ΞΕΧΡΕΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΖΕΛΟ, ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ



Τα Χριστούγεννα του 1970 αποφασίζει ο ΤΙΤΑΝΑΣ Γουλανδρής να μπει στη διοίκηση του Ολυμπιακού. Έχει απογοητευτεί από τις συνεχείς αποτυχίες του ποδοσφαιρικού τμήματος, που το άφησε το 1967 (όντας επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου και μέγας ευεργέτης του, εξοφλώντας μεγάλο τμήμα των χρεών του κυρίως για την αγορά του οικοπέδου του Ρέντη -θα τα δούμε αυτά αναλυτικά σε επόμενη ανάρτηση-) πρωταθλητή και 3,5 χρόνια αργότερα αυτό βρίσκεται ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό. Απίθανοι προπονητές, τύπου Νταν Γεωργιάδη, αποψιλωμένο από παίκτες ρόστερ, σε συνδυασμό με τεράστια οικονομικά προβλήματα, προκληθέντα από την ''εμπνευσμένη'' διοικητική πολιτική των διορισμένων από τον Ασλάνα χουντικών, τύπου Μπουζάκη, Σκυλίτση, έχουν φέρει τον κόσμο του Ολυμπιακού στο απροχώρητο. Αποδοκιμασίες και ''πεσίματα'' σε παράγοντες που έχουν πίσω τους μια ιστορία μετά το τέλος κάθε αγώνα, όπως στον Ευτύχιο Γκούμα, είναι πλέον στην εβδομαδιαία διάταξη του σωματείου. Από το πουθενά λοιπόν, ως Μεσσίας, σκάει ο κυρ-Νίκος και με τα πολλά μπαίνει ως γενικός αρχηγός στην ομάδα. Γιατί γενικός αρχηγός και όχι πρόεδρος εξ αρχής? Επειδή ήθελε να εκλεγεί πρόεδρος μέσα από αρχαιρεσίες και όχι να τον διορίσει ο ''αναμορφωτής'' Ασλάνας. Για να το πετύχαινε όμως αυτό, έπρεπε πρώτα να μπει ως μέλος της διοίκησης, να καθαρίσει τα χουντικά σταγονίδια, να διαμορφώσει ένα ευνοικό υπέρ του κλίμα, ώστε να μην τον φάνε λάχανο οι ''δημοκρατικοί'' διορισμένοι του Ασλάνα και αργότερα να παίξει μπάλα μόνος του. ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ. Σε πρώτη φάση λοιπόν, ανέχεται έναν κάποιον Βαρδάνη να το παίζει ανώτερός του.

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 26-1-1971

Τα φίδια αρχίζουν και ζώνουν άσχημα πια το ''γαύρο'' τον Ασλάνα. Βλέπει το τσουνάμι να έρχεται, αντιλαμβάνεται πως τα λεφτά του Γουλανδρή, σε συνδυασμό με τον κόσμο του Ολυμπιακού, που ''δεν είναι να του πας άμεσα και ευθέως κόντρα, μετά από τόσα χρόνια που τον έχουμε στην απ'έξω'', θα είναι ακατάβλητοι αντίπαλοι και αγωνιά. Τι κάνει λοιπόν ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ? Αφού αποφασίζει να προεδρεύσει του ΔΣ του ΠΑΟ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 26-1-1971

σκάει και 2 μύρια στον ΠΑΟ, για έκτακτους λόγους. Έτσι, για να πάει καλά η χρονιά ρε παιδί μου.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 27-1-1971

Φυσικά, αυτό το ''2 εκ. κατ' έτος'' θα πάει περίπατο, καθώς όπως ήδη έχουμε δει, με βάση όσα ανακοίνωσε ο γενικός αρχηγός του ΠΑΟ Κασιμάτης σε συνέντευξη Τύπου στις 11 Μαρτίου 1976,
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 12-3-1976

 
για το 1971 μόνο, τα 2 εκ. δραχμές έγιναν 10,2 εκ. δραχμές. Ε, εντάξει, ένας απλός μικρός ΥΠΕΡΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ των συμφωνηθέντων. Πώς κάνετε έτσι...
 
Θα πει κάποιος ''κάτσε ρε φίλε, δεν έπρεπε να πάει και στο ΔΣ του Ολυμπιακού? Αυτός μόλις το είχε διορίσει''. Ε, πήγε και τους έκανε την καρδιά περιβόλι.

 

 
Ήμουν εκεί, μαζί με όλο το συμβούλιο του αείμνηστου Ν. Γουλανδρή και τα τότε ολιγάριθμα μέλη του ΟΣΦΠ, όταν ο Ασλανίδης μας μάζεψε στη Λέσχη, στο Πασαλιμάνι, «για να γνωριστούμε». (Από την καλή και από την ανάποδη.) Ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας:
 
«Δυστυχώς για σας, έχετε ενώπιόν σας ένα Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, που τυγχάνει να είναι  οπαδός του Παναθηναικού. Οπαδός της εξέδρας!»
 
Το ακροατήριο έμεινε εμβρόντητο. Και κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, τρομοκρατήθηκε! Ο Ασλανίδης ήταν κορυφαίο στέλεχος της χούντας. Το πόστο του ΓΓΑ, που τότε ήταν υπερ-υπουργός, το είχε απαιτήσει ο ίδιος. Μετά το τέλος της ιστορικής εκείνης συνεδρίασης-μονόλογου, μείναμε πίσω όλα τα μέλη του συμβουλίου και μας μίλησε ο Γουλανδρής. Μας είπε: «Θα τον αντιμετωπίσουμε όσο καλύτερα μπορέσουμε!» Και πράγματι, έδωσε μάχες για να μην αδικηθεί ο Ολυμπιακός, ακόμα και με παντοκράτορα του αθλητισμού έναν δηλωμένο εχθρό του!
 
Από εδώ και πέρα αρχίζει ένα απίστευτο γαιτανάκι ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ που παράνομα δίνονται, συνήθως κάθε καλοκαίρι, στην ομάδα του στενού ελληνικού Δημοσίου. Ξεκινάμε και πάρτε βαθιά ανάσα.

 
1) ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΙΜ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΓΟΥΕΜΠΛΕΥ (ΜΑΡΤΙΟΣ-ΜΑΙΟΣ 1971)
 
Αφού αρχικά ο ''αναμορφωτής'' του ελληνικού αθλητισμού, ο ''γαύρος'' ο Ασλάνας, μας ξεκαθάριζε πως είναι ο αρχηγός του ΠΑΟ και όχι απλώς αρχηγός της αποστολής της ομάδας του ΠΑΟ, που πήγε να παίξει στην Αγγλία με την Έβερτον
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 3-3-1971
 
 
 
 
και αφού με το που γύρισε με την ισοπαλία η ομάδα, ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟ τον υποδεχόταν ως τον πραγματικό ενορχηστρωτή του εγχειρήματος Χουντέμπλευ
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 12-3-1971
 
 
τι κάνει ο ''γαύρος'' ο Ασλάνας? Δίνει από 100.000 δραχμές πριμ σε κάθε παίκτη του Παναθηναικού για την πρόκριση στο Χουντέμπλευ, συν κάτι άλλα ''ψιλά'' που είχε τάξει, μέσω ενός πριμ για το οποίο θα κάνουμε λόγο ιδιαίτερα στο μέλλον, πώς και από ποιον δώθηκε.
 

 
EΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΤΑ ΝΕΑ'' 29-4-1971
 
 
 
και λίγες μέρες μετά ΕΞΟΦΛΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 7-5-1971
 

 
2) ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1971 ΕΝ ΟΨΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ
 
Θα πει κάποιος ''κάτσε ρε φίλε, έχει δώσει ήδη περίπου 8 μύρια από τα ΚΡΑΤΙΚΑ λεφτά που διαχειρίζεται ο Ασλάνας στην αγαπημένη του ομάδα. Είχε κι άλλα το μενού για το 1971?''. Απάντηση: ΝΑΙ, είχε αρκετά ακόμη. Όπως μάθαμε ΑΦΟΤΟΥ ΕΠΕΣΕ Η ΧΟΥΝΤΑ -γιατί άραγε κανείς δεν τόλμησε να γράψει κάτι σχετικό τότε?-, ο ΟΠΑΠ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ εκείνη την χρονιά έδωσε χρήματα στον Παναθηναικό.

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 4-12-1974
 
 
 
Τσάκα κι άλλα 5,5 μύρια ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 1971 από τον ΟΠΑΠ, για να κάνει μεταγραφές η Πανάθα. ΑΣΧΕΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓΑ, ΑΦΟΥ ΑΛΛΟ ΓΓΑ, ΑΛΛΟ ΟΠΑΠ, έτσι? Για να μην μπερδεύεστε το λέω, βαζελάκια. Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟ μόνο από την παρουσία του στον τελικό του Χουντέμπλευ, από εισιτήρια και τηλεοπτικά και όχι από κρατικά λεφτά, πήρε άλλα 6 εκ. δραχμές, όπως ο ίδιος ο Ασλάνας ανακοίνωσε

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΤΑ ΝΕΑ'' 4-6-1971
 
 
Μόνο για το 1971 λοιπόν, ο ΠΑΟ βρίσκεται με έσοδα που ξεπερνούν κατά πολύ τα 20 εκ. δραχμές. Το κρατάμε αυτό.

 
3) ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΥΨΟΥΣ 5,2 ΕΚ. ΔΡΑΧΜΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΕΙ Η ΓΓΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1972 ΕΝ ΟΨΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ
 
Αφού την προηγούμενη χρονιά έδωσε καμιά 15αριά μύρια, άμεσα ή έμμεσα -είναι κι άλλα ψιλολόγια, θα τα δούμε αναλυτικά στον απολογισμό της χρονιάς αυτής, έχουμε ΠΟΛΥ πράμα ακόμη με το οικονομικό πάρε-δώσε του Χουντέμπλευ-, μπας και πάρει κάναν παίκτη η Πανάθα, ο ''γαύρος'' ο Ασλάνας, λίγο πριν φύγει για το Υπουργείο Παιδείας, σκάει άλλο ένα ''ταλιράκι'' στον αγαπημένο του Παναθηναικό, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. Αυτό το ''αποκλειστικά για μεταγραφές'' μας κάνει να πούμε πως αυτά τα χρήματα ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στις τακτικές επιχορηγήσεις της ΓΓΑ για το έτος 1972, που σύμφωνα με το κύριο Κασιμάτη ήταν 2,5 εκ. δραχμές. Πώς θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνονται εξ άλλου? Δεν βγαίνουνε τα νούμερα...
 
Μιλάει Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΙΤΣΙΟΣ, όχι ''τα λένε οι γαύροι αυτά''
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-6-1973
 

 
4) ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΨΟΥΣ 5 ΕΚ ΔΡΑΧΜΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1973 ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ
 
Ο ''γαύρος'' ο Ασλάνας έχει φύγει από τη θέση του ΓΓΑ (το πώς έφυγε και το τι έλεγε για αυτόν -ή αυτήν- που τον έδιωξε, είναι πικάντικη λεπτομέρεια, που θα την αποκαλύψουμε προσεχώς). Στη θέση του ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής του, ο Βλαδίμηρος. ''Μέγας γαύρος''. Τι κάνει λοιπόν ο ''γαύρος'' ο Βλαδίμηρος το καλοκαίρι του 1973?
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 19-7-1973
 
 
 
Τα παίρνει αυτά ο Ανέστης, τότε πρόεδρος του ΠΑΟ και ΕΞΟΦΛΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΤΑ ΝΕΑ'' 7-8-1973
 
 
 
Φυσικά, αν ήταν νόμιμα λεφτά και τα είχε προεισπράξει από την τακτική επιχορήγηση, γιατί δεν το ανακοίνωσε ο Ανέστης? Γιατί δεν απάντησε στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων να αποκαλύψει το πού βρήκε, εν μέσω θέρους, που δεν γίνονται παιχνίδια για να γεμίσουν με εισπράξεις τα ταμεία, τόσα λεφτά? Μιλάμε λοιπόν ξεκάθαρα για ΕΚΤΑΚΤΗ επιχορήγηση, μπας και εξοφλήσει ο βάζελος τα χρεωστούμενα. Παράτυπη λοιπόν, παράνομη και αντιβαίνουσα την πομπωδώς διακηρυχθείσα εκ των χουντικών αρχή της ''ίσης μεταχείρισης όλων των Συλλόγων''. 
 
ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΞΕΧΡΕΩΝΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ
 
Λεφτά στον Ολυμπιακό είπατε? Περιμένετε. Ακόμη έρχονται...
 
Το θέμα έχει και συνέχεια. Ενώ έχει τάξει λεφτά και στην ΑΕΚ, που τότε είχε πρόεδρο τον κύριο Θεοδωρακόπουλο, ο Βλαδίμηρος τον αγνοεί συστηματικά. Κάποια στιγμή λοιπόν, μην αντέχοντας από τη μία μεριά τα ΚΑΡΑΒΙΑ ΜΕ ΛΕΦΤΑ που σκορπάει ο φίλος του ο Γουλανδρής -αυτός τον έψησε να μπει στην ΑΕΚ, ο Θεοδωρακόπουλος ήταν εφοπλιστής και πρόεδρος του Ιστιοπλοικού Ομίλου στον Πειραιά- και από την άλλη ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΖΕΛΟ, μπας και κοντράρει το Γουλανδρή, ο Θεοδωρακόπουλος παραιτείται. Τι δηλώνει όμως την ημέρα που παραιτήθηκε?
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 12-12-1973
 
 
 
ΜΟΝΟΝ Ο ΒΑΖΕΛΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ, φωνάζει ο Θεοδωρακόπουλος. ''Φτάνει πια. Εγώ παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω''. Ο ''γαύρος'' ο Βλαδίμηρος, που ξεχρέωσε το βάζελο, απτόητος συνεχίζει το έργο του και ΔΕΝ απαντάει. Τι θα μπορούσε να πει? Εξ άλλου, έπρεπε να κάνει τα αδύνατα δυνατά να μείνει στη θέση του και άρα να κάνει τα κέφια του Ιωαννίδη, που ήθελε να δει Σταυρόπουλο-Πουπάκη στο βάζελο και όχι στον Ολυμπιακό του Γουλανδρή. Έτσι, κυνηγούσε τον πρόεδρο του Αιγάλεω Τουσμάνωφ που τους έδωσε στον Ολυμπιακό, όπως ήδη έχουμε δει.
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 8-9-1974
 

 

5) ΠΡΙΝΤΖΗΣ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 1974)
 
 
Μιλάμε ότι πρόκειται για περίπτωση ''μια κατηγορία μόνος του'' ο Τάσαρος. Ένα εξάμηνο έκατσε ο ''μέγας γαύρος'' αυτός και τι πρόλαβε να κάνει?
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 10-2-1974
 
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΤΑ ΝΕΑ'' 8-2-1974
 
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 14-3-1974
 
 
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 26-7-1974
 
 
 
Λίγο ακόμη να έμενε, μπορεί και να μας πηδούσε όλους μαζί (η έκφραση το λέει, μην χαίρεστε, πικάντικα βαζέλικα αγόρια...).
 
Για ένα ακόμη καλοκαίρι λοιπόν, ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΕΡΙ, ο ΠΑΟ βρίσκεται με ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ παράτυπα, παράνομα και με καταστρατήγηση κάθε έννοιας ισονομίας και ίσης μεταχείρισης των σωματείων, εν όψει των μεταγραφών. Μετά όμως πώς θα υπάρξει ανταγωνισμός στο Γουλανδρή? Το κράτος πρέπει να στηρίξει την ομάδα του. Τι να γίνει, θα το καταπιούμε κι αυτό. Εξ άλλου ο ΤΙΤΑΝΑΣ για πρωινό τους είχε όλους δαύτους... 
 
{Το μεγάλο γέλιο βέβαια είναι πως παρά τα ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όπως μας αποκάλυψε στην ίδια συνέντευξη ο κύριος Κασιμάτης, στις 11-3-1976, όταν ανέλαβε την 1-8-1974, βρήκε στα ταμεία του ΠΑΟ χάος.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 12-3-1976
 
 
 
Βρήκε δηλαδή 16,5 εκατομμύρια δραχμές χρέη, που έγιναν αμέσως 22. Πόσα ακόμη να σας δίναμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ρε απατεώνες? Πόσα? Πείτε μας. Αν ανοίξεις μια φορά από πίσω, άντε να μαζευτείς (μην το έχετε, αυτό, μέσα σας. Η φράση είναι έτσι. Τι να κάνουμε, να την αλλάξουμε επειδή εσείς την πάτε αλλού τη δουλειά?)...}.

 
Ο Γουλανδρής παραιτείται με μια επιστολή του τα Χριστούγεννα του 1974. Χριστούγεννα του 1970 αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί, 4 χρόνια μετά την έκανε, γονατισμένος από ''φίλους'' παράγοντες του σωματείου -θα τα δούμε και αυτά στο μέλλον- και την κλονισμένη υγεία του. Μετά από τα παραπάνω, θα επιμείνουν ακόμη ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ να αναρωτιούνται κάποια ζελεδοειδή ''πώς γίνεται και επί χούντας πήρατε 3 πρωταθλήματα, όσα και εμείς, αφού εσάς σας κυνηγούσε η χούντα όπως μας λέτε και εμάς μας έσπρωχνε?''. ( 2 πρωταθλήματα πήραμε, αφού το πρωτάθλημα 1966-67 θα το παίρναμε ούτως ή άλλως, αλλά τέλος πάντων). Η απάντηση, αν δεν έχει γίνει σαφής από τα παραπάνω, ας ξεκαθαρίσει κι άλλο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΤΑ ΝΕΑ'' 28-12-1974
 
 
Ρωτάμε λοιπόν εμείς. 
 
ΕΙΧΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ? ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΡΕΥΟΣΑΣΤΑΝ. ΟΣΑ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ Η ΧΟΥΝΤΑ, ΤΑ ΕΒΑΖΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΤΙΤΑΝΑΣ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΟΛΑ ΕΣΕΙΣ, Η ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, Ή ΑΝΤΕ ΚΑΝΑ ΨΙΧΟΥΛΑΚΙ ΚΑΙ Η ΑΕΚ.
 
Καταλάβατε χουντόπαιδα για ποιο λόγο παίρναμε τα πρωταθλήματα στα τελειώματα της χούντας και ποιες δυσκολίες είχαμε να αντιμετωπίσουμε? Καταλάβατε ότι ο ΤΙΤΑΝΑΣ σας είχε στο ''όλοι σας και μόνος μου και σας παίρνω ΠΑΡΤΟΥΖΑ''? ( η έκφραση το λέει, μην το πάρετε κυριολεκτικά και χαρείτε. Μην το έχετε αυτό μέσα σας. Είστε και πικάντικα βαζέλικα αγόρια, ξαναγράφω, για αυτό το λέω).

 
ΥΓ.1. Η φωτογραφία στην αρχή του άρθρου είναι από τον ''άθλο'' της ισοπαλίας με την Έβερτον στην Αγγλία. Ο ''ήρωας'' Οικονομόπουλος έπρεπε να αναταμειφθεί. Ε, έσπευσε ο Αντωνιάδης και τον αποζημίωσε.
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 11-3-1971
 
 
 
Για αυτό και σας χαρακτήρισα δις ''πικάντικα βαζέλικα αγόρια'' πιο πάνω. Μην την πάτε αλλού τη δουλειά. Μην το έχετε, αυτό, μέσα σας. Εμείς εδώ δεν βωμολοχούμε, ούτε είμαστε υπέρ των προκλήσεων και των ασκόπων αντεγκλήσεων...
 
Υ.Γ.2. Εδώ είδαμε ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ στο Γουλανδρή από την ''Επανάσταση''. Για τα υπόλοιπα είδη πολέμου που βίωσε, αντιμετώπισε από το ΒΑΖΕΛΟΚΑΘΕΣΤΩΣ -πλεονασμός, όλα τα καθεστώτα βαζέλικα ήταν, είναι και θα είναι- και εν τέλει ανταπεξήλθε πανηγυρικά ο ΤΙΤΑΝΑΣ, αναμείνατε...
 
 
ΥΓ.3. Ούτε τώρα αρχίσαμε. Απλώς ξεκίνησε το ζέσταμα. Να ενημερώσω μόνο πως οι 10 μήνες μετά την πτώση της χούντας και οι αποκαλύψεις που έγιναν και δημοσιεύθηκαν στον ελληνικό Τύπο για τα πεπραγμένα της ''Επαναστάσεως'' στον αθλητισμό, θα ήταν ικανές και αρκετές να μας κάνουνε να γράψουμε βιβλίο. Κανονικά θα έπρεπε να πούμε ''είναι τόσα πολλά, που δεν γίνεται να μπούνε όλα. Ένα δυο πράγματα, ενδεικτικά και τεκμηριωμένα, φτάνουνε, αφού μετά θα το βουλώσουνε τα χουντόπαιδα''. Εμ δεν θα το βουλώσουνε. Σε λίγα χρόνια, αν δεν μπούνε τα πάντα και αναλυτικά, ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό περιθώριο παρανόησης και δημιουργίας στρεβλώσεων της ιστορικής αλήθειας, πάλι θα σαλιάζουνε, μπας και κερδίσουνε κάναν οπαδό. Αφού έτσι το θέλετε λοιπόν, με το ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ σας να κάνετε το άσπρο μαύρο και από ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΕΣ να προσπαθείτε να εμφανιστείτε ως ''αδικημένοι'' -γεια σου κυρ-Ζάχο μας γίγαντα παναθηναικάρα-, θα τα βάλουμε ΟΛΑ. ΟΛΑ ΟΛΑ. Δεν θα μείνει τίποτε στην απ'έξω...

Σχόλια

Εικόνα Ο πρώην πρέσβης

αααχχ...

Ωραία χρόνια... Παναθηναϊκά!

Μέσα σε 7 χρόνια κερδίσαμε 141 τίτλους! (20 τίτλους το χρόνο)

Τα υπόλοιπα 97 κερδίσαμε καμιά 400αριά ακόμη (4 τίτλους το χρόνο)

Είναι να μην μας λείπουν οι ωραίες εκείνες εποχές;

Υ.Γ. Δύσπιστα γαυράκια, μια επίσκεψη στο Wiki θα σας πείσει για του λόγου το αληθές...

Εικόνα savvas gridlock

Με τίτλους δεν ξέρω και δεν ασχολούμαι, πρέσβη. Άλλο μήλα, άλλο πορτοκάλια. Άλλο μια κούπα στο ποδόσφαιρο, άλλο στην οπλομαχία. Αφιερώματα όμως για το τι παίχτηκε σε άλλα αθλήματα, τότε, θα βάλουμε εδώ. Ειδικά στο μπάσκετ, η επταετία ξεπερνάει τις αβάντες του Βαζελακόπουλου...

Εικόνα Hank

Συνηθως λες: Μην το έχετε, αυτό, μεσα σας...

Μετα απο κάτι τέτοια, δεν ξερω τι ειναι, αυτο, που εχουν οι βαζελοι, μεσα τους.

Εικόνα savvas gridlock

Ό,τι κι αν είναι, το έχουνε μέσα τους. Και αναβλύζει πάντοτε καθάριο και ατόφιο, με την πρώτη ευκαιρία.