ΤΙ ΕΧΩ ΜΑΖΕΨΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΑΚΟΥΛΙ ΜΟΥ...



Ήταν όσο να΄ναι ένα γκολ, του Καμπιάσο, για το ένα-ένα στο 3-1 κατά του Βάζελου το 2016 στο Καραϊσκάκη, που απασχόλησε τότε θυμάμαι κόσμο και κοσμάκη. Για το αν επηρέαζε ο Τσόρι τη φάση η πολλή κουβέντα και δεν...έβλεπε καλά ο Στιλ, με συνέπεια να το ρουφήξει. Ο Κύζας το κατακύρωσε και πολύ καλά έκανε, παρά την υπόδειξη του επόπτη. Μέχρι τα κορυφαία πολιτικά κλιμάκια της χώρας είχε φτάσει η μετα...τεμαχιακή συζήτηση ως προς την εγκυρότητα της πρώτης φάπας, αψευδής άλλωστε μάρτυς η φωτογραφία μας, αφού ακολούθησαν ως γνωστόν άλλες δυο, από Ντακόστα και Ιντέγε. Στο τέλος, όπου ξυρίζουν και το γαμπρό. Με την ευκαιρία, καιρό έχουμε να ξαναδούμε τέτοιο έργο και γενικότερα στα ντέρμπι απ΄την ομάδα μας, γεγονός που εκφεύγει βέβαια του σκοπού του παρόντος άρθρου, αλλά δεν ξεχνιέται καθώς όλοι αντιλαμβανόμαστε κάτι τέτοιο. Απλώς τ΄αφήνουμε δοθείσης ευκαιρίας για κάποια άλλη φορά.

ΤΙ ΒΑΖΩ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΝΩΡΙΣ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ  ΒΡΑΔΥ, ΑΠ΄ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΣΑΚΟΥΛΙ ΜΟΥ;

1. Βασικά, τα περισσότερα έχουν να κάνουν με τη διαιτησία. Και το πρώτο είναι πως ταυτοποιήθηκε ο τύπος που  νοίκιασε το αμάξι στο οποίο επέβαιναν αλέ ρετούρ οι ξυλοφορτωτές του Τζήλου. Ένας, λέει, 46χρονος με ποινικό παρελθόν. Διάβασα ακόμη ότι οι ένοχοι έχουν καταγραφεί απ΄τις κάμερες ασφαλείας στην Εθνική οδό. Δεν είδα να γράφεται τίποτα για κατευθύνσεις του αυτοκινήτου στον πηγαιμό και τον ερχομό απ΄τον ξυλοδαρμό. Σχετική σημασία έχει, αλλά το σημειώνω. Γενικά υπάρχει δημοσιογραφικό κλίμα ότι ο κλοιός γύρω από τους φυσικούς αυτουργούς, στενεύει. Έχω γράψει σε προηγούμενο άρθρο μου εδώ γιαυτό. Μια λέξη, στις κάμοπσες: Μακάρι. Θα το παρακολουθούμε επομένως με μεγάλο ενδιαφέρον το θέμα. Όλη η οπαδική Ελλάδα. Πιθανολογώ ότι ο Τζήλος θα πει όσα υποσχέθηκε, όταν θα υπάρξουν πιο χειροπιαστά δεδομένα. Λογικό μου φαίνεται, αλλά μόνο υπόθεση κάνω.

2. Το δεύτερο, έχει να κάνει με τη συνέντευξη του Σιδηρόπουλου στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Καταχωρίζω, κάπως εκτενέστερα, κάποια ενδιαφέροντα κομμάτια της και τα σχολιάζω.

- "Επί πλέον, θα ζητήσουμε ( στη συνάντηση με ΕΠΟ, ΚΕΔ, Σουπερ Λίγκα, Φούσεκ, στις 4 Γενάρη ) να προστατεύονται οι διαιτητές από τις δηλώσεις εκπροσώπων ΠΑΕ, τους "κύκλους" τους, ανακοινώσεις που κάποιες φορές είναι άστοχες, τα πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες και τα δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ, που στοχοποιούν ανθρώπους, αλλά και τα περιβόητα "ντου" στα γήπεδα. Πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος και να επιβάλλονται οι ανώτερες ποινές".

Σχολιάζω: Θα μπορούσα να πω πολλά, θα γράψω όμως λίγα. Όσο γίνεται. Και τα πιο ουσιώδη, πιστεύω. Είμαι κατά των ακροτήτων, γενικώς. Έτσι, συμφωνώ ως προς τα χουλιγκανικά "ντου" και υπερθεματίζω. Για τα υπόλοιπα όμως: Λογοκρισία, δεν μπορεί να επιβάλουν οι διαιτητές. Υπάρχουν βεβαίως και περιπτώσεις όπου ξεφεύγουν οι ομιλητές ή οι γράφοντες απ΄τα όρια, όπως εγώ τουλάχιστον τα αντιλαμβάνομαι. Και μιλάω για τους επαγγελματίες. Και μόνο. Ποιός όμως θα΄ναι εκείνος που θα τα κρίνει; Αν νομίζει ότι θίγεται κάποιος ή κάποιοι, η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο. Ας καταφύγει εκεί. Δηλαδή τί; Οι μεν, κάνουν ΜΟΝΟ "ανθρώπινα" λάθη και θα πρέπει συνακόλουθα να προστατεύονται, δεν ξέρω πώς, και οι δε, οι θιγόμενοι, θα πρέπει να κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο όταν σφαγιάζονται και μάλιστα ΚΑΤ΄ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΝ; ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ; Κι΄αυτή πάλι η λέξη-καραμέλα; Η στοχοποίηση; Για τούτη ακριβώς μιλάω. Όλοι πια, με το "στοχοποιώ" και τη "στοχοποίηση" έχουν να κάνουν. Στοχοποίηση από΄δω, στοχοποίηση από΄κει... Πώωωως τα βλέπετε, ρε μάγκες; Θα καταργήσουμε την κριτική, γιατί όσοι κριτικάρονται, έστω και οξέως, έστω και καθ΄υπερβολήν καμιά φορά, θα καμώνονται ότι...στοχοποιούνται και επομένως ό,τι ήθελε προκύψει στη συνέχεια κλπ; Ανεξέλεγκτοι θα΄ναι οι διαιτητές; Θα μας το παίζουν...θύματα; Οχυρωμένοι πίσω απ΄το επίθετο "ανθρώπινος"; Τί να κάνουμε; Υπάρχουν πόστα στη ζωή τα οποία κριτικάρονται, ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ, πιο έντονα. Και τέτοιο, μεταξύ αρκετών, είναι ΚΑΙ η διαιτησία. Ας σφυρίζουνε καλύτερα, για να μην κριτικάρονται δυσμενώς. Εκτός κι΄αν οι ίδιοι είναι ευχαριστημένοι απ΄την μέχρι σήμερα απόδοσή τους στα παιχνίδια. Όλοι ΟΜΩΣ, έχουν παράπονα σε βάρος τους. Όλοι. Κι΄εμείς οι Ολυμπιακοί τα περισσότερα και σκασμός γιατί έτσι είναι. Το RATM τα΄χει παραθέσει, και όχι μόνο, λεπτομερέστατα τα...ανθρώπινά τους. Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα τους τα λάθη είναι "εξυγιαντικά". Σαφώς όχι. Αλλά τόσα πολλά, τόσο επαναλαμβανόμενα και τόσο μερικές φορές εξώφθαλμα, απ΄την αρχή τούτου και όχι μόνο του πρωταθλήματος, έχουν όπως είναι φυσικό, εύλογο, δημιουργήσει στον κόσμο του Ολυμπιακού κάτι πολύ περισσότερο από υπόνοιες για νόθευση αποτελεσμάτων σε βάρος του μεγαλύτερου σε επιτεύγματα και λαϊκή στήριξη αθλητικού οργανισμού της χώρας. Ιδίως, όταν οι σε βάρος του Ολυμπιακού χοντρές και κολάσιμες διαιτητικές αποφάσεις, συνδυάζονται με άλλες, προκλητικότατες, υπέρ των κύριων - και ειδικά του ενός - ανταγωνιστών του. Ας αφήσουμε τις υποκρισίες. Για μένα, ο κύριος υπεύθυνος των όσων αρνητικών βιώνουμε, με μία μόνο από τις κορυφώσεις τους το πολύ πρόσφατο εξωαγωνιστικό διαιτητικό συμβάν, είναι η κυβερνητική πολιτική στο θέμα ποδόσφαιρο, με την στήριξη της ΟΥΕΦΑ. Αναμένουμε τις εξελίξεις....

- Για τους ξένους διαιτητές, ο Σιδηρόπουλος είπε: "Είναι ένα μέτρο που πέτυχε όσον αφορά τους αγώνες, αλλά απέτυχε καθώς απαξίωσε τους Έλληνες διαιτητές".

Σχολιάζω: Κλασική, γελοία, δήλωση. Και έτσι και γκιουβέτσι. Κουβέντα αρσενικοθήλυκη. Μυξοπάρθενη. Τυπική πολιτικού. Πολιτικάντη, το ορθότερον. Τί πα΄να πει, πέτυχε στους αγώνες η ξένη διαιτησία; Με κάποιες εξαιρέσεις, σημειώνω εγώ. ΑΥΤΟ δεν πρέπει να θέλουμε; ΑΥΤΟ δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει; Και μόνο; Η δικαιοσύνη; Κι΄όχι ετούτο το ερμαφρόδιτο 50:50 των σύγχρονων ghostbusters της μπαλίτσας; Τί ενδιαφέρει τον οπαδό, τον όποιο οπαδό στο φινάλε, αν θα...τρωθεί ή όχι με τη μετάκληση των ξένων ρέφερι το...κύρος των Ελλήνων διαιτητών; ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΠΑΝΤΑ... Σωστή διαιτησία θέλουμε να βλέπουμε, εμείς τουλάχιστον οι Ολυμπιακοί. Για τις άλλες ομάδες, ας μιλήσουν οι οπαδοί τους. Ξέρω καλά ότι σήμερα, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, τους βολεύει το υπάρχον διαιτητικό καθεστώς, άσχετα τί λένε δημοσίως και...επισήμως. Για τη δική μας όμως μιλάω. ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΑΩ. Των μισών τουλάχιστον κατοίκων τούτης της χώρας. Ξένοι λοιπόν. Ξενότατοι. Γιατί από τους δικούς μας, έχουμε παράπονα. Φρικτά. Όταν βλέπουμε τάπες με τις χερούκλες που αγνοούνται αηδιαστικά, γκρεμίσματα του κερατά που επίσης αγνοούνται κατά τρόπο ανεξήγητο, ή σφυριούνται "όπως πρέπει" σκόπιμες καταδύσεις, τί να πούμε; Τον νου σας!; Προσέξτε!;Την ελληνική διαιτησία και τα μάτια μας!; Σφύρα καλά, να σε στηρίξω. Αν όμως μου σφυράς όπως σφυράς, να μη σε κριτικάρω αρνητικά, να μην παραπονεθώ, να μη σε καταγγείλω για αλλοίωση αποτελέσματος, να μην σε...σφυρίξω; Να σκεφτώ ότι ΕΤΣΙ, υπονομεύω το...κύρος σου; Ρε, είμαστε καλά; Με ποιούς νομίζετε ότι έχετε να κάνετε; Σε ποιούς απευθύνεστε; Σε οσίους ή σε αναντάμ παπαντάμ ηλιθίους και μου κάνετε τέτοιες βλακωδέστατες κατά τον επιεικέστερο χαρακτηρισμό δηλώσεις;

- Για το VAR, ο λόγος τώρα. Συναφέστατο προς το προηγούμενο. Κάποιος κύριος Διακοφώτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, δήλωσε - καθώς διάβασα - στον ΑRENA FM 89,4 ( που...τόσο πολύ ενδιαφέρεται για το VAR ) ότι το σύστημα πάει για εγκατάσταση στη χώρα στον...τελικό του Κυπέλλου και ΟΧΙ στις 19 του Γενάρη που μας λέγαν οι υπεύθυνοι πως θα΄ναι έτοιμο. Γιατί είναι κι΄ακριβό το άτιμο. Κάπου 10 εκατομμυριάκια. Καλά δεν το ξέρατε αυτό όταν το τάζατε για πολύ πιο μπροστά απ΄ό,τι μας λέτε τώρα; Ρε, άμα δεν ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ο Πάοκ την κατάκτηση αυτού του ρημαδοπρωταθλήματος, όχι VAR δε βλέπουμε, αλλ΄ούτε της Παναγίας τα μάτια. Δεν είμαστε για τέτοια την σήμερον ημέρα. Πάμε και για εκλογές. Αααα! Όλα κι΄όλα! Εμεις δε λέμε "θα και θα"!  Μιλάμε σπαθί και το εννοούμε! Άσε που ΑΝ μια απ΄τις δυο ομάδες του τελικού στο Κυπελλάκι είν΄ο Ολυμπιακός, ούτε τότε θα δούμε VAR. Και στοίχημα...

3. Θα μπορούσα να γράψω και για κάποιον τύπο στο 10.gr, που μου΄γραψε άρθρο με τον πομπώδη τίτλο " Ο Πάοκ κλείνει το 2018 ως ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ στην Ευρώπη!". Τα κεφαλαία δικά μου. Είπα στον εαυτό μου, μόλις τον είδα: "Ρε, τί λέει αυτό; Για να δω...". Και το διάβασα. Και έφριξα με τις ασυναρτησίες του, συγκρίνοντας ο...author πράματα που δεν συγκρίνονται με τίποτα από οιονδήποτε στοιχειωδώς έστω εχέφρονα αναγνώστη. Δώωωωσε σανό πάντως στο πόπολοοο... Αφθονούν άλλωστε και τα δύο. Σε όλες τις ομάδες. Ανεξαιρέτως. Να τα λέμε κι΄αυτά. Δεν προχωρώ όμως σε...ανάλυση του πώς και του γιατί, καθ΄ότι στα...ανίατα, είμαι σκράπας. Το προσπερνώ λοιπόν και μπαίνω στα μεταγραφικά μας.

Λίγες κουβέντες εδώ, γιατί και τα στοιχεία που διαθέτουμε είναι μάλλον πενιχρά και οπωσδήποτε...θεωρητικά. Υπαρκτά μεν, αλλά η πράξη είναι εκείνη που θα δείξει και θα αποδείξει. Ήλθε ο Ινδιάνος, το αν είναι γκολτζής ή όχι θα το δούμε, πέρασε μαθαίνω τα ιατρικά, αναμένουμε τις τζίφρες. Φτάνει να μην πέσουμε όλοι απάνω του, ζητώντας με το πρώτο να μην αφήσει δίχτυ για δίχτυ αναίμακτο. Ήσυχα γαύροι μ΄....  Του δίνουμε εύλογο χρόνο προσαρμογής και τον στηρίζουμε ευελπιστώντας να βοηθήσει εκεί που χρειαζόμαστε. Τα υπόλοιπα, επί της οθόνης. Ήλθε και ο Μπα. Σενεγάλης γέννημα κι΄αυτός, σαν τον Σισέ, μα για το καλοκαίρι. Ίδωμεν και για το παλικάρι. Μαύροι, λέτε, πίσω; Μμμμ... Μου "κάνουνε".

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ΄ΧΟΥΜΕ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ.

Σχόλια

Εικόνα Aprosarmostos17

https://www.to10.gr/ten-files/epikerotita/518208/apokalypsi-tinazete-sto...

Η κυβέρνηση εκβιάζει υπόδικους μάρτυρες να δώσουν ονόματα πολιτικών της αντιπάλων. Μήπως σας θυμίζει κάτι αυτό; Επαγγελματίες έχουν γίνει.

Εικόνα Arxidakos

Που να δεις που το πάνε σήμερα το θέμα με αυτόν που έδειρε το Τζήλο. Μέχρι και δηλώσεις Μπέου του τύπου "να υποβιβαστεί η ομάδα του αντιπροέδρου που έδωσε την εντολή".

Εικόνα apostolos gaganis

Γκουχ! Γκουχ! Δηλαδή με ποιούς θα παίζουμε από Δευτέρα, μπρο;

Εικόνα Arxidakos

Πάντως όχι με τη Θύελλα Ραφήνας χαχα. Πέρα απ'την πλάκα πάντως βλέπω ότι οι "δικές" μας εφημερίδες δεν το πολυπαίζουν το θέμα της [ας πούμε] εξυχνίασης και με ζώνουν τα μακρόστενα ελλειψοειδούς διατομής ερπετά όχι γιατί φοβάμαι αλλά γιατί τόση πουστιά και αποπροσνατολισμό πια δεν αντέχει το σύστημά μου...

Εικόνα jole11canezza

Κυρ Απόστολε χρόνια πολλά καλή χρόνια σε εσάς,σε όποιον αγαπάτε και σε όλους τους ΓΑΥΡΟΥΣ του κόσμου! Να μαστε καλά όλοι να ζούμε μεγάλες στιγμές με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ

Εικόνα apostolos gaganis

Σ΄ευχαριστώ και αντεύχομαι ειλικρινά, εξαιρετό-γαυρε!

Εικόνα Ποσειδωνία

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
Πάντα να έχετε την όρεξη και το χρόνο να μας δίνετε τα εύστοχα κείμενά σας.

Εικόνα apostolos gaganis

Αντεύχομαι θερμά κι΄ευχαριστώ.

Εικόνα Harry red logic

Χρόνια πολλά κ. Απόστολε και φίλτατοι σύγγαυροι,υγεία και ευημερία για όλο τον κόσμο, ο Θρύλος στην κορυφή και λύτρωση από τα δεινά της εξυγίανσης και της μακιαβελικής εξουσίας.
Το νου μας σύγγαυροι μπήκαμε σε μια πολύ περίεργη χρονιά που όπως διαφαίνεται θα δούμε πράματα και θάματα!Τίποτα δεν θα μας εκπλήξει από τους σύγχρονους Καίσαρες Βοργίες!
Ενότητα,συσπείρωση, και γερή μνήμη για τα πεπραγμένα των εξυγιαντών!
Σχετικά με τα προεκτεθέντα σχόλια παραθέτω τις δικές μου απόψεις:
1. Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον την συνέχεια στην υπόθεση.Πάντως πρακτικά και ουσιαστικά ζημιωμένος από τις παρεπόμενες συνέπειες δηλαδή την αποχή είναι ο Θρύλος διότι στριμώχτηκε σε ένα εξοντωτικό πρόγραμμα τον Φλεβάρη και βέβαια δίνει πλεονεκτήματα στους βασικούς ανταγωνιστές (δεν εξαιρώ την ικτερικιά και τον πανούργο διαχειριστή της).
2.. Για τον κορυφαίο χειρούργο δεν έχω να προσθέσω λέξη περισσότερο από όσα είπε ο Κούγιας.
Ο Σιδηρόπουλος είναι αποδεδειγμένα Αντιολυμπιακός και πραιτωριανός των Βεζύρηδων!
3. Για τους σανοδίατους ΑΡΔ τι να πεί κανείς. Δεν το έχουν σε τίποτα να ανακηρύξουν τους εντολοδόχους τους κορυφαία ομάδα του Γαλαξία!
--Για τον ινδιάνο μας περιμένουμε να τον δούμε στο γήπεδο.Εύλογη πίστωση χρόνου,νομίζω σε 4-5 αγώνες θα έχουμε καλό δείγμα γραφής!
Υ.Γ. Μας ενδιαφέρει και το μπάσκετ.Ευελπιστώ η ερυθρόλευκη ομάδα μεθαύριο να σταθεί επάξια απέναντι...στους πρωταθλητές NBA!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Χρόνια πολλά, Χάρρυ. Για το μπάσκετ, "Ιδού η Ρόδος κλπ". Για τα υπόλοιπα, αναμένουμε.