ΜΑΘΗΜΑ "ΕΞΥΓΙΑΝΤΙΚΗΣ" ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ....



Το σκέφτηκα πολύ να γράψω δυο κουβέντες σήμερα. Της αγίας Βαρβάρας. Πήγα το πρωί στο ψαλτήρι, έψαλα τη χάρη της, ήπια το καφεδάκι μου με την παρέα εκεί μετά το ¨"δι΄ευχών" και τώρα που΄ρθα σπίτι, έκατσα μπροστά στην οθόνη, αναποφάσιστος, μέχρι που κατέληξα: "΄Άντε, ρε... Ξέδωσε λίγο απ΄τη χτεσινή σου φούρκα... Ψυχοθεραπεία κάνεις μ΄αυτά που βλέπεις, ακούς και οσφραίνεσαι...".

1. Διόμισι μήνες είχαμε να βάλουμε γκολ στο πρώτο ημιχρόνιο, που λεν΄ακόμα κάτι παλιοί. Βάλαμε δύο. At last. Το΄να νωρίς νωρίς κι΄αφού το σουτ του Ποντένς ψιλοκόντραρε σε αντίπαλο, τ΄άλλο μιαααα σταλίτσα οφσάϊντ ο Βούκοβιτς πριν την κεφαλιά-πάσα του στον σκόρερ, τον Γκερέρο. Έπρεπε να προηγηθούμε; Εκατό φορές ΕΠΡΕΠΕ, με βάση την απόδοσή μας. Κι΄άλλα χρειαζόντανε να ματώσουν τ΄αγρινιώτικα δίχτυα. Τέλος πάντων, τέλειωσε όπως τέλειωσε το πρώτο μέρος. Δέκα προσπάθειές μας, στην αντίπαλη ΕΣΤΙΑ. Στο βου, εκεί που περιμέναμε ν΄αυξηθεί ο λογαριασμός, άρχισε η χαλαρότητα. Πολλή σιγουριά ρ΄αδελφέ, και το "πολλή" βλάφτει. Να παίζουμε, έτσι για να τελεύει το ματσάκι. Παίρνει την κόκκινη ο άλλος, μένουνε δαύτοι με 10, λες, ε, δε θα ρίξουμε τουλάχιστον άλλο ένα ρε πούστη μου, και αντ΄αυτού στη μοναδική τους ευκαιρία, το τρως. Πετάς ένα "α, γαμήσουουου..." και σφίγγεσαι κομμάτι. "Έχε γούστοοο...". Γιατί έχουνε δει πολλά τα ματάκια σου δεκάαααδες χρόνια τώρα. Σοβαρεύουνε όμως οι δικοί μας, τάκα τάκα το κοπανέλι να περνάει η ώρα, ξανασφίγγεσαι κομμάτι μ΄ένα φάουλ που χτυπάνε οι τύποι στα τελειώματα του ματσακίου έξω απ΄την περιοχή μας, αλλά πάει η μπαλίτσα στο βρόντο, ησυχάζεις και...καληνύχτα, The end. Σούμα: Ευκαιρίες πολλές ΕΜΕΙΣ, κατοχή κλπ κατά τα ειωθότα ΕΜΕΙΣ, γκολ όμως αναλογικά λίγα, ευκαιρίες ΜΙΑ εκείνοι, γκολ ΕΝΑ. Τα γράψαμε προσφάτως. Τί μένει; Να μας παρασημοφορούν στις εκπομπές τους για την απόδοση και το ελκυστικό γενικά παιχνίδι μας ΕΩΣ ΤΩΡΑ όλοι οι αντίχριστοι, αλλά να συμφωνούν σε δύο πράματα: Το ένα, στη γνωστή δυστοκία μας αναφορικά με τα γκολ και τ΄άλλο στο ότι ο Πάοκ δεν παίζει μεν μπαλίτσα, αλλά τους παίρνει τους αγώνες και συνακόλουθα τα βαθμάκια. Κι΄εγώ λέω: ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΝ΄ΕΜΕΝΑ ΟΤΙ ΠΑΙΖΩ ΚΑΛΗ ΜΠΑΛΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΩ. ΤΟ ΒΙΩΝΩ. ΑΥΤΟ "ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ", ΗΔΗ. ΧΕΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΙΤΛΟΥΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΩ Τ΄ΑΠΟΓΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΩΝ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΜΕ "ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ" ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΙΑΥΤΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΕΜΑΤΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΟΥΝ ΓΕΛΟΙΩΔΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΑΙΟΛΙΜΟ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΣΑΡΩΝΩ ΤΙΣ ΚΟΥΠΕΣ, ΚΙ΄ΑΣ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΠΑΙΧΤΑΚΙΑ ( ΜΠΡΟΣ ΣΤΙΣ...ΟΜΑΔΑΡΕΣ ΤΟΥΣ ) ΤΥΠΟΥ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ, ΤΖΙΟΒΑΝΙ, ΡΙΒΑΛΝΤΟ, ΚΑΡΕΜΠΕ, ΚΟΒΑΣΕΒΙΤΣ, ΓΕΩΡΓΑΤΟ, ΣΤΟΛΤΙΔΗ, ΑΒΡΑΑΜ, ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ, ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ, ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ...ΚΑΙ...

2. Κι΄έρχομαι στο θέμα της χτεσινής μέρας. Θέμα-κλειδί. Σχετιζόμενο με τη φωτό της ανάρτησης. Φαντάζομαι το Τσαμούρης, έχει σχέση με την Τσαμουριά. Μην τον χάσετε, ρε, αυτόνανε. Έχετε κάνει "φίρμες" όλους τους...φουρθιώτηδες της σφυρίχτρας. Εσείς όλοι, ρε, οι ΤσιπροΒασιλειαδοΤεοΠερεϊροΓραμμενοΣαββιδοΜελισσανιδοetceteraaa...etceteraaa, που΄λεγε κι΄ο μακαρίτης ο Γιουλ Μπρίνερ στην παλιά χολυγουντιανή ταινία "Ο βασιλιάς κι΄εγώ" κάθε φορά που΄βγαζε ένα διάγγελμα προς το πόπολο του Σιάμ.... ΚΟΦΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΦΑΣΗ! ΠΕΡΙΩΝΥΜΗ ΠΙΑ, ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ, ΑΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ...ΤΑΠΑ Π.Χ. Ο ΣΙΣΕ, ΣΕ ΠΟΣΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ "ΦΤΩΧΟΜΑΝΑΣ" ΘΑ΄ΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΪ ΚΑΤΑΛΗΨΗ...

ΑΥΤΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗ ΦΑΣΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕΕΕΕ. ΚΛΑΣΙΚΗ, ΕΠΙΣΗΣ:

3. Τί να διαλέξω τώρα για φινάλε; Έχω σιχαθεί... Ας πάω στα δυο άκρα. Έτσι, ν΄απολαύσω αντίθεση. "Γαύρακας", έφα: Σούπερ ομάδα, Μεγάλη μπάλα!, Υπερομάδα του Θρύλου. Μπέεεε.... Και πάνω απ΄τον 35ο παράλληλο, η "Forza Plus": Ο Δικέφαλος οδηγεί την κούρσα παρά τις ΕΧΘΡΙΚΕΣ ( τα κεφαλαία, ημέτερα ) διαιτησίες, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ο Τσαμούρης". Ξανά μπεεεεε, εις τον κύβον τούτη τη φορά.

ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΑΣΥΓΚΡΙΤΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ. ΥΣΤΕΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΥΤΟ, ΘΕΩΡΩ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ, ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ. ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ, ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΥΝΕΧΗ -ΚΑΙ- ΣΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΜΑΣ. ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΤΡΙΒΕΛΙΖΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ. ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ. ΠΑΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ! ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ 2018 -19. ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΤΑΡΙΑ "ΝΕΥΡΑ" Η ΥΠΟΘΕΣΗ...

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΜΕΙΣ!

Σχόλια

Εικόνα apostolos gaganis

Xαιρετώ συγγαυρικά τους φίλους, ευχόμενος...ονάγρειον υπομονήν μέχρι πέρατος της προγραμματισμένης δολοφονίας της τε νοημοσύνης μας αλλά και του αθλήματος.

Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη όμως. Θα ισχύσει άραγε;

Εικόνα Fotiadko7

Χαιρετω Αποστολε και τον υπεροχο γαυρολαο! Νομιζω εχει δικιο ο Σαββας, δεν παιρνεις πρωταθλημα οσο σπρωχνεται ετσι ασυστολα η μπουγατσα! Ο Ολυμπιακος εχει δυο βαθμους περισσοτερους απο περσι την αντιστοιχη αγωνιστικη αλλα η μπουγατσα πολλους περισδοτερους(μη ξεχναμε το -2). Παιζουμε ωραια μπαλα κι αυτο ηταν εξαρχης το ζητουμενο βεβαια! Εναν καλο επιθετικο να αγορασει ο Βαγγελας να τους παμε τουλαχιστον βεντουζα ως το τελος για να ξεφτιλιζονται ετσι καθε Κυριακη! Βεβαιως, νομοτελειακα καπου θα χασουν κι αυτοι ετσι που παιζουν αλλα πολλες οι αβαντες τους ρε μαγκες, με σφυριχτρα,παραρτηματα και ολα τα σχετικα, εχουν κι αμετρητο φαρδος συν τοις αλλοις! Αν δε ξεβρωμισει η χωρα απο τους σιχαμενους της εξουσιας δυσκολο να ξεβρωμισει το ποδοσφαιρο! Το ωραιο ειναι οτι το παιζουν κι αδικημενοι, πρωτοτυπια μιλαμε παγκοσμια!!! Τεσπα, καλη μας δυναμη για την συνεχεια και γερο στομαχι! Την Μιλαν θελω να κερδισω, μονο αυτο με νοιαζει, με το σκορ που θελουμε!

Ολυμπιακος μονο!!!

Εικόνα Harry red logic

Βοήθεια μας η Αγία Βαρβάρα!
Να μας χαρίζει υγεία και λυτρώσει τον τόπο από τους νέο-βαρβάρους!
..............................................................................................
Στα χθεσινά:
Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σας.
Θα ήθελα με την σειρά μου να κάνω κάποιες επισημάνσεις:
1. Να συνεχίσει την ανοδική πορεία η ομάδα με συστηματική δουλειά και υψηλό φρόνημα.
2.Μετα απο 12 αγωνιστικές θεωρώ πλέον ότι το οξύ πρόβλημα της αποτελεσματικότητας θα λυθεί πρωτίστως με μεταγραφική ποιοτική ενίσχυση!
Δεν είναι σύμπτωση η επαναλαμβανόμενη αδυναμία να μετουσιωθούν οι τελικές σε γκολ!
Είναι άνεπάρκεια!για να μην πω ποιο κακόηχη λέξη!
Οι Γκερέρο ,Ποντένσε ,Ναουέλ,και όχι μόνον , δεν ξερουν να σουτάρουν, να πλασάρουν να τελειώνουν φάσεις,
ο δε Φορτούνης προσπαθεί... ελπίζω να ξεκουμπουκώσει.
Κάποιες φορές καθυστερούν οι μεταβιβάσεις από άμυνα σε επίθεση! Επίσης, πλήν εξαιρέσεων λείπει, η κάθετη πάσα,η εκμετάλλευση του κενού χώρου, η ταχύτατη τοποθέτηση σε κατάλληλη θέση των επιθετικών μας και όχι μόνον. Σε κλάσματα δευτερόλεπτου κάποιες στιγμές πρέπει να προλαβαίνεις τους αμυντικούς για να στείλεις την μπάλα στο πλεκτό. Δεν υπάρχει αυτό το προτέρημα στους επιθετικούς μας!
3.Μας χάλασε χωρίς να μας εκπλήξει το γκολ του Αγρινίου! υΠΆΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ στο κέντρο της άμυνας, στην ανοιχτή θάλασσα τα θαλασσώνουν οι αμυντικοί μας!
Κοντολογίς ελπίζω ο Μάρτινς να βελτιώσει όσο γίνεται την επιθετική δυστοκία και τις αμυντικές αρρυθμίες!
--Πρωτίστως προσδοκώ ο Πρόεδρος με τους συμβούλους του να κάνουν κατάλληλες μεταγραφικές κινήσεις ΤΩΡΑ!
..........................................................................................
Οι Μπουγάτσες ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΗΝ ΠΛΆΤΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΜΑΣ,αν δεν είχαν το γνωστό ΧΥΔΑΙΟ σπρώξιμο από την ΔΙΑΠΛΟΚΗ!
Τίποτα όμως δεν τελειώνει αν δεν τελειώσει μαθηματικά. Υπάρχει δρόμος μπροστά ....και βέβαια υπάρχει ΚΑΙ ο διεθνής μας ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ!
ΙΔΩΜΕΝ!
ΕΜΕΙΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

Εικόνα George_Str

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ,ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ,ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ,ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.