ΒΑΛΙΤΣΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΔΟΜΑΖΟΣ



Κάνουμε ένα μικρό άλμα στον χρόνο και φεύγουμε από την ''χρυσή εξαετία 1959-65'', για να δούμε κάτι σχετικό με τον θρυλικό ''βαλιτσοφόρο'' Μαντζεβελάκη αρκετά χρόνια αργότερα. Ο Δομάζος ήταν ένας ποδοσφαιριστής που συγκρούστηκε πολλές φορές με τον Μαντζεβελάκη. Οι λόγοι ήταν αρκετοί στο πέρασμα των χρόνων. Από την εποχή του Μπόμπεκ ακόμη δεν ήθελε ο ''Ολυμπίκ'' να τον βλέπει μπροστά του, τότε που σε αγαστή συνεργασία με τον Νικολαίδη-Δαλάι Λάμα πάλευε ο Αντώναρος να ''φάει'' το Γιουγκοσλάβο προπονητή, επειδή ο κόσμος του ΠΑΟ φώναζε ''Μπόμπεκ-Μπόμπεκ'' και στήριζε μαζικά την ανανέωση -μέχρι και 5.000 άνθρωποι πήγαιναν στις προπονήσεις-, αντί να αποθεώνουν τον ''πατριάρχη'' της ραδιουργίας. Μετά τα βρήκανε για λίγο, τα ''ξαναχάσανε'' αργότερα και έπειτα από πολλά επεισόδια, καταλήξαμε στο 1978, όπου ο Δομάζος έφυγε από τον ΠΑΟ και υπέγραψε στην ΑΕΚ. Λίγες μέρες μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του, έδωσε μια συνέντευξη στα ΝΕΑ και στο δημοσιογράφο Γιώργο Λιάνη, όπου στηλίτευσε την αυταρχική συμπεριφορά του ''βαλιτσοφόρου'' και τον στοχοποίησε στα μάτια μεγάλης μερίδας οπαδών του ΠΑΟ, παρουσιάζοντάς τον ανοιχτά ως τον αποκλειστικό υπαίτιο της φυγής του και απευθύνοντάς του βαρείς χαρακτηρισμούς. Ας δούμε τα βασικά αποσπάσματα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 17-7-1978
 

 

 

 

 

 

 

 
Το ζουμί, όπως καταλαβαίνετε, είναι στις τελευταίες δύο φωτογραφίες. Αντιγράφουμε.
 
-Έπαιξε ο Μαντζεβελάκης το ρόλο του ανθρώπου με την ''τσάντα''?
 
-Θα πάμε μέσα... Κι αν έπαιξε τέτοιο ρόλο θα τό'κανε για το καλό του Παναθηναικού. Μπορεί να πίστευε ότι όλα μπορούσε να τα κάνει για το καλό του Παναθηναικού.
 
Όχι ''δεν έπαιξε κανέναν τέτοιο ρόλο''. Όχι ''δεν ξέρω, δεν έχω ακούσει τίποτε''. Καμία διπλωματία.
 
ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΕΣΑ, ΕΛΕΓΕ Ο ΔΟΜΑΖΟΣ, ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ.
 
Φυσικά, κανείς αρμόδιος δεν τον κάλεσε, έστω ανεπίσημα, να εξηγήσει αυτήν του τη δήλωση. Να διευκρινίσει αν ήξερε όντως κάτι ρε παιδί μου ή αν άφησε σκιές για την δράση του ''εχθρού'' του, επειδή αυτός τον πλήγωσε που τον έδιωξε από την ομάδα της καρδιάς του. Εμείς εδώ είμαστε καλοπροαίρετοι, δεν πάει ο νους μας αλλού. Δεν το έχουμε, αυτό, μέσα μας. Το σίγουρο είναι ένα.
 
ΚΑΙ Ο ΔΟΜΑΖΟΣ, ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ, ''ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ'' ΗΤΑΝ. ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ. ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, ''ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ''.