ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΟΣ



Βλέπουμε τις τελευταίες μέρες μια απέλπιδα προσπάθεια ορισμένων ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΠΑΟ να αποδώσουν στον Ολυμπιακό ό,τι στραβό έχει συμβεί μετά το Big Bang σε αυτήν τη γη. Nαι, εντάξει, αυτό το κάνουν μια ζωή, αλλά τις τελευταίες μέρες και μετά την παραίτηση του Νίκου Καραχάλιου από τη θέση του ΓΓ στον ΕΟΤ, με κατηγορίες εναντίον κάποιου συνεργάτη του, το πράγμα επανήλθε στο προσκήνιο. ''Όπου γαύρος και σκάνδαλο'', μας λένε οι φίλοι μας οι λαγοί. Να, πάρτε παράδειγμα το πολυαγαπημένο μας greenzone.
 
Θα πιάσουμε μία προς μία τις περιπτώσεις που αναφέρονται και μετά θα περάσουμε σε αντίστοιχα παραδείγματα παραγόντων του καρκινώματος του ελληνικού αθλητισμού.
 
1) ΚΟΣΚΩΤΑΣ
 
Μέλος του ΠΑΟ πριν εμπλακεί στον Θρύλο. 5 μήνες πριν του πουλήσει το μαγαζί ο Νταιφάς, που θαμπώθηκε από τα μπικικίνια του, χάρισε 13 εκ. δραχμές στον Ερασιτέχνη Παναθηναικό. Σε συνέντευξή του, που δώθηκε σε γαλλικό μέσο ένα μήνα πριν αγοράσει τον Ολυμπιακό, παραδέχτηκε ότι είναι Παναθηναικός. Προσπάθησε να αγοράσει την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ πριν καταλήξει στον Θρύλο, αλλά δεν τα κατάφερε. 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-11-1987
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 19-11-1987 
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 20-11-1987
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 20-11-1987
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 5-6-1987
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 12-6-1987
 

 
Ο άνθρωπος που έψαχνε εναγωνίως ομάδα να αγοράσει, ώστε να αποκτήσει λαικό έρεισμα και να γιγαντωθεί επιχειρηματικά, ο άνθρωπος που η τότε κυβέρνηση φύτεψε στον Ολυμπιακό ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ, για να σπάσει την εκδοτική κυριαρχία των Λαμπράκη-Μπόμπολα-Τεγόπουλου, με τους οποίους τα είχε σπάσει τότε, ο δηλωμένος οπαδός του Παναθηναικού Κοσκωτάς, χρεώνεται ως ''λαμόγιο του γαύρου''. Γιατί άραγε? Μήπως επειδή για να φύγει η λαίλαπά του χρειάστηκαν 12 χρόνια? Μήπως επειδή ο ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ πλήρωνε 30 και βάλε εκατομμύρια δραχμές ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ για 7 χρόνια, ώστε να ξεχρεώσει τα φέσια του απατεώνα που μας φόρτωσαν άλλοι?
 
2) ΣΑΛΙΑΡΕΛΗΣ
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 12-11-1988
 

 
Κανονικά μετά από αυτήν τη φωτογραφία δεν πρέπει να πούμε κάτι άλλο, αλλά μας διαβάζουν και άσχετοι, όπως και πιτσιρικάδες. Μιλάμε για τον άνθρωπο που αποδεδειγμένα πήρε λεφτά από το Βαρδινογιάννη και τα εμφάνισε ως ρευστό στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του 1991
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 18-11-1992 ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ
 

 
Μιλάμε για τον άνθρωπο που υπέγραψε για να φύγει με μεταγραφή ο Αποστολάκης στο βάζελο. Μιλάμε για τον άνθρωπο που άδειασε τη θύρα 7 και κατάφερε σε ντέρμπυ με την ΑΕΚ το 1990 να του φωνάζουν οι Τούρκοι ''Αργύρη θυμήσου ήρθε η ORIGINAL και είναι εδώ μαζί σου'' κι αυτός να χασκογελάει. Μιλάμε για τον άνθρωπο που βούτηξε τα λεφτά της μεταγραφής Ντέταρι στην Μπολόνια από τα ταμεία της ΠΑΕ, λέγοντας πως τα έδωσε για να αγοράσει τους Προτάσοφ-Λιτόφτσενκο-Σάβιτσεφ, αλλά αυτοί πληρώθηκαν και εξοφλήθηκαν πολλά χρόνια αργότερα, από τον Κόκκαλη. Τι να πιάσεις και τι να αφήσεις με αυτόν τον παράγοντα. Και τα δικά του πεπραγμένα επωμίστηκε ο ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
 
3) ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ
 
Εδώ αρχίζει το βαζελο-σόου, αφού μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει αθωωθεί σε πάνω από 200 δίκες και δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να του προσάψει το παραμικρό. Οι κατηγορίες περί κατασκοπείας έχουν καταρριφθεί ΠΛΗΡΩΣ σε γερμανικά δικαστήρια, από τη γερμανική κυβέρνηση και από τη γερμανική Βουλή το 1998. Οι 3 διακριτές εξουσίες του γερμανικού κράτους, νομοθετική-εκτελεστική-δικαστική, αποφάσισαν ομόφωνα πως ο Σωκράτης ΔΕΝ είναι κατάσκοπος της ΣΤΑΖΙ, ούτε υπήρξε ποτέ, αλλά για την Αριστέα και κάποιους έντιμους και ηθικούς αντιολυμπιακούς, όπως και κάποιους ''ολυμπιακάρες'', παραμένει ο Κρόκους, ο Ρόκο και ο κατάσκοπος. Για εμάς εδώ παραμένει ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΒΙΑΣΤΗΣ ΟΛΩΝ ΣΑΣ.
 
4) ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ
 
Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει παραδεχτεί ότι μικρός υποστήριζε την ΑΕΚ, όπως και το ότι δεν έχει επαφή με το ποδόσφαιρο και δεν ήξερε κατά πού πέφτει το γήπεδο. Για δύο μήνες έγινε κάτοχος του 10% της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέχρι να μπει με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ και το ποσοστό του να υποχωρήσει κατά πολύ. Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει συνεισφέρει το ποσό των 10 εκ. ευρώ στην αύξηση των 26 εκ. ευρώ, που κάλυψε τελικά ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ τον Απρίλιο του 2010. Πέραν τούτου ουδέν. Ο ''περαστικός'' όμως, για κάποιους είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ''λαμογιάς του γαύρου''.
 
5) ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
 
Εργάστηκε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός μέχρι να περάσει σε θέση αντιπροέδρου στον Ερασιτέχνη. Μετά την αποδοκιμασία αρκετών αθλητών του Συλλόγου, αλλά και μελών μας, για ορισμένες πρακτικές του -έχει προπηλακιστεί στα γραφεία του ΟΣΦΠ- έφυγε και έκτοτε δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον Ολυμπιακό. Επίσης, δεν υπάρχει καμία κατηγορία εις βάρος του, αυτήν την στιγμή που μιλάμε τουλάχιστον, για κάποιο θέμα. Μόνο φήμες και εικασίες για την εμπλοκή του σε υπεξαίρεση κρατικών χρημάτων.
 
Αφού τελειώσαμε με τη λογική του αστυνόμου και του μπουζουκιού και με επίγνωση ότι σε λίγο καιρό από τους οργανωμένους οπαδούς του λαγού μπορεί να διαβάσουμε ότι ''ο τάδε παιδεραστής που είναι στη φυλακή είπε ότι είναι γαύρος, άρα άλλο ένα σκάνδαλο της ομάδας του λιμανιού'', ας δούμε αντίστοιχα παραδείγματα με παράγοντες του ΠΑΟ.
 
α) ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ
 
Προφανώς και δεν υιοθετούμε τίποτε από τα παραπάνω, απλώς τα βάζουμε στη λογική που άλλοι αναφέρουν τον Καραχάλιο και τον ΣΩΚΡΑΤΗ πιο πάνω.
 
β) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ
 
Φυσικά και δεν υιοθετούμε τίποτε απολύτως από όσα αναφέρει η τρομοκρατική οργάνωση. Σε φήμες αναφερόμαστε, αναπόδεικτες και αστήρικτες. Η άποψη του κυρίου Κύρτσου αναφέρεται ως μαρτυρία και μόνο. Για το βαρδινογιαννισμό στο χώρο του ποδοσφαίρου, θα μιλήσουμε εκτενέστατα σε λίγο καιρό.
 
γ) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
 
Βεβαίως κι εδώ αναφερόμαστε σε φήμες. Τίποτε άλλο. Για το τι εστί μπασκετικός βάζελος βεβαίως, εδώ
 
δ) ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
 
 
Προφανώς και τα παραπάνω δεν έχουν βάση, δεν τα υιοθετούμε σε καμία περίπτωση. Ούτε θα κάνουμε λόγο για κάποιες φήμες που αφορούν γνωστό παράγοντα, ο οποίος στο Κολωνάκι κοκορευότανε ότι ''αγόρασα διαιτητές με τα λεφτά μου''. Σίγουρα αυτός ΔΕΝ είναι ο Νικόλας Πατέρας.
 
ε) ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ-ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ-ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ
 
Και αφού τονίσουμε για πολλοστή φορά πως εμείς δεν υιοθετούμε τίποτε απολύτως από τα παραπάνω, απλώς τα παραθέτουμε στη λογική ''αφού αυτοί αναφέρονται σε αναπόδεικτες κατηγορίες εναντίον παραγόντων που στο παρελθόν έχουν μπλεχτεί με τον Ολυμπιακό, έτσι θα αναφερθούμε κι εμείς σε ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΕΣ κατηγορίες και φήμες εις βάρος αντιστοίχων παραγόντων του Παναθηναικού, σε όλα του τα αθλήματα'', θα πούμε στους φίλους μας τους βάζελους
 
ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΛΕΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
 

Σχόλια

Εικόνα dono

Και συνεχίζουμε...
Αλαφούζος: Εκτός της γνωστής καταδίκης από την Ελληνική δικαιοσύνη, ας θυμηθούμε τι του έσουρνε μέσω της Αυριανής και του Αλτερ ο Κουρής.. Κάτι για λαθρεμπόριο, στημένα ναυάγια, κτλ
Γιανακόπουλοι: Μέχρι τα τέλη του 80 είχαν ή δεν είχαν μεγάλη μπίζνα με εισαγωγή, διακίνηση και διάθεση λαθρεμπορίου μπανάνας στην Ελλάδα; Εδώ θα θυμήσω ότι η μπανάνα ήταν μονοπωλιακό είδος στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη εκείνης της δεκαετίας. Κάποιοι κακεντρεχείς άνθρωποι συνδύασαν την χρηματοδότηση και την άνοδο της ΒΙΑΝΕΞ ακριβώς σε αυτή την δραστηριότητα. Μπα μάλλον μλκ είναι γιατι αυτοί έχουν πανύψηλο δείκτη ηθικής...
Κτλ κτλ κτλ κτλ

Εικόνα savvas gridlock

Κατηγορήθηκε για λαθρεμπόριο ο Αλαφούζος και αθωώθηκε σε δικαστήριο. Φυσικά δεν γίνεται να υιοθετήσουμε αυτά που λέει ο Κουρής.

Εικόνα dono

Σε καμία περίπτωση δεν υιοθετώ τα λεγόμενα του Κουρή, που σε κάθε περίπτωση μιλάμε για αρχιλαμόγιο.
Όμως γιατί να το βλέπουμε μόνο εμείς έτσι ρε Σάββα, σωστά και δεοντολογικά;;
Όταν όλοι οι κάφροι μιλ

Εικόνα dono

Μιλάνε για τον Βαγγέλα, χωρίς να έχει καν καταθέσει ακόμα στην δικαιοσύνη, δεν δικαιούμαστε και εμείς να μεταφέρουμε λόγια και δηλώσεις τρίτων για τα ΛΑΜΌΓΙΑ παράγοντες του ποα;

Εικόνα savvas gridlock

Και πού να καταθέσει κιόλας ο Βαγγέλας. Εκεί να δεις γέλια. Ήδη εξ άλλου γελάει όλο το δικαστικό σώμα με την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε, με τέτοια έλλειψη στοιχείων.