Η ΝΕΑ ΦΑΝΕΛΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ! ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ...



Η νέα φορεσιά του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, με κυρίαρχη την ένδοξη φανέλα, είναι γεγονός. Καταχωρίζω λοιπόν με την ευκαιρία, ατόφια σχεδόν, μια ανάρτησή μου με τούτο το θέμα πριν από δυο μήνες. Συγκεκριμένα, την πρώτη Ιουνίου. Νομίζω πως είναι επίκαιρη.

H ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.... 

 Και για όχι λίγους σύγγαυρους, ισότιμη ή ακόμα και πάνω από τη γαλανόλευκη. Δεν θα το κρίνω εγώ αυτό. Για όλους τους φιλάθλους άλλωστε παγκοσμίως η φανέλα της ομάδας τους είναι μοναδική και υπερπολύτιμη, αφού συμβολίζει αρχές και αξίες τεράστιας σημασίας και άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιστορία του αθλητικού σωματείου το οποίο λατρεύουν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους.

 Γιατί κάνω θέμα την ερυθρόλευκη, τώρα; Διότι κάπου διάβασα πως ετοιμάζεται να παρουσιαστεί η καινούρια φανέλα του Ολυμπιακού στην επόμενη σεζόν. Έτσι πάν΄αυτά. Μαζί με τα διαρκείας και τις μεταγραφές... Τί συμβαίνει επομένως; Θα είμαι σαφής, χωρίς να διεκδικώ κανενός είδους...αξίωμα ή προνόμιο οπαδικής ανώτερότητας και λοιπές αηδίες. Όλοι οι γαύροι άλλωστε, απ΄τον πρώτο και τον πιο επώνυμο μέχρι τον τελευταίο και ανώνυμο ( ΑΛΛΑ ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΜΕ Τ΄ΟΝΟΜΑ "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ" ), είμαστε ΙΣΟΙ μπροστά στις κόκκινες και άσπρες λωρίδες και στο μεγαλείο του ΑΘΑΝΑΤΟΥ δαφνοστεφανωμένου εφήβου. Μπροστά στον μεγαλύτερο πολυαθλητικό οργανισμό της χώρας και έναν απ΄τους μεγαλύτερους σε ευρωπαϊκή, τουλάχιστον, κλίμακα. Τυχαίνει απλά να΄μαι οπαδός του πολλές δεκαετίες, να΄χα την ευκαιρία να οργανωθώ στο οπαδικό του κίνημα πριν από 47 χρόνια, να΄χω φορέσει αυτή τη φανέλα πολύ πολύ παλιά, έστω για λίγο λόγω απαιτητικών εκπαιδευτικών απαιτήσεων ( δεν ήταν τότε τα πράματα όπως είναι τώρα ) και κυρίως να γράφω σε τούτη την ξεχωριστή και ολοκάθαρη γαυροφωλιά. Και εννοώ την εμφάνιση της φανέλας.

 Πέρσι π.χ. με "κούρντισε" κάπως η πολύ ασπρίλα σε βάρος της κοκκινίλας. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ για μένα, δεν ξέρω για τ΄αδέλφια μου τους ομοϊδεάτες, σημαίνει κυρίως ΚΟΚΚΙΝΙΛΑ και ΟΧΙ ΑΣΠΡΙΛΑ. Ναι και στα δύο, αλλά το βάρος ΟΦΕΙΛΕΙ να πέφτει, ισορροπημένα πάντα, στην κοκκινιλα. Για να ξηγιόμαστε. Ένα. Το άλλο, είναι οι αισθητικοί...νεωτερισμοί που μας επιφυλάσσονται στο ντιζάϊν της φανέλας κάθε χρόνο. Παγκόσμιο βλέπετε το φαινόμενο και παγκόσμια και η συχνή χρωματική και σχεδιαστική...κακοποίηση σε φανέλες τεράστιας διαπλανητικής δημοφιλίας. Πότε λοιπόν έτσι, πότε αλλιώς, κάθε φορά αλλαγές για τις αλλαγές απ΄ό,τι βλέπω εγώ, βάλε κι΄εκείνο το....μπασκετικό "θριιιιιιιι.....πόϊντς" μαζί με τα λοιπά ηχητικά και λοιπά...κουνηστικά συμπαρομαρτούντα, ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΠΩΣ απ΄τον πυρήνα της γαυροσύνης! Για τις σέλφι, το ποπ κορν και τα τοιαύτα, δεν μπορούμε πια να κάνουμε τίποτα, αλλά ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ, ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΡΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΠΟΡΟΥΜΕ! Πότε πορτοκαλί, πότε ανθρακί, πότε μπλε, μας έχετε πρήξει στα αναπόφευκτα πια αισθητικά χαστούκια... Τί είν΄αυτό; Πού θα πάει το πράμα; Τί μένει πια; Η...εμπριμέ ή η...φλοράλ φανέλα; Ρε παίδες, εσείς τέλος πάντων που αποφασίζετε, δεν σας υποτιμώ που δεν έχετε δει Μουράτη, Μπέμπη και Σιδέρη ας πούμε, αλλά γιααα να συνέλθουμε όλοι τέλος πάντων και ν΄αφήσουμε την ντιζαϊνολογία και την πολυχρωματοφιλία έξω απ΄τα νερά μας και να επιστρέψουμε ΣΤΑΘΕΡΑ στις ρίζες μας. Η μόδα και η τάση, όταν μιλάμε για Ολυμπιακό, για την πεμπτουσία αυτού του συνδέσμου, για το DNA του, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να υποτάσσονται σε δύο χρώματα και τίποτ΄άλλο: ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΥΣΤΕΡΑ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΑ. Κοιτάξτε παλιές εμφανίσεις, πετυχημένες, δεμένες με θριάμβους σαν παραμύθια που λέει και ο ύμνος μας, απλές, λιτές, δωρικές, λεβέντικες, πειραιώτικες, γαύρικες, και αφήστε τις αταίριαστες μοντερνιές, τους ξεκάρφωτους αισθητικούς πειραματισμούς και τις...ψιλοαδελφίστικες καινοτομίες. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΛΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΗ ΜΑΓΚΙΑ! ΚΑΙ Η ΜΑΓΚΙΑ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ, ΣΑΝ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ" ΣΤΟ RED STORE. Το κόκκινο είναι ένα χρώμα - φωτιά, όπως ο Θρύλος, συμβολίζει έξοχα τον Θρύλο, ο Ολυμπιακός αν θέλετε, χρωματικά, δεν θα μπορούσε να εκφραστεί παρά μόνο με το κόκκινο σε άσπρο ξάστερο φόντο, ακριβώς για να ΤΟΝΙΣΤΕΙ Η ΚΟΚΚΙΝΙΛΑ. ΑΛΛΑ, αυτό το χρώμα απαιτεί ακριβώς ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΒΑΣΜΟ και ΠΡΟΣΟΧΗ στην αισθητική ( και όχι μόνο ) διαχείρισή του, γιατί για μας τους γαύρους έχει μια ΙΕΡΟΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΗ, είναι κάτι - χωρίς υπερβολή - σαν τον σταυρό. Το προσκυνάνε εκατομμύρια Έλληνες. Χεστήκαμε για τους άλλους. Τους απέναντι. Που ούτε στα πιο ακραία, πιο τολμηρά όνειρά τους δεν πρόκειται ποτέ των ποτών να μας ακουμπήσουν, έστω. Γιαυτό μας πολεμάνε λυσσασμένα. Γιατί φθονούν τον ΘΡΥΛΟ, τον φοβούνται και συνακόλουθα τον μισούν. ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΟΛ΄ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΝΑΦΙ ΜΑΣ...

Σ Υ Ν Ο Ψ Ι Ζ Ω :

 Τα είπα και...ξεθύμανα. Επιστροφή στις ρίζες μας. Τόσο στα χρώματα της φανέλας και στην ισόρροπη, αρμονική, δωρική κατανομή τους όσο και στον σχεδιασμό της, χωρίς μοδάτες τάχα ΑΡΛΟΥΜΠΟΕΙΔΕΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ, που σώνει και καλά "πρέπει" να μας αρέσουν γιατί εκφράζουν τάσεις, εποχικά ρεύματα και λοιπές τρίχες. Η εμμονή στο κλασικό, το ιστορικό, το μαουνιέρικο, δεν είναι ούτε ξεπερασμένη άποψη και αναχρονισμός, ούτε κακογουστιά. Κάθε άλλο. Αντίθετα εκφράζει και οφείλει να εκφράζει την ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ και τον ΣΕΒΑΣΜΟ μας στην ομάδα που λατρεύουμε, την ιστορία της, τα τρόπαιά της, την κοινωνική της διάσταση. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΙΣΜΟ! ΑΥΤΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ. ΣΕ ΦΑΝΕΛΑ -ΚΑΙ- ΠΑΙΧΤΕΣ!

Σχόλια

Εικόνα matrasimca

Τα χρωματα του παθους και της αγνοτητας.
Δεν εχουν σημασια οι διαφορες στην φανελα.
Σημασια εχει να την ιδρωνεις, να την τιμας, να την ποτιζεις με το αιμα σου αν χρειαστει, να την λασπωνεις πεφτοντας κατω με αυτοθυσια και να νιωθεις περηφανια.
Για αυτο ειναι σημαντικο να γραψει καποιος στα Αγγλικα - Γαλλικα - Ισπανικα την ιστορια του συλλόγου και το βιβλιο αυτο να το παραδιδει σε καθε νεο παιδι που ερχεται για να το διαβασει.
Εννοειται και φανταζομαι πως υπαρχουν τετοια βιβλια στα Ελληνικα
Το βιβλιο αυτο μαζι με τους παλιους παικτες και παραγοντες θα συνδεσουν ψυχικα τον καθε νεοφερμενο με το δοξασμενο παρελθον.
Ισως ετσι εχουμε λιγοτερους μισθοφορους

Καλη σου μερα Αποστολε της Γαυροσυνης

Εικόνα jole11canezza

Καλημερα κυρ Αποστολε, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ πολυ σωστα το ειπατε. αχ τι ερωτας με αυτη τη φανελα με αυτη την ομαδα (ειμαι σε αυτους που ο Θρυλος ειναι η μονη σημαια). Αυριο παραγγελνω και την περσινη και την φετινη. Καθε χρονο και μια αφου δεν μπορω να βοηθησω με διαρκειας αρκουμαι στις φανελες.
Ολες τις θυμαμαι απο τη πρωτη μου που δεν ηταν αυθεντικη με χορηγο mastercard και χωρις ονομα απο πισω. Μετα απο δυο χρονια ανοιξε η μπουτικ στην κορινθο και θυμαμαι ακομα εκεινο το σαββατιατικο απογευμα αυγουστου. Παμε να παρουμε σχολικα μου ειπε η μανα μου, ζοχαδα εγω που θα αφηνα τους φιλους μου και την μπαλα για σχολικα ειδη. πηγα αλλα τελικα μου εκανε εκπληξη και πηγαμε στη μπουτικ...δυο λεπτα κυρ αποστολε...δυο λεπτα για να παρω την ερυθρολευκη με ονομα του PREDRAG και να την φοραω ολο καμαρι. ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ και καμαρωναμε για την ομαδαρα μας. Γυρισα στο χωριο και πηγα για μπαλα με τους φιλους μου να χαζευουν (ολοι γαυροι γιατι στην κυρα βρυση κορινθιας μονο γαυροι). Εκεινη την εχασα απο ενα φιλο του πατερα μου που μου εφερνε τα εισητηρια και μου ειχε πει οτι αν του την εδινα θα μου την εφερνε πισω με υπογραφη του Jole...παει η φανελα και απο τοτε ποτε και σε κανενα δεν ξαναεδωσα μπλουζα του Θρυλου. Πως γυρνανε οι καιροι ομως...τοτε ηθελα αυτογραφο απο τον ηρωα μου και οταν μετα απο χρονια τον βρηκα στο ζεεφελντ δεν του ζητησα τιποτα...μονο τον αγκαλιασα, του ειπα ενα ευχαριστω και του εδωσα το κασκολ του red or dead.
Α ΡΕ ΘΡΥΛΕ τι αναμνησεις μπορεις και μας χαριζεις.
Η χειροτερη για μενα φανελα και ισως φταει και η χρονια (δουρειο πρωταθλημα, το ματς με την γιουβε, ο τελικος στη νεα σμυρνη) ηταν εκεινης της χρονιας...τρεις φαρδιες ριγες(δυο κοκκινες και στην μεση η ασπρη).
Περασαν τα χρονια και στην θεση του Jole, του Ιεροκλη, του Ριβαλντο (ναι το εκανα το λαθος), του Μaresca την πηρε η θυρα 7 αφου κανεις απο αυτους που παιζουν δεν με γεμιζουν.
H καλυτερη ομως φανελα...αυτη που δεν θα εχει ποτε ανταγωνισμο ειναι αυτη του '15...η πρωτη με το ονομα του γιου μου απο πισω.
ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΡΕ ΘΡΥΛΕ.

ΥΓ ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Εικόνα apostolos gaganis

Σχόλιο-λογοτέχνημα. Έξοχος...

Εικόνα ThomasK

Και ρεσιτάλ Ολυμπιακού πάθους από τον jole11canezza.
:)

Εικόνα ThomasK

Πολύ όμορφη και ταιριαστή στον Θρύλο!
Ελπίζω οι αριθμοί να 'ναι κλασικού στιλ και όχι
σαν τους ατσούμπαλους στις 2 άλλες φανέλες.

Η διαφορά που εντόπισε κάποιος στο pireaspiraeus.com,
μιλώντας για 2 φανέλες, αφορά το μέγεθος ή την παιδική
και την αντρική αντίστοιχα που διατίθενται στο redstore.
Η αντρική έχει πιο λεπτές ρίγες και το όνομα του χορηγού:

https://www.redstore.gr/el/emfaniseis-2/entos-2017-2018/

http://www.pireaspiraeus.com/olympiacos-kit-201819-adidas/

Καλορίζικη, καλοφόρετη και πάντα με νίκες!

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστό. Επειδή το σώμα των παιδιών είναι πιο μικρό. Είναι μελετημένο το πράγμα...

Εικόνα Romain

Γειά σου Απόστολε,

Είναι καινούργια, φρέσκια και την ίδια στιγμή κλασσική. Έχει περισσότερο κόκκινο από την περσινή και μου αρέσει.

Η φανέλλα θα πρέπει να μήν αλλάζει πολύ. Αν είναι δυνατόν καθόλου. Ο κύριος λόγος που υπάρχει κάθε χρόνο αλλαγή είναι το Marketing. Όλα τα clubs χρειάζονται χρήμα, εξ ού και ο λόγος της αλλαγης.

Είναι το brand name κάθε συλλόγου. Καί για μένα θα πρέπει να μου θυμίζει τους παικταράδες που φόρεσαν αυτήν την τιμημένη φανέλλα, αλλά και τις ομαδάρες του Θρύλου.

Για το κόκκινο το χρώμα που μιλάς Απόστολε, είναι αποδεδειγμένο ότι ομάδες που φοράνε αυτό το κόκκινο έχουν ένα έξτρα advantage που τους παρέχει αυτό το χρώμα. Είναι όπως αναφέρεις το χρώμα της ΜΑΓΚΙΑΣ αλλά και το χρώμα της ενέργειας, του πάθους, του αίματος, της φωτιάς, και της δύναμης.

Βάσει μελέτης που έχει γίνει, ομάδες που φοράνε το κόκκινο χρώμα έχουν καλύτερα αποτελέσματα από τους αντιπάλους των. Συνολικά βέβαια και όχι ατομικά. Είναι ένα πλεονέκτημα που αποδίδεται στο ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ.

Θα ήταν καλή κίνηση, η ΠΑΕ να ταυτοποιήσει αυτό το κόκκινο, ιδίως το φετινό που είναι λίγο πιό κλασσικό πιό σκούρο, πιό κόκκινο έτσι όπως το ξέρουμε και να μην το αλλάζει. Να κάνει μεν κάθε χρόνο τις καθιερωμένες μικρές αλλαγές αλλά το χρώμα να παραμένει.

Για μένα, ακόμα καλύτερα είναι να κρατήσει τη φανέλλα την ιδια και σε περίοπτη θέση να αναγράφεται η χρονιά. Και ο αριθμός να είναι η μόνη αλλαγή. (Δεν γνωρίζω βέβαια αν κάποια άλλη ομάδα το έχει κάνει ήδη)

Πιστεύω ότι αν το κάνει αυτό θα πρωτουθπήσει και πολλοί σύλλογοι θα το αντιγράψουν.

Εικόνα apostolos gaganis

Προωθώ τις προτάσεις σου, αδελφέ, στη Διοίκηση. Το παίζω δημοσιοϋπαλληλίκι: Να φεύγει από μένα... χα!

Εικόνα Romain

πρωτοτυπήσει ...σόρι

...Εννοείται ο1τι θα μπαίνουν στην φανέλλα και οι αλλαγές στους χορηγους όταν γίνονται.

Εικόνα elias

Αυτη η φανέλα μου αρέσει.τωρα κατι ιστορικό.εχω δει πολυ παλιές φανέλες ,οι οποίες δεν είχαν επάνω το σήμα της ομάδας.αυτο μου φαινεται αδιανόητο.δεν ξερω πως εξηγείται.αν ξερει κάποιος ας το γράψει..επισης οι παλιές εμφανίσεις είχαν άσπρο σορτς ,άσπρη καλτσα.ομως κόκκινα ειναι πολυ πιο ωραια.και αυτο το χρυσάφι φετος,ωραια ταιριάζει.θα πω και κατι για τη φανέλα του τερματοφύλακα.περσι ηταν κίτρινη με πράσινες ρίγες.προκειται περί απροκάλυπτου αίσχους.εκει προτιμώ τις ολόμαυρες.αυτο το ονειδος δεν θελω να το ξαναδώ.για τις αναπληρωματικές φανέλες δεν ειμαι αρνητικός.καποιες εχουν υπάρξει όμορφες.μια κατακόκκινη που έμοιαζε της Μπάγερν ,μου χε γυαλίσει.ολες οι αποχρώσεις του πρασίνου,κίτρινου και ροζ απαγορεύονται.

Εικόνα Harry red logic

Υπερθεματίζω ιδίως με την τελευταία πρόταση!!!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Πρέπει να διακρίνεται καλά βέβαια, χρωματικά, ο τερματοφύλακας από τους παίχτες.

Εικόνα apostolos gaganis

Ηλίας ο "φανελολόγος". Δικαίως...