Ή ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ Ή ΤΕΡΜΑ Η ΜΠΑΛΑ, ΔΗΛΑΔΗ; ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΙ΄ΑΥΤΟ;



Μετά την ιστορία με τον Τζήλο, που δείχνει να΄χει πολύ και ενδιαφέρον ζουμί, φτάνει να ψαχτεί - επί τέλους - όπως ΠΡΕΠΕΙ και να μην μπει κι΄αυτή σαν τόσες άλλες παρόμοιες προηγουμένως στο αρχείο, κάθομαι σήμερα και διαβάζω τη σχετική με το θέμα ειδησεογραφία: ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟΝ. Αδιέξοδο. Δεν βλέπω απολύτως τίποτα το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ. Απ΄τους αθλητικούς συντάκτες. Είτε ευχολόγια είτε αναμάσημα παλαιότερων δημοσιευμάτων τους, οι συνήθεις πια κοινοτοπίες. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, καμία.

Του λόγου μου, όπως εκατομμύρια συμπολίτες μου, μ΄αρέσει να βλέπω ΜΠΑΛΑ. Ανέκαθεν μ΄άρεσε. Έτσι όπως πάει όμως το πράγμα, θα μας την κόψουνε κι΄αυτή. Αλλιώς δεν εξηγείται ετούτη η στάση των αρμοδίων, μετά τον ξυλοδαρμό του συγκεκριμένου διαιτητή. Το ανέλαβε το ζήτημα η αστυνομία ( γιατί όλες τις άλλες φορές, ποιός το ανελάμβανε;), θα περιμένουμε συνεπώς κι΄αυτό το καταλαβαίνω, φτάνει να μάθουμε ποιοί τέλος πάντων είναι οι φυσικοί αυτουργοί της καταδικαστέας πράξης, γιατι έγινε η τελευταία και φυσικά ποιοί κρύβονται πίσω της. Που πολύ αμφιβάλλω. Μακάρι. Μπας και ξεβρωμίσουμε...

Εν τω μεταξύ, οι διαιτητές λέει ξεκινήσανε αποχή. Και τί θα γίνει δηλαδή; Θα σταματήσουνε, έτσι, στο μέλλον οι βιαιότητες εναντίον τους; Είναι ευχαριστημένοι, οι ίδιοι, απ΄την απόδοσή τους φέτος; Γιαυτό μιλάμε τώρα. Είναι μήπως και ιδίως οι οπαδοί ΟΛΩΝ των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας; Τις κουβέντες για ΗΛΙΘΙΟΥΣ απ΄τον Περέϊρα και τον Βασιλειάδη, τις αφήνω παράμερα. Δεν αξίζουν οιουδήποτε σχολιασμού. Ή, αν θέλετε, ΕΠΙΤΕΙΝΟΥΝ τη δηλητηριώδη γνώμη του κόσμου για το ποιόν της ελληνικής διαιτησίας. Τον εξαγριώνουν πιο πολύ. Εξυγίανση και κουραφέξαλα... Χειρότερα τα΄κάνατε. Αφήστε ρε τις βλακείες, συμμαζευτείτε ΟΛΟΙ οι υπεύθυνοι εντός και εκτός ποδοσφαίρου και κοιτάξτε να δείτε τί μπορεί να γίνει ώστε να διασωθεί το πρωτάθλημα, αφού έτσι όπως πάει, με την παρούσα ΚΕΔ κι΄αυτούς τους ξενόφερτους επιτηρητές της πλάκας που μας έχει στείλει για να μας...σώσει η ΜΗΤΡΑ τελικά όλων των κακών που βιώνουμε, η ΟΥΕΦΑ για μένα, ομαλό τέλος πρωταθλήματος ΔΕΝ πρόκειται να δούμε. Σκέψου μόνο όταν θα΄ρθουν τα μεγάλα ντέρμπι στον β΄γύρο, το τί πρόκειται να γίνει σε περίπτωση χοντρού φαλτσοσφυρίγματος. Έτσι όπως είναι τοξικωμένος ο κόσμος, με το θέμα. Το τί μολότωφ, κλωτσομπουνίδι, γκλοπιές, υλικές καταστροφές, μαχαιριές, τραυματισμούς και δυνητικώς τα χειρότερα ακόμη, θα δούμε. Τί θα κάνουμε τότε; Ε; Πάλι διακοπή στο πρωτάθλημα; Ρε δεν μας χέζετε, λέω΄γω. Που το΄χετε καταξεφτιλίσει. Μια μπάλα είχαμε κι΄εμείς και θέτε να μας την κόψετε και δαύτη! ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ΄ΚΕΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΘΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ.

Και λύση, επί του παρόντος τουλάχιστον και μέχρις ότου εκτονωθεί κάπως το λαϊκό ηφαίστειο, δεν ξέρω για πόσο, δεν μπορώ τώρα να προβλέψω αλλά σίγουρα μέχρι πέρατος της ποδοσφαιρικής περιόδου, δεν είναι άλλη παρά να πάνε στην μπάντα οι έλληνες διαιτητές, ΣΙΓΑ ΜΗ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ...ΚΥΡΟΣ ΤΟΥΣ, ν΄αρχίσουν να μετακαλούνται ΠΑΡΑΥΤΑ ξένοι στο εξής ΟΠΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ, αλλά ξένοι που να εγγυώνται το 50:50 κι΄όχι σαν τον ανεκδιήγητο ( και ύποπτο στα μάτια μου ) Κριστόφερσεν στο ματς με την Ικτερικιά και να επιταχυνθεί, να τσακιστούν οι υπεύθυνοι, όσο γίνεται η εγκατάσταση και εφαρμογή του VAR. Όπως και να το κάνουμε, ΟΠΩΣ, τα πράγματα θα πάνε ΚΑΛΥΤΕΡΑ από τούτο το χάλι που βιώνουμε. Κι΄αν θέλει εκείνη η αμαρτωλή, η ΟΥΕΦΑ, μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση κι΄όχι να γράφει ουσιαστικά στ΄αρχίδια της, τί λέω;, να ΣΥΝΕΡΓΕΙ του κερατά στην παρούσα ανεκδιήγητη και ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ κατάσταση με την ελληνική διαιτησια στους αγώνες.

Κάνουν αποχή, οι εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσόντες έλληνες κόρακες μετά τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου τους; Για τους λόγους τους. Εντάξει. Και μετά; Θα επανέλθουν κάποτε. Και μετά; Θα σφυράνε καλύτερα; Θ΄αρχίσουν π.χ. να δίνουν ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ όσα πέναλτι πρέπει και θα σταματήσουν ν΄αγνοούν ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ άλλα, τόσο κραχτά που και καταρράχτη να΄χεις και στα δυο σου μάτια, δεν μπορεί, θα τα΄βλεπες; Γιαυτό λέω: "Όσα δε φάρμακα ( σιγά τα φάρμακα δηλαδή...) ουκ ιήται, σίδηρος ιήται". Και σίδηρος στην περίπτωσή μας, δεν είναι οι αποχές. Που ΟΛΕΣ στο παρελθόν, δεν οδήγησαν πουθενά. Είναι: α) Να βρούμε του ενόχους, μπρος και πίσω, του ξυλοδαρμού β) να σοβαρευτεί εν τω μεταξύ άμεσα η ΟΥΕΦΑ και ν΄αφήσει τις μαλακίες της στην μπάντα γ) ν΄αρχίσουν να καλούνται ΑΜΕΣΑ και συστηματικά στο εξής σοβαροί ξένοι διαιτητές εδώ, όπου απαιτείται και μέχρι να ηρεμήσουν κάπως τα πράγματα, και δ) να εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό το VAR. Εννοείται ότι οι υπεύθυνοι για όλα τα παραπάνω, θα πρέπει ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ πρωτίστως το έργο αλλά και τον εαυτό τους, με ό,τι σημαίνει αυτό. Αλλιώς,

ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΛΑΚΩΘΕΙΤΕ!

Έτσι για να το πω όσο πιο ευγενικά μπορώ. Βαρέθηκα πια να ζω, ποδοσφαιρικά και εξωποδοσφαιρικά, μεσ΄στη σαπίλα, τη συμφεροντολογία, την υποκρισία, τη δουλοπρέπεια και την ανικανότητα. Γιατί τί είναι το ποδόσφαιρο στο φινάλε, με΄όλα αυτά τα ΑΙΣΧΗ στα οποία είμαστε μάρτυρες; Καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας είναι. ΚΑΙ το ποδόσφαιρο. Μαζί με τόσα άλλα. 

Άντε, προλαβαίνω να πιω ένα καφεδάκι ακόμα πριν μεσημεριάσει για τα καλά...

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Πολύ σωστά εκθέτεις τα πράγματα, επισημαίνεις επιπτώσεις
και κινδύνους και προτείνεις λύσεις, doc.

'Οπως πολύ σωστά συμπληρώνουν και οι σύγγαυροι πιο κάτω.

Ο ξυλοδαρμός τού Τζήλου δείχνει μια καραστημένη υπόθεση
που μόνο τον Ολυμπιακό δεν θα ωφελούσε και δεν θα ωφελήσει
με τη γελοία διακοπή, την εμβόλιμη αγωνιστική κ.λπ.

Κατά 99,99% θα μείνουμε στο σκοτάδι, όχι λόγω ανικανότητας
των αρμοδίων αρχών, αλλά λόγω σκοπιμότητας...

Τα ελληνικά κοράκια, πιόνια της "εξυγίανσης" και πολλαπλώς
ξεφτιλισμένα και γενικά ανίκανα, μη σώσουν και ξανασφυρίξουν.
Που εκφράζουν...συσσωρευμένη αγανάκτηση, ισχυρίζονται οτι
υπηρετούν τη διαιτησία και συμπαραστέκονται στον...άξιο Τζήλο.

Τα ανδρείκελα, που δεν έβγαλαν κιχ για την ξεφτίλα τους με την
πρόσκληση ξένων και την εξ αυτού και μόνον απόδειξη της
αχρηστίας τους και του ελέω "εξυγίανσης" ρόλου τους ως
χρήσιμων κομπάρσων. Που και πάλι, στην πρεμούρα τους να
εξυπηρετήσουν πότε τον νότιο και πότε τον βόρειο βραχίονα
της "εξυγίανσης", προκαλούν αντίστοιχες αντιδράσεις και από
αυτούς.

Και από τον Τζήλο δεν περιμένω τίποτε το ουσιαστικό. Μια χαρά
είναι και αυτό το ανδρείκελο και ετοιμάζεται για νέα "εξυγιαντικά"
σφυρίγματα. Γενικολογίες και μελοδραματικές μπούρδες θα
ακούσουμε. Εάν ήθελε να πει κάτι σοβαρό που να θίγει την
"εξυγίανση", θα το έπραττε ήδη φτύνοντάς τη και με παραίτηση.
Ούτε από τον φανφαρόνο Κούγια περιμένω σχετική καθοδήγηση.

Εικόνα Romain

Στην αρχή μου μύριζε περισσότερο προβοκάτσια ΤΖΑΜΠΑ αλα Πατέρα σε Βασάρα. Ομως με τα αντανακλαστικά του Κυριακου να το ρίξει στον Ολυμπιακό, το τέλμα που έχουν φτάσει οι έρευνες για την ανατίναξη του αυτοκινήτου Λουτσέσκου και το λαθρεμπόριο τσιγάρων με Golendri, περισσότερο γέρνω προς Γεωργιανούς.

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΑΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.

Αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι ΤΣΙΓΑΡΑ ή ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.

Εικόνα Ποσειδωνία

Είναι αλήθεια πως οι διαιτητές δέχονται συνεχώς επιθέσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους.
Όμως δεν είδα κανέναν να αποσυρθεί. Όλοι κινδυνεύουν και όλοι αλληλοσκοτώνονται για να είναι διαιτητές. Δεν τους βάζει κανένας με το ζόρι. Μόνοι τους επιδιώκουν να παίζουν. Αν φοβούνται ας παραιτηθούν.

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστό. Μπόλικα τα λεφτά, βλέπεις.

Περιμένω, όπως όλοι, να μιλήσει ο Τζήλος...

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστό. Μπόλικα τα λεφτά, βλέπεις.

Περιμένω, όπως όλοι, να μιλήσει ο Τζήλος...

Εικόνα sotiris chios

α) Απόστολε για ψάξτε με την διακοπή ποιος ωφελείτε ποιοι έχουν τραυματίες κλπ.
β) Η περίπτωση του Τζήλου μοιάζει με τον φούρνο του μέγα βουλευτή την πέργκολα του Μπίκα κλπ.
δεν πείθει με τίποτε ότι είναι ξυλοδαρμός λόγω σφυριγμάτων του κολίνα της Λάρισας αν ήταν έτσι θα
τον άφηναν ανάπηρο τον ξεφτίλα.
γ) Στο φινάλε ποιο είναι το κόστος όταν σφυρίζουν Έλληνες και ποιο όταν έρθουν ξένοι.

Εικόνα Christos7

Οι ξένοι είναι φτηνότεροι. Όταν είχε έρθει ένας Φινλανδός που τα είχε πάει πολύ καλά, είχαν γράψει στα διάφορα σάιτ πως στη χώρα του, που έχει δραματικά ανώτερο βιοτικό επίπεδο από την Ελλάδα με πολύ υψηλότερους μισθούς, παίρνει 500 ευρώ το παιχνίδι... Κι εμείς λέει δίνουμε 3000 το παιχνίδι... Με λίγα λόγια του πληρώνουμε 500, το ταξίδι, το ξενοδοχείο, και κανά δυό π@υτάνες να ξεχαρμανιάσει να μη βαριέται, και μας μένουνε και ρέστα....

Εικόνα apostolos gaganis

Έχει ένα καλό άρθρο ο Καίσαρης στο 10gr. σήμερα, Σωτήρη, για το θέμα. Κι΄αυτός βέβαια, λύση δεν προτείνει. Ίσως γιατί ξέρει με ποιούς έχουμε να κάνουμε και το κρίνει ανώφελο. Και ΕΤΣΙ όμως, θα΄πρεπε να καταθέσει τις προτάσεις του. Αν έχει, που αυτός πρέπει να΄χει.

Εικόνα Fotiadko7

Δε μπορω παρα να βγαλω το καπελο σε αυτον τον γιγαντα τον Βαγγελη Μαρινακη που αντεχει ακουραστα τα απανωτα χτυπηματα κατω απο την ζωνη και τους τονους λασπης που εκτοξευονται εναντιον αυτου και της ομαδαρας μας!Ευλογημενοι ειμαστε που εχουμε αυτον τον ανθρωπο για προεδρο! Να το καταλαβετε καλα ρε αθεοφοβοι, οσο μας χτυπατε ετσι, τοσο πιο πολυ θα μας πορωνετε! Ο Βαγγελας σας γλενταει κι ο δαφνοστεφανωμενος ερυθρολευκος βιαστης σας θα γινει ο χειροτερος εφιαλτης σας! Μαζικη επιθεση χρειαζεται Αποστολη φιλε μου απο ολους μας, ο προεδρος μεσω δικαστικης οδου σε ολους οσους βιαζονται να τον συκοφαντησουν, διοικηση και τεχνικο τιμ με ηχηρες μεταγραφες στις θεσεις που χρειαζομαστε ενισχυση κι εμεις συσπειρωμενοι κι ενωμενοι να αγκαλιασουμε την ομαδα και να την στηριξουμε με ολες μας τις δυναμεις! Οι μπουγατσες ειναι μακραν η πιο ελεεινη ομαδουλα του ελληνικου ποδοσφαιρου τελικα με διοικηση και οπαδους και προπονητη γεματους κομπλεξ!

Ολυμπιακος μονο!!!

Εικόνα apostolos gaganis

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

ΜΟΝΟ.

Εικόνα Christos7

Πολύ μπόχα και δυσωδία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν κάτι δεν αλλάξει και οι υπεύθυνοι (ο Θεός να τους κάνει) δε λάβουν σοβαρά μέτρα,προβλέπεται εκρηκτικός β γύρος με φοβερά επεισόδια που μάλλον θα μας κάνουν ξανά ρεζίλι διεθνώς και πιθανώς να σημάνουν καιτον πολυετή αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Ειδικά αν ο Ολυμπιακός πλησιάσει τον ΜΠΑΟΚ ή -ακόμη χειρότερα- νικήσει και στη Τούμπα, αυτοί είναι ικανοί να τα κάψουν όλα. Είναι τόσο άρρωστοι, όλοι, από τον κοντοπίθαρο πρόεδρα, τον επίσης κοντοπίθαρο πυροβολημένο κρεατόμαγκα γιο, το προπονητή, τους παίκτες, τους οπαδούς, τους δημοσιογράφους... Έχουν αποφασίσει πως θα το πάρουν το φετινό. Θα πάθουν νευρικό κλονισμό αν το χάσουν. Μέχρι και απόσχιση της Μακεδονίας θα ζητήσουν και θα ξεκινήσουν αντάρτικο. Τους έχω ικανούς.

Σοβαρά, έχω αρχίσει και φοβάμαι για τη σωματική ακεραιότητα της αποστολής μας στη Τούμπα. Είναι τρελοί οι άνθρωποι και ο ρώσος δε τους ελέγχει 100%. Συνεχώς λένε "αν δε το πάρουμε εμείς, το πρωτάθλημα δε τελειώνει". Στη τελική τι τους νοιάζει, καρπαζοεισπράκτορες μια ζωή είναι στην Ευρώπη, ελπίδες να πάνε σε ομίλους Τσουλου του χρόνου δεν έχουν αφού θα είναι στις κληρώσεις των ανίσχυρων ακόμη κι αν πάρουν πρωτάθλημα, άρα;

Όπως έγραψα και χτες, αυτά συμβαίνουν όταν από τη μια μεριά έχεις αδίστακτους κακοποιούς στη κυβέρνηση κι από την άλλη έχεις ένα οπαδό που επί δεκαετίες η προπαγάνδα τον έχει πείσει πως αυτός ήταν με το σταυρό στο χέρι και του κλέβανε τον ιδρώτα "οι γαύροι".

Ας ελπίσουμε να τελειώσει ομαλά το φετινό πρωτάθλημα, γιατί από τα έκτροπα η μόνη ομάδα που δεν ευνοείται ποτέ είναι ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός ξεχωρίζει σα τη μύγα μέσα στο γάλα, η μόνη Ευρωπαϊκή δύναμη της χώρας... Για αυτό μας μισούν.

Εικόνα apostolos gaganis

Όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο περιστρέφεται γύρω από ένα όνομα: Ολυμπιακός.

Γιαυτό μας μισούν. Γιατί είμαστε οι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ και οι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ. Γιατί τους έχουμε όλους ΑΠΟ ΚΑΤΩ. Σε κόσμο, τίτλους και νίκες μεταξύ μας. Και γιατί ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ. Ο Δαφνοστεφανωμένος είναι παιδί ακόμα...

Κατανοητό.

Εικόνα apostolos gaganis

Διάβασα τώρα μόλις τις δηλώσεις εκείνου του ανεκδιήγητου, του Λουτσέσκου, σε ρουμάνικη εφημερίδα. Τί να πεις ρε ΒΛΑΚΑ για τον Γκαρθία και τον Ολυμπιακό; ΑΡΧΙΒΛΑΚΑ! Υπάλληλος του Πάοκ είσαι. Παίρνεις ΛΕΦΤΑ, και καλά λεφτά, απ΄τον Ιβάν. Έτσι και σου κοπούν αύριο το πρωί, πάει έφυγες. Πήρες των ομματιών σου και σε χρόνο d/t την ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕΣ την...Παοκάρα. Που μου το παίζεις και σκληρός "Εξυγιαντής". ΚΩΘΩΝΙ...

Να κάτι τέτοιοι βάζουν φωτιά στο φίλαθλο κοινό της χώρας. Στο πρωτάθλημα. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάτι σαν και δαύτονα....

Υ Γ. Περιμένω και τον Τζήλο, πώς και πώς, να μας μιλήσει καθώς είπε "για όλους και για όλα". Άντε λοιπόν. Πες τα. Να σ΄ακούσουμε κι΄εσένα. Να δούμε τί θα μας πεις. ΟΛΑ ΟΜΩΣ, ΕΤΣΙ; ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ. ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ.