ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΜΑ ...



Του λόγου μου, το ξέρουν όσοι με ξέρουν, είμαι ένας παλιός οπαδός του Ολυμπιακού. Σαν παιδί, με δελτίο κολυμβητή σ΄αυτόν κάμποσες δεκάδες χρόνια πριν, αργότερα, σαν νέος, οργανωμένος σε σύλλογο φιλάθλων του Θρύλου σε γνωστή πειραιώτικη γειτονιά, επίσης δεκάδες χρόνια πριν και βέβαια τακτικός θαμώνας του από ηλικίας 7 χρονών. Στην αρχή πού και πού, αλλά προοδευτικά όλο και περισσότερο, μέχρι βαθμού ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΑΥΡΟσυνέπειας για πολλά πολλά φεγγάρια. Σε γήπεδα Λεωφόρου Αλεξάνδρας, Καραϊσκάκη απ΄τον καιρό με τη μάντρα μέχρι σήμερα, και Ριζούπολης. Μια εποχή και στην επαρχία. Όταν τρώγαμε ομπρελιές, γιαούρτια και πέτρες, με το απαραίτητο οπωσδήποτε βρισίδι και σε γυναικόπαιδα ...

Γιατί αυτή η εισαγωγή; Για να τονίσω εξ΄αρχής ότι δεν έχω με τον Δαφνοστεφανωμένο Έφηβο, ιδίως τα τελευταία πολλά χρόνια, καμιά απολύτως επίσημη σχέση, ιδιότητα, πλην εκείνης του ΑΠΛΟΥ οπαδού. Που ανακάλυψε πριν κάποια, όχι πολλά, χρόνια το RATM, του άρεσε και άρχισε από κάποια στιγμή και μετά να γράφει σ΄αυτό κατόπιν τιμητικής πρόσκλησης των παιδιών που το διαχειρίζονται.

Ένα πράμα λοιπόν που ανέκαθεν μ΄άρεσε στη συγκεκριμένη γαυροφωλιά, και συχνά...γαυροψωλιά, εκτός από ορισμένα ιδίως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ άρθρα τα οποία διαβάζω, είναι και η - καλώς εννοούμενη - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ έκφρασης της γνώμης μου. Μου παρασχέθηκε πλήρης άνεση στην διατύπωση των απόψεών μου εδώ, έστω και αν δεν συμφωνούσαν όλοι οι διαχειριστές με όλα όσα έγραφα και γράφω, το εκτίμησα και το ΣΕΒΑΣΤΗΚΑ ιδιαίτερα αυτό, το θεωρούσα κι΄εγώ άλλωστε ως conditio sine qua non για την παραμονή μου, κι΄έτσι πήρε συνέχεια ετούτη η ιστορία.

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ. ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟΝ ΤΖΗΛΟ.

Eίναι βέβαια πολύ νωρίς ακόμα. Θα περιμένω κι΄εγώ τις εξελίξεις. Μπορεί να υπάρξουν, να αποκαλύψουν, να χαστουκίσουν, να επιβεβαιώσουν, να ανατρέψουν, να φοβίσουν, να απογοητεύσουν, να συννεφιάσουν, κανείς δεν ξέρει. Μπορεί να μην προκύψει και τίποτα. Είναι αρκούντως πιθανό. Με βάση τουλάχιστον την προηγούμενη ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΗ εμπειρία παρόμοιων και χειρότερων περιστατικών. Θα δούμε. Επισημαίνω πάντως ότι το θύμα το΄χει αναλάβει ο πανταχού παρών Κούγιας. Με ό,τι ενδέχεται να σημαίνει αυτό. Αλλά κάποιες ΠΡΩΤΕΣ σκέψεις μου, θέλω να τις εκφράσω, βλέποντας την σχετική ειδησεογραφία και ΚΥΡΙΩΣ τις μέχρι στιγμής αντιδράσεις σε όσα ΜΜΕ μπόρεσα και ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ να διαβάσω. Διαβάσω. Δεν ακούω ραδιόφωνο. Γιατί δεν το αντέχω. Δεν αντέχω τη μίρλα γενικώς, τις αφόρητες κοινοτοπίες των αθλητικών συντακτών, την δυνητικώς εμετογόνα "αλληλοπλακίτσα" τους ή το και καλά "από καθέδρας" στιλάκι ορισμένων, όπως και την - ΣΥΧΝΗ - εκτός πάσης λογικής οπαδική μπουρδολογία. Έντυπα, συμβατικά ή ηλεκτρονικά, ΜΜΕ λοιπόν, αντικρουόμενων συμφερόντων, επομένως και ΓΡΑΜΜΗΣ. Σκόπιμη, φυσικά, η επιλογή. Για να΄χω μια κατά το δυνατόν σφαιρικότερη της κατάστασης εικόνα. Μέχρι στιγμής, επαναλαμβάνω. Όλα παίζουν.

- Καταδικάζω, κάθε πράξη βίας.

- Οσφράνθηκα πριν από 9 μέρες σε άρθρο μου εδώ, ΕΚΤΡΑΧΥΝΣΗ της κατάστασης. Διαισθητικά, απολύτως, και δεν παίζω με τις λέξεις.

- Τόνισα τον αναβρασμό του κόσμου του Ολυμπιακού για τις συστηματικές σε βάρος της ομάδας μας διαιτητικές αποφάσεις.

- ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ: Αναβρασμός και αγανάκτηση για το καραστημένο από τους γνωστούς αντιπάλους του Ολυμπιακού, διαιτητικό σκηνικό, ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ και οιαδήποτε συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό του Τζήλου. Όπως βγήκαν σε χρόνο d/t και πάση δυνάμει να προβάλουν λυσσωδώς, απροκάλυπτα και σαφέστατα εκ του πονηρού οι μαυρόασπρες ιδίως γραφίδες και γλώσσες, αλλά όχι μόνο. Και "παίζοντας" με τα ερυθρόλευκα χρώματα στις φυλλάδες τους. Είπα: Ράδιο δεν ακούω, μα ούτε και αντίπαλα οπαδικά σάϊτ παρακολουθώ, αν και μαθαίνω τί έχει "στηθεί" και στα δύο. Για λόγους αναμενόμενους. Μιλάω μόνο για αθλητικές εφημερίδες και επαγγελματικές ιστοσελίδες.

Και ερωτώ: Ποιός ευνοείται απ΄τη διάπραξη αυτής της εγκληματικής πράξης; Ποιός είχε συμφέρον να το κάνει; Ποιός ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ; Από τον θόρυβο που θα δημιουργηθεί αμέσως ΚΑΤΑ του Ολυμπιακού, του πολεμουμένου από το σύστημα απηνώς Ολυμπιακού, όπως μαίνεται ήδη με το που έγινε γνωστή η είδηση; ΣΑΝ ΝΑ...ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ. ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ... Παλιά και κλασική ερώτηση-τοποθέτηση, που την γνωρίζουν άριστα οι περί τα νομικά και δικαιοδοτικά παροικούντες: ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. Ως το πιθανότερο ενδεχόμενο. Δεν ξέρω, επαναλαμβάνω, ποιές θα είναι οι όποιες και αν υπάρξουν αποκαλύψεις για τον απερίφραστα καταδικαστέο ξυλοδαρμό, ξέρω καλά όμως τί μου΄ρθε ΑΜΕΣΑ στον νου μόλις διάβασα το συμβάν.

Η "ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ" κατά συνέπειαν. ΑΥΤΗ θεωρώ ως ηθικό αυτουργό του ξυλοδαρμού. ΤΟ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Και αφήνω περιφρονητικά κατά μέρος όλες εκείνες τις "Κυριάκειες" σπόντες εναντίον της ομάδας μας, ανάξιες - για μένα - οιουδήποτε σχολιασμού. "Εξυγίανση", σε όλα τα επίπεδά της. Πολιτικό κυρίως, για ψηφοθηρικούς προφανώς λόγους και σε αντιστάθμισμα απαράδεκτων συμφωνιών ( δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω άλλους, εικάζω απλώς ), με την αισχρή όμως όπως αποδεικνύεται περίτρανα πλέον και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ συνδρομή-συνεργασία της ΟΥΕΦΑ. ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ, είναι ο ορθότερος χαρακτηρισμός. Γιατί αν ήθελε η διεθνής ποδοσφαιρική αρχή θα έδινε ατάκα κι΄επί τόπου τέλος ή, αν θέλετε, δεν θα μπορούσε ούτε να ξεκινήσει καν όλο αυτό το αδιαλείπτως εξελισσόμενο "εξυγιαντικό" δράμα. ΚΑΙ η κυβέρνηση να΄θελε κι΄ο Θεός ο ίδιος. Έτσι, το story που διαμορφώνεται εν προκειμένω μπροστά μου, είναι απλό. Απλό, μα και τραγικό. Αφού αν συνεχιστεί ετούτο το εξάμβλωμα το αποκαλούμενο "εξυγιανση", με πολιορκητικό αγωνιστικό κριό της την ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, αγνοώ το πού μπορεί να καταλήξουμε.

Η ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ. ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΔΡΕΣ ΠΟΛΥ ΓΡΑΜΜΕΣ:

Κυβερνητική απόφαση. Το πρωτάθλημα πρέπει να σταματήσει να το παίρνει ο Ολυμπιακός. Με κάθε κόστος. Έχει τον Μαρινάκη πρόεδρο με τον οποίον έχουμε πολιτικές και άλλες (:) διαφορές, είναι μισητός αντίπαλός μας, θα τον κρατάμε στριμωγμένο δικονομικά και ανήμπορο να δράσει. Στο περιθώριο, και συστηματικά διαπομπευόμενο από τα άφθονα επικοινωνιακά μας μέσα. Να το πάρει και κανας άλλος. Πιεζόμαστε πολύ γιαυτό και θα τη φέρουμε τη δουλειά σε πέρας, ο κόσμος να χαλάσει. Τα φτιάχνουμε με το τρίο. Στον δρόμο, το τρίο γίνεται ντουέτο. Πάοκ, Άεκ. Ο Αλαφούζος την "κάνει" για τους λόγους του ( αν και ο Βάζελος, παραμένει πάντα βάζελος ). Φτιάχνουμε αθλητικό νόμο που καταργεί το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, η ΟΥΕΦΑ αντιδρά στην αρχή, μετά όμως καθώς φάνηκε τα βρίσκει μια χαρά με δαύτη η κυβέρνηση ( Τεό; Έτσι γράφεται. ), μπαίνει μπρος ο μηχανισμός, αλώνεται η ΕΠΟ με τους γνωστούς τρόπους, όξω πούστη μου το φαύλο γκιρτζικικό παρελθόν, βάζουμε τα "δικά μας" παιδιά μέσα, χτίζουμε το διαιτητικό κοτέτσι όπως μας εξυπηρετεί για το σκοπό μας, το περσινό πρωτάθλημα πάει από μαλακίες του Πανθεσσαλονίκειου στην Ικτερικιά, ενώ το΄χαμε γιαυτόνανε, του΄χουμε δώσει όμως ένα Κυπελλάκι πιο μπροστά με οφσάϊτ γκολ στον "καλύτερο" τελικό του Βόλου. Όπου το κλωτσομπουνίδι, οι μαχαιριές, οι τραυματισμοί, οι αιματοχυσίες και οι νοσοκομειακές νοσηλείες μεταξύ των εκατοντάδων αεκοπαοκτζήδων που συνεπλάκησαν αγρίως, κάνει την υπόθεση Τζήλου να φαντάζει...νηπιαγωγική μπροστά τους. Η ΟΥΕΦΑ, κρατάει ανοιχτή μόνιμα την προστατευτική της ομπρέλα. Την θεωρώ, ΠΡΩΤΗ υπεύθυνη για όσα έγιναν, γίνονται και σχεδόν βέβαιο, θα εξακολουθήσουν, αν δεν σταματήσει την εθελούσια τύφλωση και κώφωσή της. Με τους Περέϊρες και τους άλλους ξενόφερτους...επόπτες.

Γιατί επομένως να μην είναι προβοκατόρικη ετούτη η ιστορία με τον Τζήλο; Μπορεί και όχι. Σύμφωνοι. Θα τα δούμε, και αν, όλ΄αυτά. Αλλά ποιός είναι σε θέση ν΄αποκλείσει ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ τούτο το ενδεχόμενο; Το δήλωσε απ΄την αρχή εξάλλου κι΄εκείνη η γάτα με πέταλα, ο Κούγιας. Ανέφερα πριν, ΠΟΙΟΝ ΩΦΕΛΕΙ το συμβάν. Ποιός έχει κέρδος απ΄αυτή την σφοδρά κατακριτέα πράξη. Ανεβάζουμε τους αντιΟλυμπιακούς τόνους και ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΥΜΕ τον Πειραιώτη ακόμα πιο πολύ, ειδικά τώρα που δείχνει να΄χει καλύτερη ομάδα από΄μας και πέρασε και στην Ευρώπη ο καριόλης σε αντίθεση μ΄εμάς ΤΟΥΣ ΔΥΟ που ξεφτιλιστίκαμε του κερατά, δεν ξέρεις τί γίνεται κι΄ας είναι κι΄οχτώ πιο κάτω. Καλά, κι΄άμα βρεθεί ποιοί τον ξυλοφορτώσανε τον Τζήλο, γράψε μου... Σιγουρεύουμε, ΕΤΣΙ, ακόμα πιο πολύ το πολυπόθητο, δικαιωνόμαστε για τον ανέδοτο απολυμαντικό μας αγώνα και θριαμβεύουν οι...υγιείς και αδικούμενες εδώ και μια 20ετία ρε παιδί μου δυνάμεις. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ! Και που΄σαι; Με την συγκεκριμένη ΠΑΝΤΑ κυβέρνηση όλ΄αυτά. Μην ξεχνιόμαστε. Που τολμάει. Κατατροπώνει τους βρώμικους, το σάπιο παρελθόν και σηκώνει ψηλά το λάβαρο της τιμιότητας και της αξιοκρατίας. Της κάθαρσης. Όχι, για να δείτε πώς κάνει πράξη τις υποσχέσεις της! Ότι δεν παίζει. Ο λόγος της...συμβόλαιο.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΔΙΚΑΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ.

Κάποτε είχα γράψει: Ξένους διαιτητές απ΄όπου και όποτε ζητηθεί ή παντού και γρήγορα το VAR. Ως άμεσο μέτρο. Μπορείτε; Ή ακριβέστερα, ΘΕΛΕΤΕ; Άντε λοιπόν. Από κωλυσιεργία σε κωλυσιεργία το πάτε κι΄από αναβλητικότητα και καθυστέρηση σε αναβλητικότητα. Το τρίο ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΥΕΦΑ, ΕΠΟ, θα πρέπει γρήγορα ν΄αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες του για την παθολογική κατάσταση που βιώνουμε όλοι, ΟΛΟΙ, και ν΄αντιδράσει ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. Ιδού η Ρόδος, κι΄ας αφήσουμε τους κοπετούς και τα ξόρκια.

Περιμένω δράση. Αλλά πριν απ΄τη δράση, ΒΟΥ-ΛΗ-ΣΗ. Ένα είναι όμως πλέον ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΟ, απ΄όποια σκοπιά και να το δει κανείς:

Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.
 

Σχόλια

Εικόνα Fotiadko7

Το οτι θα "σηκωνε" η προπαγανδα τοσο ψηλα το θεμα Τζηλος και θα αφηνε υπονοουμενα οτι ηθικος αυτουργος ειναι ο Ολυμπιακος ηταν πιο σιγουρο κι απο το οτι ο ηλιος θα βγει απο την ανατολη!!! Ετσι βρεθηκε παλι τροπος να μη γινει η αγωνιστικη και ξεχαστηκε η παραδοχη ακομα και των αντιπαλων μας οτι παιζουμε την καλυτερη μπαλα, τωρα ολοι εστιαζουν στον "κακο Ολυμπιακο που δερνει τους διαιτητες γιατι δεν εχει αλλο τροπο να τους επηρεασει"! Η κατηφορα δεν εχει τελειωμο και η τρομακτικη καταπτωση αξιων ηθικων κι αγωνιστικων δεν εχει προηγουμενο στην πιο αθλια διακυβερνηση χωρας που εχει υπαρξει ποτε και το λεει αυτο ενας αριστερος που δεν εχει κοιταξει ποτε προς τα δεξια στα 24 χρονια που ασκει το εκλογικο του δικαιωμα! Το παρακρατος ζει και βασιλευει παντου, το ποδοσφαιρο δεν αποτελει εξαιρεση! Βρηκαν τροπο και τον διαιτητη που επαιξε τον μοναδικο αγωνα που εχασαν βαθμους να τιμωρησουν και το φταιξιμο σε εμας να ριχνουν με υπονοουμενα!

Η οργη ξεχειλιζει πλεον!

Εικόνα apostolos gaganis

Θα περιμένω ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και ΤΖΗΛΟ να μιλήσουν.

Όπως πρέπει.

ΕΑΝ...

Εικόνα REDHERAKLIO

Χρήστο συγχαρητήρια...Εχεις πιάσει ένα θέμα που με βασανίζει χρόνια.....Μόνο την στάση της δημόσιας ΤV να δει κανείς -χρόνια τώρα-φτάνει....Εχω συζητήσει την εντυπωσιακά ισχνή παρουσία του θρύλου στα ΜΜΕ, με δεκάδες σύγγαυρους και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει με επάρκεια το φαινόμενο. Κάποιος μου ανέπτυξε την θεωρία,ότι αφού η δύναμη του Ολυμπιακού είναι ο πύρινος κόσμος του, οι διοικήσεις του Ολυμπιακού θεωρούν ότι σωστό είναι να σηκώνει ο ίδιος το κύριο βάρος της της υπεράσπισης του συλλόγου....Η αφασία του επίσημου Ολυμπιακού δηλαδή ,είναι δηλαδή ένας τρόπος για να κρατιέται σε εγρήγορση ο κόσμος του Ολυμπιακού-να "τσιτώνεται",να δένεται περισσότερο με τον θρύλο και να αποτελεί ο ίδιος την ασπίδα του..ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ;Ετσι κι αλλιώς συγχαρητήρια και χαιρετίσματα από το ασπροκόκκινο Ηράκλειο

Εικόνα apostolos gaganis

Καλές και συγγαυρικές ευχές, Ερυθρηράκλειε.

"Εν δαφνοστεφανωμένω εφήβω, νίκα".

Εικόνα Christos7

Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Προσυπογράφω.

Από κει και ύστερα, πιστεύω πως καλό είναι να μη λέμε αυτό το καθεστώς "εξυγίανση", έστω κι αν εμείς οι γαύροι το κάνουμε με χρήση εισαγωγικών και μπόλικη δόση ειρωνείας. Κομματικό πελατειακό ποδόσφαιρο είναι πλέον. Ούτε στη Β. Κορέα δε γίνονται αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Καταργήσανε το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου για να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, και να προωθούν εκείνες τις ομάδες που ανήκουν στα τζάκια που στηρίζουν τα κόμματά τους. Βρωμιά, μπόχα, και δυσωδία. Πανηγυρίζουν για αυτή τη κατάντια οι 20αρικάκηδες "δημοσιογράφοι", ο Θεός να τους κάνει, που γράφουν ψέμματα χωρίς ίχνος ντροπής και λογοκρίνουν κάθε αντίλογο, ενώ βγαίνουν με ύφος 1000 καρδιναλίων και παριστάνουν τους τιμητές των πάντων.

Εμείς οι γαύροι αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι κάτι που έπρεπε να κάναμε εδώ και 20 χρόνια αλλά δε το κάναμε (τουλάχιστον όχι στο βαθμό που έπρεπε) και δώσαμε την ευκαιρία σε αυτά τα καθίκια που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο να το ξεφτιλίσουν: Να κάνουμε σοβαρή αντι-προπαγάνδα παντού.

Κόκκαλης και Μαρινάκης είναι γίγαντες, παράγοντες που θα ζήλευε κάθε ομάδα, σίγουρα και οι αντίπαλοί μας, όσο κι αν τους μισούν, πολύ θα τους ήθελαν στις ομάδες τους... Αλλά έχουν ένα κακό, ειδικά ο Κόκκαλης: Δεν έπνιξαν τη μαύρη προπαγάνδα κατά του Ολυμπιακού όσο θα έπρεπε. Σε αυτό το πράγμα πάντα με άφηναν παραπονεμένο, ξαναλέω, ειδικά η εποχή Κόκκαλη ήταν μια εποχή που μας έθαβαν παντού και ένιωθα πάντα πως δεν απαντούσαμε όπως έπρεπε ως σύλλογος.

Καταλαβαίνω τη θέση πως ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα που απαντάει στο ΓΗΠΕΔΟ, και τη σέβομαι, αλλά τα καθίκια των άλλων ΠΑΕ μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό επί ίσοις όροις στο γήπεδο, έκαναν πάντα μαύρη προπαγάνδα κατά της ομάδας, με συνέπεια να έχει καλλιεργηθεί στο πολύ κόσμο η πεποίθηση πως ο Ολυμπιακός είχε παράγκα 20 χρόνια και τα έπαιρνε τα πρωταθλήματα και τώρα που έχει "50-50" τα χάνει και σκούζει. Αυτά κάνει η προπαγάνδα όταν ειναι ανεξέλεγκτη. Λέγε λέγε, πέτα λάσπη πέτα λάσπη, όλο και κάτι θα μείνει στο τέλος, που έλεγε και ο πατέρας της επιστήμης της προπαγάνδας, Γκέμπελς...

Και όταν ο άλλος έχει πειστεί πως έχει το ηθικό πλεονέκτημα, τότε δικαιολογεί τα μεγαλύτερα έκτρωπα και δε νιώθει τύψεις γιατί νομίζει πως είναι με τη μεριά "του καλού". Από αυτό άλλωστε πάσχουν και οι "βαζελόγαυροι", που γράφετε τα παλικάρια εδώ στο σάιτ που και που. Είναι γαύροι που έχουν καταπιεί τη προπαγάνδα αμάσητη. Τι να κάνουν κι αυτοί, μιλάμε για ένα εκτεταμένο σύστημα προπαγάνδας που λειτουργούσε επί δεκαετίες...

Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός της προπαγάνδας. Προετοίμαζε το έδαφος έτσι ώστε να έρθουν οι κακοποιοί και να κλέψουν ανεξέλεγκτοι. Τι έκαναν εξάλλου για να έρθει η "εξυγίανση"; Έστησαν "αντικειμενικά ΜΜΕ", και ξεκίνησαν τη προπαγάνδα... Σάιτ βόθροι σαν το SDNA, που πλέον όλοι ξέρουμε που ανήκει και τι πρεσβεύει, αλλά όταν ξεκίνησε κορόιδεψε πολύ κόσμο, όπως κι εμένα.

Για αυτό έχω παράπονα από το Κόκκαλη. Δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Αλλά όταν μας πετούσαν λάσπη δεν κοίταγε να το πάει δικαστικά να κόψει κώλους. Κι εμείς οι Ολυμπιακοί δε πολυχαλούσαμε τη ζαχαρένια μας να απαντάμε στα κωθώνια γιατί παίρναμε τα κύπελλα και ζμπουτσαμας. Αυτά πληρώνουμε τώρα. Βλέπετε τους ΜΠΑΟΚτζήδες πως είναι παντού στο διαδίκτυο και προπαγανδίζουν για τον ΜΠΑΟΥΚ; Όπου και να είσαι, σε όποιο σάιτ, είτε στο Youtube, τα σχόλια γεμάτα με μπαόκια, ακόμη και στα βίντεο του Τάκη του Τσουκαλά... Αυτοί λυσσάνε και προπαγανδίζουν, εμείς αραχτοί καναπέ και δε βαριέσαι. Και όταν έρχεται η ώρα να μας σφάξουν, τα λουζόμαστε γιατί η "περιρέουσα ατμόσφαιρα" είναι πως "εμείς τα κάναμε 20 χρόνια, άρα δε πρέπει να γκρινιάζουμε".

Φυσικά η παραπάνω κριτική δεν αφορά το RATM, που πραγματικά από ό,τι έχω δει μέχρι τώρα κάνει ΦΟΒΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Εικόνα apostolos gaganis

Να΄σαι καλά, φίλε. Και θέλω να ξέρεις κάτι: Ο Σάββας κι΄εγώ γράφουμε πάντα χωρίς να συνεννοούμαστε πριν, καθ΄οιονδήποτε τρόπο, για τα θέματα που εκτίθενται σε τούτο το σάϊτ. Ο καθένας απ΄τους δυο μας γράφει ό,τι επιλέξει, χωρίς να ξέρει περί αυτού τίποτα ο άλλος. Απλώς, εδώ συμπέσαμε στο θέμα "Τζήλος" και αφού ανέβασα το άρθρο μου, τότε διαπίστωσα ότι ο Σάββας είχε γράψει κι΄αυτός για το ίδιο θέμα.

ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ, ΤΩΡΑ.