ΤΟ RATM ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΟ ΣΚΑΡΙ ΚΑΙ...ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ!


Tags: RATM

Στο προηγούμενο άρθρο περάσαμε απ΄τον "καβο-Μαλιά" της ενδο-οπαδικής αντιπαράθεσης. Προϊον της μεγάλης αγάπης για τον Θρύλο. Δυο αρθρογράφοι του σάϊτ, ο Red Dragon και η ταπεινότητά μου, ο Αποστολος, είχαμε μια έντονη μεταξύ μας αντιγνωμία. Πολλά τα μποφόρ της. Που στενοχώρησε κόσμο ο οποίος παρακολουθεί την ιστοσελίδα, άλλους τους προκάλεσε απορία και μερικούς μπορεί και να ευχαρίστησε χαιρέκακα. Δεν το αποκλείω.

Τα γιατί, τα πώς και το σε ποιά θέματα πάνω, φούντωσε ξαφνικά αυτή η εμπλοκή, δεν χρειάζεται να αναλυθούν. Είναι γνωστά για όσους διάβασαν άρθρο και σχολιασμούς. Θα μπορούσα να ζητήσω να αποσυρθούν αμφότερα. Δεν θα το κάνω όμως, παρά το ότι ορισμένοι φίλοι, καλοπροαίρετα, μου΄καναν περί τούτου νύξη. Δεν θα το κάνω. Και οι κυριότερες αιτίες γιαυτό είναι δύο. Πρώτον, γιατί είμαι οπαδός της Σχολής "Ειλικρίνεια - Όλα στο φως". Δεν χώνω πράματα κάτω απ΄το χαλί, δεν μπορώ να υποκριθώ, δεν μ΄αρέσει το κρύψιμο, το σκοτάδι της σιωπής. Δεν φοβάμαι την παρρησία. Είμαι λάτρης των ανοιχτών οριζόντων. "Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται", λέει σοφά ο λαός. Και δεν έχω τίποτα να κρύψω, είτε γιαυτό με επιδοκιμάσουν είτε με κριτικάρουν δυσμενώς οι άλλοι. Και δεύτερον, διότι έτσι όπως εξελίχθηκε σήμερα η όλη ιστορία, αποδεικνύεται περίτρανα ότι το RATM αποτελεί πολύ ΓΕΡΟ σκαρί. Ένα περήφανο ιστιοφόρο, με ορθάνοιχτα τα πανιά του, που έπλεε, πλέει και θα εξακολουθήσει για πολύ καιρό ακόμα να πλέει, αγέρωχο, στη θάλασσα της γαυροσύνης. Πέρασε τον κάβο με τον έντονο κυματισμό, ΑΝΕΤΑ, και τώρα σκίζει γοργά - όπως πάντα - τα ερυθρόλευκα διαδικτυακά νερά. Μπουνάτσα. Και οι μηχανές του στο φουλ.

Δόθηκαν εξηγήσεις από εκείνους που όφειλαν να το κάνουν, διευκρινίστηκαν τα όποια θέματα, επήλθε γοργά ομοφωνία, επαναβεβαιώθηκε ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ στον αιώνιο δαφνοστεφανωμένο έφηβο και αγκαλιά, ΝΑΙ, ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΠΩΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΜΕ, προχωράμε όλοι στηρίζοντας ο καθένας με τον τρόπο του, αλλά με όλες μας τις δυνάμεις, τον Ολυμπιακό μας.

Όσοι είχαν στενοχωρηθεί επομένως με τα τεχθέντα, να ξαναβρούν το κέφι τους. Όσοι είχαν απορήσει, να ηρεμήσουν. Και εκείνοι, γιατί θα υπήρξαν εικάζω και τέτοιοι απ΄τους "απέναντι", χωρίς να μπορώ να αποκλείσω και κάποιους δικούς μας ακόμη ( άνθρωποι είμαστε, αδυναμίες έχουμε ), που χαιρέκακα θα τρίβανε τα χέρια τους ειρωνευόμενοι ενδεχομένως, ας μην απογοητευτούν πολύ με την αίσια εξέλιξη της υπόθεσης. Υπάρχει άλλωστε διαθέσιμο και καφεδάκι της παρηγοριάς γιαυτούς, που τους περιμένει για να...ξαναστηλωθούν. Εξαιρετικά φροντισμένο, στη ρατμοχόβολη, βλέπε φωτογραφία:

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ! Σταθερή η πορεία του σκάφους μας, του RATM, στον μόνο προορισμό που έχει και του αρμόζει: ΜΠΡΟΣΤΑ! Αύριο, το ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Με Σαλονικιό διαιτητή και χωρίς τον κόσμο μας. Πιστεύουμε στη νίκη. Το μόνο αποτέλεσμα που ζητάμε κι΄έχουμε ανάγκη από τους ποδοσφαιριστές μας. Κάθε αγώνας χωριστά, σκαλί-σκαλί, μέχρι τέλους.

ZHTΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Σχόλια

Εικόνα Fotiadko7

Χαίρομαι πολύ που είχε αίσιο τέλος η αντιγνωμία σας! Η λατρεία για τον δαφνοστεφανωμένο Έφηβο πρεπει μονο να ενώνει, ειδικα στους χαλεπους καιρους-ελέω "εξυγιανσης-που ζούμε!!! Μπαίνει λοιπόν τελεία και προχωράμε σε αυτό που μας ενώνει, στην ομαδαρα μας!
Κάναμε παλι το καθήκον μας, παρα τα φάλτσο σφυρίγματά του κόρακα και προσθεσαμε αλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι! Η ομάδα παιζει ωραίο ποδόσφαιρο και χαίρεσαι να την βλέπεις, μου άρεσε το ήρεμο passing game απο το 65' περιπου κι έπειτα, η ωριμότητα που είπε και ο Λάζαρος, σε ενα δύσκολο τερεν! Προχωράμε με σκοπό τις 14 νίκες στα παιχνίδια που απομένουν κι οπου μας βγάλει! Μια παρατήρηση έχω για τον ενθουσιώδη Σισέ, σχεδόν σε κάθε αγώνα κανει καποιες λανθασμένες πάσες που δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για την εστία μας, να προσπαθήσει να το διορθώσει λίγο αυτό! Αναμένεται και η πρωτη του Σολντανο και τα καλυτερα είναι μπροστά μας, με αισιοδοξία και πίστη!

Ολυμπιακός Μονο!!!

Εικόνα Red Kokkinos

Χαιρομαι ιδιαιτερα! Με σοφια πορευομαστε.

Εικόνα ThomasK

'Ετσι μπράβο, καπετάνιε-στρατηγέ!

Στις επάλξεις με τους άλλους άρθρογράφους-καπετάνιους
και στρατηγούς (Σάββα κ.ά.)

Για τον Ολυμπιακό μας!
Για το ανείπωτο πάθος μας! Αεί φλογερό, σφοδρό και
ακαταμάχητο!

Για την ενημέρωση, τη συστράτευση, τη συσπείρωση και
τη συμπόρευση των οπαδών κυρίως απέναντι στους εχθρούς
μας.

Για τον χαβαλέ, την καζούρα στους απέναντι, τον αυτοσαρκασμό
μας και τη διεύρυνση του πνευματικού μας ορίζοντα μέσα από τα
εξαιρετικά κείμενα (του Μητσάρα, του Νίσσιου, δικά σου, άλλων
αρθρογράφων και απλών μελών-σχολιαστών).

Για την πλάκα μας και τον τζερτζελέ. Και για τη σαχλαμάρα μας,
βρε αδερφέ. Που δεν προσβάλλει ή έστω δεν εμπεριέχει δόλο...

Επιστροφή, λοιπόν, στην κανονικότητα (που λεν και οι Ζαίοι).

Στ' άρματα!
Και άντε για μερικές κανονιές μας -κι όχι απλώς τουφεκιές- στους
Ζωσιμάδες σήμερα!

Εικόνα Harry red logic

Αναμφισβήτητα το RATM είναι γερό σκαρί, αβύθιστο με πολύπειρους και ικανότατους Καπετάνιους.
Δόγμα που κυβερνά τις σκέψεις και κατευθύνει τις πράξεις μας είναι το συμφέρον του Θρύλου μας , η λατρεία στον δαφνοστεφανωμένο Έφηβο!
Κατά την άποψη μου για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων κρίσεων πρέπει να ισχύουν οι εξής κανόνες:
1.Η διαφορετική άποψη είναι θεμιτή, η κακόβουλη κριτική απαράδεκτη, η προσβολή ανεπίτρεπτη!
2.Δοθέντος του 1ου κανόνα, είναι αποδεκτή η εποικοδομητική κριτική και διατύπωση απόψεων που πηγάζουν από την εμπειρία, τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις και βεβαίως του θυμικού των σχολιαστών.
3. Η διατύπωση των απόψεων πρέπει να συνοδεύεται από επιχειρήματα, συνάρτηση του 2ου κανόνα, αλλά απαγορεύονται οι ύβρεις και απαξίωση των διαφωνούντων.
Συνεχίζουμε αταλάντευτα την πορεία μας ,επιβάτες σε αυτό το αβύθιστο σκαρί το RATM!
Υ.Γ. Οι αντίπαλοι είναι απέναντι είναι η "εξυγίανση" είναι οι χαμαιλέοντες-υποκριτές στις καρέκλες της διαπλεκόμενης εξουσίας.

Εικόνα ThomasK

Επικροτώ!

Παρότι κάποια θεωρούνται αυτονόητα (λ.χ. ο αλληλοσεβασμός)
ας επαναδιατυπώνονται και επανακαθορίζονται.

Εικόνα Arxidakos

Τι "ανωτερώτητα" γράφεις ρε ζώον, χαχα, όμικρον το δεύτερο προφανώς... (μην ενοχλείστε, συνομιλώ με τον εαυτό μου) :)

Εικόνα ThomasK

:)
Σ' όλους μας συμβαίνει. Και με λέξεις που γράψαμε
ή διαβάσαμε 100άδες φορές :)
Στον δε γούγλη αρκετές ανορθόγραφες λέξεις εμφανίζουν
μεγαλύτερη συχνότητα από τις ορθές.

Εικόνα Arxidakos

Χαίρομαι που πρυτάνεψε η λογική και η γαυροσύνη. Αν μη τι αλλο, επιδείξατε ανωτερώτητα...

Εικόνα matrasimca

Μπραβο Αποστολε πηρατε την σωστη αποφαση οπως αρμοζει σε ζηλωτες της ιδεας του Ολυμπιακου Θρύλου.
Μπραβο και στον RD.
Ενα δακτυλο σπαει ευκολα, την γροθια ομως την υπολογιζεις.
Η ισχυς εν τη ενωσει οπως διδαξε ο Αισωπος απο τους μυθους του:

Γεωργοῦ παῖδες ἐστασίαζον. Ὁ δὲ, ὡς πολλὰ παραινῶν οὐκ ἠδύνατο πεῖσαι αὐτοὺς λόγοις μεταβάλλεσθαι, ἔγνω δεῖν διὰ πράγματος τοῦτο πρᾶξαι, καὶ παρῄνεσεν αὐτοῖς ῥάβδων δέσμην κομίσαι. Τῶν δὲ τὸ προσταχθὲν ποιησάντων, τὸ μὲν πρῶτον δοὺς αὐτοῖς ἀθρόας τὰς ῥάβδους ἐκέλευσε κατεάσσειν. Ἐπειδὴ δὲ κατὰ πᾶν βιαζόμενοι οὐκ ἠδύναντο, ἐκ δευτέρου λύσας τὴν δέσμην, ἀνὰ μίαν αὐτοῖς ῥάβδον ἐδίδου. Τῶν δὲ ῥᾳδίως κατακλώντων, ἔφη· " Ἀτὰρ οὖν καὶ ὑμεῖς, ὦ παῖδες, ἐὰν μὲν ὁμοφρονῆτε, ἀχείρωτοι τοῖς ἐχθροῖς ἔσεσθε· ἐὰν δὲ στασιάζητε, εὐάλωτοι"

Απόδοση

"Κάποτε τα παιδιά ενός γεωργού μάλωναν. Ο γεωργός βλέποντας ότι με τις συμβολές του δεν έκανε τίποτα, σκέφτηκε να τους δείξει το σωστό δρόμο με τις πράξεις. Τους είπε να του φέρουν ένα δεμάτι από βέργες. Αφού του τις έφεραν, τους έδωσε όλες μαζί τις βέργες και τους είπε να τις σπάσουν. Τα παιδιά έβαλαν όλη τους τη δύναμη, μα δεν πέτυχαν τίποτα. Έλυσε ύστερα το δεμάτι και τους έδινε μια- μια τη βέργα. Κι ενώ τα παιδιά τις έσπαζαν εύκολα, ο πατέρας τους είπε: «Σαν τις βέργες παιδιά μου κι εσείς να είστε μονιασμένοι. Έτσι θα είστε ακατανίκητοι από τους εχθρούς σας. Γιατί, αν είστε χωρισμένοι πολύ εύκολα οι εχθροί θα σας βλάψουν".

Εικόνα matrasimca

Μπραβο Αποστολε πηρατε την σωστη αποφαση οπως αρμοζει σε ζηλωτες της ιδεας του Ολυμπιακου Θρύλου.
Μπραβο και στον RD.
Ενα δακτυλο σπαει ευκολα, την γροθια ομως την υπολογιζεις.
Η ισχυς εν τη ενωσει οπως διδαξε ο Αισωπος απο τους μυθους του:

Γεωργοῦ παῖδες ἐστασίαζον. Ὁ δὲ, ὡς πολλὰ παραινῶν οὐκ ἠδύνατο πεῖσαι αὐτοὺς λόγοις μεταβάλλεσθαι, ἔγνω δεῖν διὰ πράγματος τοῦτο πρᾶξαι, καὶ παρῄνεσεν αὐτοῖς ῥάβδων δέσμην κομίσαι. Τῶν δὲ τὸ προσταχθὲν ποιησάντων, τὸ μὲν πρῶτον δοὺς αὐτοῖς ἀθρόας τὰς ῥάβδους ἐκέλευσε κατεάσσειν. Ἐπειδὴ δὲ κατὰ πᾶν βιαζόμενοι οὐκ ἠδύναντο, ἐκ δευτέρου λύσας τὴν δέσμην, ἀνὰ μίαν αὐτοῖς ῥάβδον ἐδίδου. Τῶν δὲ ῥᾳδίως κατακλώντων, ἔφη· " Ἀτὰρ οὖν καὶ ὑμεῖς, ὦ παῖδες, ἐὰν μὲν ὁμοφρονῆτε, ἀχείρωτοι τοῖς ἐχθροῖς ἔσεσθε· ἐὰν δὲ στασιάζητε, εὐάλωτοι"

Απόδοση

"Κάποτε τα παιδιά ενός γεωργού μάλωναν. Ο γεωργός βλέποντας ότι με τις συμβολές του δεν έκανε τίποτα, σκέφτηκε να τους δείξει το σωστό δρόμο με τις πράξεις. Τους είπε να του φέρουν ένα δεμάτι από βέργες. Αφού του τις έφεραν, τους έδωσε όλες μαζί τις βέργες και τους είπε να τις σπάσουν. Τα παιδιά έβαλαν όλη τους τη δύναμη, μα δεν πέτυχαν τίποτα. Έλυσε ύστερα το δεμάτι και τους έδινε μια- μια τη βέργα. Κι ενώ τα παιδιά τις έσπαζαν εύκολα, ο πατέρας τους είπε: «Σαν τις βέργες παιδιά μου κι εσείς να είστε μονιασμένοι. Έτσι θα είστε ακατανίκητοι από τους εχθρούς σας. Γιατί, αν είστε χωρισμένοι πολύ εύκολα οι εχθροί σαν σας βλάψουν".