ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΒΑΝΤΙΣΟΥΜΕ....



ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΧΘΕΣ...

1. Γράφτηκε στα παντοειδή φύλλα ότι η Μποτοσάνι είναι καλύτερη ομάδα από τη Βάτενς. Προαγωνιστικώς. Όμως ο Ολυμπιακός ήταν βελτιωμένος χθες συγκριτικά με το παρθενικό του παιχνίδι και έτσι οι Ρουμάνοι αποδείχθηκαν τελικά ευκολότεροι απ΄τους Αυστριακούς. Το σκορ άλλωστε το επιβεβαιώνει πεντακάθαρα. Και πιο ειδικά, όσον αφορά την άμυντική λειτουργία του, οι επικίνδυνες φάσεις που έφτιαξαν οι Βαλκάνιοι ήσαν ελάχιστες σε σχέση με τον πρώτο μας αγώνα, εξ΄ου και η σχετική επισήμανση της βελτίωσής της στις δηλώσεις του Μαρτίνς μετά το τέλος του αγώνα. Όσο για την επίθεση της ομάδας, καλά, πιο κάτω. Ένα όνομα θα συγκρατήσω μόνο στην οπισθοφυλακή μας: Σισέ. Και θα το προσθέσω στους Βούκοβιτς και Ομάρ, που ανέφερα στο αμέσως προηγούμενο άρθρο μου. Ο Σενεγαλέζος αποτελεί σοβαρή μονάδα στο οπλοστάσιο του Ολυμπιακού. Πολλή δουλειά επομένως και τα μυαλά στο κεφάλι του. Οπωσδήποτε, μην δοθεί φέτος.

2. Στη μεσαία γραμμή επαναλαμβάνω το όνομα Καμαρά, ο οποίος αρχίζει να με πείθει. Μακριά από ατυχίες, ευχή φυσικά που ισχύει για όλους. Δείχνει να πατάει καλά στο γήπεδο και να΄χει αυτοπεποίθηση. Παίζει, απ΄την αρχή της συμμετοχής του στην ομάδα, με "αέρα". Προσόντα, διαθέτει αναμφίβολα. Περιμένω λοιπόν την προοδευτική βελτίωσή του και σταματώ εδώ τις πιθανολογήσεις. Έναν κόφτη αξίας δίπλα του, γιατί ο Γάλλος "οκταρίζει", θα τον ήθελα πολύ.

3. Μπροστά, τα καινούρια ονόματα που θα αναφέρω είναι δύο. Χριστοδουλόπουλος και Βρουσάϊ. Ο πρώτος, έδειξε μικρό μεν αλλά επαρκές, νομίζω, μέρος των εγνωσμένων ικανοτήτων του. Συνδυάζει πείρα, τεχνικά προσόντα, αλλά και φυσικές δυνάμεις ιδίως για αρχή της σεζόν. Η συμμετοχή του στο γκολ του Γκερέρο και η όλη εικόνα που παρουσίασε στη φάση, μ΄έκαναν να θυμηθώ παλιές στιγμές ακραίων που χάραξαν ανεξίτηλα την οπαδική μας μνήμη με τα επιτεύγματά τους. Καιρός ήταν. Άρχισα έτσι να γεμίζω με αισιοδοξία, αν και πολύ νωρίς ακόμα, για το μέλλον. Εύχομαι λοιπόν και ευελπιστώ να τον απολαύσουμε όλοι στην ΕΠΙΣΗΜΗ πράξη. Μετά, έρχεται εκείνο το παιδί, ο Βρουσάϊ. Με εντυπωσίασε η όλη κίνησή του, απ΄το ξεκίνημα μέχρι την επιτυχία της γκολάρας του. Την είδα τη φάση στο βίντεο, 8 φορές; Κάπου εκεί...Τέτοια κίνηση, ολοκληρωμένη, τσαμπουκάδικη, δυνατή και τέλεια σε εκτελεστική δεινότητα, δεν την περίμενα για να΄μαι ειλικρινής. Σαν να αρχίζω συνακόλουθα να αίρω την πολύ συγκρατημένη μέχρι τώρα στάση μου γιαυτόν. Επαναλαμβάνω ότι ΑΡΧΙΖΩ. Έχουν δει τόσα και τόσα τα μάτια μας εξάλλου... Συμπέρασμα μέχρι στιγμής: Θα τον παρακολουθώ πλέον με τέσσερα, όχι δύο, μάτια.

4. Ο Γκερέρο, δείχνει να "το΄χει". Εκείνο που δεν μπορεί να βρει ο Τζούρτζεβιτς, ενώ ο Φορτούνης σαν να....ξανανιώνει ποδοσφαιρικά σε σχέση με τις δυο πολύ μέτριες - για την ποιότητά του - χρονιές. Μακάρι να...ανακυκλώσει την εικόνα και προσφορά του. Τώρα, μοιάζει να΄χει και αξιότερους συμπαίχτες, που θα τον βοηθήσουν όπως κι΄ο ίδιος αυτούς με τη σειρά του. ΚΑΛΟΣ Φορτούνης, ίσον ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα. Ετούτο αρκεί.

5. Όσους δεν αναφέρω, σημαίνει ότι δεν κρίνω σκόπιμο να σχολιάσω θετικά ή αρνητικά ακόμη. Βλέπω υποσχόμενους ποδοσφαιριστές, αλλά και τελειωμένους. Για μένα. Και κλείνω: Κάπου διάβασα, από αξιόπιστο αθλητικογράφο ( δεν είναι και πολλοί...), ότι ετοιμάζονται λέει ΑΡΚΕΤΕΣ ακόμη μεταγραφές για την ομάδα. Είμαι περίεργος. Δεν λέω πως δεν χρειάζονται.  Μόνο ένας κακός δεν χωράει. Περιμένω πάντως να δω....

ΥΓ 1.  Εκείνον τον Προτό, γιατί τον δώσαμε; Chercez la femme, θέμα χρημάτων, δεν ήθελε ο ίδιος να΄ναι δεύτερος ( αν και στη Λάτσιο για δεύτερος πήγε ), τί ακριβώς; Μου΄δινε ένα αίσθημα σιγουριάς η παρουσία του. Που για την ώρα ΔΕΝ το΄χω. Είδα κάτι πραγματάκια, βλέπετε, χθες κάτω απ΄τα δοκάρια μας... Όθεν και η μεταγραφή έμπειρου με παραστάσεις από προηγμένα πρωταθλήματα γκολκίπερ που όλο διαβάζω, ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ λέω εγώ τώρα, ανάγκη...

ΥΓ 2.  Διαπίστωσα αδιαμφισβήτητα χθες, ότι εμφανίζω πλέον σοβαρή αλλεργία ( αναφυλακτικό σοκ μ΄άλλα λόγια, διάβαζε ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο ανοχής ) με το που θα΄ρθω στην παραμικρή αναγνωστική επαφή με τους γνωστούς "Ολυμπιακάρες". Εκείνους ντε, που δεν φχαριστιούνται με τίποτα. Ανηδονία του κερατά...ΤΙΠΟΤΑ, ρε πούστη μου! Απολύτως! Όλο απαξιώσεις και μηδενισμούς είναι. Τίποτα καλό π.χ. δεν είδαν στους δύο πρώτους αγώνες της ομάδας. ΤΙΠΟΤΑ, ρε οι άρρωστοι....

Σχόλια

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συμπληρώνω...
Διαβάζω ότι ο Λαϊφης κάνει μεταγραφή 7 εκ. Κάποιος από τους μαθητευόμενους μάγους της ομάδας μας δεν τον άφησε εδώ ούτε να ακουμπήσει...

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

6άρι οπωσδήποτε. Βασικό μας πρόβλημα πέρυσι. Συμφωνώ επίσης ότι χρειαζόμαστε τερματοφύλακα έμπειρο. Δεν ξέρω αν προορίζεται για βασικός ο Γιαννιώτης, όμως δεν τον έχουμε δει σε επίπεδο υψηλών απαιτήσεων οποτε δεν ξέρουμε πόσα απίδια πιάνει.
Ήθελα επίσης κίλερ φορ, αλλά μάλλον δεν θα υπάρξει κάτι.
Εξτρέμ; Ας περιμένουμε...

Εικόνα ThomasK

Πολύ αισιόδοξος για φέτος. Βλέπω πολύ ταλέντο, πολλή δουλειά
(από προπονητή και παίχτες) και πολλή διάθεση. Και αλλαγή ρότας
από τη διοίκηση. Η όποια καθυστέρηση σε κάποιες μεταγραφές
οφείλεται και στις προσεκτικές κινήσεις της που μάλλον θα μας
εκπλήξουν ευχάριστα, εάν επιβεβαιωθεί και η μεταγραφή του Ποντένσε.

Καμαρά, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σισέ, Γκερέρο, Τσιμίκας, Βρουσάι,
Μασούρας. Κάποια από τα ονόματα που μου προκάλεσαν τις πρώτες καλές
εντυπώσεις.
Οι τερματοφύλακές μας είναι καλοί, πιστεύω.

Αστείες οι κινήσεις της Κούλας κατά Λάζαρου και Ολυμπιακού. Γεμάτες
λύσσα, αλλά χωρίς τύχη. Εσύ Λάζαρε τη δουλειά σου. Και σπάσε πλάκα.

Εικόνα apostolos gaganis

Αμφιβάλω για τον Χουτεσιώτη. Προχθές έκανε κάτι περίεργα...σουλάτσα. Στο χέρι του είναι να σοβαρευτεί, αν μπορεί. Θα΄θελα έμπειρο ξένο για δεύτερο. Κάτι σαν Κάρολ ή Προτό.

Εικόνα ThomasK

Χμμ
Σα να 'χεις δίκιο.
'Εκανε τα λαθάκια του ειδικά στις εξόδους του. Θ' αποκτηθεί τερματοφύλακας
ως 2ος, λένε.
Οι νεαροί και ταλαντούχοι Σκαφίδας και Καράδαης μάλλον θα περιμένουν. Δεν βλέπω
να παίρνουν χρόνο συμμετοχής ούτε στα επόμενα φιλικά.

Εικόνα Αλέξανδρος

Εγώ ένα σχόλιο να κάνω μόνο όχι αγωνιστικό αφού είναι νωρίς αλλά κάτι που παρατήρησα επειδή βρέθηκα στο πρώτο φιλικό της ομάδας μας στο Ζέεφελντ με την Θύρα 7 Μονάχου:

Τα Ελληνάκια της ομάδας μας έχουν ΠΟΛΥ αυτοπεποίθηση, δεν ψαρώνουν και δεν μαζεύτηκαν όταν τους πλησιάσαμε και τους είπαμε τι περιμένουμε από αυτούς την νέα σεζόν. Εύχομαι να μείνουν έτσι και να μας κάνουν περίφανους...

Εικόνα apostolos gaganis

Κι΄εγώ το ίδιο. Θα πρέπει να προσπαθήσουν ΠΟΛΥ πάντως...

Εικόνα John Zolo

Γεια σου Αποστολη
Για να ξεφυγω λιγο απο το αρθρο...
Διαβαζω την προσπαθεια της Κουλας για τον Λαζαρο.
Μετα την αγωγη της Κουλας μπαινει και θεμα αξιοπιστιας της νομικης υπηρεσιας του Ολυμπιακου. Εαν παραμεινει το θεμα μονο σε νομικο επιπεδο θεωρω οτι θα τα βγαλουμε περα.
Εαν ομως παμε σε θεματα πιθανης βοηθειας της ΑΕΚ απο την ΕΠΟ - Κυβερνηση κλπ για να πληγει ο Μαρινακης και ο Ολυμπιακος...τοτε θα την χασουμε την υποθεση και βεβαια θα γινει χαμος.
Εαν γινει κατι τετοιο θα σημαινει οτι το Πρωταθλημα εχει χαθει a priori...αφου θα μας την εχουν στημενη για ο,τιδηποτε

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αλλά ακόμη κι΄αν, στην απίθανη περίπτωση, τεθεί, ο Ολυμπιακός δεν κρέμεται από κανέναν Λάζαρο. Αλίμονο. Καλός παίχτης, αλλά ουδείς αναντικατάστατος. Η διοίκηση έχει λάβει τα μέτρα της.

ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠ΄ΤΟΥΣ ΕΞΩ. ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΦΟΒΑΜΑΙ. ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ, ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ΄ΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ.

Εικόνα nichio 1971

Καλημέρα Απόστολε,
Έτσι είναι, όπως τα λες. Σχεδόν.
Είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα, όμως κάποια θετικά κυρίως στοιχεία φάνηκαν. Όπως για παράδειγμα, η ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ανάπτυξη, ΧΩΡΙΣ γιόμες από τα μπάκ προς την επίθεση...
Αν πρέπει να ξεχωρίσω 2 παίκτες, αυτοί είναι ο Γκερέρο (εύκολα βλέπω να γίνεται ΒΑΣΙΚΟΣ, ακόμα και με Καρίμ) και ο Καμαρά (περισσότερο σαν ΟΚΤΑΡΙ).
Συνεχίζουμε να ψάχνουμε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ, ΒΑΣΙΚΟ ΕΞΑΡΙ ΚΛΑΣΗΣ, Πάση θυσία. Κάτι που φάνηκε και στα 2 πρώτα φιλικά, επίσης.
Θα διαφωνήσω μαζί σου, στο θέμα τερματοφύλακα. Ο Γιαννιώτης, όσο έπαιξε έδειξε γιατί έπρεπε να είναι στην ομάδα εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια. Δες τη φάση που διώχνει στο βρεγμένο γήπεδο τη μπάλα με τάκλιν μπροστά στον αντίπαλο επιθετικό, μετά από λάθος γύρισμα από αμυντικό μας...
Υπομονή θα χρειαστεί Απόστολε, αγωνιστικά θα βρεθεί η άκρη... Εξωαγωνιστικά όμως, η πιάτσα ήδη ΒΟΑ ότι ΚΑΠΟΙΟΣ έχει τάξει ήδη το επόμενο πρωτάθλημα στο... Ρωσσοπόντιο (αποχαιρετιστήριο δώρο?)

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν εννοούσα τον Γιαννιώτη. ΖΕΥΓΟΣ καλό θέλω. Για να΄μαι κατά το δυνατόν ήσυχος. Όχι να΄χουμε ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ παντού, ας πούμε, και μπροστά στα δίχτυα μας αδυναμία, αν ό μη γένοιτο κλπ. Την ξέρεις καλά τη σημασία της ασφάλειας πίσω. Μπορεί ν΄ακυρώσει φιλότιμες προσπάθειες των άλλων 10, αλλά και να κλείσει στόματα διαιτητών, να σου πάρει ντέρμπι, να σου δώσει μέχρι τίτλους. Όταν λοιπόν δηλώνει ο Μαρτίνς ότι χρειάζεται να προστεθεί ΕΜΠΕΙΡΙΑ στην ομάδα και ότι περιμένει 3 - 4 ακόμα μεταγραφές, θέλω να πιστεύω ότι αυτές θα περιλαμβάνουν κι΄έναν ακόμη τερματοφύλακα...

Ας ισχυροποιηθούμε όπως πρέπει εμείς και θα δούμε τί αντίκρυσμα τελικά θα΄χουν τα ταξίματα του οιουδήποτε...

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Είμαι φαν του Σισέ από την πρώτη του περυσινή εμφάνιση. Τον θεωρώ εξαιρετικό και με μεγάλη προοπτική. Να μείνει οπωσδήποτε. Αναρωτιέμαι επίσης γιατί τελικά δεν ακούμπησε πέρυσι ο Βούκσεβιτς και γιατί δόθηκε ο Τσιμίκας δανεικός.
Γενικά με ικανοποιεί η εικόνα (ανεξάρτητα από τα καλά αποτελέσματα στα δυο φιλικά). Βλέπω διάθεση για τρέξιμο, καλύτερο πλάνο ανάπτυξης (δεν θα πω αυτοματισμούς, είναι άλλωστε νωρίς ακόμα) και κάποιοι νέοι παίκτες να σε κερδίζουν με τη μια σχεδόν (μέχρι στιγμής Καμαρά, Γκερέρο).
Αυτά για την ώρα, μικρό καλάθι, αισιοδοξία και ψυχραιμία. Και κυρίως ποδοσφαιρική λογική όταν πρόκειται να αποθεώσουμε ή να θάψουμε.

Εικόνα apostolos gaganis

Κομοτηνάρα...