ΤΕΤΟΙΑ "ΦΡΟΥΤΑ", ΜΑΚΡΙΑ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ!



Ώστε έτσι ε;

Τάδε έφη ο Βέλγος...ποδοσφαιρισταράς Ζιλέ στην εφημερίδα "Τελευταία Ώρα", προφανώς της πατρίδας του. Προφανώς, γιατί δεν ανήκω στους...συνδρομητές της.

"Από αθλητικής άποψης, ήταν μια απ΄τις δυσκολότερες χρονιές στην καριέρα μου. Ήμουν συχνά στον πάγκο για εξωαγωνιστικούς λόγους. Ήταν πολύ περίεργο ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΒΕΛΓΟΥΣ ΓΕΛΟΥΣΑΜΕ. Είχαμε πει ότι μετά τον Ολυμπιακό θα πρέπει να βρούμε κάποια άλλη ομάδα, για να χαρούμε το ποδόσφαιρο. Από τους Βέλγους ποδοσφαιριστές, μόνο ο Μπιορν Ένγκελς είναι ακόμα εκεί."

Έτσι λοιπόν. Με την κλίκα σας, ΠΕΡΙΓΕΛΟΥΣΑΤΕ τον Θρύλο. Όλοι σας. Είμαι βέβαιος. Του λόγου σου, ο Οφόε, ο Καρσελά, ο Ένγκελς, αλλά και ο Προτό. Αυτό εξηγεί ( εν μέρει) και την μπουρδελοκατάσταση κυριολεκτικά που επικρατούσε στ΄αποδυτήρια, έξω από΄κείνα, ΚΑΙ στο χόρτο, την αποφράδα περσινή περίοδο. Μια σεζόν, που κατά τραγική συγκυρία είχαν μαζευτεί όλοι οι κωλοχαρακτήρες στον Θρύλο. Βέλγοι και απ΄αλλού. Σιγά σιγά τα μαθαίνουμε, με τελευταίο το συγκεκριμένο. Έσχατο όμως; Ποιός ξέρει;

Μόνο οι χέστες πρώτα πρώτα περιγελούν τον σύλλογο που τους ταϊζει, όταν απομακρύνονται απ΄αυτόν. Σε ασφαλές περιβάλλον. Αλλιώς, κιοτεύουν. Παίζανε μπαλάρα, βλέπεις, οι λεγάμενοι και...αδικηθήκανε. Καλώς επομένως έγινε ΠΛΗΡΗΣ αποβελγοποίηση φέτος στην ομάδα. Κάλλιστα. Τί να κάνουμε όμως ρε Ζιλέ; Σας είδαμε όλους σας, πόσο βοηθήσατε. ΕΣΥ, ημίπαλτο. Ο Καρσελάς, φρου φρου κι΄αρώματα κι΄από ουσία τρίχες. Ο...μέγας Οφόε, παίχτης των 60 λεπτών, αδιάφορος, με ψυχολογικά προβλήματα και καλά, υστερόβουλος, καθ΄υποτροπήν...μετανοούσα Μαγδαληνή και εν τέλει ΑΧΡΗΣΤΟΣ. Ο Ένγκελς, καμιά σχέση με παίχτη για τον οποίο δώσαμε περί τα 7 μύρια, αλλά φαίνεται και η...Ολυμπιακάρα ακόμη, ο Προτό, άντε με μια ελάχιστη επιφύλαξη για τούτον, που τον είχε "φάει" η συμβία του, διάβαζα, να μας εγκαταλείψει. Κι΄αυτόν τον είχα για διαφορετικού φυράματος απ΄τους υπόλοιπους. Έπεσα έξω. Πιθανότατα.

ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΕΡΘΕΙ, ΡΕ! ΛΑΘΟΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΜΑΤΑ, ΕΚΕΙ, ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΑΣ. ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ Η ΕΥΘΥΝΗ. Ο Θρύλος, μαγκες, δεν είναι ένα οποιοδήποτε σωματείο. Δεν έχει σχέση με νερόβραστα, ξενέρωτα και...πολιτισμένα. Έχει μια σύσταση, μια στόφα, έναν χαρακτήρα, τα οποία ΕΣΕΙΣ είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να κατανοήσετε. Γιατί είστε, ποδοσφαιρικά και μη, αναθρεμμένοι ΑΛΛΙΩΣ. Μεγάλη συζήτηση ετούτη, αλλά ανώφελη όταν μιλάς με πρόσωπα ΞΕΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟ DNA του Δαφνοστεφανωμένου, πλήρως ασύμβατα με ό,τι σημαίνει Γαυρωσύνη. Έχουν περάσει από τον Θρύλο πάρα πολλοί παιχταράδες απ΄το εξωτερικό, που δέθηκαν με τον ψυχισμό μας. Απ΄τον καιρό του Υβ και του Ρομέν μέχρι τον ανεπανάληπτο Φουστέρ. Έτυχε και πέρσι μαζευτήκατε όλοι του ιδίου φυράματος, τα βρήκατε φαίνεται κάπως μπόσικα, θεωρούσατε εαυτούς πέντε ή δέκα(;) κλάσεις ανώτερους απ΄τους συμπαίχτες σας και τελικά επειδή σας υποχρησιμοποιούσαν, όπως θέλατε να πιστεύετε, το ρίξατε στον σαρκασμό και στα ειρωνικά γελάκια ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ, αφού κατά την άποψή σας έπρεπε να σας είχαμε δώσει να πάρετε τη φανέλα σπίτι σας...

ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Προσέχετε τί φέρνετε στην ομάδα. Έξω οι εγωϊσταράδες, οι ονειροπαρμένοι, οι απείθαρχοι, οι "κάπως". Τέτοια "φρούτα" μακριά. Χαλάνε και τους άλλους και πάνε στράφι προσπάθειες έντιμες και μονέδα μπόλικη. Το θέμα είναι να τους τσακώνεις κάτι τέτοιους τύπους απ΄την αρχή, γιατί αργότερα μπορεί να΄χει πετάξει το πουλάκι. Θέλω να πιστεύω ότι στη νέα σεζόν δεν θα προκύψουν τέτοια προβλήματα, τα οποία καθώς υστερογενώς και κατά δόσεις μαθαίνουμε, ήταν ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ εξηγώντας και πολλά. Κι΄αν παρουσιαστεί κάτι, ΑΜΕΣΩΣ "απ΄τ΄αυτί και στο δάσκαλο". Τα΄χουμε πει επανειλημμένα: ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ΙΣΟ Μ΄ΕΝΑ ΤΟΝΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.

Σχόλια

Εικόνα tennessis

Συγνώμη, αλλά θα διαφωνήσω με το άρθρο. Άσχετα αν τα είπε ή τα διαστρέβλωσαν, η κύρια ευθύνη βαρύνει τη διοίκηση με τους ανθρώπους (ανίκανους) που περιέβαλαν το ποδοσφαιρικό τμήμα, από τον προπονητή ως τον τελευταίο

Εικόνα Romain

Φίλε αυτοί οι "ανίκανοι" "που περιέβαλαν το ποδοσφαιρικό τμήμα, από τον προπονητή ως τον τελευταίο" έχουν τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση από τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη και έχουν πάρει 7 πρωταθλήματα στα 8 χρόνια.

Άσε που ο προπονητής δεν ήταν στην ομάδα όταν γίνονταν αυτά.

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν αντιλέγω. Παρ΄όλο που θεωρώ αδύνατον να γνωρίζει μια οποιαδήποτε διοίκηση, το τί λένε οι παίκτες στις συζητήσεις τους ΚΑΤ΄ΙΔΙΑΝ. Εν πάση όμως περιπτώσει, αν μου κάνεις φίλε την τιμή να με διαβάζεις, θα΄χεις δει ενδεχομένως ότι την κύρια ευθύνη για τα περσινά κρούσματα την έχω ΗΔΗ αποδώσει επανειλημμένως σε προηγούμενα άρθρα μου στη διοίκηση. Τούτο βεβαίως κατ΄ουδένα τρόπο αναιρεί και τον παράγοντα ΗΘΙΚΗ ( έστω, επαγγελματική ) ΣΤΟΦΑ του ίδιου του ποδοσφαιριστή και γενικότερα των ποδοσφαιριστών σε μια ομάδα. ΑΥΤΟ, το συγκεκριμένο, ήταν και το αντικείμενο του άρθρου.

Εικόνα tennessis

Καταρχή δεν το συζητώ, σε διαβάζω κ γι' αυτό γράφω. Τώρα για το θέμα μας, η διοίκηση φταίει, για μένα, γιατί τα κρούσματα είναι συνεχόμενα και απανωτά που σημαίνει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της δανιμαρκίας. Επίσης, άσχετο, αλλά κάποιος θέλω να με πληροφορήσει, ποιον εννοούσε πρόπερσι ο Γεωργάτος όταν παραιτούνταν ότι κάνει κακό στον Ολυμπιακό? Δεν το ξεχνώ και από τότε η ομάδα δείχνει σημάδια αποσύνθεσης και δεν λέει να ορθοποδήσει.

Εικόνα apostolos gaganis

Σ΄ευχαριστώ. Για τον Γεωργάτο, δεν ξέρω. Τα άλλα τα είπαμε. Προχωράμε!

Εικόνα Red Kokkinos

Κωλοφαρα Αποστολε, πανω ομως απ' ολους οι Ολλανδοι, πιο βρωμοφαρα σιχαμενα υποκριτικα (σε ολους τους τομεις) σκουλικια δεν υπαρχουν. Οι Βελγοι βγαζουν καποια μετριοπαθεια παραπανω σαν ...πρωτευουσιανοι της Ευρωπης αλλα το πρωτογονο συμφερολογικο ενστικτο ειναι ανεπτυγμενο σε επιπεδο 5ου-6ου αιωνα μετα χριστο

Εικόνα apostolos gaganis

Και με Ολλανδούς και Βέλγους έχω συνεργαστεί επαγγελματικά επί 22 χρόνια. Καμμία σχέση οι μεν με τους δε, συμφωνώ μαζί σου, παρ΄όλο που οι γενικεύσεις ενέχουν κινδύνους υπεραπλούστευσης και αδικούν πιθανώς.

Εικόνα Red Kokkinos

τους "ζω" και τους μεν και τους δε ...34 χρονια. Επαγκελματικα και κοινωνικα. Αναφερομαι σε οντολογικη νοοτροπια. Φυλογενετικα λογω "παραμετρων" και φοβιας ειναι διαφορετικη η πρεσεγγιση, τα κρατη τους λειτουργουν αψογα. Καλιμεριζω.

Εικόνα Red Kokkinos

Αποστολε δεν θα ηθελα να φανω απολυτος στην κριση μου, τα παντα με την προσεγγιση σχετικοποιησης.

Εικόνα Red Kokkinos

Κωλοφαρα Αποστολε, πανω ομως απ' ολους οι Ολλανδοι, πιο βρωμοφαρα σιχαμενα υποκριτικα (σε ολους τους τομεις) σκουλικια δεν υπαρχουν. Οι Βελγοι βγαζουν καποια μετριοπαθεια παραπανω σαν ...πρωτευουσιανοι της Ευρωπης αλλα το πρωτογονο συμφερολογικο ενστικτο ειναι ανεπτυγμενο σε επιπεδο 5ου-6ου αιωνα μετα χριστο

Εικόνα Harry red logic

Focus τώρα μόνον στην Λουκέρνη!
τα τρία Σ!
Συσπείρωση-Σύνεση-Συμμετοχή!
(Άπαντες= Διοίκηση-Προπονητής-Παίκτες-Οπαδοί)

Υ.Γ
Βεβαίως η Διοίκηση παράλληλα πρέπει τάχιστα να ολοκληρώσει το μεταγραφικό πλάνο!
Μάθαμε και την κλήρωση στο Europa League!
Είπαμε όμως ένα ένα τα εμπόδια! Τώρα Λουκέρνη!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Θα τα πούμε, Χάρυ. Θεωρώ πως χρειαζότανε μια τέτοια εξέλιξη...

ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ, ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΗ.

Εικόνα Ποσειδωνία

Όταν πέρσι ο Ρανιέρι πήγε στη Ναντ,απαίτησε να φύγει ο Ζιλέ. Και κάποιοι τον φόρτωσαν στον Ολυμπιακό, με την απαίτηση να φύγει ο Σιώπης και να δημιουργηθεί χώρος για το ζιλεπαλτό.

Εικόνα apostolos gaganis

Ας τ΄αφήσουμε, αδελφέ. Focus στην Πέμπτη τώρα....

Εικόνα ThomasK

Δεν ήταν τυχαία η έκρηξη του Μαρινάκη γι' απαράδεκτες συμπεριφορές
παικτών. Βέβαια φταίει και ο ίδιος που δεν πέταξε έξω με τις κλοτσιές
κάποιους από αυτούς και ας ζημιωνόταν οικονομικά. Το μήνυμα και μόνο
οτι κανείς δεν παίζει/αστειεύευαι με τον Ολυμπιακό θα 'ταν ένα σημαντικό
κέρδος για το κύρος του συλλόγου.

Ο Ζιλέ διόρθωσε ή ανασκεύασε με διάφορες περικοκλάδες.

Σε κάθε περίπτωση το βασικό μήνυμα του θέματός σου ισχύει, doc!

'Οχι άλλα φρούτα!...

Εικόνα apostolos gaganis

Sure... Αν είχε παραποιήσει η εφημερίδα τα λόγια του, θα΄πρεπε να΄χε στραφεί αμέσως εναντίον της για δυσφήμησή του. Αυτός, ανασκεύασε. Άρα; Όπερ έδει δείξαι, που λέγαμε παλιά. Τέλος πάντων....

Εικόνα John Zolo

Αγαπητε μου Αποστολη
Σε καθε περιπτωση φταιει η Διοικηση και η διαπλοκη της με τους διαφορους μανατζερς...
Πρεπει να το παρουμε αποφαση το ποδοσφαιρο που ξεραμε και θελουμε τελειωσε !
Τα παντα πια εξαρτωνται απο τους μανατζερς και τους μπουκηδες...
Βλεπουμε τι γινεται εξω...κατι αναλογο σε μικρογραφια γινεται κι εδω.
Στον Ολυμπιακο εχουμε ενα προβλημα παραπανω...την διενεξη Μαρινακη - Πολιτειας (Συριζαλητειας = κανει και ριμα) !

Ελπιζω φετος να εχουν βαλει μυαλο και να δουμε καλυτερες ημερες...υπομονη λιγο ακομη...It's too early to shoot the pianist !!

Εικόνα apostolos gaganis

Για τους μάνατζερς και τους πάσης φύσεως μπούκηδες κλπ, δεν υπάρχει θέμα. Διαφεντεύουν το χώρο παγκοσμίως. Και η ομάδα, σ΄αυτό το περιβάλλον κινείται, με όποιο άλλο όφελος ήθελε προκύψει από την ακαδημία της και τους Μοντέστο, Ιμπαγάσα κ.α ενδεχομένως.

Εικόνα apostolos gaganis

ΤΩΡΑ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΕΙΔΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΖΙΛΕ, ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΠΙΑΝΟΜΑΙ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΠΟΤΕ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΠΡΙΝ Ή ΜΕΤΑ. ΜΠΟΡΕΙ, ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠ΄ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΧΟΝΤΡΑΔΑ ΕΙΠΕ, ΝΑ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑ ΤΟΥ΄ΠΑΙΞΕ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ". ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΣΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΕΛΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ. ΚΑΙ Η ΠΑΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΟΣΩΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ.