ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ...



Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ είναι παρελθόν, το πήραμε 2-1, σ΄έναν τραγικό αγωνιστικό χώρο, μετά από μια τεσσάρα την οποία είχε μαζέψει ο...Άγιαξ απ΄την Άεκ σ΄ένα ημίχρονο και κάτω απ΄τις αποδοκιμασίες των οπαδών του,  ξέραμε επομένως προκαταβολικά ότι μ΄εμάς θα τα δώσει όλα. Οπαδών του, που φτιάξανε βέβαια ( δικαίωμά τους ) το αντι-Ολυμπιακό κλιματάκι τους, δεν ξέρω τί είχανε κάνει πραγματικά με την ικτερικιά, εκείνο που διαπίστωσα όμως είναι ότι μ΄εμάς και κάτω από τυμπανοκρουσίες τα παίζανε ασταμάτητα εκείνα τα τραγουδιστικά σουξεδάκια όπως το "Ο-ο-ο, γαμιέται ο Ολυμπιακός, γαμιέται όλος ο Περαίας" ή το άλλο βέβαια, το πασίγνωστο "Είναι πουτάνες, όλων των γαύρων οι μάνες, είναι πουτάαα....κλπ". Και χωρίς οπαδούς μας. Και με τον Παπαδόπουλο, διαιτητάρα. Θα τα πούμε γιαυτόν παρακάτω. Σιγά τη...στοχοποίηση. Μην τρελαθούμε κιόλας.

Σε κάποιες απ΄τις μεταγωνιστικές δηλώσεις του, ο Μαρτίνς, ο πρώτος καθ΄ύλην υπεύθυνος, είπε: "Δεν δείξαμε ιδιαίτερη ποιότητα, δουλέψαμε όμως πολύ και παλέψαμε σ΄έναν πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο". Με λίγα λόγια, τα είπε ΟΛΑ.

ΤΙ ΜΟΥ΄ΜΕΙΝΕ ΑΠ΄ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

1. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και άξιζε τη νίκη. Η ομάδα δεν ήταν εντυπωσιακή όπως με τη Λειβαδιά, αλλά δεν μπορεί κάθε φορά να καταπλήσσει τα πλήθη, οι ποδοσφαιριστές μας έτρεξαν, μόχθησαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και μ΄έναν ΠΑΣ εντελώς διαφορετικό - προς το καλύτερο - από εκείνον εναντίον της Άεκ, παίρνοντας εν τέλει το ζητούμενο. Κάτι ανάλογο περιμένουμε και με τον Αστέρα στο "Θ. Κολοκοτρώνης" την Κυριακή, μετά τις τριάρες που αυτός ρούφηξε...ανέτως από Πάοκ, Άεκ. Εκεί με τον βόρειο, εδώ με τους κίτρινους και σε 11 λεπτά μέσα. Ρε τί γίνεται ρε; Τί συμβαίνει;... Τον περιμένω συνεπώς να λυσσάξει κόντρα σ΄εμάς. Κι΄αυτόν και τη μισή Ελλάδα. Στο γνωστό πάντα, "εξυγιαντικό" κλίμα. Δύσκολος. Πολύ δύσκολος κι΄ανηφορικός ο δρόμος μας. Ειδικά από τούτη τη στροφή και μετά. Γιαυτό και θέλει σωστά αποδυτήρια και αραγή ενότητα από εμάς, τους οπαδούς του δαφνοστεφανωμένου.

2. Κάναμε 7 τελικές συνολικά, 3 στο πρώτο ημίχρονο με τα δύο γκολάκια. Για πρώτη φορά και το σημειώνω. Στο αυτογκόλ του Σκόνδρα, προηγήθηκε η περίτεχνη ενέργεια του Φορτούνη. Αλλά ενώ τέλος πάντων μας χαμογέλασε - πράγμα σπάνιο - η τύχη στο 8΄, κλωτσήσαμε ό,τι είχαμε καταφέρει μόλις στο 13΄με αυτογκόλ πάλι,  του Βούκοβιτς πάλι, το τρίτο του φέτος. Παρεμπιπτόντως, διάβασα σήμερα ότι σε 250 παιχνίδια στην καριέρα του παίχτη, μια φορά μονάχα του΄χε συμβεί ξανά όλη κι΄όλη περίπτωση αυτογκόλ. Τί να πω; Το σημειώνω κι΄αυτό. Η ομάδα από το 12΄ως το 18΄ μετά το πρώτο γκολ μας και στο τελευταίο ειδικά 10-12λεπτο του αγώνα, το σκορ 2-1, με καρδιοχτύπησε, γιατί αυτοί μας φτιάξανε φάσεις. Ο Παπαδόπουλος, το φρόντισε βέβαια το πράμα, κρατώντας σε τούτο το τελευταίο διάστημα το εύθραυστο αποτέλεσμα, αφού η σφυρίχτρα του υπέστη εμπλοκή και εσίγησε δεόντως(;) στα πέναλτι του Φορτούνη και του Λάζαρου. Θα γινόταν το 3-1 ( τουλάχιστον ) κι΄η παράσταση θα ελάμβανε τέλος. Ο Βαρούχας είδε στην Αθλητική Κυριακή πέναλτι στην περίπτωση του Φορτούνη, όχι του Λάζαρου, αλλά η ανατροπή του δεύτερου που έμπαινε στη φάση, ήταν καθαρή. Ανατροπή από αγκάλιασμα αμυντικού μέσα στην περιοχή, ενώ η μπάλα ήταν στον αέρα. Κάτι πρέπει να γίνει τέλος πάντων μ΄αυτές τις περιπτώσεις. Δε σηκώνει πια άλλο αυτό το "τη μια το δίνουμε, την άλλη όχι". Κρίνονται αγώνες, έτσι. Στον Ολυμπιακό βέβαια δεν έχει δοθεί ποτέ υπέρ του τέτοιο πέναλτι απ΄τους εγχώριους κόρακες και εξ΄όσων τουλάχιστον θυμάμαι. Ολυμπιακό, που είχε τις ευκαιρίες του, περισσότερες από΄κείνες του ΠΑΣ. Κατοχή, 70 εμείς/30 οι Γιαννιώτες, φάουλ περίπου τα ίδια οι δυο ομάδες, κίτρινες 3 εμείς/4 αυτοί, τα σουμάρουμε όλα και καταλήγουμε ευχερώς στον Καραπαπά, που ορθώς δήλωσε μετά τον αγώνα "απολαύσαμε πάλι την εποχή της εξυγίανσης". Α! Ξανατιμωρήστε τον κι΄αυτόν, όπως κάνατε με τον Μοντέστο προχθές, ενώ τις απειλητικές μπούκες του Λουτσέσκου με τους φουσκωτούς και του Κάναντι στους σφυριχτράκηδες, τις κάνατε γαργάρα...

3. Απόδοση παιχτών. Από μπροστά προς τα πίσω. Φορτούνης, να χαίρεσαι να τον βλέπεις. Ο Λάζαρος, πάει όλο και καλύτερα. Έβαλε το τεμάχιο κι΄αν συνεχίσει βελτιούμενος, τούτο θ΄αποτελέσει τεράστιο όφελος για τον Ολυμπιακό. Ο Ποντένς, τα΄χουμε πει. Χαμηλό κέντρο βάρους, εξαιρετικός τεχνίτης, εμετογόνος με τις αιφνιδιαστικές αλλαγές κατεύθυνσης για όσους ατυχείς βρίσκονται μπροστά ή δίπλα του, να΄χε και την τελική προσπάθεια...  Εδώ θα΄τανε θα μου πεις; Διάρκεια μεγαλύτερη ως προς τη συμμετοχή του στο παιχνίδι της ομάδας, θα΄θελα. Τον χάνω σε ορισμένα διαστήματα. Ο Γκερέρο πάλαιψε στον νέο του ρόλο, όχι τόσο πετυχημένα όπως άλλες φορές. Το ντουέτο πάντως Φορτούνης πιο μπροστά από πριν με Γκερέρο δεύτερο επιθετικό και σκυλί που κυνηγάει παντού τους αντιπάλους του, όπως ξεκίνησε με τη Μίλαν, αποδίδει, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι θα παραμένει έτσι σταθερό και δεν θα μεταβάλλεται η αιχμή του δόρατος ανάλογα με τις υπάρχουσες εκάστοτε συνθήκες. Οι αλλαγές θέσεων βέβαια όταν ο Ολυμπιακός επιτίθεται από τους κυνηγούς του, είναι από καιρό πλέον συνεχείς και χαρακτηριστικό του. Στη μεσαία γραμή, ο Γκιγιέρμε καθιερώνεται και ενσωματώνεται όλο και περισσότερο στον κορμό της ομάδας. Έχει και την τεχνική και τις δυνάμεις και τις παραστάσεις για μεγαλύτερη συμβολή τόσο στην αμυντική όσο και στην επιθετική λειτουργία της. Να σουτάρει ίσως πιο συχνά, το ίδιο και ο Μπούχα ( κι΄αυτός σε γενικές γραμμές με ικανοποίησε ), αλλά αυτά είναι τεχνικά θέματα, όρα Μαρτίνς.

Στην άμυνα, υπήρξαν κάποια θέματα. Κυρίως στο κέντρο της. Για τον Βούκοβιτς, που παρά το αυτογκολ του τον βρήκα σταθερότερο συνολικά απ΄τον Σισέ, τα είπαμε. Ο Σισέ, θα πρέπει να αυτοελέγχεται περισσότερο κυρίως ως προς τη συγκέντρωση και ψυχραιμία του. Είναι καυτό ταμπεραμέντο ο άνθρωπος, με ό,τι αυτό σημαίνει. Καλό, αλλά και κακό. Θέλει αναμφισβήτητα βελτίωση στο συγκεκριμένο, βασικό για τη θέση την οποίαν έχει, σημείο. Είναι νέος ακόμα και θεωρώ ότι με συστηματική δουλειά, κατάλληλη, συνεχή καθοδήγηση, στήριξη και την άθροιση εμπειρίας, θα ωριμάσει. Το ελπίζω, ακριβέστερα. Προσόντα διαθέτει εξαιρετικά και το γνωρίζουμε όλοι. Τα περί Μιράντα τώρα, Τόρο, Νικολάου κλπ που κυκλοφορούν τελευταία, άλλη φορά και εφ΄όσον προκύψουν. Στα άκρα της άμυνας, ο Ομάρ ικανοποιητικός, όχι ο Ομάρ της Λειβαδιάς, αλλά πιο μαζεμένος πίσω, ενδεχομένως κατόπιν εντολών. Ο Κούτρης, όχι κακός. Αγωνιστικός. Ο Σα, όποτε τον χρειαστήκαμε, ήταν εκεί και όπως έπρεπε. Για τον Παπαδόπουλο τον ρέφερι, τέλος, τα είπαμε.

4. Επιθυμώ να κλείσω μ΄έναν μικρό σχολιασμό του προέδρου της ΕΠΟ, του κ. Γραμμένου. Πρώτη φορά τον είδα...in vivo, αφού μέχρι τώρα τον ήξερα από φωτογραφίες και διαβάζοντας τί έχει και τί δεν έχει κάνει. Χθες στην ΕΡΤ, στην εκπομπή Αθλητική Κυριακή, του πήρανε συνέντευξη οι δυο βασικοί παρουσιαστές της. Οι εντυπώσεις μου, απ΄ό,τι είδα: Φρέσκος φρέσκος, προσεκτικός στη διατύπωση, καλά ελληνικά, προσπάθησε να δείξει ότι είναι κάπως, ναααα, κλασάτος, με τις ξενικές λεξούλες του πότε πότε, συγκαταβατικό υφάκι, μετρημένο χαμόγελο και ψιλοματιές στο μόνιτορ, προσοχή στη θέση και στις κινήσεις των χεριών του, ένα μείγμα "αριστοκρατικής"...φλωριάς, θα΄λεγα, με ψιλομαγκιά, το΄παιξε άνετος, ειλικρινής και γνώστης των θεμάτων ( αλίμονο...). Οι ερωτήσεις που του έγιναν, αναμενόμενες για ΕΡΤ. Τί μου΄μεινε απ΄όσα τον παρακολούθησα να λέει; ΤΙΠΟΤΑ. Τίποτα το ιδιαίτερο. Τα γνωστά. Ότι αυτοδιοίκητο μεν για την ομοσπονδία, αλλά η συνεργασία με το κράτος υπεραπαραίτητη. Ότι τα πάει άριστα των αρίστων με τον εκπρόσωπό του ( Βασιλειάδης ), τους ξένους επιτηρητές, ότι πριν αναλάβει ο ίδιος το πόστο του η κατάσταση στο ποδόσφαιρό μας ήταν σάπια του κερατά και ήρθε αυτός να την...εξυγιάνει, ότι θέλει δουλειά πολλή ακόμα το απολυμαντικό του έργο, ότι οι ξένοι διαιτητές θεωρούνται απαραίτητοι έτσι όπως είναι το εναντίον του γηγενούς διαιτητικού δυναμικού οπαδοπαραγοντικό κλίμα, στα μεγάλα τουλάχιστον παιχνίδια, ότι στους ανησυχούντες για τη ζωή τους διαιτητές είπε να τα γράφουν όλα για να μπορούν οι ένοχοι να τιμωρούνται ( τα είδαμε προσφάτως αυτά με Λουτσέσκου και Κάναντι ), ότι περιμένει να πάει καλά η εθνική μας αφού δουλεύουν υπερωρίες οι δύο...Άγγελοι και ότι βέβαια το VAR να μην το περιμένουμε τελικά φέτο, γιατί κάνει και 10 μυριάκια ( χτες...το΄μαθε ο ίδιος φαίνεται ), αλλά απ΄την επόμενη σεζόν να΄μαστε σίγουροι ότι με το που θα ξεκινήσει αυτή, θα΄χει και το VAR αγκαζούρα. Σίγουρα... Σιγά μην το εγκαθιστούσανε φέτος. Που μας έλεγε κάποτε ο μπόμπος ότι θα΄το΄χουμε από τούτη τη σεζόν, μετά μας είπανε στον τελικό του φετινού Κυπέλλου και χτες μας δήλωσε ο πρέσιντεντ να μην αγχωνόμαστε, θα το΄χουμε έφα, αλλά απ΄την...επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο. Ε, όσο να΄ναι, βγήκα φωτισμένος απ΄τη συζήτηση.

Μην ξεχάσω τον θρίαμβο, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, του Τσιτσιπά και το ξεχωριστό fair play του Κώστα ψες στα Γιάννενα, που χειροκροτήθηκε, για να πάρουν ΦΥΣΙΚΑ τη σκυτάλη αμέσως και εκ νέου τα σουξεδάκια τα οποία ανέφερα στην αρχή, με τις...ακατανόμαστες πράξεις κάποιων σκληροπυρηνικών εκεί στα βροχερά σε βάρος μας.... ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΟΛΑ!

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Τι...άξεστοι αυτοί οι Λαμιώτες. Πάλι spanking στα λαγομωρά.

Εικόνα apostolos gaganis

Αίσχος!

Εικόνα Arxidakos

Αφού τα θέλει ο πουδραρισμένος και φασκιωμένος πισινούλης τους...

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Για να μην πολυλογώ.1.Συμφωνώ.Αλλά δεν ξέρω τι νόημα έχει να κάνεις κριτική για ομάδες που εβδομάδα σε εβδομάδα αλλάζουν απόδοση προς το καλλίτερο (όταν παίζουν με μας δηλαδή).2.Συμφωνώ.Το πέναλτι δε που πήραμε με τη Μίλαν τους έχει ξεφτιλίσει δεόντως.3.Για το Βούκοβιτς τρισάγιο και ελπίζω να τρίτωσε το κακό.Για την άμυνα γενικότερα δεδομένων των συνθηκών (κάτι μεταξύ λασπουριάς και φαινομένων υδρολίσθησης) δεν ξέρω τι καλλίτερο μπορούσαν να κάνουν οι ψηλοί.Η δε παρουσία του Γκιγιέρμε στο κέντρο είναι αυτή που εξασφαλίζει τη δυνατότητα στο Μαρτίνς να κάνει το τρυκ με τους Φορτούνη Γκερέρο (μεταφορά μπάλας-προώθηση αυτής κλπ).4.Περιμένω μετά τις βουλευτικές εκλογές (απαιτώ για την ακρίβεια ως Ελλην φορολογούμενος πολίτης) το διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο στην ΕΠΟ.Μετά είμαι σίγουρος για το που θα καταλήξει ο δικός μας πρόεδρος...

Εικόνα apostolos gaganis

Ώριμο σχόλιο.

Εικόνα ThomasK

Στην άμυνα εμφανίσαμε πάλι αδυναμίες, αλλά ευτυχώς
δεν τις πληρώσαμε.

Η διαιτησία το βιολί της.

Δεν παρακολούθησα τον Γραμμένο κι ούτε περίμενα ν' ακούσω
κάτι ουσιαστικό και που να θίγει την "εξυγιαντική" αθλιότητα.
Εγκάθετος και γιουσουφάκι του Ιβάν είναι σε αγαστή συνεργασία
με την υπόλοιπη μαφία (εγχώρια, κυβερνητική και παρακρατική,
και ξένη).

Προχωράμε παθιασμένα και δυνατά σε κύπελλο και πρωτάθλημα!
Με συσπείρωση και στήριξη.

ΥΓ. Συγχαρητήρια στον Τσιτσιπά! Κι ας εμφανίζεται ως ΑΕΚτζής :)
Που δεν ξέρω αν είναι κιόλας.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Φίλε Thomas θα μπορούσες χάριν της συζητήσεως να μας πεις ποιές θεωρείς επαναλαμβανόμενες αμυντικές αδυναμίες?Αν θεωρήσουμε ως μέτρο σύγκρισης τις άλλες ανταγωνίστριες ομάδες ,δεχόμαστε 2,3 σουτ σε κάθε αγώνα (το αεχ 2.1) και 61.1 πάσες στο δικό μας τρίτο του γηπέδου (το αεχ 62 αν θυμάμαι καλώς).Και αυτά εγώ τα θεωρώ πλασματικά καθώς αποδεδειγμένα οι αντίπαλες ομάδες μας παίζουν πιο <<ψυχωμένα>> σε σύγκριση με μπουγάτσα και αεχ όπως έχουμε δει πολλάκις.Μόνο επαναλαμβανόμενο κατά την άποψη μου είναι τα αυτογκόλ του Βούκοβιτς (μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι το τρισάγιο).Κτά τα άλλα,δεν έχω αισθανθεί ανασφαλής κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού (ακόμη και στον αγώνα με τους παγουράδες και το γήπεδο-βούρκο) και ειδικά στο τέλος νομίζω η διαχείριση του αγώνα συνολικά από την ομάδα ήταν αυτή που πρέπει (εγώ να σου πω έκλεισα τον υπολογιστή και έφυγα στο 80 και έμαθα το τέλος κατόπιν 40 λεπτών).Προφανώς και δεν εννοώ ότι έχουν ψυχολογικά όσοι αγωνιούν μέχρι το τέλος των αγώνων αλλά προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις για μένα ότι δεν ανησύχησα.Και επίσης προφανώς πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας.

Εικόνα apostolos gaganis

Στηρίζουμε πάση δυνάμει την ομάδα. Διοίκηση, προπονητή, παίχτες.

Εικόνα Fotiadko7

Χαιρετω την ερυθρόλευκη λαοθάλασσα κι εσένα φιλτατε Αποστόλη! Για το ματς στα Γιάννενα τα είπες νομιζω όλα, προσωπικά με προβλημάτισε λίγο η αμυντική αστάθεια αλλά την δικαιολογώ εν μέρει απο τον κακό αγωνιστικό χώρο και την βροχή! Η δουλεια έγινε κι αυτή είναι η ουσία, αλλη μια νίκη και μένουν 14 για να δουμε που θα είμαστε στο τέλος της σεζόν! Μπήκαμε στη πρωτη διαβολοβδομάδα με το σουπερ απαιτητικό και δύσκολο παιχνιδι με την Ξάνθη στο Κύπελλο και το απείρως δυσκολότερο ματς στην Τρίπολη, εκεί οπου περιμένουμε φαντάζομαι όλοι εξυγίανση με το κιλό-καθοτι έτσι και περάσει η ομάδα με νίκη απο εκεί θα τους ζωσουνε τα μαύρα φίδια τους επίδοξους πρωταθλητές με τα τσιράκια τους σε Επο-Κεδ! Ένας πολύ συγκεντρωμένος Ολυμπιακος θα περάσει τα δυο σημαντικά αυτά τεστ και να δουμε μετα πως θα διαμορφωθεί η κατασταση με την αρκετά ανεβασμένη Κούλα να ψάχνει απαντήσεις στο μεταξύ τους ντέρμπι, καθώς θεωρώ την εμβόλιμη που ακολουθεί της Τρίπολης μικρο εμπόδιο για ολους! Τίποτα πάντως δεν έχει τελειώσει και χαίρομαι που το πιστεύει πολύ όλη η ομάδα!

Ολυμπιακος Μονο!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Όλα τα παιχνίδια μπροστά μας, είναι δύσκολα. Όλα. Στοίχημα μεγάλο.