11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1992: ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ



Eπειδή η κουβέντα περί ''παραρτημάτων'' συνεχίζεται στις μέρες μας, παραθέτουμε μία ακόμη ιστορία από τα ''αγνά ποδοσφαιρικά χρόνια'' πριν το 1996, όταν ''αρχικά ο Κόκκαλης και εν συνεχεία ο Μαρινάκης κατέστρεψαν το ελληνικό ποδόσφαιρο''. 11 Οκτωβρίου 1992 και στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής της σεζόν 1992-93, η Κόρινθος υποδέχεται ως τυπικά γηπεδούχος τον Πιερικό στο δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το γήπεδο στην Κόρινθο ήταν ακατάλληλο για αγώνες και ''όλως τυχαίως'' η ομάδα της Κορίνθου χρησιμοποιούσε ως έδρα της τη Λεωφόρο, την ώρα που επίσης ''όλως τυχαίως'' είχε ως προπονητή τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟ Σπύρο Λιβαθηνό. Τελικό σκορ 2-1 και νίκη για την Κόρινθο.
 

 
Διαιτητής του ματς είναι ο Σπανέας, ο γνωστός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου και πανελίστας της ''ΔΙΚΗΣ'' του Θωμαϊδη. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν γνωρίζει το τι εστί Σπανέας, έτσι; Οι περίπου 1.000 οπαδοί της Κορίνθου που βρίσκονται στο γήπεδο έχουν παράπονα από τη διαιτησία και με τις φωνές τους ''χαλάνε τον κόσμο''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ 12-10-1992
 

 

 
Παρών στο γήπεδο και ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟ, Γιώργος Βαρδινογιάννης. Ας δούμε το τι έκανε σε αυτό το ματς.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ 12-10-1992
 

 
Αντιγράφουμε.
 
Επεισόδιο ανάμεσα σε φιλάθλους της Κορίνθου και τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Γιώργο Βαρδινογιάννη, δημιουργήθηκε στο ημίχρονο του αγώνα Κορίνθου-Πιερικού. Ο πρόεδρος των ''πρασίνων'' πήγε στο γήπεδο της Λεωφόρου για να παρακολουθήσει το παιχνίδι και στο ημίχρονο κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια. Όμως οι φίλαθλοι της Κορίνθου που ήταν εξαγριωμένοι με το διαιτητή Σπανέα άρχισαν να διαμαρτύρονται λέγοντάς του ότι δεν προστατεύει την ομάδα τους. ''Ευχαριστούμε πολύ κύριε πρόεδρε. Δεν βλέπετε τι διαιτησία είναι αυτή;'', του φώναζαν με ειρωνικό τρόπο. Αυτός εκνευρίστηκε όμως από τον ειρωνικό τρόπο με τον οποίο του μιλούσαν και άρχισε να τρέχει προς την εξέδρα φωνάζοντας σε κάποιο φίλαθλο ότι τον έβρισε. Ανέβηκε στην κερκίδα και αφού έπιασε από το λαιμό τον Κορίνθιο φίλαθλο Θανάση Σουβατζόγλου, άρχισε να τον χαστουκίζει. Ο φίλαθλος αντέδρασε λέγοντας ότι δεν τον έβρισε και ότι είναι και φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Οι υπόλοιποι φίλαθλοι προσπάθησαν να ηρεμήσουν τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού αλλά οι σωματοφύλακές του δεν τους άφησαν να πλησιάσουν. Η αστυνομία επενέβη καθυστερημένα και ο κ. Βαρδινογιάννης ζήτησε να συλληφθεί ο φίλαθλος. Τελικά πήγαν στα αποδυτήρια με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού να είναι έξω φρενών. Ο φίλαθλος Θανάσης Σουβατζόγλου αφέθηκε λίγο αργότερα ελεύθερος, ενώ ο κ. Βαρδινογιάννης έφυγε από το γήπεδο.
 
Αυτά τα γράφει ο Κώστας Πιτιακούδης στην ''ΗΧΩ'', όχι ας πούμε ο Μανώλης Γαβαθιώτης στο ''ΦΩΣ''. Φανταστείτε τώρα το σενάριο να έχει ακατάλληλο γήπεδο μία ομάδα της επαρχίας, π.χ. ο Λεβαδειακός και να χρησιμοποιεί ως έδρα του το Καραϊσκάκη, την ώρα που ο προπονητής του είναι παλαίμαχος του Ολυμπιακού. Να γίνεται ένα ματς στο Καραϊσκάκη, π.χ. Λεβαδειακός-Καλλονή, να είναι παρών ο Μαρινάκης και οι φίλαθλοι του Λεβαδειακού να διαμαρτύρονται στο Μαρινάκη επειδή δεν προστατεύει την ομάδα τους που αδικείται από τη διαιτησία, με αποτέλεσμα ο Μαρινάκης να πλακώσει στα χαστούκια έναν εξ αυτών και στο τέλος να περάσει και μια βόλτα από τα αποδυτήρια. Το φανταστήκατε;
 
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ''ΓΑΥΡΟΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ'' ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ, ΕΙΤΕ ΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΡΔ, ΕΙΤΕ ΝΕΟΓΑΥΡΟΣ ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ.

Σχόλια

Εικόνα Bad7

Τις βρωμιες που εχει κανει ο βαζελος τις ξερουμε φανταστειτε ομως τι βρωμιες εχει κανει που δεν εχουν βγει στο φως!!!!!!

Εικόνα ze ηλιας

Πάντως στην Κόρινθο,σε αγώνα Κόρινθος-ποα που ήταν στην εξέδρα είχε προπηλακιστεί και έφαγε κι ένα τραντζιστοράκι στην κεφάλα.
Σάββα κοίτα αν υπάρχει "υλικό"για την μπούκα του με το σιδερικό στη λεωφόρο σε αγώνα νέων παο-αεκ δεκαετία 80.
Επίσης το καβάλημα στο κιγκλίδωμα της μπύρας 13 απειλώντας τους με το κουμπούρι σε αγώνα παο-πας

Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν αντι-γαυρων και νεο-γαυρων
Εγώ δεν τσιμπάω ούτε μπαίνω σε αναλύσεις για διαιτησίες,παραρτήματα και τα συναφή με διάφορους μαλάκες.
Η απάντησή μου είναι μία:ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Εικόνα savvas gridlock

''Πάντως στην Κόρινθο,σε αγώνα Κόρινθος-ποα που ήταν στην εξέδρα είχε προπηλακιστεί και έφαγε κι ένα τραντζιστοράκι στην κεφάλα.''

Το 1980 εγινε αυτο, προπονητης στην Κορινθο ο Αλεφαντος, υπηρχε και τοτε η φημη οτι η Κορινθος ειναι παραρτημα και ο Αλεφαντος εψησε τους παικτες του να παιξουν υπερμετρα σκληρα για να διαλυσουν τους ψιθυρους. Θα κανουμε αναρτηση, η ανακοινωση της Κορινθου μετα το τελος του ματς ολα τα λεφτα.

''Σάββα κοίτα αν υπάρχει "υλικό"για την μπούκα του με το σιδερικό στη λεωφόρο σε αγώνα νέων παο-αεκ δεκαετία 80.'

ΟΚ.

''Επίσης το καβάλημα στο κιγκλίδωμα της μπύρας 13 απειλώντας τους με το κουμπούρι σε αγώνα παο-πας''

Με ΠΑΣ δεν ξέρω, με Κορινθο εγινε σιγουρα το Νοεμβριο του 1992, στο Κορινθος-ΠΑΟ που τον εβριζαν οι λαγοι για τα καβουρια του.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Όσοι μιλάνε σήμερα για παράγκα και εγκληματική οργάνωση, πάντα αναφέρουν και την εποχή του Βαρδινογιαννισμού. Υπάρχει μία προσπάθεια πλήρους εξομοίωσης των δύο εποχών, στην προσπάθεια να φανούν αντικειμενικοί. Θα το ακούσεις αυτό ακόμα και από ορισμένους βάζελους. Φυσικά, το 90% αυτών αναφέρεται μόνο σε διαιτητικές αποφάσεις. Το ότι ο Βαρδινογιάννης έλυνε κι έδενε σε κάθε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, περνάει στα ψιλά. Ο Ολυμπιακός του Κόκκαλη και του Μαρινάκη κυνηγήθηκε και κυνηγιέται από πολλούς φορείς και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Ο Παναθηναϊκός του Βαρδινογιάννη απολάμβανε της ασυλίας του κράτους, των δικαστικών αρχών, της αστυνομίας και των δημοσιογράφων, πλην κάποιων τολμηρών. Μόνο τολμηροί και "τρελοί" θα μπορούσαν να αντισταθούν στον μεγαλύτερο γκάνγκστερ που έβγαλε η χώρα. Μπροστά σ' αυτόν τον αδίστακτο άνθρωπο. Και έρχονται σήμερα να τον παραλληλίσουν με τον Μαρινάκη, που δεν είχε ούτε μία δικαστική διαμάχη.

Υ.Γ Ειδικά οι πανιώνιοι έχουν χίλιους διαφορετικούς λόγους να μισούν τον βάζελο. Και παρ' όλα αυτά, ακόμα κι έναν πάνθηρα να ρωτήσεις, σήμερα, θα σου πει για εγκληματική οργάνωση και παράγκα. Σ' αυτή τη χώρα ζούμε.

Εικόνα tsalouxidis

Τονε πλάκωσε στα χαστούκια χωρίς αντίσταση γτ είχε μπράβους, καννα 500 άτομα που ήτανε γύρω δε χιμήξανε (έτσι από αντίδραση) να τους λιώσουνε κ μετά διέταξε κ τν αστυνομία να συλλάβει το δαρμένο. Καλά έλεγε ο Κονδύλης ότι ο Έλληνας είναι τελείως ηλίθιος

Εικόνα savvas gridlock

Και ο Βαρδινογιαννης, αλλα και οι μπραβοι του, κουβαλαγανε σιδερικα.

Εικόνα tsalouxidis

Δεδομένο. Αλλά και να μην κουβαλάγανε δεν θα είχανε πρόβλημα. Η αίσθηση που σου δίνει η περιγραφή, μαζί με όλα τα παρόμοια περιστατικά που έχουμε δει κατά καιρούς (βλ. Ζουμπούλ, Πατσατζόγλου, Μπέος μάπες σε Πάνθηρες κτλ) είναι λες και στη θέα μόνο των "παραγόντων"/μπράβων οι οπαδοί μαζωχτήκανε σε μια γωνιά σαν κοπάδι πρόβατα.

Εικόνα thita

Ααααααχ,αυτά τα χρόνια της υγείας,τι μου θυμίσατε βρε παλιόπαιδα.

Εικόνα nmavronas

Δυστυχώς, παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί νέοι οπαδοί μας να μην γνωρίζουν τι συνέβαινε στο παρελθόν και αυτό δικαολογείται. Δεν δικαιολογείται όμως να ξεχνάμε εμείς που έχουμε ζήσει όλα αυτά!

Εικόνα el trick

και πράγματι υπάρχουν αρκετοί (ευτυχώς ακόμα γαύροι) που ενώ τα ξέραν τα ξέχασαν.
Ισως η επανάληψη να είναι μήτηρ μαθήσεως.

Εικόνα apostolos gaganis

Λίγο πριν πάμε για τα Θεοφάνεια. Σχόλιο: Έτσι είναι.