ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟ 1986



Πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' Εθνικής της σεζόν 1985-86 και 16η συνολικά στη διοργάνωση, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ΠΑΟ πηγαίνει στη Ριζούπολη για να αντιμετωπίσει τον προτελευταίο Απόλλωνα Αθηνών.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 13-1-1986
 
 
Το ματς διεξάγεται την Κυριακή 13 Ιανουαρίου και ο ΠΑΟ κερδίζει εύκολα με σκορ 3-0, παρότι οι άνθρωποι της διοίκησης του Απόλλωνα έταζαν πριμ στους ποδοσφαιρστές της ομάδας τους μεσοβδόμαδα πριν το παιχνίδι, σε περίπτωση νίκης.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 9-1-1986
 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 14-1-1986
 
 
Μετά το τέλος του ματς, 4 μέλη της διοίκησης του Απόλλωνα, ο γενικός αρχηγός Νίκος Βελετάκος, τα μέλη Κώστας Δέδες και Δημήτρης Βακαλόπουλος και ο σύμβουλος δημοσίων σχέσεων Ανδρέας Γκρέκος, παραιτούνται. Οι 3 πρώτοι ανακαλούν την παραίτησή τους, αλλά ο Γκρέκος θα επιμείνει.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 15-1-1986
 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 16-1-1986
 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 17-1-1986
 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 18-1-1986
 
 
 

Περνάει ο καιρός, ο Απόλλων καταφέρνει να ''σωθεί'' και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στην Α' Εθνική της επομένης σεζόν, 1986-87 και στο ''Φίλαθλο'' δημοσιεύεται ένα άρθρο με την πραγματική αιτία της παραίτησης των μελών της διοίκησης της ΠΑΕ Απόλλων Αθηνών 6 μήνες πριν, τον Ιανουάριο του 1986.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 6-7-1986
 
 
 
 
 
Φυσικά, ο ''Φίλαθλος'' ήταν μία ''αντικειμενική'' αθλητική εφημερίδα και δεν μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι ''εξυπηρετούσε συμφέροντα του Ολυμπιακού'', αλλά εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με την άποψη ενός συντάκτη του ''Φιλάθλου''.
 
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ''ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ Ο ΑΛΑΜΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟ, ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΒΑΡΔΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ''.
 
Μόνοι τους τα έλεγαν και όπως προσθέτει ο ''Φίλαθλος'', αν ο Απόλλων ήθελε να κάνει μεταγραφές το καλοκαίρι του 1986, έπρεπε να περιμένει τις κινήσεις και τις διαθέσεις του ΠΑΟ των Βαρδινογιάννηδων. Η εφημερίδα (''αντικειμενική'' ξαναλέμε, δεν τα έγραφε το ''ΦΩΣ'' αυτά) προσέθετε σε αυτό το γεγονός ότι ''όποτε ήθελε ο ΠΑΟ κάτι από τον Απόλλωνα, το έπαιρνε'' και το ότι ''ο Απόλλων χάνει τους πιστούς οπαδούς του με αυτήν την κατάσταση, οι οποίοι απομακρύνονται επειδή δεν θέλουν να είναι παράρτημα κανενός, αλλά η ομάδα κερδίζει αγωνιστικά, αφού δεν πρόκειται να υποβιβαστεί ποτέ''. Τελικά εκείνο το καλοκαίρι ο Απόλλων απέκτησε μόνο έναν παίκτη, τον Τσιριμώκο, ενώ ο ''καπετάνιος'' Γιώργος Βαρδινογιάννης του πήρε τον Αθανασιάδη και τον Γκαβασιάδη, που τους είχε δώσει δανεικούς στο παράρτημα του Αλαμάνου, για να τους δώσει δανεικούς στο παράρτημα του ΟΦΗ και στο άλλο παράρτημα, τον Αθηναϊκό του Καλογιάννη, αντίστοιχα. Κι όπως έγραφε ο ''αποδυτηριάκιας'' παραπονιιόταν ο Αλαμάνος, αλλά τι μπορούσε να κάνει;

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 13-7-1986
 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 14-7-1986
 
 
Τελικά την επόμενη σεζόν υποβιβάστηκε ο Απόλλων, αφού είχαν σειρά να ανέβουν άλλοι, όπως ήθελε το μεγάλο αφεντικό του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο ''καπετάνιος'' Γιώργος Βαρδινογιάννης. Εποχές αγνότητας, πριν ''διαλύσει τα πάντα η λαίλαπα του γαύρου με Κόκκαλη-Μαρινάκη''. Κι αν βρείτε κάτι αντίστοιχο με τα παραπάνω για τον Ολυμπιακό, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε. Όσο κι αν ψάξετε όμως, δεν υπάρχει...

Υ.Γ. Σε επόμενη ανάρτηση θα δούμε το ότι ο πρόεδρος του Απόλλωνα, ο Αλαμάνος, ήταν μέλος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού...

Σχόλια

Εικόνα CEN-TAURUS

Γεια σου ρε σάββαρε ιστορικέ και αρχειοφύλακα του ΘΡΥΛΟΥ. Αξέχαστες εποχές, όταν όλα λειτουργούσαν δίκαια και ισότιμα. Και βέβαια, πλην Ολυμπιακού, δεν ενοχλούνταν κανείς άλλος, Χαμούρες που νομίζετε ότι ξεχάσαμε!

Εικόνα ze ηλιας

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ-ΙΑΧΩΒΑΔΕΣ