ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑΧΕΩΣ...



Θα είμαι κατά το δυνατόν ήπιος. Αλλά ειλικρινής. Στο χθεσινό 0-0 με την Ξάνθη, όπως δείχνει και το αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός ήταν κακός. Άλλα περίμενα απ΄αυτόν. Να΄ναι έτσι:

Κι΄όχι όπως δείχνει πιο πάνω η κεντρική φωτογραφία της ανάρτησης. Κρύο πολύ, αποχή μεγάλη, απουσίες παιχτών, κακός αγωνιστικός χώρος, ρεβάνς στο Φάληρο. Ζζζζζζζ....το μίξερ, και μου΄βγαλε τον χυμό της απογοήτευσης. Λες κι΄η Ξάνθη, που τελικά είναι κακός μπελάς για΄μας, έπαιζε μέχρι τώρα Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, σε καύσωνα. "Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, δεν είναι σύμπτωση". Τίιιι απουσίες; Ο Μεριά κι΄ο Τόρο, τί είναι; Δεν είναι παίχτες; Καλά ο latin Μανθάτης κι΄ο Φέτφας, άσ΄τους αυτούς. Αλλά ο Γκερέρο, ο Βούκοβιτς, ο Καμαρά, ο Γκιγιέρμε, ο Κούτρης, ο Φορτούνης ( έστω, ο άτυχος χθες Φορτούνης ), ο Χασάν, ο Νάτχο, δεν είναι παίχτες; Κι΄εκείνο το σύνδρομο του πρώτου ημιχρόνου πια; Με είχε εκνευρίσει τόσο στην ανάπαυλα. Τέσσερις τελικές, όλες κι΄όλες. Μόνο ο Σα, μ΄άρεσε χτες. Όσο για τον Μασούρα, είναι νωρίς ακόμα. Τσαμπουκάς, αλλα αναποτελεσματικός όσο έπαιξε. Θα τον περιμένω. Όπως και τον Σολντάνο ( έτσι τον λένε στην Αργεντινή ). Ποντένς και -καλός- Λάζαρος τα εξτρέμ μας. Θα το δούμε το δεύτερο; Αυτό πάντως και τελείωσε, μέχρι στιγμής. Εκτός λοιπόν από τερματοφύλακα, μας βλέπω να φέρνουμε κι΄άλλο εξτρέμ. Κάτι σαν τους στόπερ μου θυμίζει αυτή η ιστορία. Φέρναμε, φέρναμε...

Φλύαρη, χαλαρή συχνά, χωρίς ρυθμό, ασύνδετη κάμποσες φορές, χωρίς την απαιτούμενη ενέργεια, χωρίς την τελική πάσα, χωρίς ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, χωρίς ευκαιρίες η ομάδα. Και τα δυο δοκάρια, μόνο χάρις στην κλάση του Κωστάκη, που ήταν πεσμένος χτες. Έκανε και...κεφαλιά ο Τρικαλινός. Πεσμένος και αβοήθητος. Ο Καμαρά, που συγκριτικά με τους άλλους ήταν πιο καλός, καλώς και βγήκε προς αποφυγήν περιπετειών. Και στην άμυνα; Μηδέν μεν παθητικό, αλλά στιγμές στιγμές έδειχνε πελαγωμένη, ειδικά στο κέντρο της. Εν μέρει αναμενόμενο. Ας...όψεται η Ξάνθη, που σε κάποιες φάσεις με καρδιοχτύπησε. Δεν της βγήκαν, Σάσαρος πίσω, την παίζει καλά την κόντρα πάντως, έχει γρήγορους παίχτες, πρέσαρε αδιάκοπα και ψηλά, έχει συνοχή, είναι επικίνδυνη και ομοιογενής ομάδα. Βρίσκονται εύκολα μεταξύ τους. Και τα δώσανε, πάλι, ΟΛΑ. Να παίζει και με το...αδελφό σωματείο όμως, έτσι. ΕΤΣΙ; Το άκυρο γκολ της, ήταν οφσάϊτ. Ο βοηθός ήταν απολύτως στην ίδια ευθεία και την είδε σωστά τη φάση. Όσο για το πέναλτι στο χέρι του Κούτρη που ζητήσανε, αν τυχόν δινότανε θα΄ταν η...αποθέωση της "εξυγίανσης".

Για να πάμε λίγο στις μεταγωνιστικές δηλώσεις του Μαρτίνς. Του συννεφιασμένου, καθώς τον είδα, Μαρτίνς. Τα κύρια σημεία τους:

"Δεν ήταν σήμερα ο Ολυμπιακός που έπρεπε να είναι. Αρκετοί παίχτες, δεν ήταν στο επίπεδο που έπρεπε. Δεν δείξαμε συγκέντρωση στο α΄μέρος. Στο β΄μέρος βελτιωθήκαμε, αλλά με βάση τις ευκαιρίες των δύο ομάδων και την εικόνα, το αποτέλεσμα είναι δίκαιο και θα κοιτάξουμε να βελτιωθούμε για να περάσουμε στο άλλο ματς. Με τον Γιώργο Μασούρα είμαστε ευχαριστημένοι από τη δουλειά και την προσπάθειά του. Σήμερα το ματς δεν ήταν τέτοιο για να βγάλει φάσεις, αλλά γενικά είμαστε ευχαριστημένοι". Συμφωνώ. Για τον Μασούρα, προείπα ότι είναι πολύ νωρίς, μόλις ξεκίνησε επίσημα την παρουσία του στον Ολυμπιακό ο ποδοσφαιριστής. Θα τον περιμένουμε. Η ειδησεογραφία πάντως όλων των προηγούμενων ημερών μας έλεγε, και το πιστεύω, ότι ο Πορτογάλος προπονούσε σε έντονο ρυθμό την ομάδα γιαυτόν τον αγώνα και προετοίμαζε τους παίχτες τονίζοντάς τους την ιδιαίτερη σημασία του, επιδιώκοντας να΄ναι αυτοί στην τσίτα κι΄ότι θα΄πρεπε να καθαρίσουν την πρόκριση απ΄τον πρώτο αγώνα. Το μπαλάκι συνεπώς για τα χτεσινά, μάλλον ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ.

Για πάμε και στις δηλώσεις Καρεμπέ:

"Δεν ήταν εύκολο να ξεκινήσεις το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς με -3 στη θερμοκρασία. Μ΄έναν δύσκολο αντίπαλο. Συνεχίζουμε να μαθαίνουμε και να βελτιωνόμαστε". Αυτάααα, από τον Κριστιάν.

Α! Να μην αφήσω κι΄άλλα δύο σημεία. Το gavros gr. είναι το ένα, που΄γραφε για τον αγώνα "Καθαρίζει στο Καραϊσκάκη". Δεν συμφωνώ με την...παρηγορία. Εντάξει, δεν είπαμε κλαυθμό και οδυρμό για το ( νέο ) χινάρι εκεί πάνω, αλλά αν είναι να δικαιολογούνται οι κακές μας εμφανίσεις έτσιιι... Είμαι ΒΕΒΑΙΟΣ ότι ΑΛΛΙΩΣ θα τα πούνε μεταξύ τους προπονητής και παίχτες, άμεσα και στο εξής, με αφετηρία και αφορμή τον χτεσινό αγώνα. Γιαυτό και αισιοδοξώ. Ειδικά τώρα, που κάποιες συνθήκες ίσως, ΙΣΩΣ λέω, αλλάξουν. Έχουμε αγώνες μπροστά μας ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ. Όλα παίζονται μέσα σε ενάμιση μήνα. Όλα. Και το δεύτερο, συναφές απολύτως με το σύνολο των όσων έγραψα ως τώρα, είναι η υπενθύμιση των δηλώσεων του Μαρινάκη στ΄αποδυτήρια και στο κλίμα ευφορίας μετά την πρόκριση σε βάρος της Μίλαν για το Γιουρόπα: ΝΙΚΕΣ ΑΠΟ΄ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, τους είπε. Αυτό, δεν πρέπει να ξεκολλήσει καθόλου απ΄το μυαλό των παιχτών μας. ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤ΄ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ. Να δουλέψουν επομένως όσο γίνεται πιο σκληρά, με ιδιαίτερο επαγγελματισμό και όχι αλάαα...Γιαννιώτη, να βάζουν όταν αγωνίζονται τα πόδια τους στη φωτιά και να συνειδητοποιήσουν όσο γίνεται βαθύτερα ότι όλα τα παιχνίδια στο εξής θα΄ναι απολύτως κρίσιμα. Ούτως ή άλλως, όσοι παίζουν εναντίον μας δίνουν τα πάντα. Τον Ολυμπιακό να νικήσουν και σώζεται σχεδόν ή πέρα για πέρα η χρονιά τους. Μόνο ντέρμπι, άρα, θα΄χουνε μπροστά τους. ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΛΑ ΕΤΟΥΤΟ. Είναι εξαιρετικά κομβικό το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ, ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΝΤΑΣ ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΟΣΑ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ. ΩΣ ΟΠΑΔΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥΣ. ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΔΕΝ Μ΄ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΧΑΪΔΟΛΟΓΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΕΙΨΙΜΟ ( ΜΕ -ΕΙ- ). ΤΑ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ. ΔΕΝ Μ΄ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΙ. ΔΕΝ Μ΄ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ...ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΜΟΙ. ΕΙΜΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΦΟΣΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. Η ΟΜΑΔΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΑ, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ, ΗΔΗ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ. ΤΟΝ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥΝ, ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΑ, ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ, Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ. ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥ. ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΩ: ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ.

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Εξαιρετική εμφάνιση και πολύτιμη νίκη στη Λιβαδειά!

Με τέτοιες εμφανίσεις ξεπερνάμε και τη διαιτησία
της...εξυγίανσης, που κατάντησε αηδία πια.
Για να δοθεί πέναλτι υπέρ του Σισέ τι πρέπει να γίνει,
"κορυφαίε" Σιδηρόπουλε; Να του ξεριζωθεί κάποιο
χέρι ή πόδι, γελοίε;

Εικόνα Fotiadko7

Αποστόλη θα δουμε πράματα και θάματα στη συνέχεια απο την εξυγίανση! Εγώ αναμενω μεγάλη αγωνιστική κατρακύλα του Παοκούλη, και τους έχει παει το σκατο στην κάλτσα μετα την απόφαση του Διαιτητικού που τους στέλνει Τρίπολη σε αυτό το χάλι που βρίσκονται! Γιαυτό κι ορίστηκε ο πολυαγαπημένος μας Σιδηρόπουλος στο δικο μας ματς στη Λειβαδιά μήπως και δε μπαίνει το γκολ να μας σπάσει τα νεύρα με τα ανύπαρκτα επιθετικά φάουλ που σφυρίζει και με την ανοχή στις κλωτσιές του αντιπάλου μας! Το αυτό και με την πλεον ελεγχόμενη ένωση της Θεσσαλίας απο την οποία προέρχεται ο Σκουλάς που ορίστηκε για το ματς της Τρίπολης! Ενδεχόμενη μείωση στους 5 βαθμούς της διαφοράς θα προκαλέσει πολλαπλά εγκεφαλικα με δεδομένη την αγωνιστική ανυπαρξία των ΔΕΚΟ Βορρά και Νότου που έχουν να παίξουν και μεταξύ τους πριν την μεγάλη μάχη στην Τούμπα που θα δώσει η ομάδα μας! Θα λέω και θα ξαναλεω, νίκες και μονο νίκες με κάθε τροπο πρεπει να κανει ο Ολυμπιακός και θα κλαψουμε πολύ με αυτά που θα δουμε απο την εξυγίανση προκειμενου να παει το πρωτάθλημα στον Ρώσο! Θα κυριεύουν απο μέγα πανικό! Δυνατές , πειστικές εμφανίσεις και νίκες απο την ομάδα, πάθος και στήριξη απο τον κοσμο μας! Και πολλη προσοχή στις εκδρομές του γαυροκοσμου, μεγαλος κίνδυνος προβοκάτσιας τύπου Πάτρας σε κάθε ματς!!! Καλημέρα σε όλο τον υπερήφανο γαυρολαό!

Ολυμπιακος μονο!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Τα καταγράφω. Κι΄εγώ περιμένω πολλά στον Β΄γύρο. Θετικά αλλά και αρνητικά για μας. Δεν έχω καθαρή εικόνα. Περιμένω να δω παρακολουθώντας όσα γίνονται, όσο μπορώ.

Εικόνα Romain

Απόστολε, Καλή Χρονιά!

Η ομάδα ΔΕΝ ήταν καλή

είχε το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ απο

Παοκ, ηττήθηκε απο Παναχαϊκή (ομαδα Football League)

Aεκ, ισοπαλία 1-1 με τον ΑΟ Χανιά-Κισσαμικό (ομαδα Football League)

Παναθηναϊκό, ήττα 1-0 από Λαμία

θα έχει το ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ έργο στην ρεβάνς γιατί έχει τον πιό δύσκολο αντίπαλο και χρειάζεται ΜΟΝΟ νίκη στον ΝΑΟ.

Εικόνα apostolos gaganis

Right sir.

Καλή χρονιά και κάθε καλό σ΄εσένα και όσους αγαπάς.

Εικόνα CEN-TAURUS

Απόστολε η ομάδα θα έχει σκαμπανεβάσματα, ειδικά μετά από περιόδους απραξίας. Το ευχάριστο είναι ότι κυνηγάνε μπάλλα, τρέχουν, βγάζουν αυτοματισμούς, βρίσκονται μεταξύ τους με πάσες μέσα σε πέντε τετραγωνικά και μαρκαρισμένοι... Σίγουρα έρχονται καλύτερα πράγματα.

Εικόνα apostolos gaganis

Veritas dura est, Κένταυρε. Ξέρεις εσύ...

Εικόνα Harry red logic

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δικές μου απόψεις και ταύτιση με τον επίλογο.
Κάνουμε καλόπιστη και καλοπροαίρετη κριτική με μοναδικό στόχο την βελτίωση της ομάδας μας.
Προσθέτω λοιπόν μερικές σκόρπιες επισημάνσεις:
1.Θεωρώ ότι μία από τις αιτίες της επιθετικής δυστοκίας είναι η έλλειψη ταχύτητας στην εναλλαγή της επιθετικής ανάπτυξης και της τελικής πάσας.Ακόμη η "ΑΝΑΜΟΝΗ" των επιθετικών μας για την επικείμενη πάσα η σέντρα από τα πλάγια,πολλές φορές κρυμμένοι πίσω από τους αμυντικούς του αντιπάλου, χωρίς γρήγορη εναλλαγή θέσεων και γρήγορα τρεξίματα στον κενό χώρο που μπορεί να δημιουργείται από την συνεχή κινητικότητα και εναλλαγή θέσεων.
Πολλές φορές η επίτευξή ενός γκολ κρίνεται από το ξεπέταγμα του επιθετικού κλάσματα του δευτερολέπτου ταχύτερα από τον αμυντικό και βέβαια τα καλά τελειώματα!
2. Τα πιο προαναφερθέντα είναι συνδυασμός επίμονης εξάσκησης στην προπόνηση αλλά και ατομικής ικανότητας των παικτών. Κατά την γνώμη μου εδώ χρειάζεται σκληρή δουλειά άλλα και διορατικότητα στα χαρακτηριστικά των παικτών που επιλέγουν οι επαΐοντες!
3. Βλέποντας τον χθεσινό αγώνα αλλά και άλλους αναρωτιέμαι πόσο υπερτερούν σε ποιότητα οι:
Ναουέλ, Γκερέρο, Χασάν, Φετφα και κάποιοι ακόμη, από άλλους παίκτες με πολύ μικρότερα συμβόλαια στην Superleague?
Δεν το επεκτείνω γιατί είπαμε μοναδικός σκοπός είναι η καλόπιστη κριτική για τις ευκαιρίες βελτίωσης!

Εικόνα apostolos gaganis

Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Δίπλα στην ομάδα εμείς. Όπως το κάνουμε. Και στα όμορφα και στα δύσκολα. Περιμένω δραστική αλλαγή εικόνας με τον Λεβαδειακό.

Εικόνα ThomasK

Μια κακή και αδικαιολόγητη για τους παίχτες εμφάνιση.
Με μια άμυνα που εμφάνισε παλιές αδυναμίες και να
ευχαριστούμε τον Σα. Με κέντρο και επίθεση που υστέρησαν
και σε τελικές σε σχέση με άλλα παιχνίδια και σε σχέση με
την αντίπαλο. Φλύαρη κ.λπ., όπως λες στη β' παράγραφο, doc.

Ας ελπίουμε οτι θα 'ναι μια παρένθεση.

Σωστά δε αποκαλείς εχθρούς τους "αντιπάλους" μας.

Εικόνα apostolos gaganis

Στη Λειβαδιά τα σπουδαία. Εμπιστεύομαι πάνω απ΄όλους τον Μαρτίνς.