ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΘΡΥΛΕ....



Και όχι μόνο τη φετινή σεζόν. Θέλω...διαρκείας.

Ας δούμε μερικά πράγματα:

1. Η προετοιμασία στο εξωτερικό τελείωσε. Έγιναν οι διαπιστώσεις. Μέχρι στιγμής. Φαίνεται πως είναι αρκετές και για όλο το διαθέσιμο σήμερα έμψυχο υλικό της ομάδας. Το παιχνίδι με την Λεγκανές στο Φάληρο, για πρώτη φορά φέτος και πριν απ΄τον αγώνα μας με τη Λουκέρνη, θα δείξει στα μάτια μας πλέον ΖΩΝΤΑΝΑ το τί έχουμε καταφέρει ως τώρα. Σε πρώτη φάση.

2. Σημειώνω με πολύ θετική διάθεση την εμφανή παρουσία του Καρεμπέ δίπλα στον Μαρτίνς, με τον οποίο διάβασα ότι θα παρακολουθήσουν μαζί τον αγώνα της Λουκέρνης με την Τουν. Είχα αναρωτηθεί, θυμάστε, πού βρίσκεται ο Κριστιάν.

3. Είχα ζητήσει εδώ προ καιρού ΡΙΖΙΚΗ αλλαγή σε πρόσωπα και νοοτροπία. Το πρώτο, είναι σε εξέλιξη και εκτεταμένο. Τεστάρεται συνεχώς και αναπροσαρμόζεται, όπως βλέπω, σύμφωνα με τις ενδείξεις. Το δεύτερο, το περιμένω. Διαμορφώνεται από τις νίκες, τις προκρίσεις, το χαρακτήρα, τη στόφα γενικότερα των υπαρχόντων ποδοσφαιριστών και φυσικά τον χρόνο. Πέρσι δεν τα καταφέραμε. Φέτος όλα δείχνουν ότι η διοίκηση ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ εντατικά έχοντας οδηγό της την αρνητική πείρα του πρόσφατου ιδίως παρελθόντος, για μια νέα κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ντόπιο στερέωμα και παρά τα εμπόδια των γνωστών πολιτικών, επιχειρηματικών και ποδοσφαιρικών κατ΄επέκταση κύκλων. Η ευρωπαϊκή πορεία, έρχεται μετά. Όχι σε σημασία, σε πρεστίζ. Αλλά ως στόχος. Πρώτα φτιάχνεις ΟΜΑΔΑ, καθαρίζεις με τα του τόπου σου και στη συνέχεια φιλοδοξείς για παρά πέρα. Τα δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη μπορούν να κρατηθούν μόνο κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, τις οποίες για την ώρα δεν διαθέτεις.

4. Ένα άλλο που επίσης είχα ζητήσει, πρόσφατα και μετά από την εικόνα της ομάδας στα γνωστά τρία φιλικά παιχνίδια με τους Βελγο-Ολανδούς, είναι την επιτάχυνση των διαδικασιών απόκτησης και απαλλαγής σε παίχτες. Παρατηρώ ότι μετά το τελευταίο παιχνίδι μας με την Γκιοζτέπε και την ομάδα που κατέβασε να παίξει ο Μαρτίνς, άρχισε να...βρέχει ξαφνικά. Ονόματα που ΕΡΧΟΝΤΑΙ. Όχι υποψήφιους να έλθουν. Που υπογράφουν και γίνονται δικοί μας. Χθες, είχαμε Μεριά και Τοροσίδη. Σήμερα τα ΜΜΕ...πυροβολούν αδιακρίτως με ονόματα σε διάφορες θέσεις. Δεν υπάρχει πρακτικά θέση στην ομάδα που να μην ακούμε και κάποιο νέο όνομα γιαυτήν. Τερματοφύλακας, σέντερ μπακ, μέσος, εξτρέμ, σέντερ φορ... Ταυτόχρονα βέβαια διαβάζω άλλα, από τους παίχτες που παίζουν, προς απομάκρυνση. Αναμενόμενο. Ο Καρίμ φερ΄ειπείν δείχνει να μην είναι εδώ. Ο Ομάρ; Ο Μιράντα, ακόμα δεν ήρθε, οδεύει λέει προς σέντρα. Αμ, τί νομίζετε; Χαλκέντερος σαν τον Νικολάου είναι; Κακία... Παλτό, στα τάκα τάκα. Και δεν το προχωρώ. Φέρε Μολέδο όμως να ξεροβήξω...

5. Για τον Μεριά, μπορείτε όσοι θέλετε να πάρετε πληροφορίες απ΄την ανάρτησή μου εδώ στις 13/7. Είχα βιαστεί να τον καλωσορίσω, λάθος μου, και παρά το ότι κρατούσα πισινή για το αν θα γίνει ή όχι η μεταγραφή του. Θα τον δούμε, ελπίζοντας να "βγει". Τίποτα άλλο. Η έλευση του Τόρο, έχει σκορπίσει αναμφίβολα ενθουσιασμό στον γαυρόκοσμο. Δεν χρειάζεται να εξηγώ γιατί, ξέρετε όλα τα "γιατί". Περιμένω να τον δω κι΄αυτόν. ΕΑΝ ο Τοροσίδης παίξει όπως επιθυμούμε, τα οφέλη για την ομάδα θα είναι ΠΟΛΛΑΠΛΑ και πολύ πέραν εκείνων από την αποδοτική προσφορά ενός ποδοσφαιριστή στην ομάδα του, γιατί ο Τοροσίδης εκπροσωπεί την ΕΙΚΟΝΑ του δαφνοστεφανωμένου στην αντίληψη πολλών οπαδών του Θρύλου κι΄έτσι περιμένω ο θετικός αντίκτυπος μιας καλής του διαχρονικά παρουσίας να διαχυθεί σε πολλούς συμπαίχτες του, με αποτελέσματα που εύκολα τα αντιλαμβάνεστε. Δυνητικώς πάντα.

6. Θέλω να σχολιάσω τηλεγραφικά την πρόσφατη συνέντευξη του Χριστοδουλόπουλου. Μίλησε για:

α) Δημιουργία ομάδας από την αρχή, μιας ομάδας που θα αντικατοπτρίζει το dna του συλλόγου. Δεν υπάρχει κανείς ο οποίος να διαφωνεί σ΄αυτό.

β) Τα αποτελέσματα της ομάδας, τονίζοντας ότι δεν συμβάδιζαν με την εικόνα που είχε. Κρατώ, δήλωσε, τα 60΄με την PSV, τα 60΄με την Έουπεν, το α΄ημίχρονο με την Γκιοζτέπε, όπως κι΄ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Σαφώς και βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο ο παίχτης. Μπορεί να υπάρχει και σκοπιμότητα στις δηλώσεις του. Σημασία έχει ν΄αντιμετωπιστεί - πλην άλλων βεβαίως - αποτελεσματικά η εικόνα εκείνη της ομάδας, μόλις έτρωγε το πρώτο. Και όλες οι μετέπειτα κινήσεις της ΠΑΕ, αυτό ακριβώς δείχνουν. Όλες. Ότι δηλ. ελήφθησαν πολύ σοβαρά υπόψη οι σχετικές διαπιστώσεις και παίρνονται, γοργά, ΜΕΤΡΑ. Επιδοκιμάζω.

γ) Τη σημασία των γκολ, ξεκαθαρίζοντας πως τα γκολ είναι πάντα γκολ είτε σε φιλικά είτε σε επίσημα, γιατί δίνουν ψυχολογία στην ομάδα και το αποτέλεσμα ενός αγώνα είναι σημαντικό. Και η ταπεινότης μου αυτής της Σχολής είναι, Λάζαρε παιδί μου. Λέμε όλοι ότι τα παιχνίδια προετοιμασίας δεν έχουν σημασία κλπ. Να το ξεκαθαρίσω λοιπόν το θέμα, όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι εγώ. Δεν έχουν βαθμολογική σημασία ή για κάποια πρόκριση, ναι. Όπως όλα τα επίσημα. Έχουν όμως μεγάλη σημασία για τον προπονητή. Που παρατηρεί, αξιολογεί παίχτες, τακτικές και συστήματα, προωθεί σκέψεις και σχεδιασμούς του με βάση τα όσα διαπιστώνει ή τα τροποποιεί ή και τα αναθεωρεί πλήρως καταστρώνοντας νέες πολυεπίπεδες ενδεχομένως κινήσεις. Σε συνεργασία με την ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Το βλέπουμε ετούτο να ξετυλίγεται ΗΔΗ μπρος στα μάτια μας, με την ομάδα. Αυτές τις στιγμές που διανύουμε. Με τις πρωτοβουλίες οι οποίες αποφασίζονται και υλοποιούντσι από την κορυφή της ΠΑΕ. Επομένως έχουν σημασία και μεγάλη μάλιστα ΚΑΙ η εικόνα της ομάδας ΚΑΙ τα σκορ ΚΑΙ ο τρόπος κυρίως με τον οποίον τα τελευταία έρχονται στα ματς προετοιμασίας. Ειδικά σε αρνητικές εκβάσεις, χωρίς να παραγνωρίζονται - κάθε άλλο φυσικά - οι θετικές. Η Βασιλεία π.χ., σύμφωνα με δήλωση του αθλητικού διευθυντή της, είχε βάλει στο στόχαστρο τον τ. προπονητή της Ραφαέλ Βίκι αμέσως μετά την ήττα της ομάδας απο τη Φέγενορντ με 5 - 0 σε φιλικό ματς προετοιμασίας. Και τον ξεπέταξε οριστικά, αμέσως μετά την ήττα με 2 -1 από τον Πάοκ στην έδρα του....

7. Κλείνω μ΄ένα σχολιάκι για το παιχνίδι εναντίον της Λεγκανές. Πρέπει να΄χει κόσμο. Θα το δούμε. Είναι και η εποχή... Κι΄αυτός πρέπει να΄ναι εμψυχωτικός προς την ομάδα. Τόσο τους παίχτες όσο και τον προπονητή. Οι προκαταλήψεις παράμερα. Και σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης, παροδικής ή οριστικής, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ, να ενθαρρυνθούν. Το πρώτο επίσημο μας ενδιαφέρει. Δεν πρέπει με ΤΙΠΟΤΑ να σκιάσουμε τις ψυχές και τα μυαλά των ποδοσφαιριστών μας με άστοχες εκδηλώσεις. Δεν έχει ΜΟΝΟ δικαιώματα ο οπαδός. Έχει και υποχρεώσεις. ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΛΟΙ! Είναι νωρίς ακόμα για να μονταριστεί όπως πρέπει. Βλέπετε, κόσμος πάει κι΄έρχεται. Αναδιοργάνωση ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ γίνεται. Κι΄αυτές δεν είναι καθόλου εύκολες δουλειές. Απαιτούν σωστές επιλογές ( που εκ των προτέρων καμιά δεν είναι σίγουρη ), υπομονή, επιμονή, ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και...τύχη.

Π     Α     Μ     Ε         Θ     Ρ     Υ     Λ     Ε   !   !   !

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

'Ετσι και χειρότερα να τους κάνει :)

Στηρίζουμε! Με υπομονή και αισιοδοξία.

Εικόνα Harry red logic

κ.Αποστολε ως συνηθως συμπλεω με τις αποψεις σας.Στηριζουμε με παθος τον Θρυλο μας και στα δυσκολα περισσοτερο!
Θεωρω οτι η ποιοτικη ενισχυση της ομαδας δεν εχει ολοκληρωθει για να μας καταστησει πρωτο φαβορι για το πρωταθλημα και να φερει μια καλη πορεια στην Ευρωπη.
Μπορουμε ομως να περασουμε την Λουκερνη αν Προπονητης και υπαρχοντες παικτες παιξουν ςξυπνα ψυχωμενα και με αλληλοκαλυψη σε ολες τις γραμμες κυριως στην αμυνα.
Στηριζουμε και ελπιζουμε.
Ελπιζω ακομη οτι ο Προεδρος θα φερει εγκαιρα τους παικτες που θα ανεβασουν το επιπεδο .Ειμαι σιγουρος οτι ξερει τι χρειαζεται!

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα πλέον, ο παοκ έχει το πλεονέκτημα ότι έχει δημιουργήσει έναν καλό κορμό και συνεχίζει φέτος με ορισμένες ποιοτικές προσθήκες. Αυτό δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε εύκολα αφού θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να αποκτήσουμε ομοιογένεια και το κατάλληλο πνεύμα. Θα χρειαστούμε -και πιστεύω θα γίνουν- ορισμένες πολύ ποιοτικές προσθήκες σε συγκεκριμένες θέσεις ώστε να μπορούμε έτσι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Οι πρώτοι μήνες θα είναι δύσκολοι.
ΣΥΝΕΠΩΣ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!

Εικόνα el trick

Συμφωνώ απόλυτα με το: "....Δεν έχει ΜΟΝΟ δικαιώματα ο οπαδός. Έχει και υποχρεώσεις...."
και επαυξάνω:
Δικαιώματα μόνο χωρίς υποχρεώσεις έχει μόνο ο "φίλαθλος".
Υ.Γ. Ο ΘΡΥΛΟΣ μας φέτος ανακαινίζεται ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ. Δεν κρατάει ούτε υποτυπώδη "κορμό" από την προηγούμενη 25αδα του. Αυτό βέβαια έχει ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ. Η ομάδα μας θα αργήσει αρκετά να γίνει ΟΜΑΔΑ. Όσο καλός προπονητής και αν είναι ο Μάρτινς, ΜΑΓΟΣ δεν είναι.
Κατά συνέπεια ΠΡΕΠΕΙ:
1. Οι οπαδοί να κάνουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΠΟΜΟΝΗ. Όσα άσχημα αποτελέσματα και αν έχουμε μέσα σε χρονικό διάστημα περί τους έξη (6) μήνες. Μετά μπορούν να αρχίσουν τις μουρμούρες. Άλλωστε γαύρος χωρίς μουρμούρα δεν νοείται.
2. Η διοίκηση οφείλει να ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τον προπονητή τουλάχιστον για ένα χρόνο. όσες γκρίνιες και αν ακούει, όσα άσχημα αποτελέσματα και έχει.
Το ζητούμενο για μένα είναι να φτιάξει ο ΘΡΥΛΟΣ Ο Μ Α Δ Α. Προβλέπω δε ότι για να δούμε ΟΜΑΔΑ τον ΘΡΥΛΟ θα κάνουμε το λιγότερο ΟΚΤΩ μήνες από τώρα.

Εικόνα George_Str

ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΝΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΟΥΤΕ ΚΙΧ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΘΕΙ ΟΤΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ,ΕΧΟΥΜΕ ΓΟΛΓΟΘΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΜΑΣΘΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ,ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ..... ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΤΡΑΒΑ...

Εικόνα Romain

Ένα ακόμα εξαιρετικό άρθρο!