ΜΕΡΙΚΑ ΠΕΡΙ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ...



Θέμα μας σήμερα, ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΙΑ.

Ξεκινάω με την είδηση. Την είδα στο ΦΩΣ και αφορά τη βία εναντίον των αθλητικών ιδίως, αλλά όχι μόνο, συντακτών στην Ελλάδα. Εδώ, μας ενδιαφέρουν αποκλειστικά οι αθλητικοί συντάκτες. Τα κυριότερα της είδησης λοιπόν:

1. Η ετήσια συνέλευση της ΕΟΔ ( Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων ) στη Λισαβόνα, υιοθέτησε δήλωση της προέδρου της ΕΣΗΕΑ κ. Μαρίας Αντωνιάδου που αφορούσε την άσκηση βίας σε αθλητικούς και μη δημοσιογράφους στην πατρίδας μας.

2. Η ΕΟΔ αναγνώρισε ότι η μορφή αυτή της βίας όντως διογκώνεται, το θέμα ασφάλεια των δημοσιογράφων είναι κεφαλαιώδους σημασίας και προς τούτο απαιτείται γιαυτούς εργασιακό περιβάλλον χωρίς εξαρτήσεις και παρεμβάσεις.

3. Ως συνέπεια του προηγούμενου, η γενική συνέλευση ανέθεσε στην διευθύνουσα επιτροπή της ΕΟΔ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σε συνεχή συνεργασία με όλες τις ενώσεις- μέλη της ΕΟΔ, για την αποτελεσματικότερη προστασία, νομική θωράκιση των αθλητικογράφων κλπ κλπ.

4. Σχόλιο στο φινάλε του ΦΩΤΟΣ ότι ο γράψας το ειδησάριο λυπάται, αλλά στην Κολομβία της Ευρώπης τουτέστιν τη χώρα μας, τα όποια μέτρα προστασίας δεν έχουν καμμία τύχη...

ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ:

Δεν μου λέτε; Εσείς οι εκπρόσωποι εν πάση περιπτώσει της ελληνικής αθλητικο-δημοσιο-τέλος πάντων-γραφίας στη Γραικία όπου ζούμε ΟΛΟΙ, πλάκα μας κάνετε; Κι΄ο παραλογισμός και η υποκρισία και το ατομικίστικο/συνδικαλιστικό συμφέρον, άντε να το...καλλωπίσω μετασχηματίζοντάς το σε "απαράγραπτα δικαιώματα και εκ των ων ουκ άνευ απαιτήσεις-προϋποθέσεις για τον κλάδο σας αναφορικά με την άσκηση του...λειτουργήματος το οποίον διακονείτε στα πλαίσια μιας στοιχειωδώς ευνομούμενης και - προ πάντων - δημοκρατικής και τα γνωστά ρέστα πολιτείας...", έχασα και την αρχή ρε πούστη μου...Α!...έχουν τα όριά τους!

Τί ζητάτε; Ασφαλώς και η σωματική σας ακεραιότητα είναι σεβαστή. Ολονών μας άλλωστε. Δεν είστε και κάτι το ξεχωριστό, δα. Ή μάλλον είστε... Δυστυχώς για σας ΚΑΙ για΄μας. Και εξ΄αρχής τονίζω πως είμαι κατηγορηματικά ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ στην άσκηση κάθε είδους και βαρύτητας σωματικής βίας στον άλλο, γενικά. ΑΛΛΑ τί έχετε κάνει και τί κάνετε - αδιάλειπτα - για να προστατεύσετε ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ με τα γραφόμενα και λεγόμενά σας, πρώτα και κύρια τον ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ από τους ευερέθιστους, τους παρορμητικούς, τους φανατικούς, τους καθ΄έξιν παραπτωματίες, τους ανώριμους, τους παράφρονες και ημιπαράφρονες, τους, τους;

Και καλά, οι οπαδικοί αθλητικογράφοι. Οι βαμμένοι. Αυτοί είναι ξεκάθαρο τί θα γράψουν. Μέχρις πάντως ορισμένου σημείου και θα επανέλθω πιο κάτω. Αμ εκείνοι οι άλλοι όμως; Που γράφουν ή μιλάνε στα - λεγόμενα -  αντικειμενικά ΜΜΕ; Με κορωνίδα "αντικειμενικότητας" αυτόν τον ιστότοπο π.χ. με τ΄όνομα της γνωστής διπλής έλικας των Γουότσον και Κρικ; Και μπόλικη σίγουρα παρέα. Ιδιωτικής αλλά και "δημόσιας και όχι κρατικής" προέλευσης και φύσης... Στα πρώτα, τα αμιγώς οπαδικά μέσα, ΞΕΡΕΙΣ τί να περιμένεις πάνω κάτω και σε ποιούς αυτά κυρίως απευθύνονται. Αλλά στα δεύτερα, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι ασκείται αντικειμενική δημοσιογραφία. Δεν είναι έτσι, καθόλου, όμως. Το αντικειμενικό, το ουδέτερο, δεν "τραβάει". Δεν έλκει συνήθως. Είναι αντιεμπορικό, γιατί λέει νέτα-σκέτα ΑΛΗΘΕΙΕΣ κι΄αυτές πολύ συχνά είναι δυσάρεστες, απωθητικές. Ως επακολούθημα, το αντικειμενικό μετατρέπεται προκαταβολικά και χωρίς εξαίρεση σε πολυχρωματόφιλο ώστε να ικανοποιείται - και να έλκεται - ο κάθε οπαδός. Έχει και Ολυμπιακίλα και Βαζελινίλα και Αεκίλα και Παοκτζίλα το πράμα, οπότε να΄μαστε όλοι ευχαριστημένοι. Ναιαιαιαι.... Αλλά η βασική προωθητική γραμμή, φαίνεται. Κι΄αν την αφήνεις ελεύθερη και δεν την κρύβεις, έχει καλώς. Αν όμως, όπως γίνεται συστηματικά λ.χ. σε ορισμένα - και δημοφιλή μάλιστα - ενημερωτικά ηλεκτρονικά στέκια, καμώνεσαι ότι "και τούτο μη ποιείν κακείνο αφιέναι", αλλά στην ουσία βάλλεις αδιάλειπτα εναντίον ενός συγκεκριμένου συλλόγου - ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ - τότε είσαι ό,τι το μουστάκι για τον πούστη. Βρωμάνε και ζέχνουν ( υποδορίως πάντα ) αντι-Ολυμπιακίλα ορισμένα τέτοια σάϊτ, ρε παιδί μου. Πότε με τη διατύπωση των τίτλων ενός άρθρου, πότε με τη φρασεολογία του, πότε με την έκταση και τη θέση που του δίνεται στο όλο ενημερωτικό σώμα του μέσου, πότε με το απόλυτο θάψιμο μιας είδησης που...δεν συμφέρει ή αντίθετα τον...βολικό για την κεντρική κατεύθυνση υπερτονισμό της, πότε με τον αριθμό και το είδος των σχολίων του φιλοθεάμονος κοινού κάτω από μια ανάρτηση, ξέρει γενικώς πολλά κόλπα η πουτάνα....

ΠΟΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ; ΑΠΛΟ ΠΡΑΜΑ: ΝΑ΄ΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΨΗ,  ΧΩΡΙΣ "ΗΞΕΙΣ-ΑΦΗΞΕΙΣ" ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ, ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΚΙ΄ΟΧΙ "ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ", ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ Ή ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΠΟΛΛΟΥΣ Ή ΟΧΙ, ΚΑΙ ΝΑ΄ΝΑΙ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΗ ΤΙΜΙΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ - ΙΔΙΩΣ - ΕΜΜΕΣΕΣ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΣΚΗΣΗ ΒΙΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΙΔΙΩΣ ΟΣΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟΙ, ΔΕΚΤΙΚΟΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΦΥΣΕΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΕΠΕΙΣ ΣΕ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕΣ...

Τί ζητάω βέβαια ο άνθρωπος; Ειδικά την σήμερον ημέρα... Βλέπω κι΄εκείνο που΄γραφε το ειδησάριο στην αρχή της ανάρτησης ότι για την προστασία των δημοσιογράφων απαιτείται γιαυτούς ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον "ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ", και μου τρυπάει το μυαλό σε χρόνο dt η σκέψη: Καλά πόσο δούλεμα πια Θεέ μου; Πόσο; Έλεοοος.... Και τούτα όλα σ΄ένα σοβαρό και σημαντικό - υποτίθεται - διεθνές forum.

Πριν κλείσω πάντως, να πιάσω λίγο και τα οπαδικά μέσα. Όχι τα οπαδικά social media. Τα επαγγελματικά συμβατικά έντυπα και διαδικτυακά μέσα, που υπηρετούν μία ή ένα γκρουπ ομάδων όπως π.χ. της βόρειας Ελλάδας. Σε σχέση ΕΙΔΙΚΑ με τα κεφαλαία που πληκτρολόγησα ακριβώς πιο πάνω κι΄εχουν σχέση με τη ΒΙΑ. Πρέπει επί τέλους να υλοποιηθούν τα όσα διαβάζουμε κι΄έχουν σχέση με τον κολασμό ΚΑΙ την αποτροπή κυρίως των εμπρηστικών εν γένει κειμένων ή προφορικών δηλώσεων, δυνητικά ή και απροκάλυπτα πυροδοτούντων ΒΙΑΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.  Ουδείς αναμάρτητος, από οιαδήποτε πλευρά. Διαχρονικά, και το ομολογώ. Παρατηρώ όμως μερικά απ΄αυτά, προερχόμενα από τιτλοπενικούς - ΟΛΑ - που το΄χουν από καιρό τώρα παραχέσει κατά το κοινώς λεγόμενο. Και ειδικά ένα, δύο. Δεν τα προκαλούμε, ο Ολυμπιακός εννοώ. Κατά κανόνα, τουλάχιστον. Εκείνα όμως προχωρούν αδιάκοπα σε ολισθηρότατο κατήφορο με συνέπειες, αν δεν ανακοπεί ετούτη η πορεία τους, που θα΄ναι με βεβαιότητα ολέθριες. Παρενθετικά, η περιφερόμενη μανιωδώς στο χόρτο φιγούρα του γνωστού εκ Ρωσίας επενδυτή με τις στενές κυβερνητικές σχέσεις, αποτελεί ΜΙΑ από τις πολυάριθμες συνιστώσες του όλου υπό συζήτηση ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ δικτύου στο οποίο έχει εγκλωβιστεί σύμπασα σχεδόν η αθλητική μας κοινωνία. ΜΕ ΥΨΗΛΟΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ... Θα πρέπει λοιπόν να ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ, το ξαναλέω επί τέλους, υπάρχοντες νόμοι και κανονισμοί για την καταστολή και τον έλεγχο αυτού του τέρατος. Όταν όμως τα σπάνε οι πάντες στο ΟΑΚΑ, στον τελικό του Κυπέλλου Άεκ - Πάοκ, και δεν ανοίγει πειθαρχικά ρουθούνι λόγω ομαδικής κοπιωπίας των - λέμε και καμιά μαλακία - υπευθύνων, τί περιμένεις;

Ας κάνουμε μια στάση, εδώ. Μεσημέριασε. Τα ξαναλέμε σύντομα. Θυμάμαι μοναχά, τούτη τη στιγμή, εκείνο που΄χε πει ο Κακαουνάκης κάποτε ( άαααλλη μορφή κι΄αυτή ) απ΄την τηλεόραση για το σινάφι του: "Ο καλύτερος από΄μας, έχει σκοτώσει τη μάνα του...". Όπερ έδει δείξε, που λέγαμε παλιά;

Σχόλια

Εικόνα Harry red logic

Η αποθέωση της υποκρισίας των ΑΡΔ!Παρτακισμός(sic),δουλοπρέπεια στους μεγαλοτσάτσους και πιστολιές στους αντιπάλους των μεγαλοκαρχαριών!
Δυστυχώς μεγάλες μάζες του λαού και της νεολαίας έχουν υπνωτιστεί από τους αλχημιστές της εξουσίας του τόπου και τα εξαπτέρυγα τους,νταβατζήδες,πράκτορες,αρδ,και σία.. .
Δεν είμαι απαισιόδοξος αλλά ειλικρινά δεν βλέπω επι του παρόντος τον λαό να αντιδρά στην οικονομικό σφαγιασμό, τον δοσιλογισμό, την υποτέλεια το ξεπούλημα της χώρας!
Εμείς καλώς τα επισημαίνουμε και ακόμη καλύτερα πρέπει να τα μεταδίδουμε για να αφυπνίσουμε όσους περισσότερους γίνεται μήπως καταφέρουμε να γυρίσει ο τροχός!και γλυτώσουμε από την τυραννία!
Θα μου πείτε no politica!εντάξει αλλά ποιο κοινωνικό φαινόμενο,ποια εκδήλωση και βέβαια ο αθλητισμός δεν επηρεάζεται από τις αποφάσεις των πολιτικών?
Να μην ξεσκεπάσουμε τους εχθρούς του Θρύλου, τους εχθρούς του έθνους?

Υ.Γ.Μπράβο στην επικοινωνιακή στρατηγική όπως εκφράζεται προσφάτως από τον Καραπαππά, to10.gr .
Ισχυρό αντίδοτο στο δηλητήριο της σιχαμερής προπαγάνδας των βαξεβάνηδων,καρτερών και σία!

" την νίκη θα φέρει ο αγώνας"
ΘΡΥΛΟΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ!

Εικόνα apostolos gaganis

Ωραίος.

Εικόνα nichio 1971

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ & ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, οι 3 ΦΑΡΕΣ που φέρουν τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ για τη σημερινή ΚΑΤΑΝΤΙΑ...
Σε όλα τα ΕΠΙΠΕΔΑ.

Εικόνα apostolos gaganis

Βεβαίως.

Εικόνα ThomasK

Πράγματι η υποκρισία και το δούλεμα σ' αυτή τη χώρα δεν έχουν
τέλος.
Με την αρχή της οικον. κρίσης και το σάρωμα της δημαγωγίας και
του λαϊκισμού εντάθηκαν και αντί, ύστερα απ' όσα επακολούθησαν
(κωλοτούμπες, διάψευση μεγαλοστομιών κι ελπίδων...), να κοπάσουν,
εντείνονται όλο και πιο πολύ.
Δεν χαμπαριάζουμε, δεν διδασκόμαστε...

Το φαινόμενο δεν είναι πια μόνο τοπικό, καθώς η δημαγωγία και ο
λαϊκισμός σαρώνουν τον πλανήτη, όμως μ' ενδιαφέρει πρωτίστως
η χώρα μου, το τι συμβαίνει σ' αυτή. Το αν θα γίνει ποτέ σοβαρή και
ευνομούμενη ή θα παραμείνει απέραντο φρενοκομείο (ή κ@λοχανείο).

Εικόνα apostolos gaganis

Θα παραμείνει έτσι όπως λες στην τελευταία λέξη του σχολίου σου.

Εικόνα takis xwsiar

Η ΕΟΔ να ασχοληθεί με τη βια των δημοσιογραφων απέναντι στην αληθεια.Αυτο κυριως ενδιαφερει τον καθενα πολιτη αυτης της χωρας,και όχι πως θα γινει να γραφουν μπαρούφες,να εξυπηρετουν τις "ανωμαλίες" των αφεντικων τους,και συγχρόνως να ζητουν προστασια για τις αρβαλες που γραφουν.ΥΣ.Εχει καταγγειλει εκει που πρεπει ο δημοσιογράφος Χαραλαμποπουλος ότι δεχθηκε απειλητικο τηλεφώνημα γι'αυτον και την οικογενεια του,απο τον Δ,Μελισσανιδη.Η ΕΟΔ,τι λεει γι'αυτο;;Δεν τ'ακουσε;

Εικόνα apostolos gaganis

Πρεσβυακουσία λέγεται η πάθηση...

Εικόνα ThomasK

Αν ήταν ο ζούγκλας, της φάρας τους, θα σκίζονταν.