ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ: ΓΙΑ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ!



Αρχικά θέλω να απευθύνω χαιρετισμό προς πάσα κατεύθυνση - κυρίως δε στις λουγκρέτες που κάνουν μπανιστήρι την σελίδα μας εκτελώντας χρέη ρουφιάνου - από τον εξωτικό Δομοκό όπου και κρατούμαι. Χαθήκαμε μάγκες! Λίγο η «αστάθεια» του site …λίγο το ακατάσχετο των ωρών προαυλισμού στις Φυλακές Τύπου Γ’, μεσολάβησαν τέσσερα ματσάκια στην Ευρώπη και μια μεταγραφή χωρίς να πούμε κάτι. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως. 
 
- Θα ξεκινήσουμε με ό,τι (θα έπρεπε να) μας έχει μείνει από τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια που μεσολάβησαν. 
 
Στο παιχνίδι κόντρα στην Μάλαγα φάνηκε για ακόμα μια φορά ότι αμυνόμενος στην ρακέτα ο Ολυμπιακός έχει χοντρό θέμα. Δεν φάνηκε σε κανένα σημείο του αγώνα να υπάρχει παίκτης ικανός είτε να ξεποστάρει τον Μούσλι είτε να του εμποδίσει την τροφοδότηση. Κι αν το πρώτο είναι θέμα βάθους και υλικού …το δεύτερο είναι ΚΑΙ θέμα τακτικής. Στο παιχνίδι κόντρα στην Χίμκι ο Ολυμπιακός αποφάσισε να βάλει την μπάλα μέσα. Και, μεταξύ μας, μάλλον καλά έκανε την στιγμή που οι απουσίες και τα νέα πρόσωπα στην περιφέρεια μας έχουν εμποδίσει ως τώρα να βρούμε χημεία και σταθερότητα. Αναζητώντας αξιοπιστία στο σκοράρισμα ο Ολυμπιακός, μέχρι και τώρα που μιλάμε είναι ως ένα βαθμό καταδικασμένος να εμφανίζεται μονοδιάστατος. Πέρα από την γκαντεμιά όμως, το συγκεκριμένο πρόβλημα έρχεται ως συνέπεια και του καλοκαιρινού σχεδιασμού. Το θέμα είναι πως όταν υπό αυτές τις συνθήκες σου κάνει την κηδεία ο Πρίντεζης και ο Μιλουτίνοφ - δηλαδή οι Νο.1 υποψήφιοι - και εσύ δεν το συμμαζεύεις αυτό σε κανένα σημείο τότε δεν έχεις ομάδα …μπορντέλο έχεις κύριε Μπαρτζώκα μου, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. «Έκανε και κόντρα στην Χίμκι την εμφάνισή του το πρόβλημα της άμυνας των ψηλών» θα αναρωτηθεί κάποιος. «ΒΕΒΑΙΩΣ» θα απαντήσουμε εμείς. Θυμίζοντας πως στην λίστα των παικτών που σε έφεραν «μούρη με μούρη» με τις αδυναμίες τόσο στο μαρκάρισμα στο ποστ όσο και στην πικ-εν-ρολλ άμυνα προστέθηκε και ο Τόμας Ρόμπινσον. Και κάτι μας λέει πως φέτος αυτή η λίστα θα είναι μακρά!
 
Δεδομένων των όσων σημειώσαμε παραπάνω λοιπόν, η ήττα κόντρα στην Μπαρτσελόνα - ακόμα και με αυτό το σκορ - δεν θα πρέπει να μας κάνει και μεγάλη εντύπωση. Ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί μια ομάδα που θα εμπόδιζε τον Ολυμπιακό να βάλει την μπάλα μέσα, που θα εμπόδιζε τα βαριά σου πυροβολικά (Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ) να κάνουν το παιχνίδι που τους εξυπηρετεί. Ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί προπονητής που θα αντιλαμβανόταν πόσο «μονόπαντα» κινούμαστε στο σκοράρισμα. Προπονητής που θα αντιλαμβανόταν ότι έχοντας περιορίσει τον χώρο και το τάισμα των δυο βασικών ψηλών μας, η ομάδα μας θα κινούνταν σε σκορ γυναικείου μπάσκετ. Είναι απλά μαθηματικά μάγκες: Όταν οι 38 πόντοι των Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη γίνονται 8 …τότε κι εσύ αντί για 81 θα σκοράρεις 51! Τέλος, το γεγονός ότι από όλους τους παίκτες της Μπάρτσα την μεγαλύτερη ζημιά παραγωγικά σου την έκαναν οι δυο ψηλοί της, έχοντας αμφότεροι διψήφιο αριθμό πόντων, έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει τα όσα έχουμε πει (και) παραπάνω για την άμυνα στο ζωγραφιστό.
 
- Θα συνεχίσουμε, αναλύοντας κατά πόσον η λύση στα προβλήματά μας - ή έστω μέρος της - βρίσκεται στον νεοαφιχθέντα Γουίλτζερ. 
 
Έχουμε επισημάνει πως τα δυο βασικά μας προβλήματα όσον αφορά την front line είναι το ριμπάουντ και η άμυνα. Παραθέτουμε λοιπόν ό,τι είπαμε προ περίπου τριών εβδομάδων ύστερα από τον τραυματισμό του Τιλί, οπότε και είχαμε χρυσή ευκαιρία να γυρίσουμε το έργο υπέρ μας:
 
«Πρέπει να αποκτηθεί ψηλός ικανός να μαρκάρει ευρισκόμενος και στις δυο θέσεις της front line. Θέλεις ψηλό που θα μπορέσει να σου δώσει πολύπλευρη άμυνα. Που θα είναι συνεπής στις pick n roll ανασχέσεις του, που θα είναι σε θέση να διαβάσει τον αντίπαλο μετά το σκριν και θα μπορεί να κινηθεί εγκαίρως τόσο κατά την δυναμική του έξοδο όσο και κατά το «βύθισμά» του στην ρακέτα μετά από αυτήν. Θέλεις ψηλό που δεν θα τον σημαδεύουν διαρκώς στα πόδια κάθε φορά που οι αλλαγές θα του φέρνουν κοντύτερο παίκτη. Ψηλό που θα προστατεύει την ρακέτα του και θα μαρκάρει επιθετικά στο πεδίο ευθύνης του χωρίς να δίνει χώρο. Ψηλό που θα κατεβάζει ριμπάουντ ώστε να μπορεί η ομάδα να παίρνει έξτρα κατοχές. ΕΦΟΣΟΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΨΗΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΠΛΗΡΗΣ, ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. ΕΦΟΣΟΝ Ο ΨΗΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ …Ο,ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΝΕΙ, ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ. Στην άμυνα και στο ριμπάουντ πρέπει να εστιάσουμε!»
 
Όλα όσα αναφέρουμε εντός εισαγωγικών συνιστούν ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ προκειμένου να θεραπευθούν τα δυο σημαντικότερα προβλήματα της φετινής ομάδας …οι δυο σημαντικότερες αδυναμίες μας σε σχέση με την περυσινή ομάδα. Να κάνω τον καραγκιόζη παριστάνοντας ότι γνωρίζω καλά τον Γουίλτζερ δεν παίζει μάγκες. Συνεπώς μέχρι να αποκτήσω ιδία άποψη δεν γίνεται να μην δώσω “benefit of the doubt” τόσο στον ίδιο τον παίκτη όσο και σε αυτόν που τον έφερε. Δεν γίνεται ωστόσο να μην σημειώσω ότι από όλους όσοι έχουν επιχειρήσει να σκιαγραφήσουν τον παίκτη, ακόμα και από τον ίδιο τον Σφαιρόπουλο, μαθαίνουμε ότι ο παίκτης βγάζει ως τώρα το ψωμί του κυρίως μέσω του σουτ. 
 
«Μπορεί ένα τεσσάρι με σουτ να φανεί χρήσιμο στον φετινό Ολυμπιακό» θα αναρωτιούνται ορισμένοι. «ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ» είναι η απάντηση. Εφόσον η μπάλα μοιράζεται σωστά και εφόσον η περιφέρειά σου σταθεροποιήσει την απόδοσή της πίσω από το τρίποντο, ένας ψηλός που θα ματώνει εξίσου το διχτάκι σίγουρα θα κάνει το έργο των αντίπαλων αμυνών δυσκολότερο. Ειδικά αν ό,τι κάνει μπορεί να το κάνει και χωρίς σύστημα, εκτελώντας γρήγορα από την όποια απόσταση …κάτι που φάνηκε σε αρκετά από τα βίντεο του παίκτη. Θα αποτελεί σε κάθε περίπτωση όφελος για εμάς να ξέρουμε πως το αντίπαλο τεσσάρι θα είναι αναγκασμένο να ακολουθήσει ψηλά τον Γουίλτζερ …γιατί τότε θα δημιουργείται χώρος προς αξιοποίησιν. Χώρος για τον κοντό μας να κινηθεί κάθετα ευρισκόμενος με μέτωπο στο καλάθι …με ή χωρίς σκριν. Χώρος για τον εκάστοτε φόργουορντ μας να μπει στο ζωγραφιστό, είτε κινούμενος παράλληλα με την baseline είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Χώρος για να εκμεταλλευτούμε τυχόν ανισορροπίες ύψους και δύναμης στην περιφέρεια, ποστάροντας τους εκάστοτε αδύναμους περιφερειακούς( πού’σαι ρε Χάκετ). ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΜΑΓΚΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ …ΠΡΟΣΘΕΤΑ. ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ, ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ “TICK” ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ. 
 
Ίδωμεν λοιπόν… 
 
- Και θα βαδίσουμε προς το κλείσιμο με τα - χιλιοειπωμένα πλέον - ευχάριστα. Τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ εξαντλούνται σε δυο ονόματα. 
 
Μιλουτίνοφ - Σε όσα θετικά αναφέραμε σε προηγούμενες αναρτήσεις ο παίκτης συνεχίζει να είναι ένα κλικ καλύτερος. Μόνο που τώρα αρχίζει δειλά να βάζει στο ρεπερτόριό του και το σουτ από κοντινή/μέση απόσταση. Στοιχείο που αναμένεται να τον βοηθήσει αρκετά στα σκριν που θα στήνουμε. Εάν με την αίσθηση του χώρου και τον διασκελισμό ρεφάρει τις όποιες αδυναμίες του σε σχέση με έναν undersized ψηλό, έχοντας ως επιπλέον επιλογή το σουτ, θα βάζει δύσκολα σε όποιον καλείται να μας ανασχέσει μετά το «πικ». Ελάττωμα του συγκεκριμένου παίκτη είναι σίγουρα η άμυνα, αλλά οκ …δεν μπορείς να τα έχεις όλα στην ζωή. Και σίγουρα δεν μπορείς να απαιτείς με το "καλημέρα" τα πάντα από ένα παιδί 22 ετών που έχει ήδη βγάλει μάτια με την βελτίωσή του. 
 
Χόλις - Ισχύει ακριβώς το ίδιο και με αυτόν. Καλυτερεύει σταδιακά σε ό,τι έχουμε ήδη εντοπίσει ως «συν» του σε προηγούμενες αναρτήσεις. Βελτιώνεται όμως και σε επίπεδο φυσικής κατάστασης …κάτι που ελπίζουμε να έχει αντίκτυπο όχι μόνο στην επίθεση αλλά και στις άμυνές του ως ένα σημείο, μιας και ο παίκτης μυαλό διαθέτει. Από εκεί και πέρα όσο ο Τόμπσον εξοικειώνεται με την απόσταση στο τρίποντο τόσο περισσότερο θα μας πείθει με τις εκτελέσεις του. Ο Τόμπσον και ότι γρήγορα εκτελεί μας αποδεικνύει και ότι πρόκειται για …φαρμάκι κανονικό την ώρα που οι αντίπαλες άμυνες του δίνουν χώρο. Γουστάρουμε που βλέπουμε ότι μπορεί και μόνος του να δημιουργήσει καλές προϋποθέσεις για σουτ(κάτι που μας λείπει φέτος) παραμένοντας «οικονομικός», χωρίς να εκβιάζει προσπάθειες. Ας μην γελιόμαστε όμως …ΑΝ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΠΟΛΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟΣ. Και να μην ξεχνάμε και κάτι ακόμα: ΥΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΧΗΜΑΤΑ Ο ΤΟΜΠΣΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΑΦΡΥ ΤΕΣΣΑΡΙ. 
 
Λοιπόν, αυτά για σήμερα. Νίκη κόντρα στον βάζελο και περαστικά μας.
 
Κλείνοντας θέλω να σας εκμυστηρευθώ κάτι από βάθους καρδίας που λένε και οι μορφωμένοι. Σα να’χαν δίκιο εκείνοι που μας προέτρεπαν να βάλουμε μπανεράκια και να γεμίσουμε το site με διαφημίσεις. Όχι τίποτε άλλο …αλλά τότε θα είχαν δίκιο κι όσα ΛΑΜΟΓΙΑ - επώνυμα και μη - μας κατηγορούν ότι τάχα τα παίρνουμε, ότι δήθεν από blog γίναμε site μες σε μια νύχτα. Με το αζημίωτο προκειμένου να κάνουμε προπαγάνδα, στηρίζοντας εν λευκώ διοικήσεις και σπιλώνοντας αγνούς και αμόλυντους δημοσιογράφους. Διαχειριστής σε αυτό τον ιστότοπο εγώ δεν ήμουν. Φρόντισα να γίνω όμως αμέσως μόλις έμαθα από ...πολύ αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές(όνομα και μη χωριό), ότι αναζητούνται οι διαχειριστές της ιστοσελίδας μας. Σιγά μην έχανα τέτοιο πανηγύρι. Σε όλους αυτούς τους μπούφους το μήνυμα είναι ένα: ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΣΟΥΡΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΜΕ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΟΦΕΛΟΣ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΚΑΥΛΑΣ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΕΝΤΡΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΟΥΜΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΚΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ, ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ - ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΕΣΑΣ - ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μας τελειώσετε εφόσον το θέλετε. Στο φως! Κι όχι πισώπλατα με απειλές, μεθοδεύσεις και μισόλογα! Μέχρι να γίνει αυτό, οι μόνοι ρουφιάνοι, οι μόνοι συκοφάντες, οι μόνοι χυδαίοι προπαγανδιστές, οι μόνοι αβανταδόροι και «μπροστινοί» άλλων θα είστε εσείς. 
 
Τέλος, αν πράγματι υπήρχαν τα λεφτά που λέτε θα μπορούσα να (σ)τάξω και κανένα ψιλό στο φύλακα για να με αφήσει να γράψω μια αράδα παραπάνω. Τέρμα το διάλειμμα όμως …τα κεφάλια μέσα. Πρέπει να γυρίσω στο ανήλιαγο κελί μου. 
 
DRAZA
 

Σχόλια

Εικόνα Dimpxx7

Το μπασκετ ανυπομονω να παιξω αμυνα τελειωσε. Παλι βασιστηκες στον σπανουλη 100%. Δηλαδη η προπονητικη δουλεια του σφαιροπουλου ποια ειναι; αν ηταν προπονητης ποδοσφαιρου θα σου λεγε: αν εχω τον μεσι σε καλη κατασταση θα παιξουμε, αλλιως κλαφτα...

Εικόνα DRAZA

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΗΓΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

Εικόνα Dimpxx7

Επισης καλημερα και καλη βδομαδα, ας ελπισουμε σε εναν λιγοτερο προβλεψιμο ολυμπιακο χωρις 24αρες επιθεσεις που καταληγουν σε iso ποσταρισματα απ τα 6 μετρα, καταχρηση τριπλας κακες αποστασεις που περιοριζουν και τους παικτες, δεν τους εξυπηρετει αυτο το μπασκετ. Συγνωμη για τη γκρινια, παμε δυνατα για τη συνεχεια

Εικόνα DRAZA

Η δικαιολογημένη ανησυχία δεν είναι γκρίνια. Προβληματισμούς εκφράζουμε όλοι ύστερα από δυο σερί ήττες στην Ευρωλίγκα και δυο χαμένα εντός έδρας ματς κόντρα στον βάζελο.

Ανέβασα το καινούργιο παρεμπιπτόντως.

Εικόνα Dimpxx7

Το μπασκετ ανυπομονω να παιξω αμυνα τελειωσε. Παλι βασιστηκες στον σπανουλη 100%. Δηλαδη η προπονητικη δουλεια του σφαιροπουλου ποια ειναι; αν ηταν προπονητης ποδοσφαιρου θα σου λεγε: αν εχω τον μεσι σε καλη κατασταση θα παιξουμε, αλλιως κλαφτα...

Εικόνα DRAZA

Το "ανυπομονώ να παίξω άμυνα" έχει τελειώσει για έναν ακόμη λόγο για τον φετινό Ολυμπιακό. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΑΡΕΤΕΣ ΤΟΥ.

Επιπλέον, είναι άλλο να βασίζεσαι στον Σπανούλη στα 29 και στα 30 του ...κι άλλο στον Σπανούλη που είναι 35 στα 35 και είναι ΜΟΝΟΣ.

Εικόνα john

Draza σου έχω δίλλημα. Στρέλνιεκς η Λαφαγιέτ?

Εικόνα DRAZA

Δεν βλέπω κανένα δίλημμα.

Εικόνα john

Ποιον θεωρείς καλύτερο εννοώ ρε παιδί μου..

Εικόνα DRAZA

Παρότι δεν είναι ίδιοι παίκτες αν έπρεπε να δώσω μια θέση ξένου σε έναν από αυτούς τους δυο, θα επέλεγα χωρίς πολλά πολλά τον Λαφαγιέτ. Δεν χωράει συζήτηση.

Βέβαια παρουσία Λαφαγιέτ (όπως τον είδαμε την σεζόν 2014-15) ο Ολυμπιακός δεν θα είχε ανάγκη και από παίκτη τύπου Ρόμπερτς.

Εικόνα john

Συμφωνω. Πραγματικα ο Λαφαγιετ χαθηκε τζάμπα. Αν θυμαμαι καλα θυσιάστηκε για να δείξουν οι Αγγελόπουλοι πόσο υπολογίζουν τον (αρχιμαλάκα αν διαβασες και τις τελευταιες δηλωσεις του) Σλούκα. Τζάμπα πήγε η θυσία του, ειδικά αν θυμηθώ πως στην θέση του ήρθε ο... Στρόμπερι(!!!!!!!!!)

Εικόνα DRAZA

Δεν έπρεπε να τελεσιδικήσουμε το θέμα με τον Λαφαγιέτ προτού μας πει ο Σλούκας ότι μένει.

Κι εφόσον ο Σλούκας την έκανε, θα'πρεπε η πρώτη μας επιλογή να είναι η "αναβάθμιση" του Λαφαγιέτ.

Εικόνα john

Μεγάλη μαλακία μου που στήριξα αυτόν τον προπονητή.

1:30 πηγε, τελείωνε Σφαιρόπουλε, παραιτήσου να ηρεμήσουμε, αρρωστήσαμε πια...

Εικόνα DRAZA

Δεν τίθεται θέμα μαλακίας Γιάννη.

Κάθε προπονητής που έρχεται στον Ολυμπιακό πρέπει σε πρώτο χρόνο να στηρίζεται.

Από εκεί και πέρα όταν βλέπεις ότι δεν σε ωφελεί ως παρουσία κάποιος λες αυτά που βλέπεις, έντιμα, στον χρόνο που τα βλέπεις. Άλλος μπορεί να βλέπει κάτι νωρίτερα άλλος αργότερα. Δεν σημαίνει πάντα ότι ο πρώτος έχει δίκιο.

Σε πρώτο χρόνο τον στηρίξαμε ΟΛΟΙ τον Σφαιρόπουλο ...και πολύ καλά κάναμε. Δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί αλλιώς.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Καλημέρα δύστυχε DRAZA.Ελπίζω τουλάχιστον στο γεύμα να σας προσφέρουν και λίγο κατίκι...Εγω πάντως έχω την αίσθηση τα τελευταία δυο χρόνια ότι στο μυαλό του Σφαιρόπουλου επικρατεί μια θολούρα ως προς τους παίκτες που θέλει και φέρνει αντίστοιχη με την πρωινή πάχνη στα λιβάδια του Δομοκού.Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στις όποιες ισορροπίες θέλει να κρατήσει ως προς τους χρόνους και την <<αρχηγία>> (το έχουμε ξανασυζητήσει με επίκεντρο τον Σπαν) ή απλώς προσπαθεί να μας πείσει ότι μπορεί παίκτης καλός επιθετικά να γίνει καλός αμυντικά με βάση τον τρόπο που θέλει να παίζει η ομάδα.Το τελευταίο μου φαίνεται κάπως wishfull thinking που λένε και οι Αμερικάνοι.Καλή λευτεριά....

Εικόνα DRAZA

Το να φοβάται ο Σφαιρόπουλος να μην διαρραγούν οι ισορροπίες λόγω της παρουσίας ένος παίκτη που είναι 35 κλεισμένα και βρίσκεται για αρκετό διάστημα στα pits και πέρυσι και φέτος ...μου φαίνεται ανούσιο.

Το να το προκαλεί ο ίδιος ο Σπανούλης αυτό μου φαίνεται κάτι που δεν ταιριάζει στο ήθος του τελευταίου.

Ένα πράγμα μου κάνει εντύπωση: Ο Ολυμπιακός δεν παίρνει γκαρντ να ξαλαφρώσει ο αρχηγός ...και λέμε ότι φταίει ο αρχηγός. Ωραία. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΟΥΤΕ ΤΕΣΣΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΛΑΦΡΩΣΕΙ Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ...σε αυτή την περίπτωση ποτέ δεν ρίξαμε μέρος της ευθύνης στον ίδιο τον Πρίντεζη. Μόνο με τον Σπανούλη το κάνουμε αυτό.

Τέλος, για την ενημέρωσή σου, τουλάχιστον ένα γεύμα μες στην ημέρα περιλαμβάνει παξιμαδάκι βρεγμένο με κατίκι. Παράπονο δεν έχω.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Δεν αποδίδω ευθύνες στο Σπαν το ξεκαθαρίζω.Με αυτά που μου λες, η θολούρα μετατρέπεται σε ομίχλη του Λονδίνου.Ξακαθαρίζω ότι ΔΕΝ συμπαθώ ιδιαίτερα τον Σφαιρόπουλο γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι μπάσκετ παίζουμε (τι ζητάω και εγώ) και γιατί χάσαμε το πρωτάθλημα πέρσι έτσι όπως το χάσαμε.Η μοναδική περίπτωση να αλλάξω γνώμη προς το θετικό είναι να πάρει το πρωτάθλημα φέτος.Για ευρωλίγκα δεν το συζητάω καν ,προτιμώ να κρατάω μικρό καλάθι και να περιμένω απλώς μια πρόκριση στο Βελιγράδι.

Εικόνα DRAZA

Εγώ περιμένω απλώς η ομάδα να έχει ένα πλασάρισμα στην κανονική περίοδο που θα της επιτρέπει να παίξει την πρόκρισή της στο F4 μέχρι το τέλος. Είμαι λιγότερο απαιτητικός από εσένα όσον αφορά την Ευρώπη.

Στην Ελλάδα το Πρωτάθλημα είναι εκ των ων ουκ άνευ. Σε αντίθετη περίπτωση είσαι αποτυχημένος.

Εικόνα Red Kokkinos

Κουραγιο και υπομονη DRAZA!
Κανενας απο τους εξωνημενους σκουληκοΑΡΔακηδες, δεν θα μπορουσε να υποστει απο ιδεολογια και αγαπη για την ομαδα του την περιπετεια σου.
Να εισαι καλα ρε φιλε.

Εικόνα DRAZA

Αν δεις να σου απαντάει ο λογαριασμός μου με διαφορετικό ύφος γραφής να ξέρεις ότι μιλάς είτε με έναν ξαδερφό μου από το χωριό είτε με τον πληρεξούσιο / δικηγόρο μου.

Καταλαβαίνεις. Δεν πιάνει το wi-fi στο κελί ...οπότε αναγκαστικά παρεμβαίνει άλλος ώστε να μην μένει καμιά απορία αναπάντητη.

Εικόνα Sandokan

Καλημέρα σε ολους.
Νομίζω αυτο το πραγμα που είδαμε με τη μπαρτσελονα ήταν οτι χειροτερο εχω δει τα τελευταία χρονια.Ηθελα να μπω μεσα στην τηλεόραση και να τους αρχισω στις σφαλιάρες.Δεν ξέρω για σενα draza αλλα διέκρινα ένα άγχος της πρώτης θέσης.Τωρα όσον αφορα το 4αρι ειλικρινά δε πιστευα πως θα παίρναμε και θα ημουν ευχαριστημένος ακομα και με ενα 4αρι επιπεδου Κόροιβου οποτε τωρα κομπλε.Να βαλει και λίγο πίεση στον Αγραβάνη που αν μη τι αλλο φαινεται ενα κλικ καλυτερος φέτος.

Εικόνα DRAZA

Το θέμα είναι ο Γουίλτζερ να δώσει αυτά τα οποία λείπουν από την φετινή μας front line ...ή έστω ένα μέρος αυτών.

Αν το δώσει όλα καλά. Δεδομένης της απόκτησης Μπόγρη ...ο Αγραβάνης θα κληθεί να βοηθήσει φέτος αρκετά και στις δυο θέσεις της front line όχι μόνο στο "τέσσερα". Επιπλέον είναι από τους λίγους που - άμα θέλει - μπορεί να εξυπηρετήσει την άμυνα αλλαγών που γουστάρει ο Σφαιρόπουλος.

Εικόνα Φάνηςγαυρος

Πόσο γουστάρω τις μπασκετικες σου αναλύσεις δε λέγεται!!! Κουράγιο φίλε κ υπομονή... Όσο για τα τελευταία που γράφεις αν είχαν οτιδήποτε οι ρόμπες θα το είχαν βγάλει να είσαι σίγουρος...

Εικόνα DRAZA

Καλημέρα από τον ηλιόλουστο Δομοκό.

Δεν βλέπουμε συχνά τον ήλιο λόγω ωραρίου. Αλλά όποτε τον βλέπουμε είναι απόλαυση σκέτη.

Ενώ οι συγκρατούμενοι βαράνε σουτάκια εγώ απαντώ στο σχόλιό σου ...εν μέσω πυρών. Όχι τίποτα άλλο ...σε λίγο θα χτιστεί καινούργια πτέρυγα μόνο από τα τούβλα των συγκρατουμένων.

Εικόνα holland74

Καλημέρα σε όλους...
Από την πρώτη στιγμή που ήρθε ο Σφαιρόπουλος, εγώ τον γούσταρα επειδή έπαιζε σκυλίσια άμυνα η ομάδα και είχα πει μέσα μου, πως βρήκαμε τον νέο ξανθό...Από τότε και χωρίς να έχω πάψει να τον συμπαθώ, έχω δει κάποιες τραγικές επιλογές: Πέρυσι είχε 3 5άρια και κανένα 4άρι να βοηθάει τον Πρίντεζη....3 χρόνια τώρα θέλουμε στην περιφέρεια έναν σκόρερ και δημιουργό δίπλα στον Σπανούλη, σκόρερ δεν έχω δει ακόμα...Διώξαμε τον Χάκετ που είναι ψηλό γκαρντ που δεν βρίσκεις στην Ευρώπη...Ο Ρόμπερτς δεν ξέρω αν φταίει ο τραυματισμός του, τον περίμενα καλύτερο...
Τώρα από τα βιντεάκια που έχω δει, ο Γουίλτζερ δεν φαίνεται να είναι ο παίκτης που θέλαμε...
Αλλά αυτό που με εκνευρίζει είναι όπως είχε δηλώσει ο κόουτς, ότι θα παίρναμε ξένο, μόνο αν βρίσκαμε κάτι εξαιρετικό, δεν θα παίρναμε για να πάρουμε...Συγγνώμη αλλά δεν νομίζω πως ο Γουίλτζερ είναι κάτι εξαιρετικό..

Εικόνα DRAZA

Για τον Γούιλτζερ αδερφέ τα είπαμε.

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΦΕΡΕ Ο,ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΨΑΧΝΑΜΕ.

Όσον αφορά την σκιαγράφηση των διαχρονικών αναγκών μας, εννοείται πως συμφωνώ με ό,τι έχεις σημειώσει ...τα έχουμε πει άλλωστε πολλές φορές εδώ μέσα.

Όσον αφορά την άμυνα τώρα και πάλι έχεις δίκιο. Ένας προπονητής που ήρθε με σημαία την άμυνα έκανε φέτος πολλές επιλογές παικτών που υστερούν αμυντικά. Επιπλέον, από το δεύτερο μισό της πρώτης του χρονιάς στον πάγκο μας άρχισε να χάνει ματς καθαρά από την άμυνα (πχ. ματς με Χίμκι που μας στοίχισε την πρόκριση τους 8).

Εικόνα Count Gunther

Κι εγώ τον Ρόμπερτς ήρθα να βρίσω. Κάνει πάρα πολλά λάθη και γκάφες μέσα στο παιχνίδι και δεν εκμεταλλεύεται ούτε στο ελάχιστο πως αποτελεί πρώτη επιλογή στα guards καθότι ο Μάντζαρης είναι ψιλοτραυματίας και ο Σπανούλης missing in inaction. Πέρυσι είχαμε τον Green που μανούριαζε για τον λίγο χρόνο και φέτοε τον Roberts που δεν τον εκμεταλλεύεται. Βέβαια κάπως έτσι είδαμε και λίγο πιο πολύ τον Τολιόπουλο...

Εικόνα DRAZA

Όπως είπα και στην φίλη Ελένη πιο κάτω, η φετινή μας δουλειά στην γραμμή των κοντών ήταν πιο εύκολη από κάθε άλλη χρονιά.

Έπρεπε να πάρεις έναν παίκτη που να είναι έστω σε έναν τομέα της επίθεσης καλός. Είτε δημιουργικά/οργανωτικά είτε παραγωγικά. Είτε Τζάκσον έπαιρνες, είτε Γιόβιτς έπαιρνες, είτε Πάργκο έπαιρνες ΜΕΣΑ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΓΥΜΝΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΣΟΥ ΕΔΙΝΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ.

Αυτό που φαίνεται να συμβαίνει με τον Ρόμπερτς είναι ότι δεν δείχνει να είναι κάπου ξεκάθαρα καλός. Επιπλέον έχει σε αρκετές περιπτώσεις παρουσιαστεί αργός στην σκέψη του.

Είχα πει σε απάντηση σχολίου άλλου φίλου ότι φέτος κινδυνεύουμε από ένα πράγμα: ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΩΝ.

Εικόνα Aprosarmostos17

Αν κερδίσουμε την Παρασκευή, οι αχώνευτοι βαράνε διάλυση για φέτος.

Εικόνα DRAZA

Από Νοέμβρη μήνα ΚΑΜΙΑ ομάδα δεν βάρεσε διάλυση. Κι αυτό δεν αφορά αυτούς μόνο ...αλλά και τυχόν δικές μας μελλοντικές στραβές.

Το παιχνίδι της Παρασκευής μπορεί να φέρει βαθμό ή βαθμούς ενόψει μιας πολύ μακράς σεζόν στην Ευρωλίγκα. Υπάρχει περίπτωση επί της ουσίας να μην κρίνει τίποτε στην σούμα. Την ίδια στιγμή ο βάζελος σε κέρδισε εντός έδρας στην κανονική περίοδο και έχει θεωρητικά το πάνω χέρι για το πλεονέκτημα στους τελικούς. Το οποίο πλεονέκτημα όπως έχει φανεί τα τελευταία χρόνια δεν εξασφαλίζει κανέναν τίτλο ...άρα και για εμάς λίγο το κακό.

Να δούμε λίγο και την ιστορία;;

Το 2013 ο Ολυμπιακός ήταν Πρωταθλητής Ευρώπης, είχε κερδίσει μέσα έξω τον βάζελο ο οποίος κινδύνευσε σε αρκετές περιπτώσεις να στραβοπατήσει και μες στην σεζόν. Και τότε κάποιοι "διάλυση" βλέπανε. Την συνέχεια την ξέρουμε. Πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε κάνει το χρέος του κόντρα στον βάζελο και είχε εξασφαλίσει το πλεονέκτημα ...μάλιστα με αφορμή την επιστροφή με πούλμαν από Τουρκία κάποιοι πάλι μιλούσαν για διάλυση. Και πάλι την συνέχεια την ξέρουμε. Το 2016 ο Ολυμπιακός ήταν ψυχολογικά καταβεβλημένος (στην θεωρία) έχοντας σημειώσει αρνητικό ρεκόρ στην Ευρώπη την ώρα που ο βάζελος προκρινόταν στους 8. Ο Παναθηναϊκός στην κανονική περίοδο είχε κάνει την δουλειά του και σε είχε κερδίζει όπου και όπως έπρεπε. Αν κάποιος θεωρητικά έπαιζε το κεφάλι του από την άνοιξη(και όχι τον Νοέμβριο) και μετά αυτός ήσουν εσύ. Το τι έγινε στο τέλος το ξέρουμε όλοι! Τους τον φορέσαμε εκεί μέσα χωνευτό και τους κεράσαμε πίκρα. Το 2015 ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την συνέχεια του Κυπέλλου από τον διαλυμένο βάζελο στο άδειο ΟΑΚΑ, ο Μπαρτζώκας έφυγε και με τον Τόμιτς υπηρεσιακό γυρίσαμε κωμωδίες τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων. Ξέρεις πόσοι βάζελοι είχαν πει τότε ότι μας διέλυσαν;; Η συνέχεια και πάλι γνωστή ...ΣΚΟΥΠΑ!

Όλα αυτά δεν τα λέω για να υπερασπιστώ τον βάζελο, ούτε σαφώς υπονοώ ότι δεν θέλω την νίκη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ΠΡΟΤΟΥ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ Η ΧΟΝΤΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΔΕΝ ΒΑΡΕΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ!

Εικόνα manthos 956

Πόσο πολύ μεγάλο δίκιο έχεις !!!!

Εικόνα DRAZA

Ας μας πούνε τώρα ποιος έχει βαρέσει διάλυση και γιατί.

Θα μιλήσουμε αναλυτικά στο άρθρο που (ελπίζω) θα έχει βγει μες στην ημέρα.

ΑΚΟΜΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.

Εικόνα Eleni

Καλημέρα και κουράγιο.Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες.

Αυτός ο Ρόμπερτς πότε φεύγει.Μόνο που βλέπω τη φάτσα του ,μου θυμίζει τον "ηλίθιο και τον πανηλίθιο".

Εικόνα DRAZA

Δεν είμαι σίγουρος αν ο Ρόμπερτς είναι χειρότερος από τον Ουότερς που είχες πέρυσι. Η πιο σωστά ...δεν είμαι σίγουρος αν ο Ρόμπερτς θα κλείσει την σεζόν όντας χειρότερος σε προσφορά από τον Ουότερς.

Απλά το θέμα είναι ότι στην θέση του ξένου γκαρντ εμείς είχαμε ανάγκη από ΚΟΛΩΝΑ ...και όχι από Ουότερς.

Επίσης η ομάδα φέτος δεν δείχνει να παίζει με τρόπο που να εξυπηρετεί τον Ρόμπερτς. Έχουμε πει στην πρώτη μας ανάρτηση για φέτος πώς ο Ρόμπερτς έβγαζε το ψωμί του στην Μπάμπεργκ. Από ό,τι φαίνεται ο φετινός Ολυμπιακός Χάινς δεν έχει. Μακάρι να βρούμε στο πρόσωπο του Μακλίν τον ψηλό με τον οποίο θα στήνει σκριν ο Ρόμπερτς.