ΧΟΥΝΤΑ ΤΑΙΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ



Οι ευνοούμενοι όλων των πολιτευμάτων και καθεστώτων, οι απόγονοι δωσιλόγων στην Κατοχή, η ντροπή του ανδρικού φύλου και των οπαδών, τα τελευταία χρόνια έχουν ξεσαλώσει στο μόνο τομέα που αντικειμενικά είναι έτη φωτός μπροστά από όλους. Ιντερνετική προπαγάνδα. Στην απεγνωσμένη τους προσπάθεια να βρούνε οπαδούς, έχουνε φτιάξει ένα πολύ ωραίο παραμυθάκι. ''Η χούντα ευνοούσε τον Ολυμπιακό και τον γέμιζε με χρήματα, ενώ στους άλλους δεν έδινε τίποτε''. Βιβλία γράφουν, σελίδες στήνουν, επιδρομή σε όσα ΜΜΕ μπορούν κάνουν, με έναν σκοπό. Τόνους λάσπης εις βάρος του Θρύλου του παγκόσμιου αθλητισμού, διαστρέφοντας την αλήθεια. Όποιος ξέρει, απλώς γελάει, αλλά περνώντας τα χρόνια αυτοί που ξέρουν ολοένα και λιγοστεύουν, είτε επειδή γερνάνε, είτε επειδή φεύγουν από τη ζωή, είτε επειδή δεν έχουν την υπομονή να απαντούν στον κάθε λαγό, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουνε σε λίγο καιρό στον αέρα μόνο τα πράσινα ψέμματα. Η απάντηση δεν μπορεί να δωθεί με μία ανάρτηση. Θα υπάρξει σωρεία άρθρων. Εδώ θα ξεκινήσουμε με το οικονομικό πάρε-δώσε των παιδιών του Ασλάνα και του Πρίντζη με το καθεστώς της ''Επανάστασης'', όπως φώναζαν τότε και με το πώς αυτό εξαργυρώθηκε με έργα και συγκεκριμένες ενέργειες που χτυπάνε στο μάτι. Για επιμέρους λεπτομέρειες, θα επανέλθουμε, γιατί υπάρχει πολύ ψωμί. Πάμε λοιπόν να δούμε τα στοιχεία, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, που λένε και οι μορφωμένοι.
 
1) Τακτικές οικονομικές επιχορηγήσεις από τη ΓΓΑ, όπως αποκάλυψε ο γενικός αρχηγός του ΠΑΟ Κασιμάτης στις 11 Μαρτίου 1976. Το ''τακτικές'' σημαίνει νόμιμες, προβλεπόμενες, απλώς παρατίθενται για να έχουμε μια εικόνα. Γιατί νόμιμες? Όλες οι ομάδες ήταν τότε ερασιτεχνικές, οπότε συντηρούνταν με έσοδα από τη ΓΓΑ, που προέρχονταν από τον ΟΠΑΠ και κυρίως το ΠΡΟ-ΠΟ. Με λίγα λόγια, οι παίκτες έφερναν λεφτά στα ταμεία του κράτους, επειδή οι Έλληνες πόνταραν σε αυτούς και το κράτος έδινε ένα τμήμα αυτών των χρημάτων πίσω στις ομάδες (δεξί κλικ πάνω σε όλες τις φωτογραφίες και μετά ''άνοιγμα σε νέα καρτέλα'', για να μεγεθυνθούν και να διαβαστούν πιο άνετα).
 
Εφημερίδα ΝΕΑ 12-3-1976
 
 
και πιο συνοπτικά Αθλητική Ηχώ 12-3-1976
 
 
Όπως μπορεί να δει κάποιος, δεν συμπεριλαμβάνεται η πρώτη χρονιά της χούντας, 1967, για την οποία οι οπαδοί του ΠΑΟ ευγνωμονούσαν τον τότε ΓΓΑ Ασλανίδη για το ενδιαφέρον του για την ομάδα τους στο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό στη Λεωφόρο στις 8 Οκτωβρίου 1967
 
Εφημερίδα ΟΜΑΔΑ 10-10-1967
 
 
Eφημερίδα ΦΩΣ 9-10-1967
 
 
Για αυτήν την χρονιά, έχει βρεθεί ό,τι και πάλι οι ίδιοι οι τότε διοικούντες τον ΠΑΟ ομολόγησαν ως κρατική ενίσχυση, στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 6-8-1967, ενίσχυση που άγγιξε τα 1,7 εκ. δραχμές.
 
Εφημερίδα ΦΩΣ 7-8-1967
 
 
Λίγο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο των δωροδοκιών που απεκάλυψε ο Ασλανίδης για την εξαετία του ''βαλιτσοφόρου παράγοντα'' Μαντζεβελάκη, το οποίο και θα δούμε σε προσεχή ανάρτηση αναλυτικότατα, είχε ανακοινωθεί η μείωση του ελλείμματος του ΠΑΟ
 
Εφημερίδα Αθλητική Ηχώ 24-1-1968
 
 
Με ''δικά τους λεφτά'' μειώσανε το έλλειμμα, για αυτό ευχαριστούσανε τον Ασλάνα...
 
Χωρίς να συμπεριλάβουμε την τελευταία χρονιά της ''Επανάστασης'', 1974, που μόνο οι πρώτοι 7 μήνες της ανήκουν, βγαίνει ένα συνολικό ποσό που αγγίζει ή και ξεπερνά τα 40 εκ. δραχμές.
 
2) Χαρισμένα χρέη του ΠΑΟ ύψους 6,3 εκ. δραχμών μετά την πρόκριση στον τελικό του Χουντέμπλευ επί του Ερυθρού Αστέρα
 
Εφημερίδα Αθλητική Ηχώ 7-5-1971
 
 
Αυτά δεν είναι ξεχωριστά από τα παραπάνω χρήματα. Συμπεριλαμβάνονται στις επιχορηγήσεις της ΓΓΑ. Είναι απλώς ενδεικτικά του πού ξοδεύτηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού.
 
3) Έκτακτη επιχορήγηση ύψους 6,69 εκ. δραχμών από τον ΟΠΑΠ στον ΠΑΟ μετά την πορεία του Χουντέμπλευ, ανεξάρτητη από τις τακτικές της ΓΓΑ, καθ'όλα παράνομη, όπως αποκάλυψε ο τότε πρόεδρος του ΟΠΑΠ κύριος Δαλκαφούκης δημόσια, μετά από έλεγχο στα οικονομικά πεπραγμένα της χούντας στον Οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1974
 
Εφημερίδα ΝΕΑ 4-12-1974
 
 
Εφημερίδα ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 4-12-1974
 
 
και πιο συνοπτικά εφημερίδα Αθλητική Ηχώ 4-12-1974
 
 
4) Οικονομική ενίσχυση ύψους 2 εκ. δραχμών από τον τότε υπουργό Συντονισμού της χούντας Μακαρέζο προσωπικά προς την αγαπημένη του ομάδα, με αφορμή την επέτειο των 60 ετών από την ίδρυση του Παναθηναικού, χρήματα που προήλθαν από τις τσέπες των Ελλήνων και ήταν ανεξάρτητα από τις τακτικές επιχορηγήσεις της ΓΓΑ που έπαιρνε η ομάδα του ελληνικού Δημοσίου
 
Εφημερίδα Αθλητική Ηχώ 28-2-1968
 
 
σε ένα έτος που ανακηρύχθηκε ''Παναθηναικό'', για να γιορτάσει η Ελλάδα για την κρατική ομάδα της
 
 
Προσέξτε ότι δεν μετράμε τα 2 εκ. δραχμές που έταξε ο ''γαύρος'' ο Ασλάνας. Αυτά θεωρούμε πως αφορούν την τακτική επιχορήγηση που όλες οι ομάδες δικαιούνταν και έπαιρναν. Μιλάμε μόνο για τα 2 εκατομμύρια που έδωσε στην ομάδα του κράτους ο Μακαρέζος, που είναι ανεξάρτητα από τις τακτικές επιχορηγήσεις της ΓΓΑ.
 
5) Μυστικό δάνειο που πληρώθηκε εξ ολοκλήρου με κρατικά λεφτά το καλοκαίρι του 1972, αποκλειστικά για μεταγραφές της ποδοσφαιρικής ομάδας, όπως παραδέχτηκε δημόσια ο Κίτσιος
 
Εφημερίδα Αθλητική Ηχώ 14-6-1973
 
 
Έπρεπε να υπάρξει ανταγωνισμός στο Γουλανδρή, που είχε καθαρίσει τα χουντικά σταγονίδια και είχε αρχίσει να σκορπάει λεφτά και να αγοράζει ό,τι κινούνταν, οπότε το κράτος έπρεπε να πληρώσει για να πάρει η ομάδα του Δημοσίου τον Γκραμάχο και τα υπόλοιπα ''αστέρια''. Αυτά τα χρήματα ήταν ανεξάρτητα από τις τακτικές επιχορηγήσεις της ΓΓΑ.
 
6) Μυστική επιχορήγηση ύψους 5 εκ. δραχμών το καλοκαίρι του 1973 αποκλειστικά για μεταγραφές και εξόφληση χρεών της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟ, αφού παρά τον κρατικό δανεισμό της προηγούμενης χρονιάς στον ΠΑΟ, η ομάδα του Γουλανδρή αποδείχτηκε άτρωτη και το Δημόσιο έπρεπε να στηρίξει το παιδί του.
 
Εφημερίδα ΦΩΣ 19-7-1973
 
 
Εφημερίδα ΦΩΣ 20-7-1973
 
 
Αυτά τα χρήματα ήταν ανεξάρτητα από τις τακτικές επιχορηγήσεις της ΓΓΑ. 
 
7) Μυστική επιχορήγηση ύψους 2,5 εκ. δραχμών το καλοκαίρι του 1974, πάλι εν όψει μεταγραφών, αφού η υπερομάδα του Γουλανδρή κατέρριπτε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και ο πρώην αρχηγός του τμήματος άρσης βαρών του ΠΑΟ και μετέπειτα στέλεχος των διοικήσεων της ομάδας του ελληνικού Δημοσίου στα μεταπολιτευτικά χρόνια (αυτός ήταν που έφερε το Βαζέχα στον ΠΑΟ) Πρίντζης, που παρίστανε το ΓΓΑ, δεν το άντεχε. Σπάραζε η καρδούλα του να βλέπει το Γουλανδρή να ξοδεύει λεφτά και άνοιγε το πουγκί να πάρουν και το Δημόσιο με τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ του, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
 
Εφημερίδα ΦΩΣ 26-7-1974
 
 
 
Όλα αυτά, τις μέρες που κατέρρεε η χούντα. Έτσι ρε παιδί μου, μπας και προλάβει να δώσει ό,τι είχε το ελληνικό Δημόσιο στις ομάδες του και κάνει τη ζημιά στο Γουλανδρή. Αυτά τα χρήματα ήταν ανεξάρτητα από τις τακτικές επιχορηγήσεις της ΓΓΑ.
 
8) Κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου για τον ΠΑΟ, αποκλειστικά με χρήματα της ΓΓΑ, 2,1 εκ. δραχμές, με χρήματα δηλαδή του ελληνικού λαού, ενώ το εγκαινίασε ο Ασλανίδης, ο τότε ΓΓΑ
 
Εφημερίδα Αθλητική Ηχώ 7-6-1969
 
 
Και πώς ονομάστηκε λέτε αυτό το κολυμβητήριο?
 
Εφημερίδα ΝΕΑ 7-6-1969
 
 
Α-Σ-Λ-Α-Ν-Ι-Δ-Ε-Ι-Ο  ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΑΟ.
 
9) Δεκάδες εκατομμύρια ξοδεμένα για το θέμα ''ποδοσφαιρικό γήπεδο ιδιοκτησίας ΠΑΟ'', αφού δεν έφτανε η χαρισμένη Λεωφόρος, για την οποία δεν έδινε νοίκι η ομάδα του στενού Ελληνικού Δημοσίου. Απαιτούνταν κι άλλα λεφτά, σχέδια για Γουδί, ΟΑΚΑ, επέκταση Λεωφόρου και άλλα πολλά.  Μέχρι σήμερα τα ίδια σχέδια παραμένουν, απαράλλαχτα. Ασαφές το τι κατέληξε στα ταμεία της ομάδας από τα παρακάτω, αφού η ''Επανάσταση'' δεν πρόλαβε να υλοποιήσει τα μακρόπνοα σχέδιά της για την χαιδεμένη ομάδα της..
 
Εφημερίδα Αθλητική Ηχώ 6-4-1972
 
 
 
Εφημερίδα Αθλητική Ηχώ 30-9-1972 
 
 
 
Εφημερίδα Αθλητική Ηχώ 19-5-1973
 
 
Εφημερίδα Αθλητική Ηχώ 6-2-1973 
 
 
Εφημερίδα Αθλητική Ηχώ 14-6-1973 
 
 
Eφημερίδα ΦΩΣ 19-7-1973
 
 
ΥΓ. 1.  Αυτά είναι μόνο η αρχή. Το πάρτυ τώρα αρχίζει. Αν νομίζετε πως τελειώσαμε, απλώς πλυθείτε βαζελάκια.
 
ΥΓ. 2.  http://www.olympiacos24.gr/ArticleDetails/tabid/124/ArticleID/81225/Default.aspx 
 
«Δυστυχώς για σας, έχετε ενώπιόν σας ένα Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, που τυγχάνει να είναι  οπαδός του Παναθηναικού. Οπαδός της εξέδρας!» 
 
Ρε το ''γαύρο'' τον Ασλάνα...
 
ΥΓ. 3.  Συμβουλευτικά και επειδή πιάσανε και οι ζέστες, κάντε κάνα μπάνιο. Θα σας χρειαστεί, γιατί έρχεται πολλή φάπα. Μέσα από επιχειρήματα πάντοτε, μην το πάρετε αλλιώς. Μην το έχετε, αυτό, μέσα σας. Προτείνω να ρίξετε μια καλή βουτιά στο ΑΣΛΑΝΙΔΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΑΟ. Εκεί είναι και σας περιμένει, στη Λεωφόρο που ''σας ανήκει''. Κοροιδάρες...
 
ΥΓ. 4.  Προς όσους μη λαγούς διαβάσουν, ας μην πάρουν αέρα στη λογική ''κοιτάξτε πως ξεκατινιάζονται οι γαυροβάζελοι''. Η μπάλα θα πάρει κι εσάς. Όλες οι ομάδες του Δημοσίου θα ξεμπροστιαστούν. Όχι στο ''να'χαμε να λέγαμε''. Με στοιχεία και παραπομπές. Την κατάντια σας την βλέπετε. Τελείωσαν τα κρατικά λεφτά και διαλύεστε όλοι, πλην της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ομάδας που συντηρούνταν μόνη της μια ζωή. Του ΘΡΥΛΟΥ. Αυτής που κάποιοι ''έξυπνοι'' ονομάζουν και ''ομάδα του Δημοσίου''.
 
ΥΓ. 5.  Φωνάζετε και ''τα χρέη στα χαρίσανε'', ενώ κοκορεύεστε πως ''μόνο στον ΠΑΟ δεν έχει γίνει ρύθμιση χρεών ποτέ''. Αν η τσίπα ήταν άθλημα, θα ήσασταν στο Ερασιτεχνικό. ΧΟΥΝΤΟΠΑΙΔΑ ΖΕΛΕΔΟΕΙΔΗ.

Σχόλια

Εικόνα Blanco21

Πρωταθλήματα κατά τη διάρκεια της χούντας

Ολυμπιακός 3 πρωταθλήματα (1967,1973,1974)
Παναθηναϊκός 3 πρωταθλήματα (1969,1970,1972)
ΑΕΚ 2 πρωταθλήματα (1968,1971)

Κύπελλα κατά τη διάρκεια της χούντας

Ολυμπιακός 3 κύπελλα (1968,1971,1973)
Παναθηναϊκός 2 κύπελλα (1967,1969)
ΑΕΚ κανένα κύπελλο!!!
ΠΑΟΚ 2 κύπελλα (1972,1974)
Άρης 1 κύπελλο (1970)

Βλέπουμε λοιπόν ότι κατά τη διάρκεια της χούντας ο Ολυμπιακός κατέκτησε 3 πρωταθλήματα όπως και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ 2.Επίσης ο Ολυμπιακός κατέκτησε περισσότερα τρόπαια από κάθε άλλη ομάδα(6 τρόπαια,3 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα).

Εικόνα savvas gridlock

Όταν τσουβαλιάζεις, χάνεις την μπάλα. Ο Ολυμπιακός πήρε ένα πρωτάθλημα τη σεζόν 1966-67, το οποίο το είχε πάρει πριν το πραξικόπημα. Μέχρι την 21η Απριλίου 1967 είχαν διεξαχθεί οι 25 από τις 30 αγωνιστικές της σεζόν 1966-67. Το επόμενο πρωτάθλημα το πήρε η ομάδα σου με νομοθετικό διάταγμα από τη Χούντα, με τη διαιτησία να περνάει πριονοκορδέλα τον Ολυμπιακό σε πάνω από 10 ματς. Ομοίως και αυτό της σεζόν 1968-69, με τον πρωταθλητή ΠΑΟ να ευνοείται σκανδαλωδώς από τη Δικτατορία στις μεταγραφές του καλοκαιριού του 1968, από τη διατησία μέσα στην χρονιά και φυσικά τον Ολυμπιακο να αδικείται κατάφωρα σε πολλά παιχνίδια. Τα επόμενα χρόνια, εξαιτίας της φυγής Μπούκοβι, ο Ολυμπιακός έφτασε στο σημείο να κινδυνεύει με υποβιβασμό. Στα μέσα της σεζόν 1970-71 ήμασταν 14οι στη βαθμολογία και οι οπαδοί των άλλων ελληνικών ομάδων μας φώναζαν ειρωνικά ''Β'Εθνική''. Τότε εμφανίστηκε ο Γουλανδρής, ξόδεψε 40-50 εκ. δραχμές από την προσωπική του περιουσία για μεταγραφές και δημιούργησε την ομαδάρα που τα σάρωσε όλα. Άρα λοιπόν τα πρωταθλήματα που πήραμε οφείλονται στα χρήματα του Γουλανδρή. Η ομάδα σου ή ο ΠΑΟ είχαν ένα Γουλανδρή, ώστε να συγκρίνουμε το τι έγινε επί Χούντας; Κάθε καλοκαίρι, η ομάδα σου και ο ΠΑΟ έπαιρναν αρκετά εκατομμύρια ενόψει μεταγραφών από τη Χούντα, μπας και κοντράρουν το Γουλανδρή. Λεφτά που ποτέ δεν πήρε ο Ολυμπιακός. Τα αδύνατα δυνατά έκανε η Χούντα για να κοντράρει το Γουλανδρή.

Εικόνα Blanco21

Στο πρωτάθλημα του 1967 μπορεί να είχαν γίνει οι 25 από τις 30 αγωνιστικές,όμως το πρωτάθλημα το κατέκτησε ο Ολυμπιακός με 3 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ.

Στο πρωτάθλημα του 1968 η ΑΕΚ είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό και στα 2 ματς του πρωταθλήματος,2-1 στην έδρα της ΑΕΚ και το εντυπωσιακό 1-4 στην έδρα του Ολυμπιακού.

Επίσης στο πρωτάθλημα του 1973 ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα με 2 βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟΚ όπου λέγεται ότι έπαιξε εκείνη τη χρονιά το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και 12 βαθμούς διαφορά από τον 3ο Παναθηναϊκό που είχε όμως μηδενιστεί για 3 αγώνες.

Όσο για τη χούντα,η κάθε πλευρά(ΑΕΚ,Ολυμπιακός,Παναθηναϊκός)έχει τα δικά της επιχειρήματα για το τι γινόταν εκείνη την περίοδο,δηλαδή όπως εσύ λες ότι η χούντα χρηματοδοτούσε την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό,έτσι η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός λένε ότι η χούντα χρηματοδοτούσε τον Ολυμπιακό για διάφορους λόγους όπως για μεταγραφές,φιλικά τουρνουά ή ακόμα και για γήπεδο που θα έφτιαχνε ο Ολυμπιακός και το οποίο θα ονομαζόταν "Αθλητικόν Κέντρον Ολυμπιακού 21ης Απριλίου 1967".

Εικόνα savvas gridlock

- Αυτή είναι η βαθμολογία του πρωταθλήματος στις 17 Απριλίου 1967. Έχουν ενσωματωθεί 3 βαθμοί στον Ολυμπιακό, επειδή διεκόπη το ματς Πιερικός-Ολυμπιακός υπ'ευθύνη των γηπεδούχων (ντου και επεισόδια) και θα το έπαιρνε ο Θρύλος άνευ αγώνος, όπως και έγινε.

http://i.imgur.com/UaN1oYL.jpg

Μιλάμε για σύστημα 3-2-1, δηλαδή στη νίκη έπαιρνες 3 βαθμούς, στην ισοπαλία 2 και στην ήττα 1, οπότε η διαφορά ήταν πολύ πιο δύσκολο να καλυφθεί τότε, σε σχέση με το τωρινό σύστημα 3-1-0, που αν δεν κερδίσεις έχεις πρόβλημα. Mετά τις 10 Μαϊου 1967 που ξανάρχισαν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, o Oλυμπιακός αντιμετώπισε στην προτελευταία αγωνιστική την ΑΕΚ, στις 10 Ιουνίου 1967. Το ματς έληξε 1-1. Πριν φτάσουμε εκεί, ο Ολυμπιακός ήταν ήδη 4 βαθμούς μπροστά, κάτι που επιβεβαιώνει αυτό που σου λέω, πως ήταν αδύνατο να καλυφθεί η βαθμολογική διαφορά Ολυμπιακού-ΑΕΚ στα 5 τελευταία ματς. Δες πρωτοσέλιδο της Ηχούς στις 5 Ιουνίου 1967.

http://i.imgur.com/hlldg8t.jpg

-Το 1967-68 η διαιτησία έσφαξε τον Ολυμπιακό σε πάρα πολλά ματς. Δες εδώ δημοσίευμα της αντικειμενικής εφημερίδας ''ΟΜΑΔΑ''.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/150314/klemmeno-protathlima-...

Στο ματς του πρώτου γύρου, που η ΑΕΚ κέρδισε 4-1 τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, παραιτήθηκε ο Μπούκοβι. Πολλοί παίκτες μας ήταν ''ματιασμένοι'' από τη Χούντα, για να εξωθήσουν σε παραίτηση τον Ούγγρο και να φύγει η ''κακή αντιχουντική'' διοίκηση Ανδριανόπουλου. Την επόμενη μέρα έγινε η μάζωξη των γαύρων στην Καστέλλα για να κρατήσουν τον Μπούκοβι.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130202/o-kosmos-toy-thryloy-...

Στο ματς του δευτέρου γύρου, έγινε πρωτοφανής διαιτητική σφαγή. Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά 0-1 στο ημίχρονο και έχασε 2-1 με ένα γελοίο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ κι ένα κραχτό που δεν δόθηκε υπέρ του. Μπορείς να το δεις στο link με τις σφαγές του Ολυμπιακού εκείνης της σεζόν, που παρέθεσα παραπάνω. Μάλιστα στα αποδυτήρια μετά το τέλος του ματς ο Μίμης Παπαϊωάννου της ΑΕΚ είπε ότι τέτοιο πέναλτι σαν κι αυτό που πήρε η ΑΕΚ δεν έχει ξαναδεί στη ζωή του. Αυτό θα το βάλουμε σε προσεχή ανάρτηση, μέσα από τη φιλοπαναθηναϊκή ''Ηχώ''.

-Στο πρωτάθλημα του 1972-73 ο Ολυμπιακός έσπασε το ρεκόρ άμυνας, πυ κρατάει από τότε. Είχε μια πολύ σφιχτοδεμένη ομάδα. Κέρδισε τον ΠΑΟΚ στο κρίσιμο ματς στο Καραϊσκάκη με 1-0, ενώ ο ΠΑΟΚ που ήταν μπροστά στη βαθμολογία έχασε 5-3 μέσα στην Τούμπα από την Παναχαϊκή στην πιο κρίσιμη στροφή του πρωταθλήματος κι έτσι έχασε τα αβγά και τα καλάθια. Ο ΠΑΟ μηδενίστηκε σε 3 ματς επειδή οι παίκτες του αποχώρησαν με διοικητική εντολή από το γήπεδο στο Ολυμπιακός-ΠΑΟ 3-2, που ο Συνετόπουλος έτρωγε κυνηγητό από τον Κωνσταντίνου. Από αυτό ευνοήθηκε ο ΠΑΟΚ που ακολουθούσε το πρόγραμμα του Ολυμπιακού και κέρδισε τον ΠΑΟ στα χαρτιά. Επίσης πολλές ομάδες άνοιγαν τα πόδια στον ΠΑΟΚ, επειδή διαμαρτύρονταν για την ''προκλητική διαιτησία υπέρ του Ολυμπιακού''. Το έκανε για παράδειγμα επισήμως ο Εθνικός, που έστειλε τα δεύτερα κόντρα στον ΠΑΟΚ, επειδή και καλά ''η διαιτησία μας αδίκησε με τον Ολυμπιακό'', κάτι που δεν επιβεβαιώνεται ούτε μέσα από το ρεπορτάζ της ''Ηχούς'', πόσω μάλλον από το 'ΦΩΣ''. Ο Ολυμπιακός ξεκληρίστηκε εκείνη την χρονιά και έχασε με παράνομες τιμωρίες πάρα πολλούς παίκτες. Στο Αιγάλεω ο διαιτητής Μουμτζής κατέσφαξε τον Ολυμπιακό. Υπήρχαν περιπτώσεις που μέχρι και η ''Ηχώ'' ωρυόταν ''μη αδικείτε άλλο τον Ολυμπιακό''.

-Συμφωνώ ότι ο καθένας έχει τα επιχειρήματά του. Ανοιχτό είναι το site, δεν σβήνουμε κανενός το σχόλιο, όποιος θέλει ας μας παραθέσει στοιχεία να τα συζητήσουμε. Στοιχεία εγώ για χρηματοδότηση του Ολυμπιακού από τη Χούντα δεν έχω βρει. Έχουμε βρει αυτό όμως, από αντικειμενική εφημερίδα.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130404/xoynta-kai-olympiakos

Αυτά έφτασαν πραγματικά στα ταμεία μας, πέρα από αυτά που ανακοίνωνε ότι ΘΑ δώσει η Χούντα, αλλά ποτέ δεν έδινε. Για του Ρέντη, η Χούντα ΘΑ μας έκτιζε γήπεδο. Δεν έχτισε τίποτε απολύτως και μάλιστα για πολλά χρόνια μετά τη Χούντα, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός δεν έπαιρνε επιχορηγήσεις από το Κράτος, επειδή οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις δεν αναγνώρισαν πως έπρεπε να πληρώνουν για τα χρέη που άφησε η Χούντα. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε ουσιαστικά τα έργα στου Ρέντη. Μπορείς να δεις αναλυτικά την υπόθεση με δεκάδες αποκόμματα και κρατικά έγγραφα εδώ.

http://www.redsagainsthemachine.gr/category/extras/renti

Ξαναλέω. Συζητάμε με όποιον θέλει, ό,τι θέλει. Εδώ ή οπουδήποτε αλλού μας υποδείξει αυτός που θέλει να τα πούμε. Όταν όμως παραθέτουμε στοιχεία για ένα θέμα, η συζήτηση πρέπει να γίνεται με στοιχεία κι από την άλλη πλευρά.

Εικόνα kostas alsoupoli

Το εχω γραψει πολλες φορες και δεν θα κουραστω να το γραφω συνεχεια...
Η σελιδα αυτη ειναι οτι πιο μαγκικο και ολυμπιακο κυκλοφορει στο διαδικτυο!!!!
Παραθετονται αληθειες και ιστορικα στοιχεια με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και ΟΝΟΜΑΤΑ και οχι φτηνη προπαγανδα του αισχυστου ειδους.
Οποιος εχει τα αρχιδια και στοιχεια να τα διαψευσει ας τα βγαλει στη φορα,ως τοτε τουμπεκιαστειτε και ανοιχτε τα γκαβα σας και μαθετε ιστορια, απογονοι του γκεμπελς και των συνταγματαρχων!!!!
Η ιστορια γραφτηκε και οτι και να κανετε αυτο δεν αλλαζει οσο παπα και να πουλησετε,οτι μαλακια και να σκαρφιστειτε και οσα ψεματα και να γραψετε.
Τα σεβη μου σε ολα την ομαδα του REDS AGAINST THE MACHINE και μακαρι να σας εχει ο θεος ολους καλα να συνεχιστε για πολλα χρονια να ξεβρακωνεται και να μαζευετε στριγκακια αλλοθρησκων,,,

Εικόνα apostolos gaganis

Finita la musica, passata la festa... Δεεεν χρειάζεται μετάφραση. Ααα, ρε Σάββα...

Εικόνα μαουνιέρης

Χουντοσιχάματα - δότες και λήπτες...

Εικόνα Chief Bromden

Και γήπεδο 100.000 θέσεων για την παναθα ο Παπαδόπουλος...Πως θα το γέμιζε; Με ημερήσιες εκδρομές από Μακρόνησο και με τις "αυθόρμητες " ζητωκραυγές εξασφαλισμένες...
Και μου πας ρε Σγουρε με μερικά πασαλειματα στη Λαγοφλωρο να εξασφαλίσεις πράσινες ψήφους; Εδώ έχουν πέσει στο τραπέζι πιο συμφέρουσες προτάσεις, διάβασε ιστορία ρε άρχοντα...
Ποιο Πολυτεχνείο και ποια Κύπρος , η παράγκα του Γουλανδρη τους έριξε για να μην γίνει το γήπεδο της Παναθας...

Εικόνα Ο πρώην πρέσβης

Δε με νοιάζει τι λέτε εσείς γαυράκια.

Ήταν ωραία χρόνια τότε...
Η Πανάθα μου ήταν στη θέση που της άξιζε.

Εικόνα savvas gridlock

Kαλώς τονε. Και δεν πιάσαμε ακόμη τα του Χουντέμπλευ καν...

Εικόνα DON

Αλύπητο, βίαιο, ασταμάτητο ..μήσι. Αυτό και μόνο σάββα. Μην σταματάς.

Εικόνα savvas gridlock

Oύτε καν ζεστάθηκα ακόμη. Εσύ ειδικά πρέπει να δεις τα μπασκετικά της ''Επανάστασης''. Με καλό αντιικό, γιατί η βρώμα που βγαίνει από εκεί διαλύει τα πάντα...

Εικόνα Mhtsaras

1968:ΠΑΝΑΘΕΝΑΙΚΟΝ ΕΤΟΣ....
Αχαχαχχαχαχαχαχαχαααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ρε σεις !Ευτούνο μου θυμέβει εκειό το Παναθεναικό κόμμα που κατέβηκε στις εκλογές...
Και κσέρετε κάτιτις ;
Διάβασα σε μνια εφημερίς ότι στις πρώτες εκλογάρες του Μαγιού πήρανε εβδομήντα κάτι πσήφους...
Τώρα πήρανε κάτι χελιάδες !
Πω ρε π@ύστη μου...Πώς αφκσάνονται έτσα οι...φλωράτζες ρε ;Τεκνοποιούνε μέσα σε ένα μήνα ;Περίεργο...
Πιο γρήγορα και από το μπολλαπλασιαζμό των...λαγών ρε !!!!

Εικόνα ΔΙΑΣ

είναι τυχαίο ότι το μνημόνιο με τη μόνη ΔΕΚΟ που δεν ασχολείται είναι αυτή με το τριφύλλι?

Εικόνα savvas gridlock

ΔΕΚΟ για'μένα, ΔΙΑ, είναι η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, ο ΟΦΗ και αρκετές ακόμη ομάδες. Το συνοικιακό σωματείο Κολωνακίου-Αμπελοκήπων είναι το ίδιο το ελληνικό Δημόσιο. Ο στενός τομέας, όχι ο ευρύτερος...

Εικόνα Hank

Χαχα..τι ειπε παλι!

Λοιπον
things to do

Να σου ετοιμάσω τη στηλη με τις ατάκες

Εικόνα ΔΙΑΣ

σαββα οι τρεις του βορρα και η δικεφαλη της αθηνας ειναι μη κυβερνητικές οργανώσεις...
αυτοι με το τριφυλι ειναι κατι σαν ΚΥΣΕΑ επι Ακη... ή και Κωστακη-Βουλγαρακη... μπιζνες ας γιουσουαλ...

Εικόνα savvas gridlock

Χαχα. Α ρε μύθε ΔΙΑ...

Εικόνα red apple

Το Υστερόγραφο Νο.4 είναι όλα τα λεφτά, Σάββα!
Δώσε πόνοοοοο!!!

Εικόνα SAVE WILLY

Βγαλε τους την πρασινη τσιμπλα απο τα ματια.
Οσο και να μην θελουν στο τελος ΘΑ ΔΟΥΝ

Εικόνα Hank

Ετσι, χώσε..

Εικόνα lost in space

Καλή αρχή σύγγαυροι.

Εικόνα Mhtsaras

Καλώς το Διαστημοχαμένο !Καλωσόρεπσες σύγγαυρε...

Εικόνα Hank

Καλως το φίλο..οπως θα καταλαβες, εδω ειναι ο καταλληλος χωρος για να συκεντρωθουν ολοι οι Lost in space συγγαυροι