ΑΡΝΗΣΗ...



Μπορεί η φωτογραφία επάνω να΄χει κάτι το...ειδυλλιακό, αλλά η γραμμένη στην αμμουδιά λέξη είναι σαφής: ΑΡΝΗΣΗ. Κι΄από κάτω της, θα΄βαζα τη λέξη ΠΡΟΣΟΧΗ.

Η περίπτωση αφορά, επίσης, δύο λέξεις. Γραμμένες στις εφημερίδες της μεριάς μας. Τόσο στην πρώην ιστορική όσο και στη συνήθως υπερενθουσιώδη. ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ και ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ, αντίστοιχα. "Κατέρρευσε", ενώ δεν έχει στεγνώσει ακόμη το μελάνι απ΄τα..."όργια". Εδώ αναφέρονται και οι δυο λέξεις της εισαγωγής μου. Άρνηση να δεχτώ το ουσιαστικό βραχυκύκλωμα και το ρήμα καταρρέω και προσοχή κομμάτι, ρε παιδιά, ν΄αντιμετωπίζεται πιο...κουλ η κάθε ανεπιθύμητη απ΄το οπαδικό θυμικό τροπή στην εξέλιξη και έκβαση ενός αγώνα, ΙΔΙΩΣ προετοιμασίας. Υπερβολικοί έως βλαπτικοί επομένως και οι δύο ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟΙ κεντρικοί χαρακτηρισμοί. Σκοπεύοντας μάλλον στον εντυπωσιασμό ( για τους λόγους τους ), υπερέβαλαν. Τίποτα δεν "τρέχει". Και το καταλαβαίνουμε ή ΠΡΕΠΕΙ να το καταλάβουμε. Ξέρουν αυτοί, σε ποιούς το λέω. Δοκιμές κάνει ο Πορτογάλος. Έχει πολύ υλικό και κοιτάει τί θα διαλέξει απ΄αυτό και με ποιούς τρόπους μπορεί να το "φέρει" καλύτερα. Οι παίχτες και τα συστήματα, είναι κάτι σαν τις πέτρες και το τοιχίο. Βάζεις πέτρες που τις διαλέγεις πρώτα να ταιριάζουνε και μετά χτίζεις. Αν δεν σου κάνει η μία, την αλλάζεις. Το σύστημα που έδειξε να ταιριάζει στις πέτρες τις οποίες είχε επιλέξει, ήταν το 4-2-3-1. Η ομάδα πίεσε τότε, συνδυαζόταν όμορφα και γρήγορα, καταλάβαιναν με ευχέρεια ποδοσφαιρικά ο ένας παίχτης τον άλλο, είδαμε ένα εύρυθμο σύνολο και το μόνο που της έλειπε ήταν το γκολ. Οι ευκαιρίες διαδεχόντουσαν η μία την άλλη. Ένα μόνο το γκολάκι απ΄τον συνήθη, όπως παρατηρούμε, ύποπτο. Εκεί να προσεχτεί το πράμα. Στη δυστοκία σε σχέση με το μέγεθος της  υπεροχής και της δημιουργίας φάσεων. Έπαιξε κι΄εκείνος ο τερματοφύλακας των Βέλγων, όπως έπαιξε... Αλήθεια, δεν...το ψάχνετε με την ευκαιρία το ζήτημά του λίγο, εσείς οι υπεύθυνοι; Έτσι το λέω, μισοπλάκα κάνω, γιατί έχω ένα κολληματάκι με το τέρμα μας. Γνωστό. Καλός ο Γιαννιώτης, ασφαλώς όμως το apres με νοιάζει. Κοινός τόπος το  ότι μια καλή ομάδα ξεκινάει με καλό πρώτα-πρώτα άσσο και συνεχίζεται με έναν επίσης καλό δεύτερο άσσο. Διά πάσαν περίπτωσιν. Ε, εκεί ακριβώς είναι που νιώθω μια μικρή...αιμωδία. Προχωράω. Όταν λοιπόν αλλάζεις το σύστημα και το κάνεις με τρεις πίσω, δηλ. πιο επιθετικογενές, απέναντι σε μια βέλγικη ομάδα που παίζει, έστω όχι απ΄τις...αλεφάντειες "αφαγκατέ", στην πρώτη τους κατηγορία, θα πρέπει να΄χεις και τους ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ στο χόρτο για να δουλέψει η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ μόντα. Το είδε το αποτέλεσμα ο μάστορης, σαφές ότι το αφομοίωσε καλά, εξ΄ου και οι μεταγωνιστικές δηλώσεις του.

Πάω σε μερικά ονόματα. Επειδή με...τσιγκλάνε, πάντα με την καλή έννοια, κάτι συρρατμίτες μου εδώ κι΄επειδή όσο προχωράνε οι ημερομηνίες θα πρέπει ν΄αρχίσουμε να βγάζουμε και τίποτα λαγούς απ΄το καπέλο. Πάντα με την προϋπόθεση των μέχρι στιγμής εμφανίσεων. Μιλάω για τους νέους. Γιατί απ΄τους παλιούς, έχουμε...ντοσιέ με το ιστορικό τους.

ΞΕΚΙΝΑΩ:

Γκερέρο. Αρχίζει να με πείθει. Να΄χαμε κι΄άλλον ένα σαν κι΄αυτόν, καθόλου κακό. Δε μιλάω για καλύτερο, γιατί δεν ξέρω ούτε τί θα΄ρθει τελικά ούτε πώς θα παίξει, φυσικά. Δίπλα του πάντως, με τα όσα ελάχιστα έχω δει, θα΄βαζα τον Μάνο. Φαίνεται ενδιαφέρων παίχτης. Ο Τζούκα, δανεικός ή να πωληθεί. Λογικώς, εξάντλησα τα περιθώρια αναμονής μου μ΄αυτόν. Προβληματικός. Η λέξη που του ταιριάζει. Αλλά ας πάμε με τη σειρά.

Κέντρο άμυνας. Η γνωστή πονεμένη ιστορία, που θα πρέπει όμως τώρα να τελειώνει. Να κάνει πια τις επιλογές του ο προπονητής και σε συνεργασία με τη διοίκηση, ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. Αρκετά. Πλήρης κινητοποίηση από όλους τους υπεύθυνους, ώστε να δοθεί ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ λύση. Ειδικότερα: Σισέ, να μείνει οπωσδήποτε φέτος. Μιράντα, να τον δούμε επαρκώς. Κακός δεν μοιάζει να είναι. Πολύ νωρίς πάντως για σαφή εκτίμηση. Νικολάου, να πάει δανεικός ή να πωληθεί. Οι άλλοι δύο, οι γνωστοί. Ο Βέλγος κι΄ο Σέρβος. Πιθανόν να φύγουν και οι δύο, διαβάζω. Τον Σέρβο πάντως, μέχρι στιγμής, τον "κόβω" συνεπέστερο και πιο σταθερό στα καθήκοντά του. Εξάλλου, αν φύγουν και οι δύο, με ποιούς θα αντικατασταθούν; Η ομάδα ζητάει ένα στόπερ. Είναι σίγουρο, σύμφωνα με τις μέχρι τούδε πληροφορίες. Ό,τι είναι να γίνει όμως, αφού τα πράματα έχουν μια δική τους - αναπάντεχη ενίοτε όπως διαπιστώσαμε δυναμική - να γίνει σύντομα. Να μονταριστεί η άμυνα, ΚΑΙ στα πλάγια, γιατί έρχονται επίσημοι αγώνες σε καμιά εικοσαριά μέρες και ΚΑΝΕΝΑΣ αγώνας, επίσημος ιδίως στην Ευρώπη, δεν είναι εύκολος. ΚΑΝΕΝΑΣ. Επειδή πήρε το μάτι μου κάτι έντυπες...σιγουριές. Συνοψίζω λοιπόν. Ο Σισέ, ο Μιράντα, ο Βούκοβιτς κι΄εκείνος που θα΄ρθει ( αλλά να΄ναι ΑΡΔάτος ), μου κάνουνε. Απο΄κει και ύστερα, ό,τι αποφασιστεί.

Πλάγια της άμυνας. Ομάρ, Κούτρης, Μασούρας, Τσιμίκας. Με όποια αξιολογική σειρά επιλέξει ο Μαρτίνς.

Στο κέντρο και στη επίθεση. Συνοπτικά. Γκερέρο, Μάνος, τα΄παμε. Ο αντίχειρας ψηλά, κατά τον...Καλιγούλα στην αρένα σ΄εκείνο το κλασικό χολυγουντιανό φιλμ της δεκαετίας του ΄50 "Demetrius and the gladiators". Bλέπω κάτι ζευγαράκια, έτσι, που μ΄αρέσουνε: Οι δυο κοντοί, πρώτα-πρώτα. Ξέρουνε μπαλίτσα, τους σκέφτομαι στο Καραϊσκάκη σε ντέρμπι, το πρώτο δεκάλεπτο μετά από γκολ δικό μας να κάνουνε τα δικά τους, κι΄έχω αμέσως αύξηση της έκκρισης του γαστρικού μου υγρού, μην πω και τίποτ΄άλλο από...άλλο όργανο. Φορτούνης, Λάζαρος. Χωριό που φάνηκε με το καλημέρα. Μπορεί και να τη...χαλάσω σε πολλούς, Καμαρά, Μπούχα. Τον τελευταίο μην...τον πετάτε. Και αν είναι να το κάνετε, διαλέξτε τον...μπλε κάδο. Πάμε στις μονήρεις περιπτώσεις. Θετική περιπτώση, ο Βρουσάϊ. ΔΕΙΧΝΕΙ να΄χει μέλλον. Ανδρούτσος, περιμένω. Δεν μ΄έχει εντυπωσιάσει. Ούτως ή άλλως, του λόγου μου ήμουν πάντα σκεπτικός απέναντί του. Ίσως αν πήγαινε δανεικός κάπου, να΄ταν μια λύση. Σε καλό ξένο πρωτάθλημα, εννοώ. Δεν ξέρω... Μάριν, όχι. Να πάει στην Κίνα, στη Σερβία ή όπου αλλού διαλέξει. Το ίδιο κι΄ο χαζοχαρούμενος Κολομβιανός. Το εξομολογούμαι: Με ανακατεύουνε κάπως, όταν τους βλέπω αυτούς τους δυο. Δεν είναι κακοί παίχτες. Μου θυμίζουν όμως έντονα την περσινή σεζόν. Κι΄αυτό είναι κακό. Και γιαυτούς και για μένα. Προκατάληψη πέστε το; Μπορεί. Την έχω, το παραδέχομαι.

Κ     Λ     Ε     Ι     Ν     Ο     Ν     Τ     Α     Σ

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και θα κάνουμε συστηματικά ανασκόπηση των δεδομένων που προκύπτουν κάθε φορά. Γνώμες διαφορετικές, αναμφίβολα θα υπάρχουν. Το ζητούμενο είναι ένα: ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ. Είμαστε σε αναζήτηση στόπερ, κεντρικού μέσου ( εκείνος ο Γουίλιαν πια.... Αγκάθια έχει; Ή τον ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ πραγματικά και τον παίρνεις, μη χέσω με...Πάοκ κλπ, ή φτάνει το μπούχτισμα με το βραζιλιάνικο σίριαλ. Κάθε χρόνο κι΄από΄να τέτοιο....) και επιθετικού, διάβασα σήμερα το πρωί. ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΓΟΡΓΟ, ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΕΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ "ΘΕΛΩ" ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ. Το "κάναμε ένα τσιγαράκι και τ΄αφήσαμε φέτος να το πάρει και κάνας άλλος", έγινε. ΤΕΡΜΑ ΤΩΡΑ. Έχουμε και την "ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ" άλλωστε. Αυτή που τη βάζεις;

Υ Γ.  Εκείνος ο Διονύσης Δελλής, μ΄αρέσει ολοένα και περισσότερο. Ξέρει και γράφει...

Σχόλια

Εικόνα Harry red logic

.αυτή η ριμάδα η αμυντική λειτουργία! Μα αυτούς τους αμυντικούς και χάφ δεν θα κάνουμε καλύτερα πράγματα απο πέρυσι. Η κλεψύδρα αδειάζει και αμυντικό δεν βρήκαμε ! τον ψάχνουμε δυο χρόνια! Μήπως κάποιοι στην Διοίκηση δεν βλέπουν και θέλουν επειγόντως οφθαλμίατρο η κάτι σε ....ιατρο?
Ντιν νταν νταν νταν, Πρόεδρε ακούστε την καμπάνα!!!!Ο νιάου πάει πάλι να μας την φέρει...εμείς μυαλό βάλαμε?

Εικόνα Red Kokkinos

Συμφωνω απολυτα με την κριση σου Αποστολε, ακριβως τα ιδια διαισθανομαι οσο τους παρακολουθω.

Εικόνα apostolos gaganis

1,2,Χ η περίπτωσή τους, σύμφωνα με τον σημερινό Διαμαντόπουλο στο ΦΩΣ. Ο Διαμαντόπουλος: Τον διαβάζω, όχι πάντα, έχει ένα στιλάκι γραψίματος...authority της πιάτσας, δεν μ΄αρέσει, αλλά γράφει συχνά αλήθειες και εκείνα που πιστεύει. ΑΥΤΟ το εκτιμώ και γιαυτό τον παρακολουθώ. Αν έκοβε τούτο το χούγιο, σε γραπτό και προφορικό λόγο, και σοβαρευόταν κομμάτι, θα τον "πήγαινα" περισσότερο.

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

έχω ιδιαίτερη λατρεία στις περιόδους αγωνιστικής προετοιμασίας του Ολυμπιακού, αφ' ότου μπήκε το διαδίκτυο στη ζωή μας,
αρέσκομαι στο να βλέπω να κτίζεται ο Ολυμπιακός, ενώ ταυτόχρονα σιχαίνομαι τα μετεγγραφικά ως διαδικτυακή απόρροια.

το σίγουρο είναι, φίλτατε Απόστολε, πως πέρυσι, ενώ ξεκίνησε η ομαδα «με καρδιά, με πνοή,
πόθους και πάθος», από κάποιο σημείο αγωνιστικά «πήραμε τη ζωή μας λάθος».

αναμένουμε να δούμε εάν εφέτος «αλλάξαμε ζωή».

Ο Λ Υ Μ Π Ι Α Κ Ο Σ

Εικόνα Red Kokkinos

Πανεμορφο σχολιο, απολυτα ταιριαστο με τα συναισθηματα που ειχαμε για την Ομαδα μας την περασμενη χρονια.

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστός. Και ωραία δοσμένο το σχόλιο.

Για να δούμε...

Αισιοδοξώ. Στηρίζω.

ΘΡΥΛΟΣ!

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

Απόστολε, εσύ μου έδωσες την έμπνευση.
Η «άρνηση» και η άμμος η ξανθή της φωτογραφίας μου έφεραν αναπόφευκτα τους στίχους του Σεφέρη κατά νου.

όσο για την προετοιμασία, την παρακολουθώ (και video προπόνησης και φιλικούς αγώνες) όχι για να παραστήσω κατόπιν τον προπονητή του πληκτρολογίου, αλλά ως placebo.
δεν αντέχεται τόσος καιρός ...ανυδρίας.

Εικόνα ThomasK

Στο πρόσφατο φιλικό οι αδυναμίες μέσων και αμυντικών ξύπνησαν
περσινούς εφιάλτες. Είμαστε ακόμα στην προετοιμασία και αναμένουμε
στόπερ και αμυντικό μέσο τουλάχιστον. Ούτε οικτιρμοί ούτε θριαμβολογίες.
Αναμονή και υπομονή. Και αισιοδοξία.

Ο Ομάρ ας φύγει και ας μας αφήσει τη σύζυγο να την κάνουμε ball girl,
για να τρελαίνει τους αντιπάλους :)

Εικόνα apostolos gaganis

Εξαιρετική ΚΥΡΙΑ.

Υπάρχουν κομμάτια, που δεν ταιριάζουν στο παζλ. Άντε, δρόμο λοιπόν. Αποφασιστικότητα χρειάζεται. Και κινήσεις μεθοδικές και γρήγορες. Είναι φανερό ότι πρέπει δύο π.χ. τουλάχιστον από΄κείνη τη...γειτονιά που αναφέρεις, να φύγουν. Δεν προχωρώ άλλο.

Εικόνα Harry red logic

Κατά αρχή θερμότατα συλλυπητήρια στον πατέρα Σωκράτη.Το άγγελμα θανάτου πάντοτε είναι συγκλονιστικό,όταν πρόκειται για νέο άνθρωπο απερίγραπτα τραγικό. Ανείπωτος ο πόνος των γονιών.Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τον νεαρό.
............................................................................
Τώρα για τον μεταγραφικό σχεδιασμό και τις εμφανίσεις της ομάδας είναι πρόωρο να κάνουμε ασφαλή αξιολόγηση.
Εκείνο που αναρωτιόμαστε είναι αν πρόκειται για ατυχή συγκυρία η κάτι άλλο, το γεγονός ότι 25 μέρες πριν τις επίσημες υποχρεώσεις δεν έχουν κλείσει οι τρεις παίκτες κλειδιά που ψάχνουμε: Σέντερ μπάκ,χάφ,φορ!
Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές αλλά τα κενά παραμένουν!Ο χρόνος τρέχει αμείλικτα.
Ας ελπίσουμε ότι αυτή την εβδομάδα θα φανεί φως!

Εικόνα apostolos gaganis

Έφυγε πρόωρα ένα νεαρό παιδί. Έτσι το αντιμετωπίζω. Με θλίψη. Τα ονόματα, δεν μ΄ενδιαφέρουν.

Χάρυ, θα περιμένουμε. Ας δούμε και παρά κάτω τα ματς της προετοιμασίας. Έχουμε υλικό πάντως ήδη, για καλή ομάδα. Αν οι επιλογές είναι σωστές, μπορούμε να ενισχυθούμε κι΄άλλο. Και ποιός δεν το θέλει; Τα υπόλοιπα, είναι θέμα της ΠΑΕ.

Εικόνα Fotiadko7

Καλη ανάλυση αδερφέ Αποστολε. Η ομάδα αρχίζει να μου αρέσει με αυτό που προσπαθει να παίξει, έχω την αίσθηση οτι ο προπονητης είναι καλη επιλογή και θα ταιριάξει στη χημεία της ομάδας. Μαρίν και Πάρντο δεν είναι κακοί παίκτες σίγουρα, ειδικα ο Γερμανός, αλλά κι εγώ δε θα χαλαστω καθόλου αν φύγουν. Θέλουμε κι αλλους Γκερέρο σε κάθε θέση απλα να κανουν σωστα τη δουλεια για την οποία θα πληρωθούν και τα υπολοιπα θα τα κανει η φανέλα και ο κόσμος της ομάδας!!! Να δουμε κι αν μείνουν τελικά οι δυο Ιρανοί που τώρα ενσωματώθηκαν στην ομάδα γιατί στο μουντιάλ μου αρεσανε πολύ, ειδικα ο Χατζησαφι που πιστεύω οτι έχει να προσφέρει πολλά αν πάρει χρονο.

Μονο Ολυμπιακός!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Τους Ιρανούς; Τους ήθελα και τους δύο. Συνεπείς και χωρίς προβλήματα, πάνω απ΄όλα. Αλλά η διοίκηση δεν δείχνει να΄χει την ίδια γνώμη. Από άλλους να απαλλαγεί. Πρόσκαιρα ή μόνιμα. Θα σεβαστώ φυσικά την επιλογή της σχετικά μ΄αυτούς τους δύο. Όχι χωρίς κριτική βέβαια. ΑΦΟΥ ΔΩ ΠΡΩΤΑ. Ας περιμένουμε.

Εικόνα Fotiadko7

Όταν βλέπαμε το Ιράν στο μουντιάλ δεν ηταν λίγοι συνοπαδοι στη παρέα που αναφωνησαμε: καλά είναι δυνατόν να μην επαιζε αυτός ο παικτης στην περσινή ομάδα, ειχαμε καλυτερο δηλαδή στη θέση του; Και ο Ανσαριφαρντ έδειξε οτι μπορεί να προσφέρει και ιδίως όπως σωστα λες χωρίς να προκαλει προβλήματα. Μακάρι να μείνουν, ας περιμένουμε να δουμε τι θα γίνει.

Εικόνα George - Mati

Αγαπητέ Απόστολε μακάρι η πλειοψηφία των γαύρων να είχε την δική σου παρρησία και εν γένει θεώρηση των πραγμάτων !!! Δεν θα είχαμε τόσα προβλήματα !! ΣΥΝΕΧΙΣΕ να κρατάς ψηλά την σημαία με τον Δαφνοστεφανωμένο !!!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν ξέρω αν κρατάω ψηλά τη σημαία του Θρύλου, αδελφέ. Μέσα μου βέβαια, σίγουρα. Για απέξω, είμαι πολύ μικρός για τέτοιο βάρος. Ελάχιστος. Ένα ξέρω: Να καταθέτω τη γνώμη μου ειλικρινά και χωρίς καμιά εξάρτηση.