ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΥΣΤΟΚΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ.... ΒΡΑΧΟΣ!



Γκουχ! Γκουχ! Επιστημονική η εισαγωγή σήμερα...

Ισχιακή προβολή λέγεται, όταν το παιδί στην έγκυο "έρχεται" με τον πισινό και/ή τα πόδια. Ανάποδα, που λέει ο λαός. Είναι μια επιπλοκή της κύησης που αντιμετωπίζεται είτε με ορισμένους εξωτερικούς χειρισμούς στην κοιλιά της γυναίκας προ του τοκετού από τον γυναικολόγο, ώστε να στρίψει το έμβρυο και να φέρει το κεφάλι του στην έξοδο της μήτρας αντί για τον ποπό του ή τα πόδια, ή αν αυτό δεν κατορθωθεί, με καισαρική τομή δηλ. εγχείρηση.
Προτιμότερος τρόπος, σύμφωνα με επιστημονικά όργανα διεθνούς κύρους ( ΗΠΑ, Μ.Βρετανία, Ολανδία κ.α. ), είναι ο πρώτος, καλούμενος και πάλι απ΄το...πόπολο εξωτερικός μετασχηματισμός, και όταν αποδώσει, η γυναίκα γεννάει φυσιολογικά. Γιαυτό και προτιμάται.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Αλλιώς, καισαρική, που είναι μεν από χρόνια στην ημερήσια διάταξη της Μαιευτικής, αλλά όσο να΄ναι είναι μια εγχείρηση.

ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

Εις τα ποδοσφαιρικά, τώρα. Επειδή: 1) μας τα΄χουνε ζαλίσει με ονόματα κεντρικού χαφ από καιρό, αλλά από προχτές τα μηνίγγια μας βαράνε, και 2) η αλήθεια είναι ότι τον χρειαζόμαστε ΠΟΛΥ, ας πούμε δυο λογάκια επ΄αυτού:

Είναι φανερή η έλλειψή του. Καλός ο Καμαρά, φιλότιμος ο ( ...σεμποειδής για την συντριπτικά πλειοψηφούσα γαυράποψη ) Μπούχα, αλλά ΕΚΕΙ, σε τόσο κομβική θέση, θέλουμε παιχταρά. Έβλεπα τον αγώνα με τη Λεγκανές. Σβούρα μεν ο Καμαρά, έκανε όμως π.χ. και κάτι σουτ στον βρόντο ενώ δεν έδωσε τελική πάσα εκεί που΄πρεπε, ανώριμος τουτέστιν ακόμη. Ο άλλος πάλι, παρ΄ότι έχει δυνατό μακρινό σουτ, δεν έκανε ούτε ένα. Και ανασταλτικά, δεν μ΄εντυπωσίασε, μολονότι γενικά πρόσφερε. Τέλος πάντων, προσπαθούν, δεν αντιλέγω, τα παιδιά, αλλά σ΄αυτή ειδικά τη θέση τα΄χουμε πει όλοι τί ζητάμε. Η κύηση ( προετοιμασία της ομάδας για τη γέννα ) εξελίσσεται, το παιδί όμως δεν "έρχεται" με το κεφάλι, αλλά με τα πόδια. Υπάρχει συνεπώς ζήτημα γνωστό, δεν χρειάζεται...υπέρηχος, που κανονικά θα΄θελα να΄χε αντιμετωπιστεί προληπτικά δηλ. εδώ και κάποιον καιρό με την απόκτηση ενός παίχτη ο οποίος να κάνει ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ τη διαφορά. Να υπήρχε χρόνος να γνωριστεί ποδοσφαιρικά και όχι μόνο με τους συμπαίχτες του και με τη σειρά τους να τον γνωρίσουν κι΄εκείνοι. Να ενσωματωθεί στην ομάδα. Να ελευθερώσει την τετράδα μπροστά του, Φορτούνη, Γκερέρο, Λάζαρο, Ποντένσε. ΑΥΤΟ, ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ που προανέφερα. Παραμένει όμως η ΔΥΣΤΟΚΙΑ. Δεν ξέρω ακριβώς τους λόγους, τα πράγματα πάντως δείχνουν ότι πάμε για...ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ. Όχι προληπτικά πλέον, αλλά την ώρα του τοκετού και μετά την...πρώτη φάση του, μετά τον πρώτο μας δηλ. αγώνα με την Λουκέρνη. Υποθέτω...

Πολύ θα΄θελα να΄χα λοιπόν έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ στη θέση που συζητάμε. Ο Μαρτίνς, λέει, θέλει τον από κάτω:

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ

Δεν τον ήξερα, τώρα τον έμαθα, δεν ξέρω σε τί κατάσταση είναι, δεν ξέρω πρώτα πρώτα αν θα τον πάρουμε. Συγκρατώ μονάχα, κάπου το διάβασα, ότι τον λένε "σκύλο" στην Ισπανία. ΑΝ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ, μακάρι να βγει ροτβάϊλερ κι΄όχι...λουλού. Για να τον ζητάει πάντως ο Πέδρο, μάλλον προς το...πρώτο θα κλείνει. Θα΄ναι μεγάλη η βοήθεια αν μας "βγει", ΟΠΟΙΟΣ και να΄ρθει τελικά. Αναπολώ κάτι Κουσουλάκηδες από παλιά, Στολτίδηδες, Καρεμπέδες, Λεντέσμες, Ζε Ελίες, κ.α. Τώρα βέβαια, ας στηρίξουμε ψυχολογικά το δίδυμο. Δεν είναι κακό, επαναλαμβάνω, αλλά σίγουρα όχι αυτό που θα΄θελα για να΄χω πιο ήσυχο το κεφάλι μου. Κι΄αν κάνουν, και μπορεί να κάνουν κανα λάθος, δεν θα πρέπει κανονικά ν΄ακουστεί εκείνο το άμεσο, γνωστό, αγκομαχητοειδές επιφώνημα απαρέσκειας απ΄τις κερκίδες. Κόβονται τα πόδια για τη συνέχεια....Δύσκολο το βλέπω, αλλά μπορεί η 7 να "καθαρίσει" και να παρασύρει και τους άλλους σε στήριξη, πολύ ενισχυτική απέναντι σ΄ένα όχι τόσο νέο "φρούτο" στα πλαστικά καθίσματα και κυρίως στο διαδίκτυο απ΄τους προπονητές του κανα-πέος: Δεν επιτρέπουν ετούτοι τα λάθη! Κι΄είναι μπόλικοι. Με τίποτα! Καλά τα λεει ο Γρομητσάρης στο gavros gr. Υπάρχουν βεβαίως λάθη και λάθη. Άλλο του γιατρού ας πούμε που σ΄εγχειρίζει κι΄άλλο να σου δώσουνε κάποια ευρώ λιγότερα ρέστα στο ταμείο του σούπερ μάρκετ. Είδαμε δα στο τελευταίο Μουντιάλ ένα κάρο ολέθρια από δαύτα. Όπως είδαμε και λάθη από παίχτες σαν τον Φορτούνη, τον Λάζαρο, τον Ποντένσε, που στοίχησαν γκολ. Δεν τρέχει τίποτα όμως. Γιααα να τα κάνανε ο Κρητικός ειδικά, αλλά κι΄ο Γάλλος... Μα, ούτε ένα! Κι΄αυτό, δεν γινεται να μη συμβεί. Με κανένα παίχτη και σε κανέναν αγώνα. "Έλα μουνί στον τόπο σου" εν άλλαις λέξεσιν, για να ξαναγυρίσουμε στα...γυναικολογικά της εισαγωγής του άρθρου.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΤΗΝ 9η ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ -ΤΩΡΑ- ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΧΑΦ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩ ΤΗ ΛΟΥΚΕΡΝΗ...

Τα σέβη μου.

Σχόλια

Εικόνα nichio 1971

Καλησπέρα Απόστολε,
Παρακολουθώ με ΠΡΟΣΟΧΗ τις εξελίξεις στην ομάδα και τα μέχρι τώρα πεπραγμένα, με έχουν γεμίσει ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ και ΑΝΗΣΥΧΙΑ.
Έχοντας προλάβει να δω αγωνιζόμενους στο γήπεδο, ΟΓΚΟΛΙΘΟΥΣ της ιστορίας μας όπως ο Νοβοσέλατς, ο "γκιαούρης" και ο Κουσουλάκης που ανέφερες, μόνο θλίψη μπορώ να αισθανθώ όταν προσπαθούν κάποιοι να μου εμφανίσουν (ξανά) τον... Μπουχαλάκη ως τη λύση στο πρόβλημα ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΧΑΦ που ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ομάδα και κόσμο εδω και 1μιση!!! χρόνο...
Ο Καμαρά δείχνει πολλά υποσχόμενος, όμως είναι πιο πολύ οκτάρι (επιθετικογενής) παρά εξάρι (αμυντικογενής) και φανερα ανέτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν στο ΕΠΙΠΕΔΟ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
Ο περίφημος "αγωνιστικός σχεδιασμός" είναι κάτι που κρίνεται ΔΙΑΡΚΩΣ, όμως το σοβαρότερο κριτήριο που έχουν οι περισσότερες ομάδες ανά τον κόσμο είναι ΤΟ ΞΕΚΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ και σε καμία περίπτωση η 1η Σεπτεμβρίου. Η ύπαρξη των μεταγραφών μετά την έναρξη των επισήμων, εξυπηρετεί την κάλυψη έκτακτων αναγκών (πχ σοβαρός τραυματισμός στην προετοιμασία) κι όλα τα υπόλοιπα είναι ΝΑΧΑΜΕ να ΛΕΓΑΜΕ.
Ειλικρινά με τα όσα μέχρι τώρα έχω δει, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι μια ομάδα που ή θα παίζει σφιχτά πίσω και μπροστά θα σου βγάζει τη... μπέμπελη για να δεις μια φάση της προκοπής, ή θα προσπαθεί να πάει σε ψηλό τέμπο, με πίεση μπροστά και θα έχει ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΝΑ πίσω με αποτέλεσμα να δέχεται τέρματα, ακόμα και από ΜΕΤΡΙΕΣ ομάδες.
Μακάρι να διαψευστώ, αλλά δεν τα βλέπω ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ τα πράγματα με τους ΕΛΒΕΤΟΥΣ. Όχι γιατί είναι καμιά... υπερδύναμη, αλλά γιατί εμείς δεν είμαστε ότε στο 70% αυτού που ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ θα έπρεπε. Τώρα αν η Λουκέρνη εμφανιστεί ΤΟΣΟ ΛΙΓΗ, μακάρι. Αλλά με το χέρι στην καρδιά, πόσο χειρότερη μπορεί να είναι από τη Γκένκ .η την... Έουπεν?
Η στήριξη στην ομάδα, ΔΕΔΟΜΕΝΗ και ΔΙΑΡΚΗΣ. Ειδικά στα ΔΥΣΚΟΛΑ. Όμως η ΙΣΤΟΡΙΑ και η ΒΑΡΙΑ ΦΑΝΕΛΑ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, είναι αδιάψευστος κριτής ΟΛΩΝ, μοναδικός οδηγός για το ΠΑΡΟΝ και το ΜΕΛΛΟΝ.

Εικόνα djole11

Δεν θελω να γινω μαντης κακων,αλλα καπως ετσι ανετοιμη και με ελλειψεις ηταν η ομαδα και πριν την Μπερ Σεβα που ''θα την περνουσαμε και με τα τριτα''...

Εικόνα djole11

Νταξει δε νομιζω οτι υπαρχει ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ οπαδικο σαιτ με τετοιο επιπεδο,το RATM κατι elsevier κτλ τα εχει για πρωινο...Συνδυασμος μεθοδων τοκετου με μεταγραφες στα χαφ ΜΟΝΟ ΕΔΩ λεμε!!!

υ.γ. Η ωρα της αληθειας εφτασε.Res,non verba λοιπον απο ολους...

Εικόνα apostolos gaganis

Γκουχ! Γκουχ!

Εικόνα ThomasK

Λένε οτι εξετάζεται και η περίπτωση του 26χρονου Αργεντινού μέσου Φερνάντες
της Γοδόι Κρουζ (πρώην της Μπόκα Τζούνιορς) κατ' επιλογή και επιμονή (για την
υπογραφή) του Ιμπαγάσα. Στα 2,5 εκ. € το κόστος.

Η Ντεπορτίβο αν δεν βρει αγοραστή με 4 εκ. € θα μας δώσει δανεικό τον Γκιγέρμε
για 1 χρόνο έναντι σημαντικού "ενοικίου" και οψιόν αγοράς στα 3 εκ., ενώ ο Ολυμπιακός
θα υπερκαλύψει το συμβόλαιό του. Το πολύ σε 2 ημέρες η υπόθεση θα κλείσει έτσι
ή αλλιώς, λένε επίσης.

Χρειαζόμαστε επειγόντως τουλάχιστον έναν μέσο όπως τον περιγράφεις, doc. Για
να 'ναι και πιο ευέλικτη και πιο αποτελεσματική η επιθετική γραμμή. Και να δούμε
αν τελικά είμαι αναγκαία και επείγουσα και η προσθήκη ενός φορ, αν ήδη δεν είναι
στον σχεδιασμό.

Σισέ και Καμαρά προικίστηκαν με φοβερά σωματικά προσόντα, αλλά από μυαλό...

Η διοίκηση, με κάποια -ίσως εύλογη- ολιγωρία, και η ομάδα δείχνουν να είναι
στον σωστό δρόμο, μόνο που αυτός είναι μακρύς ακόμα.

Για να δούμε.

Εικόνα apostolos gaganis

Για να δούμε, Τομ.

Εικόνα RedManu

Καλησπέρα Απόστολε και σε όλη την παρέα μας. Γενικώς φέτος περιμένω με πολύ υπομονή τις κινήσεις μας στα μεταγραφικά και δεν έχω γκρινιάξει καθόλου. Γενικώς δε συνηθίζω να γκρινιάζω όταν πληρώνουν άλλοι... Έχω όμως ένα κακό προαίσθημα που μου αναπτύχθηκε σήμερα με ότι διάβασα για το θέμα Γκιγιέρμε. Οι κινήσεις μας μέχρι τώρα είχαν ταβάνι τα 2,4εκ ευρώ και μάλιστα για μεταγραφή που ούτε καν ολοκληρώθηκε (Αράο), και οι ελεύθεροι... Λόγω βεβαίως του μειωμένου μπάτζετ λόγω Europa αντί Ch. L. Μέχρι ενός σημείου λογικό και κατανοητό. Απλά σε αυτό το σημείο έχω δύο νομίζω εύλογα ερωτήματα: 1) Με αυτό το δεδομένο αλλά και με δεδομένο επίσης οτι το κέντρο μας είναι άδειο, από ότι φαίνεται πάμε για "λαχείο" ή "στοίχημα". Δε νομίζω να βρίσκεις κάτι "εγγυημένο" με τα χρήματα που διαθέτουμε αλλά και λόγω χρόνου που δεν έχουμε... 2) Με δεδομένο οτι πέρσυ η ομάδα σαν υλικό ήταν "ακατάλληλη" και γιαυτό κάνα με το restart αλλά και με δεδομένο πως απ' οτι φαίνεται μέχρι στιγμής ο Ζμπάουγκ είναι σε "καλό δρόμο", πως θα επιστρέψουμε στην κορυφή χωρίς 1-2 επενδύσεις που θα ματώσουν οικονομικά την ομάδα; (άρα τον πρόεδρο). Οπότε συμπερασματικά ελπίζω το προαίσθημα μου απλά να είναι προαίσθημα και να γίνει ότι πρέπει να γίνει σωστά, ή να παρακαλάω να βγουν τα "τζόκερ" (γιατί αν το προαίσθημα βγει αληθινό θα είναι πάνω απο ένα αυτα...). Ευχαριστώ για το βήμα και ΖΗΤΩ Ο ΘΡΥΛΟΣ.

Εικόνα apostolos gaganis

Tί να σου πω; Στα μυαλά των γαύρων γυρίζουνε διάφορα. Ελλείψεις σίγουρα έχουμε. Ειδικά στο κέντρο. Θέλω να πιστεύω όμως ότι θα τους περάσουμε τους Ελβετούς και μετά βλέπουμε. Υπάρχει σίγουρα ένας συντηρητισμός. Αλλά θεωρώ πως ομάδα θα φτιάξουμε, τελικά. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ. Υπομονή. Βλέπω την Λουζέρν τώρα. Τρεχαλατζήδες, επικίνδυνοι στην κόντρα ειδικά, πρεσάρουνε συνεχώς γιατί έχουνε δυνάμεις, αλλά τίποτα το ξεχωριστό. Αν είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι, τους έχουμε. Στο ημίχρονο με την Λουγκάνο είναι μπροστά 2 - 1 κι΄η Λουγκάνο έχασε πέναλτι.

Σέβομαι τα προαισθήματα, του λόγου μου πάντως έχω το ακριβώς αντίθετο, αλλά επιθυμώ να βαδίζω λίγο πιο...στέρεα. Γενικώς.