O TΟΥΣΜΑΝΩΦ, Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΟΥΠΑΚΗ



Είδαμε σε προηγούμενή μας ανάρτηση το τι έλεγε για τις μεταγραφές Σταυρόπουλου-Πουπάκη στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 1973, ένας τότε παράγοντας του Αιγάλεω, ο Κανελλόπουλος, 28 χρόνια αργότερα στην Αθλητική Ηχώ και πώς είχε χαρακτηρίσει τον Ιωαννίδη. ''Παναθηναικάκια'' τον είχε πει. Πάμε σήμερα να δούμε το τι έλεγε τότε ο άμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση πρόεδρος του Αιγάλεω, ο Τουσμάνωφ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ  8-9-1974
 


Τι μας λέει λοιπόν εδώ ο ''τσάτσος του γαύρου'' ο Τουσμάνωφ? Ότι ο ''γαύρος ο Βλαδίμηρος'' τον έφαγε από τη θέση του, επειδή δεν άκουσε τον Ιωαννίδη, που ήθελε να παίξουν οι δύο παίκτες στον Παναθηναικό.
 
ΕΚΑΝΕΣ ΠΕΝΑΛΤΥ ΚΥΡΙΕ ΤΟΥΣΜΑΝΩΦ, του έλεγε ο ''υπάλληλος του Ολυμπιακού'' Βλαδίμηρος, που διορίστηκε στη ΓΓΝΑ μπας και σηκώσει καμιά κούπα ο γαύρος.
 
Η προπαγάνδα των γαύρων είναι αμείωτη. Εδώ βγάζουνε ''παναθηναικό'' τον Πρίντζη. ΠΟΙΟΝ? Τον Τάσο Πρίντζη. Τι διαβάζουμε λοιπόν στο πιο πάνω απόσπασμα του Φωτός? ''Μην αναφέρετε το όνομα Τουσμάνωφ εδώ μέσα, έχω ειδικές άνωθεν διαταγές'', έλεγε ο Τάσαρος. Αμ ο άλλος, ο κυβερνητικός επίτροπος του Αιγάλεω, που έβγαζε τον Τουσμάνωφ ''αντεπαναστάτη'' και του έκανε και δύο αναφορές στους από πάνω του, μπας και τον σουτάρουν επιτέλους και ησυχάσουμε? Και όλα αυτά γιατί ρε μάγκες? Επειδή δεν έδωσε τους Σταυρόπουλο-Πουπάκη στον Παναθηναικό. Ντροπή σου ''γαύρε'' Τουσμάνωφ. Ορίστε άλλη μια απόδειξη του πόσο ευνόησε η χούντα τους γαύρους και πώς έκανε τα αδύνατα δυνατά το καθεστώς για να αβαντάρει τον Ολυμπιακό και το Γουλανδρή.
 
Ο Γουλανδρής, ο εκλεκτός της χούντας, που τον ευνοούσαν οι Ιωαννιδο-παπαδοπουλέοι... Με αυτήν ειδικά την φράση, θα ασχοληθούμε εκτενέστατα. Έχουμε να αφιερώσουμε τόσες αναρτήσεις, που όρεξη να έχετε να διαβάζετε.