"NA EIΣΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ"...



Μπορεί και να...σοκάρω λίγο τους μπασκετικούς γαύρους σήμερα. Αλλά έτυχε να δω πρόσφατα αυτή τη ρήση του εικονιζόμενου προπονητή-θρύλου του αμερικανικού μπάσκετ, του Τζον Γούντεν, και μ΄άρεσε. Και τη βρήκα ταιριαστή κάπως, για τον αντίκτυπο κυρίως που διαπίστωσα χτες βράδυ και σήμερα το πρωί μετά το χτεσινό 5 - 1 με την Κέρκυρα στα ΜΜΕ και σε αρκετούς γαυραδελφούς μου στα σόσιαλ. Ο ειρημένος, πέθανε 100 χρονών κι΄είχε πει πολλά σοφά. Μπορεί κανείς να τα βρει στο διαδίκτυο. Είδα το λοιπόν σήμερα, ΒΙΑΣΥΝΗ. Σαν να μην είχε μεσολαβήσει περίπου τίποτα σε σχέση με την απόδοση της ομάδας φέτος, σαν να γιορτάζαμε κάτι σαν...ανάσταση, σαν να δώσαμε ΑΠΟ ΤΩΡΑ και εύκολα συχορωχάρτια, σαν να κάναμε ΗΔΗ τις επιλογές μας σε παίχτες για την επόμενη σεζόν. Αυτό ψυχανεμίστηκα. Έντονα. Σιγά...παίδες. Άλλο ΣΒΕΛΤΑΔΑ στις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε ώστε να αποφύγουμε τα φετινά μείον για του χρόνου κι΄άλλο ΒΙΑΣΥΝΗ στην εξαγωγή συμπερασμάτων.

Ο τάδε κι΄ο δείνα, απαραίτητοι. Ο μπήξε κι΄ο δείξε, να μας αδειάζουν μάλλον τη γωνιά. Κάτι τέτοια αντιλήφθηκα. Με το πρώτο....

Κατ΄αρχάς έχουμε προπονητή για να τ΄αποφασίσει αυτά. Κατά δεύτερο λόγο, έχουμε κι΄άλλα παιχνίδια ακόμη μπροστά μας, έστω και λίγα. Και κατά τρίτο, έχουμε και χρόνο για τις οριστικές επιλογές μας. Χρόνος όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε και να καθεύδουμε υπό...μανδραγόραν, που΄λεγε κι΄ένας μακαρίτης πια φιλόλογός μου στο γυμνάσιο. Το΄χουμε κάνει συχνά στο παρελθόν τούτο το τελευταίο. Μιλάω για τις αργοπορίες. Που τις πληρώσαμε. Θα τσεκάρουν επανειλημμένα και αντικειμενικά, νομίζω, οι αρμόδιοι το έμψυχο υλικό που ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ και θα ξεχωρίσουν όσους παραμείνουν εντέλει από τους αναχωρητές. Δύο ακόμη, μοιάζει από χτες να΄χουν πάρει μάλλον το πασαπόρτε. Και θ΄ακολουθήσουν φαντάζομαι κι΄άλλοι. Επιθυμώ ριζική εκκαθάριση. Θυμίζω και τα οργισμένα προεδρικά χείλη. ΝΑ ΠΝΕΥΣΕΙ ΑΛΛΟΣ ΑΕΡΑΣ, ΖΗΤΑΩ. ΑΕΡΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ! ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΨΕ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠ΄ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΦΕΤΟΣ. Όχι επειδή παίξαμε καλούτσικα με την Κέρκυρα και για πρώτη φορά μπροστά στα μάτια του Πορτογάλου, εσύ πρόβατο, εσύ ερίφιο κλπ. ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ, ΘΑ ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, λαμβάνοντας όλα υπόψη μας. Και ιστορικό του παίχτη και προσόντα και ηλικία και διάθεση στην τήρηση των υποχρεώσεών του και χαρακτήρα και ζήτησή του και με τί οικονομικά ανταλλάγματα από τους έξω σε αντιστοίχιση με τα οφέλη απ΄το αν θα παρέμενε σ΄εμάς, κ.α. Πολλές οι παράμετροι στους ώμους των υπευθύνων. Και να μην ξεχάσω: ΝΑ ΘΕΛΕΙ να παίξει ο ποδοσφαιριστής στον Θρύλο. Όχι κουνήματα. Ντιπ! Δεν είναι φυσικά το μόνο κριτήριο επιλογής του αυτό, αλλά ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για εκείνη. Φαινόμενα Οφόε, κομμένα μαχαίρι πλέον! Πήγαινε όπου κρίνεις. Στην ομάδα όμως θα γίνεις δεκτός, μόνο άμα ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ΄ΡΘΕΙΣ. Με το "ζόρι" κανείς.Τελεία. Και πού΄στε; Έρχονται, βλέπεις, εν είδει καταρράκτου το ένα μετά το άλλο: καμμένα γόνατα, ισχία, σπονδυλικές στήλες, μυοσκελετικά κακοπαθημένα και τα συναφή, ΤΕΡΜΑ! Όχι άλλους Εμενίκε! Χαρακτηριστική επιλογή βιασύνης για τους γνωστούς λόγους...

Πέντε ένα λοιπόν εχθέεες...

Επιθετικά δεν ήμασταν άσχημοι. Χάσαμε κι΄ευκαιρίες. Χάσανε κι΄εκείνοι όμως. Η...Κέρκυρα. Πολλές για το ανάστημά της. Το πρόβλημα δηλ. στην αμυντική μας λειτουργία, παραμένει. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Παντού. Και στα χαφ και στην αμυντική γραμμή. Και στο κέντρο της και στα άκρα. Και στα δύο άκρα. Θα΄ρθουν πολύ δυσκολότεροι αγώνες... Δεν θα καταπιαστώ με ονόματα. Σήμερα. Τα καταλαβαίνει κανείς, αν διαβάζει πίσω απ΄τις γραμμές. Το πράμα απαιτεί πρωτίστως κατά τη γνώμη όλων μας, θέλω να πιστεύω, σωστές επιλογές μονάδων και σταθερή χρησιμοποίησή τους ώστε να μάθει επί τέλους ο ένας το παιχνίδι του άλλου και να ΔΕΣΕΙ, ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ το αμυντικό σώμα της ομάδας ( είδα και πάλι συχνά αναρχία στην αμυντική της λειτουργία χτες ) για να ιαθεί επί τέλους η μόνιμη φέτος δυσρρυθμία εκεί πίσω... Στις επιλογές να σταθώ, με μια κουβέντα: Ζυγίστε τις ΚΑΛΑ. Υπάρχουν παίχτες που ΠΡΕΠΕΙ να μείνουν και άλλοι που ΠΡΕΠΕΙ να χαιρετίσουν. Πώληση, αλλά και δανεισμός. Και οι όποιοι αντικαταστάτες των τελευταίων, όχι επειδή θα είναι νέοι, ελπιδοφόροι, θα έχουν καλή προηγούμενη θητεία, θα είναι Έλληνες κλπ, να γίνουν και άμεσα αποδεκτοί; Έτσι; Εννοείται. Τεστάρισμα επιμελημένο, συνεχές και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ κρίση πάνω απ΄όλα στους πάντες. ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΑΣ. Συνεννοούμεθα. Ο γαυρολαός, έχει πολλές φορές δίκιο. Όχι πάντα όμως. Και το κλίμα που δημιουργεί με τα ¨θέλω" του, είναι δυνατό. Όντως. Δεν μπορεί όμως ν΄αποτελεί και τον αποφασιστικό ρυθμιστικό παράγοντα μιας επιλογής. Η διοίκηση, ο Μαρινάκης, αποφασίζει τελικά. Και παίρνει φυσικά και την ευθύνη της όποιας απόφασής του.

Ριζούπολη τώρα...

ΥΓ. 1  Όποιοι ξένοι παίχτες έρθουν τελικά στην ομάδα, θα πρέπει να΄ναι πολύ ψαγμένοι. ΠΟΛΥ. Έχουμε τους  ανθρώπους που ΠΡΕΠΕΙ για την επιλογή τους; Ας το ελπίσουμε. Αν όχι, οφείλουμε να διευθετήσουμε ΔΕΟΝΤΩΣ το θέμα. ΣΒΕΛΤΑ, ΟΧΙ ΒΙΑΣΤΙΚΑ. Τα φετινά λάθη πάντως, ΔΕΝ πρέπει με τίποτα να επαναληφθούν. Όποιος ξένος έλθει, θα πρέπει να κάνει ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ στην ΠΡΑΞΗ. Φτάνουν οι...πατάτες. Έχουμε Λερναία Ύδρα απέναντί μας. Μην το ξεχνάμε...

ΥΓ. 2  Θα συνιστούσα διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας εγκεφάλου. Αυτό και δεν το προχωρώ.

Σχόλια

Εικόνα Harry red logic

ΚΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ! ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ!
ΑΠΓΟΗΤΕΥΣΗ ,ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ(ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ)
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ!ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΥΛΙΚΗ!
ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ!
ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΕ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΣ- ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤ?

Εικόνα apostolos gaganis

Έχω μια ψυχρότητα, για λόγους που έχω εκθέσει, προς αυτό το τμήμα. Θα περιμένω ωστόσο να δω πώς θα τελειώσει η σειρά. Τους Λιθουανούς τους βλέπω δυνατούς και καυλωμένους πολύ για διάκριση. Εμείς είμαστε μισοσκοτωμένοι και απαράδεκτα μέτριοι στο ξένο ιδίως στοιχείο. Η ελπίδα πάντως κλπ....

Εικόνα Harry red logic

Χριστοδουλόπυλος=Ρέντα? κωλοφαρδία?ικανότητα? συσσωρευμένη απόδοση δικαιοσύνης για ένα ταλέντο στη δύση του?????????????????
Ένας παίκτης που έδωσε εφέτος τέτοια σημαντική ώθηση στις επιτυχίες της κούλας!
Φαίνεται ότι ο Λάζαρος κορύφωσε την ψυχολογία του πάνω σε μια διαρκώς αυτοτροφοδούτεμενη αυτοπεποίθηση (με καταλυτική βοήθεια και του Καπίνο….)
Γιατί αυτή η αναφορά? Γιατί αναδεικνύει την καταλυτική συμβολή κάποιων μονάδων σε μια ομάδα!
Αναζητούμε λοιπόν για τον θρύλο της νέας περιόδου Παίκτες με ποιότητα αλλά και προσωπικότητα!
Πρόεδρε ξέρεις εσύ!

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω για τον Χριστοδουλόπουλο. Εκπληκτική και μη αναμενόμενη για πολλούς χρονιά. Το θέμα είναι πόσο θα κρατήσει αυτό...

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Το καλό χτίσιμο ξεκινάει με μια καλή διάγνωση των προβλημάτων. Αυτά είναι εμφανή νομίζω και δεν χρειάζεται κανένα επιπλέον παιχνίδι, πολύ περισσότερο όπως το χθεσινό, για να βγουν συμπεράσματα.
Ακόμα και οι μικρές ομαδούλες ξέρουν ότι πρέπει να μας πιέσουν ψηλά. Γιατί άραγε; Επειδή. πολύ απλά, πάσχουμε στον σύνδεσμο μεταξύ άμυνας και κέντρου. Βαριά κορμιά, άτεχνα. Οι δε τεχνίτες μας συνηθίζουν να κρύβονται και δεν επιστρέφουν να ζητήσουν τη μπάλα. Αποτέλεσμα, στην καλύτερη περίπτωση να αργούμε να χτίσουμμε την επίθεση, στη χειρότερη να χάνουμε γρήγορα τη μπάλα μεταξύ περιοχής και κέντρου και να μας βγάζουν τελικές ακόμα και οι κέρκυρες.
Αυτή η αδυναμία εξηγεί και την επιθετική μας δυσλειτουργία. Δεν υπάρχει κατάλληλη τροφοδοσία σε φορ και πλάγιους και οι τελικές βγάινουν με το ζόρι.
Αν σ' αυτά προσθέσουμε και το ότι η ομάδα είναι αδούλευτη, χωρίς αυτοματισμούς και σύστημα καταλαβαίνουμε πόση δουλειά έχουμε μπροστά του ο νέος προπονητής.
Πάνω απ' όλα όμως η σωστή διάγνωση...
Κάτι για Βέλλιους και Λάζαρους τ' ακούω βερεσέ και ελπίζω να είναι ανέκδοτα.

Εικόνα apostolos gaganis

Tο άλλο με τον Τοτό, το ξέρεις;

Εικόνα Harry red logic

κ. Απόστολε συμφωνώ απολύτως αλλά δεν επαυξάνω…γιατί δεν γίνεται να πω κάτι παραπάνω.
Τα είπατε όλα!
Σύγγαυροι δεν ξεγελιόμαστε, απλά έτσι για να μην ξεχνιόμαστε ας θυμηθούμε :
Το κουρέλιασμα των νεύρων σε τόσα ματς φέτος , τις αχώνευτες ήττες από τα βαζέλια και τα χανούμια κλπ.
Πρόεδρε το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, πόσο μάλλον το κατά συρροή λανθάνειν!
Προγραμματισμός, καλό ψάξιμο, με άλλη ματιά,η άλλα μάτια, που έχουν μεστή εγκεφαλική ουσία περί του αθλήματος!

Υ.Γ. Δεν υποτιμούμε το χθεσινό αποτέλεσμα αλλά σίγουρα δεν προσφέρεται και σαν οδηγός!

Εικόνα apostolos gaganis

Κοιτάμε μπροστά. Η χρονιά έχει τελειώσει ήδη, για΄μας. Οι υπεύθυνοι να κάνουν συνεπώς για την επόμενη σεζόν, έγκαιρα, τη δουλειά που πρέπει. Θέλουμε πρωτάθλημα του χρόνου.

Εικόνα Harry red logic

Ακριβώς!ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΟΜΑΔΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΩΡΑΙΑ ΜΠΑΛΑ!