ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ...



Δεν λένε πάντα την αλήθεια, σε γενικές γραμμές όμως ΝΑΙ. Έτσι, τώρα που τελείωσε το 1/3 του πρωταθλήματος επιλέγω ορισμένα αριθμητικά στοιχεία από την ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας και τα παραθέτω εδώ, με ορισμένες παρατηρήσεις. Οι ομάδες που ενδιαφέρουν είναι πέντε. Πάοκ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Πάο και Άεκ.

Θυμίζω τη βαθμολογία σε 11 αγώνες: 1ος Πάοκ 29 βαθμοί, 19 - 4 γκολ, 2ος Ατρόμητος 24, 17 - 8, 3ος Ολυμπιακός 23, 15 - 6, 4ος Πάο 18, 20 - 8, 7η Άεκ 17, 18 - 7. Άρα καλύτερη επίθεση ο Πάο και άμυνα ο Πάοκ. Ο Πάοκ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς, ο Πάο με -6 και στην Άεκ αφαιρέθηκαν κατά την διεξαγωγή του 3 βαθμοί.

1. ΠΑΟΚ

Είναι καλός σε ΕΥΣΤΟΧΙΑ, 3ος συγκεκριμένα στις 16 ομάδες, περίπου μέτριος σε ΛΑΘΗ κατατασσόμενος 9ος, μέτριος στις ΠΑΣΕΣ, πάλι 9ος, και καλός σε ΤΕΛΙΚΕΣ προσπάθειες, 4ος. Να σημειώσω ότι σε καμιά από τις 4 εξεταζόμενες κατηγορίες ( ευστοχία, λάθη, πάσες, τελικές ) ΔΕΝ πρωτεύει ο πρώτος στη βαθμολογία Πάοκ, που παρουσιάζει όμως μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο σερί νικών παραμένοντας αήττητος, ενώ παρεμπιπτόντως μια και μου΄ρθε τώρα, τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ λάθη στο πρωτάθλημα τα έχουν ο ΠΑΣ κι΄ο Λεβαδειακός. Εκεί αποβλέπουν πρωτίστως άλλωστε. Αυτά για τους αριθμούς...

2. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Καλός σε ΕΥΣΤΟΧΙΑ, 4ος, αρκετά καλός ως προς τα διαπραττόμενα ΛΑΘΗ, 5ος, καλός σε ΠΑΣΕΣ, 4ος, και αρκετά καλός στις ΤΕΛΙΚΕΣ, 6ος. Ισορροπημένη επομένως ομάδα και την περιμένω να εξακολουθήσει ΕΤΣΙ. Το πού θα καταλήξει στο τέλος, δεν μπορώ να το προσδιορίσω για την ώρα. Και όχι μόνο γιαυτόν.

3. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πρώτος σε ΕΥΣΤΟΧΙΑ, πρώτος και στα ΛΑΘΗ όμως. Αρκετά καλός στις ΠΑΣΕΣ, 6ος, και απλά ικανοποιητικός στις ΤΕΛΙΚΕΣ, 7ος. Συμπερασματικά, έχει μια...τρέλα στο παιχνίδι του, θα το χαρακτήριζα τολμηρό ή και...αναιδές, ενθουσιώδες οπωσδήποτε, απαλλαγμένο από το  άγχος του πρωταθλητισμού ( έτσι δείχνει...), πιθανώς τυχερός ( να δούμε αν θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο ), με αποτελεσματικότητα ΑΚΡΩΣ εντυπωσιακή και σε βαθμό...απορίας. Βάζει γκολ σε κάθε 5,7 προσπάθειες.... Το ξανάγραψα: αντικείμενο μελέτης αυτή η ομάδα. Κρατάει σκόπιμα χαμηλούς τόνους, όλοι εκεί μέσα, αλλά μην ξεχνάμε ΠΟΤΕ τί φίδια κολοβά είναι. Δεν με ξεγελάει εμένα. Τους ξέρω πολλές δεκαετίες. "ΚΑΝΕΙ" τον ψόφιο κοριό. Ξεκίνησε και με μείον 6...

4. ΑΕΚ

Καλή σε ΕΥΣΤΟΧΙΑ, 5η, πολύ καλή ως προς την αποφυγή λαθών, 14η σε ΛΑΘΗ, πολύ καλή σε ΠΑΣΕΣ, 3η, και πολύ καλή σε ΤΕΛΙΚΕΣ, 2η. Η εικόνα της συνεπώς, με βάση τους αριθμούς στις συγκεκριμένες κατηγορίες, πολύ καλή. Μέχρι προ τινος έδειχνε ομάδα δουλεμένη, αγωνιστική, πειθαρχημένη και δύσκολη για κάθε αντίπαλο. Τώρα τελευταία πάντως παρουσιάζει προβλήματα...τιγροειδούς προέλευσης και αναμενόμενα εξάλλου από πολλούς. Ίδωμεν, ως προς πιθανή ανάκαμψή της. Κατά τη γνώμη μου και παρά το ότι έχει απομακρυνθεί πλέον πολύ από την κορυφή, παραμένει σοβαρός αντίπαλός μας.

ΑΦΗΣΑ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ:

Συντριπτικά πρώτος σε ΤΕΛΙΚΕΣ προσπάθειες και με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη Άεκ ( 170 vs 124 ).

Συντριπτικά πρώτος σε ΠΑΣΕΣ και με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, τον Αστέρα Τρίπολης ( 894 vs 677 ).

Καθόλου ικανοποιητικός σε ΕΥΣΤΟΧΙΑ, 10ος στις 16 ομάδες.

Καθόλου ικανοποιητικός στα ΛΑΘΗ, 2ος.

ΑΡΑ, το βιώνουμε, το καταδείχνουν και οι αριθμοί όμως. Παίζουμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, ΝΑΙ, δημιουργούμε πάρα πολλές ευκαιρίες, ΝΑΙ και μπράβο μας, αλλά επιτυγχάνουμε πολύ λίγα συγκριτικά με τις ευκαιρίες μας γκολ, ενώ τρώμε πολλά σε σχέση με τον αριθμό των ευκαιριών που μας κάνουν οι αντίπαλοι και ταυτόχρονα υποπίπτουμε σε πολλά λάθη. Τα τελευταία, σε φάσεις τελικών προσπαθειών καθώς και στις πάσες, χωρίς καμιά σχέση με το ότι κάνουμε πολλές απ΄αυτές κλπ. Γιατί κάπου διάβασα κάτι...τέτοιο. Έβλεπα τον Άγιαξ π.χ. χθες με την ικτερικιά. Την έπαιζε σαν τη γάτα με το ποντίκι, πάσες ένα σωρό να φαν΄κι΄οι κότες, αλλά λάθη μεταβιβάσεων με το...μικροσκόπιο. Σοβαρή ΣΧΟΛΗ ποδοσφαιριστών. Από παλιά. Τόσο συνεπώς το θέμα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, όσο όμως κι΄εκείνο των ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΛΛΩΝ ΓΚΟΛ που μας βάζουν σε σχέση με τον αριθμό των ευκαιριών τις οποίες μας κάνουν οι άλλοι, μα και του πολύ ΥΨΗΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΛΑΘΩΝ στα οποία υποπίπτουν - αβίαστα πολύ συχνά - οι παίχτες μας, αποτελούν και κοινό τόπο και βεβαίως αντικείμενα προς ΕΠΙΛΥΣΗ. Τα περί νέας ακόμη ομάδας, διαιτητικών τεράτων γενικώς, αντιπάλων πούλμαν, γκίνιας, μεγάλης πίεσης κλπ, και τα γνωρίζω και τα΄χω γράψει επανειλημμένα. Γιαυτό περιμένω στηρίζοντας ολόψυχα και επιδιώκοντας πάντα την καλόπιστη κριτική. Με τα όποια λάθη της. Πιστεύω ότι θα βρει την ισορροπία που πρέπει στο παιχνίδι του ο Θρύλος. Δουλεύει προς τούτο εντατικά και αναμένω σύντομα διορθωτικές κινήσεις, οι οποίες ήδη δρομολογούνται. Το παιχνίδι με την Μπέτις θα δείξει ΚΑΙ ΑΥΤΟ, αρκετά. Ας ελπίσουμε σε καλό αποτέλεσμα το βράδυ της Πέμπτης. Με το καθήκι τον Καράσεφ...

ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ - ΠΡΑΓΜΑΤΙ - ΣΠΟΥΔΑΙΑ.

Υ Γ1.  Καμαρώστε αλήτες... Υπάρχουν παντού, σίγουρα, απλώς ετούτοι οι δύο είναι πιο επίκαιροι.

Υ Γ2. Διάβασα, αργότερα, τις δηλώσεις του προπονητή της Μπέτις για το αυριανό ματς. Μας υποτιμά, μασκέ. Να δούμε λοιπόν.

Σχόλια

Εικόνα savvas gridlock

Aπόστολε, για να μειωθούν τα λάθη, απαιτείται χρόνος. Πρέπει να μάθει ο ένας παίκτης καλύτερα το παιχνίδι του άλλου, του συμπαίκτη του. Δεν γίνονται αυτά από τη μια μέρα στην άλλη. Αν η ομάδα αυτή δουλευτεί, αμυντικά θα γίνει σύντομα απροσπέλαστη. Επιθετικά νομίζω είναι σαφές πως θα χρειαστεί ενίσχυση και νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η ενίσχυση θα έρθει τώρα, τον Ιανουάριο.

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνώ. Μιλάμε πάντα για δεδομένα του πρώτου τρίτου του πρωταθλήματος. Λογικά, τα περιμένω με τον χρόνο να περιοριστούν.

Εικόνα matrasimca

Τα μεονεκτηματα τα ειδαμε Αποστολε.
Τα πολλα λαθη ειναι προιον ψυχολογικης πιεσης και βιασυνης ιδιως αν βρεθουμε πισω στο σκορ.
Το τιμ πρεπει να εργαστει για να αποσυμπιεσει ψυχολογικα την ομαδα.
Οσο για την αποτελεσματικοτητα ιδου ο Μητρογλου για διπλο στην Τουμπα.
Ας τον παρουν η ας παρουν εναν σαν και αυτον και οχι πανω απο 30.
Το πρωταθλημα δεν τελειωσε.
Με ολους τους ανταγωνιστες μας ημαστα η καλυτεροι η πολυ καλυτεροι.
Απο τον Προεδρο εξαρταται.

Εικόνα apostolos gaganis

Συνδυασμός μειωμένης ικανότητας, γκίνιας, ψυχολογικής πίεσης στους παίχτες μας μέσω φαύλου κύκλου ( = άγχος ), συστήματος "πούλμαν" των άλλων όταν μας αντιμετωπίζουν, φανταστικής απόδοσης των αντίπαλων τερματοφυλάκων και ΒΕΒΑΙΑ διαιτητικών "επιλογών", ως προς το σκοράρισμα. Επηρεάζεται έμμεσα και η άμυνα ΕΤΣΙ. Ζητείται επιθετικός να την στέλνει πιο εύκολα και σίγουρα στα δίχτυα. Λαχείο; Τί να πω; Περιμένουμε πώς θ΄αντιμετωπιστεί το θέμα.