ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΝ 100 ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ...



ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΝΕΑ ΤΕΣΣΑΡΑ.

Δίνω τον λόγο στον καθ΄ύλην κύριο υπεύθυνο. Τον Πέδρο Μαρτίνς. Δήλωσε μετά τον αγώνα:

"Αυτό δεν γίνεται να συμβαίνει στον Ολυμπιακό. Το έχουμε ξαναδεί φέτος στην προετοιμασία και ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΟΤΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ. Υπάρχουν κάποιοι που όντως δουλεύουν πολύ καλά και δεν είναι δυνατόν να μένουν στο τέλος τα λάθη που έκαναν άλλοι παίκτες. Πρέπει να δούμε αυτούς που παλεύουν και δουλεύουν για να μείνουν στην ενδεκάδα".

Ερώτημα δικό μου:

Δηλαδή, Πέδρο, αν ξαναδείς το φαινόμενο, ετοιμάζεις κι΄άλλους για το "Σαν Κουέντιν" του Ρέντη;

Προχωρώ με τον Βερβελέ, σωστός και γνήσιος Ολυμπιακός, σήμερα στον "Πρωταθλητή", που παρεμπιπτόντως κάνει επιδέξια πρώτο θέμα στο φύλλο του τον Αράο ( όχι τί; Τη χθεσινή νέα τεσσάρα θα΄κανε; ) και ο οποίος κάτω δεξιά και σε πολύ μικρό...οικοπεδάκι βέβαια, αλλά πάντως γράφει: ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 60΄ ( 4 - 0 Η ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ) ΦΩΝΑΞΑΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ (τονισμένα) ΕΛΑΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ.

Σχόλιο: Εκείνο το ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ, κάτι μου θυμίζει...

Πάμε παρακάτω. Λέω να "μιλήσω" με εικόνες εδώ και αναφέρομαι στην αντίδραση του γαύρου κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, όπως την παρατήρησα μέχρι τα μεσάνυχτα και βάλε στα σόσιαλ μίντια, οπαδικά και...ευρύτερα:

-  ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 65 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:

-  ΜΕΤΑΞΥ 68΄ΚΑΙ 79΄ :

-  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΔΥΟ ΟΙ ΤΥΠΟΙ:

 

Ο ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΟΣ

ΚΑΙ Ο ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΣ...

Ο πρώτος, να σιχτιρίζει τους πάντες και τα πάντα στην ομάδα κι΄ο δεύτερος να υποστηρίζει ότι όλα θα φτιάξουν στα επίσημα, ενώ να σημειώσω ότι μεταξύ των δύο τύπων οι εκατέρωθεν "φιλοφρονήσεις" ήταν άφθονες. Γνωστό το φαινόμενο, χρόνιο και μονίμως αναζωπυρούμενο. Πάνε δεν πάνε τα πράματα καλά....

Προσωπικά, δεν ξέρω ειλικρινά πού θα καταλήξει όλη αυτή η ιστορία της φετινής προετοιμασίας, την οποία βιώνουμε όχι για πρώτη βέβαια φορά, αλλά ανήκω όπως γνωρίζετε στην κατηγορία των ανησυχούντων, των προβληματισμένων, πέστε το όπως θέλετε, σίγουρα όχι των απαξιωτών κλπ, ΟΜΩΣ εκείνο που ΠΡΕΠΕΙ να επισημάνω είναι ετούτο το υποτοπιάζον "φρούτο" της πλήρους κατάρρευσης της ομάδας μόλις τρώει το πρώτο γκολ. ΑΥΤΟ, θέλω να κοπεί ριζικά και ευελπιστώ να γίνει, για να μην έχουμε ντράβαλα. Κάποτε, ο μακαρίτης ο Άλκης Στέας, ο γνωστός κονφερασιέ, έλεγε στο κοινό τη γνωστή φράση "Ευτυχείτε". Εγώ ο ταπεινός, φωνάζω από τη Γκενκ ιδίως και μετά στους υπεύθυνους, "Γρηγορείτε". Και μια που το πιάσαμε τούτο το θέμα, σκεφτόμουνα χτες αργά πώς να το ονοματίσω, έτσιιιι...επιστημονικά. Μου΄φερνε κάπως προς το "σύνδρομο της άσπρης μπλούζας", που λένε΄κείνοι οι γιατροί. Όταν δηλ. τους παίρνει την πίεση ο ντόκτορας ( η άσπρη μπλούζα ), πολλοί έχουν ψηλότερες τιμές απ΄ό,τι όταν την παίρνουνε μονάχοι τους με το μηχανάκι σπίτι. Εδώ λοιπόν, με την ομάδα, είναι σαν να παθαίνουμε τώρα τελευταία - ευτυχώς είμαστε σε προετοιμασία, αλλά ο καιρός εγγύυυς - κάτι σαν "σύνδρομο λευκής πετσέτας". Και έντονο μάλιστα. Μετά το πρώτο τεμάχιο, γινόμαστε σουρωτήρι και "περάστε κόσμε" του κερατά. Στα φιλικά, ναι, αλλά τρέμω στην ιδέα, ρε μπας και, για τα επίσημα. Από ΑΤΟΜΙΚΑ λάθη, σχεδόν ΟΛΑ. Κι΄επειδή σήμερα έχω διάθεση να...περιαυτολογήσω, είπα να του δώσω και μια "διεθνή" ονομασία, βρίσκοντας τον...βαρύγδουπο όρο PGMC ( Post Goal Mental Collapse ). Eίναι φανερό, ε; Ότι θέλω ν΄αντιρροπήσω κάπως την κατάθλιψη που μ΄έχει πιάσει απ΄τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα... Φυσικά, επειδή η αγράμματη μάνα μου, κι΄αυτή μακαρίτισσα, μου΄λεγε συχνά και τη φράση "το ωραίον εν τη απλότητί του" ( αλήθεια ), θα μπορούσε κανείς να πει στους παίχτες μας αντί όλων αυτών των κάργα...επιστημονικών, απλώς "ρε δεν κόβετε τις μαλακίες και σοβαρευτείτε, γιατί έρχονται τα επίσημα κι΄όσοι δεν μπορείτε να πα΄να γα.....τε". Γιατί κάτι τέτοιο είπε, στο αλλιώτικο πως, με τις δηλώσεις του που΄βαλα στην αρχή, ο Πέδρος.

Λέω να τελέψω για σήμερα... Με μια παρτιτούρα. Ενός πολύ μεγάλου λαϊκού τραγουδοποιού, με πάμπολλες επιτυχίες. Ταιριάζει και στους παίχτες μας και σε πολλούς γαύρακες, με βάση τα όσα παίζουν οι μεν και όσα βλέπουν οι δε. Για πάμε...

Σχόλια

Εικόνα Romain

Οι 4άρες δεν είναι καλό μήνυμα, μπορεί όμως να γίνει καλό μάθημα. Για παίκτες, προπονητή και διοίκηση.

Θα πώ ότι η διοίκηση κάνει ότι μπορεί, παίρνοντας αρκετούς παίκτες και ξοδεύοντας όσο κανένας ανταγωνιστής. Και το κάνει σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, χωρίς έσοδα από το Champions League, και με ΚΕΔ και ΕΠΟ να είναι απέναντι στην ομάδα. Όπως φυσικά και η αστυνομία, αλλά και η κυβέρνηση των ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ.

Τέτοια παιχνίδια δίνουν την ευκαιρία στον Μάρτιν να αξιολογήσει το υλικό που κατα την γνώμη μου και αυτή του Transfermarkt δεν είναι του πεταματού αλλά το ακριβότερο στην Ελλάδα. Αλλά και στους υπεύθυνους να δουν που χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση η ομάδα.

Επίσης μπράβο στον Μαρινάκη που δεν έμεινε στα ευχολόγια αλλά προσέφερε άμεσα 1 εκατομμυριο για αυτήν την καταστροφή.

Είμαι πεπεισμένος ότι η εικόνα της ομάδας μπορεί να αλλάξει και με τις προσθαφαιρέσεις που θα γίνουν να μετατραπεί σε ένα σοβαρό και ανταγωνιστικό σύνολο στην Ευρώπη και πρωταγωνιστικό στην Ελλάδα.

Είμαι της γνώμης ότι αυτοί που τα βάζουν με την διοίκηση για την εικόνα της ομάδας σε αυτά τα πρώτα φιλικά, εκτός από τους βαλτούς, δεν έχουν σοβαρά επιχειρήματα για την θέση τους.

Αυτοί που τώρα αναπολούν τον Βαλβέρδε, θυμάμαι τι λέγανε στην κάθε στραβή για το Txingurri. Τώρα όμως που δίκαια πήγε στην Μπάρτσα, έχουν αλλάξει σχεδόν όλοι τροπάριο. Βέβαια τόσα χρόνια στην Ελλάδα, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ψηφίστηκε "καλυτερος προπονητής" σε μια χρονιά.

Εικόνα apostolos gaganis

Σαφέστατος, megaγαυρε!

Εικόνα nichio 1971

Καλησπέρα στην παρέα,
Αυτές τις ΔΥΣΚΟΛΕΣ για όλους ώρες μετά από τέτοια ΤΡΑΓΩΔΙΑ με τις φωτιές, πρέπει να έχουμε και τέτοια με την ομάδα...
Παρακολουθώντας πάνω από 30 χρόνια την ομάδα και έχοντας παίξει ποδόσφαιρο για μερικά χρόνια σε ομάδα, η γνώμη μου είναι η εξής :
1. Τα αποτελέσματα των φιλικών όταν αυτά γίνονται απέναντι σε ομάδες κάποιου επιπέδου, ΚΑΤΙ ΛΕΝΕ. Ειδικά οι ΒΑΡΙΕΣ ΗΤΤΕΣ. Για να μη μιλήσω για την ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ που δεν ανέχεται την ήττα, πόσο μάλλον τις ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ τεσσάρες...
2. Η φετινή προετοιμασία ελπίζω να γίνει ΜΑΘΗΜΑ σε μερικούς για το μέλλον, όταν μετ' επιτάσεως ζητάνε ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ του ρόστερ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Μόνο μέσα από μια ΣΧΕΤΙΚΗ σταθερότητα του ρόστερ, χτίζονται ΣΟΒΑΡΕΣ και ΣΤΑΘΕΡΕΣ ομάδες.
Ελπίζω και εύχομαι οι προσθήκες που θα γίνουν να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Δυστυχώς δεν είμαι αισιόδοξος, διότι ο χρόνος που απομένει μέχρι τη Λουκέρνη είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ, προκειμένου οι νέοι αυτοί παίκτες να ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ και να ΑΠΟΔΟΣΟΥΝ...

Εικόνα matrasimca

Harry,
Ο προπονητης αυτος δεν φταει σε τιποτα, τους δοκιμαζει ολους.
Να μην σου πω οτι τον λυπαμαι.
Ζιοβανι, Ριβαλντο και αλλοι παικταραδες που περασαν απο εδω ηξεραν μπαλα απο τα πεντε τους.
Μπαλα δεν μπορει να τους μαθει ο προπονητης.
Ο προπονητης θα τους μαθει συστηματα, θα τους δειχνει τα τακτικα τους λαθη, θα τους ανεβασει την αντοχη, θα τους μαθει 5 κομπινες.
Το ροστερ που εχουμε ειναι 2 κλασεις κατω απο του ΠΑΟΚ που ειδα εχτες απεναντι σε μια καλη ομαδα (αλλαζα καναλι και εβλεπα μια Ουμπιακο και μια ΠΑΟΚ), και 5 κλασεις κατω απο ομαδες του Σωκρατη Κοκκαλη που θυμαμαι.
Χωρις παικτες και μαλιστα με παικτες που δεν εχουν ψυχη και μολις τρωνε ενα γκολ τρωνε μετα σε 10 λεπτα αλλα 3 ειναι κοτες.
Βλεπεις θυμο? Βλεπεις πεισμα η φιλοτιμο? Εγω οχι.
Οι σκαουτ δεν ξερω τι βλεπουν αλλα σιγουρα δεν βλεπουν χαρακτηρες
Μας ανηκει ενας παικτης που εχει χαρακτηρα οπως τον θελω, ο Σιωπης, Συγγενης η φιλος μου δεν ειναι να τον παινευω.
Καθε χρονο τον στελνουμε αλλου, φετος γιατι καλα εκανε και δεν καθησε να την φαει
Ως γνωστο η κοτα Αετος δεν γινεται, απο οσους εχουμε κανεις δεν εχει την ψυχη του Σιωπη, του Ραμπο, του Στολτιδη, του Ζε Ελιας κλπ
Δεν φταινε οι παικτες, φταει ο προγραμματισμος, το σκαουτ και οι μυστικοσυμβουλοι.
Ολοι αυτοι εφεραν την ομαδα κατω, και εχω μεγαλη τσαντιλα για αυτο.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Αναγνωρίζω ότι ο ΠΑΟΚ ως ομάδα είναι εμπρός από εμάς καθώς είναι η ίδια ομάδα με πέρσι και με τον ίδιο προπονητή.Από εκεί και πέρα το transfermarkt δίνει αξία Ολυμπιακού 72 μύρια και κάτι ψηλά και αξία μπουγάτσας 53μύρια.Τώρα πως είναι δυνατόν να είναι 2 κλάσεις καλλίτερο το ρόστερ με μεταγραφές που δεν έχουν γίνει ακόμη στον Ολυμπιακό και με μόνη ενδεχόμενη στη μπουγάτσα τον Καρέλη όταν και αν περάσει τη Βασιλεία αδυνατώ να το αντιληφθώ.

Εικόνα matrasimca

Φιλε Ευρυπιδη.
Χτες εκανα ζαπινγκ αναμεσα στα δυο ματς που εδειχνε η νοβα γιατι εκτος απο την δικη μας ομαδα ηθελα να δω και τον βασικο αντιπαλο.
Μην κοιτας την συνολικη αξια του τρανσφερ.
Καποτε κοροιδευα τους Πολυμετοχικους που εδωσαν 3εκ και αλλα 4 εκ χορηγια γαλα δελτα στον Παοκ για τον Λαζαρο.
Καποτε πηραμε τον Τουρε με 500 χιλιαρικα.
Ο τελευταιος παικταρας που πηραμε ηταν ο Κεβιν την πρωτη φορα.
Δυστυχως για μας ο Παοκ με πολυ λιγοτερα εχει ομαδα με αυτοματισμους, ταχυτητα κλπ.
Πελκας καλυτερος νεος, Λημνιος σιφουνας. Φωναζε ο Αλεφας παρτε τον ειναι σφαιρα εμεις κοιμωμαστε.
Ενας Ουαρντα περυσι μας εκανε πλακα, καλυτερος ξενος. Ηλθε με πολυ λιγα χρηματα.
Φοβαμαι αυτους που συμβουλευουν τον προεδρο, δεν εχουν ματι ρε φιλε.
Πραγματικα ελπιζω να γινει κατι μεχρι το τελος των μεταγραφων.
Οσο για την ομαδα του Κοκκαλη απο φοβερη ατυχια δεν πηγε στους 4.
Ημουν μεσα και ειδα πως ημασραν ανωτεροι της Γιουβε.
Η ατυχια μας σημερα ειναι τα μνημονια.
Δυσκολα ερχονται γνωστοι καλοι παικτες στην Ελλαδα.
Για τον φιλο dimitrov απαντω πως ο λογος που απετυχε η ομαδα Κοκκαλη ειναι η αργη αμυνα, αργα σεντερ μπακ.
Σε ολες τις αλλες θεσεις ειχε καλυτερους παικτες και συνολικα καλυτερος προπονητης ο Βαλβερδε που εφεραν οι σκαουτ του Σωκρατη.
Ειμαστε αομματοι οερυσι φεραμε Χασι και Ξανα Χασι τον Οσκαρ Γκαρθια.
Μπορειτε να αγανακτησετε μαζι μου αλλα αυτα βλεπω και ανησυχω.
Στηριζω τον Βαγγελη και τον καλω να δει και αυτους που προτεινουν παικτες οχι μονο να ξευτιλιζουμε παικτες περιορισμενων δυνατοτητων ποδοσφαιρικων και πνευματικων.
Με ολο τον σεβασμο στην αγαπη σας για την ομαδα ανησυχω οσο και εσεις

Εικόνα Harry red logic

Ετσι διαβάζω την πραγματικότητα φίλε.Αυτό που πιστεύω το βροντοφωνάζω:Πρόεδρε φέρε καλούς παίκτες όχι με τρελά λεφτά.
Προεδρε οι συμβουλοι σου δεν εχουν καλο ματι

ο Αστερας ο Λεβαδειακος κλπ με πολυ λιγοτερα λεφτα φερνουν καλους παικτες. Ακομη και ο παραξενος Αλεφας λεει καποιες σωστες κουβεντες.
Αν δεν αναβαθμισθει το ροστερ θα κανουν παρτυ Ιβαν Νιαου κλπ

Εικόνα dimitrov7

Του Σιώπη που έκανε μαγκιές με κούλα μόλις άρχισε η προετοιμασία. Και καλά δεν έκατσε να τη φάει. Με το που πάτησε το πόδι του στο Ρέντη.Του Ράμπο που έκλαιγε να πάει στον παο και τώρα βρίζει Μαρινάκη και ΟΣΦΠ και Ζε Ηλία που μάζευε τεμάχια σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης. Κι από όλα τα χωριά της Ευρώπης. Και οι ομάδες του Κόκκαλη που θυμάσαι αδερφέ ποιές είναι? Αυτές που τρώγανε 5 από τη Ρόζεμποργκ στη Νορβηγία? Ή αυτή που ρούφηξε 3 εδώ από τη Ρόζεμποργκ? Μήπως αυτές που δεν έκαναν διπλό για 7 χρόνια στην Ευρώπη? Ή μήπως αυτή που έφαγε 7 από την αδιάφορη Γιουβέντους? Ποιοί παιχταράδες παίζανε τότε? Μήπως ο μάγος που δεν έβαλε ποτέ του εκτός έδρας γκολ στο τσου λου? Ποιές ακριβώς ομάδες του Κόκκαλη θυμάσαι? Αυτή που έφαγε 3 από Μόλντε κι άλλα 3 από τον Σουμ? Ή μήπως αυτή που έφαγε 3 γκολ εντός από τον Άγιο Ετιέν. Ομάδα που πάλευε για την παραμονή? Μήπως θυμάσαι και εκείνη που πήρε 2 διπλά και παραλίγο να χάσει το πρωτάθλημα κι έφαγε 4 από κούλα? Είπαμε έχεις τσαντίλα αλλά ..... έλεος. Κι εμείς θυμόμαστε. Και τέλος πάντων αφού ξαφνικά τους έπιασε όλους λαχτάρα με τον χαροκαμένο Σωκράτη ..... ε πηγαίνετε να του πείτε να γυρίσει πίσω. Διώχτε τον Μαρινάκη να ησυχάσει και η ομάδα από το κυνήγι. Γιωργάρα(Κόκκαλη) θεέ πάρε την ΠΑΕ που φωνάζουν και αλλού.

Εικόνα apostolos gaganis

Ας περιμένουμε ν΄αρχίσουν τα επίσημα. Ούτως ή άλλως, άλλοι αποφασίζουν. Βλέπουμε είν΄αλήθεια ορισμένα που δεν μας αρέσουν. Άλλοι δεν ανησυχούν. Καθόλου μάλιστα. Γνώμη τους. Είμαστε όμως, αναμφίβολα, σε προετοιμασία ακόμη. Ξέρω ότι οι δύο βδομαδίτσες που μείνανε μόνο για το επίσημο ξεκίνημα, είναι ελάχιστος χρόνος. Κι΄ετούτο, δεν αλλάζει. Είναι πάντως πολύ δύσκολο να μονταριστεί κάτι καλό με τόσους πολλούς νέους παίχτες σ΄ένα βραχύ διάστημα. Εκείνο που εκνευρίζει τους πιο πολλούς είναι ο τρόπος των ηττών και το βαρύ σκορ. ΟΛΑ τα γκολ, πρακτικά, από παιδαριώδη ΑΤΟΜΙΚΑ λάθη. Και βροχηδόν. Πώς να μην προβληματίζεσαι, πότε και αν θα τελειώσει κάποτε αυτό; Έχουμε από πέρσι που τρώμε χαζογκόλ. ΑΥΤΟ, προβληματίζει. Όμως, θα περιμένω. Και ελπίζω ότι θα το φτιάξουμε. Το πότε, που έχει σημασία βέβαια, δεν το ξέρω ειλικρινά. Θεωρώ πως η διοίκηση τα βλέπει όλα ετούτα και θα τα διορθώσει. Και θέλει και μπορεί. Υπομονή. Τί άλλο να κάνουμε;

Εικόνα Harry red logic

Σύγγαυρε αδελφέ, συμφωνώ 100% μαζί σου, απλά επαναλαμβάνω και εγώ οτι ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΘΕΙ ΠΟΛΥ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ.
Αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί χρειάζονται με 5 ΕΝΔΕΚΑΔΑΤΟΙ σε όλες τις θέσεις που θα κάνουν την διαφορά!
Σωστά το λες η κότα δεν γίνεται αετός, το σκιουράκι δεν γίνεται λιοντάρι!
Για τον Μαρτινς δεν έχω αρκετά στοιχεία για ολοκληρωμένη άποψη,πάντως το στήσιμο της αμυντικής λειτουργίας και κάτι επιλογές τύπου Μιράντα με προβληματίζουν!
Χρόνος υπάρχει για διορθωτικές κινήσεις,ο Μαρινάκης έχει καταλάβει?

Εικόνα dimitrov7

Σωστός. Ούτως ή άλλως η φετινή χρονιά έχει χαθεί. Προλαβαίνουμε να πάρουμε 10 παίκτες και να διώξουμε άλλους 10 στο Ρέντη. Και μη νομίζεις πως σε ειρωνεύομαι. Αυτά άκουγα από παρέα ομόθρησκων στην παραλία δίπλα μου. Να φύγουν όλοι. Μόνο ο Τσιμίκας αξίζει. Αυτό ήταν το συμπέρασμα.

Εικόνα Harry red logic

Φίλε πιστεύω ότι η πλειονότητα σε αυτό εδώ τον γαβροναό διαπνέεται από ένα σκοπό: Το μεγαλείο του Θρύλου.
Με την δική μου εμπειρία- μισού αιώνα- πιστεύω ακράδαντα ότι το σημερινό ρόστερ χρειάζεται αναβάθμιση!δεν παριστάνω τον προπονητή αλλά για μένα είναι επιτακτική ανάγκη η απόκτηση δυο αμυντικών, 2 χαφ, και φόρ, πρώτης γραμμής για τα κυβικά του Θρύλου, καλύτερους από αυτούς του ΠΑΟΚ(δεν μιλάω για πανάκριβες περιπτώσεις επιπέδου Αγγλίας).
Το δικό μου κίνητρο δεν είναι ο εξυπνακισμός ούτε ανταγωνιστική διάθεση με άλλους σύγαυρους.
Δεν είμαι ούτε του Κόκαλη ούτε του Μαρινάκη!Είμαι του Ολυμπιακού.
Πιστεύω ότι ο Μαρινάκης είναι γνήσιος γαύρος προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες και παλεύει με Θεούς και δαίμονες(τους υποκριτές που είναι τώρα με τους φονιάδες των λαών που πριν λίγο έβριζαν!)Δεν επιδιώκουμε, ούτε μπορούμε άλλωστε, να κάνουμε κουμάντο στην τσέπη του Μαρινάκη.Με δεδομένο ότι θέλει το καλό του Θρύλου επισημαίνουμε κατά την ταπεινή μας άποψη τα κακώς κείμενα όπως τα βιώνουμε από τα αποτελέσματα και την απόδοση της ομάδας την τελευταία διετία που μας πληγώνουν και θέλουμε να ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ.
Η ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ αποκλειστική φιλοδοξία έχει να συμβάλλει- στο βαθμό που λαμβάνεται υπόψη- να γίνουν έγκαιρα διορθωτικές κινήσεις. Τις διορθωτικές κινήσεις θα αποφασίσουν οι έχοντες την ευθύνη της Διοίκησης με τα στοιχεία που αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από εμάς που σίγουρα δεν βλέπουμε τα 3/4 του παγόβουνου κάτω από το νερό!
Το όφελος θα το εισπράξει ο Δαφνοστεφανωμένος Έφηβος που όλοι λατρεύουμε.

Εικόνα dimitrov7

Τώρα αναγνωρίζω την φωνή της λογικής. Αυτά που πιστεύω κι εγώ. Ειδικά στην τελευταία παράγραφο. Και η διοίκηση - όσο μαθαίνουμε από τα ρεπορτάζ - 5 παίκτες θέλει να κλείσει. Αυτούς που περιγράφεις. Σαν θέσεις. Ονόματα ... Αράος, Μεριάς, ο άλλος ο φορ από Πορτογαλία, ο Μολέδο ξανά κι ένας ακόμα "κόφτης". Βέβαια εσύ γράφεις αμυντικό χαφ. Ο Μάρτινς καταλαβαίνω θέλει κάτι που να δημιουργεί κιόλας. Ίσως κάτι σε Ορμπάιθ.
Κατά τα άλλα εγώ είμαι του Μαρινάκη, των Αγγελόπουλων, του Κόκκαλη όταν ήταν στο τιμόνι. Και γενικά με όποιον έντιμο τιμονιέρη βάζει τα λεφτά του στο θρύλο. Διότι για να είμαστε του Ολυμπιακού πρέπει να βάζουμε τα φράγκα μας στον Ολυμπιακό και με αυτά τα λεφτά ο Ολυμπιακός να είναι κερδοφόρος - έστω και για ένα ευρώ - και να είναι και σε θέση για να φέρνει μεγαλεία. Ειδάλλως τα μεγαλεία της κάθε ΠΑΕ τα βλέπουμε στον ΠΑΟ, τα είδαμε και στην ΑΕΚ. Οι ελληνικές ομάδες δεν ανήκουν κυριολεκτικά στον κόσμο τους όπως γίνεται σε αρκετές ομάδες του εξωτερικού. Τα εκ των οπαδών δεν είναι μέτοχοι.
Κουμάντο όμως στην τσέπη του κάθε επιχειρηματία θα κάνουμε υπο την έννοια της χρηστής διαχείρισης και του ελέγχου. Προτελευταία χρονιά Κόκκαλη το χρέος ήταν στα 90κάτι. Αν δεν ήταν ο Κόκκαλης ... Κόκκαλης κι έφευγε τι θα ήταν τώρα η ομάδα? Θα συζητούσαμε για παίκτες μετά από άλλα 7 σερί? Μη σου τα λέω. Τα ξέρεις. Τα βλέπουμε με τους πολυμετοχικούς. Τα φάγανε και φύγανε.

Εικόνα matrasimca

Ο Μαρινάκης εχει καταλαβει.
Το θεμα ομως οποιαδηποτε ανθρωπου εχει δεχτει πολεμο απο τρεις κυβερνησεις, με χειροτερη και ποιο αισχρη των ΣΑΝΕΛ, ειναι οι ψυχικες του αντοχες.
Δειχνει πως κουραστηκε απλα λογω χαρακτηρα δεν τα παρατα.
Την ιδια ορεξη ομως δεν εχει γιατι ξερει πως θα μπουν δεκαδες τρικλοποδιες.
Ειναι δυνατον να ασχολειται ολη μερα με Πλατανιαδες, με κορακια, με ΕΠΟ και να εχει καθαρο μυαλο?
Τους πολεμα οπως οφειλει να κανει, και μολις μας αδιασουν τη γωνια οι ΨΕΥΤΟΘΟΔΩΡΟΙ πιστευω θα δουμε αλλο ανθρωπο

Εικόνα nikos-redwhite

Σίγουρα είναι δύσκολο να βρω λόγια να εκφράσω τη θλίψη μου για αυτή την πανωλεθρία,την άκρατη καταστροφή των συμπολιτών μας που καίγονταν ανά δεκάδες αυτοί και τα σπίτια τους, το 2018 παρακαλώ.
Και ταυτόχρονα την ντροπή μου που συμμετέχω σε μία κοινωνία οργανωμένη μέ όλων των ειδών τις αρχές,χωρίς καμία ανάληψη ευθύνης μέχρι αυτή την ώρα και ενώ βέβαια παρότι μας βομβάρδιζαν όλη την Κυριακή με έκτακτα δελτία θυελλωδών ανέμων και μεγάλη πιθανότητα πυρκαγιάς, στον τομέα πρόληψης πήραν ενα τεράστιο 0.
Γιατί στον τομέα καταστολής πολλά μπορεί να πει κανείς με τέτοιες ακραίες συνθήκες,αν και απ'ότι φαίνεται και εκεί υπάρχουν σοβαρές ευθύνες τουλάχιστον σε αστοχία προβλέψεων.
Και σε αυτές τις συνθήκες κάτσαμε να δούμε το προπονητικό ματσάκι με μαύρη είναι αλήθεια καρδιά,αφού η ζωή πάντα θα συνεχίζεται.
Δεν μπορεί να πει κάποιος κάτι ασφαλές για αυτόν τον Ολυμπιακό που βλέπουμε παρά μόνο ένα.
Επιβεβαιώνεται ότι η ομάδα έχει τεράστιο πρόβλημα συνολικής αμυντικής λειτουργίας συνέχεια του περσινού έργου, που δείχνει να επιδεινώνεται λόγω πολλών νέων παικτών και όχι μόνον.
Διότι παρακολουθούμε στα φιλικά και ρεσιτάλ αψυχολόγητων ατομικών ενεργειών που η λέξη λάθος δεν καλύπτει το εύρος τους.
Άλλου του φεύγει το κοντρόλ και μαζί ο παίκτης και γκολ,άλλος πάει να γλιτώσει αράουτ σέντρα και γκολ -λες και δεν υπάρχουν στόπερ-,αλλος παρακολουθεί με τα μάτια τον παίκτη του τη μια γκολ και την άλλη δοκάρι, συνεπής συνέχεια του προηγούμενου φιλικού οι περισσότεροι.
Το να ευχόμαστε να είναι πιασμένοι από την προετοιμασία και αροντάριστοι λόγω νέας ομάδας φοβάμαι μην αποδειχθεί θεολογική ευχή.
Και τρέμω μην πάμε έτσι στα επίσημα γιατί είτε με τη Λουκέρνη,είτε με τη Λάρισα έτσι δεν τη βγάζεις καθαρή.
Πέρα από το ότι όλοι (παίκτες και προπονητής) πρέπει να δουλέψουν πολύ μα πολύ περισσότερο,θέλεις σκύλο 6άρι και σκύλο στόπερ.Τουλάχιστον.
Στους υπάρχοντες δεν φαίνεται κάποιος με αυτά τα προσόντα και μακάρι να με διαψεύσουν.
Εκτιμώ ότι είναι αστείο να εκφέρω άποψη για τον προπονητή από τα αποτελέσματα φιλικών ή αν θέλετε από την εικόνα των φιλικών.
Θέλω να δω βήμα βήμα την ομάδα στα επίσημα.
Και δεν το συζητάμε ότι αναμένω βήμα βήμα συνεχή βελτίωση,που μάλιστα πρέπει να είναι και θεαματική σε σχέση με το υπάρχον χάλι στα ματς με τη Λουκέρνη.

Εικόνα apostolos gaganis

Oι δύο τελευταίες σου γραμμές, ειδικά.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Έτσι μπράβο παιδιά.Να φύγει από τώρα ο Μάρτινς (άλλωστε δεν ξέρει να ντύνεται) και να αλλάξει όλη η ομάδα.Δεν είναι εικόνα αυτή παικτών.Ο Βαγγέλας καθυστερεί τις μεταγραφές και τα παντελονιάζει.ΥΓ.Το ειρωνικόν δεν απευθύνεται σε σας κ.Απόστολε αλλά δεν μπορώ τη μίρλα από ορισμένους και την κρυφή χαρά άλλων που αισθάνονται δικαιωμένοι από αποτελέσματα φιλικών.ΕΛΕΟΣ.

Εικόνα apostolos gaganis

Να σου πω, φίλε μου. Εδώ, στη δικιά μας παρέα, ένα το΄χω σίγουρο. Από όλους: Ότι κανείς δεν έχει κρυφή χαρά, επειδή αισθάνεται δικαιωμένος από τ΄αποτελέσματα των φιλικών. Ούτε για παντελόνιασμα του Μαρινάκη μίλησε κανείς. Αντιθέσεις, μπορεί να υπάρχουν μεταξύ μας. Και έντονες καμιά φορά; Ακόμη κι΄έντονες, να το δεχθώ. Αλλά ΚΡΥΦΗ ΧΑΡΑ, δεν το πιστεύω για κανέναν απ΄τους συρρατμίτες μας. Τον αγαπάνε τον Ολυμπιακό. Μπορεί να πέφτουν έξω στις εκτιμήσεις τους. Το ίδιο κι΄εγώ κι΄εσύ και ο καθένας μας. Μπορεί να το εκφράζουν με τον δικό τους τρόπο. Πολλά "μπορεί". Αλλά ΟΛΟΙ αγαπάμε και πονάμε τον Ολυμπιακό σε τούτο το στέκι και σε όλους όσοι με σχολιάζουν, διακρίνω ΗΘΟΣ. Στο λέω απ΄την καρδιά μου, επειδή το μέγεθος της εκτίμησής μου για σένα είναι, ειλικρινά, μεγάλο.

Εγώ είμαι περήφανος για την παρέα μας εδώ.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Δεν αμφισβήτησα το ήθος και την ολυμπιακοφροσύνη των σύγγαυρων κ.Απόστολε ούτε την αγωνία για την ομάδα.Ωστόσο κάποιοι που αμφισβήτησαν την επιλογή Μάρτινς τον Απρίλη ,συνεχίζουν και τώρα με μεν αλλά.Εν πάσει περιπτώσει όπως λέτε και εσείς μπορεί να πέφτω και έξω, δεν αντιλέγω.Ωστόσο,πέρα από αγωνία για το μέλλον της ομάδας αυτό που βλέπω είναι τάσεις απαξίωσης παικτών ,ομάδας,προπονητή και επιμένω και προέδρου.Το θεωρώ υποτιμητικό να υποστηρίζει κάποιος ότι επειδή τον κυνηγάνε δεν ασχολείται με την ομάδα.Αν ήταν έτσι ,θα είχε κλειστεί σε μοναστήρι και δεν θα έκανε συμφωνίες ούτε για τα καινούρια πλοία...

Εικόνα apostolos gaganis

Nαι. Στηρίζω και εμπιστεύομαι τον Μαρινάκη. Αγαπάει την ομάδα πολύ. Και πιστεύω ότι στο τέλος θα φτιάξει την ομάδα που θέλουμε και θέλει.

Εικόνα Harry red logic

Μοναδικό κίνητρο η αγάπη για το μεγαλείο του Θρύλου! Αυτό μόνο θέλουμε και συμπορευόμαστε με το όνειρο του Προέδρου για τον Θρύλο στην κορυφή.
Η αγωνία μας πηγάζει από την μεγάλη απόσταση της σημερινής εικόνας σε σχέση με αυτή που προσδοκούμε και ΑΞΙΖΕΙ στον Δαφνοστεφανωμένο Έφηβο!

Εικόνα John Zolo

Καλημέρα Αποστόλη μου (και δι'εσού...καλημέρα στους αδελφούς Σύγγαυρους...)

Μετά την χθεσινή 4αρα...
Δεν έχει νόημα να γράψω κάποια γνώμη...
Δεν έχει καν νόημα να ξεθυμάνω προσωπικά...
Δεν έχει νόημα να εκτεθώ κάνοντας τον προπονητή της ημέρας...
Δεν πρέπει να αγωνιώ...
Ηρεμώ...σαν να μην έγιναν αυτά που έγιναν...και σκέφτομαι θετικά...!
Καμμιά φορά η παθητικότητα και η ενσυνείδητη αδιαφορία είναι η καλύτερη λύση...

Όλα θα πάνε καλά στις 9 Αυγούστου...

Εεεέλα ρε Θρύλε !!

Εικόνα dimitrov7

Ωραίος! Σαν να βλέπεις κρατική τηλεόραση! Η ζωή είναι ωραία ο ήλιος σαν λάμψει! Λεξοτανίλ ένα πράγμα. Αυτό κάνω κι εγώ!

Εικόνα PGK

Θα περίμενα πάντως και μία συγγνώμη από τον προπονητή. Το να ρίχνει τις ευθύνες μόνο σε κάποιους παίκτες και όχι στον εαυατό του είναι τελείως αντιεπαγγελματικό. Αυτούς που εννοεί είναι εκείνος που τους επέλεξε να παίξουν. Να δούμε αν θα δεί την παρέλαση της 28ης. Εγώ αμφιβάλλω. Εύχομαι να κάνω λάθος.

Εικόνα dimitrov7

Άμα ζητάμε συγγνώμες μετά από 2 φιλικά .... φαντάσου τι έχει να γίνει στη συνέχεια? Μέχρι τον Σεπτέμβρη θα το πάμε σε τελετουργική αυτοκτονία. Με Βαλβέρδε έτσι κάναμε μετά από Ανόρθωση ή φταίω εγώ που δεν έβλεπα τα σόσιαλ μίντια?

Εικόνα apostolos gaganis

Καλημέρα, Γιάννο!

Εικόνα Harry red logic

Second to none! όπως θα έλεγε και ο υπερδραστήριος Πρέσβης που μας φροντίζει!
Στο ίδιο μήκος κύματος οι σκέψεις μου !
Το θέμα είναι αν αφουγκράζεται η Διοίκηση τον σφυγμό της γαβροσύνης,αν αντιλαμβάνεται πλήρως το περιβάλλον,αν διδάσκεται απο τις αστοχίες?Οι ενδείξεις δείχνουν σημάδια ασθένειας "Χασι-Μπεντο-Γκαρσιατίδας"!!!!!!!!!!!!!!
ΠΡΌΕΔΡΕ κακά τα ψέμματα:
Αν δεν θέλεις -που δεν θέλεις -να γίνουμε η χλεύη του ιβάν του νιαου και ίσως του Δώνη , φέρε ΤΏΡΑ παίκτες επιπέδου Ιμπαγάσα, Τσορι, Μιλιβόγεβιτς, Μέλπμπεργκ(είμαστε προσγειωμένοι και δεν ζητάμε Τζιοβάνι, Καρεμπέ, Γκαλέτι, Ζέτεμπεργκ, Ζε Ηλιας,Τζόλε)
Οι υπάρχοντες πλην εξαιρέσεων ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ,ακόμη και να τους μαστιγώσεις!
Υ.Γ. Ο σκεπτικισμός για την καταλληλότητα του Μαρτινς-για το επίπεδο του ΘΡΥΛΟΥ- μεγαλώνει...

Εικόνα apostolos gaganis

Θα περιμένω, Χάρυ. Είμαστε σε προετοιμασία. Η διοίκηση βλέπει και κινείται. Ο προπονητής δουλεύει. Θα περιμένω.

Εικόνα Fotiadko7

Η στεναχώρια μεγάλη για την εθνική τραγωδία που δε μπορεί να χωρέσει στον ανθρώπινο νου! Τόσες χαμένες ψυχές, τόσο πόνος γι'αυτους που μείνανε πίσω να θρηνούν! Και κάθεσαι να δεις λίγο Ολυμπιακό να ξεχαστεις και να γουσταρεις! Και χαμογελας για 65 λεπτα βλέποντας την ομάδα να παιζει ορθολογικο ποδόσφαιρο και να στέκεται περίφημα απέναντι στην καλη ομάδα της Ολλανδίας! Κι έρχεται μετα τον πρωτο γκολ αυτη η ανεξήγητη κατάρρευση και σου παιρνει το χαμόγελο και χλωμιαζεις! Κι αρχίζουν στο μυαλό οι υποθέσεις τύπου βρε λες ο προπονητης να είναι μεγάλη πατάτα, βρε λες οι παίκτες να είναι μετριότητες, βρε λες να φταίει που την ανακάτεψε με τις αλλαγές που έκανε, βρε λες να το πηγαίνουμε απο Ντόττι σε Ντόττι όλη τη χρόνια με κάθε σοβαρό αντίπαλο που θαχουμε, βρε λες να είναι τώρα πιασμένοι απο την προετοιμασία και να πετάνε όταν θα αρχίσουν τα επίσημα; Απορίες που θα λυθούν στο προσεχές μέλλον, να φροντίσουν όλοι αυτοι που είναι υπεύθυνοι για το χτίσιμο της ομάδας να μας παρουσιάσουν εναν δυνατό Ολυμπιακό που να μας αρέσει με την μπάλα που θα παιζει, το έχουμε όλοι μεγάλη αναγκη με τα προβλήματα που έχουμε στην ρουτίνα της ζωής μας! Κι εμεις οι Ολυμπιακοι είμαστε πολλοί!

Μονο Ολυμπιακος!

Εικόνα dimitrov7

Δικός μου είσαι εσύ. Η φωνή της λογικής. Άμα το τυπώσεις κάπου και μαζεύεις υπογραφές πες το μου να βάλω και τη δική μου.

Εικόνα apostolos gaganis

Προσυπογράφω.