"ΣΩΛΗΝΩΔΕΣ ΣΤΗΘΟΣ" - ΜΙΑ ΑΠ΄ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑΣ...



Η γυναικομαστία είναι μια παθολογική αύξηση του μεγέθους των μαστών στους άνδρες από διάφορα αίτια, όπως νοσήματα, φάρμακα ή και σε ορισμένες φυσιολογικές καταστάσεις. Μεταφορικά, όταν λέμε ή γράφουμε για κάποιον ότι πάσχει από γυναικομαστία εννοούμε ότι αυτός παρουσιάζει μια...θηλυπρέπεια θα΄λεγα στη συμπεριφορά του, έναν ψευτοτσαμπουκά, μια δολιότητα, μια προκλητικότητα, ένα ψευτοκαουμποϊλίκι και γενικότερα μια στάση που δεν αρμόζει σε άντρα, διάβαζε: ειλικρίνεια, σεμνότητα, τιμιότητα, ευθύτητα, αλήθεια, φιλοτιμία κλπ, με μια λέξη ΗΘΟΣ.

Το σωληνώδες στήθος ή οι σωληνώδεις μαστοί, όπως δείχνει και η κεντρική φωτογραφία, αποτελεί μια πολύ αποκρουστική μορφή γυναικομαστίας όπου οι ρώγες των μαστών πρήζονται πολύ, παίρνουν ένα σχήμα σαν του σωλήνα και πετάγονται ολοφάνερα μπροστά. Μπορεί να υπάρχει ή και όχι υπερβολικό μεγάλωμα του υπόλοιπου μαστού. Πρόκειται για περίπτωση εξαιρετικά ατυχή, επειδή δεν κρύβεται εύκολα με τα ρούχα, ούτε όταν φέρνεις τους ώμους επίτηδες μπροστά, καλά για μπάνιο στη θάλασσα δεν το συζητάμε. Ο...σωλήνας είναι υπερτροφικός αδενικός ιστός, αλλά μεταφορικά πάλι θα ισχυριζόμουνα ότι είναι υπερτροφικός ιστός...μαλακίας, που απαντάται δυστυχώς σε ορισμένους συνανθρώπους μας και παίρνει τη συζητούμενη μορφή. Η θεραπεία είναι χειρουργική, αν και στην άλλη περίπτωση, της ψυχοπνευματικής τουτέστιν γυναικομαστίας, τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα γιατί αυτή τείνει να ανθίσται σε κάθε θεραπευτική αγωγή θεωρούμενη με βάση την κοινωνική εμπειρία ως ανίκητη, ανίατη. Ένα καλό αρθράκι για το σωληνώδες στήθος στον μη ειδικό αναγνώστη, είναι το παρακάτω:

https://westlakeplasticsurgery.com/gynecomastia-and-tubular-breast-condi...

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ:

Το διάβασα σήμερα το πρωί το νέο στο to10.gr. Για να...πειράξει προφανώς τον Λάζαρο, ο περιβόητος Βράνιες κοινοποίησε μέσω Ιnstagram την πάνω φωτογραφία. Καλός μπακ, μα και μεγάλος...γυναικομαστίας. Σωληνώδους σίγουρα μορφής, δηλ. αγιάτρευτης. Έτσουξε οπωσδήποτε ο Λάζαρος και τσούζει ακόμα. Τον αν θα τσούξει πάντως και στο μέλλον τους ικτερικούς, μένει να φανεί. Το ευχόμαστε βέβαια όλοι οι γαύροι και φυσικά το απεύχονται όλοι γενικά οι απέναντι. Ας περιμένουμε. Είναι όμως ΤΟΣΟ βλάκας ο Βόσνιος που, στην πρόθεσή του να προκαλέσει τον τέως συμπαίκτη του και κατ΄επέκταση τον Ολυμπιακό, ταυτίστηκε απόλυτα μ΄έναν παίκτη ΚΑΤΑΒΡΩΜΙΚΟ, ΑΛΗΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, τον Ράμος. Γνωστή κωλόφατσα σε όλη την ποδοσφαιρική υφήλιο. Να βρήκε άραγε κοινά σημεία με δαύτον; Μπααα... Δεν το πιστεύω. Αν κι΄από ψυχοπνευματικά προβληματικούς, δεν αποκλείω τίποτα. Και είχα δει κάπου ότι τον...καλοβλέπαμε κάποτε κι΄εμείς. Μην τολμήσετε. Στους δικούς μας το λέω. Τα ξερά σας, κάτω. Άλλο παλικάρι και καλώς εννοούμενος ποδοσφαιρικός τσαμπουκάς, κι΄άλλο Βράνιες και...Γκαρσίες. Τέτοιους δεν θέλουμε. Μακριά. Με τίποτα. Μουράτηδες, Πολυχρονίους, Σιδέρηδες, Στολτίδηδες, Πάντους, Μέλμπεργκ, ναι. Με τους...άλλους, καμιά σχέση.

Άντε για ένα δεύτερο καφεδάκι τώρα....

Σχόλια

Εικόνα Red Kokkinos

Ευγε Αποστολε. Μου κανει εντυπωση οτι ενω η Ελληνικη, (καθως επισης και η Φωκαϊκη διαλεκτος μας (Λατινικη)) εχουν τροφοδοτησει την ιατρικη τερμινολογια, εσυ πολυ χαιρεκακα επιμενεις στο "σωληνοειδες" αντι το σαλπιγκα - σαλπιγγοειδες που εφτιαξε και το tubus-tubular.
Υ.Γ. Οσο σκεφτομαι τους ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ( πρωτογονους) που αναφερεις "ανακατευομαι". Ισως ειναι και ΑΥΤΟ που μας εκανε ΓΑΥΡΑΡΟΥΣ, με Πολυχρονιους, Παντους, Μουρατηδες, Μελμπεργκερσ, Ιεροκληδες, Σιδερηδες, Μπεμπηδες, Ρωσιδιδες, Σιωκους, Γκλεζους και τοσους αλλους που εχουν διαφοροποιησει το DNA μας σε μια ανωτερη οντολογικη υπαρξη, μαθαμε την Ολυμπιακη Αρετη, την Ηθικη που διακρινει τον Αντρα απο τους μαστοσαλπιγγιδηδες.
Καλησπεριζω.

Εικόνα apostolos gaganis

Kαλημερίζω, ερυθροκόκκινε φίλε. Τώρα πια, καινούρια περπατησιά, δύσκολο. Έτσι θα πάμε. Με οπαδικό γονιδίωμα χωρίς την παραμικρή μετάλλαξη. Αλίμονο...

Εικόνα CEN-TAURUS

Α Βρε Απόστολε, πάντα απόλαυση. Άσε που κοντεύω να τελειώσω Ιατρική με τα άρθρα σου!

Εικόνα apostolos gaganis

Έμαθα ότι χρωστάς δυο μαθήματα μονάχα και το παίρνεις... Άντε και καλορίζικος!

Εικόνα George - Mati

Αγαπητέ σύγγαυρε, όπως λέει και το γνωμικό, μια φορά κούλα ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ κούλα.........!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Τον νου σου εσύ. Περιμένουμε.