BΓΑΛΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΗ ΓΑΥΡΙΛΑ



Κοιτάζω προς τα πίσω λίγο στη φετινή χρονιά και προσπαθώ να κάνω έναν απολογισμό. Τι παρακολουθήσαμε φέτος στον οργανισμό που λέγεται ''μπασκετικός Ολυμπιακός''? Πανηγυρίσαμε, δακρύσαμε, νιώσαμε δικαίωση, αλλά ταυτόχρονα και στο πρώτο μέρος αυτής της σεζόν απαξιώσαμε, βρίσαμε, χαρακτηρίσαμε εκεί που δεν έπρεπε, γενικώς εκτεθήκαμε πολλαπλώς. Είναι δυνατόν η επιτυχία να σκιάσει τα πάντα? Είναι σωστό να τουμπεκιαστούμε τώρα, στη λογική ''κατσαρόλια μαζέψαμε ρε, τι θες πια?'' και να πετάξουμε κάτω από το χαλάκι τα όσα στραβά βλέπαμε και συνεχίζουμε να βλέπουμε, ενώ αυτά παραμένουν? Μήπως τώρα είναι η ώρα, μόλις που έχει κατακάτσει η σκόνη, να τα πούμε όπως πρέπει και έξω από τα δόντια προς όλους και για όλα? Μήπως πάλι πρέπει να θεωρήσουμε την χρονιά μάθημα σε όλα τα επίπεδα και να πάψουμε να βγάζουμε άσχημα συμπεράσματα για τα της ομάδας, αφού σε μια τελική ''ξέρουν καλύτερα οι προέδροι''? Πάμε να τα βάλουμε όλα κάτω, σιγανάτα όμως, όχι όλα μαζί.
 
Ποιο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους αφούς Αγγελόπουλους όλα τα προηγούμενα χρόνια? Η απουσία μπασκετικής λογικής στις επιλογές τους. Ναι, για'μένα αυτό ήταν το πρώτο και όχι τα του παρασκηνίου. Θα τα πούμε κι αυτά, αλλά πρώτα και κύρια πρέπει να ιεραρχήσουμε τις αιτίες της αποτυχίας των προηγουμένων ετών, πριν καταλήξουμε στο ζουμί. Αν δεν το κάνουμε, ουσία και στόχο δεν θα βρούμε στον αιώνα τον άπαντα. Ξέρω, πολλοί ίσως στραβώσουν με αυτό το σχόλιο περί ''μπασκετικής λογικής'', αφού ''τι λέει ρε ο μάγκας, αυτοί πάνε και παίζουνε μονό με τις ώρες, ενώ βλέπουν ΝΒΑ και όλα τα πρωταθλήματα χρόνια ολόκληρα. Πλάκα μας κάνεις?''. Είναι άλλο πράγμα το τι κάνεις ως οπαδός και άλλο τι κάνεις ως πρόεδρος. Είναι άλλο πράγμα το ''ξέρω κάτι απ'έξω, επιφανειακά και στρογγυλεμένα'' και άλλο το ''από μέσα, με όλες τις λεπτομέρειες''. Όποιος διαφωνεί, μπορεί να αναζητήσει την αλήθεια σε ένα μπασκετικό φόρουμ από τα δεκάδες που υπάρχουν. Εδώ δεν έχει τέτοια. Το πρώτο κομμάτι, ο πρώτος τομέας που δίνει εξετάσεις ο χ,ψ διοικών τον Θρύλο, είναι η αποτελεσματικότητα στην πολιτική που ακολουθεί και ο τρόπος που επιλέγει να στήσει το μαγαζί του. Για μπασκετική λογική φυσικά, μπορούμε να κάνουμε λόγο ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ και όχι στη λίγκα του Βαζελακόπουλου, γι'αυτό και συζητάμε για τα εκτός των τειχών σε αυτό το σημείο. Τι βλέπαμε λοιπόν τα προηγούμενα χρόνια?
 
Μέχρι το 2008, που κατά δήλωσή τους σε συνάντηση με τη θύρα 7 πριν ένα χρόνο πήρανε πλήρως τα ηνία του μαγαζιού που λέγεται ΚΑΕ Ολυμπιακός και μπορούσαν να κάνουνε ό,τι θέλουν απερίσπαστοι, παρακολουθούσαμε το θέατρο του παραλόγου στην στελέχωση του ρόστερ. Αρχικά παίρνει τα κλειδιά ο Καζλάουσκας και πάει να φτιάξει μια νεανική ομάδα, με παίκτες που θα τρέχουν, θα βγάζουν πολλή ενέργεια στο παρκέ και σιγά σιγά, δουλεύοντας επίμονα στο ίδιο πλάνο, θα βελτιώνονται, ενώ αρκετοί από αυτούς ήταν και πιτσιρικάδες Έλληνες. Να αναφέρουμε μήπως την περιβόητη ''ελληνική γενιά του '85'', όσων γεννήθηκαν τότε δηλαδή, με πόσους παίκτες εκπροσωπούνταν στο ρόστερ μας, για να είμαστε πιο ακριβείς? ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2012? Πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί. Σίγουρα, με παίκτες τύπου Κουίνσι Λιούις και με Παπαμακάριους, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να στοχεύσεις στο πιο ψηλό σκαλοπάτι, αλλά είναι μια αρχή ώστε να πεις ''πάω σιγά σιγά να φτάσω στα ψηλά, κερδίζοντας βήμα-βήμα έδαφος''. Την όποια καλή προσπάθεια την πιστωθήκαμε στην Ευρωλίγκα, όπου όταν οι άλλοι αποκλείονταν με πλεονέκτημα έδρας από την Ταού, εμείς για ένα σουτ δεν σπάγαμε την έδρα της Μακάμπι των συνεχόμενων ευρωπαικών.
 
Έρχεται το τέλος της σεζόν 2005-06, ανακοινώνεται μέσω του Τύπου πως το μπάτζετ θα αυξηθεί κατακόρυφα και πάμε στο δεύτερο σημείο που περιμένουμε απάντηση. ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΓΚΕΡΣΟΝ? Υποτίθεται πως σάρωσες τη μεταγραφική αγορά τα προηγούμενα χρόνια με φερέλπιδες νέους μπασκετμπολίστες. Δεν πρέπει να πατήσεις σε αυτό? Δεν πρέπει να υπάρξει συνέχεια σε σχέση με αυτό που παρέδωσε ο Καζλάουσκας και ο όποιος νέος προπονητής να επιλεγεί για να αξιοποιήσει τα όποια περιουσιακά στοιχεία μόχθησες για να αποκτήσεις? Ο Γκέρσον θα εγγυηθεί αυτήν τη συνέχεια? Μήπως είναι ο προπονητής που θα κτίσει ομάδες και θα τις βελτιώσει σιγά σιγά? Μήπως είναι ο προπονητής που του αρέσει να δουλεύει με νέα παιδιά? Όχι βέβαια. Ο Γκέρσον ήταν, είναι και για όσο συντηρείται ακόμη κοντά και γύρω από μπασκετικές ομάδες θα παραμείνει ένας πολύ καλός διαχειριστής, ένας πολύ καλός μάνατζερ που μπορεί να φτιάξει την ψυχολογία των αθλητών του και να τους εμπνεύσει στα δύσκολα, στα κρίσιμα, αλλά κόουτς-εργάτης δεν είναι. Τις αδυναμίες της ομάδας δεν θα τις δουλέψει. Τα τρωτά σημεία της δεν θα κοιτάξει να τα φτιάξει. Τι θέλει λοιπόν στα χέρια του αυτός ο προπονητής? ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ. Παίκτες επιπέδου ΝΒΑ ή άντε ACB λίγκας στην χειρότερη. Τι του έδωσες να προπονεί? Πέραν των Άκερ, Ντόμερκαντ και Μασιγιάουσκας, προσέφερες Παπαμακάριους, Βασιλόπουλους, Στακ και Ζίζιτς. Κακοί παίκτες οι παραπάνω αναφερθέντες? Σε καμία περίπτωση. Στη φιλοσοφία του Γκέρσον όμως, χωρούσαν? Όχι βέβαια. Έδινε εντολή ο Γκέρσον για εκτέλεση γρήγορα στις επιθέσεις και συνεχές τρέξιμο, έτρεχε ο Άκερ και μετά από κάνα λεπτό κατέφθανε ο Μανώλαρος για στήριξη. Φταίει ο Μανώλης? Όχι. Φταίει ο Γκέρσον? Όχι. Ποιος φταίει? Τρίτο ερώτημα που θέλει απάντηση, αν και αυτό είναι ρητορικό όπως καταλαβαίνετε οι περισσότεροι. Αποτέλεσμα όλων αυτών το στραπάτσο με το διασυρμό από την Ταού. Για τα πηλοίδεια, παρακάτω.
 
Τελειώνει και αυτή η χρονιά και αφού λέμε όσοι είμαστε κοντά στο τμήμα ''δεν μπορεί, θα πήρανε το μήνυμα να αφήσουν επιτέλους κάποιον να στήσει σωστά και με βάση ένα πλάνο το μαγαζί'', βλέπουμε τα ίδια και χειρότερα στην στελέχωση του ρόστερ το καλοκαίρι του 2007. Από εδώ και πέρα και μετά το κάζο με το Μασιγιάουσκας, αρχίζει να δρα και μια κατάρα. Η ομάδα δεν αγοράζει σουτέρ. Ορκίστηκαν να μην ξαναπληρώσουν ποτέ τριποντάκια οι αφοί? Άλλαξαν τις απόψεις τους και ψάχνανε άλλου τύπου μπάσκετ? Δεν ξέρω, πάντως αυτό το πληρώσαμε πολλές φορές στην επόμενη πενταετία. Την ανισορροπία και την έλλειψη μπασκετικής λογικής στο κτίσιμο της ομάδας την πληρώνουμε όχι τόσο στην Ευρωλίγκα, αλλά στο πρωτάθλημα, όπου χάνουμε από έναν κάποιο... Κούβελα με τα πατσοκοίλια στην Πυλαία, για την κανονική περίοδο. Εκεί, το μπασκετικό κοινό της ομάδας που ''ξέρει τα βασικά του σπορ, δεν φωνάζει γκολ στα καλάθια και δεν τρώει κουτόχορτο'' -θα αναφερθούμε με ειδικές αναρτήσεις στον ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΦΥΣΟΥΝΑΣ ΤΟΥ ΣΕΦ στο μέλλον- πείθει τους αφούς και κάνουμε άλλο ένα πισωγύρισμα. Φεύγει ο Πίνι και έρχεται ο Γιαννάκης. Έφταιγε ο Πίνι ας πούμε που δεν ήθελε να βλέπει πικ εντ ρολ στην ομάδα, αλλά να παίζει άλλο μπάσκετ και του φέρνανε Βασιλόπουλους να προπονεί, πολυτάλαντους αέρινους ''ταχυδύναμους'' φόργουορντ. Έρχεται λοιπόν ο Γιαννάκης, αυτό το ''καμάρι της Νίκαιας'', πανηγυρίζουν οι μασόνοι -θα γελάσουμε πολύ στο μέλλον με το τι γράφανε κάποιοι από δαύτους και πώς κάνανε μετά τις κωλοτούμπες-, τσιμπάει και ο πολύς ο γκοζμάκης που πείθεται πως ''πάνω από όλα το πικ εντ ρολ, η άμυνα και οι περιστροφές στην επίθεση'' και πάμε στο μυθικό ''ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ''. Εδώ θα αναγνωρίσουμε, όσο κι αν με πειράζει και με ενοχλεί αυτό, μερίδιο ΚΑΙ στη θύρα 7, που τσιμπήσαμε τζάμπα και βερεσέ και φωνάζαμε αυτήν τη λακιαμά. Όχι εγώ, ΠΟΤΕ εγώ δεν φώναξα αυτό το... πράμα, αλλά φταίω ΚΑΙ εγώ, στο βαθμό που μου αναλογεί ευθύνη. Η ομάδα που έχει στηθεί με υλικό φιλοσοφίας Γιαννάκη, με Βασιλειάδηδες και Σχορτσιανίτηδες, όταν την αναλαμβάνει ο προπονηταράς αρχίζει και στρώνει. Έχουμε και τις μεγάλες δηλώσεις του Παναγιώταρου Βασιλόπουλου, αυτής της ''ψυχάρας'' που έχει δώσει όλο το είναι του για την ομάδα, για το πόσο άσχημη προπόνηση κάνανε επί Γκέρσον και τα υπονοούμενα μασόνων για τις πίτσες και τα ποτά που τους έταζε ο Ισραηλινός, με αυτά και με εκείνα η ομάδα βρίσκει μια χημεία. Κάνουμε εντυπωσιακές εμφανίσεις απέναντι στη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και έπειτα στη Μόσχα για τους ''8'', μέχρι να υποταχθούμε στο μεγαθήριο της ΤΣΣΚΑ.
 
Έρχεται λοιπόν το καλοκαίρι του 2008. Έχεις στον πάγκο σου το Γιαννάκη. Σε γλείφουνε οι μασόνοι, ότι ''επιτέλους κατάλαβαν πως το μπάσκετ δεν θέλει λεφτά. Ας αφήσουν το μπάτζετ''. Τι κάνεις τότε ως διοίκηση? Αρχίζεις και φέρνεις παίκτες από ΝΒΑ και από Μακάμπι. Πραγματικά ταλαντούχοι παίκτες, με πανύψηλο κασέ, που όμως περιμένουν καθοδήγηση από τον ''κάνε την ομάδα πάλι πρώτη''. Τι θα έπρεπε να κάνεις? Ή να γεμίσεις την ομάδα με παίκτες από ΤΣΣΚΑ και βάζελο, τύπου Σισκάουσκας ας πούμε, Χόλντεν, ή ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΓΚΕΡΣΟΝ, αν ήθελες να έχεις Τσίλντρες και μετά Κλέιζα. Διαφωνεί κανείς? Υπάρχει καλύτερος του Πίνι στη διαχείριση αστεριών με μεγάλο μπασκετικό ταλέντο? Η σούπα που παρατηρήσαμε, στο Βερολίνο το 2009 και στο Παρίσι του 2010, όπου μια ομάδα εκατομμυρίων ευρώ κόντεψε να μείνει έξω από το Βουγιόσεβιτς -αυτόν που αγαπά κάθε αναγνώστης του Παπαδογιάννη-, ενώ τα κρούσματα απειθαρχίας από ''αγαπημένα'' παιδιά αρκετών στα πέριξ της ομάδας ήταν εμφανή και σε 10άχρονο στην κερκίδα, δεν ήρθε από μόνη της. Κάποιος ευθύνεται. Εγώ να δεχτώ την επιθυμία του πατέρα Αγγελόπουλου για παραμονή του Γιαννάκη, ας πούμε, αν υποθέσουμε πως κάτι τέτοιο ισχύει. Δεν μπορώ να δεχτώ με τίποτε το ''θα αλλάξω τη φιλοσοφία μου, πάμε για παίκτες ΝΒΑ'' από τον προπονηταρά, το καλοκαίρι του 2009. 4 χρόνια δεν μάθατε τίποτε, αφοί Αγγελόπουλοι? Πώς δεχτήκατε κάτι τέτοιο, όταν το ακούσατε, αν ξαναλέω αληθεύουν οι παρασκηνιακές διαρροές για το τι συνέβη τότε? Και για να φτάσουμε στο ζουμί. Εσείς, με την ''τεράστια μπασκετική παιδεία'', που θα έλεγε και ένας Καρύδας, πώς εξηγείτε ότι την υγεία που έβγαλε η ομάδα στο δεύτερο μισό της σεζόν 2007-08 δεν την έβγαλε ποτέ ξανά επί των ημερών Γιαννάκη? Πώς γίνεται να κοντράρεις την ΤΣΣΚΑ στα ίσια με Βασιλειάδηδες και Γκριρ και με Τεόντοσιτς στα ντουζένια του-Παπαλουκά-Τσίλντρες-Κλέιζα να κινδυνεύεις να γίνεις περίγελος από τα αμούστακα του Βουγιόσεβιτς και να διαλύεσαι από την Μπαρτσελόνα, δίχως την παραμικρή αντίσταση?
 
Εκεί έρχεται ο Ντούντα. Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάκτυλό μου. Δεν τον ήθελα. Ήμουν εκεί το 1999 όταν δεκάδες οργισμένοι γαύροι απειλούσαν να τον στείλουν στο νοσοκομείο, μετά το 53-62 στον πέμπτο τελικό του ΣΕΦ, με τον Κόμαζετς ακόμη να περιμένει να μπει στο παρκέ. Ήμουν εκεί στο τρίποντο του Στογιάκοβιτς το 1998. Αυτές ήταν οι δικές του ομάδες, η άλλη που τα πήρε όλα, από άλλον στήθηκε. Πίστευα πως το συνδυασμό ''κτίζω ομάδα με τα βασικά του αθλήματος- παίρνω τίτλους'' δεν τον είχε. Το πρώτο ήταν το φόρτε του. Ο καλύτερος στην Ευρώπη, χρόνια τώρα, ειδικά στη δουλειά με νέους παίκτες και στη βελτίωση ομάδων. Οι παλιότεροι θα θυμούνται την ομαδάρα που είχε φτιάξει στον Πανιώνιο του 1996, μια ομάδα που για να την πετάξει έξω ο βάζελος έπρεπε να γίνει μια από τις μεγαλύτερες σφαγές στην ιστορία του ευρωπαικού μπάσκετ. Εμείς όμως θέλαμε και ικανό διαχειριστή. Άνθρωπο που στα κρίσιμα θα έπαιρνε τη σωστή απόφαση και δεν θα έκανε παιδικά λάθη. Εν πάση περιπτώσει, αυτόν επέλεξαν. Τι διαπίστωσε αυτός λοιπόν αμέσως? Πως αυτή η ομάδα δεν έχει φιλοσοφία. Δεν έχει ξεκάθαρο πλάνο, δεν έχει ρόλους. Ξαμολημένοι μέσα διάφοροι ταλαντούχοι παίκτες, δίχως την υποψία έστω προσπάθειας δημιουργίας μιας ομάδας με χημεία. Πήγε λοιπόν σιγά σιγά να πετάξει τη σαβούρα και να φτιάξει κάτι σωστό, έχοντας και το μείον της δραστικής μείωσης του μπάτζετ. ''Τον Σπανούλη και κανέναν άλλον'' είπε το καλοκαίρι του 2010. Τυχαίο λέτε? Ή μήπως είναι τυχαίο που μόλις στήθηκε μια ομάδα γύρω από τον Σπανούλη και έφυγαν όλα τα βαρίδια, εντός, εκτός και επί τα αυτά, η ομάδα τα πήρε όλα? Μήπως αυτό ήταν συνάρτηση όλων των παραπάνω? Μήπως ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΑΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΗΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ? Μήπως, εν τέλει, αυτός πρέπει να είναι ο οδηγός από εδώ και πέρα? Το κρατάμε αυτό και προχωράμε.
 
Πάμε και στα εντός των τειχών. Εδώ θα είναι άδικο να προβούμε σε ανάλυση για το τι είδαμε όλα αυτά τα χρόνια. Απέναντί σου δεν είχες μια πραγματικά πολύ μεγάλη ομάδα σε ευρωπαικό επίπεδο, όπως ΟΝΤΩΣ ήταν ο μπασκετικός Παναθηναικός του Ομπράντοβιτς. Απέναντί σου είχες μια ομάδα-καθεστώς, μια πρωτοφανή στα παγκόσμια αθλητικά χρονικά ΧΟΥΝΤΑ. Τι εστί μπασκετικός ΠΑΟ?
 
1)Η ομάδα που κάνει φιέστα, για τη σεζόν 2010-11, και στο διπλανό τραπέζι από τους παίκτες της, είναι μπασκετικοί δημοσιογράφοι, αυτοί που ''αγαπούν μόνο το μπάσκετ'' και ''είναι αντικειμενικοί'', κάποιοι εξ αυτών μάλιστα ενώ δουλεύουν σε δημόσια μέσα. 

 
2)Η ομάδα που χάνει το καλοκαίρι του 2011 το Νίκολας και 6 μήνες μετά αυτός είναι δίχως ομάδα, δίχως συμβόλαιο, για αποτοξίνωση... εεε διακοπές ήθελα να πω, στις Μπαχάμες, εκεί που έστελναν τους αθλητές τους οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ για ''να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες''. Μην πάει ο νους σας αλλού, έτρωγαν πολύ κρέας στην Ανατολική Γερμανία και έπρεπε να μάθουν να τρώνε και ψάρι. Μην το παρεξηγήσετε.
 
 
3) Η ομάδα που ο γιατρός της, ο Χάντζος, είναι διευθυντής του ΕΚΑΕ που προίσταται στην καταπολέμηση του ντόπινγκ.
 
4) Η ομάδα που τα γραφεία της είναι δίπλα από αυτά της μπασκετικής ΚΕΔ.
 
5) Η ομάδα αυτού του βίντεο
 
6) Η ομάδα των 24 διαιτητικών λαθών υπέρ της στον τρίτο τελικό του 2010 στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό, έναν τελικό που έκρινε και το πρωτάθλημα και του περιβόητου, θαμμένου και άγραφου κανονισμού που λέγεται non call, αλλά εφαρμόζεται μόνο υπέρ της, μπας και πάρει καμιά κούπα, λες και της έχουν λείψει. Και ναι, στον τελικό του 2009-10, γίνανε και 6 λάθη υπέρ μας. 24 με 6. Διαιτησία ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ 80-20, όχι στο και καλά, να'χαμε να λέγαμε, όπως κάνουμε πολλές φορές όλοι μας, χαρακτηρίζοντας τους διαιτητές.

7) Η ομάδα που έχει αναγκάσει τη ΦΙΜΠΑ να βγάλει ανακοίνωση ζητώντας συγγνώμη από την Μπαρτσελόνα, μετά το πρώτο ευρωπαικό που πήρε το 1996 στο Παρίσι, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 11-5-1996

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 11-5-1996

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 11-5-1996

http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=3659249

Συγνώμη από τη Μπαρτσελόνα ζήτησε επίσημα χτες η ΦΙΜΠΑ, παραδεχόμενη ότι στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, τα διαιτητικά λάθη διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. "Η ΦΙΜΠΑ πιστεύει ότι λάθη τέτοιου τύπου, θα πρέπει να διορθώνονται αμέσως και όχι στα διαιτητικά αθλητικά δικαστήρια" τόνισε εκπρόσωπος της ΦΙΜΠΑ, ενώ σε ανακοίνωση της διεθνούς ομοσπονδίας μεταξύ των άλλων τονίζεται. "Η ΦΙΜΠΑ ελπίζει ότι με αυτή την απόφαση, παρέχει στην Μπαρτσελόνα ηθική αποζημίωση για οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να προκλήθηκε ως αποτέλεσμα διαπραχθέντων λαθών τα οποία μπορεί να επέδρασαν στο τελικό αποτέλεσμα".

Οι λόγοι που οδήγησαν τη ΦΙΜΠΑ στο να ζητήσει συγνώμη από την ισπανική ομάδα, αποδεχόμενη ότι ότι έγιναν λάθη από τους διαιτητές και τη γραμματεία του αγώνα, έχουν να κάνουν με την προσφυγή της ισπανικής ομάδας στο αθλητικό δικαστήριο της ΔΟΕ. Προκειμένου να μην δημιουργηθεί προηγούμενο, με πιθανή καταδικαστική απόφαση, η ΦΙΜΠΑ υποχρεώθηκε να "πέσει" στα πόδια της Μπαρτσελόνα. Δικαιομένη ηθικά η ισπανική ομάδα απέσυρε την προσφυγή.

8) Η ομάδα που κάθε χρόνο, επιδοτεί τον αγνό γκοζμάκη της για τζάμπα εκδρομές. Μην πιάσουμε τα πιο παλιά, κάτι ευχαριστήριες ανακοινώσεις οργανωμένων του ΠΑΟ προς τους Γιαννακόπουλους. Θα τα δούμε εν καιρώ αυτά από μέσα προσκείμενα στον ΠΑΟ και θα κλάσουμε στο γέλιο, αλλά εδώ λέμε άλλο πράγμα τώρα. Βερολίνο, φέτος Πόλη με τα 100 ευρώ και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι επιδοτούμενοι εκ του ασφαλούς και όπου τους παίρνει να επιδίδονται σε βλαχομαγκιές, γιατί εκεί που έπρεπε, άφαντοι ή τα πόδια στο κεφάλι. Μία χρονιά κόπηκε η επιδότηση, πέρυσι στο φάιναλ φορ και στον τελικό Κυπέλλου. Έπεσε το κράξιμο σύννεφο, την είδανε επαναστάτες οι ''έντιμοι'' και βουρ και πάλι, ξανά, στο ίδιο έργο θεατές, με τις επιδοτήσεις. Μιλάμε εδώ για επιδοτήσεις ενοικίου, θέρμανσης και τα συναφή, μην παρεξηγείτε ό,τι διαβάζετε και βάλετε άλλα με το νου σας. Όχι μάγκες, μην το έχετε, αυτό, μέσα σας...
 
9) Η ομάδα που η διοίκησή της ανακοίνωσε πως αποχωρεί από το χώρο λίγο πριν αποδωθούν στο ΣΔΟΕ οι αναλυτικές καταστάσεις των διαιτητών του μπάσκετ από το 2005, όπως με έγγραφό του έχει ζητήσει από την ΚΕΔ. Μην το παρεξηγήσετε, συμπτωματικά τα δύο παραπάνω. Άσχετα μεταξύ τους. Ακόμη περιμένουμε να μάθουμε την τύχη αυτού του εγγράφου βέβαια, όπως και τις αναλυτικές φορολογικές δηλώσεις και το πόθεν έσχες των διαιτητών. Για να δούμε, σε καμιά δεκαετία δεν θα βγει? Ξεκαθαρίζουμε πως εμείς ως σελίδα εδώ δεν υιοθετούμε ακραίους χαρακτηρισμούς που υπαινίσσονται κάποια υπόγεια και ύπουλη διασύνδεση των δύο παραπάνω γεγονότων...
 
10) Η ομάδα που πέρυσι απέκλεισε με ''καταπληκτική'' διαιτησία και με μειονέκτημα έδρας την Μπαρτσελόνα, πριν προκριθεί στο final 4 της Euroleague, ενώ η καφετέρια του γιου του Κώστα Ρήγα στο Μπραχάμι κάηκε από αγνώστους. Συμπτώσεις, μην το παρεξηγήσετε. Μην το έχετε αυτό μέσα σας...
 
11) Η ομάδα των δεκάδων ντου των παραγόντων της στο γήπεδο ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, σε διαιτητικά καμαράκια, στα παρκέ και γενικότερα σε χώρους που δεν προβλέπεται να βρίσκεται κανείς παράγοντας. Τι να πιάσεις και τι να αφήσεις εδώ πέρα. Να πάμε στην πρόσφατη δήλωση του Ίβκοβιτς, για το ντου του Παύλου Γιαννακόπουλου στο παρκέ στον ημιτελικό ΠΑΟ-Πανιώνιος το 1996, που ακόμη και σήμερα θυμάται?

 

 

http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=461036

 

Aκόμα θυμάμαι τον αποκλεισμό μας στους ημιτελικούς από τον Παναθηναϊκό σε ένα ματς στο οποίο μας έκλεψαν! Eχω ακόμη τη φωτογραφία από το ημίχρονο, όπου ο κύριος Παύλος (σσ. Γιαννακόπουλος) τραβάει τον διαιτητή Kώστα Kορομηλά

 

Εδώ το βιντεάκι, από το 09:45 και μετά

 

http://www.youtube.com/watch?v=G5Xpyqet6-4

 

12) Η ομάδα που η διοίκησή της ΔΗΜΟΣΙΑ κουνώντας χαρτονομίσματα έβγαζε χαρτζιλικωμένους τους διαιτητές του τελικού του Βερολίνου το 2009 με την ΤΣΣΚΑ και ακόμη τιμωρείται.
 
13) Η ομάδα που η διοίκησή της δηλώνει ΔΗΜΟΣΙΑ πως... νίκησε 6 φορές όλη την Ευρώπη, προσβάλλει τους ομολόγους της του Ολυμπιακού και η τιμωρία της είναι χάδι.
 
14) Η ομάδα που επέβαλε τιμωρία του Ολυμπιακού με -2 βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα για ένα κέρμα σε έναν αθλητή της παλιότερα στη Γλυφάδα, αλλά σε δικό της εντός έδρας ματς που βγήκαν αεροβόλα στο παρκέ και χτυπήθηκαν αθλητές του Ολυμπιακού από τον αγνό, επιδοτούμενο κοσμάκη της, πλήρωσε πρόστιμο και τιμωρήθηκε μόνο η έδρα της.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=Q3XM2JR6xbA

 

15) Η ομάδα που η διοίκησή της έχει παραδεχθεί δημόσια πως κάποιες αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων του μπάσκετ είναι ''βασιλικότερες του βασιλέως'' και ούτε οι ίδιοι θα τις έπαιρναν, αφού ''δεν θέλουν εύνοια'' (καλά, εδώ γελάνε μέχρι και οι σοβάδες από τους τοίχους)... 
 
16) Η ομάδα που εν ενεργεία διαιτητής γυμνάζεται με φόρμα του ΠΑΟ στο γήπεδο του ΠΑΟ και αυτός δεν εξαιρείται από τελικούς που κρίνουν τρόπαια στην Ελλάδα, όταν η ίδια η διοίκηση του ΠΑΟ κάποιες φορές έχει ζητήσει την εξαίρεσή του από παιχνίδια της ομάδας τους, αφού είναι γνωστά τα οπαδικά του φρονήματα.

 

Να συνεχίσουμε? Αξίζει άραγε? Σταματημό δεν θα έχουμε. Απέναντι σε αυτό το καθεστώς, εσύ τι αντιπαρατάσσεις? Χαμόγελο? Γίνεται ποτέ, όταν ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ σε έχουνε δέσει, διαιτητές, δημοσιογράφους, ντόπινγκ, παράγοντες στο παρασκήνιο, αθλητική δικαιοσύνη, εσύ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣ? Όχι, κύριοι Αγγελόπουλοι, δεν γίνεται. Αυτός είναι και ο λόγος που η μεγάλη μάζα των ΟΠΑΔΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ πια, γύρισαν την πλάτη όλη την χρονιά στον μπασκετικό Ολυμπιακό. Σίγουρα, υπάρχουν κι άλλες αιτίες, όπως η κρίση, που δεν επιτρέπει σε ανέργους, μεροκαματιάρηδες που είναι απλήρωτοι για καιρό και φοιτητές-μαθητές να σκάνε σε δύο γήπεδα την εβδομάδα, αλλά ο βασικός λόγος για όλους εμάς που πονάμε λίγο παραπάνω το μπάσκετ λόγω βιωμάτων, ήταν η συμπεριφορά αυτή της διοίκησης. ΔΕΝ θέλουμε να ''λαδώσετε'' στο παρασκήνιο. ΔΕΝ θέλουμε να χρηματοδοτείτε δημοσιογράφους ώστε επικοινωνιακά να μας αβαντάρουν. ΔΕΝ θέλουμε την οποιαδήποτε ανήθικη, ανέντιμη κίνηση εκ μέρους σας. Πολλοί εκεί γύρω σας ίσως σας έχουνε ψήσει πως ''αυτοί ζητάνε να λαδώσετε κόσμο, έτσι έχουνε μάθει'', αλλά ΠΟΤΕ εμείς δεν θελήσαμε κάτι τέτοιο. ΠΟ-ΤΕ. Τι θέλουμε? Να φέρουμε ένα παράδειγμα? Έχεις χάσει μετά τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ το 2010, στον τρίτο τελικό του ΟΑΚΑ. Βγες δημόσια και ΞΕΥΤΙΛΙΣΕ ΤΟΥΣ. Στείλε κάποιον στα γραφεία της ΚΕΔ να αναποδογυρίζει τραπέζια, να φωνάξει, να κάνει σαματά. ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, όχι στα μουλωχτά. ΔΗΜΟΣΙΑ. Εσύ, όχι οι μπράβοι σου. Ένας παράγοντας της ΚΑΕ έστω, αν δεν θες να λερώσεις το ''ίματζ'' σου, μην πω καμιά κουβέντα για αυτές τις λέξεις... Δείξε μου, σε εμένα τον απλό οπαδό, που κόντευα να μείνω στον τόπο από το τσίτωμα, ότι κι εσύ τρελάθηκες. Αρρώστησες από όσα είδες. Αντ'αυτού, εσύ τι έκανες? Διέρρευσες μια δυσαρέσκεια και ένα βιντεάκι ΠΟΥ ΑΠΕΣΥΡΕΣ ΜΕΤΑ στην επίσημη ιστοσελίδα σου, με αποτέλεσμα να απαντήσουν επίσημα οι Γιαννακόπουλοι στη...διαρροή σου. Δηλαδή, ΚΑΙ χάνεις, ΚΑΙ δεν μιλάς, ΚΑΙ ακούγονται μόνο οι άλλοι. Θα πει κάνας ''έξυπνος'' τώρα ''ε και? Άντε και τα έκανε αυτά. Τι θα κερδίσεις? Θα αλλάξει συμπεριφορά η διαιτησία?''. Θα κερδίσει ΕΜΕΝΑ η ΚΑΕ και πολύ κόσμο ακόμη. Σου αρκεί αυτό φίλε, σε εσένα που ρωτάς? Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο τα court seats, ούτε το κοινό που βλέπει ΝCAA. Ο Ολυμπιακός έχει έναν κόσμο περήφανο και κατά βάση εργατικό, λαικό, που ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ. Δεν είναι ένδειξη επιπέδου το να σε κυνηγάνε και να μην μιλάς. Κάτι άλλο είναι. ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΛΕΜΕ, όχι να μεταχειριστείς τα άτιμα μέσα των απέναντι. Και προσέξτε, για πρώτη φορά φέτος είδαμε ΨΗΓΜΑΤΑ αντίδρασης. Είδαμε ας πούμε αντίδραση απέναντι σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους, αντίδραση απέναντι στη διαιτησία, έστω με χιούμορ, ΚΑΤΙ ΕΙΔΑΜΕ. Αρκεί αυτό? Όχι. Δεν αρκεί. Θέλουμε κι άλλα. Θέλουμε να γίνετε, κύριοι Αγγελόπουλοι, ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ, όπως ο κόσμος του Ολυμπιακού. Θέλουμε να ακούτε τον κόσμο του Ολυμπιακού. Δεκάδες φορές οι παρατρεχάμενοι διέρρεαν τα γνωστά βαζέλικα ότι ''αυτοί μεροκάματο θέλουν, αν τους τα δώσετε θα ηρεμήσουν'' και ούτε για αστείο δεν αναφέρθηκε ποτέ κάτι τέτοιο από οπαδούς του Ολυμπιακού, όσες φορές βρεθήκαμε από κοντά, κάτι που το ξέρετε πολύ καλά και εσείς το επισημάνατε πρώτοι. (Φυσικά, εκεί, σε αυτές τις διαρροές, ήταν από πίσω για να σιγοντάρουν και να αβαντάρουν επικοινωνιακά και το τσούρμο των μπασκετικών βορειοπροαστιωτών φιλάθλων του Ολυμπιακού, ποιου Ολυμπιακού δηλαδή, του μπάσκετ καλύτερα, αλλά για αυτούς, άλλη φορά, όπως είπαμε). Εδώ φτάσαμε σε σημείο γνωστός ΒΑΖΕΛΟΣ που πληρώνατε για να είναι στο τεχνικό τιμ επί Γιαννάκη να λέει πως ''δεν ήρθανε στο Μαρούσι να δούνε παιχνίδι μπάσκετ, αλλά για να την πέσουν στο σύνδεσμο του ΠΑΟ πιο κάτω'', όταν ο κόσμος του Ολυμπιακού στήνονταν στη βροχή για ένα εισιτήριο στην ουρά ενός γηπέδου όπου θα κρίνονταν το πλεονέκτημα έδρας για εκείνη τη σεζόν και στο τέλος τρώγαμε άκυρο και μέναμε έξω. Λες κι αν θελήσουμε να πετύχουμε τη Γιάννα, δεν θα βρούμε αφορμές στο μέλλον. Τελειώσανε αυτά? Περάσανε? Μακάρι. Ειλικρινά το πιστεύω, απλώς πρέπει να ειπωθούν, για να μην νομίζει κανείς πως φύγαμε ορισμένοι οπαδοί από το ΣΕΦ, ώστε να αλωνίζουν τα ΒΠ, επειδή έτσι μας την βάρεσε ή επειδή θέλουμε μεροκάματο και ''λαδώματα'' στο παρασκήνιο. Εμείς, απλοί οπαδοί είμαστε. Δεν βάζουμε τα λεφτά μας ως επένδυση στην ΚΑΕ, πέραν των εισιτηρίων και οποιουδήποτε άλλου τρόπου στήριξης μας ζητηθεί από την εκάστοτε ΚΑΕ. Εσείς τα βάζετε και εμείς ΤΑ ΠΟΝΑΜΕ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Το μυαλό μου κοντεύει να εκραγεί όταν σκέφτομαι πως με βάση τους ισολογισμούς που έχουν δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, έχετε βάλει από την τσέπη σας πάνω από 100 εκ. ευρώ όλα αυτά τα χρόνια που είστε στην ΚΑΕ και τώρα μόλις ήρθε η ανταμοιβή. Σε λίγο καιρό θα βάλουμε αναλυτικά στην ενότητα Propaganda hides your scum και τα μπάτζετ των ΚΑΕ από το 1997 και μετά, ώστε να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Απίστευτα λεφτά, που κανείς άλλος ποτέ δεν έχει βάλει στο χώρο του μπάσκετ και μόνον ο ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΣ ΤΙΤΑΝΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ έχει βάλει πιο πολλά στο ποδόσφαιρο, σε πολλά περισσότερα χρόνια όμως και φυσικά σε άλλο σπορ. Έχετε κάνει δηλαδή τη ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ και έχετε πάρει 4 τρόπαια μόνο, όταν ο μπασκετικός ΠΑΟ  στο ίδιο διάστημα κυριάρχησε σε Ελλάδα και Ευρώπη με αρκετά μικρότερο μπάτζετ. Εμείς λοιπόν, που δεν έχουμε τα πολλά λεφτά, επομένως δεν γίνεται και να τα σκορπάμε όπως εσείς, εμείς που δεν έχουμε ανθρώπους στη δούλεψή μας να μας ενημερώνουν για τα του Ολυμπιακού και να τους πληρώνουμε, ακούμε κατά καιρούς διάφορες ιστορίες για εκβιασμούς, για κασέτες, για πληρωμές διαιτητών, για δωράκια και και και. ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ από αυτά. Απλώς τα ακούμε. Εσείς τα ακούτε? Αν ναι, τι κάνετε κύριοι Αγγελόπουλοι? Σκυλιάζετε? Τσιτώνετε? Έστω κι αν δεν τα πιστεύετε, μόνο στις ''φήμες'' τέτοιου είδους, πώς ξηγιέστε? Πιστεύω πως τρελαίνεστε. Όσες φορές έχετε συναντηθεί με την ηγεσία της 7, αυτό καταλάβαμε όλοι. Αρρωστάκια είστε και το διαπιστώσαμε. Θέλουμε να το δούμε κιόλας ΔΗΜΟΣΙΑ αυτό. Πιο πολύ, πιο έντονα, πιο Ολυμπιακά. 
 
Για να κλείσουμε λοιπόν, γιατί ήδη το κείμενο έχει πάρει τεράστια έκταση. Εγώ προσωπικά, ως ένας άνθρωπος που 19 χρόνια ήμουν κοντά στην ομάδα μπάσκετ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, οικογενειακό ή ατομικό, παράτησα φέτος την ομάδα και αυτή τα πήρε όλα. Πήρα το μάθημά μου, σκληρό και οδυνηρό και θα ξαναγυρίσω. Εγώ που δεν ήθελα τον Ντούντα, πήρα το μάθημά μου και πλέον θα μετράω δυο και τρεις φορές το τι λέω για τόσο μεγάλες προσωπικότητες του αθλήματος. Εσείς, κύριοι Αγγελόπουλοι, πήρατε τα δικά σας μαθήματα? Αν ναι, πάρτε όποιον προπονητή θέλετε, αλλά στήστε την ομάδα όπως αυτός ξέρει να δουλεύει και με βάση το υλικό που αυτός ξέρει να προπονεί. Όχι πάλι βαφτίσια. Όχι να δώσουμε ρόστερ Γιαννάκη σε Γκέρσον ή το ανάποδο. Όχι να ακούτε από κάναν Τριφούνοβιτς, λέω εγώ τώρα, ατάκες όπως ''εγώ Κλέιζα θέλω'' και να το δέχεστε, όταν αυτός είναι για υλικό Χέμοφαρμ και Σλόγκα. Επίσης, όταν επιχειρήσουν και πετύχουν να μας ξανασφάξουν, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ. ΒΑΡΕΣΤΕ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. Ολόκληρη Citibank στάθηκε προσοχή σε εσάς και ανέχεστε από έναν τύπο που προτιμάει τις γραμμές (ψυχαναγκαστικός εννοώ, πώς ας πούμε κάποιοι τύποι όταν περπατάνε επιδιώκουν να αποφύγουν τις γραμμές στο πεζοδρόμιο? Ε, αυτός κάνει το ανάποδο, προσπαθεί να τις πατήσει. Μην την πάτε αλλού τη δουλειά και το παρεξηγήσετε ορισμένοι που διαβάζετε) να αλωνίζει ανενόχλητος? Εγώ δεν το δέχομαι. Γιατί τώρα, σε πρώτη φάση, απλώς ξαναγυρίζουμε στο ΣΕΦ όσοι παλιοί φύγαμε. Για να επιστρέψουμε όμως και στο ΓΑ... ΤΟΥΣ ΤΗ ΜΑΝΑ ΑΓΓΕΛΟ-ΠΟΥΛΕ (γάζωσέ τους, τα παντελόνια τους εννοούμε, μην το παρεξηγήσουν κάποιοι), θα χρειαστεί χρόνος. Πολύς. Και είναι κρίμα ΚΑΙ αυτή η προσπάθεια να μείνει ημιτελής.
 
ΥΓ. Το κείμενο αυτό, παρά το ότι γράφεται από έναν ΟΠΑΔΟ του Ολυμπιακού, ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΥΡΑ 7 και κανέναν άλλον πλην του γράφοντος. Το λέω και το ξεκαθαρίζω, επειδή αυλικοί ή εν δυνάμει αυλικοί υπάρχουν πολλοί και μπορεί να μεταφέρουν ό,τι θέλουν, όπου θέλουν και όπως τους συμφέρει. Μιλάω εγώ και κανείς άλλος πλην εμού ή μέσω εμού. Το ποιος είμαι εγώ που μιλάω, ας το ξέρουν όσοι πρέπει. Για τους πολλούς που θα τσινήσουν με όσα διαβάσουν, είμαι ένας που όταν εσείς δεν είχατε γεννηθεί ακόμη, πόσο μάλλον να αρχίσετε τα όνειρα για μια θέση στη φυσούνα του ΣΕΦ ώστε να ''αναγνωρίζετε τη μεγάλη αξία του μπασκετικού ΠΑΟ'', έσκαγε στο Παπαστράτειο με κοντό παντελονάκι μαζί με όλη του την οικογένεια. Επίσης, είμαι ένας από αυτούς που βρέθηκαν στην Πόλη φέτος -και στο Βερολίνο το 2009-, παρά το ότι οι αυλικοί προέβλεπαν ''αποχή των οργανωμένων, αφού δεν έπεσε το χαρτζιλίκι'', με κασερωτή και σκαστή μια 700άρα, την ώρα που άλλοι ταξίδευαν με 100 ευρώ και δεν μιλάω για γαύρους. Και εκεί στην Πόλη, από αυτά που έζησα, έμεινα στο ξενοδοχείο και δεν βγήκα καθόλου έξω μετά την κούπα με το σουτ του Πρίντεζη, από τύψεις, αμηχανία, ανείπωτη δικαίωση και ό,τι στο διάολο μπορείς να πεις πως ένιωθα, που καλά καλά δεν ξέρω τι είναι ακόμη. Α, και κάτι ακόμη. Ο τίτλος πάει ΜΟΝΟ στο ''να ακούσουν τον κόσμο του Θρύλου οι Αγγελόπουλοι''. Σε τίποτε άλλο. Φυσικά και είναι γαύροι και ποτέ δεν αμφισβήτησα εγώ τα ολυμπιακά τους φρονήματα. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Μαζί μας ήταν μια ζωή στην κερκίδα, μαζί μας θα είναι και αύριο, πιστεύω, αν κάποια στιγμή φύγουν από το μπάσκετ του Θρύλου-μετά από καμιά 40 χρόνια εννοώ-. Μετά από αυτά, ρουφιανέψτε ελεύθερα όσοι θέλετε...

Σχόλια

Εικόνα sada

tha sinexisw egw me merikous logous akoma pou apodeikniei tin agnotita twn proedrwn mas
17)na fwnazoun apo ta megafwna ton proponiti tis ethnikis ellados karagkiozi kai san episimi antidrasi na meneis vouvos....kserontas oti ta mme logw vrwmias tha aposiwpiisoun to gegonos.me auton ton tropo einai san na sibrateis mazi sou dld na thewreis oti autos pou tou dwses ta kleidia na analavei einai ontws karagkiozis
18)na akous apo ton komisario persi sto 4o teliko ti thelete re mia xara SAS ferthikame..prwto plithintiko kai iperaspisi twn filwn tous
19)o tipos me tin prasini forma pou prothermenotan na leei sto sef fetos me anoiktes kameres kai mikrofwna tha se g.... re tha se teleiwsw.me poion tropo re palikara tomy?ousiastika dld na sfirizei enas hooliganos otan prin liga xronia epaize bakaliarous stin lauriou me prasini forma kai koukoula kai tha borouse autos na tan stin thesi tou filopoulou
20)i omada pou paleuei gia 3 amerikanous kai sto telos exei enan to akoute enan oxi allo karvouno
21)oi proedroi tis oi megalwmenoi sto america me paideia basketiki stin pio epektatiki xwra tou kosmou,pou mathainei se autous pou filoksenei na g... kai na dernoun,tous pernaei tin nootropia mono stis epixeiriseis kai oxi sto basket pou trwne tin mia fapa meta tin alli
22)me ton vasilakopoulo,ton anthrwpo vrikolaka ton alatza me ta podia dimetra kai to stomaxi tourla exoun tis kaliteres twn sxesewn
23)dn milame gia mia kai 2 klopes milame gia 9 prwtathlimata klemmena 5 kipella kai 1 evrwpaiko...dld sinolika milame gia 15 titlous mousantenious me diaitisies oxi 80-20 alla 1873269481313-0 milame gia mats na dialiontai ta miniggia mas kai autoi vouvoi na koitane kai na stelexwnoun tin omada me vazelous papaloukas,vasilopoulous igetes tis thiras 13
24)milame savva gia anthrwpous pou dilwnoun basketikoi otan sta antistoixa xronia tous o olympiakos g... kai ederne stin bala kai autous tous glikaine o diakoulas o barlos kai o melini...
25)milame gia proedrous pou exoun san antipalous tipous pou tous peftoun ta sovraka on camera gia tipous pou exoun to akatalogisto kai dn boroun na tous antimetwpisoun
opws eipes kai si an aparithmiseis epixeirimata vriskeis 1200 kai 32000
mas eftasan sto simeio na sixathoume ton olympiako mas,tin asxolia mas,tin agapi mas,na theloume na kleisoume tis tileoraseis me auta pou vlepame.
egw an dn dw tis sfages pou eida kata mas kata tous dn tha tous sigxwrisw pote...ta gentlemanalikia dn tairiazoun edw otan blekeis me ta skata anagkastika ta katharizeis dn pasaleivesai san gourouni.
oxi ton mparzwka omws re afoi vazeloi oxi ton mpartzwka min kseftilizete kai allo ton olympiako mas ante se alli paralia

Εικόνα savvas gridlock

Γεια σου sada.

Πολύ σωστά είναι όσα προσθέτεις για το τι εστί μπασκετικός λαγός. Άπειρα πράγματα μπορούμε να βρούμε να πούμε. Καταλαβαίνω πολύ καλά το σκύλιασμά σου και την απογοήτευσή σου, αλλά χάνεις το δίκιο σου όταν λες τους Αγγελόπουλους ''αφοί βάζελοι''. Ξέρω, δεν τα εννοείς, απλώς έχεις ξενερώσει. Αν όμως λες βάζελους αυτούς που έχουν ξοδέψει 100 εκατομμύρια ευρώ στον Θρύλο, δίνεις το δικαίωμα σε κάποιον που είναι ''μπασκετικός'' να σου πει ''κοίτα τα λαμόγια, θέλουν να τους φάνε επειδή δεν είναι βρωμιάρηδες οι πρόεδροι''. Αν δεν είμαστε προσεκτικοί σε όσα λέμε, τζάμπα δίνουμε λαβές στον κάθε πουθενά. Eγώ καταλαβαίνω μια χαρά το τι λες και πώς το λες, αλλά ο αυλικός δεν το καταλαβαίνει, μεταφέρει ό,τι θέλει και χάνουμε όλοι τον στόχο. Στόχος δεν είναι οι Αγγελόπουλοι. Στόχος είναι να ακούσουν οι Αγγελόπουλοι τον κόσμο. Όχι να φύγουν από την ΚΑΕ. Να αλλάξουν, να στρώσουν. Λάθη όλοι κάνουν και δεν είναι εύκολο να βρεις Βαγγέλα, που ήρθε και με την πρώτη τα κάνει όλα σωστά, με πλάνο, με σχέδιο, με οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και με αντίδραση άμεση σε όλα τα στησίματα του ψηλού Σισέ. Γι'αυτό είμαστε εδώ εμείς, να τους τα λέμε και να τα ακούνε, μπας και τα χωνέψουν. Καλοπροαίρετα όμως. Με σχόλια για ''βάζελους'', δίνεις το δικαίωμα στον χ,ψ παρατρεχάμενό τους να σε βγάλει κακοπροαίρετο, να αρχίσει να μιλάει για μεροκάματα και άλλα τέτοια πουστριλίκια, που τα σκέφτομαι και ανεβάζω πίεση...

vasilopoulous igetes tis thiras 13

autous tous glikaine o diakoulas o barlos kai o melini...

ton anthrwpo vrikolaka ton alatza me ta podia dimetra kai to stomaxi tourla

Χαχαχα, α ρε μύθε sada. Αρρώστια είσαι ρε πούστη...

Εικόνα dion

Α ναι, και κάτι για τον Ντούντα. Το "ο Ντούντα μπορεί μόνο να φτιάχνει ομάδες από το μηδέν κι όχι να κάνει διαχείριση" με το "η ομάδα που τα σάρωσε όλα από άλλον είχε στηθεί", δηλαδή ο Ντούντα έκανε απλά διαχείριση, όπως θα έλεγε και μια ψυχή, δεν παίζουν μπουνιές μεταξύ τους?

Εικόνα savvas gridlock

Είπα να μην απαντήσω εδώ, γιατί όπως έγραψα και στο DON από κάτω, δεν έχω καμία όρεξη να υπερασπιστώ πλέον τον πολιτικάντη Ιωαννίδη -πού κατήντησες...-, αλλά απλώς και μόνο για να ξεκαθαρίσω το τι πιστεύω και γιατί το πιστεύω, δες το παρακάτω βίντεο.

http://www.youtube.com/watch?v=7vX9f0b3IDo

Aπό το 03:47 και μετά, ο τότε αρχηγός της ομάδας του 1997 Σιγάλας εξηγεί το γιατί σηκώσαμε τρεις κούπες. Όταν παίζαμε όπως ήθελε ο Ντούντα, χάναμε από το ΒΑΟ. Όταν το αλλάξαμε και γυρίσαμε στα του Ιωαννίδη, κάναμε τρεμπλ. Μιλάμε για το παιχνίδι από τη ρακέτα, μιλάμε για την ψηλή πεντάδα, όπως είχαμε συνηθίσει πέντε χρόνια και μας κατηγορούσαν για αυτό, μιλάμε για πολλά πράγματα, που αν παρακολουθούσες τότε, θα τα θυμηθείς γρήγορα.

Δεν θα επανέλθω. Ας τα δει κάνας ρουφιάνος και ας τα μεταφέρει στο Μακεδονομάχο Ιωαννίδη αυτά, μπας και καταλάβει την κατάντια του. Πού θα μπορούσε να είναι και πού επέλεξε να κολλήσει...

Εικόνα dion

Τεράστιος Σάββας!

Για τους Αγγελόπουλους, σίγουρα έχουν κάνει λάθη. Σίγουρα θα κάνουν κι άλλα στο μέλλον, έχουν όμως αποδείξει ότι πονάνε την ομάδα όσο εμείς και δείχνουν να μαθαίνουν από τα λάθη τους. Αργά θα πει κάποιος, αλλά μικρή σημασία έχει, αυτό που μετράει είναι να κάνεις σταθερά βήματα μπροστά, έστω και μιρκά.

Όσον αφορά τις ζέλες, θα ήθελα να δω και μια αναφορά στον Μπατίστ, τον τύπο που έχει εγκταλείψει μετά από τροχαίο άνθρωπο ετοιμοθάνατο κι έτρεχε να κρυφτεί. Τί απέγινε η υπόθεση δεν έμαθα ποτέ, πάντως σίγουρα πέρασε στα ψιλά, ενώ ξαφνικά έπεσε σιωπή σε όλα τα μέσα. Τον τύπο που δήλωσε ότι αυτό εδώ

http://www.youtube.com/watch?v=8Y6PzxZjBPU

έγινε καταλάθως κι ακόμα και σήμερα παρουσιάζεται από τους δημοσιογράφους ως "εξαιρετικό παιδί". Αν είναι δυνατόν...

Εικόνα savvas gridlock

Έχεις δίκιο Διονύση. Θα αναφερθούμε ειδικά στον κουραμπιέ αυτόν στο μέλλον. Του αρέσουν οι κουραμπιέδες εννοώ, μην την πάει κανείς αλλού τη δουλειά...

Εικόνα DON

Αδελφέ μου Σάββα ας πω το σχόλιο μου.

Συμφωνώ με όλα όσα λες μέχρι το σημείο που λες για τις μεταγραφές καλοκαιριού. 2009. Τυγχάνει να είναι και οι πρώτες που σχολίασα σαν blogger. Εκεί ευθύνεται 100% ο Παναγιώτης Γιαννάκης και εξηγώ.

ΔΕΝ επέλεξε κανένας Αγγελόπουλος να αφήσεις τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ Άντερσεν-Λόρμπεκ να πάνε στην Μπαρτσελόνα (και λίγους μήνες μετά στο Βερολίνο να σπάνε πλάκα μαζί μας στο μικρό τελικό) και να δώσει πακτωλό μυριών στον Νίκολα Βούισιτς και στον "με αυτόν θα πάρω την Ευρωλίγκα" Ζόραν Έρτσεγκ. Ο Βούισιτς δυστυχώς ήτανε επιλογή Γιαννάκη 100% γιατί ήθελε ένα playmaker ρακέτας και δεν ξέρω και εγώ τι, όπως ήτανε και ο Ερτσέγκ. Όταν χαλάς ένα μεγάλο ποσοστό του budget σε 2 παντελώς αποτυχημένες μεταγραφές είναι λογικό να σε γαμάνε μετά και συγνώμη αλλά εφόσον είχες τον Γιαννάκη έπρεπε να τον στηρίξεις στα ΘΕΛΩ του. Αλλιώς τον απολύεις. Ακόμα και ο Τσίλντρες ήτανε μεταγραφή ΓΙΑΝΝΑΚΗ γιατί αυτόν ήθελε και όχι άλλους πιο "παλαβούς" όπως ο Ricky Davis π.χ.!

Συμφωνώ και 100% στα του Ντούντα και έχω τις διαφωνίες μου τα έχουμε και πει και πριβέ άλλη φορά για το "ομάδα του Ιωαννίδη" το 1997 και "ομάδες Ντούντα 1998-1999"...ΔΕΝ επέλεξε ο Ντούντα να πάει με Βούκσεβιτς και Χόκινς αντί Ρίβερς και Σιγάλα ούτε επέλεξε ο Ντούντα να έχει τον Άριαν τον Κόμαζετς και ο άλλος τον Μποντιρόγκα...Άμα θες το αναλύουμε και περαιτέρω.

Κατά τα άλλα τι άλλο να προσθέσω? ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ μέχρι και στα θαυμαστικά! Απλά για τα λάθη του ΚΑΘΕ νεόκοπου παράγοντα αγγελόπουλου, κόκκαλη ή άλλου εγώ δίνω ελαφρυντικά γιατί και ο Σωκράτης πριν την έλευση Ντούσαν και το μυθικό "αν τον φάτε και αυτόν θα φύγω και εγώ" και μετά την ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ που στήθηκε, έκανε τραγικά λάθη. Απο αλέφαντο μέχρι λίμπρεχτς και απο διαμαντόπουλο μέχρι γιεκινί και κρεμενλίεφ...Το θέμα δεν είναι να μην κάνεις λάθη. Το θέμα είναι να μαθαίνεις απο αυτά και αν θες και την άποψη μου οι Αγγελόπουλοι στην περσινή ανακοίνωση "αποχώρησης" το είπανε τίμια, αντρίκεια και παντελονάτα. ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΗ :

"Δεν μεταθέτουμε σε κανέναν τις δικές μας ευθύνες. Δεν το κάναμε ποτέ και δεν πρόκειται να το κάνουμε τώρα. Στην πορεία μας ασφαλώς κάναμε και λάθη. Γίναμε πολλές φορές δέκτες κριτικής. Η καλοπροαίρετη, έστω και σκληρή, ποτέ δεν μας ενόχλησε."

Αυτά απο εμένα Σάββα μου και μην σταματάς!

Εικόνα savvas gridlock

DON, σίγουρα θα κάνουν λάθη οι Αγγελόπουλοι. Όλοι κάνουν λάθη, κι εγώ ομολόγησα τα δικά μου. Περιμένω να μου δείξουν ότι μαθαίνουν από τα δικά τους. Είναι εδώ, σκορπάνε ΚΑΡΑΒΙΑ με λεφτά και περιμένουμε δικαίωση. Όλοι μαζί την περιμένουμε. Ποια θα είναι η δικαίωση? ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ, απανωτά πρωταθλήματα και ευρωπαικά. Ο Έρτσεγκ, που ανέφερες, υπέγραψε στην ΤΣΣΚΑ όπως ξέρεις του Μεσίνα, ενώ στην Τουρκία έβγαλε μάτια. Το τρίποντό του μέσα στη Μαδρίτη εγώ δεν το ξεχνάω, ούτε το τι έκανε στον Πανιώνιο, που μας έκοψε το πλεονέκτημα έδρας πρόπερσυ. Για την απαξίωση του ρόστερ, του ΤΡΟΜΕΡΟΥ ρόστερ που είχαμε, ευθύνεται η λίγκα του Βαζελακόπουλου, που μετέτρεπε τον Αντωνάκη το Φώτση σε υπερπαίκτη και βάφτιζε τον χ,ψ Έρτσεγκ ''κρέας''. Σε ένα καθαρά άθλημα ψυχολογίας, που ανάλογα με το πώς νιώθεις μπορεί να βλέπεις το καλάθι ως βαρέλι ή ως μύτη βελόνας, γνωρίζοντας πως θα σε αβαντάρουν οι γκρι, όλα θα σου βγαίνουν. Έτσι ο Αντωνάκης θα έχει όχι 6/6 τρίποντα, αλλά 16/16. Φυσικά, από την στιγμή που έδωσες τα κλειδιά στο Γιαννάκη και αποδέχτηκες το ''φέρτε μου τον Κλέιζα, θα αλλάξω τη φιλοσοφία μου'', θα δεχτείς και το να χάσεις το Λόρμπεκ και τον Άντερσεν. Γιαννάκης είναι αυτός. Για τον Ιωαννίδη πια πες ό,τι θες. Ξευτιλίστηκε και έχει χαλάσει την εικόνα του στα μάτια όλων μας, πιστεύω, τους τελευταίους 3 μήνες...

Εικόνα DON

Παικταρά μου το αν μάθανε απο τα λάθη τους είναι ακριβώς όπως είπες στο χέρι τους να μας το δείξουνε. Τουλάχιστον στο θέμα σχέσης οπαδού-αφοί δείξανε να είναι πλέον πλήρως κατασταλαγμένοι με την ιστορική κατεμέ δήλωση "Δεν βγάλαμε πικρία, είναι λογικό να απογοητευτεί ο κόσμος, εδώ απογοητευτήκαμε εμείς και βγάλαμε ανακοίνωση αποχώρησης, δεν θα απογοητευτεί ο κόσμος? ... Δεν έχουμε πικρία με τον κόσμο του Ολυμπιακού. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ.". Θα μπουρούσανε να συνεχίσουν το τροπάρι των περίεργων και τον παρατρεχάμενων το "έλα μωρέ είδαν κούπες και μπήκαν στο ΣΕΦ"..Αλλά ΔΕΝ το κάνανε. ΙΣΑ-ΙΣΑ...

Για τα αγωνιστικά ελπίζω και περιμένω να έχουν βάλει μυαλό. Στο θέμα ΠΟΥ ΠΑΝΕ τα λεφτά φέτος βάλανε πολύ νερό στο αυλάκι, ελπίζω να συνεχίσουν έτσι και να μην ξαναδούμε εγκλήματα όπως συμβόλαια μπουρούση, παπαλουκά, βασιλόπουλου, ερτσέργκ, βούισιτς.

Και μιας και λες για Ερτσέγκ. Θα θυμάσαι καλά απο το blog μου ότι κόντρα στο ρεύμα εγώ τον γούσταρα και μάλιστα πολύ. Τον θεωρώ χρησιμότατο παίκτη και ταλέντο πολύ καλό, ψηλό 2.10+ με τρίποντο φαρμάκι δεν βρίσκεις ΠΟΥΘΕΝΑ πλέον. Δεν ξεχνάμε όχι μόνο την Μαδρίτη και τι μας έκανε με Πανιώνιο αλλά και το Αλεξάνδρειο το 2009, την Φενέρμπαχτσε πέρσυ αλλά και το διπλό στο ΟΑΚΑ που τους γάζωσε. ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ όταν είναι ελεύθερος ο Άντερσεν και ο Λόρμπεκ και εσύ πας και μου δίνεις κλειστό 5ετές στο αμούστακο απο την Σερβία με 1+ εκ. ευρώ το χρόνο είσαι για παλούκωμα στο Δημοτικό Θέατρο!

Νομίζω ότι ξέρεις ΠΟΛΥ καλά ότι εγώ δεν είμαι απο τους άμπαλους που βαφτίζουν τον Κλέιζα κοτόπουλο, τον Τσίλντρες άμπαλο αφάνα, τον Τεοντόσιτς μέθυσο γατάκι και τα λοιπά. Απλά έκανε τραγικό σχεδιασμό-μεταγραφές τότε ο Γιαννάκης και δυστυχώς ίσως ήτανε και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ προπονητής που οι Αφοί δεν τον πιέσανε ελάχιστα. Ακόμα και τον Ντούντα τον πιέσανε με αποτέλεσμα να έρθουν Law+Dorsey. Αυτόν τον Δρακουμέλ δυστυχώς του δώσανε τα κλειδιά εν λευκώ. ΕΓΚΛΗΜΑ που και απο αυτό μάθανε όμως απο ότι είδαμε.

Κατά τα άλλα και πάλι συμφωνούμε. Όσον αφορά τον Γιάνναρο τον Ιωαννίδη εγώ θα τον έχω στο θρόνο του για τα καλά και το ξέρεις, δεν τον κατεβάζω απο εκεί και δεν υπάρχει κανένας λόγος να χαλάσω την εικόνα που έχω επειδή είναι μαλάκας στα γεράματα του..Τόσοι και τόσοι το πάθανε αυτό. Θα τον θυμάμαι πάντα ως τον Ιωαννίδη του πάγκου μας, όσο για το άλλο που λέγαμε ε κατάλαβες και εσύ πόσο ανέφικτο-φαντασία ίσως ήταν.

Συνέχισε έτσι παικταρά μου.

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

Και λίγα λες....
Όσο και να σας φαίνεται περίεργο πιστεύω πως ούτε τα μισά δεν είναι γραμμένα.....
Είναι παρά πολλά ακόμα αυτά που θα ήθελα να γραφτούν κ να ειπωθούν αλλά θεωρώ πως θα υπάρξει συνέχεια.
Άλλωστε είναι πολύ ''μαχητικό'' το πνεύμα του σαιτ και αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι δεν έχετε σκοπό να αφήνεται τίποτα να πέφτει κάτω.....
Συγχαρητήρια και πάλι Σάββα και ανυπομονώ στο περαιτέρω ξεβράκωμα κ αποκαλύψεις της πραγματικότητας. Διότι αυτή η εικονική πραγματικότητα κ η απίστευτη αλλοίωση που έχει υποστεί ο κόσμος από τους πτυχιούχους του είδους δεν αντέχεται άλλο.

Εικόνα savvas gridlock

Σε λίγο καιρό θα πάθουνε χοντρό χουνέρι οι μασόνοι, αλλά και οι άλλοι, που γουστάρουν τις ''γραμμές'' -εξήγησα πιο πάνω τι εννοώ με αυτό, μην παρεξηγηθεί-. Θα γελάσει ο γκοζμάκης με αυτά που θα βγάλουμε. Συντονίσου και ανάμενε...

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

respect!!!!