ΕΛΑ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ... ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΚΙ΄ΕΣΥ!



Ήταν ένα ωραίο βράδυ το χθεσινό. Ύστερα από ελκυστικό και αποτελεσματικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Ξάνθη στο Κύπελλο, άνετα, με 3-1. Σκορ που θα μπορούσε να ήταν ευρύτερο, αν δεν μεσολαβούσαν η ατυχία του Μπουχαλάκη και η αδυναμία του Μαρτίνς να τον αντικαταστήσει, οπότε παίξαμε για 20΄με δέκα παίχτες και βέβαια ο διαιτητής του αγώνα, ο Τζοβάρας. Γνωστού βιογραφικού.

Καταχωρίζω εκείνα που επέλεξα ως πλέον ενδιαφέροντα:

1. ΠΟΝΤΕΝΣ

Είναι αναμφισβήτητη η υψηλή τεχνική του κατάρτιση. Η ομορφιά στο παίξιμό του. Προχθές μόλις, έγραψα για το θέμα που έχει ο κοντόσωμος Superman ( πολύ πετυχημένος ο χαρακτηρισμός του απ΄την ΠΑΕ, δηλωτικός του τί δυνατότητες έχει ) στην τελική προσπάθεια. Όλοι το ξέρουμε άλλωστε. Χθες, μας διέψευσε πανηγυρικά. Έβαλε δύο τεμάχια, πρώτη φορά στην καριέρα του, και αν παρέμενε μέχρι τέλους σε ΠΛΗΡΗ Ολυμπιακό, πιθανώς να΄χωνε κι΄άλλο. ΕΑΝ λοιπόν ο ποδοσφαιριστής αυτός αποκτήσει ικανή επαφή με τα δίχτυα, ΕΑΝ επαναλαμβάνω, άπας ο γαυρόκοσμος αντιλαμβάνεται απόλυτα τί θα σημαίνει ετούτο για τους αντιπάλους μας και τη συμβολή του εν γένει στο παιχνίδι και τους ΣΤΟΧΟΥΣ του Ολυμπιακού. Μπράβο Ντανιέλ και μακάρι το χθεσινό να σου τονώσει την αυτοπεποίθηση στο σκοράρισμα και να συνεχίσεις ΕΤΣΙ, προσφέροντάς μας χαρές, ειδικά σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ παιχνίδια. Να είσαι ομαδικός, όχι ατομιστής, κι΄εκεί που είναι να το γράφεις, να το γράφεις.

2. ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΜΙΚΑ

Στα γνωστά "εξυγιαντικά"χνάρια η διαιτησία του Τζοβάρα. Σφύριξε πέναλτι σε βάρος μας δύο μόλις λεπτά απ΄την αποχώρηση του Μπουχαλάκη, στο 74΄ δηλαδή, με 20 περίπου λεπτά αγώνα ακόμη και τον Ολυμπιακό με 10, που είδε ΜΟΝΟ αυτός. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ... Πάμε στον Κανονισμό, γιατί κάθε χέρι μεσ΄στην περιοχή ΔΕΝ είναι πέναλτι. Σε τέτοια περίπτωση, απ΄όλες τις παραμέτρους για να σφυρίξει ο διαιτητής την εσχάτη των ποινών, ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ είναι η ΠΡΟΘΕΣΗ του ποδοσφαιριστή να παίξει την μπάλα με το χέρι, κι΄αν κάνει κίνηση να ΤΗ ΒΡΕΙ. Ο παίχτης στην μπάλα και όχι η μπάλα στον παίχτη. Χθες, η μπάλα ΒΡΗΚΕ τον αγκώνα του Τσιμίκα, σε απόλυτα φυσιολογική θέση το χέρι του, που είχε γυρίσει πλάτη στο σουτ του αντιπάλου του για να μην τη φάει στη μούρη. Αντίθετα, ο παίχτης του Ολυμπιακού εκτείνει το δεξί του πόδι στο σουτ μήπως και χτυπήσει ΕΚΕΙ η μπάλα και αποκρουστεί. Και ο εκ Φθιώτιδος ρέφερι, σφύριξε...πέναλτι. Όταν το είδα, ακαριαία πήγε το μυαλό μου, ακαριαία, σ΄αυτόν από κάτω στο Λαμία-Πάοκ 0-1 και τον Τσαμούρη διαιτητή:

Καθώς και σ΄αυτόν τον γίγαντα ( που σημειωτέον παρά λίγο να βγει αληθινός ):

Αλλά και στον Βαρούχα, που΄χε σχολιάσει ΕΤΣΙ το ασφύριχτο του Βιερίνια:

"Η περίπτωση αυτή είναι για ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ... Δεν έχει ( ο διαιτητής ) κάποιον μπροστά του, για να μη δει τη φάση. Θέλει ειδική συνεδρία για να δει αυτή την παράβαση; Όποιος ταλαιπωρεί τον χώρο όλο, καλό είναι να πηγαίνει σπίτι του. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι να σηκώνεις τα χέρια ψηλά". Κι΄εγώ συμπληρώνω ότι ΑΥΤΗ η φάση και η άλλη με τον Ιβάν να περιφέρεται σαν μαινάδα στο γήπεδο ψιλοπιάνοντας την κουμπούρα του, θα μείνουν ΕΣΑΕΙ κλασικές. Για να ξέρουμε τί λέμε.

3. Ο ΧΑΣΑΝ, Ο ΝΑΤΧΟ ΚΙ΄Ο ΣΟΛΝΤΑΝΟ.

Ο Αιγύπτιος σκοράρισε χθες, παιχνίδια θέλει να βρει ρυθμό και καλώς διάβασα ότι ο Μαρτίνς δεν επιθυμεί την απομάκρυνσή του. Ο Νάτχο είναι...τεχνητή νοημοσύνη στο γκαζόν. Η κάθετή του στον Ποντένς ( και όχι μόνο ), για σεμινάριο. Όσο για τον Σολντάνο, αγωνιστικότητα έδειξε αλλά λόγω των συνθηκών και του περιορισμένου χρόνου συμμετοχής του, δεν μπορεί να κριθεί. Απλώς τον "βούτηξε λιγάκι στο νερό" ο Μαρτίνς. O τελευταίος,  ήθελε προφανώς να δει για μικρό έστω διάστημα την ομάδα με 4-4-2 και Χασάν, Σολντάνο μπροστά, αλλά δεν έκατσε η πρόθεσή του. Παρεμπιπτόντως, μπορούσε να κόψει δεξιά την μπάλα ο Αργεντινός αντί να σουτάρει σ΄εκείνη τη φάση που μπήκε. Βέβαια αν το΄βαζε, σήμερα θα διαβάζαμε ύμνους απ΄όλα τα ΜΜΕ γιαυτόν. Έτσι είναι όμως τα μέσα. Λένε, ξελένε... Αναμένουμε και ευελπιστούμε να "βγεί".

4. ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Στη συνέντευξη τύπου, τα κυριότερα: "Είμαι ευτυχής που έχω 7 παίχτες ( τόσες ήταν οι συμμετοχές μη βασικών στο ξεκίνημα ) που μπήκαν σήμερα και απέδωσαν ΕΤΣΙ. Πέσαμε στα τελευταία λεπτά του α΄ημιχρόνου. Παίρνω την ευθύνη γιατί έκανα πολύ γρήγορα τις αλλαγές. Ήρθε ο τραυματισμός του Μπουχαλάκη και αλλάξαμε τα πλάνα μας". Ενώ όταν ρωτήθηκε μετά τον αγώνα, στο γήπεδο, για τον Σολντάνο, δήλωσε: "Δεν ήταν αντιπροσωπευτική η μέρα για να τον κρίνουμε. Είμαστε ικανοποιημένοι απ΄αυτόν. Δεν βρίσκεται ακόμα στο επίπεδο των συμπαικτών του, φαίνεται αυτό, αλλά είναι μαχητής, ξέρει να προσφέρει στην ομάδα του και τούτο περιμένουμε από εκείνον". Το μόνο που θα πρόσθετα είναι ότι όταν βάζεις 7 νέα πρόσωπα και ξεκινάς έναν αγώνα απέναντι σε ομάδα με την οποία είχες φέρει πρόσφατα δύο ισοπαλίες πριν απ΄το χθεσινό παιχνίδι, και μάλιστα με το πονηρό 0-0 για το Κύπελλο, κι΄εσύ παίζεις ωραία μπάλα σε μεγάλα διαστήματα, σαν να μη τρέχει τίποτα, της ρίχνεις 3 κι΄αν δεν συνέβαιναν τα γνωστά του Μπούχα και του κόρακα θα της έχωνες πιθανότατα κι΄άλλο(α), ΑΥΤΟ δείχνει πόσο καλή δουλειά γίνεται στο Ρέντη και με τί χαρακτήρες παιχτών έχουμε να κάνουμε. Μακάρι η άνοδος της ομάδας να συνεχιστεί, το κλίμα να διατηρηθεί καλό και οι στόχοι θα υλοποιηθούν. Είναι βέβαιο.

5. ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΑΙΧΤΩΝ

Ο Σα, Σα. Τόρο, πολύ θετικός. Τσιμίκας, εξαιρετικός. Μεριά και Μιράντα, καλά τα πήγαν. Γκιγιέρμε πολύτιμος. Νάτχο, τα είπαμε. Της "μιλάει" της θεάς. Μασούρας. Έχει κάτι που μ΄αρέσει. Θα τον περιμένω. Πολύ νωρίς ακόμα για κρίση. Να δουλεύει. Ποντένς, ο καλύτερος μαζί με τον Νάτχο και τον Γκιγιέρμε. Γα τον Χασάν τα είπαμε, ενώ ο Κωστάκης δεν διακρίθηκε όσο άλλες φορές, ακόμα κι΄έτσι όμως την ευφυή ενέργεια θα στην κάνει.

Επιθυμώ να κλείσω την ανάρτηση μ΄ένα σημείο της ομιλίας του κ. Μαρινάκη κατά την προχθεσινή κοπή της πίτας του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" στο Γ.Καραϊσκάκης: "Είπα λοιπόν στους ανθρώπους της ομάδας ότι το 2018 ήταν δική μας ευθύνη που χάσαμε το πρωτάθλημα. Ούτε η κυβέρνηση φταίει, που είναι εναντίον μας, ούτε η ομοσπονδία ( η ΕΠΟ δηλ. ), ούτε οι αντίπαλοί μας. Εμείς θα έπρεπε να είμαστε πιο δυνατοί και να τους κερδίζουμε όλους". Σχολιάζω: Έτσι μιλάνε όσοι κοιτάζουν κατάματα την πραγματικότητα, είναι ειλικρινείς με τους άλλους και τον εαυτό τους, αναγνωρίζουν τα λάθη τους γιατί είναι γενναίοι και χαράζουν γραμμή για το μέλλον παίρνοντας ριζικές αποφάσεις αλλαγής. Ανατροπής. Κλειδί της επιτυχίας, ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Έτσι μιλάνε και πράττουν οι ΗΓΕΤΕΣ. Τυχερός που κρατάς το τιμόνι της ΠΑΕ ο Ολυμπιακός, Βαγγέλη. Ειδικά τούτη την εποχή. Δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω καθόλου από κοντά, ένας στα εκατομμύρια είμαι, αλλά το σωστό και θα το πω και θα το γράψω.

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Τα...ιδεώδη και η ιστορία του βέζελου του επιτάσσουν να
κερδίζει τους αγώνες και τις προκρίσεις στο γήπεδο και
όχι στα χαρτιά. Και ενίοτε προσφέροντας...λουλούδια στον
αντίπαλο, ξέχασε να προσθέσει ο...ευγενής αυτός σύλλογος.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Το σημείο 4 είναι η σημαντικότερη διαπίστωση νομίζω και την προσυπογράφω.
Συμφωνώ και με τα υπόλοιπα. Για τον Χασάν θεωρώ ότι δεν πρέπει να τον κάψουμε (απορρίψουμε) τόσο γρήγορα. Εκτός από το γκολ είχε και κάποιες κινήσεις που δείχνουν κλάση. Πιστεύω όμως ότι ο Μάρτινς ξέρει να το χειριστεί, τον εμπιστεύομαι απόλυτα πλέον.
Γεγονός είναι ότι πλέον η ομάδα επιτίθεται με σύστημα και πλουραλισμό. Καμία σχέση με το περυσινό χτικιό. Ο προπονητής έχει δημιουργήσει ήδη ένα σύνολο που παίζει μακράν το καλύτερο (πραγματικό) ποδόσφαιρο, χωρίς γιουρούσια, με αυτοματισμούς, κάνει την κατάλληλη διαχείριση σε κάθε πρόβλημα και κάθε δυσλειτουργία που διαπιστώνει. Χωρίς να το καταλάβουμε πώς, η αρχική δυστοκία αντιμετωπίζεται πλέον χωρίς να έχει γίνει κάτι συνταρακτικό (π.χ. αλλαγές προσώπων). Προσωπικά έχω ησυχάσει με το θέμα 11άδα. Δεν κάθομαι πλέον να σκέφτομαι στο ξεκίνημα του κάθε παιχνιδιού "γιατί έβαλε αυτόν ή τον άλλον" κλπ. Αράζω και έχω εμπιστοσύνη.
Είμαστε σε καλό δρόμο, σύγγαυροι, και πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι. Τα καλύτερα έρχονται. Όσοι είστε κοντά δώστε όση στήριξη μπορείτε στα παιχνίδια στο ναό. Η ομάδα θα μας δώσει πολλές χαρές στο μέλλον.

Εικόνα ThomasK

'Ενας απολαυστικός στο μεγαλύτερο διάστημα Ολυμπιακός
με 7 "αναπληρωματικούς". Υπήρχαν στιγμές που οι παίχτες
ιδίως στην επίθεση έκρυβαν τη μπάλα ζαλίζοντας τους
αντιπάλους. Που σημαίνει οτι η ομάδα έχει ποιότητα και βάθος
κι οτι γίνεται πολλή και σωστή δουλειά.

Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί χάρη στην πολύ καλή λειτουργία
ιδίως της μεσαίας γραμμής δεν ζορίστηκαν ιδιαότερα, ώστε
να βγουν ασφαλέστερα συμπεράσματα γι' αυτούς.

Κατά τα άλλα, όπως τα εκθέτεις, doc.

Συνυπογράφω επίσης την κατακλείδα-αναφορά σου στον
Πρόεδρό μας, τον τεράστιο Βαγγέλη Μαρινάκη!