ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ


Tags: -

Αυτή η φωτογραφία απεικονίζει την σκληρή δουλειά ορισμένων ανθρώπων. Την εξειδίκευση αυτών των ανθρώπων σε συγκεκριμένους τομείς. Η πιο χρυσή περίοδος της ιστορίας μας είναι τώρα. Δεν είναι λόγια του αέρα αλλά πραγματικότητα. Περάσαμε τον αιώνιο αντίπαλο σε τίτλους, είμαστε ο σύλλογος με τους περισσότερους τίτλους παγκοσμίως. Όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη καταγράφουν ιστορικά ρεκόρ και εντυπωσιακά σερί.
 
Θέλω όμως να σταθώ σε ένα κομμάτι που κατά την γνώμη μου παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτές τις επιτυχίες. Τα τμήματα του Ερασιτέχνη μένουν μακριά από κάθε είδους κατσαπλιαδιλίκι. Μένουν μακριά από τους προπονητές του καναπέ που ισοπεδώνουν τα πάντα. Ο κόσμος δεν πάει στο γήπεδο με σκοπό να κάνει κριτική, πάει στο γήπεδο μόνο για να χειροκροτήσει. Ο κόσμος δεν αποδοκιμάζει τον Φουντούλη σε μια χαμένη επίθεση στον παίκτη παραπάνω όπως έχει κάνει με κάποιους ποδοσφαιριστές. Ο κόσμος δεν ασκεί κριτική στον Σμιτ για ένα χαμένο καρφί όπως κάνει στον Γκερέρο για ένα χαμένο τετ α τετ.
 
Οι προπονητές στα τμήματα του Ερασιτέχνη μπορούν να κάνουν απερίσπαστοι την δουλειά τους χωρίς να αισθάνονται πως κρέμεται η Δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι τους όπως στο ποδόσφαιρο. Ο Θοδωρής Βλάχος έχει 7 χρόνια στον Ολυμπιακό γιατί δεν μπορούν να του πουν οι τραχανάδες ποιους να βάλει και ποιους να αφήσει στον πάγκο. Δεν μπορούν οι βαζελόγαυροι να τον διώξουν επειδή έχασε το Κύπελλο πρόπερσι από την Βουλιαγμένη. Γενικώς δεν μπορούν να επηρεάσουν καταστάσεις όπως στο ποδόσφαιρο.
 
Το ίδιο συμβαίνει και με τον Χάρη Παυλίδη. Και οι 2 παραπάνω μέχρι να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης είχαν τρανταχτές αποτυχίες. Ο Χάρης όμως βρίσκεται κοντά 12 χρόνια στον πάγκο μας. Χρειάζεστε και άλλα παραδείγματα; Το συμπέρασμά μου είναι πως ο Ερασιτέχνης αποπνέει υγεία γιατί ο καθένας κάνει αυτό που πρέπει. Το κυριότερο από όλα είναι πως οι φίλαθλοι/οπαδοί μένουν στις αρμοδιότητές τους.
 
Οπότε πέρα από την οικονομική προσφορά του Μαρινάκη (και όχι μόνο), πέρα από τα θαύματα που κάνει ο Κουντούρης, το μυστικό για εμένα είναι αυτό που ανέλυσα. Για τους 2 παραπάνω τι να πω; Οι βαζελόγαυροι λένε πως ο Μαρινάκης παντελονιάζει, κάνει ξέπλυμα χρήματος και πως ο Κουντούρης είναι δολοφόνος. Αυτά λένε για τους 2 μεγαλύτερους προέδρους στην ιστορία του Ολυμπιακού οι απροσκύνητοι των καφενείων. Για τους δυο ανθρώπους που γιγάντωσαν τον Ολυμπιακό, που εχουν αφιερώσει την ζωή τους στην ομάδα, που δέχονται ανελέητο πόλεμο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με στοχοποίηση των οικογενειών τους.
 
Φυσικά όταν τους ζητήσεις να αποδείξουν αυτά που λένε πετάνε χαρταετό. Είναι οι ίδιοι που κάνουν καλοπροαίρετη κριτική, που είναι μάνατζερ-προπονητές-σκάουτερ-πρόεδροι αλλά δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο. Το βλέπουμε συνεχώς σε σχόλια σας στο fb και στο site.
 
Για να κλείσω, αυτή η φωτογραφία για εμένα σημαίνει την ολοκληρωτική ήττα του βαζελογαυρισμού. Την ολοκληρωτική ήττα του κατσαπλιαδισμού. Την ολοκληρωτική νίκη του σχεδιασμού, του προγραμματισμού, της οργάνωσης και της εξειδίκευσης. Έρχεται η σειρά σας και στο ποδόσφαιρο, αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε...

Σχόλια

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Είναι ευχής έργων που αν και ναυτικός λαός,οι περισσότεροι Έλληνες δεν γνωρίζουν να κολυμπάνε.Έτσι σώθηκε πιστεύω το πόλο.Άμα δεν ξέρεις τι βλέπεις,απλώς φωνάζεις για την ομάδα και το σήμα.Και οι λίγοι που ξέρουν διατηρούν τη ψυχραιμία τους και ακολουθούν απερίσπαστοι στο δρόμο των επιτυχιών.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Γενικα αυτο ειναι το ποιντ φιλε. Πως δεν ξερουν τι βλεπουν σε ολα τα αθλήματα του Ερασιτεχνη. Αλλα η πλειοψηφια επισης δεν ξερει τι βλεπει σε ποδοσφαιρο και μπασκετ. Απλα η διαφορα εκει ειναι πως νομιζει οτι ξερει ενω στα ερασιτεχνικα αθληματα δεν ισχυει κατι τετοιο.