ΒΑΡΙΕΣΤΗΜΑΡΑ... ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, ΒΑΡΙΕΣΤΗΜΑΡΑ....



Ελπίζω να μην κατηγορηθώ για...ανθέλληνας, αλλά να, κάθε φορά σχεδόν τα τελευταία ιδίως χρόνια που παίζει η εθνική μας και διακόπτεται το πρωτάθλημα, παθαίνω κάτι ανάμεσα σε αφόρητη πλήξη και σύνδρομο στέρησης. Δυο βδομάδες χωρίς Θρύλο... Τί λέτε ρε; Ξεπερνιέται εύκολα τέτοιο κάζο; Και δεν ξέρω αν αυτό θα μας στοιχίσει τώρα ειδικά που βρισκόμασταν σε άνοδο, δεν νομίζω τούτη τη φορά, η λίμα όμως που μ΄έχει πιάσει δεν ξεπερνιέται η ρουφιάνα με τίποτα κι΄είναι κάτι αφόρητες μέρες που προσπαθώ με τίποτα φτωχά...υποκατάστατα απ΄τον διεθνή χώρο να κορέσω το ερυθρόλευκο μεράκι μου για μπάλα. ΜΙΑ ΕΙΝ΄Η ΜΠΑΛΑ... Οι άλλες, για μένα τουλάχιστον, είναι μπαλίτσες. Ωραίες, τις αγαπώ όλες, παθιάζομαι πάντα όταν παίζουμε εμείς, αλλά...μπαλίτσες. Είναι εξάλλου φανερή απ΄την ειδησεογραφία σε όλα τα αθλητικά βοσκοτόπια, η ΕΛΛΕΙΨΗ. Η απουσία πάθους. Ανταγωνιστικών αλληλοσπρωξιμάτων. Έντασης. Της ποδοσφαιρικής μαγείας, του χρώματος εκείνου που μόνο το ερυθρόλευκο μας ξυπνάει, μας φουντώνει, μας παθιάζει, μας κάνει ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΟΠΑΔΙΚΑ, μας ομορφαίνει κοντολογίς τις στιγμές και τις προσδοκίες μας. Όχι πάντα. Σύμφωνοι. Αλλά η επιθυμία για...δαφνοστεφανωμένη γλύκα, είναι ακόρεστη. Ακόμη κι΄αν...πικρίζει. Ασυνήθιστα, οπωσδήποτε. Είναι ΕΜΕΙΣ. ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ...

Είπα έτσι να σπάσω τη σιωπή μου ετούτες τις μέρες, κάνοντας μια...ανακεφαλαίωση, στα δικά μου μάτια, των όσων έχω δει μέχρι στιγμής απ΄την ομάδα. Στα επίσημα βεβαίως. Σαν να παίρνω, μ΄αυτόν τον τρόπο, μια αναπνοή...καθαρού οξυγόνου αντί για Μπακασέτες και Τσιώληδες. My God... Ευτυχώς δηλ. που΄χαμε Φορτούναρο, Τόρο, Μήτρογλου, με εξαίρεση φυσικά το κεντρικό αμυντικό μας δίδυμο: σταθερή αξία...

Γ     Ε     Ν     Ι     Κ     Α

Ο φετινός Ολυμπιακός διαφέρει εντελώς απ΄τον περσινό. Και σε ποδοσφαιριστές και σε εικόνα. Είναι πειθαρχημένος, οργανωμένος, με ρόλους παιχτών διακριτούς, σφιχτός, πιο γρήγορος, απλός, με φαντασία επιθετική όμως και ποικιλία ανάπτυξης, αποτελεσματικός. ΕΛΚΥΕΙ. ΔΕΝ ΑΠΩΘΕΙ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ. Έργο Μαρτίνς και Μαρινάκη φυσικά. Είπε ο τελευταίος "θα τ΄αλλάξω όλα" και το΄κανε. Στην άμυνα, έχουν δέσει τόσο το κέντρο της όσο και τα άκρα. Εμπνέει ικανού βαθμού εμπιστοσύνη. Η μεσαία γραμμή πάλι αποδίδει, χάρις κυρίως σ΄ ένα νέο αστέρι, ενώ στην επίθεση βλέπουμε επί τέλους πράγματα που τ΄αναζητούσαμε καιρό τώρα. Βλέπουμε μαχητές, καλπασμούς, πείσμα, ποδοσφαιρική ευφυία, ωριμότητα, με μια λέξη ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Ασφαλώς και υπάρχουν ακόμα αρκετά τα οποία θα πρέπει να βελτιωθούν. Και στις τρεις γραμμές μας, ιδιαίτερα στο κέντρο της άμυνας και στη μεσαία γραμμή. ΣΗΚΩΝΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΚΕΙ. Λύσεις εν δυνάμει, υπάρχουν. Και φαίνεται πως είναι έτοιμες ή κοντά στην ετοιμότητα. Ο Μαραθώνιος άλλωστε μόλις άρχισε. Έχουμε μπροστά μας, στο άμεσο μάλιστα μέλλον, παιχνίδια πολύ σημαντικά. Που θα κρίνουν πολλά.

Π     Ο     Δ     Ο     Σ     Φ     Α     Ι     Ρ     Ι     Σ     Τ     Ε     Σ

Ο Γιαννιώτης έχει αναμφισβήτητα προσόντα. ΤΩΡΑ, μοιάζει να έχει ΚΑΙ ανταγωνισμό. Απ΄τον Σα. Θεωρητικά τουλάχιστον. Θα δούμε. Ο καλύτερος να παίζει. Για ΟΛΕΣ τις θέσεις ισχύει αυτό. Ομάρ, Τσιμίκας, ακλόνητοι. Βούκοβιτς, το ίδιο. Μεριά αντί Μιράντα. Πιθανώς. Το ξαναγράφω: πιθανώς. Καμαρά, το είπα πριν. Αν αυτό το παιδί δουλέψει και έξω από ατυχίες, πρέπει να πάει πολύ μπροστά. ΠΟΛΥ. Μπράβο στον Μοντέστο. Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν κι΄άλλοι πολλοί Καμαράδες. Μπουχαλάκης, καλός, θεωρώ όμως ότι υπάρχουν τρία θηρία πίσω του. Κι΄αυτά θεωρητικά βεβαίως, γιατί δεν τους έχουμε δει. Γκιγιέρμε, Νάτχο, τα δύο. Το τρίτο, ο μεγάλος Τουρέ, ΕΑΝ "βγει", θα γίνει σεισμός. Και δεν υπάρχει παίχτης ν΄αποτελέσει εμπόδιο γιαυτόν. Περιμένουμε λοιπόν  ΟΛΟΙ με μεγάλη ανυπομονησία ετούτο το στοίχημα. Άσε που είναι μεγάλο πασπαρτού ο Ιβοριανός. Μακάρι να "βγει". Θ΄αλλάξει προς το ΚΑΛΥΤΕΡΟ όλη η ομάδα, αλλά ΚΑΙ οι σημερινοί αγωνιστικοί της ορίζοντες. Ας το ελπίσουμε.

Πάμε στην επίθεση. Κι΄εδώ τα σημεία δείχνουν ευοίωνα. Όσο μαθαίνει ο ένας του παιχνίδι του άλλου. Το συνηθίζει. Για να βρίσκονται πιο εύκολα μεταξύ τους κι΄αυτό να μεταφράζεται στη πράξη σε περισσότερα γκολ στα αντίπαλα πλεχτά. Ο Φορτούνης, μη τον ματιάσουμε. Τον ΦΕΤΙΝΟ Φορτούνη. Κλάση. Γκερέρο, ακάματος μαχητής, πολύπλευρα χρήσιμος, με τα γκολάκια του. Μ΄αρέσει ο παίχτης. Ο Λάζαρος, δύναμη σημαντική μπροστά. Η ωριμότητα, το πείσμα και η διάθεση για ουσιαστική προσφορά, προσωποποιημένα. Ο Ποντένσε...μαζεύει θαυμαστές. Να συνεχίσει, να μάθει καλά το περιβάλλον του, να αυτοελέγχεται στιγμές-στιγμές, να δουλέψει συστηματικά, γιατί το΄χει το αρτίστικο "νακ" και τούτο αντικατοπτρίζεται στη δημοφιλία του. Στέκομαι στον Χασάν και τον Ναχουέλ, πριν κλείσω. Τον ένα, τον έχουμε δει. Και μας άρεσε. Μικρό το δείγμα όμως. Με δυο λέξεις θα τον χαρακτήριζα "πολλά υποσχόμενο". Τον αργεντινο-ισπανό, περιμένουμε να τον αξιολογήσουμε. Κι΄αυτός υπόσχεται πολλά. Ίδωμεν.

Σήμερα το βράδυ, το ματσάκι με τους Ούγγρους. Μακριά από κακοτυχίες. Μετράω μέρες όμως εγώ. Μέχρι τις οχτώμισι το βράδυ της Κυριακής. Τέσσερις ακόμα, αν βγάλεις την αποψινή.

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Μέχρι και το τελευταίο ματς στο γήπεδό μας και επί έναν
μήνα σχεδόν ήμασταν στην τσίτα. Νέοι παίκτες, νέα ομάδα...
Λίγη χαλάρωση καλή ήταν. 'Ηταν και μια ευκαιρία για να
προετοιμαστούν οι νεοαποκτηθέντες.
Οι διακοπές λόγω κυρίως της εθνικής εγκυμονούν κινδύνους,
αλλά πέρα από τραυματισμούς -χτυπάω ξύλο- δεν ανησυχώ,
καθώς η σοβαρότητα είναι ένα από τα νέα χαρακτηριστικά
γενικά της ομάδας.

Ο Καμαρά, καλά να 'ναι, θ' αφήσει εποχή.

Δεν ξέρω πολλούς οπαδούς κι άλλων ομάδων που να 'ναι
παθιασμένοι με την Εθνική ειδικά σε προκριματικούς.

Κατά τα λοιπά όπως τα λες, doc.

Είχαμε και την αναμενόμενη δικαίωση του Λάζαρου. Τα
καραγκιοζιλίκια της Κούλας και κιτρινιάρηδων φυσικά
κι επόμενα.
Εάν διέρρευσε το σκεπτικό της απόφασης, κακώς, κάκιστα
έγινε.
Ο δικός μας ανόητα φαίνεται να το δημοσίευσε ολόκληρο, ο
δε Ασβεστάς κουτοπόνηρα ανέφερε το αποτέλεσμα δυο ημέρες
πριν την επίσημη δημοσίευσή της. Σε κάθε περίπτωση η διαρροή
μόνο τον Ολυμπιακό δεν εξυπηρετούσε ή ωφελούσε.
Ξεσηκώθηκαν, σήκωσαν σκόνη κι έριξαν λάσπη ποιοι; Αυτοί που
και δικογραφίες ολόκληρες για τον Μαρινάκη ή τον Ολυμπιακό
στο στάδιο της προδικασίας-μυστικότητας έκαναν χαρτοπόλεμο
και τις σκέψεις ή τις προθέσεις ειδικών ανακριτών (και εισαγγελέων
και δικαστών) μάθαιναν και μας κοινοποιούσαν. Και συνεχίζουν να
κάνουν. Ρε ουστ, λεχρίτες!

Εικόνα ThomasK

Τώρα έμαθα οτι η "διαρροή" καταλογίζεται στον Μανώλη Γαβαθιώτη.
'Εψαξα να τη βρω, αλλά δεν.
Ο Μανώλης έγραψε επανειλημμένα για την υπόθεση και με νομικά
επιχειρήματα, πριν ακόμα αυτή οδηγηθεί στην αρμόδια επιτροπή,
προδίκασε οτι με την εφαρμογή του ισχύοντος νόμου η ΑΕΚ δεν θα
έχει καμία τύχη. Ούτε μαντικές ικανότητες ούτε σχετικές διαρροές
απαιτούνταν γι' αυτό.

Και ξαναλέω για τους ΑΡΔ: Ούστ ρε!

Εικόνα apostolos gaganis

Ο Γαβαθιώτης έπραξε κατά την άποψή μου πολύ σωστά, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ. Έκανε ρεπορτάζ και κατέγραψε το αποτέλεσμά του. Κακώς κατέβασε την ανάρτησή του το gavros ( από μόνο του;). AYTO έδωσε λαβή στους άλλους για τα όσα και καλά ισχυρίζονται, μεταθέτοντας αποπροσανατολιστικά το θέμα για επικοινωνιακούς βασικά λόγους. Σιγά τα ωά... Η απάντησή μου σε δαύτους ΟΛΟΥΣ: "Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί".

Εικόνα ThomasK

Συμφωνώ οτι Μ. Γαβαθιώτης έπραξε σωστά κι οτι το ρεπορτάζ του
έπρεπε να παραμείνει.

Ο ίδιος εξηγεί τον λόγο της απόσυρσης του ρεπορτάζ ύστερα από
κοινή απόφαση με τους αρμόδιους:
https://www.gavros.gr/article/monimes-sthles/manolis-gavathiotis/265428-...

Επισκέπτομαι καθημερινά και τακτικά το gavros.gr, αλλά το περασμένο
Σάββατο κάπου ξεχάστηκα.

Εικόνα ThomasK

Χοντρό γέλιο με τη φωτό :) :) :)

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

Καθόλου ανθέλληνας, Απόστολε. Υποκατάστατα είναι, που όσο τα "καταναλώνεις", τόσο δυναμώνει το... στερητικό.
Ούτε στον στρατό δεν τις μετράγαμε έτσι τις ημέρες...
Κυριακή κοντή γιορτή!

Εικόνα apostolos gaganis

Ακριβώς.

Εικόνα John Zolo

Καλώς τον Αποστόλη, κι ας άργησε...
Είπα κι εγώ, ρε παιδί μου, δεν θα γράψει κάτι ;
Αλλά πράγματι, τι να γράψεις και τι να δεις αφού δεν παίζει ο Θρύλος.
Δεν με ενδιαφέρει να δω την Εθνική...ποτέ δεν με ενδιέφερε και πείτε ο,τι θέλετε...εκείνο που έτρεμα πάντα ήταν ότι θα γυρίσουν οι δικοί μας τραυματισμένοι και καταπονημένοι (έχουμε και τις ξένες εθνικές) με ο,τι αυτό συνεπάγεται...

Φέτος ειδικά που μπήκε όπως φαίνεται το νερό στ'αυλάκι κάνω τάματα μη στραβώσει...έχουμε και την αλητοδιαιτησία σαν έναν ακόμη αντιδραστικό παράγοντα.

Εκείνο που είναι δεδομένο είναι ότι σημαντικότατη περίοδος παίζεται μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου...με τους παίκτες όλους έτοιμους και σε εγρήγορση και με συνεχείς νίκες πρέπει να βγάλουμε το κομμάτι αυτό που θα βάλει τις βάσεις για την υπόλοιπη χρονιά και θα δώσει κίνητρα στην ομάδα, ιδιαίτερη χαρά σε μας και θα κλείσει τα στόματα των αντίχριστων...

Εικόνα apostolos gaganis

Χαίρε, Γιάννο. Αργάει, αλλά δεν λησμονάει....