ἰδίαν;

Παρεμπιπτόντως, διαισθάνομαι πὼς ἡ ἀτμόσφαιρα στὴν ὁμάδα ἔχει ἀλλάξει ἐκ βαθέων... Ἴδωμεν.

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Εικόνα apostolos gaganis

Ασφαλώς. Aπόστολος Γαγάνης, facebook. Kάνε μου αίτημα φιλίας και θα το αποδεχτώ αμέσως. Ή ζήτα απ΄τα παιδιά εδώ το e-mail μου.

Εικόνα Pavlos

Προτιμώ ν᾽ αποφύγω το facebook, οπότε θ´ ακολουθήσω την άλλη οδό.

Εικόνα takis xwsiar

Καλησπέρα,φιλε Αποστολε.Εγω φιλε,απ'τη στιγμη που διαπιστωσα ότι στο Ρεντη γινεται επαγγελματικη δουλεια,εχω το κεφαλι μου ησυχο.Γιατι αυτό καταλαβα από τα λιγα πραγματα που φανηκαν σε μολις δυο παιχνίδια.Εχει αυτό το "κατι",πλεον η ομαδα.Αλληλοκαλυψεις,σωστη πιεση στον αντιπαλο,και μερικες κινησεις των παικτων στην επιθεση,που δειχνουν ότι περιμενουμε σταδιακη βελτιωση.Αλλου είναι τα δυσκολα.Οι διαιτητες που θα μας παιξουν με τους ζητιάνους,στους αγωνες αυτους θα νιωθουν σαν τα νεαρα παιδια που δινουν πανελλήνιες."Επαιξα καλα? Θα με περασουν?".Εκει Αποστολε,θα δουν τα ματια μας,τι ξεβρασε ο υπόνομος!Αυτοι φιλε,ειναι ικανοι μεχρι και τανκ,να κατεβασουν στο Καραϊσκάκης!Απο τα αλλα κομματα,περναμε συχνα δοσεις φασισμου στο ποδοσφαιρο (και εκτος ποδοσφαιρου),με αυτους εδώ παθαμε OVERDOSE! ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ,ΕΙΝΑΙ Ο ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ,ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΥΝΑΤΟΥΣ!! ΤΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ,ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΗΝΗ,ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Έρχονται δύσκολοι αγώνες, Τάκη, και εκεί ΟΦΕΙΛΕΙ η ομάδα να δώσει απαντήσεις κάνοντάς μας περήφανους. Πρός ΟΛΕΣ τις κατευθύνσεις. Περιμένω.

Εικόνα John Zolo

Γεια σου Αποστολε
1) Προπονητης. Χαιρομαι ιδιαιτερα που επι τελους εχουμε ενα κανονικο προπονητη. Που βλεπει και αποφασιζει γρηγορα.
2) Μιραλας. Τον ηθελα, διοτι ειναι παιχταρα, αλλα θελει προπονηση και ενσωματωση στο συνολο. Η παρουσια και μονον ειναι σημαντικη διοτι απασχολει αντιπαλους παικτες και προπονητες...
3) Μελλον. Ολα θα πανε καλυτερα λογω του Γκαρσια. Και στο χορταρι και στα αποδυτηρια...θα δειτε...
Ελπιζω η Διοικηση να επαγρυπνα για τις επερχομενες κακουργηματικες πραξεις εναντιον μας...απο καθε κεντρο εξουσιας (εκλογες ερχονται μη το ξεχναμε...)
4) Σαββας. Γιατι τον αφηνουν και μιλαει ακομη ; Τα διαβασατε τα σημερινα ; Τι νοημα εχει να "γλυφει" τον Τσιπρα οταν ο Μαρινακης του τα εχωσε προσωπικα και στο συνολο...

Εικόνα apostolos gaganis

Γιάννη, θα είμαι αντικειμενικός. Γιατί είμαι ΓΑΥΡΟΣ. Έρχονται παιχνίδια-φωτιά. Για το τελευταίο, δεν θέλω να μιλήσω.

Εικόνα jole11canezza

Καλημερα κυρ Αποστολε, αυτες οι φιλιες οπου δεν χρειαζεται οπωσδηποτε να βρισκομαστε ειναι γερες. Να στε καλα και να θυμαστε τον φιλο σας τον Παναγιωτη αλλα και για να γραφετε με αυτο το φοβερο στυλ που εγω προσωπικα λατρευω.

υγ γαυροι ειμαστε πολυ μα παρα πολυ τυχεροι. καθε βδομαδα παιχνιδια....ευρωπη ελλλαδα. ειμαστε φαβορι για τεσσερα final 4. Δεν ειναι και ευκολο στην ελλαδα των χιλιων προβληματων
υγ2 ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Εικόνα apostolos gaganis

Γεια σου βορειοδυτικέ φρουρέ της ΓΑΥΡΟΣΥΝΗΣ!

Εικόνα matrasimca

Αποστολη καλημέρα,
Το ιδιο διαπίστωσα και εγω για το κεντρο. Σταδιακα επεσε, και εκει θα πω οτι το κεντρο χρειαζεται εκτος απο την εμπειρια και το παθος, νιατα και πνευμονια.
Θα περιμενω να επιστρεψει ο Μιχαλης Σιωπης για αυτο τον σκοπο, βλεπεις αλλον καλυτερο στην θεση του στην Ελλαδα?
Αν βλεπεις ονομασε ποιους.
Μας περιμενουν δυσκολα ματς και οταν σε παιγνιδια που εχουμε συντριπτικη κατοχη μας σφυρανε περισσοτερα φαουλ απο τον αντιπαλο να εισαι σιγουρος οτι θα προσπαθησουν να μας εκνευρισουν και να μας απογυμνωσουν απο παικτες μπας και σπρωξουν ενα πρωταθλημα στη Παοκαρα τους.
Το μικρο ροστερ ειναι ΟΚ οταν δεν στην εχουν στημμενη θεοι και δαιμονες.
Ο Μιραλας εχει χασει την ταχυτητα του λογω απραξιας, δεν μπορει να απεμπλακει ταχυτατα, ευκολα και να εξαφανιστει μροστα οπως πριν. Πιστευω πως παίρνοντας παιγνιδια στα ποδια του θα βελτιωθει.
Συλλυπητήρια για τον φιλο σου

Εικόνα apostolos gaganis

Θα περιμένω πρώτα να τελειώσει ο Γενάρης. Υπάρχει ο Οφόε, και ο καλός Οφόε είναι παιχταράς. Ο Ζιλέ, είναι επίσης καλός παίχτης. Αμυντικό χαφ, αν εννοείς αυτό, έχω έναν στο μυαλό μου, απ΄την ομάδα, αλλά δεν τον λέω....

ΥΓ. Ασφαλώς και τον Σιώπη, τον θέλω πίσω. Θα βοηθήσει.

Εικόνα matrasimca

ΩΠ το βαφτισα το παιδι, ΜΑΝΩΛΗΣ Σιωπης

Εικόνα George - Mati

Αγαπητέ Απόστολε ΠΑΛΙ βούρκωσα από τον επίλογό σου !!! Τελικώς το κρασί του Μεσενικόλα φτιάχνει κλίμα.... Να σε έχει ο Θεός καλά, εσύ να γράφεις κι εμείς να διαβάζουμε !!!! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ !!!!!!!!!!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Και σ΄εσένα και στον Ερυθροκόκκινο από κάτω: Ο ΘΡΥΛΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ!

Εικόνα Red Kokkinos

οντως!