ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ...



ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ της εποχής. Με Μουντιάλ δηλαδή, μπασκετάκι, κάποια νταϊαμοντ λιγκ και βέβαια μεταγραφές και προετοιμασία της ομάδας. Για το τελευταίο μερικές κουβέντες.

Κάθε μέρα, ονόματα. Καινούρια και παλιά που επανέρχονται. Τίποτα δεν αλλάζει και δεν πρόκειται. Κάθε χρόνο το ίδιο μοτίβο. Μιλάω για το θέμα των προσώπων στην ομάδα. Ξεκινάω με όσα έχω αποκομίσει μέχρι σήμερα από την προετοιμασία.

Φαίνεται να γίνεται προσεκτική, συστηματική και μεθοδική δουλειά. Είναι φυσικά πολύ νωρίς ακόμα για εξαγωγή ( ή συναγωγή αν θέλετε και όχι...αναγωγή, που διάβασα χθες σε δημοφιλή ιστοσελίδα από κάποιον συμπαθή κατά τα άλλα επαγγελματία αθλητικογράφο ) συμπερασμάτων. Ο πορτογάλος δείχνει δουλευτάρης, να΄χει πλάνο, στόχο, γιαυτό και αναζητεί το αποτελεσματικότερο δυνατό σύστημα δοκιμάζοντας και ανακατεύοντας συνεχώς την τράπουλα του διαθέσιμου μέχρι τούδε έμψυχου υλικού. Θα δούμε τη συνέχεια και θα κρίνουμε με μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Για παίχτες τώρα ο λόγος. Στο πρώτο ματς με τη Βάτενς, ξεχώρισα κυρίως Καμαρά, Γκερέρο, Φορτούνη. Θα τα ξαναπούμε γιαυτούς. Για τους άλλους, διατηρώ οπωσδήποτε εντυπώσεις, πρώϊμη όμως και για΄κείνους κάθε ασφαλής συζήτηση. Εκτός αν είναι να κάνουμε ποδοσφαιροκουβέντα για την ποδοσφαιροκουβέντα. Δεν βλάπτει βέβαια, απεναντίας είναι...ψυχοθεραπευτική, αλλά το πόσο ωφελεί... Τί σημασία έχει στο κάτω-κάτω; Όπως κι΄αν έχει, μ΄ετούτα "ζούμε" όλοι μας κάθε τέτοια εποχή, του πληκτρολογούντος συμπεριλαμβανομένου.

Μια εξαίρεση. Υπό την προϋπόθεση ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πιθανολογούμε, με άλλοτε άλλο ποσοστό βεβαιότητας. Θα πιάσω μερικά ονόματα, δειγματοληπτικά. Βούκοβιτς, Ελαμπντελαουί, Νικολάου, Μανθάτης, Τζούρτζεβιτς. Για τον πρώτο, όλοι ξέρουμε ότι όταν τον πήραμε πέρσι περιμέναμε να δώσει λύση στο κέντρο της άμυνας. Ο παίχτης ΔΕΝ δοκιμάστηκε, πρακτικά καθόλου. Πήγε Ιταλία, σερί Α, κι΄έδωσε εξετάσεις ( σε...πολύ απαιτητικό μάθημα ) επιτυχώς. Γύρισε, δείχνει στην προετοιμασία καλό πρόσωπο, είναι έμπειρος σίγουρα και φαίνεται να τον προτιμάει ο Πέδρο για δίδυμο με τον Σισέ. Μέχρις ώρας. Σήμερα διάβασα ότι "βγάζει" και ηγετικό πρόσωπο στο Ζέεφελντ. "Υπουργός" ήταν, θυμάμαι, το παρατσούκλι του στην Τουρκία. Ερωτημα λοιπόν από μένα: ΓΙΑΤΙ να μην μείνει;

Προχωρώ στον Ελαμπντελαουί. Πέρσι ήταν μέτριος. Αναμφίβολα, όλοι πωλούνται. Στην κατάλληλη τιμή. Με Λάζαρο ιδίως αλλά και Φέτφα ακόμα παρεϊτσα, μπορεί όμως, ΞΑΝΑΛΕΩ ΜΠΟΡΕΙ, να δούμε φέτος τον παλιό Ελαμπντελαουί. Εκείνον που αποτελούσε παράγοντα σταθερότητας τόσο αμυντικά όσο και ( λιγότερο ) επιθετικά. Είναι και με ποιόν συνεργάζεσαι, για να "βγάλεις" αυτό που΄χεις. Επομένως; Δουλειά του Μαρτίνς, οπωσδήποτε, τον εμπιστεύομαι και περιμένω.

Νικολάου, Μανθάτης. Τους βάζω μαζί. Για τον νεαρό αμυντικό, θα προτιμούσα να δοθεί δανεικός. Να ωριμάσει, να ψηθεί περισσότερο και να επανελεγχθεί στο μέλλον. Αν γίνεται. Μη χαθεί για την ομάδα από τώρα, κυρίως λόγω ηλικίας. Φυσικά και δεν με ικανοποίησε με τις εμφανίσεις του την περασμένη σεζόν. Επειδή πάντως δεν μπορεί ν΄αποκλειστεί τίποτα με σιγουριά, θα πρότεινα να του δοθεί μια νέα ευκαιρία. Αλλού. Ο Μανθάτης, αντίθετα, μ΄έχει πείσει σχεδόν ότι έφτασε το ταβάνι του.

Αφήνω τον Τζούρτζεβιτς για το τέλος. Παρά τα όσα περιμέναμε ( και ) απ΄αυτόν πέρσι, όταν τον πήραμε και με βάση τα όσα είχε κάνει  με την Παρτιζάν, ο ποδοσφαιριστής στην πράξη μας απογοήτευσε. Δεν περιμένω, λογικά, την...ανάστασή του φέτος. Όχι μόνο εξαιτίας του ιδιότροπου χαρακτήρα του, αλλά κατά βάση λόγω έλλειψης απαιτουμένων προσόντων. Δυστυχώς, η φανέλα είναι ΟΝΤΩΣ βαριά ή...φορτικών ή ειδικών εν πάση περιπτώσει απαιτήσεων και το ζούμε το συγκεκριμένο επανειλημμένα δεκαετίες τώρα. Άρα; Διάθεση, παραέχει. Υπερπροσπαθεί. Έτσι δείχνει τουλάχιστον. Στο χόρτο όμως, είναι λίγος. Δεν κάνει για Ολυμπιακό. Να δούμε και τις όποιες...προσθαφαιρέσεις στη θέση του στράϊκερ. Θα προτιμούσα κι΄εδώ, δανεισμό. Δανεισμό και επαναξιολόγηση. Είναι νέος στην ηλικία.

ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ. ΠΟΥ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΟΧΙ. Η ΡΟΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ, ΤΟ΄ΧΩ ΞΑΝΑΤΟΝΙΣΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΤΑ. ΕΤΣΙ, ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΙ΄ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ....

Σχόλια

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

χμμμ.... αν μη τι άλλο, υπάρχει φέτος η διάθεση(σύστημα;;;) για γρήγορη ανάπτυξη. Όχι ότι αποτελεί μέτρο σύγκρισης η περυσινή σαιζόν, κάθε άλλο, αλλά σε 2 παιχνίδια προπόνησης που είδαμε κρατάμε το ότι δεν βλέπουμε πλέον εκείνο το εκνευριστικό του να μη ξέρουν οι χαφ τι να την κάνουν τη μπάλα.
Για αυτοματισμούς βέβαια ας περιμένουμε μέχρι τέλη του μήνα και βλέπουμε...
πάμε βήμα βήμα...

Εικόνα apostolos gaganis

Nωρίς βέβαια, αλλά σε ένα μήνα περίπου παίζουμε επίσημα. Κι΄εγώ βλέπω κάτι διαφορετικό να "παίζει", παρ΄όλο που η σακούλα ανακατεύεται και πολύ μάλιστα. Για κείνον τον Βρουσάϊ, είχα συστήσει ψυχραιμία στην αντιμετώπιση της περίπτωσής του. Επιμένω και τώρα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από πριν. Αν την όλη κίνησή του και την γκολάρα του την είχε π.χ. βάλει νέο μεταγραφικό μας απόκτημα, από προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα και με μπόλικα μπικικίνια, θα είχε τρελαθεί σύμπας ο γαυρόκοσμος κι΄ο τύπος στα επίθετα και στην υμνολογία. Του λόγου μου, ένα έχω να πω για την ώρα: Ψύχραιμα εμείς, δουλειά πολλή αυτό το παιδί. Μας ανοίγει την όρεξη πάντως. Ίδωμεν...

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Είναι ελάχιστα τα δείγματα του Βρουσάι, αλλά έχω πλέον καταλήξει στο εξής: Αυτός που "το 'χει" πραγματικά δεν χρειάζεται να τον περιμένεις πολύ για να σου δώσει δείγματα. Και αντιστρόφως...

Εικόνα Harry red logic

Δεν αποκλίνουν οι απόψεις μου.Με διακατέχει όμως αγωνία για την καθυστέρηση ,με τις όποιες αιτιολογίες υπάρχουν, "μη προσθήκης" 3 παικτών κλειδιά σε άμυνα κέντρο και επίθεση, με ποιότητα και προσωπικότητα!
Δεν έχουμε ασφαλώς φετινό δείγμα γραφής(το τέστ με την μπυραρία δεν προσφέρεται για συμπεράσματα αλλά ακόμη και με τόσο αδύναμο αντίπαλο η άμυνα μας έκανε αρκετά λάθη...)
Για τα ονόματα που υμνούν οι" δικοί μας" δημοσιογράφοι είμαι πολύ επιφυλακτικός(Φορτούνης, Βουκοβιτς κλπ)
Μακάρι να διαψευσθώ αλλά αν δεν γίνουν δυνατές προσθήκες, πρωτίστως στην άμυνα και στα χάφ ,που θα ενταχθούν στο δεύτερο στάδιο προετοιμασίας, τότε θα πρέπει να χτυπήσουμε δυνατά τις καμπάνες στον Βαγγέλη.
Προέδρε το νου σου, θα είναι απίστευτα οδυνηρό να μας ξανακάνει πελατάκια ο νιάου ,ο ουζομεζές,ο Σπανός , ο Δωνης, ο Χρηστοβασίλης. Πρόεδρε ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ!!!!!!
Για τον Μάρτινς θα μπορούμε να διαμορφώσουμε άποψη όταν δούμε την ομάδα σε σοβαρά τέστ και κυρίως στα προκριματικά της Ευρώπης. Πάντως είναι καθήκον του να ζητήσει ευθαρσώς από τον Πρόεδρο τους παίκτες που χρειάζονται ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ.
Οψόμεθα!

Εικόνα apostolos gaganis

Χάρυ, ισχύει ό,τι έγραψα από κάτω στον φίλο μας τον djole 11.

Εικόνα djole11

Συμφωνω απολυτα οσον αφορα τους παιχτες για τους οποιους γινεται λογος.Επειδη παρακολουθω καμπιονατο λογω αρρωστιας με τη Μιλαν,εχω δει αρκετες φορες φετος τον Βουκοβιτς.Ο τυπος στεκοταν ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΑ σε ενα πρωταθλημα απειρως δυσκολοτερο απο το δικο μας και σε μικρη ομαδα κιολας.Για μενα ηταν τεραστιο λαθος που εφυγε περυσι,ελπιζω να μη γινει το ιδιο και φετος.Επισης +φωνω οτι πρεπει ο Νικολαου να δοθει δανεικος και το ιδιο πιστευω και για Μανθατη,ενω οντως ο Τζουκα δεν κανει για Ολυμπιακο για πολλους λογους.Θεωρω τελος οτι ο Ομαρ πρεπει να φυγει,ουτε στο 50% δεν ειναι μετα τον τραυματισμο του...
Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι αργουμε να κλεισουμε βασικους παιχτες στις θεσεις που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ποναμε δλδ κεντρικα χαφ,εξτρεμ (κυριως) αλλα και επιθετικο καθως ο Μανος μου αρεσει αλλα θελουμε βασικο κανονι.Ουτε ο Καριμ με ξετρελαινει,αν ειναι να φυγει με μεταγραφη,καλως να φυγει.Καταλαβαινω τις αντικειμενικες δυσκολιες να ερθει πλεον καλος παιχτης στην Ελλαδα και οτι πρεπει να γινουν αποχωρησεις,αλλα ο καιρος περναει και η ομαδα θελει μονταρισμα.Ειχα γραψει οτι η φετινη χρονια ειναι μια μεγαλη ευκαιρια,ας μην παει χαμενη ειναι κριμα.Τωρα κατι που διαβαζουμε για Μπουχαλακη και Ανδρουτσο κτλ να (ξανα)παρουν ευκαιριες μονο ως αστεια τα εκλαμβανω δλδ ΠΟΣΕΣ ευκαιριες να παρουν ρε παιδια,δεν κανουν για βασικοι,με το ζορι δλδ??Κατα τη γνωμη μου χρειαζομαστε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δυο εξτρεμ και ενα 6-8αρι ενω πρεπει να αποχωρησουν για διαφορετικους λογους Μαριν,Παρντο.Ο Καμαρα ειναι καλος παιχτης κατα τη γνωμη μου πρεπει να παρει πολλες ευκαιριες φετος.Επισης αριστερα με Τσιμικα-Χατζησαφι ειμαστε μια χαρα.Λαζαρος και Φετφα παρα τα οσα λεγονται,πιστευω θα βοηθησουν πολυ φετος.
Κανω κατι μαυρες σκεψεις να φτασουμε να παιζουμε προκριματικα με...περσινο κεντρο γιατι θα κυνηγαμε ακομα τον...Πρσιτς και τρελαινομαι...

Εικόνα apostolos gaganis

Για ένα έχω πειστεί μέχρι σήμερα: Ότι το υπάρχον έμψυχο υλικό θα "ξεζουμιστεί" προκειμένου να προσποριστούμε το μεγαλύτερο δυνατό όφελος σε αγωνιστικές λύσεις. Το βρίσκω λογικό. Μέσα σε όρια βέβαια. Το θέμα είναι ποιά είν΄αυτά. Οι αρμόδιοι θα το κρίνουν και τ΄αποτελέσματα θα επιβεβαιώσουν ή θα διαψεύσουν. Φτάνει, για το δεύτερο, να μην είναι αργά. Προτιμήσεις έχω κι΄εγώ όπως όλοι μας. Ας περιμένουμε. Βλέπω τακτική "βλέποντας και κάνοντας". Έως τώρα και με βάση τα όσα πληροφορούμαστε απ΄τα ΜΜΕ. Το καταλαβαίνω. Το τί τεκταίνεται πάντως πίσω απ΄τις κουίντες της δημοσιότητας, δεν το γνωρίζω. Ελπίζω, πρώτον, να συμβαίνει πράγματι και δεύτερον να μας βγει όπως το θέλουμε.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Και κάτι ακόμα.
Σισέ και Μπεργκ έσωζαν επί χρόνια την παρτίδα για έναν διαλυμένο βάζελο.
Εύχομαι να βρούμε επιτέλους κι εμείς φορ με εύκολο το γκολ... Εκεί που όλα θα στραβώνουν να έχεις κάποιον τύπο που κάτι τελικά θα σκαρώσει...

Εικόνα apostolos gaganis

Λες να μας βγει ο Μάνος; Θέλω κάποιον καλύτερο απ΄τον Καρίμ, για να΄μαι ειλικρινής.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Καμαρά: Δεν ξέρω αν έχει το 'ειδικό βάρος', αλλά η πρώτη εντύπωση ήταν πολύ καλή. Μου άρεσε. Δεν κρύφτηκε, πήρε πρωτοβουλίες και βοήθησε πολύ και στην ανάπτυξη. Φαίνεται να έχει την ποιότητα. Πολύ μικρό το δείγμα για συμπεράσματα, αλλά το λέω ως διαίσθηση.
Τσιμίκας: Δεν μου άρεσε που έφυγε δανεικός πέρυσι, θα μπορούσε να είχε βοηθήσει. Τον θεωρώ καλύτερο από τον Κούτρη.

Από τον Μάρτινς θα κριθούν πολλά φέτος. Ήρθε έγκαιρα, πήρε και θα πάρει ευθύνες. Ελπίζω να είναι ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.

Εικόνα apostolos gaganis

Ας δούμε επί του παρόντος το αυριανό ματσάκι....

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Καλησπέρα κ.Απόστολε.Το γεγονός ότι έχει μείνει πίσω η αναζήτηση στόπερ μάλλον οφείλεται στις εντυπώσεις που αφήνει στο Μαρτίνς ο Βούκοβιτς.Εκτιμώ ότι θα κινηθούμε για στόπερ όταν και αν πωληθεί ο Ενγκελς.Στα υπόλοιπα ,δεν έχω κάτι να προσθέσω.

Εικόνα apostolos gaganis

Για τον Έγκελς, περιμένω. Όλα μέσα είναι. Ναι. Νωρίς για κάθε πρόβλεψη.

Εικόνα John Zolo

Γεια Αποστόλη
Πόσα χρόνια ακούμε για κεντρικό αμυντικό (ους) και δεν τους βλέπουμε ; Πάλι τα ίδια θα λέμε τον χειμώνα...βαρέθηκα !
Μια ζωή κοιττάμε την επίθεση...έχει μια λογική βέβαια...αλλά το χάλι το φετινό να τρώμε γκολ από το πουθενά να πάει και να μην έρθει...

Εικόνα apostolos gaganis

Γεια σου Γιάννο. Πιστεύω ότι ΟΛΗ η ομάδα θα είναι διαφορετική προς το καλύτερο φέτος.

Εικόνα takis xwsiar

Εχουμε την ιδια αποψη Αποστολε.Μονο για τον Ομαρ,νομιζω αν βρει καλη προταση η ομαδα θα είναι καλυτερα να τον δωσει.Υποθετικο όμως αυτό γιατι δεν ξερω ποιος θα ερχοταν στη θεση του,ωστε να τον συγκρινω μαζι του.

Εικόνα apostolos gaganis

Έτσι. Ας περιμένουμε όμως.

Εικόνα ThomasK

Τελικά ο Μανθάτης δεν θα πάει Λάρισα (ως ελεύθερος και ως ένα από
τα 2 έμψυχα ανταλλάγμτα για την απόκτηση του Γιάννη Μασούρα);

Ελαμπντελαουί, Ιγκόρ, Σάλιακας και Μασούρας δεξιά στην άμυνα. Για την
ώρα προτιμώ Μασούρα και Σάλιακα. Θα περιμένω και την ολοκλήρωση της
προετοιμασίας, αλλά πιστεύω οτι ο Ελαμπντελαουί έκανε τον κύκλο του.

Κατά τα λοιπά συμφωνούμε.

Εικόνα apostolos gaganis

Ελαμπντελαουί: θα δούμε. Αν φύγει, θα παρθεί άλλος. Τον Μασούρα, δεν τον έχω δει.

Εικόνα CEN-TAURUS

Απόστολε, ξέχασα μια επισήμανση και θέλω τη γνώμη σου. Σάμαρης λέει αποχωρεί από την ομάδα του. Σε συνδυασμό με τον Τόρο, με πολλές εμπειρίες και οι δυο, θα δώσουν πολλά στην ομάδα, αφού ξέρουν καλά τα κατατόπια της και τις ιδιομορφίες της. Τί λες;

Εικόνα apostolos gaganis

Ξέρω ότι θα δυσαρεστήσω ένα φίλο μας κοινό, και καλό μυαλό (γενικώς), αλλά - θεωρητικά, γιατί δεν ξέρω σε τί κατάσταση βρίσκονται - δεν θα με χαλάγανε. Χωρίς να με τρελαίνει πάντως η ιδέα. Το κοινό, θέλει "νέο αίμα" στην αρένα του Καραϊσκάκη....

Εικόνα takis xwsiar

Φιλε νομιζω ότι η τιμη που τον πουλαει η ομαδα του,ειναι απαγορευτικη ακομα και για εμας.Αν είναι αληθεια τα ποσα που εχουν ακουστει πριν λιγο καιρο.Νομιζω πανω από 10 μυρια.

Εικόνα CEN-TAURUS

Συμφωνώ με όλα. Μικρή επιφύλαξη για τον Τζούρτζεβιτς. Πολλοί γκολτζήδες είχαν στείρες χρονιές και όταν πήραν μπρος, χάλασαν κόσμο. Τό 'χει το μαμημένο το γκολ αυτό. Θέλει ψυχολογία, δέσιμο, κάβλα, τύχη. Τη σωματοδομή, το ξεπέταγμα, το πείσμα, το χώσιμο, το νεύρο, τον τσαμπουκά, τα έχει. Θά 'ρθει και το γκολ και τότε προβλέπω θύελλες. Θυμηθείτε το Μήτρογλου. 2 γκολ τη μια χρονιά 25 την άλλη. Θυμηθείτε τον μπεργκ ή τον σισέ. Τους περίμεναν να πετάξουν τη γκίνια κι ύστερα έσταζαν κανονικά.

Εικόνα apostolos gaganis

Γιαυτό μίλησα για δανεισμό κι΄όχι ξεφόρτωμα οριστικό. Δεν μ΄έχει πείσει. Θίγεις βέβαια ένα μεγάλο θέμα. Παίχτες μας που δεν έπιασαν στον Ολυμπιακό, κι΄αλλού κάνανε μια χαρά πορεία. Υπάρχει και το αντίστροφο βέβαια. Παίχτες που , παρόμοια, βρισκόντουσαν σε κατηφόρα αλλού και σ΄εμάς αναστήθηκαν. Όπως και το "γνωστοί, ακριβοί" κλπ, που δεν έδειξαν τίποτα σ΄εμάς και άγνωστοι ή φτηνοί, που΄γράψαν αντίθετα ιστορία. Τί να σου πω; Πολλοί παράγοντες, υπεύθυνοι. Θέλει ειδική ανάρτηση το ζήτημα αυτό.