Ο ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΡΕ ΜΙΛΗΣΕ. ΚΙ΄ΕΜΕΙΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΟΣΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ...



Όταν γύρισε φέτος στον Ολυμπιακό, αισθάνθηκα βαθιά ικανοποίηση. Και περηφάνια. Και αδημονία να δω ένα από τα ξεχωριστά ποδοσφαιρικά μου είδωλα στα γήπεδά μας. Επένδυσα απ΄την αρχή πάνω του πολλές ελπίδες για μια ενίσχυση της ομάδας μου που θα΄κανε τη διαφορά. Διαφορά ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ. Περίμενα, μετά από μια λογική περίοδο προετοιμασίας του, να χαρώ, να ενθουσιαστώ, από έναν ηγέτη. ΤΟΝ ηγέτη. Γιατί αυτός ήταν ανέκαθεν ο ρόλος του. ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ.

Εδώ, γράφοντας μόλις τον αποκτήσαμε, έδειξα πως κρατάω καλάθι...περιορισμένων διαστάσεων. Τακτική ήταν αυτή. Ακολούθησα την πεπατημένη. Το πήγα συντηρητικά, όπως κάνω με όλους τους νεοαποκτώμενους. Να δούμε πρώτα. Προς τα έξω. Μέσα μου όμως, ένιωθα έντονα τη φλόγα μιας ΣΧΕΔΟΝ σίγουρης αναμονής για μεγάλα πράγματα. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΝΤΩΣ.

Έχει περάσει αρκετός χρόνος από τότε. Διαβάζω για τις προσπάθειές του να ξαναβρεί την απαιτούμενη φυσική κατάσταση. Φιλότιμες, συνεπείς, συνεχείς, επαινετές. Τον έχω δει, όπως όλοι σε μερικούς αγώνες. ΑΛΛΑ για  την ώρα, καμιά σχέση μ΄εκείνα που είχα στο μυαλό μου ως προς το μέγεθος και την αξία της προσφοράς του. Ολοφάνερα, ΔΕΝ είναι έτοιμος. Τον είδα βαρύ, αργό, χωρίς τις χρειαζούμενες αντοχές. Τεχνικά, "το΄χει". Δεν υπάρχει θέμα. Η απόδοσή του όμως μέχρι τώρα, ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ από ΄κείνο που περίμενα. Τον φανταζόμουνα να οδηγεί τον Ολυμπιακό, παίρνοντάς τον στις πλάτες του ειδικά στα δύσκολα, και αντί τούτου βλέπω ΩΣ ΤΩΡΑ έναν ανέτοιμο ποδοσφαιριστή, με κάποιες αλλά λιγοστές κινήσεις κλάσης, θα τον χαρακτήριζα ξεπερασμένο. Ιδίως αν σκεφτεί κανείς το πόσο μας κόστισε και εξακολουθεί.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ: ΘΑ ΒΡΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΠΟΤΕ Ή ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ, ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΦΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΝΥΕΙ; ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΗΡΑΜΕ, ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΝΕΤΟΙΜΟΣ ΩΣΤΕ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΗΔΗ ΔΙΟΜΙΣΗ ΜΗΝΕΣ ΑΠ΄ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ, ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ - ΑΚΟΜΗ - ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΩ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ...

Τα γράφω όλα αυτά, για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι, πρόδηλα, γιατί είμαι στενοχωρημένος με την πορεία μέχρι τώρα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Σφίγγω τα δόντια, ψυχραιμώ αυτοελεγχόμενος όσο μπορώ, στηρίζω με πάθος, αλλά είμαι στενοχωρημένος. Πώς να το κάνουμε; Και ο δεύτερος, επειδή διάβασα απόψε το μήνυμά του Ιβοριανού μέσω των social media προς τους γαύρους. Επισημαίνω τη χρονική συγκυρία ( πιθανότατα έχει σχέση και με το τραγικό συμβάν του άτυχου συνοπαδού μας στον αγώνα με τον Πάο, πλην του αποτελέσματος αυτού καθαυτού) και το μεταφράζω απ΄το πρωτότυπο:

"Γύρισα στον Ολυμπιακό για τους οπαδούς του και για να κερδίσω τρόπαια για χάρη τους. Ο συναισθηματικός δεσμός μας, είναι ιδιαίτερος. Έτσι, θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα προκειμένου να κερδίζουμε γιαυτούς ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΠΑΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΟΥΤΟ ΠΡΑΞΗ. Η ομάδα, είναι για τους οπαδούς. ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ".

Είναι μια υπόσχεση αυτή, κύριε Τουρέ. Μια υπόσχεση ΤΙΜΗΣ. Σε εκατομμύρια ανθρώπους. Πέρα λοιπόν απ΄τις δημόσιες σχέσεις, τις δικές σου, τις επίσης κατευναστικού χαρακτήρα δηλώσεις-υποσχέσεις συμπαιχτών σου τις οποίες διαβάζω τα δύο τελευταία 24ωρα και την μεταγωνιστική επαγγελματική αρθρογραφία στα ΜΜΕ με αντικείμενα το πώς και τα γιατί του φετινού Ολυμπιακού ( δεν ακούω καθόλου τη ραδιοφωνική μπαρουφολογία διότι αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι την...υπερδοσολογία ), του λόγου μου, το μόνο που έχω να καταθέσω σε τούτο το βήμα ως αντίδραση είναι:

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ! ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ! ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΙΟ ΠΟΛΥ. ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕΣ ΣΗΜΕΡΑ! ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΚΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ. ΜΠΟΡΕΙΣ; Ο ΑΛΛΟΣ, Ο ΜΑΡΤΙΝΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ. ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΝΤΑΤΙΚΑ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ- ΚΑΙ ΜΕ ΛΑΘΗ ΘΕΛΕΤΕ; ΚΑΙ ΜΕ ΛΑΘΗ- ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ, ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΟΤΑΤΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ... Ο ΠΑΡΑΛΛΟΣ, ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ, ΠΗΡΕ ΠΑΙΧΤΕΣ, ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ, ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΤΑ "ΣΚΑΕΙ" ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΚΙ΄ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΑ. ΕΣΕΙΣ; ΠΟΥ ΟΛΟ "ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ" ΣΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΚΕΛΕΣ; ΚΑΙ ΟΛΟ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΣΚΟΥΡΙΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ; ΑΤΥΧΙΕΣ, ΝΑΙ. ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΑΠ΄ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, ΝΑΙ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ Μ΄ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΣΟΥΤ ΚΑΙ ΠΑΣΕΣ, ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΗΜΙΧΡΟΝΙΕΣ ΙΔΙΩΣ ΝΩΧΕΛΕΙΕΣ, ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΩ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ή ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΥΝΟΪΚΗ ΘΕΣΗ, ΤΙΙΙΙ....ΓΙΝΕΤΑΙ;

Περιμένω να δω ΑΝ θα μετουσιώσετε ΚΑΙ ΠΟΤΕ, τα λόγια σας σε πράξη. Αγωνίζεστε στην μεγαλύτερη ομάδα της χώρας και φοράτε τα χρώματα ενός από τους μεγαλύτερους πολυαθλητικούς οργανισμούς του κόσμου. Δείχνετε βελτίωση, αναμφίβολα, σε σχέση με πέρσι. Δεν αρκεί όμως αυτό. Ζητάμε πολύ περισσότερα. Μόνοι σας δηλώνετε δημόσια ότι δεν αρκούν τα όσα κάνετε. Και μιλάτε για το "τώρα", φαντάζομαι. Έτσι δεν είναι; ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ!

Υ Γ.  Ο Βασίλης Τοροσίδης αποτελεί κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Και τελευταία, έχει και ρέντα στο γκολ. Θεωρώ συνεπώς ότι η συμμετοχή του στην ομάδα, σε ορισμένες ειδικά περιπτώσεις, επιβάλλεται. Προπονητής δεν είμαι. Τη γνώμη μου την οπαδική λέω.

Σχόλια

Εικόνα vagio

Κι εγω πιστευα πως θα ηταν μαχιμος, σε αντιθεση με το Μιραλας ας πουμε. Πιατευα σε καθε περιπτωση πως ακομα και σε χαμηλο βαθμο ετοιμοτητας θα επαιρνε την ομαδα στις πλατες του στο ελληνικο πρωταθλημα, στα λεγομενα ματς παγιδες (ΟΦΗ), που οι νεοφερμενοι δεν γνωριζουν τους ορους του παιχνιδιου. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αυτο, το απαιτουσα. Σιγα τα ματς, σκεφτομουν. Ουτε τρεξιματα πολλα απαιτουν, ουτε ποδοσφαιρικη ευφυια.
Δυστυχως οπως φαινεται, ξεζουμισμενος μας ηρθε κι ο Γιαγια. Δεν τον κατηγορω βεβαια.
Το ζητημα ειναι πως με 1/2 ανορθογραφιες, ο αξονας μας δεν κανει τη διαφορα οπως περιμεναμε. Και ο Μπουχαάκης μοιαζει πρωτη επιλογη στο 6.

Εικόνα apostolos gaganis

Κι΄εγώ δεν τρέφω ιδιαίτερες ελπίδες, Βάγιο. Άλλη μια περίπτωση Μιραλάς, Καρντόσο; Πιθανόν. Ας περιμένουμε. Θα δείξει το πράμα, σχετικά σύντομα. Καμαρά, η πρώτη προτίμησή μου μέχρι στιγμής στη μεσαία γραμμή.

Εικόνα Harry red logic

Το πνεύμα πρόθυμο η σάρξ ????
Θέλω να πιστεύω ότι ο Γιαγιά δεν ήρθε για να πάρει το προσυνταξιοδοτικό bonus αλλά για να αγωνισθεί και να προσφέρει.
Δεν έχω καμιά γνώση Ιατρικής και φυσιολογίας ούτε γνωρίζω εάν υποβόσκει κάποιο ιατρικό πρόβλημα. Παραμένει πάντως ερωτηματικό το ζήτημα της φυσικής του κατάστασης.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να επαναλάβω την άποψη μου για την ικανότητα-ποιότητα ορισμένων παικτών σε κομβικές θέσεις, που επιβεβαιώνεται από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
Διευκρινίζω ότι δεν απαξιώνω το ρόστερ αλλά πιστεύω ότι κάποιοι παίκτες δεν ξέρουν η δεν μπορούν περισσότερο, μιλάω για παίκτες έτοιμους, πρώτης ποιότητας, ικανούς να προσφέρουν άμεσα στους στόχους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
Το οικοδόμημα που χτίζεται σε καλές βάσεις με επιμέλεια και εργατικότητα, χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση σε κομβικά σημεία όπως :
-Σέντερ φόρ γκολτζή
-Επιθετικό χάφ με ντρίμπλα, κάθετη πάσα, ταχυδύναμη αντοχή 90 plus λεπτών!
- Εξτρέμ ντριμπλαδόρο με ταχύτητα, ικανότητα στο σκόραρισμα (ένα ακόμη -βελτιωμένο-Ποντένσε)
Με στοχευμένες ποιοτικές ενισχύσεις(όχι απαραίτητα πανάκριβες) και τη συνεχή βελτίωση της ομάδας μπορούμε να επιλύσουμε το θέμα της επιθετικής δυστοκίας και να φέρουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
Υ.Γ.1. Τα έχουμε πει κατά κόρον η παρούσα κυβέρνηση, η ΕΠΟ, Η ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΤΑΘΛΗΜΑ. Αυτό δεν μας πτοεί ,οι πληγές του Φαραώ θα περάσουν! Νομοτελειακά θα γυρίσει ο τροχός!

Εικόνα apostolos gaganis

Σήμερα είδα ότι συνεχίζει να είναι, και πιο εκτεταμένα, στην αθλητική επικαιρότητα των ΜΜΕ το θέμα αυτό. "Αρχή άνδρα δείκνυσι". Αν ο παίχτης μπορεί, ας το δείξει. Ο Μαρτίνς δεν νομίζω να είναι χαζός ή άδικος. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ, γιατί διαβάζω και κάτι μανατζεριλίκια...

Εικόνα apostolos gaganis

Σήμερα είδα ότι συνεχίζει να είναι, και πιο εκτεταμένα, στην αθλητική επικαιρότητα των ΜΜΕ το θέμα αυτό. "Αρχή άνδρα δείκνυσι". Αν ο παίχτης μπορεί, ας το δείξει. Ο Μαρτίνς δεν νομίζω να είναι χαζός ή άδικος. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ, γιατί διαβάζω και κάτι μανατζεριλίκια...