ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΘΑ'ΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ



Σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είπαμε ότι το βράδυ της Τετάρτης έγινε το μεγαλύτερο πισωγύρισμα των τελευταίων έξι ετών στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Είπαμε όμως και ότι οι μεγάλες ομάδες και ο κόσμος τους δείχνουν τα άντερά τους και το ποιοι πραγματικά είναι σε περιόδους κρίσης. Δεδομένου ότι οι εξελίξεις τρέχουν και ότι καλούμαστε να προλάβουμε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις και μεγαλύτερα πισωγυρίσματα, θέλουμε να πούμε και τώρα πέντε πραγματάκια σύντομα. Για το πώς φθάσαμε ως εδώ και για το τι πρέπει να (μην)κάνουμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα. 

Ενώ η προετοιμασία είχε ήδη ξεκινήσει ο Ολυμπιακός προσέλαβε τον Βίκτορ. Ένα από τα βαρύγδουπα που είχαμε διαβάσει τότε  ήταν πως σε αντίθεση με τον προκάτοχό του που ήταν περαστικός και έβλεπε τον Ολυμπιακό σαν σκαλοπάτι, ο Ισπανός έρχεται για να μείνει  και για να δουλέψει για χρόνια. Το γεγονός ότι αυτός που ερχόταν για να δουλέψει για χρόνια βρίσκεται με το ενάμισο πόδι στην έξοδο λίγες εβδομάδες μετά, πιθανόν να είναι ενδεικτικό της σοβαρότητος εκείνων που έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι στην ομάδα. Εκείνων που επιλέγουν, προσλαμβάνουν, απολύουν. Ακόμα χειρότερο όμως είναι ότι εδώ που φθάσαμε πιθανόν να μην έχουμε και άλλη επιλογή. Ίσως να μην έχει νόημα πλέον να συζητάμε το αν ο Βίκτορ είναι καλός προπονητής και το αν θα πρέπει να του δοθεί πίστωση χρόνου.  Γιατί πολύ απλά όλα τα οπαδικά Μέσα - ηλεκτρονικά και έντυπα - ερυθρόλευκης απόχρωσης, που είναι σε ανοικτή γραμμή με την διοίκηση έχουν ήδη σχολάσει τον Βίκτορ. Και από ό,τι φαίνεται τα όσα βγάζουν δεν τα βγάζουν εν είδει μαντεψιάς ούτε ως αποκυηματα της φαντασίας τους.  Πώς μπορούμε να περιμένουμε λοιπόν από κάποιον που - στην καλύτερη περίπτωση - μετράει ημέρες να επιβληθεί και να εμπνεύσει το προσωπικό του ενόψει κρίσιμης συνέχειας;; Γιατί ο παίκτης να σχιστεί και να παίξει την στιγμή που ξέρει ότι στην πρώτη στραβή έχει ήδη βρεθεί αυτός που θα πληρώσει το μάρμαρο; Την στιγμή που ξέρει ότι αυτός που του δίνει εντολές βρίσκεται υπ'ατμόν έτοιμος να χρεωθεί εκτός των άλλων και την κακή παρουσία του κάθε παίκτη;;

Από ό,τι φαίνεται λοιπόν δεν βρισκόμαστε στο σημείο που λέμε "Από το να'ναι σαπάκι ο αντικαταστάτης καλύτερα να κρατήσεις τον Βίκτορ." Αλλά στο σημείο που, όσο παράλογο κι αν μπορεί αυτό να φαίνεται σε κάποιους, λέμε "Εφόσον βιαστήκαμε να τελειώσουμε τον Βίκτορ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ. Όχι πείραμα, όχι μαθητευόμενο μάγο, όχι εγχώριο ξαναζεσταμένο φαγητό." Με λίγα λόγια για να παραμείνει ο Βίκτορ στον Ολυμπιακό χωρίς περαιτέρω αγωνιστικές επιπτώσεις θα πρέπει πρώτα η διοίκηση να περάσει μέσα από την τρύπα της βελόνας αδειάζοντας και ακυρώνοντας όλα τα προηγούμενα δημοσιεύματα χωρίς να φανεί ότι κάνει κωλοτούμπα.  Με λίγα λόγια, εφόσον τελικά αλλαχθεί ο Βίκτορ δεν γίνεται ο Ολυμπιακός να συνεχίζει το πισωγύρισμά του εμπιστευόμενος οποιονδήποτε προπονητή από Ελλάδα που δεν έχει κληθεί να ανταποκριθεί ποτέ σε συνθήκες κορυφής, πολλώ δε μάλλον εν μέσω κρίσης. 

Και κάπου εδώ πρέπει να βάλουμε στην εξίσωση και τον κόσμο. Είναι απολύτως λογικό τέτοιες ώρες ο κόσμος που πληρώνει για την ομάδα από το υστέρημά του και τραβιέται παντού να πικραίνεται και να λέει και μια και δυο κουβέντες παραπάνω. Είναι απολύτως λογικό πάνω στην τρέλα του καθένας από εμάς να θεωρεί ότι έχει λύσεις σε όλα τα προβλήματα της ομάδας. Είναι απολύτως λογικό καθένας από εμάς να αναζητά στα Μέσα και στο διαδίκτυο όσους συμφωνούν μαζί του προκειμένου να δείξει πόσο δίκιο έχει. Δεν γίνεται ρε μάγκες όμως όταν ο Γεωργάτος λέει πως είναι απώλεια η απομάκρυνση του Σίλβα να μας άρέσει και να είναι Θεός ο Γρηγόρης ...και όταν λέει πως από τον Μαρινάκη δεν έχει κανένα παράπονο και δεν μπορεί να του προσάψει κάτι, αυτές τις δηλώσεις - που δεν μας συμφέρουν - να τις περνάμε μπαϊ και να συνεχίζουμε τις κατάρες και τα αναθέματα σ'αυτον που διοικεί , χάνοντας έτσι το δίκιο μας.

 Δεν γίνεται οι ίδιοι που από την μια φωνάζουν ότι αλλιώς ονειρεύονται τον Ολυμπιακό από την άλλη να θέλουν στην άκρη του πάγκου μας ανθρώπους που έχουν πάνω από οκτώ χρόνια να κάνουν πρωταθλητισμό, ανθρώπους που τους σνομπάρουν ως και στην Αραπιά και στο πρωτάθλημα της Νότιας Αφρικής. Ανθρώπους που για περίπου τριάντα χρόνια βγάζουν ΜΟΝΟ σε ομάδες - ασανσέρ το ψωμί τους , που πλέον δεν προπονούν ούτε  ομάδες Σούπερ Λίγκας,  απλώς και μόνο επειδή είναι γαύροι και ψυχάρες! Δηλαδή με αυτούς θα μεγαλώσει ο Ολυμπιακός; Και ο Τόμιτς  γαύρος ήταν  και μάλιστα από την στιγμή που "έδεσε" στον μπασκετικό Ολυμπιακό ουδέποτε μπήκε σε διαπραγμάτευση με άλλη ομάδα, ουδέποτε διόρισε μάνατζερ για τις δουλειές του. Ουδέποτε αρνήθηκε να παράσχει τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό ...σε αντίθεση με άλλους, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΒΑΠΟΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΒΑΘΕΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ. Και στο διάστημα που βρέθηκε μακριά από τον Ολυμπιακό ποτέ δεν εμφανίστηκε με το χέρι απλωμένο, ποτέ δεν βγήκε στα ΜΜΕ να σαλιάσει. Το γεγονός ότι από εδώ μέσα το φθινόπωρο του '14 είπαμε ότι ο Τόμιτς δεν πρέπει να γίνει ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν σημαίνει ούτε ότι δεν τον αγαπάμε ούτε ότι δεν εκτιμούμε την προσφορά του. Το ίδιο ισχύει και για αντίστοιχες ποδοσφαιρικές σημαίες.  

Κλείνουμε με το αγαπημένο θέμα κάθε οπαδού "ΜΕΤΑΓΡΑΦΟΛΟΓΙΑ - ΠΑΙΚΤΕΣ". Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός άργησε να κινηθεί και να κάνει μεταγραφές με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί όπως παρουσιάστηκε στους αγώνες που έκριναν το Ευρωπαϊκό του μέλλον. Εξίσου μπόλικοι είναι κι εκείνοι που είπαν ότι δεν γίνεται σοβαρή ομάδα, που οι ανάγκες της είναι λίγο - πολύ γνωστές να περιμένει να κάνει μεταγραφές Αύγουστο μήνα. Δεν υπάρχει κανείς που να μην θέλει η ομάδα του να κάνει προετοιμασία ει δυνατόν πλήρης κερδίζοντας σε ομοιογένεια. Μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό όμως μάγκες, που φέτος έδινε προκριματικά για το Τσουλού από νωρίς, στην πραγματικότητα έχει δυο επιλογές. 

- Η πρώτη είναι να ενεργοποιήσει τους κατάλληλους ανθρώπους από νωρίς να χτενίσουν την αγορά για τυχόν λαυράκια. Και όταν λέμε λαυράκια εννοούμε παίκτες που ναι μεν θα είναι καλοί ...αλλά την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός χωρίς να έχει καβατζωμένη την συνέχειά του στη Ευρώπη θα'ναι για αυτούς βήμα παραπάνω. Το να εντοπίσεις παίκτες που θα σου κάνουν λοιπόν από ομάδες που θα'ναι μικρότερα μεγέθη από τον Ολυμπιακό και από πρωταθλήματα που θα'ναι είτε χειρότερα  είτε ισάξια με την ελληνική στρούγκα είναι ένα πρότζεκτ  που απαιτεί και μέθοδο και τύχη. Το να παρατηρήσει κάποιος λοιπόν ότι σε αυτόν τον τομέα πάσχουμε θα'ταν σίγουρα μια δόκιμη και γόνιμη κριτική. Το να πει κάποιος ότι ο Ολυμπιακός δεν προέβλεψε να εντάξει στο ρόστερ του παίκτες αυτής της "κατηγορίας" αρκετά έγκαιρα είναι κάτι που θα μπορούσαμε να το κουβεντιάσουμε. 

- Η δεύτερη επιλογή είναι το να φέρει ο Ολυμπιακός παίκτες εγνωσμένης αξίας που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν σε πρωταθλήματα ανώτερα του δικού μας και σε συνθήκες πίεσης ει δυνατόν μεγαλύτερες από αυτές που θα βρουν στον Ολυμπιακό. Για να επιλέξουν αυτοί οι παίκτες την Ελλάδα μάγκες θα πρέπει ή να τους τα χώσουμε πληρώνοντας αλόγιστα υπεραξίες ή να τους ρίξουμε το τυράκι της Ευρώπης. Όσο ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να προβάλει το δέλεαρ της Ευρώπης τα πράγματα γίνονταν σκούρα. Κοινώς παίκτης σαν τον Φλααρ επί παραδείγματι που ακούστηκε, που είναι διεθνής με την χώρα του και που έχει φάει ψωμί στην Πρέμιερσιπ έρχεται σε ελληνική ομάδα σε λογική τιμή ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ. Το να κυνηγάμε λοιπόν παίκτες από το πάνω ράφι και να κάνουμε τους τροχονόμους στην τσέπη του κάθε προέδρου την ώρα που δεν ξέρουμε πού θα παίζουμε αύριο, συγγνώμη αλλά μόνο ρεαλιστικό δεν είναι. Ειδικά την στιγμή που η φορολογία στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από άλλες χώρες που μας καβαλάνε και στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Για τις μεταγραφές από το πάνω ράφι που δεν έγιναν εγκαίρως λοιπόν δεν φταίει μόνο η σιγουράτζα των χρημάτων της Ευρώπης που χάσαμε. Αυτό που κάποιοι πιθανώς δεν έβλεπαν είναι πως έχοντας περάσει στο Τσουλού, τα χρήματά που θα δίναμε για παίκτες θα έπιαναν περισσότερο τόπο.

Επαναλαμβάνουμε προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΣΕΖΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΥ ΜΑΣ.  Εξίσου αυτονόητο όμως είναι ότι ο αποκλεισμός θα φέρει αλλαγές και στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας ...για προφανείς λόγους. Ακόμα κι αν αρχίσουν οι μεταγραφές από Δευτέρα, ακόμα κι αν την προσεχή Τρίτη έχει κλείσει το ρόστερ κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως τα καινούργια αποκτήματα θα είναι έτοιμα να προσφέρουν στα μέσα του Αυγούστου. Οι μεταγραφές που θα γίνουν, δεν θα'ναι μεταγραφές για τα προκριματικά του Γιουρόπα ...αλλά για ολόκληρη την προσεχή σεζόν(στην χειρότερη περίπτωση) ή και για ακόμα περισσότερες(στην καλύτερη). Και από το να γίνουν βεβιασμένες κινήσεις απλώς και μόνο για να γίνουν μήπως θα'ναι καλύτερο να κινηθούμε προσεκτικά στο διάστημα που μας απομένει ως το κλείσιμο; Για να μην τρέχουμε μες στην σεζόν περισσότερο από όσο καλούμαστε να τρέξουμε τώρα. 

DRAZA

ΥΓ: Η παρουσία των οργανωμένων στην προπόνηση της Πέμπτης ήταν ΣΙΓΟΥΡΑ μια πολύ καλή αρχή.
 

Σχόλια

Εικόνα Aprosarmostos17

Είτε συνεχίσουμε με Σάντσεθ, είτε φέρουμε τον Ουζουνίδη, είτε φέρουμε τον Αλέφαντο, ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε ενωμένοι και να στηρίξουμε την ομάδα. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

Σχετικά με τις μεταγραφές, νομίζω ότι η ομάδα έχει ανάγκη από πολύ λιγότερες προσθήκες από όσες ακούγονται, αρκεί να είναι ποιοτικές. Δηλαδή, φέρνεις έναν ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ σέντερ μπακ για να σου οργανώσει την άμυνα, έναν ΚΑΛΟ κεντρικό επιθετικό και έναν ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ακραίο επιθετικό. Σε όλες τις άλλες θέσεις νομίζω είμαστε μια χαρά.

Εικόνα DRAZA

Eγώ φίλε θα ήθελα ει δυνατόν δυο σέντερ μπακ. Από εκεί θα ξεκινούσα τις προσθήκες/αποχωρήσεις.

Όλα τα άλλα τα συζητάω.

Εικόνα jimakos

Διαβαζω απο πολλους οτι αρχισαν να γινονται κινησεις,ο Μαρινακης θα βαλει 20 εκ. κλπ. Εχω μια απορια κι οποιος μπορει μου τη λυνει. Γιατι δεν τα εβαζε απο την αρχη να ειναι η ομαδα πιο ετοιμη και να περασουμε στο cl? Οποιος ομως παει με τη λογικη τρεις το λαδι,τρεις το ξυδι πεντε το λαδοξυδο καποια στιγμη την παταει καιμετα τρεχει και δεν φτανει και κανει σπασμωδικες κινησεις,Σαλινο-διπλη αλλαγη προπονητη,για να μαζεψει τα ασυμαζευτα.

Εικόνα DRAZA

Φίλε το προσεγγίζεις λάθος. Ο Μαρινάκης κάνει έκτακτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία βάζει όσα λεφτά θα παίρναμε αν περνούσαμε στο Τσουλού ...ακριβώς γιατί δεν περάσαμε στο Τσουλού. Βάσει του financial fair play ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ μια ομάδα δεν μπορεί να κάνει ΑΜΚ ό,τι ώρα γουστάρει για όποιον λόγο γουστάρει. Αυτό είναι ένα έκτακτο μέτρο προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια έκτακτη δυσμενής εξέλιξη για εμάς. Το ότι σε κάποιο βαθμό θα μπορούσαμε να έχουμε προνοήσει είναι δεκτό, και το αναφέρω αν είδες και μέσα στο άρθρο. Τον Σαλίνο δεν τον ήθελε ο Σίλβα. Τον απομάκρυνες. Αν ο Σαλίνο είναι διαθέσιμος και ο καινούργιος προπονητής τον γουστάρει γιατί να μην τον πάρεις πίσω;; Επειδή μέχρι πρότινος αγωνιζόταν πάλι σε εμάς;; Προσωπικά αν δεν είχε υπογράψει στην Χετάφε εγώ και τον Φουστέρ τον ήθελα πίσω. Μέχρι να σταματήσει το ποδόσφαιρο ...να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Εικόνα el trick

Γίνονται ΚΙΝΗΣΕΣ.
Η αύξηση του Μ.Κ. κατά 20 μύρια φέρνει ΑΜΕΣΑ στην ομάδα τα όσα θα έφερνε η πρόκριση στους ομίλους του ΤΣ.Λ. Είναι δλδ η ενδεδειγμένη ΑΠΟΛΥΤΗ διοικητική κίνηση που πέραν από το ΠΡΟΦΑΝΕΣ καλό που θα κάνει στην ομάδα δίνει ένα ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΟ χτύπημα στους "αντικειμενικούς" ΑΡΔ που "ανησυχούσαν" για το τί θα περάσει τώρα ο ΘΡΥΛΟΣ όπως επίσης κάνει να ΖΗΛΕΨΟΥΝ όλοι οι αντίπαλοι οπαδοί επειδή ο δικός μας ΗΓΕΤΗΣ είναι και ΟΠΑΔΟΣ και ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ. Ξεχνάμε και την καραμέλα με τα λεφτά του ΤΣ.Λ.
Γίνονται μετακινήσεις στο διοικητικό προσωπικό της ομάδας. Καλώς. Ας ελπίσουμε οι νεοεισελθόντες στα πόστα να κάνουν καλύτερη δουλειά από τους προηγούμενους.
ΕΛΠΙΖΩ να γίνει και αλλαγή προπονητή ΜΟΝΟ ΟΜΩΣ με προπονητή που ο Μαρινάκης Ο ΙΔΙΟΣ προσωπικά θα ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ. (αν εμπιστεύεται τον Βίκτορ να μείναι ο Βίκτορ - ούτως ή άλλως ο Μαρινάκης ρίχνει 20 μύρια μάλλον δεν τα ρίχνει σε πρόσωπα που δεν εμπιστεύεται.
Εν αναμονή λοιπόν κάποιων ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ πραγμάτων.
Υ.Γ. Η κλήρωση φαίνεται να έφερε ομάδα ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ. Από Πορτογαλλία (ήτοι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα πρωτάθλημα) και με καιρικές συνθήκες ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ με μας και φυσικά ομάδα που θεωρητικά είναι κατώτερη του ΘΡΥΛΟΥ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ. Σιγά σιγά όλα τα κομμάτια στήνονται στις ΣΨΣΤΕΣ θέσεις.

Εικόνα red777

οντως συμφωνω εγινε το πρωτο πολυ θετικο βημα με τα 20 μυρια.σημασια εχει τωρα να γινουν γρηγορες αλλα οχι βιαστικες κινησεις και να πιασει τοπο η αυξηση μετοχικου κεφαλαιου.και αν η διοικηση κολλησει καπου και δει οτι δεν μπορει να κανει σιγουρες γρηγορες κινησεις τοτε ας παει πιο αργα αλλα σταθερα.ο μαρινακης μεχρι σημερα αποδυκνειεται αξιος προεδρος του ολυμπιακου.σημασια εχει να περασουν κι απο ξεσκονισμα ολοι οι διοικουντες διπλο και τριδιπλο να ειναι απολυτως 100% οτι ειναι οι καταλληλοι ανθρωποι στις καταλληλες θεσεις και επειτα να μπει μπροστα σχεδιο να αξιοποιηθουν αυτα τα χρηματα.και η γνωμη μου ειναι οτι αν δεν μπορουν να γινουν γρηγορες σωστες κινησεις ας γινουν πιο αργες αλλα σιγουρες.παντα τα χαστουκια της ζωης μας βοηθανε να αλλαζουμε και να γινομαστε καλυτεροι αν το θελουμε.οσο για την κληρωση που λες για μενα καμια κληρωση δεν ειναι βατη στην κατασταση που ειμαστε.γιατι αλλο γινονται κινησεις και αλλο ξεπερασα τελειως το προβλημα μου.μην αρχισουμε παλι να λεμε "βατη κληρωση ποια αρουκα δεν την ξερει η μανα της"γιατι η καταληξη θα ειναι δυσαρεστη.καμια κληρωση δεν ειναι ευκολη ουτε καν βατη και ειδικα στην κατασταση που ειναι τωρα η ομαδα.τη δεουσα προσοχη λοιπον ,απολυτος σεβασμος στην αρουκα σαν να παιζουμε με την μπαρτσελονα χωρις αλαζονειες και η οποια υπεροχη θα φανει στο γηπεδο.αυτη ειναι η γνωμη μου.ειδικα φετος ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ

Εικόνα DRAZA

Προσυπογράφω. Μπράβο μάγκα. Καλώς μας ήρθες.

Εικόνα DRAZA

Από όλα όσα ανέφερες εγώ συμφωνώ περισσότερο με αυτό...

"ΕΛΠΙΖΩ να γίνει και αλλαγή προπονητή ΜΟΝΟ ΟΜΩΣ με προπονητή που ο Μαρινάκης Ο ΙΔΙΟΣ προσωπικά θα ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ. (αν εμπιστεύεται τον Βίκτορ να μείναι ο Βίκτορ - ούτως ή άλλως ο Μαρινάκης ρίχνει 20 μύρια μάλλον δεν τα ρίχνει σε πρόσωπα που δεν εμπιστεύεται."

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ.

Εικόνα aris belem

Καλησπέρα Ντράζαρε! Δεν έχει νόημα περαιτέρω ανάλυση στο άρθρο σου, έχεις ήδη καλύψει στο μεγαλύτερο ποσοστό την πραγματικότητα, τις προσδοκίες μας, αλλά και το τι πρέπει να γίνει προκειμένου αυτός ο Ιούλιος να παραμείνει μια "ατυχής στιγμή" κι όχι η αρχή ενός πισωγυρίσματος. Θα σταθώ μόνο σ αυτό που λες για να σχολιάσω το εξής: λες να ξαμολυθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να χτενίσουν την αγορά για λαυράκια. Εγώ πολύ φοβάμαι, ότι ορισμένοι δεν είναι και τόσο κατάλληλοι φίλε Ντράζα και δεν μπαίνω στο τρυπάκι να σχολιάσω τα όσα είπε ο καραφλός, είναι η πεποίθησή μου εδώ και χρόνια. Κάνω μια αναδρομή και θυμάμαι τι πακέτο είχε σπρώξει ο Βαγγέλης και τι είχε κατηφορίσει από παικταράδες στον Πειραιά με το που αναλαμβάνει την ομάδα. Έρχεται στις ακαδημίες και ο Στορκ και η Νέων βγάζει μάτια στην Ευρώπη. Επί Μίτσελ αναλαμβάνει υπεύθυνος μεταγραφών κάποιος τζιτζιφιόγκος Ισσά και μας πασσάρει κάτι κατιμάδες απίστευτους Γιαταμπαρέδες και δεν συμμαζεύεται. Φεύγει ο παπάρας, κάνουμε αμαν για φορ, σήριαλ ένα χρόνο με Πουλίδο, έρχεται ο Σίλβας και πάρε κι άλλα παλτά Ντακόστηδες και Σεμπάδες. Παράλληλα φεύγει ο Στορκ (και κάποιος διαρρέει φήμες του πόσο κακός χαρακτήρας είναι). Έλληνες που μπορούν να προσφέρουν, κόβονται. Φέτος απλά το ποτήρι ξεχείλισε. Κάποιοι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους. Η ομάδα θέλει, χρειάζεται, τεχνικό διευθυντή, με γνώση του ποδοσφαίρου, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, να γράφει στα τέτοια του Ραϊόλες και ΑΡΔάκια και να αξιολογήσει το υλικό αλλά και τις ανάγκες της ομάδας. Να γνωρίζει τι θα πει ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ. Να "καθαρίσει" τα αποδυτήρια και όσοι έχουν μουτράκια, υφάκια ή δεν ξέρω τι, να μην ξαναπατήσουν σ αυτά. Κωλοπαιδιές ο Σωκράτης δεν ανέχτηκε ΠΟΤΕ!
Για κάτι γιαλαντζι, αγανακτισμένους και καλά "γαύρους" που εκμεταλλεύονται τώρα την κατάσταση για να ξεσπαθώσουν κατά της ομάδας και του κόσμου της, ένα θα πω: βρείτε λαγούμι τανεσπού να κρυφτείτε! Βρείτε τρύπα πουστράκια του πληκτρολογίου! Όσοι τώρα κράζουν που θα βάλουν και καλά το διαρκείας, τους έχει κάνει ο Θρύλος κάτι τρύπες σαν βαρέλια, ΕΚΕΙ να το βάλουν. Όσοι θ αλλάξουν ομάδα ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ!
Όσοι πολεμάνε τον Ολυμπιακό μας (υφιπουργίσκοι, βουλευτές, πουστοΑΡΔ, όλοι οι καριόληδες που συναλλάσσονται με την μπόχα και την δυσωδία εναντίον μας) σήμερα χαίρονται. Αύριο, θα φύγουν και πάλι βιασμένοι απ το Καραϊσκάκη. Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΙΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ.

Εικόνα DRAZA

Φίλε Άρη,

Κατ'αρχάς καλησπέρα. Δυο παρατηρήσεις πολύ σύντομα στα όσα λες. Εννοείται μπορούμε να το κουβεντιάσουμε περαιτέρω.

1. Πράγματι ο Στορκ έκανε δουλειά. Πράγματι ήταν δυσάρεστο νέο για πολλούς από εμάς το ότι έφυγε. Καταλαβαίνεις όμως ότι οι διακρίσεις των Ακαδημιών δεν σημαίνουν ότι αυτόματα οι παίκτες που βγαίνουν μπορούν να ενσωματωθούν στην πρώτη ομάδα. Η Ευρώπη είναι γεμάτη ταλέντα που παρέμειναν ταλέντα και μάλιστα από συλλόγους με πολύ μεγαλύτερη παράδοση στους νέους από εμάς.

2. Δίνεις τα παραδείγματα κάποιον παικτών που πέρασαν από του Ρέντη και δεν ακούμπησαν. Λες για τον Γιαταμπαρέ και μας ξυπνάς μνήμες. Να ξέρεις όμως ότι στο "σενάριο 1" που δίνω όσο κι αν κόβει το μάτι αυτού που βλέπει όσο καλός κι αν δείχνει αυτός που τσεκάρεται ...ο κίνδυνος να βγει ...Γιαταμπαρέ στο τέλος θα υπάρχει πάντα.

Εικόνα aris belem

Έλα αδερφέ, μέχρι να γράψω το σχόλιο δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις και ήδη ο υπεύθυνος στο τμήμα σκάουτινγκ, αποτελεί παρελθόν. Στο πρώτο που σημειώνεις για τον Στορκ, δεν υπάρχει κανείς που διαφωνεί πιστεύω μ αυτό που λες, πράγματι οι Νέοι πρέπει να περάσουν ένα μεταβάτικο στάδιο προκειμένου να αφομοιωθούν στην πρώτη ομάδα και να δείξουν εάν ανταποκρίνονται ή όχι στις ανάγκες της. Έχουμε δει παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν - κατά την προσωπική μου άποψη, ο Βούρος είναι πιο σοβαρός και έξυπνα τοποθετημένος απ τον ΝταΚόστα και προτιμώ να βλέπω τον Τσιμίκα να σκυλιάζει παρά τον σταρχίδιαμου Μαζού. Αυτό που ωστόσο με ενόχλησε περισσότερο απ την απομάκρυνση Στορκ είναι η 'βρώμα" για τον κακοχαρακτήρα Γερμανό. Όπως και η "βρώμα" ότι πίσω απ τις επιτυχίες του Μίτσελ ήταν ο Βίκτορ. Κατάλαβες τι εννοώ; Αυτά τα ψουψουψου και σουξου μουξου κάποιος τα διαδίδει. Όπως διαδόθηκαν τα δάκρυα του Γιαννιώτα όταν τον έκοψε κι ο Βίκτορ. Μπράβο στους ανοιχτομάτηδες που τον έκοψαν, πιο χρήσιμος θα ήταν και από Σεμπάδες και από Τζιμάκους.
Στο δεύτερο σκέλος σου δεν διαφωνώ ΠΟΥΘΕΝΑ, παλτά υπάρχουν παντα και σε όλες τις ομάδες. Δεν μπορείς όμως να μην σκεφτείς ότι η κολλεξιόν που μας πάσσαρε ο Ισσά και οι επόμενοι, δεν αποκτήθηκαν με γνώμονα την θωράκιση της ομάδας μας, αλλά για να εξυπηρετήσουν τις και καλά "καλές δημόσιες σχέσεις" με Ραϊόλες και σία. Τα παραδείγματα είναι άπειρα.
Συμπέρασμα προσωπικό: κάποιος δεν κάνει καλά ή μάλλον ΣΟΒΑΡΑ την δουλειά του. Στο Βαγγέλη πέφτει το βάρος να τον εντοπίσει και να κινηθεί ανάλογα και γι αυτό είμαι σίγουρος.

Εικόνα DRAZA

Εννοείται ότι ο Βαγγέλας είναι αυτός που καλείται να κάνει ο,τι χρειάζεται προκειμένου να δοθεί λύσει και να περάσει η κρίση. Σε αυτόν ανήκουν οι τελικές αποφάσεις ...δεν γίνεται αλλιώς.

Όλα τα προβλήματα που αναφέρεις - και πολλά από αυτά τα εικάζουμε γιατί δεν μπορούμε να ξέρουμε - λύνονται με την τοποθέτηση των κατάλληλων ανθρώπων στα κατάλληλα πόστα. Εγώ δεν θέλω να σταθώ σε ονόματα καθόλου, γιατί εκεί μπορεί να διαφωνήσουμε και να χάσουμε την ουσία. Να ξέρεις πάντως ότι πολλές από τις βρώμες που λες, δεν διαδίδονταν τόσο υπόγεια όσο νομίζεις. Οι ίδιοι οι παίκτες του Ολυμπιακού τα έλεγαν φόρα παρτίδα.

Εικόνα aris belem

Ονόματα προφανώς και δεν μπορούν να αναφερθούν και καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι βρίσκομαι χρόνια στο εξωτερικό, ούτε αβαντάρω πρόσωπα, ούτε έχω κανά ανίψι να προωθήσω. Σαν γαύρος θα ήθελα να δω σε νευραλγικό πόστο τον Τζόλε ή τον Καραπιάλη και μέχρι εκεί. Ανέφερα τον Ισσά, γιατί είχα διαβάσει τις συνεντεύξεις του και έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη.
Εν κατακλείδι, ας είναι αυτή η άτυχη στιγμή με τους Εβραίους η αφορμή για να επαναπροσδιοριστεί η ομάδα, να θωρακιστεί με τα κατάλληλα πρόσωπα και να μπει ένας μακρόπνοος προγραμματισμός. Και φυσικά, να μην αφήσει κανένα πουστράκι, ΑΡΔάκι ή βιασμένο παραγοντάκι να βγάλει γλώσσα, να βουλώσει στόματα, αυτό πρέπει να γνωρίζουν όσοι απαρτίζουν από οποιοδήποτε πόστο την ομάδα.

Εικόνα DRAZA

Kανείς δεν σου χρέωσε ότι αβαντάρεις κάποιον ρε Άρη. Αν είναι δυνατόν. Δεν σημαίνει ότι με όποιον διαφωνούμε είναι αβανταδόρος. Όλοι θέλουμε το καλό της ομάδας μας. Την φήμη για τον Βίκτορ πάντως, ότι ήταν και καλά ο εγκέφαλος πίσω από τον Μίτσελ ήταν ο Βίκτορ την διέδιδαν παίκτες του Ολυμπιακού που δεν έπαιζαν ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ αλλά και άλλοι οι οποίοι είχαν σχολάσει αφού είχαν αλλάξει πρώτα περιβάλλον.

Εικόνα MIKE.A

Παιδια για τον Ουζουνιδη! Ολοι ξερωμε οτι 9 στις 10 οι καλοι παιχτες κανουνε τις καλες ομαδες και καλους τους προπονητες! Τωρα ο Ουζουνιδης ξερει απο ελληνικο πρωταθλημα και πανω κατω ξερει τους παιχτες της ομαδας μας εχωντας μια εικονα γενικα οσο αφορα και το αγωνιστικο κοματι! Αυτο θελω να πιστευω αφου σαν ανθρωπος του ποδοσφαιρου θα παρακολουθει τα τεκτενομενα στην Ελλαδα!
Το μονο που χρειαζετε ειναι να του δειξωμε εμπιστοσυνη και η διοικηση ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ τους παιχτεςπου πρεπει! 3-4 παιχτες που να κανουν την διαφορα στις θεσεις τους! Δεν νομιζω τοτε οτι θα εχωμε προβλημα στην Ελλαδα για τον τιτλο αν σκεφτουμε και με τι αλλους προπονητες τους εχωμε παρει! Μεταγραφες λοιπον και ολα θα πανε καλα! Αλλωστε δεν νομιζω οτι θα ειναι "ανισοροπος" σαν τον Βικτορ οσο αφορα σε παιχτες που θα πρεπει να χρησιμοποιει και σε συστηματα! Στην Ελλαδα ειμαι σιγουρος οτι θα παιζει επιθετικα οταν μαλιστα του παρωμε τους παιχτες που πρεπει! Οσο για την Ευρωπη επειδη φαινετε πως επισις το εχει το πως να παιζει ανασταλτικα τοτε ειναι ακομα καλυτερα! Μην ξεχναμε μια διακριση στην Ευρωπη εξαρτατε απο πολλους παραγοντες που πολλες φορες οι προπονητες δεν μπορουνε να κανουνε τιποτα επανω σε αυτο! Σε αυτους τους παραγοντες βαζω πρωτα πρωτα (ενοειτε να μην ειμαστε και καφενειο) την ρεντα κατι που λειπει απο τον Ολυμπιακο διαχρονικα στις Ευρωπαικες διοργανωσεις!
Απλα χρειαζετε να τον στηριξουμε οι οπαδοι αλλα προπαντων να τον στηριξει η διοκηση ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ!

Εικόνα DRAZA

Για τους λόγους που αναφέρεις στην πρώτη παράγραφό σου η απόκτηση ενός προπονητή τύπου Ουζουνίδη δεν είναι παρά η εντατικοποίηση ενός πισωγυρίσματος. Ποιος ο λόγος;;

Λέμε για καλές μεταγραφές. ΜΑΖΙ ΣΟΥ. Δεν μπορούμε αυτές τις μεταγραφές τις καλές να τις κάνουμε σε κάποιον με καλύτερο βιογραφικό να πιάσουν και τόπο;;

Εικόνα Perpendicular

Νομίζω ότι μία ομάδα είναι περισσότερο από πρωταθλήματα ή κύπελλα και εν γένει τρόπαια!Μετράει και ο τρόπος πέραν του αποτελέσματος!Αν εσύ είσαι ικανοποιημένος με προπονητές με το ταβάνι του Ουζουνίδη,με την ιστορία του Ουζουνίδη τότε διαφωνούμε!Για τον τραγέλαφο με το πήγαινε έλα παικτών μεταξύ της Νότιγχαμ και του Ολυμπιακού τι γνώμη έχεις;Για την επαναφορά Σαλίνο λες και δεν υπάρχει άλλο μπακ τι έχεις να πεις;
Το μεγαλείο μίας ομάδας προϋποθέτει και αντίστοιχα μεγαλιώδεις κινήσεις!Κάθε κίνηση έχει κια έναν συμβολισμό!Αλλά και σαν ουσία να το δεις η ομάδα δεν βλέπεται τα τελευταία 2 χρόνια με ποδόσφαιρο που μας πονάει τον εγκέφαλο και τα μάτια!

Εικόνα MIKE.A

Συγνωμη φιλε μου αλλα τις πρωτες 2 παραγραφους δεν τις καταλαβα! Τι παει να πει ο τροπος; Για ποιον τροπο μου λες; Και βεβαια μετρανε τα εν γενει τροπαια! Ο Ολυμπιακος ιδρυθηκε για να παιρνει τροπαια! Για να κανει πρωταθλητισμο! Δηλαδη επειδη γινανε λαθη στον σχεδιασμο φετος και περναμε μια ισως μινι κριση πρεπει ολα αυτα να τα σβησωμε;
Για τον Κασαμι ναι ουτε εγω το καταλαβα αλλα αργοτερα ισως δουμε το γιατι! Τον Σαλινο καναμε το λαθος να τον διωξωμε για να μας φερει το σαινι ο Σιλβα τον Φιγκειρας! Τωρα που τον φερνωμε πισω μα χαρα αναπληρωματικος του Ομαρ θα ειναι! Γιατι να ξοδευτει η ομαδα και να παρει ενα ρισκο για εναν αναπληρωματικο δεξιο μπακ οταν ο Σαλινο ξερωμε τι θα προσφερει εστω και σαν αλλαγη!
Τωρα οι μεγαλειωδες κινησεις απαιτουν και πολλα λεφτα! Και εδω μιλαμε για μια ομαδα σε μια χρεοκωπημενη χωρα, με λιγα λεφτα απο χορηγους, τηλεοπτικα αλλα και διαρκειας οταν αλλου ξεπερνανε τις 40 - 50 χιλιαδες! Διαβασες πριν απο λιγο οτι μπηκαμε φετος 8 εκ μεσα; Και οτι πρεπει να κανει αυξηση 20 εκ. σε ΜΚ; Η μηπως ηταν λιγα τα 20 εκ. που ξοδεψαμε περσυ χωρις να πουλησωμε ΚΑΝΕΝΑΝ παιχτη; Ασχετα αν ο Σιλβα τα εκανε θαλασσα στις μεταγραφες που μας εφερε παιχτες που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν επαιξε συμφωνα με τα λεφτα που δωθηκαν!
Οσο για τον Ουζουνιδη το ξαναλεω, οι παιχτες κανουνε τους προπονητες τουλαχιστον 9 στις 10! Αν τωρα του παρωμε αυτους που πρεπει και αυτος δεν μπορεσει, και μας τυχει το 1 στα 10 ε τι να κανωμε! Ρισκα ειναι ολα αυτα! Δες προπονητες κορυφης, Μουρινιο, Κλοπ, Γουαρδιολα, που πηγανε τον τελευταιο χρονο σε καινουργιες ομαδες! ΟΛΟΙ τους βαλανε τις ομαδες να ξοδευτουν αβερτα για να πετυχουν τους στοχους τους! Αν ειχαν τοσο εμπιστοσυνη στον εαυτο τους και δεν πιστευανε οτι οι καλοι παιχτες ειναι η βαση για να γινει μια ομαδα καλυτερη θα ελεγαν " δεν θελω κανεναν παιχτη αλλα με αυτους που ειχε η ομαδα εγω θα την κανω καλυτερη"! Ακομα και ο Ομπραντοβιτς στο μπασκετ με την Φενερ! Δες τι εκανε και τι ξοδεψε εκει για να εχει ελπιδες να παρει Ευρωπαικο! Ποιος; Ο Ομπραντοβιτς!
Τελειωνωντας! Αυτη την στιγμη εστω και πρωην πρασινος, εστω και σαν επαγγελματιας, ο Ουζουνιδης ανηκει στην οικογενεια το Ολυμπιακου! Οφειλομε να τον στηριξωμε οπως βεβαια οφειλει και η διοικηση να κανει τις κινησεις που πρεπει οσο αφορα τους παιχτες που θα παρωμε! Αν τωρα αργοτερα τα κανει θαλασσα ενοειτε οτι θα τον κραζωμε γιατι καλως η κακως αυτα εχει το ποδοσφαιρο! Οπως θα κραζωμε και την διοικηση γιατι το ρισκο που πηρε δεν της επιασε! Τοσο απλα!

Εικόνα DRAZA

Νομίζω ότι η συζήτηση "οι παίκτες κάνουν τον προπονητή" είναι λίγο "η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα". Για παράδειγμα ο Μουρίνιο την Λεϊρία την είχε πάει στον αφρό. Την είχε πάει στον αφρό γιατί η ομάδα είχε παίκτες Βραζιλιάνους που μετακόμισαν και στην Πόρτο μαζί του και έγιναν και Πορτογάλοι κοκ. Ναι άλλά αυτούς τους παίκτες τους είχε μπανίσει ο Μουρίνιο στην Βραζιλία και τους είχε φέρει τότε με ένα κομμάτι ψωμί. Εκεί ποιος έφτιαξε ποιον;; Παράδειμγμα φέρνω...

Εικόνα DRAZA

Με έβαλες στην πρίζα και θα απαντήσω εγώ και στις δυο ερωτήσεις αν δεν έχεις αντίρρηση. Έχεις και νικ έμπειρο.

1. Ο Σαλίνο δεν έπρεπε να έχει φύγει για εμένα εξ αρχής. Ούτε κι ο Φουστέρ.
2. Θεωρώ ότι οι αγοραπωλησίες με την Νότιγχαμ δεδομένου του ffp μπορούν ύπό προϋποθέσεις να μας βοηθήσουν να εμφανίσουμε επιπλέον έσοδα νόμιμα κι άνετα. Εξηγούμαι και ξεκαθαρίζω όμως αδερφέ : ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Ο ΜΟΝΟΕΤΗΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΑΜΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΙΣ ΒΛΕΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΤΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Εικόνα tzab

Και εμένα να πάρει προπονητή ένα ξέρω
ΤΟΝ ΜΑΪ́Ο ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ .
δεν είμαστε ούτε αεκακια ούτε βαζελακια
Η ομάδα θα γίνει πιο δυνατή επειδή εμείς είμαστε πιο δυνατοί .
Και όσο και αν έχουμε ξενερώσει έχουμε περάσει πολλά ώστε να γονατισουμε στην πρώτη στραβή
Θα καταλάβουν για ακόμα μια φορά την δύναμη του θρύλου που με τις δικαιολογίες περί διαιτησίας και επο έχουν ξεχάσει
Ο λαός του θρύλου ξυπνά

Εικόνα DRAZA

Αν μετά και από τις περυσινές ομορφιές σε κύπελλο και δεύτερο γύρο, πιπιλάνε ακόμα την καραμέλα της διαιτησίας και της δήθεν κόκκινης ΕΠΟ ορισμένοι ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝΕ ΟΝΤΩΣ ΦΙΛΕ ...ε αυτό μόνο του αποδεικνύει πως θα τους γαμάμε μια ζωή.

Εικόνα red777

φιλε draza και οι υπολοιποι εδω της παρεας.διαβαζω αρκετο αυτο το site και θα θελα να σας δωσω συγχαρητηρια για την καλη σας δουλεια και γαι τα θεματα που θιγετε.αποφασισα λοιπον να κανω και γω εναν λογαριασμο για να καταθετω την αποψη μου εδω περα παρεα με τους υπολοιπους ολυμπιακους σαν εσας.φυσικα επειδη ο καθενας μπορει να κανει λογαριασμο υπαρχει η περιπτωση να υπαρχουν η να υπηρξαν εδω και ανθρωποι ντυμενοι με τον μανδυα του ολυμπιακου που μονο ολυμπιακοι δεν ειναι.ο καθενας κρινεται για αυτα που γραφει οπως και γω σε αυτη την αποπειρα να καταθεσω αυτα που σκεφτομαι.ο ολυμπιακος σιγουρα περναει μια κριση και συμφωνω με το αρθρο σου.αυτο το οποιο κατα τη γνωμη μου δεν εθιξες και για μενα αποτελει το ζουμι ειναι το εξης:ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
και εξηγουμαι.ποιος καθοριζει απο την αρχη μεχρι το τελος την πορεια μια ομαδας?ο προεδρος και η διοικηση θα πουν πολλοι.εδω ειναι που διαφωνω.η πορεια μιας ομαδας καθοριζεται εξολοκληρου απο τον κοσμο που ακολουθει αυτη την ομαδα απο τους καθημερινους ανθρωπους τους οπαδους.αυτοι κανουν μαγκα τον καθε προεδρο και την καθε διοικηση με το να κοβουν εισητηρια και να ακολουθουν την ομαδα.καμια διοικηση δεν στεκεται αν ο κοσμος της ομαδας δεν την στηριξει.και ειναι αλλο στηριζω μαρινακη σαν προεδρο του ολυμπιακου και αλλο στηριζω μαρινακη και μαρινακης=ολυμπιακος.οταν αυτα μπερδευονται η ομαδα δεν προκειται ποτε να παρει αυτο που της αξιζει.ο μαρινακης οπως και καθε επιχειρηματιας δεν ερχεται στον ολυμπιακο τον παο την αεκ τον παοκ κτλ για την ψυχη της μανας του.ερχεται γιατι πιστευει οτι θα βγαλει κερδος.ειτε αυτο ειναι σε μορφη χρηματος ειτε αυτο ειναι σε μορφη αναγνωρισιμοτητας και χτισιματος ονοματος.τωρα αν ενας τετοιος αγαπαει και την ομαδα ακομα καλυτερα.αλλα κανενας προεδρος οσο κι αν αγαπαει την ομαδα δεν θα διακυνδινευει συνεχως τα χρηματα του.αν υπαρχει τεραστιο ρισκο και χασουρα θα φυγει και ειναι λογικο.και ως τετοιος πρεπει να κρινεται ο μαρινακης και ο καθε μαρινακης.η λατρεια σε προσωπα τα συνθηματα τυπου"γαμα τους βαγγελα"μονο κακο μπορουν να κανουν σε μια ομαδα αφου η αγαπη για την ομαδα που ομαδα ειναι ιστορια χαρες λυπες συγκινησεις σαββατα και κυριακες που καθημερινοι ανθρωποι για να ξεσκασουν απο τη δουλεια και ολα αυτα που συμβαινουν στη χωρα μας πανε να δουν τον ολυμπιακο ειναι μια παρεα ενωμενη με κοινα οραματα,οταν μετατρεπεται και σε λατρεια προσωπων χανει την εννοια της.ο μαρινακης πρεπει να κρινεται στυγνα και στεγνα απο τον κοσμο του ολυμπιακου σαν επιχειρηματιας.οχι σαν "ολυμπιακος απο μικρο παιδι που πηγαινε στο καραισκακη".αν ανταποκρινεται στα οραματα του κοσμου του ολυμπιακου τοτε συνεχιζει να παραμενει προεδρος και να χει τη στηριξη των οπαδων ως θεσμικο προσωπο και οχι σαν προσωπο λατρειας.ειπαμε κανεις δεν βαζει τα λεφτα του αν στο τελος δεν κερδιζει.αν ο μαρινακης και καθε μαρινακης αρχιζει τα κωλοσφυξιματα και να μην ανταποκρινονται αυτα που κανει στον κοσμο του ολυμπιακου τοτε χρειαζεται πιεση για να αλλαξει κι αν δεν μπορει η δεν θελει τοτε ενα ευχαριστω για τοτε που δεν αφησε τον ολυμπιακο να διαλυθει οταν τον αγορασε απο τον σωκρατη και ψαχνουμε για τον επομενο που θα ανταποκρινεται στα οραματα μας.κοινως εμεις καθοριζουμε και πρεπει να καθοριζουμε την πορεια της ομαδας μας και η καθε διοικηση ειναι αρεστη οσο το κανει αυτο.πχ εμενα δεν με ενδιαφερει καθολου αν ο μαρινακης εχει κανει 10000 λαμογιες στη ζωη του απο τη στιγμη που στον ολυμπιακο δεν κανει κακο δεν τον εκμεταλλευεται και οι δουλειες του οσον αφορα τον ολυμπιακο ειναι καθαρες.κατα τη γνωμη μου πολλοι κανουν το λαθος να συγχεουν την ομαδα με προσωπα και να νιωθουν πως στηριξη στον ολυμπιακο σημαινει στηριξη στον μαρινακη σαν προσωπο ολοπλευρη.οχι.ο καθε μαρινακης πρεπει να κρινεται οσον αφορα την ομαδα μας και μονο και οχι γενικα σαν εφοπλιστης επιχειρηματιας και το ποσο καθαρος η βρωμικος ειναι με τις αλλες του επιχειρησεις.εμας μας ενδιαφερει πως φερεται σαν προεδρος του ολυμπιακου και μονο.γιατι οπαδοι του ολυμπιακου ειμαστε και οχι του μαρινακη.ετσι λοιπον ο λαος του ολυμπιακου πρεπει να καθοριζει την πορεια της ομαδας χωρις λατρεια προσωπων.εχετε δει οπαδους της μπαγερν ρεαλ μπαρτσελονα γιουβεντους κτλ να καθονται να λατρευουν προεδρους και διοικησεις?οταν ικανοποιουνται τους στηριζουν οταν διαφωνουν τους λενε τι θελουν.αν ικανοποιηθουν τα αιτηματα τους στηριζουν αν οχι πουλο και ψαχνουν τους επομενους.παμε τωρα στο δευτερο μερος της νοοτροπιας των οπαδων του ολυμπιακου η οποια κατα τη γνωμη μου εχει οδηγησει σε αυτη την κριση.οταν εχεις ξεφυγει 10ετιες απο τους υπολοιπους και εσενα σε νοιαζει πως θα νικησεις το αεκακι την βαζελου και την μπαοκαρα δεν υπαρχει περιπτωση να κανεις το επομενο βημα στην ευρωπη.αν εσυ τρεχεις με 1000 και οι αλλοι με 10 και ο συνεπιβατης σου σου τραβαει το χερι και σου λεει "κοιτα πισω να δεις που ειναι οι αλλοι κοιτα κοιτα κοιτα τους γαμαμε"θα στουκαρεις σε κολονα και οι αλλοι μπορει και να σε φτασουν.οσο ασχολεισαι με τους πισω ποτε δεν θα πας μπροστα.δεν ειναι τυχαιο οτι οποτε κανουμε μια σπουδαια ευρωπαικη νικη ακουγεται παντα το συνθημα"τωρα τα βαζελια ειναι ταυλα ποπο καυλα".ΕΛΕΟΟΟΟΣ.αντι να τους γραψουμε στα παπαρια μας και να γινει στοχος μας μια ευρωπαικη πορεια εμεις καθομαστε και ασχολουμαστε με τους πουθεναδες και οταν αποκλειομαστε απο χωρια λεμε σαν επιχειρημα"μην μιλατε εσεις ειστε τελειως πουθεναδες".ενας μαθητης του 17 ποτε δεν θα παει στο 19 και το 20 αν παρηγοριεται που περναει εναν μαθητη του 11.οι αντιολυμπιακοι ζουνε απο αυτη την κοντρα γιατι οσο ασχολουμαστε τους δινουμε αξια και ταυτοχρονα πεφτει η δικη μας.χανει η ομαδα 0-3 στο καραισκακη απο τη βαζελου τα βαφουμε μαυρα παμε μαντσεστερ και τρωμε τριμπαλο.μιρλα ολη τη βδομαδα παρελασεις βαζελων σε ολα τα ραδιοφωνα νευριασμενοι ολυμπιακοι και αγανακτισμενοι μιρλα μιρλα μιρλα.σε ενα τελειωμενο πρωταθλημα.ΘΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?χανει η ομαδα απο το αεκακι φετος και σπαει το αηττητο τα ιδια.μιρλα μιρλα μιρλα.να βγαινουν οι αντιολυμπιακοι να πανηγυριζουν να βγαινουν αγανακτισμενοι ολυμπιακοι να λενε για τη σφαγη της διαιτησιας να αγανακτουν μιρλα μιρλα μιρλα.αποτελεσμα αποκλεισμος απο την αντερλεχτ.εχω 1000 τετοια παραδειγματα ολα αυτα τα χρονια.και τι να σου κανει ο μαρινακης.η διοικηση ακολουθει ως τωρα τα θελω των οπαδων και μετα γκρινιαζουμε.δεν ειμαστε μπαρτσα και μπαγερν και ρεαλ που μπορουμε να κανουμε triple . οι οπαδοι του ολυμπιακου χαλανε τον κοσμο με μια ηττα απο παο παοκ αεκ η διοικηση εστιαζει εκει και η ευρωπη παει περιπατο.οποτε μην κατηγορειτε τη διοικηση για λαθος σχεδιασμους.πηραμε οτι μας αξιζει γιατι αντι να πουμε"ξεκιναμε με στοχο μια ευρωπαικη πορεια και βαζουμε μπρος ενα τριετες πχ πλανο με κινδυνο να μην παρουμε πρωταθλημα 1-2 χρονιες"εμεις λεμε."ναιιι πρωταθλημα με 40 βαθμους διαφορα και νικη με παο παοκ αεκ".απο τη μια τους λεμε πουθεναδες απο την αλλη ασχολουμαστε μαζι τους αντι να παμε πιο μπροστα.με νοοτροπιες τετοιες ο ολυμπιακος ποτε δεν θα κανει το επομενο βημα στην ευρωπη.η ερωτηση λοιπον ειναι η εξης.θελουμε καθε χρονο σιγουρο πρωταθλημα με 30 και 40 βαθμους διαφορα και νικη μεσα εξω με παο παοκ αεκ Ή σχεδιο για ευρωπαικη πορεια δινοντας οτι εχουμε και δεν εχουμε εκει με το ρισκο να χασουμε ενα 2 πρωταθληματα και να υποστουμε ακομα και βαριες ηττες απο παο παοκ αεκ?ο ολυμπιακος εχει μονο μια απο αυτες τις 2 επιλογες.η δευτερη κατα τη γνωμη μου ειναι καλυτερη.γιατι ακομα και με απωλεια πρωταθληματος μια καλη ευρωπαικη πορεια στο europa(to cl ξεχαστε το) θα προσελκυσει παιχτες που ως τοτε φανταζαν αδυνατο να ερθουν στον ολυμπιακο γιατι η ομαδα θα ανεβασει το πρεστιζ της και ετσι αυτοι οι παιχτες θα ειναι ικανοι να παιρνουν και πρωταθλημα και να κανουν και ευρωπαικη πορεια.το ρισκο θα ειναι στην αρχη τα πρωτα 2 χρονια.και οι επιλογες ειναι οι εξης.σχεδιο για ευρωπαικη πορεια και να γραψουμε στα παπαρια μας τους αλλους ή σχεδιο για το πως οι 30 βαθμοι διαφορα θα γινουν 40 και η 4αρα στην αεκ θα γινει 7αρα?η επιλογη στα χερια μας.

Εικόνα DRAZA

Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια red. Kαλή αρχή λοιπόν να σου ευχηθούμε, καλό σεφτέ και αφου βρισκόμαστε εν μέσω εξελίξεων ...ελπίζουμε να αποδειχθείς και γουρλής!

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Πολύ εύστοχο το άρθρο όπως πάντα και με αφορμή αυτό θα ήθελα να κάνω μερικές επισημάνσεις.Όντως πάνω σε στα νεύρα πολλά μπορούμε να πούμε ωστόσο θεωρώ ότι μερικές φορές παραδίνουμε σημασία τι λέει ο καθένας στα social media και εξηγώ.Δεν ξέρουμε ποιόν έχουμε απεναντί μας και αν όντως είναι Ολυμπιακός.Είναι πολλοί αυτοί που δεν έχουν τι να κάνουν και γράφουν ότι παπαριά τους έρθει για να προβοκάρουν ή ακόμη για να πειράξουν κάποιον (παιδιά το τελευταίο το ζώ με γνωστό μου ο οποίος δεν τον ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο και φτιάχνει λογαριασμούς σε twitter και facebook και σχολιάζει τα πάντα).Επίσης πολλές φορές άλλα θες να πείς και άλλα λες μια και δεν είμαστε όλοι καλοί στην έκθεση (αν και με πατέρα φιλόλογο εξακολουθώ να την απεχθάνομαι).Όσον αφορά τις μεταγραφές θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι δεν περιμένουμε παίκτες των 10-15 μυριων αλλά τουλάχιστον να μπορούν να κάνουν μια ντρίπλα να περάσουν τον κάθε Λαμπρόπουλο και αντίστοιχα για αμυντικούς κάποιον να μπορεί να πηδήξει για κεφαλιά στο σωστό χρόνο.Και μην ξεχνάμε ότι κάθε χρόνο η ίδια η διοίκηση διαρέει ότι οι μεταγραφές θα γίνουν έγκαιρα (φέτος ειδικά μας είπαν για μετά το euro).Προσωπικώς δεν περιμένω να τελειώσουν όλα τον Ιούνιο αλλά τουλάχιστον εκεί που πονάς να έχεις κάνει την προεργασία σου έγκαιρα.Και καταλήγω με μια απορία.Ο κ.Μαρινάκης έχει επιχειρήσεις οι οποίες από όσα ξέρω πάνε καλά.Προφανώς επειδή δεν μπορεί να ασχολείται συνέχεια έχει επιλέξει τους κατάλληλους συνεργάτες ώστε να έχει καλά αποτελέσματα.Με το ποδόσφαιρο γιατί δεν μπορεί να το κάνει?υγ1.Δεν τρέφω ψευδαισθήσεις ούτε έχω ψηλά τη μύτη αλλά ρε παιδιά δεν ονειρεύομαι τον Ολυμπιακό με προπονητή Ουζουνίδη και παίκτες στυλ Ντουρμαζ.Ούτε απαιτώ κατάκτηση CL αλλά τουλάχιστον μια σταθερότητα στα πλασαρίσματα και μια καλή πορεία στο europa league νομίζω οτι είναι στις δυνάμεις μας.υγ2.άρθρο για το μπάσκετ πότε θα έχουμε?Περιμένω εναγωνίως.

Εικόνα DRAZA

Ευριπίδη θεωρώ ότι όσα παρατηρείς για τον κόσμο που μπορεί να σχολιάζει πίσω από ένα πληκτρολόγιο είναι πολύ εύστοχα. Όσον αφορά τώρα τον σχεδιασμό ανέφερες πράγματα με τα οποία συμφωνώ στην ουσία τους και άλλα στα οποία μπορεί να έχω επί μέρους ενστάσεις. Για παράδειγμα, στο θέμα των μεταγραφών ισχύει αυτό που είπαμε παραπάνω. Δεν αρκεί να πεις "δεν θέλω παίκτες 10-15 εκατομμυρίων ...δώσε 2-3-4". Γιατί άλλον παίκτη μπορείς να προσελκύσεις με αυτά τα λεφτά όταν έχεις εξασφαλισμένη την παρουσία σου στο Τσουλού και άλλον όταν είσαι ξεκρέμαστος. Ο περισσότερος κόσμος στεκόταν στην σιγουράτζα των χρημάτων της Ευρώπης ΄που χάσαμε και στο μάρκετ πουλ και νόμιζε πως αυτός ήταν ο μόνος λόγος που δεν παίρναμε παίκτες. Δεν έφταιξε το γεγονός ότι μας έλειψαν τα χρήματα λοιπόν μόνο ή ότι ο άλλος δεν ήθελε να πληρώσει ΕΦΤΑΙΞΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΑΜΕ ΘΑ ΠΙΑΝΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ. Αρα λοιπόν αν μιλάμε για παίκτες από το πάνω ράφι ...καλώς περίμενε. Η φορολογία σε κράτη που είναι πάνω από εμάς στην κατάταξη είναι κάτω από το μισό ...το ξέρουμε. Παίκτη από το πάνω ράφι λοιπόν χωρίς το δέλεαρ της Ευρώπης δεν μπορείς να πάρεις εκτός κι αν τον πληρώσεις πολύ πάνω από την αξία του. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ανάρτηση για το μπάσκετ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως θα έχουμε. Περιμένουμε απλώς να κλείσει ρόστερ ο βάζελος. Σε περίπτωση που δεν το κάνει προσεχώς και χρειαστεί να περιμένουμε πολύ ...τότε είναι πιθανόν να βγάλουμε κάτι εκτός προγράμματος.

Εικόνα fasteddie

Αν δεν αλλαξουν νοοτροπια φιλε ντραζα οσες μεταγραφες και να κανουν παλι μια η αλλη θα ειναι.Γιατι αποδειχθηκε περιτρανα οτι ναι μεν καλες ειναι οι σχεσεις με μεγαλομανατζερ,αποφερουν υπεραξιες και τεραστια κερδη απο πωλησεις,αλλα τελικα εκαναν μεγαλο κακο στην ομαδα.Γιατι δυστυχως το ποδοσφαιρο δεν ειναι ΜΟΝΟ δημοσιες σχεσεις και υπεραξιες.Οι μανατζερ αυτοι προφανως εχουν και καλους παιχτες,αλλα αυτοι δεν ερχονται πλεον Ελλαδα.Οποτε σου πασαρουν εσενα το χαλκο για χρυσαφι,οι πραγματικα καλοι παιχτες πωλουνται,μενουν οι μετριατζες,εχεις και τα μμε να λιβανιζουν και να εξυμνουν τους...παιχταραδες και εδεσε το γλυκο.Ελα ομως που οταν μπαινεις να παιξεις κρυβονται οι υπεραξιες και φαινεται Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ του καθε παιχτη...
Τεσπα να μην το κουραζουμε.Εδω που φτασαμε εννοειται οτι θελει αλλαγη προπονητη ΧΘΕΣ (ο Βικτορ εχει καει) με συγκεκριμενη αγωνιστικη νοοτροπια (δεν με απασχολει αν ειναι Ελληνας η ξενος την καλυτερη μπαλα με Λεμονη την παιξαμε) και καινουριους ανθρωπους για το μεταγραφικο σχεδιασμο ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τον προπονητη.Θελει γερο ξεσκαρταρισμα παιχτων και οχι απαραιτητα μεγαλες και ακριβες μεταγραφες,αλλα εξυπνες.Δε νομιζω οτι θελει ενα καραβι λεφτα να βρεις καλυτερο σεντερ μπακ απτον Ντα Κωτσο,μια βολτα στα τοπικα Πειραια φτανει...Επισης (το σημαντικοτερο) εμπιστοσυνη και προωθηση Ελληνων παιχτων που πραγματικα αξιζουν (Μανθατης,Ρετσος,Βουρος,Γουτας κτλ) η που τελοσπαντων οι ξενοι της ομαδας ΔΕΝ ειναι καλυτεροι τους.Γιαυτο ακριβως γραφω οτι δεν νομιζω οτι φταιει το οτι δε μπαινουν χρηματα,αλλα πραγματα θεωρω οτι φταινε,τα γραφω και στο αρθρο του Αποστολου.
Δεν ξερω πλεον αν αυτοι που εχουν τα ηνια της ομαδας πονανε πραγματικα και ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ οπως ολοι εμεις οι απλοι οπαδοι για την καταντια της.Θα φανει τις επομενες ημερες...

υ.γ. Επικοινωνιακα επισης πρεπει να αλλαξουν πραγματα κατα τη γνωμη μου.Δε μπορει π.χ. με το που αποκλειεσαι απο το τσου λου κ συνεχιζεις στο γιουροπα να βγαινουν την αλλη μερα οι ''δικες'' μας εφημεριδες και να γραφουν ''παμε για τελικο''...Και εκτιθεσαι και δημιουργεις ουτοπικες προσδοκιες στον κοσμο χωρις λογο.
υ.γ.2 Μοναδικη σωστη κινηση φετος ως τωρα η αποκτηση Ντε λα Μπεγια.Πολυ καλος παιχτης.

Εικόνα DRAZA

Φυσικά και ΔΕΝ παίξαμε την καλύτερη μπάλα μας με Λεμονή.

Είναι άλλο να πεις ότι η ομάδα με τον Λεμονή στο τιμόνι δημιούργησε ένα από τα πιο αποτελεσματικά σύνολα αν κρίνουμε τις Ευρωπαϊκές μας παρουσίες και άλλο ότι παίξαμε την καλύτερη μπάλα.

Μπορούμε να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι, μπορούμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι Έλληνας προπονητής που να δουλεύει κάπου και να τον ξέρουμε και να έχει δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΟΣΦΠ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Εικόνα fasteddie

Ντραζα δεν τα θυμασαι καλα.Την καλυτερη μπαλα την παιξαμε με Λεμονη,το 2000-2001 οταν και ριξαμε την 4αρα στη λεωφορο.Και μιλαμε για ενα βαζελο πολυ καλο και με παιχταραδες τοτε οχι οπως σημερα.Δεν αναφερομαι στην δευτερη θητεια του Λεμονη με τα διπλα στην ευρωπη αλλα στην πρωτη.Καλυτερο Ολυμπιακο με περισσοτερους αυτοματισμους εγω δεν εχω ξαναδει,εκτος ισως απο την ομαδαρα του Ντουσαν,ο οποιος ΠΑΛΙ δεν ηρθε απο το εξωτερικο.Να σου θυμισω επισης ποτε επαιξε την καλυτερη μπαλα ο βαζελος.Μηπως με Ροτσα?
Και τι παει να πει ''να έχει δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΟΣΦΠ''.Ποιες ειναι αυτες οι ρημαδες οι απαιτησεις του Ολυμπιακου και δυσκολευομαστε να βρουμε και προπονητη που...να μπορει να ανταποκριθει??Πρεπει να το χωνεψουμε οτι Βαλβερδε δεν ξαναβρισκουμε.Κορυφαιο προπονητη εγνωσμενης αξιας ΔΕ μπορουμε να φερουμε,δεν ερχεται τοσο απλα.Ασε που αν ερθει τετοιος προπονητης θελει και παιχτες,ασε τωρα να μη μπαινουμε και σε εξοδα...Αν φερεις ξενο,θα φερεις ξενο τυπου Βικτορ,στοιχημα δλδ.Τι ειναι δλδ ο Ολυμπιακος και δε μπορει να ανταποκριθει ο Ουζουνιδης (και ο καθε Ουζουνιδης) η Ρεαλ Μαδριτης του Ροναλντο??Σιγα την...αφροκρεμα που θα εχει να διαχειριστει και...δε μπορει να ανταποκριθει.Εγω εχω να πω οτι ο Ουζουνιδης,παρα το πρασινο παρελθον του,εχει δειξει και σοβαροτητα και αγωνιστικη ταυτοτητα με παιχτες πολυ μικρης αξιας,εβαλε τον Πανιωνιο πενταδα με μπατζετ ΜΗΔΕΝ,γνωριζει φυσικα την ελληνικη πραγματικοτητα,ειναι φιλοδοξος,θα προωθησει Ελληνες παιχτες και το κυριοτερο ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΑΝ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ Η ΣΑΝ...ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΙΖΝΕΣ.Δλδ ο Σιλβα τι παραπανω ειχε δειξει απο τον Ουζουνιδη,σιγα το Μουρινιο.Ποιος ηταν δλδ αυτος που...ανταποκρινοταν στις απαιτησεις??Ο Ζικο?Ο Μιτσελ?Ο Κατανετς?Ο Μπιγκον?
Το κρεας ψαρι το βαφτιζεις οταν προσπαθεις με το ζορι να κανεις το Σεμπα ποδοσφαιριστη και να φερνεις ως...Μεσσια το Βικτορ που κοντεψε να ριξει τη Λα Κορουνια στην Ισπανια,οχι να λες οτι δεν υπαρχει και Ελληνας προπονητης για να σταθει στον Ολυμπιακο...Ο Μουστακιας π.χ. θελει (προπονητικα) 10 Βικτορ για πρωινο.

Εικόνα DRAZA

Ρε φίλε το πιστεύεις ότι πήγα να κάνω προσθήκη και να πω "εκτός κι αναφέρεσαι στην πρώτη του θητεία που η ομάδα έπαιζε πολύ επιθετικά και έφερε πετυχημένα αποτελέσματα στην Ελλάδα". Δεν έχω ξεκαθαρίσει ένα πράγμα όμως ρε φίλε. Δεν ξέρω αν αυτό που βλέπαμε ήταν αποτέλεσμα της όποιας δουλειάς του Λεμονή ή αν απλά αυτός ο άνθρωπος άφηνε αυτούς τους παίκτες να παίξουν όπως θέλουν τότε, δεδομένου του υλικού. Υπάρχει μια σοβαρή διαφορά ομώς φίλε. Άλλες οι απαιτήσεις της ομάδας τότε άλλες τώρα ...αλλά αυτά που θέλαμε για να'μαστε ευχαριστημένοι τότε ...άλλα τώρα. Με τον Ουζουνίδη λοιπόν Πρωτάθλημα θα πάρεις εγώ σου λέω ...όπως πιθανώς να μπορούσες να πάρεις και με πολλούς άλλους. Δεν είναι πλέον αυτό το μέτρο σύγκρισής μας. Ο Μαρίνος στα 47 του χρόνια δεν έχει βρεθεί ποτέ στην άκρη του πάγκου ομάδας με τους στόχους του Ολυμπιακού. Αυτό είναι μια πραγματικότητα ασχέτως με το τι εικάζω εγώ και εσύ ότι μπορεί να καταφέρει. Ακόμα και ο Βίκτορ που σχολάει, έχει φάει ψωμί σε ομάδα της Πριμέρα, έστω και με τα δυσμενέστερα των αποτελεσμάτων. Ο μουστάκιας τον πάγκο ομάδας προηγμένου πρωταθλήματος δεν τον έχει δει ποτέ. Την δουλειά που είχε ο Βίκτορ στην Ισπανία ακόμα και με σωρεία αποτυχιών οι Έλληνες προπονητές του διαμετρήματος του μουστάκια την ονειρεύονται για να την βάλουν στο βιογραφικό τους ...ακόμα κι αν έριχναν ομάδα στην Σεγούνδα κέρδος θα το'χαν. Τις δουλειές στα ελληνικά ασανσέρ που έχει πάρει ο μουστάκιας δεν τις θέλει κανείς ξένος.

Εικόνα john

Η ομάδα που πετούσε το 2000-2001 ήταν ήδη δουλεμένη 3 χρονια απο τον Μπάγεβιτς και είχε εξαιρετική φυσική κατάσταση εξαιτίας της πολύ καλής προετοιμασίας που έκανε ο Μαντζουράκης. Καθαρά ομάδα του λεμονη ήταν η επόμενη όπου πήρε τον μπερμπυδες που έφτιαξε την καριέρα του ως λίμπερο και τον έβαλε στόπερ, όπου παραγκώνισε τον Ζιοβανι για να παίζει ο ζιζι Ρόμπερτς και όπου ρεζιλεύτηκε στην Ευρώπη απο την λιλ και δεν μπόρεσε να νικήσει ούτε την πεθαμένη λακορουνια που ήρθε στο ΟΑΚΑ με τα τρίτα για να βγούμε έστω ΟΥΕΦΑ. Επίσης έχασε ο κύπελλο απο την ΑΕΚ όπως το έχασε μια χρονια πριν απο τον ΠΑΟΚ, έφερε ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΡΑΤΗΤΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ σε ματς κομβικής σημασίας και δεν νίκησε μέσα έξω τον βαζελο. Και γενικά αν θυμάσαι καλά ο Ολυμπιακός εκείνη την χρονια δεν είχε αγωνιστική ταυτότητα και στηριζόταν αποκλειστικά στις εκλάμψεις Τζολε Αλεξανδρή Γιανακοπουλου και και κάπως ετσι σώθηκε η παρτίδα με το 4-3 και την νίκη τίτλου κόντρα στην ΑΕΚ. Συμπαθώ τον Τακαρο επειδή ειναι γεννημένος γαύρος και σε γενικές γραμμές γαμουσε τα βαζελια όπου τα έβρισκε (1-4,4-0) αλλα όχι και προπονηταρα...

Εικόνα DRAZA

ΖΩΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΡΜΟΥΔΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΕΓΩ ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΩ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ.

ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΤΟΤΕ;; ΕΙΧΕΣ ΚΛΑΣΕΙ ΜΕΝΤΕΣ ΕΤΣΙ;;

Εικόνα fasteddie

Δεν ξερω απο ποιον ηταν δουλεμενη η ομαδα,προπονητης μας τοτε που παιξαμε την καλυτερη μπαλα ηταν ο Λεμονης,δεν ηταν ο Ντουσαν,επειτα αν ειδες τον αναφερω το Ντουσαν.Εξαλλου μην ξεχνας τι ομαδες ειχαν τοτε βαζελος και κουλα,σοβαρες ομαδες με καλους παιχτες,οχι τα σημερινα καρναβαλια...Εγω δεν θελω να κανω μαθημα ιστοριας,αυτο που θελω να δειξω ειναι οτι ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΞΕΝΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ (και το Μπαγεβιτς Ελληνα τον υπολογιζω) για να δουμε την ομαδα που ονειρευομαστε.Ηρθαν και μεγαλα ονοματα στον Ολυμπιακο και ειδαμε τι καταφεραν...Καλους ποδοσφαιριστες θελει η ομαδα και εναν σοβαρο προπονητη,ας ειναι και Ελληνας.

Εικόνα DRAZA

Φίλε Έντι δεν είναι η εθνικότητα το πρόβλημα. Και ο Ιωαννίδης Έλληνας προπονητής ήταν. Επίσης συμφωνώ μαζί σου ότι εαν δώσεις τον χρόνο και τις συνθήκες σε κάποιον για να δουλέψει σωστά, μπορεί να φέρει επιτυχίες ακόμα κι αν δεν είναι ο Φέργιουσον ή ο Μουρίνιο. Εγώ τι λέω όμως. Πρέπει ο προπονητής που θα έρθει να έχει κληθεί να αντιμετωπίσει στην καρίερα του αντιπάλους ανάλογους με αυτούς που θα βρούμε στα ζόρικα της Ευρώπης. Γιατί;; Γιατί τα χρόνια στα οποία αναφέρεσαι μια κατάκτηση Πρωταθλήματος - ούτε καν νταμπλ - ήταν ικανή να λειτουργήσει σαν βάλσαμο και να ρεφάρει μια τέταρτη θέση στην φάση των 32 ακόμα και ήττες κόντρα σε αντιπάλους που δεν περιμέναμε να έρθουν. Βλέπεις όμως ότι πλέον οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει...

Εικόνα john

Εμένα ο ουζουνιδης μου φαίνεται λύση ανάγκης για να προκληθεί ένα μικρό ηλεκτροσόκ και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.Αλλωστε για φέτος δεν έχω βλέψεις για κάτι παραπάνω. Πάμε για ολοκληρωτικό restart

Εικόνα DRAZA

Για ριστάρτ να πάμε. Γιατί να μην πάμε;;

Δεν καταλαβαίνω όμως αυτό γιατί πρέπει να σημαίνει ότι πρέπει την φετινή σεζόν και ό,τι μπορεί να διεκδικούμε μέσα σε αυτήν να το θεωρούμε χαμένο.

Εικόνα fasteddie

Εμενα φιλε Γιαννη μου αρεσει ο Ουζουνιδης γιατι παρακολουθω την πορεια του και θεωρω οτι ειναι ετοιμος για το βημα παραπανω.Ειναι σοβαρος,οι ομαδες του παιζουν στρωτο ποδοσφαιρο και φαινεται ανθρωπος με δυνατη προσωπικοτητα,που νομιζω ειναι το πιο σημαντικο για ομαδες οπως ο Ολυμπιακος.Αν στηριχθει ουσιαστικα (και οχι στα λογια) απο τη διοικηση και δε λειτουργησει ως αποδιοπομπαιος τραγος θεωρω οτι θα πετυχει.

υ.γ. Οκ κι εγω θα ηθελα τον Βιλας Μποας η τον Κικε Φλορες π.χ. αλλα δυστυχως τετοια ονοματα σε τετοια ηλικια δεν ερχονται Ελλαδα...Απλα σκεψου και το τεραστιο ρισκο να φερεις εναν τετοιο προπονητη (με κασε πανω απο 2 μυρια) συν το επιτελειο του συν τις μεταγραφες του και να αποτυχει...

Εικόνα DRAZA

Μα αν πας σε έναν προπονητή - είτε σαν αυτούς που αναφέρεις στο υγ είτε σε άλλους δεν θα τα χαλάσουμε εκεί - που θα έχουν δουλέψει στο τοπ επίπεδο και θα έχουν αντιμετωπίσει στο Πρωτάθλημά τους ομάδες σαν αυτές που θα κληθείς εσύ να αντιμετωπίσεις στα ζόρικα της Ευρώπης ...τότε θα έχεις περισσότερους λόγους να είσαι αισιόδοξος ρε μαγκα.

Εμένα δεν με νοιάζει το όνομα. Με νοιάζει αυτός που θα έρθει να είναι διψασμένος και ό,τι πετύχει να το έχει πετύχει σε ένα περιβάλλον που να θεωρείται αρκετά απαιτητικό για να τον κρίνω. Από εκεί και πέρα αν αυτός ο άνθρωπος στηριχθεί από διοίκηση και κόσμο και του πάρεις παίκτες με τους οποίους θα θέλει να δουλέψει όπως θες να γίνει με τον Ουζουνίδη ας πούμε ...ε γιατί να σκεφτόμαστε την αποτυχία;;

Ο Σίλβα για παράδειγμα που ανέφερες προηγουμένως ήταν ένας νέος προπονητής(με πολλές από τις επιλογές του διαφωνούσα και εγώ) που σε ένα πρωτάθλημα καλύτερο από το δικό μας ανέλαβε ομάδες με τις οποίες βρέθηκε πάντα στον αφρό της βαθμολογίας και δεν απέτυχε πουθενά. Εμένα αυτό ως σύσταση μου κάνει ...μου φαίνεται μια καλή αρχή.

Εικόνα john

Το θέμα ειναι ο ουζουνιδης να εχει την καθολική υποστήριξη όλων των οπαδών του Θρύλου. Αυτό το λέω γιατί πολλοί συνοπαδοι μας (και στο fb του ratm) δεν τον θέλουν και τους ξινίζει η αποκτηση του. Εγω πιστευω ότι εφόσον η διοίκηση αποφασίσει να προσλάβει Ουζουνίδη ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ. Αν αρχίσουμε πάλι με γκρίνια και φαγωμάρα (όπως στη περίπτωση Ζαρντίμ ) δεν πρόκειται να δούμε προκοπή.

Εικόνα DRAZA

Ρε Γιάννη εννοείται ότι αν καταλήξουμε(αυτό το ρήμα που βγαίνει να βάλω) σε Ουζουνίδη το να βάλουμε τα χέρια μας και να βγάλουμε τα μάτια μας εντείνοντας το όποιο δυσμενές κλίμα και τον όποια μουρμούρα δεν θα βοηθήσει πουθενά. Εμείς τις ενστάσεις μας τις διατυπώνουμε ΑΠΟ ΠΡΙΝ, τώρα που έχει νόημα. Δεν γίνεται να γίνουμε Φλορίτζιναλ και Μπύρα 13 και να κοιτάμε πότε θα φύγει ο άλλος αφού θα έχει προσληφθεί.

Εικόνα fasteddie

Ολοι αυτοι που τσινιζουν με την επιλογη Ουζουνιδη,συγγνωμη,με βαση ποιο κριτηριο τσινιζουν??Και αντε να μου πεις οτι δεν σε καλυπτει ποδοσφαιρικα ο Ουζουνιδης να το δεχτω,αλλα να μην τον θες π.χ. επειδη επαιξε παλια στο βαζελο,με ξεπερναει!!Ο εκαστοτε επαγγελματιας προπονητης θα κριθει εκ των αποτελεσματων,οχι απο το κοκκινο,κιτρινο η πρασινο παρελθον του...
Αυτο που γραφεις για τη στηριξη,100% μαζι σου.

Εικόνα DRAZA

Πέραν των όσων έγραψα παραπάνω αναφορικά με τις απαιτήσεις/συνθήκες στις οποίες έχει κριθεί ο Μαρίνος ...σου ομολογώ ότι δεν με καλύπτει και ποδοσφαιρικώς αυτό που έχω δει από αυτόν όπου έχει δουλέψει.

Εννοείται ότι το οπαδικό δεν παίζει κανέναν ρόλο στην παρούσα φάση. Θα'χε βγει ας πούμε με καμιά Ξάνθη και κανέναν Ηρακλή στο Γιουρόπα ο άλλος και θα είχε πάει στους 16 μαγκιόρικα ...και θα με πείραζε το πού έχει παίξει;; Ούτε καν ...στο λέω έντιμα.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Αφού λοιπόν πιάσαμε την προπονητολογία γιατί Ουζουνίδη και όχι Βεργέτη που έχει βγάλει στους ομίλους τον Αστέρα?Αφού λοιπόν στηρίζουμε ελληνικό στοιχείο περιμένω Τσιμίκα και Βούρο και Μανθάτη με συχνές εμφανίσεις στην ενδεκάδα.Και ναι είμαι από αυτούς που δεν γουστάρουν Ουζουνίδη και γιατί όσες φορές είδα Πανιωνιο βαρέθηκα (άρα δεν με καλύπτει ποδοσφαιρικά) και γιατί έπαιξε στο βάζελο ΑΛΛΑ ΔΕΝ πρόκειται να τον γιουχάρω γιατί στηρίζω την ομάδα μου και κανένα Ζαρντίμ, Σίλβα, Βαλβέρδε κλπ.Ελπίζω να μην αρχίσουν οι κορνέδες.ΥΓ. Ελπίζω επίσης να διαψευσθώ και η Θρύλος να παίζει και ωραία μπάλα και να πετύχει ότι καλλίτερο στην ευρώπη και πρωτάθλημα και κύπελλο στην Ελλάδα. Σε αυτη την περίπτωση θα γράψω ένα κατεβατό συγγνώμη στον fasteddie με τον οποίο κατα τα άλλα συμφωνώ ανυπερθέτως

Εικόνα DRAZA

Κατάλαβες Ευριπίδη;;

Αυτή η κολοκυθιά με τα ονόματα των Ελλήνων προπονητών είναι που με ξεπερνάει.

Εικόνα john

Εμένα ο ουζουνιδης μου φαίνεται λύση ανάγκης για να προκληθεί ένα μικρό ηλεκτροσόκ και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Δεν έχω ουσιαστικές βλέψεις για κάτι παραπάνω. Αλλωστε για φέτος δεν έχω βλέψεις για κάτι παραπάνω. Πάμε για ολοκληρωτικό restart

Εικόνα DRAZA

Γιατί ρε Γιαννάρα να μιλάμε για ηλεκτροσόκ από Αύγουστο μήνα;; Τι έχουμε;; Απρίλιο έχουμε και διώξαμε τον Λεμονή και κρατήσαμε τον Σεγκούρα;; Να μην πω πόσο πισωγύρισμα μου κάνει ο όρος ηλεκτροσόκ από μόνος του.

Γιατί χαμένη η χρονιά;; Ακόμα και στην Ευρώπη δεν είναι το Γιουρόπα μπροστά μας;;

Εικόνα jimakos

Τον Ουζουνιδη να τον παρουν στη Νοτινχαμ και να τον χαιρονται. Η ανοχη τελος. Απο τον πρωτο μεχρι τον τελευταιο μεσα στον Ολυμπιακο. Ο αφρατουλης ας το παρει αλλιως και ας ασχοληθει σοβαρα και ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ με την ομαδα γιατι θα μας δει αλλιως. Κι ας κοψουν επιτελους τις μαλακιες με τα saleing club η οπως αλλιως λεγονται γιατι μας πρηξανε το πουτσο 3 χρονια τωρα.
Υ.Γ.1 Ο προπονηταρας ο Σιλβα προλαβε να μας φορτωσει το πορτογαλικο παλτο για μπακ.
Υ.Γ.2 Ζητω συγγνωμη για την ατονια και τα ορθ.λαθη αλλα γραφω απο ταμπλετ.

Εικόνα DRAZA

Υ.Γ.2 Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα Τζιμάκο.

Λύσε μου μια απορία ρε φίλε όμως. Τι είναι τα "saleing club";; Σε τι αναφέρεσαι;;

Εικόνα jimakos

Αιντα!Τι γραφω ρε πουστη μου. Αλλα αμα δεν εχεις πιει καφε και διβαζεις για Ουζουνιδη τι περιμενεις πρωι,πρωι. Ζηταω συγνωμη απο την αγγλικη γλωσσα. Selling club εννοουσα. Παλι καλα που δεν εγραψψα sailing club.

Εικόνα DRAZA

Κανένα πρόβλημα ρε Τζιμάρα. Απλά όμως είπα και στον φίλο από κάτω ...ήταν και για εμένα πρωί.