"ΔΙΠΛΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ!



Διπλά μέσα σε έδρες δυνατές ...κόντρα στις λυσσασμένες πόρνες του συστήματος. Από τέτοια διπλά χαλυβδώνεσαι και γίνεσαι ομάδα. Από τέτοια διπλά χτίζεις χαρακτήρα και κερδίζεις σε ομοιογένεια.

Και μες στον συρφετό με τις πόρνες μπαίνουν χορηγοί που διαπλέκονται ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ με την διοίκηση της Λίγκας και την διαιτησία. Μπαίνουν φιλοχρήματοι υπερήλικες, που ενώ πανηγύριζαν Ευρωλίγκες αρχιδάτες, τώρα τσαμπουκαλεύονται διαιτητές γράφοντας τους κανονισμούς στα παπάρια τους.  Κάνοντας χρήση της ασυλίας που απολαμβάνουν, εφόσον βρίσκονται στον πάγκο Τουρκικής ομάδας.  Μπαίνουν διοικήσεις ομάδων και μανατζαραίοι που παίζουν το χαρτί της Τουρκικής αβάντας προκειμένου να αρπάξουν παίκτες από άλλες ομάδες και να τους φορέσουν φέσι.

Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα, ο χθεσινός Ολυμπιακός κατάφερε να εμφανίσει θετικό πρόσημο τόσο στον συσχετισμό "λαθών-ασσίστ"  όσο και σε αυτόν μεταξύ λαθών και κλεψιμάτων. Κάτι που σημαίνει ότι αναγκάσαμε τον αντίπαλο σε περισσότερα λάθη από όσα εμείς κάναμε. Το χθεσινό παιχνίδι όμως μάγκες το κερδίσαμε κυρίως χάρη στα ριμπάουντ.  Όσο ο Ολυμπιακός ήταν πλήρης στην γραμμή των ψηλών κατάφερνε να'χει τον πρώτο λόγο έναντι της Εφές κάτω και από τα δυο καλάθια. Ακόμα κι όταν χάσαμε τον Γιανγκ όμως, για μεγάλο διάστημα δεν παρουσιάσαμε κάποια ιδιαίτερη υστέρηση σε αυτόν τον τομέα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο ημίχρονο, με τον Πατ εκτός ματς, η Ανάντολου είχε κατεβάσει μόλις τέσσερα ριμπάουντ παραπάνω από εμάς(22-18). Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η ομάδα περνούσε από κάτω στο επί μέρους σκορ όσο η διαφορά στα ριμπάουντ άνοιγε υπέρ των Τούρκων. Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο που τόσο στο τελευταίο διάστημα της κανονικής περιόδου που μαζέψαμε την διαφορά παρά τα λάθη μας ...όσο και στον έξτρα χρόνο που κερδίσαμε Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΕΨΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Βλέπετε ασφαλέστερος τρόπος για να κερδίσεις κατοχές, κόβοντάς τις παράλληλα από τον αντίπαλο, δεν υπάρχει.

Επιπλέον δεν γίνεται να μην σταθούμε στο ότι καταφέραμε να κερδίσουμε από την ρακέτα ένα ματς στο οποίο χάσαμε νωρίς τον έναν ψηλό μας. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα ριμπάουντ αυτή την φορά. Ο Χάντερ, που συμπεριελήφθη τελευταία στιγμή στην αποστολή για την Κωνσταντινούπολη, κατάφερε αρκετές φορές να ξεμπλοκάρει επιθετικά την ομάδα και να βοηθήσει τους συμπαίκτες του με τις κινήσεις του στο σετ παιχνίδι ...κάτι που ως τώρα ο Γιανγκ δεν συνηθίζει. Ήταν ξύπνιος στις αμυντικές περιστροφές με αποτέλεσμα να μην μπουρδουκλώνονται και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του κάτι που επίσης δεν είναι το φόρτε του Γιανγκ. Τέλος έβαζε σωστά το κορμί του στα πικ-εν-ρολλ που επεχείρησε να στήσει ο Ίβκοβιτς και κινούνταν σωστά μετά από κάθε εξόδο Τούρκου από σκριν. Και που'στε, μιλάμε για τον τραυματία Χάντερ, τον απροπόνητο, τον ανέτοιμο. Περιμένουμε κι απ'τον υγιή Γιανγκ να δούμε το ίδιο ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ. 

Εκτός όλων των άλλων, εχθές είχαμε το πιο μεστό φετινό βράδυ του Πρίντεζη στην επίθεση. Και δεν αναφέρομαι τόσο στους πόντους που πέτυχε ούτε στα ποσοστά του. Αναφέρομαι στην κρισιμότητα των πόντων που μας έδωσε, στο γεγονός ότι κατάφερε να συνδέσει την ρακέτα με την περιφέρεια είτε ανοίγοντας είτε αξιοποιώντας χώρους, βγάζοντας μις-ματς.  Στ'ότι ανταποκρίθηκε σε κάθε μαρκάρισμα που έριξε ο Ίβκοβιτς, που τον γνωρίζει καλά, επάνω του. Όταν χρειάστηκε να χτυπήσει στα αργά πόδια αντιπάλου το έκανε, όταν χρειάστηκε να παίξει με πλάτη κοντά στο καλάθι κόντρα se undersized αντίπαλο το έκανε κι αυτό.  Ύστερα από τέτοιες εμφανίσεις έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως ο Γιώργαρος  ...θα μας "ξανασυστήσει" και τον καλό αμυντικό Πρίντεζη σύντομα. Θα θύμιζα στο σημείο αυτό πόσες φορές έχω πει απ'την αρχή της σεζόν ότι πρέπει να δούμε τον Παπαπέτρου στο "τέσσερα". Θα το έκανα, αν δεν ήμουν σίγουρος πως το θυμάστε αρκετά καλά. Ψηλοί σαν τον Σάριτς δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το ανέβασμα του Παπαπέτρου στο τρίποντο με αποτέλεσμα να μπορούμε να επωφελούμαστε με καλό σουτέρ στην αδύνατη πλευρά. Επίσης λίγα θα είναι τα "τεσσάρια" στην Ευρώπη που θα μπορέσουν να ανασχέσουν τον Παπαπέτρου σε προσπάθειες που θα ξεκινάει απ'έξω με την μπάλα στα χέρια του. Ο χθεσινός Παπαπέτρου χτύπησε πολύ καλά στα μις-ματς στην επίθεση , σπάνια μας εξέθεσε στην άμυνα ό,τι κι αν έφεραν επάνω του οι αλλαγές απ'τα σκριν ...και φάνηκε αρκούντως επικίνδυνος τόσο κοντά όσο και πάνω απ'την στεφάνη. Το μόνο που του λείπει, δεδομένης της διάθεσης του παίκτη, είναι η εμπειρία...

'Εχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια του λοιπόν ο Σφαιρόπουλος βλέποντας την "κουτσή" του ρακέτα να τον ξελασπώνει σε ένα ματς που όχι μόνο χάσαμε τον έναν ψηλό μας ...αλλά και που η περιφέρειά μας δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Σχεδόν σίγησε. Σίγουρα το γεγονός ότι πριν "μισιάσει" το πρώτο δεκάλεπτο ο Σπανούλης είχε φορτωθεί με δυο φάουλ ενώ θα'πρεπε ήδη να βρισκόμαστε στις βολές ΜΟΝΟ από τα φάουλ που'χαν γίνει στον Σπανούλη έπαιξε το ρόλο του. Το γεγονός όμως ότι ο αρχηγός μας είναι πολύ μακριά απ'τον καλό του εαυτό, ο Στρόμπερι ακόμα ψάχνεται και μόνο ο Χάκετ ανεβαίνει είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει. Επιπλέον εχθές η ομάδα ξώμεινε κι από σουτέρ μιας και ο Λοτζέσκι δεν πήρε τις προσπάθειες που μας έχει συνηθίσει, αλλά κι όταν έγινε αυτό ουσιαστική λύση δεν έδωσε παρά μόνο στην παράταση.  Άξιο προσοχής είναι επίσης το γεγονός ότι η περιφέρειά μας φάνηκε να υστερεί σημαντικά και στην άμυνα. Οι περισσότεροι από τους 26 πόντους που πέτυχε ο Γκρέιντζερ ήταν απόρροια κακών μαρκαρισμάτων του Μάντζαρη, με τον Σφαιρόπουλο να μην επιλέγει να αλλάξει το ματς-απ ακόμα και όταν (αναμενόμενα) οι κρίσιμες επιθέσεις των Τούρκων περνούσαν απ'τα χέρια του Αμερικανού. Τέλος κάτι που δεν είναι απλώς άξιο προσοχής αλλά έβγαλε μάτι, είναι το γεγονός πως απόντος του Γιανγκ ο Σφαιρόπουλος επέλεξε να μοιράσει τον χρόνο μεταξύ του (ως χθες τραυματία)Χάντερ και του ...Αγραβάνη. Ο υγιέστατος και (θεωρητικά)ετοιμοπόλεμος Μιλουτίνοφ δεν πήρε ούτε λεπτό συμμετοχής, κάτι που δεν μπορεί παρά να αποτελεί καμπανάκι ενόψει Χριστουγέννων ...δεδομένης της θέσης ξένου που πιάνει ο Σέρβος.

Ως τότε κάθε αγώνας που θα δίνουμε θα'ναι κέρδος. Κέρδος για μια ομάδα που αναζητά τους ρόλους και την ομοιογένειά της. Μπορεί ο αγώνας κόντρα στην Λιμόζ (δικαίως)να μην προσφερόταν για συμπεράσματα. Δεν μπορούμε ωστόσο να μην παρατηρήσουμε ότι "η αρχή της ανόδου" συνετελέσθη δυο εβδομάδες πριν ...στην Ιταλία. Και τότε όπως και τώρα ο Ολυμπιακός διάλεξε να βάλει την μπάλα μέσα περισσότερο από ότι σε άλλα παιχνίδια, χτυπώντας στο ζωγραφιστό εξορθολογίζοντας τις επιθέσεις του. Και τότε όπως και τώρα ο Ολυμπιακός άρχισε να εγκαταλείπει την λογική Μπαρτζώκα σουτάροντας τόσα τρίποντα όσα και δίποντα, πετώντας κατοχές, αδυνατώντας να γυρίσει στοιχειωδώς σωστά την μπάλα. Και αν στο "Φόρουμ" προ δυο εβδομάδων είδαμε την αρχή μιας προσπάθειας, τώρα φάνηκε πως αρχίσαμε να απολαμβάνουμε τα θετικά αυτής της στροφής ...στην λογική. Με πρώτο και κυριότερο την αναλογία λαθών-ασσίστ που επισημάνθηκε στην αρχή. Είδαμε -και τότε και τώρα- τον Χάκετ να επιχειρεί να απειλήσει και επιθετικά, να διαβάζει τις αμυντικές αδυναμίες του αντιπάλου, να παίρνει πρωτοβουλίες και να επιχειρεί να τραβήξει την ομάδα στο τρανζίσιον. Λάθη ...έκανε και θα κάνει. Όσο όμως ο Σπανούλης θα βρίσκει τον καλό του εαυτό αποτελώντας εκ νέου πηγή κινδύνων, τόσο θα προκύπτουν καλύτερες επιλογές για τον Χάκετ στην επίθεση με αποτέλεσμα να μειώνονται και  τα λάθη. Κι ασφαλώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι - ως νέος μεταξύ παλιών και νέων - ο Ντάνι θα'χει τον χρόνο να λειτουργεί υπέρ του, στην προσπάθειά του να μάθει τα χούγια των συμπαικτών του. 

Αυτό που σε μεγάλο βαθμό έχει μείνει ίδιο ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΡΕΚΤΙΦΙΕ είναι το έλλειμμα δημιουργίας αλλά και η απουσία ουσιαστικής παραγωγικής λύσης στην περιφέρεια, για τις βραδιές εκείνες που ο Σπανούλης θα'ναι μπλοκαρισμένος. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι η ομάδα θα σφίξει κι άλλο την άμυνά της με την πάροδο του χρόνου μιας και αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα διάθεσης και ομαδικής δουλειάς. Το να φορτώνεις όμως τα αντίπαλα καλάθια και να δημιουργείς ρήγματα είναι κάτι που πρέπει να το'χεις και στο αίμα σου. Με δεδομένη την απελευθέρωση τουλάχιστον μιας θέσης ξένου, χρειαζόμαστε παίκτη να μπορεί να μας το δώσει αυτό είτε παίζει πέντε, είτε δεκαπέντε είτε εικοσιπέντε λεπτά. Γιατί όσο ενθαρρυντικό μπορεί να φαίνεται το να παίρνεις πόντους από τους ψηλούς σου σε βραδιές σαν την χθεσινή ...τόσο προβλέψιμο μπορεί να σε καταστήσει αυτό στην συνέχεια! Ή μήπως νομίζουμε πώς θα μπορούμε συνεχώς να ξεκλειδώνουμε αντίπαλες άμυνες με πικ, την ώρα που ο ψηλός που θα τελειώνει με την μια αγνοείται. Την ώρα που -Σπανούλη απόντος -  κοντός που θα σουτάρει και θα μπορεί να περάσει την μπάλα στον ψηλό όπως πρέπει δεν υπάρχει. 

DRAZA

ΥΓ: Είδαμε διαιτησία που παρέπεμπε στις παλιές καλές ημέρες του ΟΑΚΑ. Σε τελικούς με Τανατζήδες, Ψαριανούς και γύψους. Διαιτησία που ως και βιντεάκι σηκώνει. Μόνο που αυτή την φορά, στην άκρη του αντίπαλου πάγκου - μονίμως καθιστός  σε καρέκλα ύστερα απ'το μπαλονάκι - ήταν ένας άνθρωπος που κάποτε έκραζε τέτοιες διαιτησίες. Αφού εκτός των άλλων δεν προάγουν και το άθλημα. Θα σου μιλήσουμε λοιπόν στην ίδια γλώσσα που μιλούσες κι εσύ τότε Ντούντα: Το να χάσει μια κανούργια ομάδα μακριά από το σπίτι της από ένα φαβορί για την κατάκτηση της Κούπας, από έναν ΚΟΡΥΦΑΙΟ προπονητή, μόνο ντροπή δεν είναι. Ίσα ίσα που θα σου λέγαμε και συγχαρητήρια. Το να μας πριονίζουν όμως οι διαιτητές με ανύπαρκτα φάουλ, ενώ γυρνούν την πλάτη σε εξόφθαλμες δικιές σας παραβάσεις  και εσύ από πάνω να τους γαμάς και στα τάιμ άουτ  ...ε αυτό είναι ντροπή. Ακόμα και στα τελευταία δεύτερα του "κανονικού αγώνα" ο διαιτητής χρειάστηκε να κλείσει τα μάτια σε ΚΑΘΑΡΟ φάουλ πάνω στον Χάκετ και να ...επιλέξει βάσει τακτικής να σφυρίξει το επόμενο, που έγινε στον άστοχο Στρόμπερι. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ.

ΥΓ2: Πέρα απ΄τους όψιμους πελάτες,  θα'θελα - κατ'εξαίρεσιν - να αναφερθώ και σε μια  περιφερόμενη γλάστρα που πήρε το μάτι μου να προκαλεί. Πανηγυρίζοντας τα καλάθια των Τούρκων κόντρα στον Ολυμπιακό ...σαν να κέρδιζε Ευρωλίγκα η ομάδα της. ΤΣΑΜΠΑ ΘΑ ΣΕ ΦΑΕΙ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ ΚΟΠΕΛΙΑ. ΛΑΘΟΣ "ΑΡΑΠΙΚΗ" ΔΙΑΛΕΞΕΣ. ΤΟΥ ΧΑΝΤΕΡ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Μην άγχεσαι όμως, θα'χεις την ευκαιρία να μας συναντήσεις πάλι στο ΣΕΦ. Εκεί θα σ'τα καλύψουμε όλα τα κενά. Όρεξη να'χεις...

Σχόλια

Εικόνα Duntimo

Ήθελα να γράψω για το μπασκετικό εν τη γενέσει θαυμα Γιανγκ και τον ατσούμπαλο προσωπικό αντίπαλο του, που με τον "ηλίθιο ζήλο" που έπεδειξε το μόνο που κατάφερε ήταν να συνεισφέρει το κάτι τις στη φάση και τον άτυχο τραυματισμό...

Ήθελα να γράψω για τους Χάκετ και Στρόμπερι που ξεψαρώνουν σιγά-σιγά και με έκδηλη τη διαφοροποίηση στο παιχνίδι τους να επιτίθενται περισσότερο κατά μέτωπο στο αντίπαλο καλάθι έχουν αρχίσει να καταφέρνουν με την ενέργεια τους να δημιουργούν ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες... Ρήγματα που είτε καταλήγουν πλέον σε προυποθέσεις σκοραρίσματος μέσα στη ρακέτα είτε (με κατάλληλες πάσες) δίνουν στην περιφέρεια δυνατότητα για ελεύθερα σουτ με καλύτερες προϋποθέσεις...

Ήθελα να γράψω για το απίθανο small ball (επιτομή των trends στο σύγχρονο μπάσκετ ακόμα και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού) που δείχνει ότι μπορεί να βγάλει στο παρκέ ο ΟΣΦΠ, που όμοιό του φαίνεται ότι δεν έχει παίξει ούτε η πρωταθλήτρια Μακάμπι του Μπλάτ... Small ball για το οποίο αξίζει να μη χαλάσεις τις ισορροπίες που διαμορφώνονται στο back court... Που θα δώσει στο Χάκετ τη δυνατότητα να εξελιχθεί όπως δείχνει και τον πιστεύουν σε πραγματικό game changer... Κάτι που σημαίνει ότι αν απλά η ομάδα πλαισιωθεί με έναν βετεράνο σουτέρ (τύπου Πολ Πιρς της Ευρώπης) που να μπορεί να χώνει μερικά σουτάκια ερχόμενος κρύος από τον πάγκο και να βγάζει και μερικές ηρωικές άμυνες όταν άλλοι θα χρειάζονται ανάσες, δλδ χώρις να είναι ο παίκτης που θα απαιτεί ρόλο με πολύτιμα λεπτά συμμετοχής θα δίνει βάθος στον πάγκο, τότε πολλά θέματα θα λυθούν με τον πλέον ανώδυνο τρόπο...

Ήθελα να γράψω για την πεποίθησή μου ότι ο παίκτης που θα αποκτηθεί πρέπει να είναι 4-5άρι που να μπορεί ανάλογα με τις συνθήκες να παίξει και δίδυμο με τον Χάντερ... Κάτι που μπορεί να δώσει στην ομάδα εικόνα χαμαιλέοντα... Που μπορεί να παίξει όλα τα στυλ μπάσκετ... Ακόμα και την αγαπημένη μου Horn Offense που παίζουν οι Warriors αρκετά συχνά...

Ήθελα να υπερθεματίσω για το επίτευγμα αυτής της ΟΜΑΔΑΣ που αντιμετώπισε και εξευτέλισε την ιδιατέρως εχθρική (για δεδομένα Ευρωλίγκας) διαιτησία παίζοντας κατ΄ ουσία με 1 σέντερ, χωρίς 3 παίχτες από την αρχική πεντάδα και εκτός έδρας και από -11 στο 35′...

Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν έχει αξία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μπροστά στην ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ που εκτυλίσσεται στο Παρίσι...

Εικόνα apostolos gaganis

Τον φίλο δεν τον ξέρω. Τον έχω προσέξει βέβαια... Θα πω λοιπόν τούτο. Γιαυτό το σχόλιο ή μάλλον και γιαυτό, διαφέρει το RATM απ΄τ΄άλλα οπαδικά ( τουλάχιστον ) ηλεκτρονικά στέκια...

Εικόνα DRAZA

Nα πω δυο πράγματα.

1. Το είχα προβλέψει πως το σχόλιο του φίλου δεν θα σας άφηνε αδιάφορο. Έπεσα μέσα.

2. Έρχεται ώρες ώρες η πραγματικότητα και μας "καρπαζώνει". Έλεγα προ κάποιων ωρών ότι αισθάνομαι άβολα να δω την φάση που τραυματίζεται ο Γιανγκ. Και λίγο μετά έχουμε γεγονότα που προσωπικά τα βλέπω σαν ανάκληση στην τάξη ...σαν να μου υπενθυμίζει κάποιος ότι άλλα είναι τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβλήματα.

Έχει σοκαριστεί όλος ο κόσμος.

Εικόνα apostolos gaganis

Θ΄ανάψω ΔΥΟ κεριά αύριο, πριν ανέβω στο ψαλτήρι. Γιατί έχει και η άλλη πλευρά αθώα θύματα. Περισσότερα...

Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου...

Εικόνα DRAZA

Μου στέλνουν στο σκάιπ μηνύματα δυο φίλες μου για το τι συμβαίνει τώρα που μιλάμε στην πόλη.

Η μια κοπέλα, Σέρβα, μου λέει "με θυμάμαι να τα ζω αυτά στην πρωτεύουσα της χώρας που γεννήθηκα το 98-99 ...τώρα στην πόλη που με φιλοξενεί βλέπω την ίδια ταραχή στα πρόσωπα των ανθρώπων". Απίστευτα πράγματα.

Ίσως να μην έχουμε συλλάβει τι έγινε, σε ποιο χρονικό σημείο και με τι έκταση. Είναι πολύ δύσκολο - τέτοια ώρα, Σαββατιάτικα - νέος άνθρωπος κάτοικος Παρισίου ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΥ αρκετά κοντά σε κάποια από τις έξι εστίες.

Εικόνα DRAZA

Φίλε πρόκειται για κάτι που δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Τηλεφωνήθηκα και επικοινώνησα με φίλους που σπουδάζουν εκεί κι είναι όλοι σοκαρισμένοι. Πραγματικά ό,τι και να πούμε δεν έχει αξία.

Θα αναφερθώ και στα όσα μπασκετικά παρατηρείς με την πρώτη ευκαιρία. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω.

Εικόνα fasteddie

Συμφωνω σε ολα draza.Και φυσικα η αναγκαστικη μετατοπιση του Παπαπετρου στο 4 τον εβγαλε στον αφρο,οπως ειχες πει.Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι η ομαδα δεν χρειαζεται 4αρι,αλλο το ενα αλλο το αλλο.Και εννοειται οτι χρειαζομαστε δημιουργο-σκορερ στα γκαρντ.Τωρα βεβαια θελουμε και ψηλο με γρηγορα ποδια μετα τη γκαντεμια με τον Πατρικ...Τουτεστιν 2-3 παιχτες στα σιγουρα.Ο Χαντερ ειναι μεγαλη δυναμη στο 5 αλλα μονος του (με δεδομενη την αδυναμια του Μιλουτινοφ να προσφερει) δεν θα αντεξει.
Ο Χακετ για μενα εκανε χθες την καλυτερη ως τωρα εμφανιση του με την ομαδα και μας δικαιωνει ολους που καναμε υπομονη για τον παιχταρα.Και δεν εχουμε δει ΤΙΠΟΤΕ ακομα κατα τη γνωμη μου,θελω να πιστευω οτι ο Χακετ και λογω ηλικιας θα παιξει το καλυτερο μπασκετ του στον Ολυμπιακο.Ακομα και ο Φραουλας που τον θεωρω παιχτη με συγκεκριμενο ταβανι,εδειξε @@ και μου αρεσε χθες.Η να πουμε για τον Αθηναιου που βεβαια ειναι σαφης αναβαθμιση σε σχεση με τον Κατσιβελη.
Αυτο που μας στεναχωρει πιστευω ολους ειναι η εικονα του αρχηγου η οποια αντι να βελτιωνεται,χειροτερευει...Νομιζω οτι και ο ιδιος πρεπει να επανελθει σιγα σιγα,να βρει το μυαλο του και τα πατηματα του γιατι ειναι φανερο οτι δεν ειναι στα καλα του και σωματικα και πνευματικα.Και ο Ολυμπιακος ειναι ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ με τον αρχηγο καλα.Δεν ειναι τυχαιο οτι χθες οσο επαιζε μας πηρανε μεγαλη διαφορα και μολις βγηκε τη ριξαμε.Και μαγκια του Σφαιρο που δεν τον ξαναεβαλε μεσα και για να μην τον εκθεσει αλλο,αλλα και για να μην χασει απο μια ομαδα οχι καλυτερη μας.
Τελος τι να πουμε πια για τον Γιωργαρο...Εγω θα πω πολυ απλα οτι μαζι με τον τεραστιο Σιγαλα και τον Μιλαν ειναι το συγχρονο τοτεμ της ομαδας,η επιτομη του ειδους του παιχτη που θελει ο καθε γαυρος.Παιχταρας,φοβερος χαρακτηρας,αρρωστος γαυρος και με εναν τονο @@ να σερνονται στο παρκε.Μακαρι να βγω λαθος αλλα θα κανουμε πολλα χρονια να ξαναδουμε Πριντεζη στον Ολυμπιακο...

υ.γ. Επειτα και απο το χθεσινο...Πως αισθανονται αραγε ολοι εκεινοι οι γαυροι που με την πρωτη στραβη εβγαλαν (σχεδον) αχρηστο τον Σφαιροπουλο,εναν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ εκ των κορυφαιων κοουτς της ευρωπης που ΠΗΡΕ ΤΟ ΣΚΑΛΠ του μεγαλου Ντουντα???????

Εικόνα DRAZA

YΓ: Ο Σφαιρό έχει καρβέλια να φάει ακόμα σαν πρώτος ...ένα το κρατούμενο. Αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση πως είναι άχρηστος και εννοείται δεν μπορεί να σημαινει ότι δεν ξέρει μπάσκετ ο Σφαιρόπουλος. ΛΑΘΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ...ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ. Ο ΙΒΚΟΒΙΤΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΕΧΘΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΗ;; Τον προπονητή τον κρίνεις ΣΥΝΟΛΙΚΑ την ώρα του ταμείου. Πέρυσι ο Σφαιρό έκανε θετικό ταμείο ...φέτος κρίνεται δεδομένου του ταμείου αυτού και μιας και η ομάδα είναι απολύτως δική του κρίνεται και για τις επιλογές στην κατάρτιση του ρόστερ.

Πάμε τώρα στα υπόλοιπα. Όσον αφορά τον Χάκετ θεωρώ ότι ο παίκτης μόνο περιθώρια βελτιώσεως έχει. Εννοείται πως παίκτης που έχει πάρει χρόνο συμμετοχής στην Ευρωλίγκα, σε Ιταλικούς τελικούς(νομίζω δεν απατώμαι), σε ομάδα με απαιτήσεις κορυφής όπως ο Αθηναίου είναι σαφώς αναβάθμιση αν σκεφτείς ότι εκεί πέρυσι είχες τον Κατσίβελη που δεν υπήρχε.

Όσον αφορά τον Σπανούλη το λέω και το τονίζω. 1. Είναι απολύτως αναμενόμενο αυτό που του συμβαίνει αυτή την στιγμή και παίζει πολύ επιβαρυντικό ρόλο το γεγονός ότι διανύει το ντεφορμάρισμά του σε μια ομάδα που είναι καινούργια και ψάχνεται. Κράτα το αυτό. 2. Το σίγουρο είναι ότι το καλοκαίρι θα μπορούσαμε να έχουμε προνοήσει ώστε να μην μας στοιχίζει τόσο το ντεφορμάρισμά του. Δεν το κάναμε, πάμε παρακάτω...

Όσον αφορά τον αριθμό των παικτών που έχουμε ανάγκη. Είναι εφικτό να αποκτηθεί "διθεσίτης ψηλός" και να την βγάλουμε με έναν παίκτη εκεί ...και έτσι να "θυσιάσουμε" δυο ξένους για να φέρουμε δυο άλλους. ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ. Αλλιώς θα αναγκαστεις να στραφείς και σε παίκτη μόνο για Ευρωλίγκα κάτι που ΓΝΩΡΙΖΑ ως το καλοκαίρι ότι ο Σφαιρόπουλος δεν το ήθελε. Από τότε προφανώς έχουν αλλάξει πολλά.

Κάτι τελευταίο ...σημαντικό. Από αυτήν την ομάδα είπαμε πως δεν περισσεύει κανείς και πως θα πάρουν όλοι τις ευκαιρίες τους. ΑΣ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΦΑΙΡΟ Ο ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ ΚΙ ΑΣ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΓΚΑΤΟ ΣΕΝΤΕΡ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΧΑΛΑΕΙ...

Εικόνα Spree8

Φιλε DRAZA μια που πλεον εχουμε ελλειψεις και στο 4 και στο 5,πως σου φαινεται η λυση Ερτσεγκ?Ο οποιος ειναι ακομη ελευθερος αν δε κανω λαθος.
Ισως οχι ο πιο physical παικτης,ουτε και κορυφαιος αμυντικος,αλλα μπορει να βοηθησει σημαντικα στην επιθεση.Επιπλεον μπορει να παιξει και τις 2 θεσεις των ψηλων και το σουτακι του ειναι κατι παραπανω απο αξιοπιστο.Επισης τα τελευταια χρονια εχει βελτιωσει και το παιχνιδι του στο ποστ.
Να σου πω την αληθεια δε θα με χαλαγε και ο Κιαμος,ομως το προβλημα στο 5 θα εξακολουθει να υφισταται.
Χθες πρεπει να ημουν ο μονος που ενω μετα απο αυτον τον θριαμβο ετσι οπως εξελιχθηκε το παιχνιδι,δυστυχως δε μπορεσα να το χαρω πραγματικα για το λογο οτι δε βλεπω ιδιαιτερες προοπτικες με τη συγκεκριμενη ομαδα,ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ προχωρησει η διοικηση ΚΑΙ στην αντικατασταση του Στρομπερι,με ενα γκαρντ που θα ξεκουραζει πραγματικα και ουσιαστικα τον Σπανουλη.Θεωρω πως με Ερτσεγκ και με ενα δυαρακι που θα μπορει να δημιουργει για τον εαυτο του,η ομαδα και επιπεδο(α) ανεβαινει αλλα ειναι και στο χερι μας να ξανα γραψουμε ιστορια.
ΥΓ: Τι παικταρος αυτος ο Παπαπετρου???Υγιης να παραμεινει και θα δουμε απιστευτα πραγματα.

Εικόνα DRAZA

YΓ: ΥΓΙΗΣ, ΣΟΒΑΡΟΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΕΓΩ

Φίλε όσον αφορά την παρατήρηση που κάνεις για τους κοντούς εν πολλοίς συμφωνώ και το έχω γράψει.

Στο θέμα του ψηλού όμως μάλλον διαφωνούμε αδερφέ. Δεν γίνεται να χάσω τον Γιανγκ και να φέρω παίκτη που ναι μεν παραγωγικά μπορεί να δώσει λύσεις και με το σουτ και κοντά στο καλάθι αλλά στην άμυνα φαίνεται να μπάζει και στερείται αθλητικών προσόντων. Με παίκτη δηλαδή που δεν μπορεί να δώσει τίποτα από αυτά που μας έδινε ο παίκτης που γούσταρε ο Σφαιρόπουλος.

Να ξεκαθαρίσω κάτι όμως και να το δώσω με κεφαλαία αδερφέ. ΟΣΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ...ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΦΑΙΡΟ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ. ΤΙ ΕΧΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΖΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ TO ΞΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ. ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ(ΕΔΩ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΓΚ). ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ. ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΠΛΟ ...ΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΟΥΤ ΘΑ'ΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ UNDERSIZED ΛΟΓΙΚΗ ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ....ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΑ ΣΕ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ. ΕΓΩ ΕΝΑΝ ΠΕΡΟ ΑΝΤΙΤΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΦΙΛΕ. ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ.

Εικόνα Spree8

Αρα λοιπον συμφωνουμε στο οτι η ομαδα χρειαζεται ενα τεσσαροπενταρι.Αδερφε Ντραζα,καλος,χρυσος ο Αντιτς αλλα και ελευθερος δεν ειναι και περνανε και τα χρονια.Στα 34 βαδιζει αν δε κανω λαθος.Παικτης στην ευρωπη με τα χαρακτηριστηκα του Γιανγκ και δη ελευθερος,δε νομιζω πως υπαρχει.Και αν υπαρχει θεωρω πως ποιοτικα θα υστερει κατα πολυ του Πατρικ.Αν δε φερεις παικτη απο Αμερικη,ο οποιος θα θελει σιγουρα και χρονο προσαρμογης,δε θεωρω πως θα επρεπε να παμε σε παικτη με τα χαρακτηριστικα του Γιανγκ απο ευρωπαικη αγορα.Εκτος αν ειναι ελευθερος ο Ντορσει και δε το ξερω.
Οποτε ισως χρειαστει να αλλαξεις λιγο το στυλ σου και να το προσαρμοσεις μετα απο τη συγκεκριμενη αναποδια που σου'κατσε.Εγω θα επιμεινω πως ο Ερτσεγκ ειναι η καλυτερη δυνατη περιπτωση με την εννοια οτι τον φερνεις για τεσσαρι οπου ηδη ειμαστε ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΙ,με την προοπτικη να βοηθαει ΚΑΙ στο 5,οπου πλεον η τριαδα σου εκει θα ειναι οι Χαντερ,Μιλουτινοφ και Αγραβανης+Ερτσεγκ οταν χρειαζεται.η συγκεκριμενη τριαδα ψηλων δεν υστερει και τρομακτικα της τελευταιας τριαδας με την οποια κατακτησαμε την ευρωλιγκα.
Θα συμφωνουσα 100% με τη λογικη σου για ψηλο με ομοια χαρακτηριστικα με εκεινα του Πατρικ αν παιρναμε και τεσσαρι.

Εικόνα DRAZA

Θα σου θυμίσω ένα πράγμα. Την σεζόν 2013-2014 ο Μπαρτζώκας δοκίμασε τον Ντάνστον στο "τέσσερα". Αν σκεφτείς ότι δεν το είχε ξανακάνει, δεν το είχε προετοιμάσει και ούτε ο παίκτης ήταν συνηθισμένος ...ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ. Τι θέλω να πω με αυτό ...ότι μπορείς να βρεις παίκτη που και αρκετά από τα καλά του Γιανγκ θα'χει και θα μπορεί να παίξει και τέσσερα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ. Οι επιλογές σου μπορούν να προκύψουν τόσο από την άλλη άκρη του Ατλαντικού(με παίκτη που θα έχει πάιξει πάουερ εκεί ...και εδώ θα μπορεί να τραβήξει και σαν πεντάρι) αλλά και από Ευρώπη είτε αυτοί αποδεσμευτούν απ'τις ομάδες τους είτε πας τελικά σε μεταγραφή. ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΦΙΛΕ ...ΟΧΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ. Αυτή την στιγμή δεν έχεις ξεκάθαρη εικόνα για τους στόχους και τα πλάνα των Ευρωπαϊκών ομάδων αφενός ...αφετέρου δεν έχεις την τελική εικόνα της λίστας των κομμένων από το ΝΒΑ. ΥΠΟΜΟΝΗ.

Την περίπτωση του Άντιτς την ανέφερα ΜΟΝΟ ΩΣ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Το τόνισα κιόλας ...κι ανέφερα ένα υποθετικό σενάριο γιατί δεν θέλω αυτήν την ώρα να μπω στην λογική της "ονοματολογίας".

Πάμε στο άλλο που λες.

Με Χάντερ Μιλουτίνοφ Αγραβάνη και Έρτσεγκ ...έχεις έναν έξτρα ξένο που θα πρέπει να κόψεις από την Ελλάδα. Δεν βγαίνει αλλιώς. Δεν πρέπει να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις γιατί μιλάμε για άλλες ομάδες, αλλά εντελώς καταχρηστικά πάμε...

Το 2013 ολοκλήρωσες την χρονιά σου με δυο undersized ψηλούς που ήξεραν έστω τα βασικά του μπάσκετ. Ο ένας δε(Πάουελ), είχε και σουτάκι και ήταν αρκετά ταλαντούχος επιθετικά παρότι νωχέλας και τρύπα στην άμυνα, παρότι εμένα δεν μου άρεσε καθόλου. Ο άλλος ήταν αθλητικός, εκρηκτικός, δυνατός, εγγύηση στην άμυνα, Χάινς. Και είχες και έναν ποιοτικό 7footer που σου έδινε ριμπάουντ, έκλεινε αξιοπρεπώς μέσα, είχε αξιοπρεπείς εξόδους μετά τα σκριν παρότι παρότι αργός και τελείωνε με την μια, Σερμαντίνι.

Στην σύνθεση που υποδεικνύεις για το 2016 έχεις έναν αξιόπιστο ψηλό τον Χάντερ. Ο παίκτης που έχει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του Χάινς ...ΠΑΡΟΤΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΥΣΤΕΡΕΙ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΑΝΓΚ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΑΣΕΣ. Και βάσει της λογικής σου, δεν θα έρθει και παίκτης να μπαλαντσάρει αυτά που ο Πατ σου έδινε. Συνεπώς θα συνεχίσεις να μειονεκτείς στην άμυνα. Το σουτ του Πάουελ από μέση απόσταση θα στο δώσει ο Έρτσεγκ σίγουρα, πάνω απ'την στεφάνη όμως με την μπάλα στα χέρια ο Πάουελ ΠΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ήταν σίγουρα καλύτερος. Και εννοείται ούτε ο Έρτσεγκ ούτε ο Μιλουτίνοφ όπως τον έχουμε δει ως τώρα είναι σκιάχτρα σαν τον Σερμαντίνι. Αμυνα δε πέραν του Χάντερ δεν παίζει κανείς. Η ομάδα του 2013 δεν είχε τους κορυφαίους ψηλούς ...αλλά είχε μοιράσει πολύ καλά τους ρόλους με δεδομένες τις ανάγκες της ομάδας.

Εγώ λέω ότι αυτήν την ώρα πρέπει να αφήσουμε έξω και την ονοματολογία και τις συγκρίσεις. Και εγώ τώρα μαλακία κάνω που σχολιάζω γιατί παίρνω ως δεδομένο ότι ο Σφαιρόπουλος θα πάει σε λύση που θα του δώσει κάτι παρόμοιο με αυτό που είχε. ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΧΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ.

Η απάντηση λοιπόν στο αν μας κάνει ο Έρτσεγκ αν μας κάνει ο Παραχούτσκι αν μας κάνει ο Ντόρσεϊ έχει να κάνει ΚΑΘΑΡΑ με το τι θέλει ο Σφαιρόπουλος να πάρει από τον ψηλό που θα'ρθει. Από το πως θα διαμορφωθεί το αγωνιστικό μας πλάνο άμα τη ελεύσει του νέου ψηλού. Αν για παράδειγμα θέλουμε δύναμη από τον καινούργιο παίκτη και θέλουμε να παίζουμε τρανζίσιον ...και πάρουμε τον Έρτσεγκ ε θα'μαστε για κλοτσιές. ΞΑΝΑΛΕΩ "ΑΝ". Μόνο με υποθέσεις μπορούμε να μιλάμε τώρα και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε.

Εικόνα Spree8

Εγω απλως φιλε DRAZA πιστευω πως περισσοτερο χρειαζομαστε ενα τεσσαροπενταρι ο οποιος θα ειναι περισσοτερο τεσσαρι και θα μπορει να βοηθαει και στο 5.Οπως ειναι ο Γκιστ του βαζελου.Και εκει ειναι που διαφωνουμε απ'οτι καταλαβαινω.Θα ηθελες ενα δυνατο 5αρι που θα μπορει υπο συνθηκες να παιξει και τεσσαρι.Η διαφορα ειναι πως ο το 5αρι που μπορει να παιξει και 4 υπο συνθηκες,ειναι εξαιρετικα σπανιο να εχει και καλο σουτ.Πραγμα το οποιο χρειαζομαστε αφανταστα.(Α ρε Κιαμο)
Αρα λοιπον εκει θεωρω πως πρεπει να αποφασιστει σε ποια θεση εχουμε τη μεγαλυτερη αναγκη για ενισχυση.Μοιαζει παντως αδιανοητο να βγει η χρονια με Πριντεζη,Αγραβανη στο 4.Ενα δυνατο πενταρι με σουτακι σιγουρα θα ηταν το ιδανικο αλλα ειναι απιστευτα δυσευρετη περιπτωση.Ενας παικτης τυπου Λαμπε της μπαρτσελονα ας πουμε θα ηταν ιδανικη επιλογη,αλλα...

Ακομη και με της αλχημειες τυπου Παπαπετρου σαν δευτερο τεσσαρι,που βεβαιως και μπορει να βγαινει σε ορισμενα παιχνιδια,δε πιστευω οτι ειναι μια σοβαρη λυση για μια ομαδα που εχει στοχο πρωταθλημα και ευρωλιγκα.Βεβαιως και μπορει να παιξει στο 4 το παιδι σε ορισμενα σημεια ενος αγωνα,αλλα εκει θες οπωσδηποτε και δευτερο πραγματικο τεσσαρι.
Ο εξτρα ξενος αδερφε που λες οτι πρεπει να κοψεις απο την Ελλαδα θα ειναι ο Γιανγκ,τον οποιο και θα υπολογιζουμε μετα το καλοκαιρι.
Επισης αν ειναι να κοιταξουμε στην αγορα του NBA θα πρεπει οπωσδηποτε οι περιπτωσεις που θα εξετασουμε να ειναι παικτων με ευρωπαικη εμπειρια.Σε καθε αλλη περιπτωση θεωρω πως θα ειναι ρισκο το οποιο δε μπορεις να παρεις κοντα Δεκεμβρη μηνα.
Επισης οσο χρειαζομαστε παικτη στο 4-5,το ιδιο ισως και περισσοτερο χρειαζομαστε και 2αρι με εκτελεστικες ικανοτητες.Επαναλαμβανομαι αλλα ειναι τεραστια αναγκη ενας τετοιος παικτης.
Εκεινο που με κανει να ανησυχω περισσοτερο απ'ολα,ειναι πως ο ιδιος ο Σφαιροπουλος θεωρει συμφωνα με δηλωσεις του πως η ομαδα εχει αρκετους δημιουργικους παικτες και οχι μονο δεν υστερει σ'αυτο το κομματι,αλλα ειμαστε και καλυτεροι απο περυσι!
Συμφωνω αδερφε παντως πως πρεπει να κανουμε υπομονη.Για να δουμε.

Εικόνα DRAZA

"Ο εξτρα ξενος αδερφε που λες οτι πρεπει να κοψεις απο την Ελλαδα θα ειναι ο Γιανγκ,τον οποιο και θα υπολογιζουμε μετα το καλοκαιρι."
- ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΑ ΛΑΘΟΣ. ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΤΟΝ ΕΡΤΣΕΓΚ, ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ(ΠΟΥ ΕΓΩ ΜΟΝΙΜΩΣ ΤΟΝ ΕΒΓΑΖΑ ΦΕΥΓΑΤΟ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΓΚ Ο ΕΡΤΣΕΓΚ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΟΥ.

"Εγω απλως φιλε DRAZA πιστευω πως περισσοτερο χρειαζομαστε ενα τεσσαροπενταρι ο οποιος θα ειναι περισσοτερο τεσσαρι και θα μπορει να βοηθαει και στο 5.Οπως ειναι ο Γκιστ του βαζελου.Και εκει ειναι που διαφωνουμε απ'οτι καταλαβαινω.Θα ηθελες ενα δυνατο 5αρι που θα μπορει υπο συνθηκες να παιξει και τεσσαρι."
-ΟΧΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ...ΟΥΤΕ ΑΣΦΑΛΩΣ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ "ΤΕΣΣΕΡΑ" Η "ΠΕΝΤΕ" Ο Χ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ. ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΠΑ ...ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΕΝΩΝ/ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ/ΕΦΙΚΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΙ ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΗΣ. ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΑΙΚΤΗ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟ, ΔΥΝΑΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΕ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΤΙ ΥΠΟΨΙΝ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΟ ΜΗΝΑ.

-ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΛΟΙΠΟΝ "ΠΑΡΕ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ". Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΝΑΕΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ. ΘΕΣ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ, ΕΝΑ ΤΕΣΣΑΡΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΡΙ. ΕΙΠΑ "ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΘΑ΄ΧΟΥΜΕ, ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ". ΔΕΝ ΕΞΕΔΗΛΩΣΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ.

Ελπίζω τώρα να είμαι σαφής και να λύθηκε η όποια ασάφεια.

Εικόνα Spree8

Και πριν σαφεστατος ησουν,απλα ειδικα για το τι τυπο παικτη χρειαζομαστε,η διαφωνια μας περι Ερτσεγκ,λιγο το παραδειγμα σου με τον Αντιτς καθως και το γεγονος οτι θα σου αρεσε να αποκτησουμε ενα 5αρι με τα χαρακτηριστικα του Γιανγκ,υπεθεσα οτι εχεις την συγκεκριμενη προτιμηση.
Αντε να δουμε τι θα δουμε λοιπον αδερφε.

Εικόνα DRAZA

Τον Άντιτς τον ανέφερα ως ένα παράδειγμα ψηλού που ναι μεν παρεκκλίνει από αυτό που γουστάρω εγώ να βλέπω τα τελευταία χρόνια, ωστόσο τον εκτιμώ σαν παίκτη και θα γούσταρα να τον δω να παίζει για εμάς.

Οι επόμενες εβδομάδες θα΄χουν σίγουρα ενδιαφέρον...

Εικόνα fasteddie

Draza εμενα αδυναμια μου ειναι ο Παραχουσκι,δεν ξερω αυτος ο παιχτης θεωρω ταιριαζει γαντι στην ομαδα,ειναι ολοκληρωμενος παιχτης,θα μας ανεβασει επιπεδο.

Εικόνα DRAZA

Εμένα δεν μου αρέσει αυτός ο παίκτης πάντως ...χωρίς να λέω ότι είναι και κακός παίκτης απαραίτητα.

Πέρυσι ήταν σίγουρα έκπληξη ευχάριστη. Φέτος δεν ξέρω τι κάνει. Αν τον έχεις παρακολουθήσει κάθε παρατήρηση/ενημέρωση θα'ταν χρήσιμη.

Εκτιμώ ότι θα πάμε σε κάτι όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό που χάσαμε. Εφόσον υπάρχει βέβαια διαθέσιμος τέτοιος παίκτης.

Μακάρι αν πάρουμε αυτό το μπετατζοειδές να με διαψεύσει και να επιβεβαιωθείς εσύ πανηγυρικά. Δεν έχει νόημα να κολλάμε στα ονόματα τέτοια ώρα.

Εικόνα fasteddie

Οκ δεν ειναι φετινο το βιντεο αλλα ειναι του 2015 οποτε θεωρω ειναι αντιπροσωπευτικο.Ο ανθρωπος ειναι οδοστρωτηρας,μπορει να μην εχει τα φυσικα προσοντα του πατρικ αλλα ειναι πολυ δυνατος,καλυτερος επιθετικα,τεχνιτης ψηλος,καλος αμυντικος,φοβερος ριμπαουντερ,πολυ καλος στο πικνρολ και οχι αργος για λευκος.Στα συν οτι ειναι στην καλυτερη ηλικια για ψηλο (28) και φυσικα δεν χρειαζεται χρονο προσαρμογης οπως πολλοι αμερικανοι.Επισης το κασε του δε νομιζω οτι θα ειναι απαγορευτικο...Για μενα ειναι το ιδανικο πακετο ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ βεβαια μεχρι να γυρισει ο Γιανγκ.

https://www.youtube.com/watch?v=FneNi3Yhk7s

Εικόνα DRAZA

Συμφωνώ ότι κατεβάζει ριμπάουντ, ότι δουλεύει αξιοπρεπώς το πικ-εν-ρολλ, ότι τελειώνει αρκετές φάσεις με την μια χωρίς να το κουράζει κι ότι δεν είναι τόσο αργός για τις διαστάσεις του.

Έχει μειονεκτήματα όμως.

Τον περυσινό τον Παραχούσκι τον έχω δει κι εγώ ρε Έντι τον ξέρω. Φέτος ξέρουμε τι απόδοση πιάνει ως τώρα;; Τον έχεις δει εσύ ή κάποιος άλλος;; Επίσης ποιος μας λέει ότι η Ούνιξ τον δίνει ρε παιδιά;;

Εικόνα fasteddie

Α οχι ομολογω δεν τον εχω δει φετος.Οκ ποσο να εχει αλλαξει σε 7-8 μηνες?Οντως δεν ξερουμε αν τον δινει η Ουνιξ παντως και φυσικα εχει μειονεκτηματα αλλιως θα επαιζε ηδη nba!Τεσπα εδω τη γνωμη μας λεμε οι υπευθυνοι της ομαδας ξερουν καλυτερα.

Εικόνα DRAZA

Το λέω γιατί δεν ξέρω τι ψάρια πιάνει φέτος. Θα με ενδιέφερε να δω τι κάνει στο νέο περιβάλλον του.

Εικόνα RED HELL

Αφησα το ματς στο -11 απογοητευμενος γιατι τα παιδια αδικουσαν τους εαυτους τους.Λιγο αργοτερο ακουω τον πατερα μου να φωναζει σα μικρο παιδι οτι νικησαμε.Εβριζα τον εαυτο μου που μετα απο οσα μας εχει μαθει αυτη η ομαδα συνεχιζω να μαλακιζομαι.Ημουν ομως τοσο περηφανος για αυτους τους μαγκες.Εκατσα και ειδα σε επαναληψη το ματς κατα τις 2 τα μεσανυχτα.Στα 2.40 πριν ληξει το τεταρτο δεκαλεπτο χαναμε με 9 και ειμαι σε φαση "καλα ρε μηπως το ματς το χασαμε?".Και ομως γινεται το απιστευτο.
1)Τρομερος Χακετ
2)Αρχιδατος Αθηναιου
3)Συγκλονιστικος Ματ
4)Γαμηστερος Παπαπετρου
5)Μουτζαχεντιν Χαντερ
Αυτη η ομαδα περα απο τα ασχημα εχει προσφερει απιστευτες συγκινησεις που δεν θα τις ξεχασουμε ποτε.Παρολα αυτα επιμενω οτι ειναι καταραμενη.Παντα κατι συμβαινει και δεν μπορουμε να χαρουμε οσο θελουμε.Παιρνουμε στο 5 εναν παικταρα-θηριο που δεν νιωθει Χριστο.Και ομως συμβαινει αυτο που φοβομουν στην αρχη της χρονιας.Παθαινει γαμω τα βουντου ρηξη.Η εικονα του να σφαδαζει στο εδαφος δεν φευγει απο το μυαλο μου και με κανει να ανατριχιαζω.Περαστικα παλικαρε(αληθεια επειδη δεν ξερω απο ιατρικα παιζει να εχει ευθυνη ο Ντανστον?).
ΥΓ.Αποδεσμευση Τσαιρελη και κυριως Μιλουτινοφ και προσθηκη 2-3 παιχτων αναγκαστικα.Ο Αγραβανης ειναι τελειως ηλιθιος και με τετοια μυαλα δεν παει πουθενα.
ΥΓ1.Αφησα απεξω το Γιωργαρο γιατι αυτα τα μαγικα που εκανε ΚΑΙ εχθες τα τελευταια 2 χρονια τα κανει συνεχεια.

Εικόνα DRAZA

Nα σημειώσω ένα πράγμα μόνο. Ότι η διαφορά στο -11 στο τέταρτο δεκάλεπτο αν δεν κάνω λάθος ήρθε πραγματικά από το πουθενά και δεν ήταν προϊόν της εικόνας των δυο ομάδων στο παρκέ.

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ "5" ΦΙΛΕ.

Να κάνω μια σημείωση όσον αφορά της προσθήκες. Τώρα που έχουμε αυτό το "βουντού" όπως λες κι εσύ με την περίπτωση του Γιανγκ, όλα δείχνουν πως πρέπει να απελευθερώσουμε απαραιτήτως ΔΥΟ θέσεις ξένων ...και η μια είναι σίγουρα αυτή που ανέφερες. Μιας και έχεις ξένο στην θέση που πονάς που ο προπονητής σου δεν εμπιστεύεται. Δεν είναι απαραίτητο όμως ότι εφόσον πονάς σε τρεις θέσεις ...θα πάρεις και τρεις παίκτες. Μπορεί ο ψηλός σου να παίζει και "τέσσερα" και "πέντε". Υπήρχαν τέτοιοι παίκτες το καλοκαίρι, πιθανώς να προκύψουν κι άλλοι μες στα Χριστούγεννα.

Θα γουστάρουμε ακόμα περισσότερο την άνοιξη εαν ό,τι πετύχουμε το πετύχουμε εν μέσω τέτοιων αντιξοοτήτων.

Εικόνα apostolos gaganis

Ξέρω΄γω από Ιατρική και σου απαντώ, γιατί διαβάζω και διάφορα - κομμάτι υστερικά - στο φουμπου μας από γαύρους μεν, άρα αδελφούς ως προς την οπαδική προτίμηση, άσχετους όμως με το αντικείμενο. Μην ξεχνάμε: η ημιμάθεια ή η εντύπωση που έχει κάποιος ότι ξέρει, ενώ στην ουσία είναι ανίδεος γύρω απ΄τα ιατρικά θέματα, είναι σαφώς χειρότερη της πλήρους άγνοιας, που εκφράζεται ειδικά μ΄ένα απλό, ειλικρινές, αφοπλιστικό και γιαυτό τιμητικό, "δεν ξέρω". Από τις συνηθέστερες ελληνικές ιδίως "αρρώστιες", η παντογνωσία...

Στο θέμα του Γιανγκ τώρα, που με στενοχώρησε πολύ, γιατί τον "πήγαινα" πολύ τον παίχτη, ΑΠΑΝΤΏ:

1. Δεν παίρνω όρκο, ΟΜΩΣ δεν αθωώνω 100% τον Ντάνστον. Δεν ξέρω αν ήθελε απόλυτα να τραυματίσει τον Γιανγκ, να του κάνει κακό, αλλά η φάση μου δείχνει πρόθεση να του "δείξει" και καλά, πως δεν θα την βγάλει καθαρή απόψε μαζί του. Ότι θα δυσκολευτεί ΠΟΛΥ με την αφεντιά του. Σαν να ήθελε να τον "προειδοποιήσει" περισσότερο, χωρίς φυσικά να ξέρει ή να θέλει να του κόψει το μπάσκετ για φέτος. Δεν νομίζω πως είχε ΤΕΤΟΙΑ πρόθεση. Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον, γιατί μέσα στο κεφάλι του δεν είμαι.

2. Δεν έχει, συχνά, σημασία το πόσο γυμνασμένος είσαι και πόσο ανεπτυγμένο είναι το μυϊκό σου σύστημα, όσον αφορά την περίπτωση ενός σοβαρού τραυματισμού. Βρίθει η αθλητική βιβλιογραφία από παρόμοιες περιπτώσεις. Παγκόσμιων πρωταθλητών σε ποικίλα αθλήματα, ιδίως υψηλού ρίσκου ( όπως το μπάσκετ ). Ούτε βέβαια ο τραυματισμός του Γιανγκ έχει σχέση με τον...γυμναστή της ομάδας και διάφορα άλλα που διάβασα στο φουμπου μας από φίλους συρρατμίτες, κάτω από τον - δικαιολογημένο - ψυχικό βρασμό τους για το κακότυχο συμβάν. Ο τραυματισμός οποιασδήποτε άρθρωσης, των περιαρθρικών ιστών, ενός οστού ή μυών, έχει κυρίως σχέση με την ΦΟΡΤΙΣΗ τους εκείνη την στιγμή καθώς και τις ΡΟΠΕΣ οι οποίες αναπτύσσονται στο περιβάλλον όπου θα σημειωθεί η ζημιά. Είναι καθαρή ΦΥΣΙΚΗ. Επομένως κουβέντες του τύπου " πώς είναι δυνατόν τέτοιο πράμα σ΄ένα τέρας της φύσης όπως ο Γιανγκ" κ.λ.π., δεν ισχύουν. Στους δυνατούς, είναι και οι κόντρες δυνατές.

Τα περί βουντού, ματιάσματος, παπάδων και τα ρέστα, τ΄αφήνω βεβαίως ασχολίαστα. "Κακιά ώρα". Συχνά, στο τμήμα; Συχνά. Τί να κάνουμε;

ΠΛΗΓΜΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΤΡΩΝΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ... ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΛΥΣΗ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ. ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ, ΑΛΛΩΣΤΕ Ή ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ Η ΜΑΚΑΡΙΤΙΣΑ, ΚΑΘ΄ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ...

Εικόνα DRAZA

Αν κατάλαβα καλά, παρατηρείς ότι ΑΣΧΕΤΩΣ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ η επαφή του με τον Ντάνστον έπαιξε ρόλο στο να χάσει ο Γιανγκ την χρονιά. Άσχετα αν αυτό ήταν εσκεμμένο από πλευράς Ντάνστον ή όχι ...το συγκεκριμένο μαρκάρισμα σίγουρα συνετέλεσε. Το καταλαβαίνω σωστά;;

Παίκτες υπάρχουν, κι εφόσον ψάξουμε θα βρούμε. Όπως όλα πήγαν καλά εχθές παρά την απώλεια Γιανγκ, το ίδιο μπορεί να γίνει και στο διάστημα που απομένει μέχρι τα Χριστούγεννα ...το ίδιο θα γίνει και ύστερα απ'την προσθήκη/αντικατάσταση.

Εικόνα apostolos gaganis

Η επαφή έπαιξε, για μένα, ρόλο.

Εικόνα DRAZA

Απλώς θεωρείτε επιπόλαιο(στην καλύτερη) το να πούμε "πήγε με πρόθεση". Ασφαλώς και συμφωνώ έτσι...

Εικόνα apostolos gaganis

SUMA SUMARUM στις 7 παρά τέταρτο το βράδυ:

Δεν νομίζω ότι ο Ντάνστον είχε πρόθεση να κάνει, τέτοια μάλιστα, ζημιά στον Γιανγκ. Δύσκολη φάση. Το γύρισμα που κάνει ο Γιανγκ στο κορμί του πριν σωριαστεί στο παρκέ, μου θύμισε εκείνο παλαιστή σε αγώνα.

Εικόνα DRAZA

Αν σας πω ότι από την ώρα που διαγνώστηκε η κατάσταση του Γιανγκ δεν μπορώ να ξαναδώ την επίμαχη φάση τι θα μου πείτε...

Εικόνα apostolos gaganis

Άστο να κρυώσει λίγο το πράμα και ξαναδές την. ΑΝ αισθάνεσαι ότι θες. Εγώ την έχω δει πολλές φορές. Δύσκολη περίπτωση... Είναι σίγουρο ότι θα΄χουν πέσει σε έντονο προβληματισμό και βαθιά μελέτη για το πρακτέο, εκεί στο ΣΕΦ. Ο καθένας θα το΄κανε...

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ, ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!

Εικόνα DRAZA

ΕΤΣΙ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.

Εικόνα nikos michalopoylos

Ντραζαρε, πως τη βλεπεις τωρα την ομαδα χωρις γιανκ? Απ οτι ειδα χθες τους ψιλογαμησαμε ακομα κι οταν βγηκε! Υπαρχει παικτης αυτη τη στιγμη στην ευρωπη που μπορει να τον αναπληρωσει και να βοηθησει? η μπορουμε να το καλυψουμε εκ των εσω οπως χθες?
υ.γ. Κι αυτο το πικ τι ειναι ρε πουστη μου γαμω το σκατομπασκετ γαμω?

Εικόνα DRAZA

υγ: Το σκριν ...το να ελευθερωθεί κοντός(στο παράδειγμα που δίνω) ύστερα από σκριν που θα πάρει από ψηλό. Καλά κάνεις και με ρωτάς αν και στα πρώτα - πρώτα κομμάτια αυτά φρόντιζα να τα εξηγώ γιατί ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι υποχρεωμένος να τα ξέρει ούτε μου αρέσει να απευθύνομαι σε "μπασκετικό κοινό". Στο παράδειγμα που διάβασες δεν λέω "πικ-εν-ρολλ" για παράδειγμα ...γιατί δεν με ενδιαφέρει το πως θα κινηθεί ο ψηλός αφού δώσει το σκριν. Δεν στέκομαι στο αν θα κόψει προς τα μέσα, αν θα ρολλάρειπρος το καλάθι(roll) δεν στέκομαι στο αν θα επιδιώξει να κινηθεί προς τα έξω παίρνοντας θέση για σουτ από μέση η μακρινή απόσταση (pop) δεν με ενδιαφέρει αν θα κινηθεί πλευρικά πχ. Θέλω να πω ότι αν δεν έχεις ένα ρεπερτόριο στις επιλογές και του παίκτη που το δίνει και του παίκτη που το παίρνει το σκριν ...δεν έχει νόημα να το στήσεις.

Η ομάδα χωρίς Γιανγκ θα κάνει την δουλειά της στους αγώνες που μένουν μέχρι τα Χριστούγεννα ...εαν είναι άπαντες υγιείς δεν έχω καμιά αμφιβολία για αυτό. Όσον αφορά τον Γιανγκ στα φετινά μου κομμάτια αλλά και σε κάποια τελευταία φετινά όταν άρχισε να παίζει το όνομά του μπορεί να διαπιστώσει μέσες-άκρες κάποιος τι γνώμη έχω. Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ...ΩΣΤΟΣΟ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΜΕ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ τις οποίες φέτος έχω παρατηρήσει σε ο,τι έχω γράψει ύστερα από τα ματς με τον βάζελο. Βεβαίως και ο παίκτης βελτιωνόταν, βεβαίως και θα παρουσίαζε καλύτερο πρόσωπο, βεβαίως και τον γουστάραμε ...αλλά αν είμαστε προσεκτικοί θα βρούμε παίκτη τα Χριστούγεννα. Είτε στην Ευρώπη είτε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Να πούμε στο σημείο αυτό ότι εαν το καλοκαίρι δεν ξοδεύαμε θέση ξένου για έναν παίκτη που του αναλογούν βια 5λεπτά ανά αγώνα ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΝΑΜΕ, αλλά πηγαίναμε σε "τεσσαροπεντάρι" τώρα δεν μας απασχολούσε τόσο αυτή η απώλεια.

Όπως λέει κι ο Απόστολος όμως κάθε εμπόδιο για καλό. Και όπως λέει και η Άντζελα Δημητρίου "ουδέν κακόν αμπιγιέζ καλού".

Εικόνα thita

τι έκανες πάλι ρε Θρυλάρα μου, πως μας αρρωσταίνεις έτσι, να μην περνάνε οι μέρες μέχρι το επόμενο ματς

τα τεχνικά ας τα πει ο draza, εγώ είδα θετικό τα λίγα λάθη, αλλά αρνητικό το πίσω στα ριμπάουντς και οι αποδόσεις κάτω του αναμενόμενου για παίκτες κλειδιά, όπως ο ματ (άλλο αν στην παράταση βρήκε όχι μόνο το χέρι του, αλλά και την ψυχολογία του)

όταν ανέβουν και άλλοι παίκτες δηλαδή τι θα συμβεί???

δεν μπορώ να χαρώ την παλικαριά (όχι τη νίκη) της ομάδας λόγω του γιανγκ, κρίμα το παλικάρι, πιστεύω θα βλέπαμε στα play-offs πράγματα και θάματα από το παιδί αυτό

παίκτη εξακολουθώ να πιστεύω πως δεν πρόκειται να αλλάξουμε πριν τα χριστούγεννα (τέλος πρώτου γύρου ευρωλίγκας, με αποκλεισμό ομάδων, κλπ.), ούτε ψηλό ούτε (πολύ περισσότερο) κοντό

είναι τώρα ώρα να δώσουν όλοι το κάτι παραπάνω

άντε, τα ίδια και στη ζαλγκίρις εύχομαι σήμερα, να διαβάζουμε αύριο στο contra (τι πούστηδες αντι-ολυμπιακοί Θεέ μου, όλο μπηχτές είναι και σήμερα) άρθρα "έχασε αλλά περνάει", κλπ.

Υ.Γ. ποιος είναι ο βρωμόπουστας που λες ρε draza? δημοσιογράφος? ο χατζημαλάκας μήπως?

Εικόνα DRAZA

υγ: Δεν ήταν δημοσιογράφος. Γκόμενα ήταν. "Γλάστρα", δεν το λέω μεταφορικά ...γυναίκα ήταν. Δεν χρειάζεται να το εξηγήσω περαιτέρω είμαι σίγουρος θα το καταλάβεις και μόνος σου. Δεν είχαν πολλές γυναίκες από Ελλάδα λόγο ύπαρξης στο συγκεκριμένο γήπεδο. Μην επεκταθούμε.

Ξέρεις φίλε THITA ότι πάρα πολλές φορές έχουμε αποκλίσεις ανάμεσα στο πότε προβλέπεται να επιστρέψει ένας παίκτης και στο πότε πράγματι επιστρέφει. Γιατρός δεν είμαι, δεν σκοπεύω να τον κάνω και να πω μπαρούφες. Μέχρι τους τελικούς όμως έχουμε ένα εξάμηνο περιθώριο ...ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να'χει συμβεί μέχρι τότε.

Εννοείται πως κανείς δεν μας υποχρεώνει να βιαστούμε για να φέρουμε παίκτη. Θα'ταν λάθος άλλωστε εκτός κι αν προέκυπτε κάτι το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Ίσα ίσα που πρέπει να'μαστε προσεκτικοί στις επιλογές μας και που -εφόσον έχει καταλήξει ο Σφαιρόπουλος στο τι πρέπει να διορθωθεί - ο χρόνος που έχουμε να διαλέξουμε παίκτη ως τα Χριστούγεννα θα λειτουργήσει υπέρ μας.

Στο διάστημα που απομένει ως τότε ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ πρέπει όλοι να δώσουν το 110%, ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΜΩΣΟΥΝ. Είπαμε ουδέν κακόν αμιγές καλού ...(ΚΑΙ)ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΧΤΙΖΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

Εικόνα SAINARK

KOYΡΑΓΙΟ ΓΙΑΝΚ ΠΑΙΚΤΑΡΑ.Θα επανελθεις γερος.Το μονο θετικο ειναι οτι η πουτανα η ατυχια μας εκατσε νωρις οποτε κατι θα ψαξουν τα αδελφια.Για φαντασου να καθοταν αυτο στα νοκ αουτ της οκταδας η παραμονες final four και πριν τους τελικους με το μπουρδελο.Τωρα ειναι αρχη η ομαδα μονταρεται προσπαθει να βρεθει και μπορει με την προσθηκη ενος ψηλου να σωσουμε τη χρονια.Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ.

Εικόνα DRAZA

ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΑΔΕΡΦΕ.

Η ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ "ΓΥΡΙΖΕΙ" ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ. ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΖΟΡΙΑ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ.

ΑΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Εικόνα john

Ειχα μεγαλη όρεξη να σχολιάσω τα αγωνιστικά θέματα και την άνοδο της ομάδας ,αλλα βλέποντας τον τραυματισμό του Γιάνγκ ξενέρωσα. Ξενέρωσα άσχημα. Χίλιες φορες να χάναμε με 30 πόντους διαφορά. Τωρα η σεζον μπορει να τιναχτεί στον αέρα καθε αυτός ο παίκτης ηταν ο βασικός πυλώνας πάνω στον οποίο θα στηριζόταν ολη η frontline. Άντε τωρα τρέχα γύρευε αντικαταστάτη. Δεν υπάρχει αυτο το πράγμα στο μπασκετ ρε πούστη μου. Νεστεροβιτς Μασιγιαουσκας Βασιλοπουλος Μάντζαρης Γιάνγκ για να παμε μονο στους πολύ σοβαρούς τραυματισμούς. Αν παμε και στα διαφορά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουμε καθε σεζον σε ολη την διάρκεια της, θα γράφω καμία ωρα. Μεγαλη ξενερα μιλάμε

Εικόνα DRAZA

Δεν έχει χαθεί απολύτως τίποτε.

Μην μας βάζεις να κάνουμε προβλέψεις πάλι όπως πέρυσι ...όχι τίποτε άλλο ήσουν (ίσως) και ο μόνος που έδειξε τα παντελόνια του και μας είπε στο τέλος της σεζόν ότι εκτιμήσαμε ΣΩΣΤΑ τις δυνατότητες της ομάδος ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΠΙΝΕΛΙΚΩΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ.

Ξέρουμε ποιους ξένους μπορούμε να θυσιάσουμε. Ξέρουμε τι παίκτη πρέπει να πάρουμε και έχουμε χρόνο για να εξετάσουμε αρκετές περιπτώσεις παικτών. Ο παίκτης θα αντικατασταθεί και η ομάδα θα προχωρήσει. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ Ο ΠΑΤ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΥΓΙΗΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ.

Η ξενέρα όλη είναι του Σφαιρόπουλου, που αυτόν τον παίκτη τον ήθελε πολύ. Θα βρεθεί όμως λύση την ώρα που πρέπει.

Εικόνα john

Θα έβαζα και τον λο μεσα σε αυτούς τους παίκτες αλλα τωρα επιφυλάσσομαι. Ειναι πολύ σκοτεινή η ιστορια του συγκεκριμένου παίκτη.. Τωρα πια δεν ειμαι καθόλου σίγουρος για το αν ηταν όντως τραυματίας..

Εικόνα DRAZA

ΡΕ ΣΥ ΓΙΑΝΝΑΡΕ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΥΤΑ. Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ.

ΤΟ ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΖΩΗ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ ΣΧΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΠΕΛΟ.

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ...ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ.

ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ.

ΕΓΩ ΤΟ ΈΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ. ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΛΑΘΗ, ΤΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ. ΔΥΟ - ΤΡΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑΚΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΟΜΩΣ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ...ΘΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΠΟΣΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ.

Εικόνα Antreas7

Δυστυχώς Γιανγκ τέλος για φέτος, οπότε όλος ο σχεδιασμός πάει περίπατο. Τώρα για σέντερ ή θα πρέπει να πληρώσεις υπεραξίες γιατί όλοι θα κοιτάξουν να πουλήσουν ακριβά μιας και έχεις ανάγκη ή να πάρεις κομμένους από το ΝΒΑ με αρκετό όμως ρίσκο.

Εικόνα DRAZA

Άποψή μου.

Δεν νομίζω ότι δεδομένης της απώλειας του Γιανγκ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΒΘΕΙ δεν νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα βρει παίκτη που θα του κάνει και θα κολλήσει στα λεφτά. Και το να πληρώσεις υπεραξίες λοιπόν στο πρόγραμμα είναι. Μην μασάς. Επιπλέον, δεν υπάρχουν μόνο οι κομμένοι του ΝΒΑ. Θα υπάρξουν και στην Ευρώπη περιπτώσεις παικτών που πιθανώς να μην βγουν στις ομάδες που ήταν μέχρι πρότινος ...ή που θα αποδεσμευθούν από ομάδες που'χαν προγραμματίσει να τους κρατήσουν ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Μην μασάς Αντρέα. Μπορούμε. Το λέω και το πιστεύω. Αρκεί να φερθούμε έξυπνα.

Εικόνα apostolos gaganis

1. Ο πρόλογος κι ο επίλογός σου, μ΄άρεσαν. Επιρρωνύουν και σημερινό μου σχόλιο αλλού, χωρίς να...γνωριζόμαστε. Την...κοπελιά δεν αναγνώρισα μόνο. Έχει...αγγελική όψη μήπως;

2. Σε διαβάζω πολύ προσεκτικά και επανειλημμένα σε ορισμένα σημεία, γιατί ΜΑΘΑΙΝΩ από σένα. Γράφε όσο μπορείς απλά. Κατανοητά.

3. Μ΄ευχαριστεί ιδιαίτερα η άνοδος του Παπαπέτρου. Αναμένουμε πολλά απ΄αυτόν και νομίζω ότι - εκτός επί ατυχίας - θα τα΄χουμε. Μεγάλο ταλέντο, εξαιρετικά προσόντα, καλός χαρακτήρας. Να προσέξει και να τον προσέχουμε.

4. Σπανούλης, Μιλουτίνοφ, Χάκετ. Συμφωνώ μ΄αυτά που έγραψες. Ο Στρόμπερι πάντως, δείχνει ν΄ανεβαίνει. Καμιά σχέση με τον αρχικό. Ως πού μπορεί να φτάσει; Δεν ξέρω. Ηθικό, νομίζω, θέλει και να χτίσει αυτοπεποίθηση. Το παλεύει για την ώρα... Για τον Χάκετ, περιμένω να μας δώσει πολλά. Αρχίζει και με κερδίζει αυτός ο παίχτης. Τον είχα σταμπάρει άλλωστε απ΄το παρελθόν. Βρίσκει ουσιαστικότερο ρόλο στην ομάδα και δείχνει πως μπορεί να δώσει λύσεις και διεξόδους στα κρίσιμα. Πολύ σημαντικό. Αν ανέβει κι άλλο, τεράστια προσθήκη. "Προσέχει" βέβαια το πώς θα λειτουργήσει, του Σπανούλη παρόντος και "ξεδιπλώνεται" προοδευτικά, βλέποντας και αξιολογώντας την κατάσταση. Σίγουρα δεν λουφάρει, όπως στην αρχή. Κάθε άλλο. Αλλά προσέχει. Ενδεχόμενες...παρενέργειες; Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους. Μην το ξεχνάμε. Εμπιστεύομαι τον Σφαιρόπουλο.

5. Ναι. Μας λείπει ένας κλασικός σουτέρ. Ο Σπανούλης, δεν είναι. Το ντεφορμάρισμά του, έχει αρχίσει να με προβληματίζει. Κάπως... Ελπίζω στα πολύ κρίσιμα, να χει γίνει αυτός που χρειαζόμαστε. Αν ανέβει, με τον Χάκετ και τον Μάντζαρη αποτελούν εξαιρετική - αλληλοσυμπληρούμενη - τριάδα. Στηριζόμαστε σ΄αυτήν. Τελειώνω με τον Γιαγκ. Πολύ δύναμη, πολύ ορμή, προσόντα εντυπωσιακά, πολύ...παιδί. Χαρακτηρολογικά. Δεν τον παίζουνε καθαρά οι αντίπαλοί του. Ελλείψεις έχει, αλλά θεωρώ ότι είναι από ΄κείνους τος παίχτες που σε κάνουν να λες "χαλάλι ρε και το εισιτήριο και η ταλαιπωρία...". Μ΄αρέσει. Πιστεύω να μην έπαθε καμιά ζημιά, παρά τον τρόπο της αντίδρασής του. Το δευτερογενές "βάλε-βγάλε" του όμως, δεν... Ποιός πήρε απάνω του την απόφαση και με ποιά ιδιότητα; Δεν θέλω τέτοια. Γιατί ΜΠΟΡΕΙ να τα πληρώσεις ακριβά...

ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ, ΓΕΝΙΚΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ.

Εικόνα DRAZA

1. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Αν εστιάσετε στις γνώριμες φάτσες της αντίπαλης ομάδος(όχι στον Ντούντα) είμαι σίγουρος πως δεν θα δυσκολευτείτε να την βρείτε καθόλου. Ως προς την όψη καταλαβαίνετε ότι αυτά είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα γούστου. Εμένα κάποιες φορές που την είδα μου άρεσε περισσότερο άλλες λιγότερο.

2. ΤΙΜΗ ΜΟΥ. Και δεν το λέω καθόλου "τυπικά" αυτό. ΤΙΜΗ ΜΟΥ. Να κάνω κι εγώ όμως μια σημείωση ...προσπαθώ να γράφω όσο πιο απλά μπορώ και θέλω ό,τι "ξένο" μπαίνει σε ένα κομμάτι μου να το έχω εξηγήσει σε προηγούμενο. Φυσικά κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να'χει διαβάσει και τα προηγούμενα. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ/ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ. ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ.

3. Συμφωνώ ...εμπειρία του λείπει και ωριμότητα. Η πρώτη έρχεται με τα παιχνίδια ...η δεύτερη σε μεγάλο βαθμό με το πέρας των χρόνων.

4. Το πρόβλημα με τον Στρόμπερι είναι ένα. Έχει μάθει να "παράγει" υπό συνθήκες που είναι αμφίβολο ότι θα απολαύσει στον Ολυμπιακό. Καλύτερος από τον Στρόμπερι των πρώτων αγώνων ...μακριά από αυτό που θέλουμε να μας δώσει το ξένο γκαρντ μας.

5. Για τον Γιανγκ δυστυχώς τα είπαμε. Δυστυχώς...

Δεν υπάρχει λόγος να προβληματιζόμαστε με το ντεφορμάρισμα του Σπανούλη. Εφόσον πήγε στο Ευρωμπάσκετ αυτό ήταν αναμενόμενο και θα'πρεπε να το'χουμε προβλέψει. Ο Στρόμπερι δυστυχώς δεν φαίνεται να'ναι η λύση στο πρόβλημα του ντεφορμέ Σπανούλη. Επιπλέον δεν έχει περάσει τόσο πολύς καιρός από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών μας υποχρεώσεων ώστε να πούμε "πού είναι αυτός ο παίκτης;". Και κακά τα ψέματα ...34!

Να πω την αλήθεια δεν πίστευα σχεδόν ποτέ στους "κλασικούς σουτέρ" ...ούτε θεωρώ ότι μπορούν να δώσουν πολλά πράγματα στις σύγχρονες ομάδες που εξυπηρετούν σύγχρονο μπάσκετ. Για να μιλήσουμε με ονόματα ...ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΣΟΥΤΕΡ ΕΧΘΕΣ ΗΤΑΝ Ο ΝΤΙΜΠΛΕΡ ΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ. Τι μας έκανε στην ουσία; Μας αυτό μια μάντρα. Το να μπορείς να τελειώσεις μια επίθεση από μακριά χωρίς να θες την μπάλα στα χέρια σου πριν ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑ ...αλλά μόνο με αυτό δεν πας πουθενά. Από την τωρινή μας ομάδα ο Παπαπέτρου είναι τέτοιος παίκτης και δεν είναι μόνο ότι είναι εύστοχος ...έχει και ένστικτο. Η ομάδα αυτή την στιγμή έχει ανάγκη από έναν παραγωγικό περιφερειακό που θα μπορεί και να σουτάρει καλά ...που θα μπορεί να δώσει σκορ με περισσότερους από έναν τρόπους ...ώστε και να απασχολεί αντίπαλες άμυνες αλλά και να μην καθίσταται προβλέψιμος επιθετικά.

υγ: Συγγνώμη και για την εναλλαγή από ενικό σε πληθυντικό. Το πάω όπως μου βγαίνει ανάλογα με την περίσταση. Κάθε προτίμηση δεκτή.

Εικόνα apostolos gaganis

Τώρα μόλις έμαθα τα δυσάρεστα για τον Γιανγκ. Δόγμα στην Ιατρική: Επί αμφιβολιών, επιλέγουμε την συνετότερη αντιμετώπιση και ΔΕΝ πειραματιζόμαστε... Watchful waiting στα ελληνικά... Κάποιοι θέλουν μερικά φροντιστηριάκια εκεί πέρα... Και όχι μόνο...

ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ.

Εικόνα DRAZA

Το αν είναι μεγάλο πλήγμα στην πράξη, θα το διαπιστώσουμε την εποχή που θα γίνει το ταμείο. Μακάρι τότε να λέμε άλλα.

ΩΣΤΟΣΟ...

ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΞΕΝΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΛΗΓΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ'ΣΑΙ ΞΥΠΝΙΟΣ ΜΑΓΚΑΣ ΑΡΧΙΔΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΣ. ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Εικόνα Pr0pheT7

Όπως τα είπες!!!

Η διαιτησία τραγική, το φάουλ στα 7" στο Χάκετ δεν δίνεται για να δοθεί στα 4" στον Στρόουμπερι. Κατά παραγγελία όλα. Η περιφερειακή άμυνα έχασε πολλές φορές στα πόδια τις διεισδύσεις και ο ψηλός δεν ήταν εκεί. Αντιθέτως με την άμυνα στον Σπανούλη που δεν δόθηκαν πολλαπλά φάουλ. Φοβάμαι πολύ ότι μετά το περυσινό στραπάτσο του Μελιτζάνα θα γίνουν πολύ μεγαλύτερες διαιτητικές κηδείες φέτος για να βάλουν 2 τούρκικες στο Φ4.

Είδομεν

Εικόνα DRAZA

Και εγώ συμμερίζομαι τον φόβο σου φίλε.

Αν έχουμε τέτοιες διαιτησίες σε φάση ομίλων σε παιχνίδι που δεν κρίνει τίποτε φαντάσου τι μπορεί να γίνει στην συνέχεια.

Και να πεις ότι δεν έχουν λεφτά ή δεν έχουν τρόπο να προσελκύσουν παικταράδες;; Ήμαρτον ρε πούστη μου...