ΑΠΟΨΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ...



ΑΠΟΨΕΙΣ, στον τίτλο της ανάρτησης, εννοώ εκείνες που διάβασα σήμερα από επαγγελματίες αθλητικογράφους σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, ενώ η ΑΠΟΨΗ, στον ίδιο τίτλο, έχει να κάνει με τον ερασιτέχνη...αθλητικογράφο. Την ταπεινότητά μου. Πώς λέμε ερασιτέχνης ψαράς σε σχέση με τους επαγγελματίες; Και οι κρίνοντες λοιπόν κρίνονται ( και σχολιάζονται ), ΕΙΔΙΚΑ όσα πληκτρολόγια ασχολούνται κατ΄επάγγελμα με τον Θρύλο. Από΄μας τους γαύρους. Κοινός τόπος.

Έβλεπα έτσι μερικά δημοσιεύματα αναφορικά με τη γνωστή διπρόσωπη εμφάνιση της ομάδας στο ματς με την Σιντ Τρουίντεντ που περιείχαν απόψεις, εντυπώσεις, σχολιασμούς των αρθρογράφων. Τα μέσα ήταν ιστοσελίδες κυρίως φίλιες προς εμάς, κάποιες - αυτοαποκαλούμενες - αντικειμενικές και τα πρωϊνα φύλλα οπωσδήποτε. Και θέλω να καταθέσω εδώ τη γνώμη μου ως προς τα κυριότερα τα οποία σημείωσα.

1. Κατ΄αρχάς η εμφάνιση του Ολυμπιακού στα πρώτα 75 λεπτά του αγώνα, αν και προετοιμασίας, με τους γνωστούς δηλ. περιορισμούς, έκανε εντύπωση. Τόσο στους οπαδούς της ομάδας όσο και στους αθλητικούς συντάκτες τους ασχολούμενους με αυτήν. Για την άσχημη εικόνα της. Εικόνα, η οποία θύμισε σε πολλά την ξορκισμένη περσινή. Τα σχολίασα χθες αυτά. Ειδικά σε αντιδιαστολή με το καλό, τελευταίο δεκαπεντάλεπτο και αφού έγιναν οι...πρέπουσες αλλαγές παικτών.

2. Διάβασα τις εξηγήσεις για τη σύνθεση την οποία κατέβασε αρχικά ο Μαρτίνς. Επικρατεί γενικώς η άποψη ότι ήθελε να δοκιμάσει κάποιους ποδοσφαιριστές του, πριν αποφασίσει οριστικότερα για το μέλλον τους. Τα ίδια γράφτηκαν κι΄εδώ, αρχίζοντας με το "νομίζω ότι κλπ.". Μία εξήγηση ήταν διαφορετική, στο Gavros gr, που ισχυριζόταν πως η κακή κατάσταση του γηπέδου ήταν εκείνη η οποία ώθησε τον Πορτογάλο να κάνει κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Τί επιλέγουμε τώρα; Την Κική ή την Κοκό; Μπορεί να έχουμε και...συνευθύνη. Ξέρω΄γω;

3. Ένα άλλο που διέκρινα επίσης είναι οι δύο αποκλίνουσες κάπως γραμμές, κατευθύνσεις, στη σχετική αρθρογραφία. Ενδεικτικά θα πω ότι τo ίδιο π.χ. σάϊτ, το Gavros gr, επιχειρεί να καθησυχάσει τις όποιες ανησυχίες του...υπερευαίσθητου όντως ( και όχι καλώς ) γαυρολαού, τονίζει - και καλά κάνει - ότι ο Θρύλος θα κατέβει διαφορετικά αύριο με τη Γκενκ, σημειώνει πάντως ότι έχουν μείνει μόνο 360 λεπτά ακόμη φιλικών αγώνων ( Γκενκ, Αϊντχόφεν, Γκεζτέπε, Λεγανές ) μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι μας στις 9 Αυγούστου, οπότε μέχρι τότε ο Μαρτίνς καλείται να΄χει πάρει ξεκάθαρες αποφάσεις για το τελικό στήσιμο της ενδεκάδας. Ταυτόχρονα, στο σημερινό πρωτοσέλιδο του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ "χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα" με τα ονόματα των μεταγραφικά πιθανολογούμενων ονομάτων και μάλιστα υπάρχει...πλεόνασμα και στις θέσεις για τις οποίες δραστηριοποιείται ή και μάχεται η διοίκηση. Ρεζουμέ; Don΄t worry, τα πράματα προχωράνε βάσει πλάνου κι΄επομένως - όπως βεβαίωσε και ο Πέδρο - θα΄μαστε έτοιμοι, αν όχι πλήρως, πάντως αρκούντως, ΟΤΑΝ πρέπει. Αυτή είναι η γεύση μου.

4. Στο Fosonline όμως, την ιστοσελίδα του ΦΩΤΟΣ, χθες και ένα λεπτό πριν απ΄τα μεσάνυχτα, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο με τίτλο "Αναμένοντας τον ΄εγκέφαλο΄του Ολυμπιακού", που μόλις το είδα, είπα μέσα μου "ώπα, για να δω..." και το διάβασα, έτσιιιι...μετά βουλιμίας. Αντιγράφω τα πιο ενδιαφέροντα:

α)  "Την ίδια ώρα ο Μαρτίνς συνεχίζει να έχει ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ( όλα τα κεφαλαία, δικά μου ). Ο κεντρικός χαφ είναι το σημαντικότερο κομμάτι στο παζλ της ερχόμενης σεζόν. ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ.

Σχόλιο ημέτερο: Και γιατί αυτό; Με αρκετά συμπαρομαρτούντα, που τα παραλείπω σταματώντας εδώ. ΑΝ δεν έχει προκύψει βεβαίως κάποια μεταγραφή, εν τω μεταξύ.

β)  "Θέλει όμως ( ο Μαρτίνς ) πώς και πώς τον παίκτη που θα είναι ο ΄εγκέφαλος΄ της νέας ομάδας, ο ηγέτης στη μεσαία γραμμή και αν είναι δυνατόν Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Ο νευραλγικός χώρος της μεσαίας γραμμής απαιτεί προσοχή στις κινήσεις και η διοίκηση των Πειραιωτών, ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΧΡΟΝΟ με περιπτώσεις όπως του Αράο, προσπαθεί να φέρει σε πέρας τις αποστολές ( sic) που της έχει αναθέσει ο κόουτς".

Σχόλιο: Αντίο Φορτούνη, για ηγέτη, σημαίνει αυτό; Μα δεν πήρε και αρχηγία, αν δεν απατώμαι;  Γιοκ Λάζαρος; Εν πάση περιπτώσει, αν είναι να΄ρθει τέτοια ΠΑΙΧΤΑΡΑ, κομμάτια να γίνει....

γ)  "Ίσως και λόγω της σημασίας και της σοβαρότητάς της, οι Πειραιώτες θέλουν να κάνουν τη σωστή επιλογή. Κάηκαν πέρσι από επιλογές τύπου Οτζίτζα και Ζιλέ και προσέχουν, ΠΑΡ΄ΟΛΟ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Σχόλιο: Δεν επανέρχομαι στα ίδια... ΚΑΙ,

5.  Σε κάτι Sport 24 κ.α. που είδα, μέσω Red Planet, δεν πρόσεξα κάτι το ιδιαίτερο. Τα΄χουμε θίξει αυτά και πάνω κάτω ΟΛΟΙ - επαγγελματίες και...ερασιτέχνες - ομονοούμε στις διαπιστώσεις μας. Αφήνω όμως τελευταία μια ανάρτηση στο gazzetta με τίτλο "Ο Ολυμπιακός έχει διαμάντια, υπομονή για την κατεργασία τους υπάρχει;". ΑΥΤΟ το άρθρο, γραμμένο από έμπειρο και ευφυή αθλητικογράφο, θα το σχολιάσω.

Τα σημαντικότερα που γράφει:

α)  "Στα δικά μου μάτια ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του διαμάντια και διαμαντάκια. Μόνο που πρέπει να αναρωτηθεί ο σύλλογος, ο τύπος και ο κόσμος του αν μπορούν ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑ ( Σ.Σ. θυμίζω, δικά μου τα κεφαλαία ) αυτών των διαμαντιών. Γιατί τα διαμαντάκια είναι ακατέργαστα ακόμη".

β)  Αναφέρει ονόματα: Καμαρά, Μασούρας, Νικολάου, Ανδρούτσος, Μάνος, Βρουσάί.

γ)  "Αν υπάρχει υπομονή, ας στηριχθούν. Αλλιώς είναι καλύτερα τα παιδιά να πάνε να παίξουν κάπου που θα τους εμπιστευθούν και ίσως ιδανικά στο εξωτερικό!".

Απαντώ, καθ΄ότι και επί...προσωπικού που λένε:  Ο Ολυμπιακός, αγαπητέ, το γνωρίζεις, είναι μεγάλη ομάδα. Και ειδικά στην Ελλάδα δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ γιαυτόν και τα εκατομμύρια των οπαδών του, πάρα ΜΟΝΟ το δίσκελο ΝΙΚΕΣ -ΤΙΤΛΟΙ. Έτσι, προκειμένου να υλοποιεί τα "θέλω" μας, χρειάζεται ΕΤΟΙΜΟΥΣ παίχτες στην ενδεκάδα του. ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΠΑΝΤΟΥ. Τα όποια ταλέντα, μπορεί να καλλιεργηθούν  στους κόλπους του και τα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ εξ αυτών να στελεχώσουν - σε πρώτη φάση - τον πάγκο της πρώτης ομάδας, χρησιμοποιούμενα σε επιλεγμένους αγώνες και για όσο διάστημα καθορίζει κατά περίπτωση ο προπονητής της. Δεν μιλάω για τα...φαινόμενα, που ούτως ή άλλως είναι πιο σπάνια κι΄απ΄τα...διαμάντια. Έτσι θα αξιολογηθούν, με την προϋπόθεση πάντως ότι ο χρόνος που θα τους παρασχεθεί συνολικά θα είναι σαφέστατα μικρότερος εκείνου οποίος θα τους δινόταν αν παραχωρούντο σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας και διαφορετικών στόχων από  αυτούς του Ολυμπιακού. Μιλάω για Ελλάδα ή Κύπρο. Έπειτα μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα διαμαντάκια, όταν φορέσουν την πολύ βαριά φανέλλα της πρώτης ομάδας, κάμπτονται από το βάρος της ιστορίας της και...θολώνουν, ενώ  στις πρώην ομάδες τους ή στην ακαδημία έδειχναν να λάμπουν. Βλέπε π.χ. Μανθάτης. "Αρχή άνδρα δείκνυσι". Συμπερασματικά λοιπόν, ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια θες; - πεσ΄το έτσι - να δίνει πολύ χρόνο στην...κατεργασία αυτών των εν δυνάμει διαμαντιών. ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ. Όθεν και ο δανεισμός τους, ιδανικά όπως γράφεις κι΄εσύ σε ομάδα του εξωτερικού με καλό πρωτάθλημα, η λύση που προβάλλει ως η πλέον επιθυμητή. Και μια που ανέφερες ονόματα, να σου πω κι΄εγώ την άποψή μου επί της δικής σου άποψης: Καμαρά να μείνει και πολύ μάλιστα, να μείνουν ακόμη οι Μάνος, Βρουσάϊ, Μασούρας ως αναπληρωματικοί, ενώ προσωπικά θα έστελνα δανεικό ΕΞΩ τον Ανδρούτσο. Ο Νικολάου, ας πάει κάπου αλλού και με όποιον τρόπο να΄ναι. Έχουν πάρει πάρα πολλές ευκαιρίες και οι δύο. ΦΕΤΟΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΜΑΔΑΡΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ! ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΠ΄ΟΣΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ! ΕΙΔΙΚΑ, ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ....

Ε     Π     Ι     Λ     Ο     Γ     Ο     Σ

 Τί να γράψει κανείς μετά απ΄όλα τα παραπάνω; Θ΄αρκεστώ απλά σ΄εκείνο το οποίο έγραψα κατ΄επανάληψιν στους φίλους σχολιαστές του προηγούμενου άρθρου μου:

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΕΝΚ, ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ, ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ....

Σχόλια

Εικόνα Harry red logic

Μόλις διάβασα τις δηλώσεις του Μάρτινς!(πού μας έφερε τον παικταρά τον Μιράντα όχι της Βραζιλίας η τα μπισκότα,τον αναπληρωματικό της Γούλβς για να μας κλείσει την μαύρη τρύπα στην άμυνα...).
Εεε ανησυχώ πολύ περισσότερο!
.................................
Ο Καρεμπέ ο τεχνικός μας Διευθυντής ,που ξέρει από μπάλα τι καταλαβαίνει?έχουμε παικταράδες???????????
.......................................................

SOS! ΠΡΟΕΔΡΕ, πάρτο αλλιώς ,θα γίνουμε πάλι πελατάκια του νιάου

Εικόνα apostolos gaganis

Ανάρτησα ήδη τις απόψεις μου εδώ, Χάρυ.

Εικόνα Harry red logic

"....μην δίνετε ΜΕΓΆΛΗ σημασία στα φιλικά.....
.....είναι για δοκιμές,ΣΥΜΠΕΡΆΣΜΑΤΑ..Π να αξιολογήσει ο προπονητής το υλικό και τα συστήματα...
....έχουμε παικταράδες...κάναμε 10 μεταγραφές ..όταν έρθει η ώρα θα σκίσουμε...
..θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει.....
..μην ανησυχείτε..."
Ποιοί τα λένε αυτά? Είτε αφελείς είτε άμπαλοι είτε ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ίσως εγκάθετοι του πανούργου νιαούρη
.............................................................................................................
Σύγγαυροι απλά με την ταπεινή εμπειρία μισού αιώνα βλέπω το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 20ετιας!
Δεν ξέρω για τον Πορτογάλο η μάλλον δεν εκφράζομαι ακόμη αλλά αυτό το ροστερ έιναι χειρότερο απο το περυσινό!

Πρόεδρε(εαν μπορείς) ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:5 ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2ΕΤΙΑ!
Υ.Γ.1. η αυτοσυγκράτηση και η κομψότητα όταν βλέπεις αυτά τα χάλια δεν προσφέρει καλή υπηρεσία στον Θρύλο μας!
ΑΦΥΠΝΙΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα George_Str

ΕΓΩ ΕΠΙΜΕΝΩ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΕΡΥΣΙΝΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ?ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ,ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ. ΓΙΑ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΤΩΡΑ.ΜΕ ΤΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ , ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ?ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΕΙΣΑΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΝΕΝΟΣ ΛΟΓΙΚΟ ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΑΣΙΛΑ ΣΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΝΙΑΟΥΡΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΘΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ .ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ .

Εικόνα matrasimca

4-0...
Δεν με πειραξε το σκορ οσο του οτι δεν ειδα μεσα στην ομαδα παικτη ηγετη.
Διαχρονικα παντα ειχαμε ηγετες.
Μπορεις να βρεις ενα δυο τετοιους παικτες στα 31-32 απο ομαδες που κανουν πρωταθλητισμο και οχι απο οσες πεφτουν.
Κοβασεβιτς -Μελμπεργκ ηλθαν υγιεις
Οσοι εχουν πεσει εχουν καμενη ψυχολογια, δεν θελω τετοιους στην ομαδα.
Να στηριχτουν τα πιτσιρικια απο μελος της ομαδας που ξερει να τους ανεβαζει την ψυχολογια.
Ελπιζω σε 20 μερες να εχουν ανεβασει ταχυτητα.
Ας κατσουν να σκεφτουν στην ομαδα τι φταιει.
Ειδα και ηλιθια λαθη τα οποια θα πρεπει να δειχνουν στο βιντεο μετα την προπονηση.
Διακρινω και τετοι θεμα.
Περιμενω να μιλανε μεταξυ τους. Ειδα 2 παικτες να κουτουλανε μεταξυ τους και μετα να τρωμε γκολ.
Ακομα ειναι προετοιμασια αλλα αμα σε παρει απο κατω αντιο.
Το ροστερ δεν εκλεισε ενω επρεπε να ειναι κλεισμενο απο καιρο.
Τι περιμενουν?
Καλο καλοκαιρι Αποστολε

Εικόνα apostolos gaganis

Για να΄ναι καλό, μπρο, πρέπει να φτιάξουμε πριν απ΄όλα ΟΜΑΔΑ. Λέω μερικά στην καινούρια ανάρτηση που μόλις τέλειωσα.

Εικόνα John Zolo

Ανωμαλη προσγειωση...Αποστολη !!

Εικόνα apostolos gaganis

Τη γνώμη μου την διατυπώνω στο καινούριο άρθρο με το ερωτηματικό στην εικόνα, Γιάννο.

Εικόνα George_Str

<<Ο κ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΜΟΥ ΖΗΥΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ,Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ...>> ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΕΤΑ ΟΣΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΣΤΕΦΕΝΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΝΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΣΑΛΚΕ.ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣΤΙΤΛΟΙ-ΝΙΚΕΣ,ΑΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ,ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΝΟ,ΚΑΜΑΡΑ,ΒΡΟΥΣΑΙ, ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ,ΝΙΚΟΛΑΟΥ ,ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΔΑΝΕΙΚΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ,ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΕΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ,ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ <<ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ >>ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΕΡΝΑΕΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΠΑΡΧΙΩΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΗ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ,ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΟΥΝΕ ΟΙ <<ΕΞΥΓΙΑΝΤΕΣ>> ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΤΣΑΛΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΑ,ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ,ΖΗΤΑΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΩΣ ΕΧΟΝΤΑ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΛΑ ,ΤΟΧΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΕΦΕΤΟΣ ΘΑΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΜΑΣΘΕ ΟΛΟΙ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ.

Εικόνα apostolos gaganis

Τί να πω; Τα λες χύμα. Γαύρικα. Θέλει πολλά κότσια η χρονιά που έρχεται, αγωνιστικά-εξωαγωνιστικά, αν είναι να ξαναπάρουμε πάλι κεφάλι. ΚΙ΄ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ! Όλος ο γαυρόκοσμος πρέπει να΄ναι απ΄την έναρξη της σεζόν, κυριολεκτικά ΣΤΟ ΠΟΔΙ!

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

έχω την αίσθηση ότι η ομάδα (ο Μάρτινς;;;) ψάχνει για 8άρι και 6άρι. Εκτιμώ δε ότι με βάση το αρκετά καλό μέχρι τώρα δείγμα του Φορτούνη θα θελήσουν να του δώσουν άλλη μια ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να σηκώσει την ομάδα ως ηγέτης.
Στη θέση του Ρομαό υπάρχει ανάγκη για αντικαταστάτη. Είναι κομβικός ο ρόλος του για την ανάπτυξη και πιστεύω ότι αναζητείται κάτι καλό. Το ίδιο ισχύει και για το 8άρι. Ό,τι δοκιμάστηκε μέχρι τώρα δεν έπεισε. Μπουχαλάκης και Ανδρούτσος δεν πείθουν (ειδικά ο πρώτος) και δεν δείχνουν σημάδια βελτίωσης.
Για τον Μάριν πιστεύω ότι δεν υπάρχει χώρος.
Θωλό τοπίο και στους στόπερ. Δεν βλέπω εμπιστοσύνη προς τον Ένγκελς, ο Νικολάου βλέπω να παίρνει όλο και λιγότερο χρόνο (λόγω της κακής του απόδοσης), ο Σισέ είναι ο μόνος σίγουρος και ο Βούκοβιτς ερωτηματικό. Πιστεύω ότι και εδώ λογικά θα γίνει σοβαρή προσθήκη αλλά ενδεχομένως να μη βιάζονται στην ομάδα.

Τι ωραία που είναι αυτά τα καλοκαιρινά μεταγραφικά σενάρια, ε; Ο καθένας μας πλάθει κι από ένα... Ας είναι...
Αναμένουμε... είναι νωρίς ακόμα για τελικά συμπεράσματα.

Εικόνα apostolos gaganis

Έχουμε κάποια διάσταση απόψεων σε σχέση με ορισμένους, αδελφέ, αλλά τί σημασία έχει; Ένα ΜΟΝΟ μετράει: να φτιάξουμε ΞΑΝΑ ομάδα. Και ΕΚΕΙ, είναι υπερβέβαιο ότι ομονοούμε. ΟΛΟΙ.

Εικόνα Harry red logic

Διαβάζω με προσοχή τις αναρτήσεις και τις απόψεις που διατυπώνονται και εδώ στο σπίτι μας και αλλού.
Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα την ΠΡΟΪΣΤΟΡΊΑ τελευταίας διετίας ,τις μεταγραφές που έγιναν μεχρι στιγμής καταλήγω σε ένα απλό συμπέρασμα:
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ 3 ΜΕΤΑΓΡΑΦΈΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΩ ΡΑΦΙ(ΑΜΥΝΑ-ΚΕΝΤΡΟ-ΕΠΙΘΕΣΗ)- ΟΧΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΛΕΦΤΑ- ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟ ΘΡΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΉ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
Ξεφορτωθήκαμε τον προσοντούχο ΕΜΕΝΙΚΕ πάει το ιδιο να γίνει με ΟΦΟΕ.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕΜΑΣΤΕ.
Υπομονή υπάρχει ελπίζω και καλό μεταγραφικό πλάνο!

Εικόνα apostolos gaganis

Μέχρι τώρα, βλέπω: Γιανιώτη, Χουτεσιώτη, Ομάρ, Μασούρα, Βούκοβιτς, Σισέ, Μιράντα, Ένχελς, Τσιμίκα, Κούτρη, Χατζησαφί, Καμαρά, Ρομαό, Μπουχαλάκη, Φετφατζίδη, Φορτούνη, Καρίμ, Λάζαρο, Γκερέρο, Ποντένσε, Βρουσάϊ, Μάνο. Κάποιοι απ΄τους προηγούμενους μπορεί ν΄αποχωρήσουν. "Παίζεται" ακόμα για Νικολάου, Πάρντο, Μάριν. Ανδρούτσος ερωτηματικό. Έχω εκφραστεί γιαυτόν.

Εικόνα savvas gridlock

''Σχόλιο: Αντίο Φορτούνη, για ηγέτη, σημαίνει αυτό; Μα δεν πήρε και αρχηγία, αν δεν απατώμαι; Γιοκ Λάζαρος; Εν πάση περιπτώσει, αν είναι να΄ρθει τέτοια ΠΑΙΧΤΑΡΑ, κομμάτια να γίνει....''

Όχι. Για πιο πίσω μιλάμε, έναν ακόμη Καμαρά θέλει ο Μαρτίνς, ώστε να βγει από την 11άδα ο Ρομαό. Βασικός θεωρείται ο Φορτούνης.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Νομίζω ότι αν πετύχει η όποια επιλογή ηγέτη στη θέση 6-8, απελευθερώνεται και ο Φορτούνης στη λειτουργία του μέσα στην ομάδα.Αυτό είναι και το νόημα να πάρουμε παίκτη στη θέση του βλάκα του Οφόε, ώστε να μην κόβει-κουβαλά-οργανώνει ο Φορτούνης.Μόντριτς να τα κάνει όλα δε θα γίνει ποτέ.

Εικόνα apostolos gaganis

To ξέρω. Τον καλό Φορτούνη τον θέλω κι΄εγώ και όλοι μας. Και μέχρι τώρα, τα πάει καλά. Εννοώ σε ρόλο ΗΓΕΤΗ ( όχι απλώς βασικό ή και πρωταγωνιστή ), σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ κειμένου στο οποίο αναφέρομαι. Πέρσι π.χ. ηγέτης του Ολυμπιακού, και πρόπερσι και σαφώς αντιπρόπερσι, ΗΤΑΝ ο Φορτούνης. Φέτος, φαίνεται ότι ψάχνουν για άλλον. Όπως και να΄χει το πράμα, ομάδα θέλω να βλέπω εγώ, να παίζει μπάλα και να μας δώσει εκείνο που ζητάμε: πρωτάθλημα και καλή πορεία στο Γιουρόπα.

Εικόνα Fotiadko7

Τις ελλείψεις τις ξέρουμε, τις δυνατότητες των παικτών που ειχαμε πέρσι επίσης τις ξέρουμε, ας περιμένουμε τις αποφάσεις του προπονητη και της διοίκησης να κρίνουμε μετα! Οι παίκτες που έρχονται φανερώνουν σωστη προεργασία πάντως, Γκερέρο, Καμαρά, Ποντενσε κλπ. Υπομονή σε όλους εμας , απο βδομάδα ,λογικά , νέες εξελίξεις!

Εικόνα apostolos gaganis

Ες αύριον τα σπουδαία...

Σίγουρα κάποιες σημαντικές βελτιώσεις σε ορισμένεςες θέσεις-κλειδιά, ειδικά σε κεντρικό χαφ, πρέπει να γίνουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αναζητείται ΗΓΕΤΗΣ. Αναζητείται πιθανώς ένας "Μίλι", ένας διαφορετικού χαρακτήρα κυρίως "Οφόε" ή κάτι παρεμφερές τέλος πάντων.